Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
welorex
csendes tag
Jóreg!
Még mindig érdekelne, tud-e vki arról, hogy a 670s tud valahogy time shiftet?Másik lámer kérdés: laptop, 3d bluray - iso lejátszás, hdmi kábel. Milyen szoftvert használtok? VLC-vel nem vagyok képes rendes 3d-t csalni a tévére, a többi meg nem nagyon tud hangsávot váltani (vagy én nem vagyok elég büfé hozzá... )
köszi!
[ Szerkesztve ]
-
rocsesz19
csendes tag
Szia,remélem még elérhető vagy érdekelne hogy még mindig ugyanez az álláspontod így több év után is vagy becsúszott még évvégi banki zárásokkor valami extra költség?
(Én nemrég kértem hitelkártyát náluk,és 1 kicsit rágódok a saját levemben,"a sajnos még nem látjuk a rendszerünkben,nyugodjon meg,majd értesítjük" dumájuk miatt)
jan 7.-e a zárásnapjuk,és van 1 kis para,igaz dec 18-n kötöttünk szerződést,még nincs a zárás és a kötés közt 12 munkanap.
Tehát évvégeken nem dobálóztak akárhány %-os költségekkel?
Légyszi válaszolj!
Üdv ocsesz19 -
törölt tag
válasz kroenen #18395 üzenetére
Szerintem széjjel szivatjátok magatokat ezekkel az mkv-kkal, meg a wifis kütyükkel. Talán már írtam, hogy az mp4-ek livestreamingje rohadtul problémás (hacsak nem valami saját, erre kitalált protokollon megy), az állandó (moov)header olvasgatás miatt. Ha nem oldható meg valamilyen módon ts-ben streamelni, akkor minden sávszélszámítást ki lehet dobni az ablakon. Nem tudom, hogy a plex tud-e ilyet, nem ismerem. Egyszer foglalkoztam egy ps3mediaserver nevű java alapú streamerrel, az tudott ilyet, hogy röptében tsmuxerrel csomizott ts-t mkv-ból pl, de hogy ez létezik-e még, vagy hogy a tv playere tudja-e fogadni, ezt nemtudom. Én kerülöm ezt a tévével lejátszást már egy ideje.
-
benjoe1
aktív tag
válasz huncutka1029 #18389 üzenetére
Próbáld meg az edankTLL Source 0.5.3.3_LM_Series_only veriót, vagy a Chansort programot.
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
kroenen
csendes tag
igen, wifin keresztül streamelem rá a filmeket, a kisebb bitrátájú filmeknél semmi gond nincs,
de ha már egy fullhd-s 3d-s filmet akarok megnézni, akkor rögtön beszaggat.
megpróbálom ma lan-kábellel is, de nyilván a wifin keresztül lett volna a kényelmesebb.
bár nem értem, hogy miért csinálja, mert a TV tud elvileg 20mbit/sec-et, a laptop wifije meg 150mbit/sec-et
arra gondoltam még, hogy magának a laptopnak a teljesítménye kevés hozzá, hiszen csak kétmagos proci van benne meg 2gb ram, ami nem túl izmos. viszont a direkt play-nél (tehát amikor nem kell transcode-olnia az mkv-t) elvileg nincs is akkor processzorhasználat és mégis szaggat...
lehetséges hogy átkonvertálatlanul már meghaladja a 20mbit/sec-es bitrátát, viszont konvertálás után ez alá megy...? -
Indiant
addikt
Tegnap próbáltam tesztelni a böngészést a 640S-el. Videót próbáltam 1080p-set, de másodpercenként akadt, mint wifin, mint lan-on. Pedig 60Mbit-es az internet. Ennyire szar a proci ezekben?
(másrészt azt vettem észre, hogy most már nem elég bedugni a lan kábelt, hogy átváltson wifiről, hanem külön ki kell választani)
-
huncutka1029
addikt
válasz kroenen #18390 üzenetére
a hangsávnak semmi köze a szaggatáshoz, az átvitellel van baj.
Gondolom wi-fin keresztül próbáltad?
ott sajna ilyen. Esetleg próbáld meg LAN-on, vagy egy USB vinyóról közvetlenül
ha akkor is szaggat, akkor a film kaki, ha másik filmmel is ilyen akkor tv--->szervíza női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
blakey
titán
válasz sz.z.csicsi #18382 üzenetére
A színkalibráció nem segít a mozgásmegjelenítésen, a menüben esetleg tudod korrigálni, ha a tru motion-nel játszadozol akkor a valósághű mozi mindenképp legyen kikapcsolva, a TM-nél a csúszkákkal játssz, de-judder 0, de-blur 3 de próbálgathatod, hogy esetleg neked melyik beállítás jön be.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kroenen
csendes tag
sziasztok
nekem egy 42lm660-as van és az a problémám, hogy a lilbox féle
half-ou 3d-s filmeknél PLEX-en keresztül kb 1 percenként szaggat, megáll, betölt majd tovább megy,
de ismét megáll. lehet ez a DTS miatt? kipróbáltam avidemux-szal, h kiszedtem belőle a
DTS sávokat, de akkor is ugyanezt produkálta. total video converter-rel átkonvertáltam normal mkv-ra
ac3-al, ott már a szaggatás egész ritkán, de még előjött, viszont ott a minőség is rosszabb lett.
megköszönöm ha valaki tud egy jó megoldást!!! -
törölt tag
válasz sz.z.csicsi #18382 üzenetére
A mozgásinterpoláción a kalibrálás nem segít. Jobb, erősebb hw-el egyre jobbak lesznek az implementációk, de a tied itt most ezt tudja.
-
blakey
titán
válasz gulyasa #18386 üzenetére
Hasonlóan cselekedtem a nyáron, vissza a jól bevált utolsó firm ahol még kapcsolható a THX. Minek frissítsek ha képminőségben ill. funkciónalitásban butulnak. Ennél a verziónál még minden jónak tűnik.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gulyasa
őstag
válasz huncutka1029 #18385 üzenetére
Nálam (LW5500) ki van kapcsolva a szoftver frissítés (illetve visszaraktam rá annak idején a 05.11.08-at).
A csatornalista szerkesztésre visszatérve... Próbáld az edank 0.5.0.2-essel.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
huncutka1029
addikt
válasz Watt25 #18381 üzenetére
alapjában nem lenne baj, ha pl olyan dolgokon változtatnának, mint a flash verzió, LV, LW- n nem frissítik 9.2 fölé!
LM flash10-el fut, ami a böngészőn keresztül is elérhetővé tesz sok beágyazott videót, amit mi csak a youtube alkalmazáson keresztül érsz el
nincs dts, nincs hub és vezeték nélküli billentyűzet támogatás, csak hackkel.....
erre mit művelnek, a már "kitaposott" és hasznos dolgokat tüntetik el, mint a csatornalista szerkesztés, és a következővel talán a hotel mode elérés ami az LM-nél már most sem érhető el a gyári távpiszkával.
CSak ezért baj.
Arról nem beszélve, hogy bármilyen szoftvert frissítesz, akkor egy log filében megtalálható milyen változások, javítások vannak benne, hogy eldönthesd megéri e frissíteni.
DE LG-éknél ez orosz rulet.
Mutass nekem egy ilyen log-ot amiben az LG ezeket megadta.
Tavaly ezt az összevonást csinálták az LW 5500 és az 5590 fw-vel is, ami nem volt gáz, mert a szervízmenü elérésen kívül nem nyúltak bele egészen a mostani frissítésig.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
boxos23
aktív tag
Hali
Valaki próbálta már az LG42LK450 tv új frissítését??
Pontosabban ezt Software_File(Version_04.01.37).
Nekem jelenleg a 34 van fent mert ezt nem rakta föl.
És érdekelne hogy nem e sikerült valakinek ezt fölrakni? -
a2d2
addikt
Én most már nagyon örülnék ha lehetne rendesen hangsávot váltani mkv-nál.
Tegnap is leültünk asszonnyal filmezni és 3 percig néztük a filmet mire kiderült hogy az angol hangsáv az elsődleges és nem tudunk megint váltani. Kezd nagyon bosszantó lenni.
Nem tudom milyen firmware jön jövő héten, de remélem nem a 43-as, mert azt már jópár hete usb-ről telepítettem és nem oldotta meg a dolgot.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
sz.z.csicsi
tag
válasz blakey #18353 üzenetére
Üdv!
A kalibrálás csak a szín világon segít kicsit természetesebbé tenni ?(ez is ráférne) vagy esetleg azon is segítene ? hogy:
ha tru motiont kikapcsolom számomra élvezhetetlen és zavaró a kép darabos mozgása,viszont ha bekapcsolom és kb 3-ig felviszem ott már nem darabos a mozgás ,de akkor meg a gyors jeleneteknél a körvonalak szétesnek .Mintha szét hullana a kép,de csak gyors mozgásnál.
A lényeg ha tudnál valakit aki csinálna ilyet Debrecenbe akkor bevállalnék 1 ilyen műveletet.
És a tv 55LM 660s. Amúgy játékra jó a tv kikapcsolt TruM-el mivel ott nem jellemző a darabos mozgásokat elő idéző jelenet. ...érdekes ,hogy a gyors mozgás ilyenkor jó nem darabos ...csak az olyan laza kamera mozgás vagy ilyesmi. Bízom benne érted mit akarok magyarázni -
Watt25
veterán
válasz huncutka1029 #18377 üzenetére
Lg metszetszemű mérnökei kezdik összefésülni az LW és az LM sorozat firmjeit!
A leírt (és idővel biztosan orvosolható) problémán kívül ez miért gond? Én ennek éppen örülnék, hiszen azt jelentheti, hogy hosszabb ideig kaphatunk frissítést... (Feltéve, hogy az LV sorozat is beletartozik a dologba, mert nekem az van.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
huncutka1029
addikt
Lejárt a szerk idő:
Na szóval ezt a hibaüzit dobja kis mocsok![ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
gulyasa
őstag
Az edank melyik verzióját használod?
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Yogibear974
senior tag
Sziasztok!
Magic Motion tulajok! Előfordult már veletek, hogy pl. itt hozzászólás pötyögése közben töröltök és
az egész addigi beírt szöveget törli. Le sem tudod állítani. Sőt nem is tudsz utána írni, mert a beírt betűt is rögtön törli.
Mintha a backspace "gomb" lenne "beragadva". Úgy sikerül használatra bírni, ha kilépek a böngészőből.
Egy párszor már előfordult,kissé idegesítő egy hosszú szöveg után, hogy szépen törli.
Nemsokára lesz bill. is a teljes kényelemért ;-)Üdv: -=Yogibear=-
-
huncutka1029
addikt
Na Szóval!
Úgy tűnik, rájöttem egy változásra az LW sorozatra karácsony előtt kiadott FW-ben.6.1.08.
Lg metszetszemű mérnökei kezdik összefésülni az LW és az LM sorozat firmjeit!
Miből gondolom, kérdezhetitek jogosan?
A szolgáltatómnál új csatornák kerültek be, és az öszes discovery kikerült a kínálatukból, ezért csináltam egy teljes csatornafrissítést.
Na most a kellemetlen meglepi akkor jött amikor a PC-n megpróbáltam a csatornaszerkesztést E-dank progivalA .tll lista megnyitásánál azonban azt írja ki, nem várt hiba, :
nem támogatott formátum.ez a program csak az LV, LW széria .tll fájljaival működik
köszi LG
nem tud valaki egy másik csatornaszerkesztő progit???a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
-
yanagawa35
csendes tag
Sziasztok! Tudja valaki hogy az LG ChanShort-ban van-e valamilyen lehetőség az analóg kábel csatornák átnevezésére? Vagy csak sorrendet tudok benne állítani? v2012.11.11 a verziója
-
gulyasa
őstag
válasz Jancsee #18373 üzenetére
Azt a HDMI bemenetet, amire a PC-d kötve van, az INPUT menüben nevezd át "Játékgép" vagy "PC"-re, a video beállításnál a képüzemmódot is állítsd át "Játékgép"-re.
Így sem lesz nulla a lag érték, de ezzel lesz a lehető minimális értékű.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Jancsee
csendes tag
Segitseg! Van egy lg lw4500 3d tv.m es szeretnek jatszani 3d-ben a crysis 2 vel! van egy popec 1.4-es hdmi kabelem. de aza gaz hogy ha kikotom a gepet akkor mar eszreveheto a lag! Ami engem nagyon zavar mert jatek kozben is ezt csinalja kicsit sok a valaszido sztem. Szeretem ha pontosan mukodik minden. Gondolkoztam hogy kikotom vga kabelen de akkor meg nem megy a 3d viszontz elvezhetobb a jatek! Csak aza franya 3d! Filmek kozben tejesen jol mukodik geprol intitom a filmet es tv-n rakom ossze a kepet! De ha vga kabelen jatszom akkor viszont csak a 2d-3d beallitast tudom hasznalni. Tudtok erre megoldast? letezik ra valamilyen? Kosz BUEK
CBR929-Mert en is megerdemlem:-)
-
Dasfaf
tag
Melyiket érdemes venni?
LG 42LW659S vagy LG 42LM660S ?
-
g0dl
addikt
Igazából az lenne érdekes, ha a samsung is megjelenne passzív 3d modellekkel. Úgy hallottam vannak ilyen terveik.
-
OldMike
őstag
válasz BloodRay #18360 üzenetére
Roppant szerencsétlen dolog lenne az LG részéről a 42" kihagyása az LA6xxx sorozat jobb tagjaiból. A kelet-európai lakáskultúrában sok az olyan méretű nappali, ahol a 42" is elég lenne, az árérzékeny vásárlóknak meg még ez az árkülönbözet is számíthat. Azt még megértem, hogy a 37"-t nem preferálják, én is azt cseréltem le 42"-ra, ez még elfért, és nekem tökéletes.
42LM660S
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #18367 üzenetére
Pediglen direkt offba tolom mindet De amúgy mindegy is, merugyan érdekel a dolog tényleg (mer mint mondtam én az LG-be most csöppentem bele), de válaszok nem vannak, szóval ez így tényleg csont.
-
huncutka1029
addikt
válasz #20844032 #18365 üzenetére
Moby,
Lehetne ezeket priviben megbeszélni, Én elhiszem, hogy értesz hozzá, de már fáj látni hogy hergeled magad ebben a témában.
Ez az LG ezzel az edge lite technikával ennyit tud és kész, inkább segíts a többi kérdezőnek, ha tudsz, sok nyitott kérdés van, ne offoljuk szét a topicot!Köszi
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
törölt tag
válasz BloodRay #18363 üzenetére
Ok. Kérek képet szeparációra.
Ennyi, semmi több. Ez gondolom nem bonya, háhiszen tudja, és beérem valami hasonlóval.
"Az összes ledvezérelt modelljében."
Und melyikben? Merugye nálunk félben direkt, félben élledes a móka Vagy mire gondolsz? A light guide-ra? Az meg marhára nem ez (meghát az is a marketingbullshit kategória bőven)."Attól meg, hogy a led megvilágítás nem élledes, hanem direkt, még nem lesz feltétlen jobb a ledvezérlés. Csak homogénebb lesz a megvilágítás."
Éledezik bennem a gyanú, hogy neked maximum kereskedelmileg van közöd ehhez az egész témához.[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz #20844032 #18362 üzenetére
Ott kezdődött a butaság, hogy azt írod tök mindegy hány blokk van, meg hogy nincs szeparáció és a többi. Egyszerűen nem tudod, hogy működik a dolog. Pontosan annyi a baj a jelenlegi megoldással, hogy nagyon kevés a blokk. Ha ezt javítanák(jelentősen), akkor igen jó dologgá hatásfokkal működhetne a dolog.
A másik megoldást pedig láss csodát pl a Samsung használja. Az összes ledvezérelt modelljében. Csak éppen az sem épp tökéletes megoldás.
Attól meg, hogy a led megvilágítás nem élledes, hanem direkt, még nem lesz feltétlen jobb a ledvezérlés. Csak homogénebb lesz a megvilágítás.[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
kemalboy01
tag
Üdv
32/37colos 3d led idei évi modellekről lehet tudni?(én személy szerint 669s 32 vagy max 37colos utódjára várok)
-
BloodRay
veterán
válasz OldMike #18356 üzenetére
Ez ugyan úgy a korábbi külföldi információkat vette át.
Az amerikai kínálat és maga a piac is sokszor teljesen más.(#18354) Moby -> Azért hülyeségeket nem kéne írni. Amit meg a második felében írsz a hozzászólásodnak, azt már jói deje használják...
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
ragacs50
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni. Nekem van egy LG 47LW5590-es 3d-s tv-m és szeretnék hozzá venni egy WD my book 1,5 TB-os usb 3.0 külső merevlemezt. Ez a tv a merevlemezzel kompatibilis? Fel fogja ismerni simán? Van vmi tanácsotok ezzel kapcsolatban? A WD my book lemezek megbízhatóak?
-
OldMike
őstag
Itt is írnak a 2013-as tévékről.
Ennek alapján például a LM660S-nek megfelelő tudású tévé az LA6900 lesz, de csak 47"-tól felfelé gyártják. Persze lehet, hogy ez még nem az európai kínálat, itt a 2012-es típusok száma csak 3 jegyű volt, az amerikaiaké meg 4 jegyű.
42LM660S
-
Remi1234
aktív tag
Sziasztok!
A bevilagitas es felhosodes miatt szerintetek lehet csereltetni a TV-t? Vagy azzal, hogy ezt vettem alairtam egy papirt, hogy a technologia esetleges hibaiert a gyarto nem vallal felelosseget?
PSN ID: RemiFungus
-
törölt tag
válasz blakey #18353 üzenetére
Teljesen mindegy hány blokkod van. Él-megvilágításnál nincs szeparáció. Nem tudsz fényt juttatni a képernyő egy a képernyő egy belső, elhatárolt területére. Vagyis mivel dimmingről beszélünk, nem tudod sötétíteni, a képernyő egy elhatárolt területét. Szükségszerűen sötétedni fog a ledig, azaz a képernyő széléig minden.
Az egyetlen megoldás egy második, szimpla párszáz "pixeles" lcd panel használata lenne, ami letakarja a diffúzorpanelt az adott régióban(szendvicspanel?), de ettől már sokkal olcsóbb szimplán full array megvilágítást használni[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #20844032 #18352 üzenetére
Akkor nem ha a blokkok száma sokkal több, a ledek valahogy úgy vannak szabályozva, hogy ahol világosabb ott erősebben fénylik ahol meg sötétebb ott gyengébb. Kevés blokk esetén ez nehezen fog működni, mert sokkal nagyobb területet kell működtetni. Az LM660-as esetében lehet, hogy sokkal kevesebb blokk van, mint pl. az LW659-nél, nem tudom, de őszintén szólva nem nagyon érdekel, a kalibrálás sokkal többet javít a kéminőségen.
-
törölt tag
válasz blakey #18351 üzenetére
Igen ezt értem, azt is értem, hogy a ledek fényerejét külön szabályozza, de a amiről beszélek az az, hogy a valóságban az él-megvilágításnál ez egy életképtelen módszer. Ezt a gyártó is annyira tudja, hogy valójában a képtartalom macerálásával éri el a a "hatás" nagyrészét.
-
blakey
titán
válasz #20844032 #18349 üzenetére
Blokkokra van osztva és ha tetszik akkor "fényágyú" elven működik. Sajnos elég kevés blokkra, sokkal többel jobb lenne, de gondolom sokkal drágább is lenne.
Mint mondtam nekem nem idei modellem van és nem is az a kategória, lehet, hogy a 200Hz-eseknél jobban működik, nem tudom. LW4500-at láttam, de azon fájdalmas volt a local dimming, ha az lm660-on is olyan akkor megértem. Van amikor használom és van amikor nem, de amióta kalibrálva van a tv-m, azóta nem használom.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz blakey #18347 üzenetére
Én továbbra is rendkívüli módon várom a fényágyú működési elvét
Azaz ha csak a képernyő közepére szeretnék egy diffúzorlapon fényt juttatni az éléről, úgy, hogy a szélére ne jusson, arra milyen fizikai megoldás van.
Ha csak a panel két oldalán lenne led, akkor a szélesvásznú filmeknél kőbaltás módszerrel lehúzhatom a fényerőt a fekete sávoknál, csakhogy itt körben vannak a ledek. És ha aklul és felül is lehúzza (egyébként ezt teszi), akkor gyakorlatilag besötétített globálisan. Aminek lesz valami minimális fényeloszlása, node itt kb. 10% "valami local dimminghez hasonló megoldásról" és 90% "bullshitről" beszélünk. Mindezt megtehetem úgy is, ha lehúzom a háttérvilágítást.
Én értem, hogy az elégedett vásárló egyik ismérve, hogy attól elégedett, mert jóllakott a marketingel, csak meg vagyok verve avval, hogy műszaki ember vagyok.[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz blakey #18347 üzenetére
Nálam két tv-n id ez van LW5500 és LW5590
nálam is királyul működik, ha jól emléxem 16 blokkra osztja képet, és úgy szabályozza a ledeket.
bersze azért a kontraszttal, és a fényerővel lehet még finomítani rajta.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
blakey
titán
válasz #20844032 #18340 üzenetére
Sajnos nem tudom, hogy nálad a local dimming hogyan működik, de nálam, LW659-en működik, blokkokra van osztva, ha fekete a háttér akkor 99%-osan lekapcsolja a ledeket, nem a kontraszttal játszik. Ha több blokkra lenne osztva akkor még szebben tudna működni bár jelzem, hogy így is jó és használható. Fekete sávnál full fekete a sáv, legalábbis nálam. Igaz nem LM6XX-es szint a tavalyi LW659.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát itten most nem erről van szó.
Bár ha már itt tartunk, attól hogy nincs fekete sáv, az ips feketéje ugyanolyan gyenge marad. Maximum nem annyira feltűnő. Ennek ellenére még mindig talán ezek a legjobb lcd panelek, csakhát még mindig nagyon nehéz minőségről beszélni, ha lcd-ről van szó. És ezen a ledes megvilágítás inkább csak rontott mint javított. -
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
15m-es jó minőségű HDMI kábelre lenne szükségem, a PC és egy LG 42LM 620S TV összekötésére.
A neten nézegettem több oldalon eddig ezt a 2-t találtam ami szimpatikus nekem:
1.
2.
Az hogy akítv a HDMI kábel az mit jelent?
Mivel jobb annál ami nem aktív?
Esetleg tudtok olyan 15m-es hdmi kábelt ami ezektől is jobb?
Úgy halottam, hogy ilyan hosszúságú kábel méretnél nem árt jobb minőségűt venni!
Köszönöm előre is a segítséget! -
törölt tag
válasz panses #18341 üzenetére
Nincs nem működő local dimming. A local dimming működési elve egyszerű mint a faék (persze ez is képtartalomanalízisen alapul, de az összes képjavító funckió is, tehát ez kvázi ingyen van). Mindenesetre a látottak alapján, lefejtve a marketingbullshitet a következő helyzet:
full array + local dimming = real local dimming
edge-lit + local dimmiing = global dimming + local dynamic contrast -
panses
aktív tag
Szerintem simán lehet bennük egyforma panel! Tételezzük fel: lejön a gyártósorrol egy panel amin a tesztek alapján nem működik megfelelően a local dimming. Kidobják? bezúzzák? Nem! Beleteszik egy TV-be, szoftveresen letiltják a local dimminget és voálá kész az LM620-as. Ha növekszik a kereslet a 620-asra beletesznek akár jó panelt is és ugyanúgy letiltják a funkciót, nem vágja őket földhöz! Ezért aztán az egyik TV-n vissza lehet kapcsolni és jól működik a másikon meg nem. Ezt játszák a proci és vga gyártók is...
"Az élet nem habostorta elvtársak"
-
törölt tag
-
törölt tag
Technológiailag ugyanaz a panel. Node mit is lehetne elvárni egy edge-lit paneltől? Mondjuk ha csak a képernyő egy régiójára kellene fényt juttatni, azt hogy oldaná meg egy csumpi diffuzórpanellal a seggén? "Fényágyúval"?
Én arra számítottam, hogy legalább pl. egy 2.39:1-es filmnél az oldalsó ledeket a lehúzza a fekete sávoknál. Nos, végülis ezt lehet, hogy meg is teszi, demivel körben vannak a ledek, az alsók/felsők így is telibeverik a diffúzort, szóval szar sem látszik az egészből. Tehát inkább a kontraszttal játszanak(a fényt meg lehúzza a bánatba), azaz képtartalom baszkura folyik, tehát az egész sokkal inkább egy kiterjesztett dinamikus kontraszt, a local dimminghez a világon semmi köze sincsen.
Wifi: felesleges, ha benne lenne, az oroszok(vagy ukránok) már teleírták volna róla a fórumot. -
BloodRay
veterán
válasz MrBazsi #18301 üzenetére
Kicsit eltévedtél, de a válasz igen, mindkettő kezeli(egyik plazma, másik lcd).
(#18323) Moby -> Lehet mert nem arra a tévére készült... Az, hogy szoftveresen bekapcsolható egy dolog.
Egyébként az új firmware frissítés előreláthatólag jövő hét közepére csúszott.
-
snooze
veterán
válasz rokefeller #18336 üzenetére
sajna többen panaszkodnak a beépitett vagy az ilyen gyári stickekre..ha tudsz szerezni probára egy wifis routert,lannal csatlakoztatva a tv-be,akkor azzal probáld meg,hogy azzal fent állnak-e ezek a gondok..de szerintem azzal jo lesz,legalábbis nálam minden oké,igaz ls570-em van..
én eleve nem vettem meg a gyári kütyüjét,mert már itt régebben is panaszkodatk rá..[ Szerkesztve ]
GO Gunners!!!
-
rokefeller
senior tag
Sziasztok
Van egy friss LM620S-em, a WF100-as wifi stick-kel. A problémám az, hogy a wifi stick alapból nem látja a routerem, ha egy usb kábellel kihozom a TV mögül (azaz kb egy méterrel lesz közelebb a routerhez), akkor mutat egy 3-as erősségű jelet.
Viszont ennek ellenére a youtube lassú, az internetrádió 2-3 perc után leáll (hiba nélkül, alul fut egy szöveg hogy az internet szolgáltatómmal beszéljek, mert lassú a netem...), a youtube ha le is játszik egy videót, a következőre léptetés után elszáll valami ilyesmivel hogy: "The request cannot be processed". Erre kerestem, megoldást nem találtam, de a net kapcsolat lassúságára utaltak fórumokban.
Namost ez csak 2 dolog miatt idegesít elképesztően, a laptopom messzebb is van mint a stick, és semmilyen kapcsolódási probléma nincs, olyan meg pláne, hogy ha felcsatlakozik, akkor lassú. A másik pedig az, hogy ezért én fizettem bő 10000 forintot, aminek a töredékéért lehet venni működőképes wifi adaptereket (csak ugye azt nem lehet...)
Meg azért csak el lett itt költve 200+ ezres, amiért kaptam egy ostoba, de legalább nagy monitort....Van ötletetetek, a stick a hibás, a szoftverek szarok esetleg, vagy mi lehet a ludas?
Le fogom tesztelni egy laptop wifi és vezetékes internemegosztással, ha azzal jó ... akkor nem tudom hogy ettől boldogabb, vagy mérgesebb leszek[ Szerkesztve ]
A télapó nem a régi már...
-
Watt25
veterán
válasz huncutka1029 #18318 üzenetére
Szerintem meg az LG tévék pont szintén valamilyen fix bitrátával számolnak, ezért a fele sem igaz annak, amit kiírnak, hogy mennyi idő fér még a vinyóra. Ha én a MindigTV-ből felveszek két órányi anyagot, jó ha egy órával csökken a tárolható idő mennyisége...
Szóval, pont, hogy nagyon is számít, hogy ki a szolgáltató és kb. semmire sem jó az az érték, amit a tévé kiír.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Fefe48
csendes tag
Sziasztok !
Három hete van LG 47lm660s tévém tévéadások kábelen jönnek digitális csomag miatt CryptoWorks
CI modul+kártya van benne a mai napig minden adó a kódoltak is rendbe jöttek . A mai naptól a kódolt adóknál ha lentről fölfele léptetve azt írja ki " Kódolt program " nem jön be az adott adó, föntről vissza lépve bejön az adó,ha csatorna számot ütök be megint bejön az adó .Találkozott már valaki ilyen hibával,tv vagy ci modul hiba ? Valami tipp valakinek ?Fefe
-
HarryDEC
tag
-
zsakaizoltan
tag
válasz He-Nike #18324 üzenetére
Általában a legtöbb webáruházban szürke importos" tv-ket forgalmaznak, ami nem azt jelenti, hogy bármi baja lenne, csak a garanciája általában csak a bolthoz szól, ahonnan veszed, nem tudod hivatalos márkaszervízben érvényesíteni!
Üdítő kívétel a pcdreamshop, ahol normális garanciával adják, rendes garancialevéllel, jó áron, felviszik a lakásodba, beszemelik, és ha minden ok, csak akkor kell fizetnedLG 42lm620s, Egreat r6s, xbox 360 320gb.
-
He-Nike
aktív tag
Sziasztok!
Normális az, hogy az Lg 42lm660s készüléket legtöbb webáruházban (árgép, árúkereső szerint) 195-200e Ft körül lehet kapni, viszont a nagyobb áruházakba (kisebbekben meg páne) 230-250e Ft körül mennek ezek a tv-k. Gyanús ez nekem mi ennek a tv-nek a reális ára? Hol érdemes megvenni? Nem baj ha webáruház tudok várni nem annyira sürgős...
Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.
-
atirag
őstag
Érdekes dolgot vettem észre film lejátszás közben (nero media használatával),hogy tudok léptetni is a távirányítóval nem csak 2x-32x-es en tekerni. Biztos le van írva a leirásban,de én ezt nem tudtam. Így azért sokkal egyszerűbb a használat
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz Giovanny #18320 üzenetére
De tud,
csak nem mindegy milyen a header H@level4.1 vagy alatti kell legyen, az 5.1 -es headert nem minden esetben játssza le.
olvass vissza, rendszeresen visszatérő téma.
Ts muxer, vagy MakeMkv programon átkonvertálva tökéletes lesz.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,karácsonyra megleptem magamat egy LG 47LM669S tv-vel,ma gondoltam megnézem egy .MKV filmet,erre nem támogatott file üzenetet kapok,most tényleg nem tud lejátszani mkv kiterjesztésű file-okat?
Zero Defect.No Compromise !
-
norbszt
tag
válasz huncutka1029 #18318 üzenetére
Nálam Mindigtv, UPCDirekt szintén 320GB WD
286GB-ot és HD 39h 16m SD 80h ír ki.
42lm640S -
huncutka1029
addikt
válasz Watt25 #18316 üzenetére
azért nagyjából helytálló volt a válasz, pivi.I
de formázás után a felvételi lista jobb felső sarkában ki is írja a szabadhelyet, és a rögzíthető időt.
Én is 320 GB vinyóval használom, és PR telecomnál szintén kb ezeket az időket adja ~80 óra SD, 40 óra HD adás
A stream rögzítése kb 66 MB/ perca női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
nightshadow
veterán
6300 angol fontért már előrendelhető Dél-Koreában az 55"-ös LG OLED: [link]
-
Watt25
veterán
válasz vertigojames #18310 üzenetére
Mivel a tévé közvetlenül a szolgáltatótól kapott stream-et rögzíti, ezért a kérdésre így nem lehet válaszolni. Ugyanis a különböző szolgáltatók különböző bitrátával továbbítják az adásokat.
Ez segíthet.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
pivi.l
tag
válasz vertigojames #18310 üzenetére
Egy 320GB merevlemezre K.B. 80 óra SD adás 38 óra HD adás fér rá.
-
veterán
nekem a home szerveren egy Plex Media Server van abban elvileg választható a default nyelv a dlna-nal eddig mindig magyar volt a hang, este lehet megpróbálom a más nyelvre állítást hátha ezzel lehet dlna-n alkotni s a hanggal...
nekem eddig minden 3D-s mkv ment a tvn Plex-szel wifin (a 20Mbit + 640Kbit-es film szaggatott csak, de ez is csak nagy jeleneteknél ... gondolom itt a wifim vége ... )
-
donpe
aktív tag
Sziasztok!
Van egy LW5590-es 47-es TV-m. Imádom, ez az első nagyképernyős tv-m és nagyon meg vagyok elégedve vele.
1 . Egy korábbi problémám már megoldódott, mégedig, hogy NAS-ról streamelve nem tudtam nyelvet/felíratot váltani mkv fájloknál. Illetve úgy oldódott meg, hogy USB-ről játszottam le. Streameve DLNA-n semmilyen más megoldás nem létezik?
2. Lehet valahogy codekeket feltölteni rá, vagy van valamilyen belső lejátszóprogram hozzá? A problémám az, hogy a 3D-s mkv fájlok kb 80%-nál nem támogatott audio üzenettel, csak hang nélkül tudja lejátszani. Próbáltam gépen lejátszani a fájlokat és hdmi-n felküldeni a jelet, de ebben az esetben a 3D kép nem lesz tökéletes, szétesik. Van erre valamilyen megoldás?Köszönöm!
-
welorex
csendes tag
ja, és ha valakit esetleg érdekel: decemberben vettem a 670-est, akkor 04.10.28 volt rajta, majd 27-én update volt .37-re
egyetlen különbséget vettem észre: azóta beenged a 3d world-be (de a stream lassúsága miatt ez élvezhetetlen). mivel otthon nem volt hosszú kábelem, majd ma este fogom tudni először ezt kipróbálni, jól -
vertigojames
tag
-
welorex
csendes tag
Boldogot mindenkinek!
Nekem ez zörög otthon: http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WDR3500, egyelőre még difótszettingsz üzemel rajta, nekem sem megy a streamelés wifin keresztül. Nem panel 7.emeletén lakunk, a legközelebbi konkuráló wifi kb 300m. Mihelyt találok értelmes megoldást, el fogom mondani.A partícionálós trükk tényleg nem működik, kettészedtem a külső vinyót, rádugtam a tévére, ami közölte, hogy ő most formázni fog. S lőn... Nem szarozott, ledarálta róla a meglévő partíciókat.
Létezik a 670-esben olyan, hogy time shift?
-
-
veterán
válasz pivi.l #18303 üzenetére
én egy 16 gigás pendriveval akartam kipróbálni a DVR funkciót és nem ment azt írta, hogy az eszköz nem dvr kompatibilis vagy mi volt a gondja ...
én is tervezem egy usb3-as wd vinyó beszerzését, amiről a TV-n filmeket játszanék le... akkor ezt a vinyót vagy dvr-re vagy film lejátszásra használom? nincs olyan lehetőség, hogy mind a kettőre tudjam használni?
-
pivi.l
tag
válasz vertigojames #18302 üzenetére
Parancsolj : 4020
-
vertigojames
tag
Helló,
Kerestem a témát, de nem igazán találtam. A lényeg: Van egy LG42LM620S készülékem. Rákötöttem egy 500 megás Vinyót, és felkínálta a DVR módot. Üres volt, gondoltam ráküldöm, és kipróbálom... viszont most látom, hogy innentől a számítógép számára ez a meghajtó elveszett... nem lehet ezt visszacsinálni?
-
MrBazsi
senior tag
Sziasztok Buék!
Valakinek van infója arról hogy egy Lg 42Ld420 vagy egy 50PK350 Tv képes e kezelni egy wd mybook essential 320 gigás külső vinyót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.