-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila2019
tag
válasz TechN7ne #15481 üzenetére
Hello
Nekem a kraken x53 40%on megy 1400rpm .
2800 a maximum azt hiszem ott nem tudom ki bírja ki hogy ne bolonduljon meg nagyon hangos már. Neked a 3800 milyen hangot adhat ki el se tudom képzelni xD.
De fölösleges szerintem 100%on járatni. Nyilván előbb meghal a pumpa . -
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #15480 üzenetére
Végül rájöttem a hang okára ,házam felső lemezét mozgatta meg a légáramlás mikor elindultak nagyobb sebességgel a ventik ,most levettem a tetejét és semmi hangja a vízhűtésnek.
Ha már itt vagyok ,azért rákérdezek...
Sikerült levennem a bios ban 1800-2100 rpm re a pumpát ,soknak tartottam a gyárilag beállított 3800rpm et...
Mekkora fordulat az ideális egy ilyen pumpának ,lehetséges ,hogy a 3800 mégsem annyira sok ,vagy ez teljesen természetes?Köszöntem ,
[ Szerkesztve ]
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz TechN7ne #10824 üzenetére
Erről beszélünk folyamatosan, mikor ilyesmikre vetemednek a userek..indokolatlanul AIOt sem szoktam ajánlani, nemhogy lowcostot :S Mindenesetre azért szomorú, mert eddig a pumpákkal viszonylag elégedett volt mindenki, máshol ment a spórolás (csövezés/ventik). Ha a pumpák döglenek majd sorra, az nem lesz vicces.
-
jeni
félisten
válasz TechN7ne #9331 üzenetére
bandika0626
pumpás dolgokat nem vágom.úgy gondolom:
minél nagyobb a radiátor és a rászerelhető ventik (2db) valamint a hosszabb gari idő ami nálam első olvasatra mérvadó lenne vásárlási szempontból a választás.
esetleg a CPU-ra tehető hűtőfelület milyensége. jelen esetben ha rézből van az már pozitív lehet a hűtés hatékonysága alapján. a ventin levő LED egyszínű vagy RGB az kevésbé érdekes számomra,az se gond ha nincs világítása neki.ezzel kapcsoltban a kérdésem,hogy 4-5 év múlva teljesen le kell cserélni vagy elég a benne levő pumpát valahogy kicseréltetni? mármint ha lehet egyáltalán külön kapni ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz TechN7ne #9184 üzenetére
fogtunder már kifejtette.És lehet ízlésficamom van,de nálam még mindig jobb egy letisztult,jó szellőzéssel bíró,minőségi anyagból gyártott ház.És ilyet a Zalman már rég nem gyárt.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fogtunder
nagyúr
válasz TechN7ne #9187 üzenetére
amúgy elírtam, mert nyilván az előlap zártsága a probléma, nem az oldallapé.
de ezért mondom mindig, hogy egy adott gyártó komplett portfólióját nem érdemes egy adott modell alapján megítélni, mert torz képet fogunk kapni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz TechN7ne #9184 üzenetére
jaja, nyilván semmi baj azzal, hogy hogy lezárták az oldallapot és teljesen feleslegesen csináltak helyette két kis kopoltyút, ami még megtekeri a levegő útját, nehogy tudjon rendesen áramlani. gyakorlatilag lehetetlen a házba normális mennyiségű levegőt juttatni.
bármikor a te Z9 Neodat venném helyette.I hate morning people. And mornings. And People.
-
bandika0626
senior tag
válasz TechN7ne #9045 üzenetére
A lapod könyvében a 33.oldalon van a 2 sysfan leírás.
Az egyik a PCIe csatlakozó alatt van a másik meg a lap jobb felső sarkában. A könyv szerint mind a kettő képes DC alapon is működni. Erre a kettőre lehet kötni a pumpát, csak a biosban kell majd dc-re állítani mert pwm-be csutkán pörgeti.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
IO.sys
őstag
válasz TechN7ne #9045 üzenetére
Biosban nézd meg vagy a laphoz adott programmal, hogy mennyi a fordulata annak a portékának, amit az adott fan csatlakozóra dugtál. Ha kerregő hangja van, lehet, hogy túl szorosan van fent a blokk a procin. Nem egészséges. Én is belefutottam ebbe, nem indult el a pumpa és 94 fok lett a meleg.
[ Szerkesztve ]
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
válasz TechN7ne #9040 üzenetére
Szerintem olvasd el az alaplapod kézikönyvét az elejétől a végéig, anélkül kb olyan üzemeltetni a vasat, mintha jogsi nélkül vezetnél (na jó nem, az autóvezetés intuitív, az alaplaphasználat nem). Aztán ha jó a pumpa fordulatszám, Akasa Apache venti a radira és jóidő.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Kiratheonly
tag
válasz TechN7ne #9039 üzenetére
Megnéztem, hát ez a lap annyira nem szereti a vízhűtéseket, annó nekem is ez volt a bajom a B150-es chipsettel. Valószínűleg mindegyik fan connector PWM szabályzású, nem pedig DC (vagy hibrid). Azt javaslom, próbáld rárakni a pumpát a SYSFAN2-re, ha ott is hangoskodik, akkor más lehetőségeid is vannak, de egyik sem lesz alaplapról szabályozható.
[ Szerkesztve ]
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
Kiratheonly
tag
válasz TechN7ne #9036 üzenetére
Nem lehet, hogy a pumpa jár túl nagy fordulaton? Szerintem nézd végig, a fütyülés tipikus pumpa hang. A CPU-t ne a fan-ra rakd, hanem az OPT-ra, ez benne van az alaplap leírásokban is. A CPU FAN-ra a hűtésen levő ventit rakd. A pumpák nem PWM-esek (3 pines csatlakozóval).
[ Szerkesztve ]
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
-
Lifer092
senior tag
válasz TechN7ne #8993 üzenetére
Nekem a Master 120 Lite van, megvagyok vele elégedve. Szerintem jó kis cucc, nem egy 60k-s vízhűtő szett teljesítményét hozza ez tény és logikus, bár nekem az i3-ra bőven overkill, de szerintem nyugodtan beruházhatsz erre a típusra is.
A Cooler Master 120 Lite kompatibilis a házaddal, mivel van hátul 120mm-es ventinek hely, ezért belerakhatod ezt a vízhűtést is, mivel a radi is 120mm. Ahogy nézem a Zalman oldalát, előre mint ha beférne egy 240-es vízhűtés is,
erre nem vennék mérget. De a 120 az fix hogy bemenne.Szerk.: Bemegy előre a 240-es is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- EKWB CPU és GPU vízhűtés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest