Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz ---Lasali--- #33937 üzenetére
Igen, sajna a villa becsúszó az kapta az okosságot... amikor elkezdett ilyen lenni..elvittem egy itteni boltba, miután kihoztam 1-2hónapra rá lett ilyen..garipapír nemvolt hogy igazoljam h ők bták el..ezért is cseréltem, még mükszik szépen az új tulajnál is. Csak direkt a feketére anodizált becsúszói miatt vettem énis
A 888-ra jobban ügyelek, és csak papíros szervíz beavatkozást fogadok el. Én tanuló hibám, ez van(#33935) Napfénysüti
4éve került 389e-be Ekkora épült egybe, használható állapotúvá vált..akkoriban egy hayes stroker ryde volt rajta nem a Hope + gyári volt a kerékszett-je azis Nova agyakkal qr20 elöl 135x10es csavaros hátul, de single track felnikkel dt küllőzéssel És 1évig készült, külön-külön vállogatott cuccokból
A vázon és kerékszetten kívül mindent újjonan vettem hozzá.Azóta eltelt az a 4év..most "szülinapos" ezért kapott egy Dhx 5.0 200as szemtávú hátsótagot+a 2008as Marzo 888-ast Jelenleg ráfordított összeg szervíz meg szerelés nélkül 7számjegy felett, ebből cirka 150levonható a Hope javára..mert megvettem 2éve, de elkellett adjam mert széthullott a jobb fékkar..most fél éve pedig újra vásároltam 1et rá
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
borix
őstag
válasz ---Lasali--- #33936 üzenetére
Köszi az infot.
-
Apollo_21
addikt
válasz ---Lasali--- #33932 üzenetére
Régebbi van még az elöző villával...egyelőre, holnap tekerek előszőr az 888 beszerelése óta
Viszont amit sajnálok hogy a sima stucnim nem fér fel Pedig az eladó aztmondta h egy Stab Deluxe-ba volt ugyh bármibe elég hosszú a nyak, na úgylátszik nem Eladni sajnálom mert oversize kormányokat fogad, 50mm hosszú, 50es emeléssel + ba még illik is a kormányhoz
Ez idén Március 15. De holnap friss képek, persze ha lehetőség van a topicot "összeképezni"Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz ---Lasali--- #33922 üzenetére
Közben rámkacsintott a szerencse, találtam itt Budaörsön hírdetésbe egy fox 40 adaptert ami esztergáltatva lett...feltettem, első blikkre úgy tűnik hogy tuti lesz, márcsak a 203as tárcsa beszerzése és okés!!!
-
Apollo_21
addikt
válasz ---Lasali--- #33914 üzenetére
Faxa...ezt eddig nemis tudtam h nem PM kompa...
Mondjuk külön remekhír h a táblázat felsem sorolja a Marzo 888as villát..csak a Monstert és társait...
Esetleg az ahhoz való még jó lehet, kérdés megéri a kísérletezgetést...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz ---Lasali--- #33911 üzenetére
Jah és az a hope nál nem is 203 hanem 205 nem?
-
Apollo_21
addikt
válasz ---Lasali--- #33911 üzenetére
IDe NEM a tárcsával a gond..írtam, és direkt fotóztam h világos legyen; a villán a PM felfogatás szélesebb távolsággal bír mint a féknyereg. ÉS mivel 203ashoz van "alapból" a 888nak ezért adapterrel sem megoldható sztem.
Idézem is """az első fék nem illik fel a villán lévő pm felfogatásra...nagyobb a villán a 2 felfogatás távolság mint a féktesten."""De 1kérdést megér.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz ---Lasali--- #33780 üzenetére
Na, itt...beletettem a bringába..utánna olvastam a sok tekerőnek mi micsoda..igen Tekergettem a kis és nagy kompit is...annyit értem el vele h felkeményedett tehát nemül azonnal be...majd hangolom mind1.
Kérdés..bár láma Ha az ATA egység rugós egységre lett cserélve akkor nekem a jobb felső tekerőt ami az "ata" ugye nemis kell tudjam tekerni jólmondom?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz ---Lasali--- #33723 üzenetére
Szeva!
Igazad van, sajnálom. Kihagytam fontos részleteket...tehát egy 2009es Marzo 888 ata wc-ról van szó ami átlett alakítva rc3 wc-re. A kormánycsapágyas kérdés pedig arra vonatkozott amit linkelek mindjárt képen
Tehát a felső lekerekített részt lelehet emelni a felső csapágysorról..ez a kérdés..ezt hagyjam rajta és úgy teszem fel a felső vállat? vagy lekell szedni?
[link]A beülés meg beállítás az nagyjából megvan, úgy tudom hogy 30% a max amit beülhet de ennél kevesebbet szeretnék...valszeg felfogom keményíteni a nagy és kis sebességü kompresszió állítóval..vagy dobok bele egy kevés levegőt.
A tengely rögzítésnél való csavar elnyalásra felhívta az eladó direkt a figyelmem hogy nem tépjük a csavart..csak érzéssel kellően meghúzzuk
Amit mondott hogy a bal szárban ott a kellő olaj..azt hiszem 3.5deci talán..nemtudom de gyári mennyiség, a jobb átalakított szárban 1deci van aztmondta abba nemkell hiszen ugyan az a rugót kivéve a belseje mint az ATA egység ami kilett belőle véve, és csak minimális kenést kell biztosítson.Kellő körültekintéssel néztem át, felületén vannak karcok szép számmal, de a becsúszó és a menetek hibátlanok, ez volt a leglényegesebb számomra, a többi nálam is használódik majd.
A sima stucnit mondta az ember is h ha felfér van annyi "nyaka" akkor tehetem..nemgond..ha nincs akkor marad az integrált.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #33739 üzenetére
A kalkulátor szerint ezek a méretek lennének nekem jó:
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #33718 üzenetére
Hali!
Olyasmit, mint a Merida Speeder-je, vagy a Kelly's Psycho. Néztem még cycloceoss vázat is, de a meridából az akciós vázakból már nincs méretem, a helyi Kelly's forgalmazó szerint meg külön nem lehet kapni a Psycho vázát.
Neten találtam egy ilyet, de nem tudom, hogy ez jó méret-e nekem: [link]
(#33727)
"tudod, egy sör nem sör, két sör fél sör,
háromnégy sör egy sör. Így aztán amikor megvan az egy sör, rájössz megint, hogy egy sör nem sör....... "Sőrből nem szabad alkudni!
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #33676 üzenetére
valaki olyan mezt tervezett, hogy messziről olyan, mintha a csajok félmeztelenek lennének.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Apollo_21
addikt
válasz ---Lasali--- #33719 üzenetére
Ahamm...tehát nyugodtan feltehető a "csapágy" takaró lekerekített rész, mondjuk gondolhattam volna..
Csak megrémültem picit, mert holnap veszem a villát..és most ittvagyok villa nélkül, és megnéztem hogy épül fel a mostani csapágyam..jött a fejvakarás De köszi!
Dejó + kérdésem is lenne akkor1. integrált stucnival lehet csak ezeket 100% biztonsággal használni? vagy sima mezeivel is elmegy...
2. a felső vállat leszedem..hogy betegyem a telót a vázba..ennek van vmi "végpontja" hogy pont ugyanoda kerüljön..? vagy pont hogy én fogom majd precízen beállítani hogy a váz fejcsővét közrefogja?
3. ha nehéz rider vagyok..és cirka 10-15kilóval könyebb rider-é volt a villa..így nemis használhatom? esetleg elronthatom? vagy ha van lehetőség levegőt fújni bele mindenképp tegyem meg?[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #33715 üzenetére
Csak vázat nem tudsz tőlük beszerezni? Keresek merev villás vázat, ami V fékes és elfér benne 35 széles 622-es gumi. Helyben 175cm-hez nem tudnak/nem akarnak beszerezni...
-
rétisün
veterán
válasz ---Lasali--- #33710 üzenetére
CTM?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
stevewonder
aktív tag
válasz ---Lasali--- #33710 üzenetére
Köszi a megnyugtatást. Használtan mit érdemes?
-
törölt tag
válasz ---Lasali--- #33653 üzenetére
A kónuszos csodáktól kiver a víz, bár lehet keréknél átrakom az ellipset.
-
törölt tag
válasz ---Lasali--- #33650 üzenetére
185-ért tudnám megvenni, használtakkal azért nem foglalkozom, mert irtózatosan lusta vagyok/nincs időm utánajárni
Eddig '85-ös raleigh outival mentem, ha outival mentem, ami vázváltós, tehát nincsenek nagy igényeim, főleg a fixi után. De ha azt mondjátok, hogy 200km után szét fog esni ez a speci akkor nem adok ki rá pénzt.
-
Because
őstag
válasz ---Lasali--- #24305 üzenetére
egy szóval se mondtam, hogy jó lesz rá. viszont létezik és lehet vásárolni aki éppen ilyet akar
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz ---Lasali--- #24166 üzenetére
igen-igen, én qr15/20-al megnézném ugyanezt.
dqdb:
erre nem is gondoltam, köszi!
tiszta sor, azért bátorkodtam hozzátenni, mert városi gépekkel fordultam meg itt többször, és szintén nagyon korrekt hely
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #24057 üzenetére
[link] Nem nem, csupán ezt máshol eltűrik és kishazánkban van pár unatkozó akinek szúrja a szemét.
-
Jester01
veterán
válasz ---Lasali--- #23999 üzenetére
Akkor ma bicajozás helyett fűnyírás lesz, aztán elviszem szakemberhez. Köszi.
Jester
-
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #23999 üzenetére
Ehhez jó az Avid G3CS SS, vagy azt is érdemes cserélni?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
anorche1
őstag
válasz ---Lasali--- #23827 üzenetére
Köszi!
A mostani stucni 100-as, beszerzek egy 90 vagy 80-ast.
Én is éreztem hogy a hátammal is gond lesz. Tegnap próbáltam is egyenesebb háttal tekerni, de folyamatosan vissza mentem ebbe az állapotba. Gondolom azért, mert suliba bicóval járok, a nehéz táska meg átdeformálta a hátam. Feljebb húzom, hogy ne legyen a derekamnál olyan közel, hátha segít."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
veterán
válasz ---Lasali--- #23827 üzenetére
Oké!
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #23772 üzenetére
Pozícionált váltó markolat.
Az első váltóhoz sikerült rossz irányban felragasztani a számokatItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #23764 üzenetére
-
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #23582 üzenetére
elba
szltázott egy dolog, így is túl sok a problémás alkatrész már egy bringán, minek még egy?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #23447 üzenetére
Akkor lehet elég lesz a hátsó 16-ost 14-esre vagy 13-asra cserélni.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz ---Lasali--- #23444 üzenetére
11-32 es az 10 sebességesnél így néz ki valójába: (valamiért a 9 est írhattam..)
11-12-14-16-18-20-22-25-28-32 -
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #23444 üzenetére
Köszönöm, ezzel életet mentettél. 32-16-ot akarom kicsit erősebbre váltani... 42-es tányérom még van, lehet rátesztelem.
-
Mewryck
tag
válasz ---Lasali--- #23342 üzenetére
1 jelentkező
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
hoffman_
nagyúr
válasz ---Lasali--- #22878 üzenetére
azt néztem én is, csóri bringa, durván kilőtt
-
syberia
veterán
válasz ---Lasali--- #22878 üzenetére
Lehet hogy kaszkadőr az ipse, a mutatvány végén hogy felpattant.
https://howbad.info/
-
grizlisandor
veterán
válasz ---Lasali--- #22800 üzenetére
Értem köszönöm.
Ma felhívom, hogy akkor kitaláltam mi legyen: hogy kicsit zsákbamacska, mert sikerül kitakarítani az alkatrészeket vagy cserélni kell, így kevesebbet tudok ajánlani...
Erre ő: Ha nem kell, akkor ittmarad és kinyomta a telefont.Mind1, keresek még valamit és csak lesz egy jó egyszer.
-
King Unique
titán
válasz ---Lasali--- #22839 üzenetére
Aha...tehát akkor jobb a drótos ilyen szempontból. Másik bringára megy akkor egy olyan (márkát még nem tudom), enyémre meg meggondolom még milyen lesz.
-
grizlisandor
veterán
válasz ---Lasali--- #22768 üzenetére
Ez amit elsoroltál kb mennyibe kerülne?
-
veterán
az utolsó előtti kép a legszebb
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
imyourfriend
őstag
Ilyen szar kétkerekűt ritkán látni amúgy, nem is értem hogy van pofája valakinek árulni..
-
grizlisandor
veterán
Akkor hanyagolom, köszönöm.
A csóka falnak fog menni, ha mondok érte 20k-t... -
HollyBoni
veterán
válasz ---Lasali--- #22704 üzenetére
Én sem komáltam ezt a gramm mániát, addig amíg ki nem próbáltam múltkor egy Speckó Venge Expert-et. Persze más is közrejátszott gondolom, de megtekerted és olyan érzés volt mintha semmi nem tartana vissza, még úgy is hogy nem montihoz vagyok szokva, hanem egy 12-13 kiló körüli régi országútihoz.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz ---Lasali--- #22467 üzenetére
Hát ezzel a rekonstrukció keretét ki is lőttük.
-
lsebestyen
addikt
válasz ---Lasali--- #22469 üzenetére
Igen pont ez történt velem is, mikor először és utoljára rendeltem...
-
lsebestyen
addikt
válasz ---Lasali--- #22467 üzenetére
Amúgy ebikeon van valami egyáltalán készleten? Eddig bármit néztem 80% h piros kosárral van jelölve... Költői kérdés, csak idegesít.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz ---Lasali--- #22462 üzenetére
Egy teleszkópcsere mehetne rajta, mit tudsz ajánlni? Úgy kb 30k-t szeretnék szánni a felújítására, ha a kipróbálás alatt nem veszek észre valami hibát.
-
lsebestyen
addikt
válasz ---Lasali--- #22452 üzenetére
Jajjj...Köszi, akkor ilyet se veszek...
-
grizlisandor
veterán
válasz ---Lasali--- #22456 üzenetére
196cm magas vagyok, 120 kiló sajnos. Napi 40-50 km megtételére kellene. Az első buktató a hátsó mentes agy szokott lenni, ennek milyen van?
-
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #22458 üzenetére
Amúgy is vigyázok a dolgaimra . Értem, köszi a segítséget, akkor marad egy ideig, ha nem válik be, már több tapasztalattal majd nézelődik .
-
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #22454 üzenetére
Már 719-es van rajta...
Jövő héten jön meg, majd nyáron beiktatunk egy túrát hogy megnézzem mit bír. De nagyon erős igénybe vétel nem lesz, keresztbe nem csúsztatom, bukkanókon ugrálni néha szoktam, sziklákra felkapatni szoktam, ahol pedig nem megy fel (SS), ott felviszem háton (9kg).
-
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #22451 üzenetére
Pedig 319 helyett mindenki a 719-et ajánlotta. A Rigida Sputnik-ról van vélemény? Ez is jó 29er-hez, kavicsos (zúzott köves), néhol erdei utas terephez?
-
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #22444 üzenetére
[link] Tufo egész jó árban van, olcsóbb mint a bontrager r2 most. Nekem se mennek szét a külsők, valamelyik elkezd repedezni oldalt aztán ennyi a legnagyobb baja.
-
sssent
senior tag
válasz ---Lasali--- #22387 üzenetére
Ha úgy adja ki, ráírattathatja majd a sírkövére, hogy az autós volt szabálytalanabb. Félreértés ne essék, én nem kívánok ilyet senkinek - akkor csöndben maradtam volna, hadd guruljanak a vesedonorok.
(#22388) Stauffenberg:
3-10-100km-re tényleg tök felesleges a sisak. Mindig az utolsó 3-5cm-en lehet haszna. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz ---Lasali--- #22387 üzenetére
Én még erre a 3 km-re is húzok bukósisakot míg bejövök a munkahelyemre. Egyik másik bringás kollégám sem szokott. Kérdezték már, hogy ha ők 10 km-t tekernek és nekik nem kell, akkor nekem arra a 3 km-re miért kell...
Hát azért, mert például az imént leírt eset, mikor belerohantam egy másik bringásba és összefejeltünk, az is ezen a szakaszon volt. Szerintem akit lefejeltem, az is örült neki, hogy a bukósisakommal és nem a koponyámmal adtam a hülye fejének.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz ---Lasali--- #22384 üzenetére
Kicsit nedvesebb aszfalton úgy csúszik a blokkolt hátsó kerék, hogy öröm nézni. Tavaly az egyik haveromnak naugyéztem, mert elkezdett építeni egy fixit. Menet közben rájött, hogy a mókuskerék nem az ő műfaja és inkább SS-t szeretne, de féket továbbra sem akar, így kontrás SS-t csinált.
Én megmondtam neki, hogy ezt a műfajt hagyja meg a falujáró trekking bringáknak, amivel a nyugdíjasok járnak ki a szőlősbe. De nem, ő nem akart féket. Még azon a nyáron úgy összetörte magát, mert nem tudott megállni egy elé (szabálytalanul) kikanyarodó autó miatt, hogy a következő bringáról már nem spórolta ki, pedáns gyerek lévén most már elöl és hátul is van.
Mondjuk a bukósisak viseléshez kell még esni egy nagyot, mert arra még nem sikerült rávenni. Mert hát szétmegy a haja amit olyan gondosan belőtt otthon, na meg egy fixi-SS-flaszterbetyár közösségben ki is nevetnék... Menő bringás olyat nem hord.
(#22385) maummamut: "Ütöttek el párszor, mindig az autós volt a hibás..."
Tök mindegy ki volt a hibás, nem azért vannak a biztonsági eszközök egy járművön, hogy Tőled védjék a többieket, hanem olykor Téged védjen a többiektől. Az autóban sem csak akkor nyílik a légzsák mikor Te okozol balesetet és az autóban sem azért van ABS, hogy csak akkor fogjon meg amikor Te okoznál vele balesetet, hanem olyankor is, mikor te vagy a vétlen.
Sosem értettem egyébként a másokra mutogató érvelést. Tavaly lefejeltem egy másik bringást, olyan erővel csapódtam belé... ő volt a barom, mert körülnézés nélkül bejött elém. Örültem, hogy volt bukósisakom, mert ma lehet, hogy pelenkázni kéne és babakaját ennék.
[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz ---Lasali--- #22206 üzenetére
Erről van szó kérem szépen!
Én a Kenyeres Ábelen vagyok kibukva. Szinte semmi comb és hogy megy már!(#22223) deicide Hát igen aki naponta 5-6 száz vagy még több lábemelést is csinál az 1-2 óra edzés mellett, nem csoda, hogy ilyen combok vannak alatta. Illeszd még be a 2011 -es képedet is, hogy csodájára járjanak honnan hova jutottál!
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #22212 üzenetére
Az mi? Eszik vagy isszák?
-
imyourfriend
őstag
Néhanapján mikor elmegyek országútizni haverokkal, szoktam látni olyan "falábú" bringásokat, csakúgy kattog a bringája meg leesik a lánc. Aztán van a fickó vagy 50-55kg és meglepődök hogy eljönnek aztán tartják a tempót. A bringázás azon sport ahol azért alakról nem mondja meg az ember szerintem, hogy ki milyen állapotban/erőnlétben van.
(#22208) ---Lasali---: SPD-vel felszerelt lábbelinél márpedig ajánlatos húzni is, főleg emelkedős szakaszokon. Az elején még nehezen ment nekem, de aztán rájöttem hogy miként kell bánni ezzel az eszközzel. És most már egyik lábammal húzom felfelé a pedált a másikkal meg nyomom lefelé. Síkon annyira nem számít, de ott is alkalmazom ha el vagyok fáradva.
[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
Mindennel egyetértek kivéve az utolsó bekezdést. A másik láb súlya pont annyi erő elvileg mint amennyi az emelkedő láb emeléséhez kell.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
venember83
nagyúr
válasz ---Lasali--- #21761 üzenetére
Lehet, hogy ez csak nekem új, de most tudtam meg, miért kellett, hogy megjelenjen a videóban Danny MacAskill és Chris Akrigg, eddig simán azt gondoltam, hogy így tervezték. Nem semmi, ahogy megéli ezt az egészet Martyn Ashton, bámulatos, le a kalappal előtte. A videó elején azt hittem, hogy valami vicc az egész, de sajnos nem.
-
veterán
válasz ---Lasali--- #22094 üzenetére
pusztán azért néztem meg én is jó nézni, ahogy csinálja amit kell neki.
amúgy igazad van, más az élet, meg más a szintetikus teszt... nincs vibráció, nincsen szimulálva a kátyú, stb.
de azért nézni jóA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz ---Lasali--- #22088 üzenetére
Mondjuk az a Kenondél sose volt 3millió... jó ha a fele...
(#22091) ---Lasali---
fuk[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
ily módon lebuktatni egy boltot.
-
veterán
valahonnan ismerős volt a neve, de nem ugrott be honnan xD
fa.zom...
környéken senki nem tart fehér házat, mert nem éri meg...
nálatok nincs?A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Krisz79
őstag
válasz ---Lasali--- #21936 üzenetére
Köszönöm.
Valójában vékonyabbra szeretném cserélni.
Többnyire aszfalton gurulok.
Igy 1,90 méret ideális lehet.
4000/db alatt szeretném megúszni.
Km/h , kulacstartó, bringazár vásárlását is tervezem![ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
D.Orion
veterán
válasz ---Lasali--- #21932 üzenetére
Thx, akkor kap egy tiszta kereket a szervizes bácsi és dolgozhat nyugodtan vele.
Konkrétan centiren és küllő fűzésen kívül mindenre fel vagyok készülve agyilag és szerszámilag a saját gépemmel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #21884 üzenetére
nem az ideális íven megy a térdkalácsom
merevítő nélkül akartam használni, hogy ne engedje, hogy elhúzza oldalra a combizom külső fejesajnos amik nem ilyen tépőzárasok, azok között nem nagyon van patella-lyukas, illetve sz.rt nem érnek
rendelek belőle egy L-eset, hátha az jó lesz.
ez XL egyébkéntKorábban vettem egy másfélét, az méretben jó, de nincs kihagyva a térdkalács helye és így még jobban odaszorítja ahova nem kéne
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #21881 üzenetére
Rájuk írok, hátha. Igazából olyan igények lennének, hogy merev villa, merev váz (min 19"), V-fék (de a legtöbb hidrós tárcsás), SingleSpeed, masszív felnik, agyag, széles gumik (2,25" vagy 2,4"). De ilyen gépet nem nagyon találok. Trekkingben-Crossban még csak-csak, de ott 2"-os gumi ha elfér a váz alatt. De olyan bringaúton ahol kisebb aknák vannak, és méteres gödrök, ott nem jó leütni a felnit egy 30-35km/h-nál.
-
XmoD
senior tag
válasz ---Lasali--- #21844 üzenetére
Abszolut nem tolt, nincs korrodalva sehol a tekercsek es szakadas sincs benne. Tipusa: K-199KB95/36
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz ---Lasali--- #21858 üzenetére
Nekem pont olyan van. 1-2 alkalommal próbáltam vele bringázni, de pár perc után inkább elraktam mert rosszabb volt, mintha nem lenne semmi a fülemben.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #21817 üzenetére
25 meg egy pici. Nekem egy kék acélvázas gépem van/volt. Most összetörve fekszik a kocsi csomagtartójában, várja hogy erőt vegyek magamon és kiszedjem. Majd megnézzem milyen baja lett.
(#21819) ---Lasali---: Nekem még elkérik az igazolványom ha megborotválkozok és alkoholt veszek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ---Lasali--- #21783 üzenetére
Ebben a szemcsiben van egy kis Mr Anderson-os beütésed
-
hNp88
aktív tag
válasz ---Lasali--- #21776 üzenetére
de ezt mégis hogy?
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
veterán
válasz ---Lasali--- #21761 üzenetére
át lettünk baszva
-
senki11
aktív tag
válasz ---Lasali--- #21757 üzenetére
Igen tudom, de nincs vele tapasztalatom. Mármint a márkával igen, de flip-flop agyat még nem próbáltam a novatectől.
-
veterán
válasz ---Lasali--- #21736 üzenetére
nem megyek kátyúba, kikerülöm nincs szívem szétb.szni a kerekeim, a monti meg bírja, annak nem árt... de nem is tyúkbél gumi van rajta, hanem 2.2-es.
de akkor is... a srác tuti van 90 kiló, és a raklap szélére ráugrik a hátsóval.
há' nem tom'.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #21703 üzenetére
azon nyomban törlöm magam amint beépítik!
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
veterán
válasz ---Lasali--- #21694 üzenetére
Sose felejtem el, amikor a tágabb értelemben vett családból mi, a bicajosok elmentünk rekreációs tekerésre (aka kocsma).
Hazafele jókedv, és a kedves rokonom odaszólt a barátnőjének:
"Ezt nézd, milyen jó a fékem!" felkiáltással behúzta az első féket.
Azzal a lenülettel tengely körül helyet cserélt a bicajjal
Majd eldőlt mint a krumplis-zsák
Az a marha ott jajveszékelt, mi meg nem bírtunk felkelni a röhögéstőlA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz ---Lasali--- #21584 üzenetére
zsíra 9 sebes dura-ace sorom totál kuka. nem kicsit, de nagyon kuka. vele együtt a lánc is, mert a láncmérő lötyögött benne...
egy 10-es majdnem 0km-es ultegra koszorúm van, viszont a váltókar 9-es. a 10-es campa meg ugye anyaghiányos.szóval most vagy veszek egy 10-es campa váltókar(szette)t, és berizikózom, hogy megint letörik (és akkor egy veloce low-mid szett van a gépen), vagy veszek egy 6600-as fékváltókart párban, és akkor ultegra van fent.
nem akarok 9-es koszorút, meg 9-es láncot is venni, mert kb árban ugyanott lennék, de akkor szerelhetek vissza mindent.
totál sz.pás ez az egész[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ---Lasali--- #21582 üzenetére
Legyünk ontopik
6600-as váltókarok mennek 6500-as váltókkal? Mert amint nézem 6500as váltókarból nincs 10 sebis...
Kezdem elérni a pontot, hogy leöntöm benzinnel, és megyújtom a picsába az egészet
Mindezt az iparihulladék campanolo váltókar miatt ami letört mert ratyi olasz... Vicc.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #21577 üzenetére
Hmm... jó lesz megnézni a kocsi bibliáját
De azért mégiscsak van olyasmi, amiben nem kell cserélni, még ha nem is a váltó
-
szatocs
őstag
válasz ---Lasali--- #21493 üzenetére
Na ez nekem nagyon bejön. Szívesen kipróbálnám.
(#21576) -=RelakS=- : azt hiszem a VW konszern pont amiatt hívott vissza több, mint 400ezer DSG váltós autóját, mert nem volt elég hűtése a váltórendszernek. Autóban is van az a tartomány, ami már sok. Természetesen bringában nem gondolom, hogy ilyen előfordulhat (hacsak valaki nem a Napon bringázik).
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
veterán
Mint ahogy a modern autók váltóművében, melyekben normál körülmények között SOHA nem kell olajt cserélni, így ezekben sem volna ez létszükséglet.
Ez csacsiság, mert ahol fém-fémmel érintkezik, ott MINDIG kell olajat cserélni, különben egy idő után simám szétolvad az egész... de amúgy fain szerkezet, tetszik. Valami hasonló az a hondás cucc is... Kár, hogy országútiban nem nagyon lesz...
Főleg a mai napom után... lásd lejebbmás:
Nagy az én szívem fájdalma... rávilágítottak ma Veszprémben, hogy kb szarrá van kopva a hátsó durace sorom... vele a lánc is... van az a spéci láncmérő izé, na, az lötyögött a láncban fuck... Ennek örömére nem akarom szétb.szni az első tányérokat, szóval pihenek (pedig keményen készültem a bakony200-ra)
Szóval van nekem egy szinte 0km-es 10es ultegra sorom, hozzá lánc, minden.
Elvileg a 7700-as agyra fel lehet tenni, viszont a váltókarom csak 9-esSzóval a bajom:
Ha valaki tud 6500-6600-as 10sebis fékváltókart eladót (lehetőleg működjön azért ) ne tartsa magában az infót, ossza meg velem legyen kedves. Vasárnap szeretnék indulni a bakony200-on, de jelen műszaki állapotban kihagyom...köszi!
-
Cathfaern
nagyúr
Na ilyen kell nekem. Sose szerettem a láncváltókat. Nem is annyira a gyakorlati irányból megközelítve, mert arra a területre amire én használom tulajdonképpen megfelelőek, viszont maga az elv mindig is nagyon taszított, hogy egy mozgó fémdarabot lökdössünk egy másik fémdarabbal és csiszoltassuk a fogaskeréksoron, hogy felmásszon rá. Valami hihetetlenül barbár megoldás, igaz ennek ellenére meglepően jól ellátja a feladatát. Csak kicsit olyan érzés, mint ha egy porscheban bowdenes kuplung lenne.
Remélem hamar elterjednek és leváltják a láncváltókat -
XmoD
senior tag
válasz ---Lasali--- #21494 üzenetére
Az elozo kullot passz. De uj felni mas"profillal", ugyanazza az agy es 3 kereszt helyett 4 keresztel fuzve.
-
veterán
válasz ---Lasali--- #21482 üzenetére
-
Cathfaern
nagyúr
válasz ---Lasali--- #21473 üzenetére
Jó tudni, félre lettem akkor vezetve De ez alapján egy agyváltó problémásabb lehet (városi koszban, esőben, hóban használva), mint egy hagyományos váltó? Mert ugye utóbbi ha nagyon elkoszolódik, akkor egy kis túlzással egy ronggyal megoldható, de ha az agyváltóba kerül be valami, akkor az átlagembernek a szervízbe vezet az útja...
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz ---Lasali--- #21459 üzenetére
Nem igazán szeretem a gyümölcsleveket, nem is nagyon szoktam fogyasztani. A 40 km-t kicsit túlzásnak érzem, bár egyén függő hogy ki milyen tempóval tudja le.
(#21460) TripleB
Az a bajom ezekkel a csodaitalokkal és energiazselékkel meg protein szeletekkel, hogy iszonyatosan drágák. 500-600 Ft darabja. Xiont Speed jó árban lenne, de szerintem rám rohadna még az 500 ml-es is. Egy évben nem iszok meg maximum 4-5 liter izotóniás italt. Banán és/vagy csoki szokott nálam lenni, de azzal is maximum 2-3 órát birok ki.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #21364 üzenetére
Nem tudom, én országútim bírta de volt aki 19-es gumival jött és látszott rajta hogy nem ura a gépnek pl. akkor ezt a gépet láttam, ebben van a fox 32-es elso villa. Zánka után már jobb idő volt, néhol láttam száradni az első gumit is pl. Én nem csináltam még képet a kerékpárról, megvárom hogy rendbejöjjön a vállam előbb. Érdekes hogy 622-23-on elballagtam mindenhol bármilyen időjárási körülmény is volt, mások meg mtb-vel karamboloztak vagy estek keltek.. A legjobb az volt hogy spd cipővel mentem be a kórházba, ott meg kerekesszékbe akartak betolni.. ó mondom hagyjanak már, nézzék meg a vállam aztán eresszenek el.
-
evo87
őstag
válasz ---Lasali--- #21218 üzenetére
Ilyesfajta Shimanók felejtősek vagy ebben az árkategóriában a Suntour erősebb?
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #21222 üzenetére
Nálunk 600 ezer körül ez a gép volt, a csillebérci tesztnap után többen meg akarták venni csak a vázat, mert annyira tetszett az embereknek a 29"-eshez mérten fürge irányíthatósága.
Vázat külön nem lehet sajnos venni, de szerintem ez úgy á/értékben rendben van, figyelembe véve a konkurenciát.
Egyébként nekem is az a véleményem, hogy karbon váznak igazából akkor van értelme ha a többi alkatrész is az elérhető legkönnyebb, különben fölösleges.Ma hívott a futár, holnap délelőtt érkezik meg a bringám (több másikkal együtt) egyenesen Hamburgból. 2 hónapja várok rá, mert sok hátráltató tényező volt, elvileg zárva vagyunk most hétvégén, de csak ezért inkább bemegyek az üzletbe és összerakom a paripát, majd dobok fel képeket.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz ---Lasali--- #21222 üzenetére
szomorú...
TripleB:
még szerencse.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz ---Lasali--- #21163 üzenetére
Ez oké, én is gondoltam, kicsit rosszul raktam fel a kérdést. Akkor inkább úgy kérdezem, hogy van ennek a váznak valami előnye egy hagyományos vázhoz képest, amin nem lejt ennyire a felsőcső, és nincs is megmerevítve?
-
Frenky89
addikt
válasz ---Lasali--- #21136 üzenetére
Köszi!
-
LógaGéza
veterán
válasz ---Lasali--- #21129 üzenetére
Tibee86 & cekkk & ---Lasali---
Rendben, köszönöm a válaszokat, megértettem Sajnos nem ismerem annyira, hogy mi-milyen ezért inkább kérdezek
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Frenky89
addikt
válasz ---Lasali--- #21129 üzenetére
Lehet, hogy az nem tudom. Használtan vettem a bicajt és akkor már kétféle, minimálisan különböző hagyományos szelep volt benne. Azóta pedig szerencsére nem kellett változtatni, mert nem volt egy darab defektem sem.
Dörzsár, vagy a sima csigafúró az ajánlottabb, illetve mit takar az, hogy túlépített?
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #20989 üzenetére
Mi van benne a nevezési díjba? Ebéd/vacsora? Mennyi időközönként, távonként van megálló? Kulacs töltés hogyan lehet megoldani. 1200 ember baromi sok, milyen biztosítás szokott lenni? Lezárják a forgalmat ha megyünk át kereszteződésben?
Én szivesen részt vennék, csak sokallom a 6000Ftos nevezési díjat.
[ Szerkesztve ]
-
ß3NC33
tag
válasz ---Lasali--- #20989 üzenetére
Arról esetleg tudsz valamit, hogy ha rossz idő lesz (eső, szél), akkor is meg lesz tartva?
Nem szeretnék potyára leutazni -
XmoD
senior tag
válasz ---Lasali--- #20966 üzenetére
A gyari kapottal. Holnap melohelyen megnezem kollegam bringajan a cipot es O pedig az en pedalomon a cipojet. Gyanakszom en is a stoplira.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #20816 üzenetére
Egy valamire való, hidraulikus telót érdemes max 100 óra használat után kipucolni, olajat is cserélni. Persze vannak ettől eltérő adatok is, ez hamar összejön, akár évi több szerviz is szükséges lehet egy telónál, kevesen tartják be. Egy csomó kerékpárboltban szerintem ezt el se mondják, csak vigyék a bicajt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest