Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elrood
őstag
Sőt, újraindítás se kell, egyszerűen nyomok egy Apply-t, vagy OK-t, újra elindítom a Control Panelt és ott a pipa...
MOD:
Megvan, adminisztrátori jogok kellenek hozzá...
Rendes tőle, hogy szólt.[ Szerkesztve ]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Le lehet valahogy tiltani az automatikus frissítést?
A Java Control Panelben kikapcsolom, erre egy újraindítás után visszarakja a pipát, hogy kérem az update figyelését.
Azért akarom kilőni, mert
1. idegesítő
2. elrontja: most .31-re frissítette magát, és újra kellett telepítenem minden java-t, mert elszúrta az update-t.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Nálam ezt a hibaüzit akkor irja ki, hogy ha az args -ba nem kerül érték, vagy olyan indexre hivatkozunk az argsban ami nem létezik.
Szerintem az a gond, ha van 3 elem az argsban, akkor a length függvény 3-t ad vissza, és te args[3]-ig nézed, mig csak args[0-2] -ig van érték.
Tehát ''for (i=0;i<=args.length;i++)'' helyett ''for (i=0;i<args.length;i++)'' -t próbálj.
[Szerkesztve]''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Te forrásodból:
szam=Integer.parseInt(args);
Mondtam, hogy args egy tömb, tehát ezt kéne:szam=Integer.parseInt(args[x]);
Azért használok x -t, mert a ph motor átirja.
[Szerkesztve]''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Tehát, az args[], az egy tömb, ebbe a tömbe kerülnek azok a dolgok, amit begépelsz, mikor futattod a java progit. Pl.: java HelloWorld 12 .
int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
int szamocska : létrehoz egy szamocska nevű int változót.
Integer.parseInt(), ez egy konvertáló, a stringet, ami eredetileg az args[], tehát string->int, mivel mint irtam, args[] az egy stringtömb.
..(args[0]); A tömb 0., azaz első eleme, ami a fenti példámat nézve, egy 12-s fog megjelenni.
Ha jól emlékszem, ha ezt irod a következő fog történni:
java HelloWorld 12 24 32
Igy args[0] -ban ''12'' lesz, args[1]-ben ''24'', args[2]-ben ''32''
De mivel ezek stringek, a fenti szépséggel lehet átkonvertálni int változóba, igy össze tudod őket adni.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
A probléma az, hogy az, hogy args[szam[1]] <- ezt nem lehet megcsinálni, ugyanis az argsba string kerül ''begépeléskor''.
A következőt ajánlom:
int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
Ilyenkor a cmd-ben beütött számot átváltja int-be, és a szamocska változóba menti, igy már dolgozhatsz vele.
Ha jól olvasom, amit irsz, kicsit mást akarsz összehozni, hát kisérletezz.
Este úgy is java-t kell gyakorolnom, ha addig nem sikerül összehoznod, megcsinálom én is.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Megnéztem a javac helpjét, és sajna ilyen kapcsolóra nem leltem.
De miután helyesen beütöttem a kérésemet a google-ba, kiadott egy progit.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Valaki tudja, hogy lehet .java forrásból futtatható fájlt csinálni?
SDK, és NetBeans IDE van jelenleg nálam.
(Gondolom JVM kell, az megvan.)''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest