Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pierre35
csendes tag
válasz rayoliviero #346 üzenetére
Szia!
Hívj fel légyszíves a weboldalamon található telefonszámon... olcsóbbat tudok , mint a hivatkozott oldalon.
http://ledstore.hu
üdv
http://ledstore.hu Ledstore-a LEDjobb választás
-
rayoliviero
veterán
Sziaszok!
A Dealextreme-ről szeretnék 20 nm-es szobába LED-es izzót venni. Melyiket ajánljátok? Melyik a legjobb ár érték arányú?
-
pierre35
csendes tag
válasz Winner_hun #343 üzenetére
szia
A spot lámpát ne tedd fényerőszabályzós lámpába, mert még gyerekcipőben jár ez a technológia... és a hagyományos elektronika nem tudja... tönkre mehet a lámpa
-
biker
nagyúr
de ha azt mondod, faltövéből függőlegesen fel világítani, vagy más köztes szögben jobb, persze, ez csak egy ötlet volt. szeretem a rejtett világítást
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz pierre35 #336 üzenetére
üdv, és kösz a gyors választ.
nagyon konkrét rajzok nincsenek, hiszen csak ceruza tervek vannak.
A lényegi kérdés lenne, hogy megoldható-e először legyen egy szoba, a közepes bevilágítása így
alap méretek: 3,5x4m kb 14nm, belmagasság 2,8m, világítás magassága 2,4m körkörösen.
Ehhez mennyi és milyen szögben sugárzó mekkora izzó kellene, ha ez egy átlagos nappali/háló szoba, olvasáshoz ágyban helyi megvilágítás, és nem munka/dolgozó szoba, és nem is műtőÉn azt rajzolgattam, hogy a 45-60fok azért kell, mert a 20fokos túl csóvaszerű ehhez, a 110fokos meg nem elég intenzív a tükrözéses szórt fényhez.
CW, mert a szórt fény sárgával gáz, főleg hogy idővel sárgulhat a festék is
ha jó az ötlet, akkor mondanék pontosabb szoba méreteket is.És persze olcsón jó lenne, akár csupasz modul is lehet, foglalathoz, stb. nem hátrány, ha 230V-os modulok persze
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Dany007
veterán
Huh, köszönöm a választ srácok!
Sok érdekes dolgot tudtam meg!szal nincs ilyen parázsfény lámpa a kapcsolóban, hogy megtaláljam... Sima mezei kapcsoló... Én 'szereltem' össze egy régi lámpa kapcsolóját... Ebből következően viszont lehet amit PHM felvetett, hogy rosszul kötöttem. De akkor még mindig kérdés, hogy miért csak a ledek 80%-a világít és másik 20 meg nem. Mert ha felkapcsolom, akkor világít mindegyik... Na mind1, ez csak egy érdekesség, annyira nem fontos
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
spot ledes lámpát ha fényerőszabályozós lámpába tekerem, működik rendesen?
van egy mini-maglite-om, ha merül az elem, egyszerűen nem működik. tehát nincs olyan "merülős" fénye. vagy ég, vagy nem. -
biker
nagyúr
Lenne egy kis világítás tervezés kérdésem
Új lakásba a villany felújítása mellett olyat tervezek, hogy a 2,7-2,8m körüli belmagasság mellett nem a mennyezetről világítanék le, hanem kb 2,3-2,4m magasan minden szobában, hogy egységes legyen, körbe húzódna egy szép csatorna, ez akár később gipszes idommal eltakarható
ennek a felső vonalában a falsaroktól 0,5-mre indulva, és egymás közt kb 1m egyenletes távolságot tartva lennének a lámpák, amik ferdén (kb 20fok) fel a mennyezetre világítanak ami fehér, és innen veri vissza és szórja meg a fényt.
így egy kb 3x4m szobában lenne a rövid falon 2 a hosszú falon 5 lámpa, összesen 10db, egyenként 45-50fok szórású, hidegfehér, kb 50-70lm (kb 1-1,5W) izzókkal. a 3,5 x 4,5m szobában akár 12-14 is lehetneA led alkalmas-e erre? halogénben láttam már hasonlót, az nagyon bírta. tetszett, sokkal egyenletesebb a fény, mintha egy bazi csillárt beteszek a szoba közepére.
kicsit költséges, tudom, de utána takarékos és szép.Amennyire tudtam síkban rajzolgttam, elég jónak tűnt a visszaverődés.
Nincs valami okos egyszerű program, ahol ezt 3D-ben meg lehetne tekinteni, jó ötlet-e?
A fehér festék elég ehhez?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
LEDMESTER
csendes tag
Kedves agize!
Gratulálok a logikus nyomozásodhoz! Rajta kaptad őket. Igazad van, sajnos csak rossz kifogás volt amit a gyártó válaszolt. A napokban volt egy LED konferencia, hamarosan a www.vilagitas.org honlapon fent lesznek az előadások. Ugyan szakembereknek szóltak, de lehet okulni belőlük. Ezek az un retrofit lámpák, amik utánoznak egy korábbi (izzólámpás) technikára kitalált formát, eleve kompromisszumot jelentenek. A LED fényforrások nem gömb sugárzók, hiányzik náluk a szórt fény, amit megszoktunk az izzóknál. Az izzólámpa egyenértékekkel való példálózásnak pedig nincs értelme, pláne, ha nagyot-mondási kényszer hajt egy gyártót. Egy jó krypton töltésű izzó
akár 12 lm/W energia hasznosítású is lehet. A LED egység maga lehet akár 100 lm/W-os is, de van előtte még meghajtó áramkör is, ami jó esetben csak 10% veszteséget okoz. Egy keskeny nyalábban világító lámpa csak fényfoltot képez, attól még sötét marad a szoba. A témával kapcsolatos megjegyzéseim bővebben olvashatók a LEDOLDAL-on.
[link]LEDMESTER
-
xylacc
csendes tag
Szóval a jelenség okát nem itt kell keresni....
A falban lévő vezetékek közt indukálódik annyi feszültség, ami megvilágítja a ledeket(néhány milliwatt). Ezt ki lehet próbálni egyszerűen, akár a nulla és a földelés közt is lehet látni pár méter kábelnél, ha a fázis is ott fut mellettük hogy dereng a fénye.... -
agize
csendes tag
Válasz helyett csak kérdezek... a LED lámpádat kapcsoló kapcsolóban egész véletlenül nincs egy parázsfény lámpa, ami világít hogy sötétben is megtaláld a kapcsolót? Mert ha van, akkor azon keresztül megy annyi áram, hogy néhány LED-et be tud "gyújtani" a többit meg nem. Persze olyan minimális áram folyik, hogy éppen csak, hogy látszik a LED-eken
Hmmm?
-
biker
nagyúr
válasz pierre35 #327 üzenetére
ezzel a mondattal semmilyen elektromos képzésnél nem jutsz át az első féléven.
kucu törvény, ennyi Q=C*U vagyis kucu, a többit rádbízom.A led meg nem azért parázslik sokáig, mert túl van hajtva, hanem
- mert meleg, és melegre is fényt bocsát ki (akor is meleg, ha üzemi áramot kap, ugye)
- mert a kondi töltésleadása nem lineáris, ezért hirtelen halványul, majd jó sokáig tartja magát, lévén mikor eléri a LED a záróirányt, akkor nem folyik több áram, ekkor a kondi visszanyer az elveszett töltésből, megint nyt, megint zár, és ezzel elvan órákig éppen parázsló fénnyel.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
pierre35
csendes tag
-
Dany007
veterán
Na mi a helyzet errefelé?
Gondoltam most már ideje írnom, és érdeklődnöm hogy áll a helyzet.
Erőteljesen gondolkodom a témán.
Ledmaster.hu oldalon nézelődtem elsőként. 2600Ft.- ért 2,5 Wattos 20 luxos égőket árulnak.
Szerencsére mellékeltek egy PDF-et is, amiben szépen le van írva, hogy egy átlagos hagyományos izzó hány wattos hány lux fényerőt produkál. Így legalább van mihez hasonlítani.
Szal, ahogy látom ez a 20 lux nagyjából egy 20 wattos hagyományos izzónak felel meg.
Ami valljuk be, lóxar. Legalább 3 ilyet kéne venni, hogy egy normális / átlagos 60 wattos izzó fényét kapjam... Ami már 7800 forint, és akkor kapok egy darab elfogadható világítást. Nappaliba mondjuk mérettől függően kéne kb 4-5x ennyi. De fogyasztása természetesen idővel behozza az árát.
Szóval érdemes beruházni? Vagy esetleg jobb lenne várni még egy kicsit hátha megy lejjebb is az áruk?Eddig egyetlen ledes égőm van itthon. Kb 18 ledes lehet, de a fénye nagyjából a nullával egyenlő. Ha nem néznék pont bele, akkor észre se venném hogy be van kapcsolva. Szóval az ilyenért még az 1000 forint is sok lenne, még akkoris ha semmit se fogyasztana.
Viszont van egy furcsaság ezzel kapcsolatban, amit meg akarok kérdezni, tapasztalt-e már valaki ilyet?!
A lényeg az, hogy ha ezt a ledes égőt lekapcsolom - márpedig szinte sose megy - akkoris világít! Nem szó szerint világít, hanem a ledek fénylenek. A 18-ból kb 12 folyamatosan fénylik. Lehetne erre azt mondani, hogy csak tükröződés, de nem, mert totál sötétben, éjszaka is látom, hogy az a pár led fényt ad ki. Éjszaka redőny leengedve, minden kikapcsolva, szóval totál sötétben is világít. Zavarni nem zavar mert épp hogy látni. Annyira gyengén, hogy lefényképezni se tudom. De ki van kapcsolva. Nem adapterről megy, hanem közvetlen 220-ról, amit egy kapcsoló szakít meg. Pofon egyszerű, de miért világít? Sz.tem már hónapok óta be se kapcsoltam. És mégis. De miért csak 12 a 18-ból? Akkor már mértnem az összes?
Tapasztalt már valaki ilyet? -
pierre35
csendes tag
le lehet persze, de ha olyan hardwer lép működésbe, ami nagy fogyasztó és megy mellette a szalag, amennyiben az érték meghaladja a max teljesítményt a táp lekapcsol... és nem csak az adat veszhet el, hanem a vinyó is elszállhat nem kicsit
-
-
biker
nagyúr
válasz Brian_RL #315 üzenetére
idézek arról az oldalról, ahonnan idéztél:
A termék 12 Volt stabilizált feszültséggel működik.
Forrasztással csatlakoztathatóak egymáshoz a LED szalagok.Néha nem értem, miért nem olvasnak az emberek, csak írnak?
-
pierre35
csendes tag
válasz Brian_RL #317 üzenetére
Például de emgteszi egy 12 V-os akkumulátor is.. és sajnos nem fog kijönni . 970 ft + ÁFA
és az csak 37 cm . Nézzél még szét a piacon. mert van sokkal több ledet tartalmazó szalag, illetve neked érdemes a modulok között szétnézni
-
Brian_RL
aktív tag
Kellene egy kis Helpme!
Ilyen [link] ledszalag kellene nekem, csak nemtudom, hogy honnan kapja az áramot? Simán bedugom a 220-ba? Vagy kell valami átalakító? Az oldalon erről nem írnak semmit, csak azt hogy: "A termék gyárilag csatlakozóval van ellátva, amely megkönnyíti a szerelés során jelentkező kábelezést." -
biker
nagyúr
válasz pierre35 #312 üzenetére
milyen igazságot? azt látjuk, hogy minden szar és drága, kivéve téged
ez neked az igazságod, ennyi.
abcomból is láttam másnap kiégő izzót, meg ledmasterből is, mindenhol lehet hiba. gyanítom, nálad is van ilyen.
sőt, multkor a 3500Ft-os CFL Osram aludt ki egy hét után.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
lapa
veterán
amennyire tudom sem a személyeskedés, sem a kereskedelmi célú, hirdetés jellegű hozzászólások nem megengedettek. kérem próbáljunk szakmai fórumon elvárhatóan viselkedni. köszi.
-
huppama
csendes tag
válasz pierre35 #309 üzenetére
Ki az a Ledmaster? Az előbb még az OSRAM helyére akartál lépni, most meh ilyen himi humi cégekkel versenyzel? Azért ezzel most elmondtad a helyzeted a kereskedelemben! Részvétem, hogy ilyen vetélytársaid vannak...A józsefvárosi piacon ez esetben sokkal több vetélytársad van, nem? - A nagyobb cégek "Márkák" azért hirdetnek, mert ez marketing! Egy himi humi cég ezt nem értni, de nem is lesz soha marketingje A Red Bull pl. a nyereségének a 90% át marketingre és hirdetésre fordítja, vajon miért???? Arról nem is beszélve, hogy egy általad nevezett Ledmasternek nincs is erre megfelelő tőkéje! Főműsoridőben egy reklám több millió forint per megjelenés! Mikor egy cégnek évesen 10-20 milliós árbevétele van jobb esetben az érthető, hogy alapból nincs esélye, hogy TV ben hirdesse magát, ezért nem is lesz soha márka név! De ezt hosszasan ecsetelhetném....És mivel a márkák mögött tőke áll, ezt a vásárlók is tudják és ezért bizalommal állnak feléjük...akarsz még tanulni boddy? Tök jó könyveket lehet ezekkel a témákkal kapcsolatban venni a neten
-
pierre35
csendes tag
Ha már ez a hangnem, mert negatívan merészeltem szólni az ABCOM ledeidről.... Én meg kívánom, hogy sokáig használd, és sokszor cseréld az izzóidat
Nekem épp elég, hogy a megrendeléseket teljesítem, és nem a garanciális ügyintézést csinálom.... vegyél sokat belőle 8500 -ért)))
Philoxeniaén csak a selejt ellen szólok, az igénytelen és drága izzók miatt... ezek miatt a minőségnek kevesebb piaca van, mert a magyar, az azt veszi meg ami Óccó-nak vél... pedig nem az ....
Ezek a nagy cégek reklámozhatnak a Médiákban .... Kérdezem én a Ledmaster, a legnagyobb vetélytársam miért nem reklámoz a Tv-ben? Mert nincs rá szüksége... Na azt a minőséget kell megnézni .... Én csak árban vagyok alacsonyabb náluk ... de figyeljük egymást Nem is kicsit[ Szerkesztve ]
-
huppama
csendes tag
válasz pierre35 #303 üzenetére
Mi az, hogy nemzetközi szerződés?? az, hogy külföldi céggel van szerződésed, az már nemzetközi Ez kicsit vicces...Kívánom, hogy legyél annyira sikeres, hogy lehajazzd a nagy gyártókat. Úgy legyen, de azért addig nem állok féllábon, míg lehajazod az ABCOMot, a PHILIPS-et vagy OSRAMékat, ha nem baj. Hajrá..majd megnézem az éves árbevételedet
-
pierre35
csendes tag
válasz philoxenia #305 üzenetére
Köszönöm a figyelmeztetést
most már rájöttem, hogy hogyan is kell csinálnom.... Ezentúl úgy fogok tenni ... köszi
-
philoxenia
MODERÁTOR
pierre35 légy szíves használd a szerkesztés gombot, ha szerkesztési időn belül válaszolsz, akár több embernek is!
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
pierre35
csendes tag
Te tudod, a te döntésed
Mellesleg jártam mindkét gyártónál, a felső vezetéssel tárgyaltam is... Sőt Szerződésem van velük, Nemzetközi, és mellesleg az Ő képviselőjük vagyok.
És elárulok egy titkot, és ezzel még nem sértek semmilyen üzleti titkot sem... Az OSRAM az egyik szerződött partneremnek az ügyfele)))
De sebaj.. Ítélkezz belátásod szerint. Természetesen én Noname sz*rokat árulok... csakhogy nem egy ember véleménye a mérvadó számomra, hanem a megrendelések, amik különböző nagy cégektől jönnek felém
Jusson majd eszedben ha üzletben egy OSRAM termék helyett LedStore terméket látsz
[ Szerkesztve ]
-
huppama
csendes tag
válasz pierre35 #300 üzenetére
35 éve villamos mérnök? És még nem ütötte agyon az áram??? Na akkor ez olyan is. Egy jó villamosmérnök ennyi idősen már nem él boddy... Viccet félretéve, a tag akkor legalább 55 éves kb...ezek a mai megoldások sztem túlnőnek egy 55 éves emberkén, de tisztelet a kivételnek...
-
huppama
csendes tag
válasz pierre35 #300 üzenetére
És szerinted az emberek az általad kínált no name terméket veszik, vagy inkább a minőségi termékeket keresik? Hogy érvényesíted a garanciát? bepereled a kínait? Jártál már egyáltalán kínában? hmm...én inkább minőségi terméket veszek, minek van EU képviselete és legalább bízhatsz benne, hogy ha rossz kicserélik...és ki is cserélik, míg az általad forgalmazott termékek származási helye, még általad sem ismert...követhetetlen! Kíváncsi lennék, hogy ha pl egy több százmilliós projektet megcsinálnál, akkor hogy érvényesítenéd a garanciát, már csak azért is, mivel minden forgalmazó legalább 30% ot az árréséből akármiylen termékről is beszélünk garinak fenntart, ha ezt nem teszed, akkor beszívod...nem véletlenül kerül egy Philips, vagy egy Osram égő annyiba amennyibe...van mögötte háttér, ugyan így egy Sony TV....is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest