Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• x123456

aktív tag

Megint elakadtam egy kicsit: beágyazott osztályok. Ahány helyen nézem, annyiféle leírást találok. A mellékelt példák többnyire hasonlóak, de a magyarázatok...
    Azt kb. felfogtam, hogy a segítségükkel olyan objektumot tudok visszaadni egy metódusból, ami hozzáférhet az adott osztály/példány privát tagjaihoz. (hmmm... mire megfogalmazom, mit akarok kérdezni, még meg is értem? :) ) Ezért, erre találták ki a beágyazott osztályokat?

Viszont gondot okoz a könyvem egy mondata: "... az így létrejövő objektum dinamikusan kapcsolódik a metódusban éppen érvényes aktuális példányhoz, és ez a kapcsolat a metódus elhagyása után is fennmarad."
    Ezt itt nem értem. Az OK, hogy ha az adott metódus visszatérési értékként vagy egy osztály/példányváltozóban visszaad egy ilyen objektumot, az megmarad. De ez (számomra) teljesen logikus. Miért van mégis hangsúlyozva ez a kapcsolat? Valamit félreértek és egyéb jelentősége van?

-------
    Ha van egy ilyen interface-em:

interface A { void x(); }

Akkor az őt implementáló osztály x metódusánál miért reklamálja az Eclipse a "public" jelzőt?
    Egy belső osztályt akartam így leírni, de a
    class O implements A { void x(){ ... } }
    nem tetszett neki. Csak így fogadta el:
    class O implements A { void public x(){ ... } }

Eztakkormostmért? :U

Új hozzászólás Aktív témák