-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
Köszönöm szépen!
Ismerem a helyet, tavaly még talán a Balaton legjobb cukrászdája címét is elnyerték.
Voltam ott párszor, de a felszolgálók jelezték, hogy más lesz itt helyette.
Sok sikert nekik, bár a szezon nagyon rövid, utána Csernobil jellege van a környéknek, csak éppen nem sugároz! -
mdav88
aktív tag
Ugy ugy!
Horpadast biztosan ki lehet huzni, aztan kicsit felcsiszolni, de mint emlitettem en ezzel nem kivanok foglalkozni. Az ara szerintem boven takarja az esztetikai hibat.
Nem biztos hogy mindenkinek megvan, de kulon kapcsolhato a termoblokk igy azt nem kell nonstop uzemeltetni. Kb 2-3perc alatt felut es van goz. A gepben raadasul ket pumpa van, igy fozes kozben fuggetlenul lehet gozolni.
-
Fred23
nagyúr
Napi 1 gramm nálam általában összejön már úgy 7-8 éve.
Ezt most fedeztem fel SPAR-ban, még sosem láttam, és nekem nagyon bejött, ahogy az összes dél-amerikai kávé eddig:
Tudom, legtöbben itt őrölt kávét nem is vennének, de az első főzés alapján olyasmi ízre, mint a zöld szemes MOKATE (AMERICA) darálás után, és 3 nap alatt úgyis elfogy a 250g.
-
Ferdzsoo
addikt
Ahogy nézem árban ez kb ugyanannyi mint a Zero. Akkor inkább Zero-.
Mazzer Major új késekkel ennyiért felejtős?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
vTamas35
csendes tag
Alapból én is azt mondanám, hogy csak a friss kézműves kávét használnám mindenhol, de egy automata tényleg nem hálálja meg, az életben nem fogja kihozni azt a különbséget amit ráköltesz pluszban. Nálunk az asszony miatt mindíg van a gépparkban egy automata. Én is próbáltam Locavore-val etetni meg Nordával itatni egy darabig, de nem érte meg. Érdemesebb találni egy jó helyet ahol lehet 2-3 hónapos pöriket kapni a kommersz kávékból, azokból kiválasztani ami ízlik és kész. Töredék áron megvagy majdnem ugyanazzal a minőséggel. Az automata mindíg kompromisszumos, minőségben az életben nem lesz hasonló sem egy karos géphez, cserébe kényelmes. Az asszonynak vettem egy Jura Z7-et, amit tényleg elég széles spektrumon lehet állítani, egész jó hőfokra megy fel, 15g-ot őröl a legerősebb beállításon de minőséget az sem tud... a kávé “hígabb” gyengébb minőségű, a tejhab meg levegősebb lesz. Hozzátéve, hogy a kávéfogyasztó közönség 99,9%-a tökéletesen boldog lesz az automatás kávétól is. A különbség vizuálisan:
O1G
-
soldier2
őstag
Tök mindegy melyik Roastopus kávét választja (a legalapabb Brazil kávénak is nagyon sok hő kell, de ezt valahogy átugrottad), automatával nagyon nagy valószínűséggel nem lesz jó. Félreértés ne essék, nagyon finom kávé keszíthető a Balázsék kávéjából (le a kalappal) de nem automatával.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mdav88
aktív tag
És pont eladó
Igen, egyes Vivaldi, de kevés módosítást kapott a kettes, amiért számomra érdemes lett volna.
(ott van programozható előáztatás, de igazából egy kapcsolóval áramot adva a fej szolenoidjának hálózati víznyomással akármennyit tudok)
Más gőzcsővéget kapott, kicsit más a hőmérséklet kijelzése, szóval apróságok.[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Amit tegnap vettem, az pont tíz napos pörkölés. Péntek reggel fogom felnyitni a zacsit egy szimpla kedvéért.
Egy része megy a hűtőbe, másik része a fagyasztóba.Aki fagyasztani szokta: Fagyasztás előtt nincs semmi hókuszpókusz, ugye? Szellőztetés, esőtánc, vagy az asszony szoknyája alatti pihentetés.......
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
mdav88
aktív tag
Ascaso még itt...
Nem egészen értem, kb 6an írtak érdeklődők, de utána nem válaszoltak semmit arra, amit írtam. Egy ember már jött megnézni, de ő nem érzett akkora előrelépést, bár szerintem az általa hozott bab nem volt jó....
Keresztapper:
La Spaziale Vivaldi.[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
azért ennyire ne ajánlgassunk szerintem látatlanba a filteres eszközt, főleg, ha az illető automatát keres, én imádom a filtert azonban a nem atomfizikás résszel nem értek egyet, sokkal körülményesebb és kiszámthatatlanabb egy filter mint egy presszó, sokszor van, hogy mindent ugyanúgy csinálok, FP-be cupping szerű felöntéssel és mégsem ugyanaz az eredmény... azért egy jól beálltott automata egy közepes pörivel ritkán szar és könnyebben értelmezhető egy olyannak aki mondjuk szarvasizott/kotyogózott elötte.
-
Zolli77
csendes tag
Hát elsősorban egy Eureka Mignon Specialitá 17NX-re gondoltam, az egy jó befektetésnek tűnik most, Ebben az árkategóriában még a Sette 270 jöhet szóba szerintem, de ahogy érzem annak lassan érkezik az utódja így nagyot fog csökkenni az ára, szóval kevésbé tűnik jó befektetésnek.
Most nagyon úgy állok hogy a Lelit-et (Elizabeth) fogom megvenni és mellé ezt az örlőt, ez belefér abba a keretbe amit most rá akarnék szánni. és a hely is elég fontos számomra, így ez a setup annak az igénynek is megfelelne, mivel egyik sem kimondottan hatalmas.
[ Szerkesztve ]
Üdv.
-
Zolli77
csendes tag
A mágnesszelep már egyszer megadta magát, az cserélve lett (amikor a gyártó még hajlandó volt alkatrészt értékesíteni a szervizeknek, ma már nem...). Most valószínűleg megint az, meg melette is elkezdte ereszteni a vizet, sajnos belülről full műanyag az egész a javításhoz elig-alig lehet hozzáférni. Még talána 440 is beleférhet, de neccesebb, pláne hogy örlőt is venni kéne mellé. De köszönöm szépen a tippet.
Üdv.
-
-
inf3rno
nagyúr
-
mester6
tag
Nekem tetszett. Használata egyszerű, jól kezelhető.
Az új ára az nagyon drága. Az új áráért már biztos sok más gépet is kínálnak.
Magyarországon nem sok ilyen készülék lehet, így ha esetleg megunnád nehéz lenne eladni, mert alig alig van információ róla, így egyáltalán nem tartozik az ismert és keresett kávéfőzők közé.
Ha használtan tudsz jó áron venni, az persze más tészta, de még így is kockázatos, hogy a Te ízlésednek megfelel-e? Használt vétel esetén mindenképpen ajánlatos kipróbálni!A La Spaziale mini Vivaldi gépben ugyanaz a bojler van mint a Rossiniben. A mini Vivaldi persze duál bojleres így drágább és többet is nyújt és általában a használók szeretik , elégedettek vele.
Talán ez is érdekelhet:[La Spaziale S1Rossini]
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Pontosan, én is így kezdem, és akkor nem értetlenkedik senki. Az viszont meglep, hogy ezen a kérdésen általában meglepődnek. (Most itt nem a Flow, meg Embassy a példa tárgya, kisebb vidéki specialty kávézók.)
De az is látszik, hogy mi a vásárlói igény, először mindenki a sötétebbet ajánlja. -
Gery0505
aktív tag
Hát igen, kemény is volt a tejhab mint a beton. Gondolom a jó tejkrémet csak gőzöléssel lehet csinálni. Gondoltam kipróbálom a Nespresso-t, de alkalmatlan a feladatra. Csinál tejhabot, de nem olyat mint kellene. Még kellene szereznünk egy ilyen fém küblit, amiben tudnánk gőzölni.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
bluesfan
tag
Régebben én is a Lidl 3,5 %-os tejjel izzítottam, de nagyon hullámzó a minősége. Pár hónapja átálltam a 3,5-es Mizora. Azóta konstans jó tejhabot tudok gyártani és az íze is jobb szerintem, viszont másfélszer annyiba kerül.
Más:
Ma délelőtt újra betértem a Bab Kávézóba Almádiban. Az etióp ristrettó abszolút korrekt volt, valamint a croissant is nagyon ízlett. Aki arra jár, térjen be bátran. Új infó, hogy e hét szerdától árulnak majd pörkölt szemes kávét is. -
Noroo
tag
beelőztél
@SlayerSub ez picit gazdaságosabb nomen est omen?
-
72lakiluk
tag
Köszi koxx, ez nagyon baba. De pont azt kérdezem, hogy olyan lesz kinyomtatva, amit a kép kiad ? tehát nem sima köríves hanem kicsit sarkosított, szögletesített ? kösz.
ezt nyomtatva kapom a 80032 hsz-ban látható tölcsért ? mert azt szeretném, ugyanúgy.
bár a mostani is megfelel, de lehet rápróbálnék arra is.
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
Köszi. Hát igen. Azt talán el tudom képzelni hogy flat whiteként jó, nem tudom...
Sajnos se tejet, se cukrot nem szoktam tenni a presszókba ami elfedné ha valami nincs rendben.
És szerintem ezzel valami nincs rendben, legalább is az én ízlésembe nem fér bele.
De lehet hogy csak annyi, hogy ezeknek a Per Nordby kávéknak nem én vagyok a célcsoportja.
Nekem kicsit túl is vannak pörkölve ezek a presszónak szánt babok. Ez a rwanda is, a mostani kenya is, meg az a díjnyertes El Gambalache névre keresztelt kávéjuk is lapos volt. Majdnem hogy mindegyik sav nélküli, kesernyés és fás volt. Semmi igazán extra finom aromával nem találkoztam ezekben.
Persze mindez szuper szubjektív!!!
Ja és tényleg, ráadásul még drágák is!Szerintem a hazai pörkölők között bőven akad olyan, akik ezeknél a kávéknál sokkal jobb babokat zacskóznak és sok haza kávézó is finomabb kávét csinál mint egy-egy kinti! Mondom én ezt az alapján, hogy tavaly nyáron több belga, holland, német, és lengyel speciality pörkölőben és kávézóban is megfordultam. Nagy ritkán ittam finom presszót, meg hoztam haza közepesen jó kávékat, de igazán sehol sem dobtam hátast!
Én azt gondolom hogy ebben is jó a hazai felhozatal! Sőt, nagyon jó!
Innen is gratulálok a hazai pörkölőknek és kávézóknak! -
soldier2
őstag
Egy mechanikus mérlegnél még érteném, de egy digitálisnak nem látom hol ártana 1 presszós csésze. Ellenben a merülő elem csökkenő feszültsége megzavarhatja.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
benjonino
tag
Igazad lehet, nem tettem magasra a lécet, ezért úgy gondoltam, hogy a havertól kölcsönkért Saeco Poema kávéfőzővel csak-csak át tudom ugrani. Nem sikerült. Nem vettem le a nyomásfokozót, tehát nem szereltem szét a kart - mégiscsak nem az enyém a gép - különböző őrlésekkel, és kávékkal próbálkoztam, de nem sikerült elérnem ugyanazt az ízt. Amitől a legjobb eredményt vártam az a Lavazza előre őrölt crema gusto classico kávéja volt. Szerintem ezt, vagy ehhez nagyon hasonlót tettek abba a kapszulába amit számomra az etalon lenne. Ízre hasonlított is, csak savanyú ízzel megspékelve.
Egy szó mint száz, nem kérek sokat, nem akartam barista ízlelőbimbókat kifejleszteni, de mégsem tudom elérni a célt. -
#64275200
törölt tag
Én tavaly láttam ezt a gépet személyesen. Akkor egy podos Gagia-t néztem nála.
A férfi kávégépeket javít. Ez a gép a konyhában volt neki, de akkor már a családdal áttért a kapszulásra.
Azt mondta, ő a második gazda és egy becsődölt presszóból vette, ahol újként kezdte a gép az életét.
Próbálj meg alkudni.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Milyen tuningra gondolsz? Csak mert én úgy tudom, hogy a 2015-ös még bármiféle tuningra is alkalmatlan.
benjonino: van a legújabb Gaggia Classic 2018, ami most jött ki, az majdnem a 2015 előtti belsőt kapta meg, ajánlott darab, csak hát ~150e Ft.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
beleriand72
tag
Félmetszet-félnézetben elegánsabb lett volna :-)
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
soldier2
őstag
A legtöbb kávézóban olyan is a kávé
Bocs, nem tudtam kihagyni a magas labdát. Én is sok spec helyet találtam, ahol megoldják egyengető nélkül, de ottnem karba őrölnek, hanem kis edénykébe. A lehetőségek száma bár nem végtelen, de elég sok, az egyengető csak egy ezek közül. Sok fölösleges kávés cuccom van, de mivel nincs 49 mm-es egyengető, így az kimaradt a repertoárból, elvagyok a rögrém+tű kombóval.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
emiki6
veterán
jogos...
Bár a papír sem inert, pont úgy, ahogy az átlag műanyagban sem bízom. A BPA mentesben meg végképp nem, mert amivel a BPA-t helyettesítik még rosszabb, mint a BPA...
Tudom, tudom... befőttesüveg kell nekem... Ez nem is olyan rossz ötlet. 🤔[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
stereofan
tag
korábban én is eldobható papírpoharat használtam, külön fedéllel, de most egy ilyet kaptam ajándékba:
létezik nagyobb méretben is.
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
emiki6
veterán
Köszi, bár azt elfelejtettem említeni, hogy nem kell, hogy hőszigetelt legyen, így költséghatékonyság szempontjából jobb lenne, ha nem lenne az. Olyanból mit tudsz ajánlani?
Jana86:
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
A tálalást nem tartom fontosnak, így ha valamin szívesen spórolok az a kinézet, nameg a felszolgálás, ellenben az íz egy lényeges pont, a leglényegesebb.
Köszi az ajánlást, sokat járok a móriczra, de eszembe nem jutott a booklineban kávét inni.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Nibiru
tag
Egy barátommal kísérleteztünk mi is ezzel, a készleteinkből pedig egyedül valamilyen dél-amerikai kávé (már nem emlékszem mi volt az) és egy Lavazza (talán a Crema e gusto) volt vele elfogadható, a többi az totál felejtős. A vizesség az disztribúciós hiba, ha az őrleményt egy külön dobozban erősen megrázod és úgy töltöd és tömöríted, akkor a lehetőségekhez képes jó lesz. Olyan cremát sose várj amit a karos gépen kapsz, viszont normál hosszúsággal mindig híg lesz a kávé. 5 g, az biza édeskevés.
Képzeld azt a rémálmot, hogy egy duplát kell lefőznöd otthon 10g-ból. XD
Nem akarok itt elméleteket gyártani, de azt azért érdekes volna tudni, hogy a gyári kapszulák miért produkáltak mégis jobb eredményt úgy általában véve minden próbálkozásunk ellenére. Nyilván hozzá vannak lőve a géphez azok a kapszulák hőmérséklet és más tekintetben, de akkor is. -
jana86
csendes tag
Profilozós gépeken egy új játék a szinte török kávéhoz való finomságú őrlést extrém hosszú ideig (akár egy percig) előáztatva hosszú csapolással készíteni az eszpresszót. Ezt még nem próbáltam, de megteszem majd. A 14 mp nem extrém, én is 15 mp-ig áztatok elő úgy, hogy közben 2,5 - 4 barig engedem a nyomást, utána nyitom rá a szelepet.
-
Bazsee71
őstag
Azzal nem is vitatkoznék, hogy milyen az újhullámos kávézó hangulat, mert ez már ízlés kérdése, nálam pl. nagyon betalál ez a stílus. Mondjuk nekem mindegy, milyen a hely, ha számomra jó a kávé, akkor lehet akár mobil büfé is. Nem tudom melyik az 1-es TP, a Váci utcaiban jártam, nem győzött meg a presszó.
-
Bazsee71
őstag
Nekem kimondottan jó tapasztalatom van vele, az utóbbi idők egyik legjobb presszóját ittam ott, a geisha filterről nem is beszélve.
Nem vérvegán hely, mert akkor tejet sem tartanának. Egyébként ez nem tudom miért fáj mindenkinek ennyire, ha vegán lennék, én sem húsboltot nyitnék.
Hype az tényleg van, de nem kisebb, mint sok más helyen, csak itt végre tartalom is van mögötte. -
Nibiru
tag
Mondd ezt a nyuziknak. A lényeg, hogy a kevesebb kávéhoz, arányában kevesebb mikrohabos tejet tesznek.
Cappucino sosem lesz belőle, mert abban sokkal több a tej. A cortado-hoz viszont valóban hasonlít, ha úgy vesszük, bár abban tényleg mindig egy dupla van plusz ugyanannyi tej. Viszont nem az a finom tejhab kerül bele mint fw-ba. Elvileg. Ja és a fw-ot normális helyeken sosem szolgálják fel üvegpohárban, mert azt tényleg "nem illik'. XD Ha mégis, az egyenértékű azzal, mint amikor az espressod mellé nem adnak egy kis pohár vizet a kávézóban. -
Nibiru
tag
Nem. Az eredeti fw szimpla espressoból készült. Új-Zélandon ahonnan elméletileg származik, bárhol kapsz szimplából, most is. Az pedig, hogy idővel többféle változata is kialakult, (a duplából, majd a dupla risretto-ból készült változatok) jó mutatja, hogy az illemnek ehhez nem sok köze van.
Otthon meg aztán édesmindegy, hogy mi "illik".
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest