Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GoodSpeed

addikt

LOGOUT blog (1)

válasz kokopo #18 üzenetére

Nos ugye a dolognak a megtakarítás mellett van egy másik fontos része is, a komfort. Nálatok ugye amikor a kicsi otthon van, akkor kell, hogy meleg legyen a lakásban, de amikor bölcsődében van, vagy óvodában akkor nem. Pl hétvégén nincsenek ezek az intézmények nyitva, tehát otthon van. Beprogramozhatod úgy, hogy mindig amikor otthon van, meleg legyen, amikor pedig nincs, akkor hűvösebb.

Speciel nekem azért jelent sokat, mert bár a Sit 630 korszerű vezérlő de csak temperálni tud azaz állandó hőmérsékletet biztosítani. Ha nekem állandóan 24 C fokra lenne szükségem, akkor nem igen takarítanék meg a KonvekPRO-val sem. A Sit 630 ugyanis sokkal kifinomultabb mint egy CR-1-es.
    Viszont én még nyáron este is nyomatom a klímát, mert nem tudok jól aludni 24 fok fölött.
    Az én esetemben, a KonvekPRO előtt az volt, hogy:
    a) éjjelre bukón hagytam a nyílászárót (reggelre 1-2 C fokot esett a hőmérséklet, és cserélődött a levegő is) azért nem hűlt jobban, mert az ablak és szoba légtere között vastag sötétítő, reluxa és függöny volt.
    b) manuálisan egy fokozattal lentebb állítottam a Sit 630-at 4-esbe , ennek az volt a hátránya, hogy reggel meg vissza kellett állítani, és nem tesz jót a csavargatás a vezérlőnek sem napi szinten kétszer. Meg nem is olyan finom léptékekben állítható, hanem 3-4 C fokonként.
    C) a+b :D
    2022 előtt is tudtam, hogy ez így pazarlás. De aztán a rezsicsökkentés csökkentés hatására már megoldást is kerestem, és megtaláltam. Egyébként 1100-1200m3 volt az éves fogyasztásom, most meg 867 m3. Azért nem mindegy :)

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

• GoodSpeed

addikt

LOGOUT blog (1)

válasz kokopo #18 üzenetére

Igen, ez Sit 630.

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

Új hozzászólás Aktív témák