Új hozzászólás Aktív témák

  • Sztenly

    tag

    Ez hosszú lesz. (Saját vélemény következik)

    A THM az a limitált vagy igencsak korlátozott felhasználóknak segít az eligazodásban hitelfelvételkor.
    Olyan mint az előre összerakott PC vagy bármelyik almás termék. Komfort érzetet ébreszt de egy pár 'apróságot' kihagy.

    Axioma, egyrészt ha ennyire vágod tedd már be h ma mivel is kalkulálnak a bankok THM alatt (ugy értem a jelenértéknél használt alternatív kamatlábat mond meg és akkor meglátjuk mennyivel vagyunk előrébb)
    Másrészt a pure matek pont semmit nem tud kezdeni az egyéni élethelyzetekkel.
    Semmi értelme kijelenteni, hogy ez a jobb vagy az az abszolút jobb.

    Tavaly már kifejtettem neked, h elméleti közgázból is meg lehet jól közelíteni, csak az a fórumtársakon nem sokat segít.

    Leírom -a pénzügyi tanácsadóként- a múltban szerzett tapasztalataimat h mi is a valóban érdekes az emberek számára és mi is az amit ők keresnek egy hitelnél még ma is:

    - Egy nemigen változó törlesztőrészlet, ami komfortos a család bevételi oldalához viszonyítva.
    - Minél kevesebb hitel nagyobb Önerő mellet (de tanácsadóként megjegyzem lehet optimális egy párhuzamos megtakarítás is ha a kamatkörnyezet olyan.)
    - Olcsó folyószámlavezetés és/vagy sok elérhető bankfiók fejlett netbankolással
    - Előtörlszetés gyakoribb lehetősége és a végtörlesztés minél kisebb díja.
    - Minden egyéb bolhabetűből következő tranzakciós költség csökkentése.

    Vannak még egyéb eltérő preferenciák és más kockázatvállalási hajlandóság is, de azt szeretném h megértsd hiába állítom azt axiómatikusan h minél nagyobb törlesztőt vállaljon emberünk mert relatíve akkor a legkisebb a kamat telejesösszeg amit fizet (vagyis a hitel ára) attól még lehet h valakit az érdekel, hogy minél kisebb legyen mert mondjuk örökség várományosa, vagy egyedül van és nincs párja vagy bárki aki bajban kisegítené.
    Később leválthatja a hitelét egy másik konstrukcióra.

    Dave-nek és másoknak is azt javaslom, hogy a bankmonitor vagy 360.hu-s oldalon egyébként elég jól összehasonlíthatóak a hitelek. Járjanak utána a saját preferenciáiknak a konkrét hiteltermékkel kapcsolatban.

    Én ilyesmivel már nem foglalkozom, de ha hitelre lenne szükségem akkor a megszokott hitelspecialista volt kollégámhoz fordulnék. (Igazából csak az admin. dolgok megspórolása miatt)

    Sum: A közbenső tranzakciók többet számítanak 20éves távon mint a jelenértékesítés, mert később lehet jobb hitelajánlat.

Új hozzászólás Aktív témák