-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiratheonly
tag
válasz Zsoltszaba #13704 üzenetére
240-esem van, még az RGB nélküli ventikkel, de lekopogom semmi baja. Én egy 1080Ti hűtésére használom.
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
Kiratheonly
tag
válasz TechN7ne #9039 üzenetére
Megnéztem, hát ez a lap annyira nem szereti a vízhűtéseket, annó nekem is ez volt a bajom a B150-es chipsettel. Valószínűleg mindegyik fan connector PWM szabályzású, nem pedig DC (vagy hibrid). Azt javaslom, próbáld rárakni a pumpát a SYSFAN2-re, ha ott is hangoskodik, akkor más lehetőségeid is vannak, de egyik sem lesz alaplapról szabályozható.
[ Szerkesztve ]
-
Kiratheonly
tag
válasz TechN7ne #9036 üzenetére
Nem lehet, hogy a pumpa jár túl nagy fordulaton? Szerintem nézd végig, a fütyülés tipikus pumpa hang. A CPU-t ne a fan-ra rakd, hanem az OPT-ra, ez benne van az alaplap leírásokban is. A CPU FAN-ra a hűtésen levő ventit rakd. A pumpák nem PWM-esek (3 pines csatlakozóval).
[ Szerkesztve ]
-
-
Kiratheonly
tag
válasz fogtunder #6626 üzenetére
Én most megnéztem. Nekem a FanXpert 2 ~5400 RPM-et mutatott a pumpára, Arctic esetében idle állapotban. A CPU_OPT-ra kötöttem a lapomon, Egy Maximus IV GENE-Z deszkám van. Semmilyen erre utaló jelet nem találtam a pumpa szabályzásával kapcsolatban. Én rontok el valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Kiratheonly
tag
válasz fogtunder #6506 üzenetére
Én sem R4-et akartam, de rendkívűl jó árban szereztem meg a vízhűtéssel együtt. Egyszer kikértem amúgy a véleményed, az R4,R5 és F51 volt a javaslat, azért gondoltam hogy nem foghatok mellé. Bár nem érzem úgy, hogy rossz üzletet csináltam. Ha lecseréltem a VGA-t, lehet minden maxi csöndes lesz, mire végzek a projektemmel. Nem vetettem még el az R5 cserét sem, vagy F51-et. Egyelőre várok még tesztekre és próbálgatom. Most, hogy belőttem a SpeedFan-t, már nem annyira durva a helyzet.
-
Kiratheonly
tag
válasz GeneraL_XTX #6482 üzenetére
Íme a remekmű! Még csiszolgatni kell a SpeedFan beállításokat, de úgy érzem, ez így jó lesz.
A két első venti befele fújja a levegőt, majd a radi előtt levő kettő és a hátsó venti kifelé fújja. Így olyan 62-64 fok közötti GPU hőmérsékletet tudhatok magaménak. Nem kevés, de ez mindig ilyen forró fejű volt. Azt hiszem egy VGA upgrade majd megoldja ezt a gondom is.
[ Szerkesztve ]
-
Kiratheonly
tag
A radira Apache Blackek-et raktam. A ház mellé kaptam még pluszba 2 db 140mm-es Fractal Design Silent R2-t, a hátulra beszerelt egyen kívül. Szóval, lehet azt kellene, hogy fentre rakom a radit az Apacheokkal, majd előre pedig bepattintom a 2 db Silent R2-t. Ha lehet, akkor nem szeretném felhasználni az F12-ket.
-
Kiratheonly
tag
válasz GeneraL_XTX #6464 üzenetére
Nos, csináltam egy kis előtte-utána képsorozatot.
Egyelőre meg vagyok elégedve, rettentő tágas és viszonylag halk is. Viszont, a VGA nem szereti annyira ezt a front beszerelés dolgot, mert eléggé melegszik és magasabb RPM-en, hangos is. Ezzel kellene jelenleg kezdenem valamit . A SpeedFan jó barátom lett, így egész elviselhető, de asszem tudom mit fogok cserélni legközelebb.
[ Szerkesztve ]
-
Kiratheonly
tag
válasz GeneraL_XTX #6451 üzenetére
Épp ma építek egy R4-et egy front LF240-el. Hamarosan rakok fel képeket, ha kész. A konfigom nem annyira ütős mint egy 4790k, de majd meglássuk mit produkál terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Kiratheonly
tag
Ezzel kapcsolatban érdeklődnék én is, mert még kezdő vagyok a témában. Arctic Liquid 240-es hűtéshez, ha lecserélem a ventiket (pl: Apahce-ra), akkor nem kell külön elosztókábel, hogy a két darab ventit egy PWM-es aljzatra tudjam dugni? Hang tekintetében jobb választás lehet egy E-loop vagy Bol.Quiet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Megoldások IBS/IBD-re
- Facebook és Messenger
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tesla topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Bestbuy játékok
- Politika
- Célegyenesben a Yettel TV
- További aktív témák...
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
- EKWB CPU és GPU vízhűtés
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
- 1db Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm radiátor !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest