Új hozzászólás Aktív témák

  • cousin333

    addikt

    válasz zsamiatt #231876 üzenetére

    Van itt némi keveredés. Ha a nyeregben tekersz, alapvetően kétféle pozíciót vehetsz fel: kiegyenesedve ülsz (már amennyire a geometria engedi), vagy előredőlsz a kormányra (mint én tegnap a szembeszélben).

    Nyeregből kiállni (="nem ülni") viszont sokféleképpen lehet. A klasszikus "kiállást" emelkedőn használják, amikor felegyesedsz és kb. lépcsőzöl a pedálokon, miközben a kezeddel (irányban) tartod a bringát. Sprintnél kicsit a nyereg elé guggolnak be, előredőlve, hogy csökkenjen a légellenállás, illetve mert az erők miatt extrém módon döntik a kerékpárt balra-jobbra, ami a nyeregben nem kivitelezhető :D.

    Amire a többiek gondolnak: lejtőn beülnek a kormány és a nyereg közé, kb. a felső csőre, ezzel csökken a légellenállás. Fékezésnél átemelik a segg... feneküket a nyereg fölött, és a nyereg mögé állnak/guggolnak be, így nagyobb súly esik a hátsó kerékre, mint a nyeregben ülve, és a súlypontjuk is alacsonyabban van. Ami fontos is, hiszen lejtőn mindkét fékre szükség van, és a bringa eleve előre dől.

    [ Szerkesztve ]

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák