Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
Szerintem ird be ide, hogy kuldjon a paljoc neked valami ket olyan SO-t, ami elronthatatlan, kulonben be kell zarnod a forumot!:-))) /vicc nelkul, az indiai cuccosbol kuldok egy adagot velemenyzesre, ha dobsz egy cimet, kivancsi vagyok el tudod-e rontani, plane 3x ;-)/
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
-
tariattila
veterán
van szomorú oldala is ennek a "hülye vagy de azért majd kérünk kávét" című látogatásoknak...
amikor nem azért kérnek mert nálad finomabb (hisz szerintük nem véletlenül vagy hülye...) hanem mert ígyisúgyis kávéznának valahol de így nálad kényelmesebb beverni a koffeint...
legeslegszebb pedig az amikor ilyenkor sikerül szarul a kávé.... s elégedetten nyugtázzák magukban: na ugye, hogy tényleg hülye az ipse...
más:
három napja lesem wifin, hogy hátha jön a 4.4.2 OTA frissítés a droidra... erre eljövök vidékre edge hálóra melózni és itt írja, hogy frissíteni kéne
tipikus[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
igen!
bár az enyém is szép volt és zsír új portafilterrel adtam... sirattam is napokig
de mióta hozzám került ez azóta nyugalom van...az előbb csomagoltam ki az eroica-t... állítólag holnap viszik... azt is sajnálni fogom...
3418: mióta van meg neked és honnan jutottál hozzá?
-
tariattila
veterán
megváltam egy 67'-estől és jött egy 67'-es...
tehát... meghalt a király...éljen a király
sikerült megúsznom egy párszáz kilóméteres kanyarral viszont a cserével hozzájutottam két eredeti kiegészítőhöz amit külön nem lehet beszerezni...
plusz ebben SiD frissen cserélt tömítéseket...
boldogság van... -
adpeter
tag
Otromba hiszen csak egy szegény röfi! Nem túl virgonc már,az igaz.De ha tetszik-ha nem a disznóvágás hagyománya még napjainkban is hódít. Élve ugyanis nehezebb megenni.
Kávés topickba elég off azt elismerem,de pont uborkaszezon volt itt kávés fronton.Szerintem többek arcára csalt mosolyt mint megrökönyödést.Ennyi csak belefér egy logoutba. Gyerekek csak nem járnak ide olvasgatni.De ebből ne legyen vita,mondtam a steak-es képeknél is,hogy töröld nyugodtan ha nagyon offos.ON:
Összeöntöttem pár fajta maradék zöldet a minap és megpöriztem. Nem lett valami nagy durranás,de iható volt.
Ma a darálóban maradt még belőle egy kicsit.Na gondoltam hozzáteszek egy kis Hajtömeg féle Huehueheeeheheheheha akármi guatemalát meg egy leheletnyi robusztát....tádáááám!
Rögtön ünnepi hangulatom lett már az illattól is! Az íze tömény marcipán de nagyon durván kis fahéjjal. Ilyet én még egyik kávénál sem éreztem. Lelkesen olvasgattam a korzós tesztekben,hogy van ilyen de még sosem sikerült kicsalogatnom egy kávéból sem.
Most azon imádkozok,hogy majd sikerüljön reprodukálnom,sajna el is fogyott! Az összetevőket tudom,de a mennyiségeket próbálgatnom kell az tuti."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
vendingo
veterán
Most végeztem ki az 5 ezres pacificaffet.
Nekem nem nagyon ízlett, de a PinUp nagyon fincsi.Más:
A gépem regenerálta magát, megjavult magától.
Lehet közrejátszott a citromsavazás is, mert azóta rendesen üzemel a pumpája.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jolti
senior tag
Ja, hogy az.
Ott csinálták kávés kutatást.
Nem szidtam a "nem mondhatjuk ki a nevűeket", csak megjegyeztem, hogy anyagiasak. A Finnek meg szaunásak. A ruszkik meg vodkásak. A cigányok meg muzsikusok.
Már beléd is beléd nevelték a fóbiát?
2013. Magyarország...
De mindegy, mert ez már tényleg lassan off.
Nem úgy mint a hozzászólásom volt.
A fekete disznó kicsit előrébb nem volt az? -
adpeter
tag
Köszi!Ne is mond!Bele lehet bolondulni ebbe kávés dologba rendesen.Gyorsan elkapott a gépszíj.Most szereztem egy jó adag zöldet mentoromtól és példaképemtől.Igen csak baráti áron.Alig várom,hogy legyen egy kis időm pörizgetni!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
lagoon79
tag
-
weinmaker
őstag
Szuper, akkor a tiéd a tuti, nincs vita. Kár, hogy meg említettem. Fura, hogy egy csomó forgalmazó van hasonló véleményen, de mit értenek ők hozzá. Én viszont keresem tovább a számomra megfelelőt, mert ez messze nem az.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Félre értettél, ez nem vario hype akart lenni. Az enyém sem döglött meg, sőt sok másé sem. Az enyémet amúgy már eladtam. Én tartály nélkül használom, és ha beledobok éppen annyi kávét amit kimértem, na azt marha nehezen akarja megőrölni.
Az, hogy mennyi ideje nyúzol egy dolog, (én is régóta nyúztam a variót, előtte a super jollyt, előtte meg mást). Amúgy a legnagyobb bajom vele, az adagonkénti őrlés. Ezzel eddig semminek nem volt baja. Mindegy, nekem óriási csalódás sokkal jobbnak gondoltam). Azért a rögösítést se bagatelizáld el.
De én örülök, hogy neked jó, és neked tetszik, nem téríteni akarok, csupán elmondtam egy véleményt. Akinek így jó az használja.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Toobee
veterán
El szeretnék menni dolgozni, remélem lesz is helyem valamerre. Kecskemétre visszamehetnék, ahol gyakorlatoztam, de nem akarok elköltözni Budapestről. Mellette meg levelezőn elvégezni a minőségellenőrt is, az még 1,5 év, mert ugyanúgy könnyűipari mérnök az alapja, mint a nyomda szaknak. Ha nagyon nem lesz munka, akkor nappalin csinálom meg, úgyis van még állami támogatott félévem, amit levelezőnél nem lehet beváltani. De nem offolok tovább, még a végén pihenőt kapok
-
hifis50
csendes tag
Ma járt nálam Nezvál Máté egy kis fejtágításra profilügyileg. Egy mosott Etióp kávét hozott, aminek még ő sem találta ki az ideális kezelését, direkte hogy ez most és nálam jöjjön össze. Ez alapján mondhatom, hogy nem egy egyszerű feladat, és messze nem a fix 9 bar volt a nyerő. Továbbá egész kis bemenő paraméter változtatásokra meglepően eltérő ízek jöttek össze. (Volt egy húzása, aminél olyan tigrismintát mutatott a crema, hogy rajzolni sem lehet szebbet. Kár, hogy nem fényképeztem le. De nem ez volt a legfinomabb verzió.)
Valami ilyesmi görbe adta a legjobb eredményt: -
fishi
tag
A családhoz én is gratulálok, ilyen családot minden kávéfanatikusnak!
"remélem eszpresszóhoz való"
Azért ne legyen harag, ha mégsem, az már igazán telhetetlenség lenne elvárni tőlük, hogy még ezt is kitanulják. Max elcseréled djboriskával.Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''
-
HÁZIGAZDA
hát első körben nemigen. jó világos pöri, olyan aszalt gyümölcsillat árad a kávéból, hogy a muslicák is zúdulnak rá vidáman... a végeredmény viszont az, amitől tartani lehetett: cipponnyé...
legközelebb 20 grammos vst szűrőbe, porrá őrölve, 15+ grammos szimpla hakkolás következik, hátha úgy barátságosabb lesz.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
lagoon79
tag
Igen, regen nalam is olyan volt, ez mar nagygepes asszem. A regibol emlekeim szerint eleg szep kremeset lehetett huzni, itt most ez nem megy.
Ma kaptam egy zacsi etiop yirgacheffe (nemtom, h jol irtam-e) kavet egy osztrak porkolobol, nagyon ugy erzem, h ez lesz az egyik kedvenc kavem. Has bean kaveknal talalkoztam ezzel a jellegzetes izzel, illattalJa, es eggyel megint gyarapodott az r-58 mo-i tulajok szama
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
Paljoc beirasara valaszolva gondoltam egyertelmu ) p&y etiop sidamo
Kosui Paljoc, en is ugy emlekeztem regrol, hogy 94-95 volt, viszont most baromi sok sav marad benne. Lefolyas meg eleg csunyacska. Probaltam 19-20,5 grammal, tobb orlesi finomsaggal is, de akar hamar megindulos, akar kesoi csepegos, mindig hamar eldobja magat es elkezd tancolni.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Na, hogy az micsoda, az rejtely szamonra is. Ilyen felkor darabka ives fekete muanyag darab, mar talaltam en is kettot. Hogy honnan kerul oda, rejtely. A babok kozt tuti nincs, max. pici kavics, de az is nagggyon elvetve. Viszont erre az SI-re pl. MGY topictars nagyon lehangolo velemenyt mondott. Neha nem tudom mar mi van, nehez kenyer ez a porkoles, meg jo hogy csak hobby mert meghulyulnék kulonben!:-)))
-
-HajTömeg-
őstag
Na majd nekiesek,mert tényleg lehetne kicsit halkabb!
Blaze! Nekem az EVO tökéletesen megfelel, pláne,hogy piros , lássuk be ez fontos szempont!
Ennek a Gaggia POD-nak meg utána fogok nézni, köszi az infót, tök jó lenne,ha ilyet tudnék húzni POD-ból.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
paljoc
tag
Fu, ezzel a margarinos kenyerrel nagyon szepen fogalmaztal, nekem olajos géprongy ugrott be, de nem mindig, ugyanazon eresztesbol maskor meg tok jo gyumis volt. Most fejvakaras van, meg analizalasa az osszetevoknek, illetve toltam egy ellenprobat a Gene-vel, meg csurtem a technikan a nagy gepnel. + jellel jelolom amit ugy csinalok. Szoval nem unatkozom!:-)
-
fragola.6035
aktív tag
A La Cimbali Junior-t még nem adtam el. Még próbálgatom, lehet, hogy teszek bele Procon pumpát, most hoztam egyet az Expolyból egy másik gépbe, de pont belefér a Cimbaliba is.
Hamarosan el fogom adni. Minden felesleges baromságot kiszedtem a gépből, így már jól működik, a hőmérséklet is jól reagál a bojlernyomás változtatásra. Méreténél fogva háztáji gépnek is igen alkalmas.https://caffe35.webnode.hu/
-
lagoon79
tag
igen, én ezért is mondtam (elvonatkoztatva az Oscartól), hogy ha kb 30-40 ezerrel többet szánsz rá, akkor újat nem, de bőven kategóriával fentebb lévő gépet kapsz. Ha vki megteheti, akkor érdemes már egyből ott kezdeni, később sem kell lecserélni és majd szépen felnő a feladathoz
-
mézespálinka
senior tag
Na, akkor majd azért résen leszek.
Más: (amíg marad a gc és ) ha már tuningról beszélünk (felső szűrő, vízterítő stb), mivel érdemes felszerelni a GC-t? Pid már megvan, felsőszűrő, vízterítő linkjét köszönöm(alapból nem ilyen felsőszűrő van benne akkor?). Végignéztem még az alkatrész listát és egy valamit láttam még: manométernek van értelme?
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
oké, és mi lesz az előnye? stabilabb lesz a hőmérsékel a csapolás alatt?
a primo babyn a termosztátot tudom szabályozni le/fel, az melyik kategória?
meg most olvasgattam a indexes keresési eredményeket, és van szó ipari felsőszűrőről is. annak mi az előnye?
[ Szerkesztve ]
-
mézespálinka
senior tag
Igazából egyelőre tuti maradna egy ideig, hisz 1 éve sincs nálam, csak úgy eljátszottam a gondolattal. Rocket és társai azért az árért nekem, otthonra nem játszanak. Talán még rancilio silvia jöhetne szóba vagy (de akkor már inkább), az említett hx típusok közül valami. . Majd, valamikor, esetleg
Pid van már, csak be kéne szerelni valamikor. Réz vízterítőt honnan lehet beszerezni? Tervbe van véve a rancilio gőzkar is, annak beszerzéséről már van infóm.Szerk: @And06: milyen ellenérvekről olvastál?
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Nem tartom sokra az alubojleres Gaggiákat, az biztos. Vagy 2 éve van egy Baby Primo Modello-m, azóta hozzá se nyúltam, pedig rendbe van rakva, csak össze kéne rakni...
Az Ascaso-t egyszerűen nem venném meg, nem tudom miért, talán mert nekem ronda és nem is olasz, inkább egy Iberital.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Amit most írtál, az már teljesen elfogadható.
Véleményem szerint ha valaki nem akar költeni, vagy gagyit akar venni, akkor inkább vegyen egy jobb kotyogót és egy propelleres darálót, ez megvan 10ezerből. Nekem is volt ilyenem. Ezzel még mindig jobban jár, mintha bevásárol csillivilli szarokból.
Az első ütős eszpresszómat akkor csináltam, amikor megvettem az első QM gépemet. Pont Carraro Don Cortez volt itthon. Azt hittem lefosom a rüsztömet.
Amikor megvettem az első Mazzer Minit, akkor is megváltozott minden.
Szerintem a csúcskávézók szintjét már jól meg lehet közelíteni egy Faema Family/Mazzer SJ cuccal, ez kb. 150e. Ft.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
na, azt a szintet lehet majdnem elérni egy megfelelő 30+30e ft-os használt gép és daráló párossal.
De csak majdnem!! Vagy inkább alig!
Azért túl nagy csodák nincsenek. Nem véletlen áldoznak itt jópáran 70-80ezret egy használt Mazzerért, vagy hasonló kategóriás darálóért, aminek az új ára közel 300e Ft.
Egy 30 ezres cuccal is jól el lehet lenni, de igazából az egy nagyon belépő szint, legyen az daráló vagy gép. Talán a Quick Mill 0650... az egyetlen kivétel.https://caffe35.webnode.hu/
-
bbuffy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1 humoros
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Pixel topik
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest