Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
kipróbáltam ezt, hátha jó lesz még valamire, de semmit sem ír ki.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Először is köszöm az eddigi segítségedeket, eddig is nagyon sokat segítettetek!
Most viszont lenne egy kicsit összetetteb kérdésem:
Van egy objektum (gui, a neve GUI), ebből csináltam egy példányt (guipeldany) egy függvényben amit a program indításnál meghív, eddig jó is. Viszont szeretnék egy frissítés gombot, de nem megy :/
Amikkel próbálkoztam: A függvényen kívűl (magában az osztályban) létrehozni a példányt, de az exception miatt az nem ment. Utána ha a függvényben csinálom a példányt akkor ott kell a setVisible(true)-t is meghívni de akkor a függvény minden újrahívásánál új ablak nyílik meg. Ha pedig a setVisible-t függvényen kívűl csinálom megint nem jó, mert a példány a függvényben van.Dealloc makes the ARC-angels cry.
-
modder
aktív tag
válasz Sotyks94 #2693 üzenetére
ha Javára gyanakszol, először mindenképpen frissítsd, szerintem.
Másodszor pedig létezik több JVM monitorozó program.Ilyen a Java Visual VM. Kell hozzá JDK-t telepítened, és itt találod meg:
Java\jdk1.7.0\bin\jvisualvm.exeHa van programozói beállítottságod, akkor ezzel jászogatva talán ráakadsz a problémára (pl. milyen program zabálhatja föl az erőforrásaidat)
Ha Flashnél is baszkódik (youtube), akkor lehet, hogy a böngésződ a hibás. Nálam a chrome egy időben youtube-nál flash miatt rendszeresen kifagyott, nem is olyan régen.
-
bpx
őstag
válasz Sotyks94 #2693 üzenetére
az, hogy a szabad memória 0-t ír, semmit sem jelent, becsapós a dolog
felette írja, hogy "gyorsítótárazva", ez a windows-os fájlrendszer cache, a fájlműveleteket a windows is cache-eli
ennek talán legszemléletesebb demonstrálása, amikor elkezdesz másolni hdd-ről pendrive-ra, és kiírja, hogy mondjuk 150MB/s sebességgel másol (miközben a pendrive tud 20 MB/s-t), mivel először a memóriába megy, és majd onnan pendrive-ra
amíg nem szükséges máshol a memória, addig benn is maradnak az adatok a cache-ben, de ez a terület bármikor felszabadítható az alkalmazások számára, tehát lényegében ez is "szabad"
az hogy itt 0-t mutat, teljesen normális ha már megy egy ideje a gép és volt elég fájlművelet, ami feltöltse
felette mutatja is az "oszlop", hogy 3,36 GB a használtlinuxos alternatíva: [link]
java/böngésző környékén kellene körülnézni
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
-
Sotyks94
aktív tag
(Konfigom: 4*3,4ghz-s proci. 2*2+2*4gb ram (ddr3, 1600mhz), Win7 64bit (eredeti), Ati radeon hd 5870-1GB. Ez kell a problémám megértéséhez.)
Elég régi és eléggé fura jelenségek uralkodnak a gépemen. Maga a hiba az az hogy ha netezek és valami javát használó honlapot nyitok meg, akkor a gép atomra belassul, és legtöbbször egy félperc-perces állás után ki is fagy a java mondván hogy összeomlott. És ez azért fura mert mint fent leírtam egy eléggé erős vasról van szó, így joggal csodálkozom ha 1 darab netböngészőtől fagy, miközben 3 db crysis 2 is simán megy miközben telepítek. Vírus nemvalószínű hogy van a gépen, elég rendszeresen írtom őket. A gép nem töredezett, nincs tele szeméttel, stb, egyszóval eléggé karbantartom a kicsikét, és mégis, egy nyomorult java alapú honlap, vagy egy youtubos vidi elbánik vele. A vidikarit is rendszeresen frissítem, akárcsak az oprendszeremet. Namármost nemrég találtam a feladatkezelőben egy eléggé érdekes dolgot, és azt szeretném megtudni hogy az össze függ e ezzel a java problémával. A talált dolog mégpedig az hogy ha a feladatkezelőből, a teljesítmény fülre megyek, akkor ott a szabad memória (úgy hogy megy valami javás honlap) átlagban olyan 0-20MB-on van. Ez normális? Józan paraszt ésszel gondolkodva ennek nem így kén elennie. És azis fura, mint ahogy már említettem, több erősebb program párhuzamos futtatása se terheli le annyira a gépet hogy akadjon, vagy fagyjon, még 1 db youtubos vidi igen.
(íme egy printscreen a feladatkezelőről. ) -
Lacces
őstag
válasz Fooler89 #2691 üzenetére
Ha tovább akarod fejleszteni, akkor szerintem adatbázis. Például nem csak magyar-angol szótár lesz, hanem mondjuk magyar-német (akkor új oszlopot vihetsz be) és akkor már csak könnyebb mint fájl esetén.
Egyébként a fájlos megoldás sem rossz, csak ha komoly lesz a cucc, akkor szerintem adatbázis célszerűbb. (Tudni kell előre látni - én is már több mint 1 hónapja tervezek egy webalkalmazást java alapokon és mindig változott eddig minden )
-
Fooler89
őstag
-
Mukorka
addikt
válasz Fooler89 #2688 üzenetére
Elbír, nekem anno iskolai feladatban elbírt 10000-et is.
több a szöszmötölés és mivel ez egy iskolai feladat ide sztem felesleges. Adatbázis akkor kell ha több értékhez tartozik több ezer sor. Meg minek vesződj vele.
Tégy belátásod szerint[ Szerkesztve ]
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
Lacces
őstag
válasz Fooler89 #2688 üzenetére
A másik kérdés, hogy 48 ezer szót feltölteni így nem egy perces feladat a gépnek?
Hát nem tudom, hogy mennyire komoly ez az alkalmazás, de én akkor már adatbázis használatban gondolkodnék...
Akkor szerintem egyszerűbb minden, mert ha létrehozol egy szotar táblát ( oszlopok: id, angol, magyar) akkor könnyebb dolgod van.
Ugyanis akkor tudsz id (sorszám) alapján lekérdezni. (csak az adatbázist kell jól beállítani)Akkor már ezt a Hashmap, List-et is ki lehet kerülni, mert csak adatbázis műveletre támaszkodsz nagy részben.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Mukorka #2687 üzenetére
Ráadásul az avatarotok is ugyanaz.
Scanner szavak = new Scanner(new File("kezdoszotar.txt"));
Map<String, String> map = new HashMap<>();
int i=0;
while (szavak.hasNextLine()) {
map.put(szavak.next(), szavak.next());
if (i == 10) {break;}
i += 1;
}
List<String> keys = new ArrayList<>(map.keySet());
String randomKey = keys.get((int) Math.random() * keys.size());
System.out.println(map.get(randomKey));Exception in thread "main" java.lang.IndexOutOfBoundsException: Index: 0, Size: 0
Ja ok megvan, kérdésem ez elfog bírni kb.1800szót? vagy érdemes már adatbázisban tárolni?
[ Szerkesztve ]
-
Mukorka
addikt
válasz Fooler89 #2685 üzenetére
Itt egy lista születik ami a map kulcsait tárolja. A listnek pedig a get függvénnyel már el lehet kérni szám alapján is egyik tagját ugye. Ezt meg elkéred a maptól és máris megvan mindkét adat.
Megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
-
Fooler89
őstag
válasz Mukorka #2684 üzenetére
Szókincs fejlesztő program szeretne lenni, ahol random szavakra kell megadni az magyar megfelelőjét.
List<String> keys = new ArrayList<String>(map.keySet());
itt végül is mit csinálunk?
Azt se értem hogy ez miért mindig ugyanazt a választ adja vissza :SA másik kérdés, hogy 48 ezer szót feltölteni így nem egy perces feladat a gépnek?
[ Szerkesztve ]
-
Mukorka
addikt
válasz Fooler89 #2682 üzenetére
Map<String, String> map = new HashMap<String, String>();
map.put("good", "jó");
map.put("mother", "anya");
map.put("english", "magyar");List<String> keys = new ArrayList<String>(map.keySet());
String randomKey = keys.get((int) Math.random() * keys.size());
System.out.println(map.get(randomKey));Ahogy fent is írták, ennek az indexelésnek itt sok értelme nincs de így meg lehet csinálni
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Megint visszatértem bár most egy iskolai feladat okán.
A lényeg, hogy szavakat szeretnék eltárolni egy asszociatív tömben aminek az egyik oszlopában a magyar szó lenne a másikban meg az angol megfelelője.
Ezt egy Hashmap-ben szeretném tárolni ami azért nem jó mert egy random index alapján nem tudok szót kiválasztani.
Miben lenne ezt jó tárolni? -
bpx
őstag
rosszul közelíted meg
a for egy ciklus, és ahhoz kellett, hogy ismétlődjön egymás után a felhasználótól az adatbekérésGUI-n semmi szükség nincs for ciklusra
van egy szövegmeződ meg egy gombod
a gomb megnyomásakor kiírja a szövegmező tartalmát a fájlba, és törli a szövegmező tartalmát
1 gombnyomás = 1 sor a fájlban[ Szerkesztve ]
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Egy programon dolgozok, a fő része egy for függvény, és minden futásnál egy sort (amit a parancssorból a felhasználótól kap) ír a meghatározott fájlba.
Ez működött parancssorban, de most egy GUI-t akarok csinálni hozzá, és ugyanazt a bemenetet egy szövegmezőből kapná. A kérdésem az lenne, hogy lenne megoldható, hogy a for akkor menjen csak tovább ha megnyomok egy gombot (a gombnyomásra beolvassa a szöveget a szövegmezőből, de ez már megvan)?Dealloc makes the ARC-angels cry.
-
Lacces
őstag
válasz WonderCSabo #2676 üzenetére
Igaz! Tényleg C#... fel sem tűnt, lehet a napvégi fáradtság az oka Ezt ennyire benézni ... .Köszönöm a javitást!
-
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #2675 üzenetére
Most vettem észre, hogy a Lacess által mutattot kód egy C# kód. Nagyon gyanús volt nekem, és igazam lett: az a kód Javában le sem fordul, és nem a C#-os szintaktika és függvénynevekre gondolok, hanem Javában az ilyen fajta implicit castolás nem engedélyezett, a nem generices collection esetén, hiszen semmi sem garantálja, hogy valóban ilyen típusú elemek vannak benne. Természetesen az explicit castolás lehetséges, és ilyen rossz típus esetén exceptiont is dobál a Java. Tehát helyesen:
ArrayList<Ember> list = new ArrayList<Ember>();
list.add(new Ember());
list.add(new Ember());
list.add(new Ember());
for(Ember ember : list)
System.out.println(ember);[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz JokerStars #2673 üzenetére
Lacess által ajánlott ArrayList teljesen jó a célra. A generikus megoldás jobb, mert ha csak egyféle elemet tárolsz, akkor biztosított, hogy nem raksz bele mást, és nem kapsz vmi expcetiont a castoláskor.
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
válasz JokerStars #2673 üzenetére
Jó kérdés... Én max ArrayList-re tudnék gondolni... ArrayList<Ember> így generikus.
Példakód:
class MainClass {
public static void Main() {
ArrayList inv = new ArrayList();
// új objketumot adok az inv Listához
// Ezt akár lehetne ciklusba is rakni! (Én így tudnám automatizálni)
inv.Add(new Product("A", 5.9, 3)); // névtelen objektumot adsz hozzá
inv.Add(new Product("B", 8.2, 2));
inv.Add(new Product("C", 3.5, 4));
inv.Add(new Product("D", 1.8, 8));
// Kiírom az inv lista tartalmát
Console.WriteLine("Product list:");
foreach(Product i in inv) {
Console.WriteLine(" " + i);
}
}
}
Innen van a példakódDe nézz vissza később is, itt tőlem pengébb emberek vannak, és sokszor jobbat mondanak mint én.
20-ig akkor beleraknám egy for-ba
for( int i = 0 ; i<20; i++)
{
inv.Add(new Product());
}[ Szerkesztve ]
-
JokerStars
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy osztályom amit példányosítani szeretnék de nem tudom pontosan hogy hány objektumra lesz majd szükségem és nem tudom hogy oldjam meg.
pl.:
Ember katona1 = new Ember();
Ember katona2 = new Ember();
Ember katona3 = new Ember();
...és ez mondjuk menne 20-ig.
Hogyan lehetne ezt automatizálni? -
MrSealRD
veterán
Úgy néz ki valami a deployment descriptorban lesz elkaszálva. Igazából elég gánya módon raktam össze...Nagyon nem átlátható még most.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
modder
aktív tag
válasz MrSealRD #2669 üzenetére
Én még csak glassfish-t használtam Eclipselinkkel. Weblogic-ban nem vagyok jártas, de
ez a [link] azt sugallja, hogy ez még EJB 1.1, ami már régi, az EJB 2.0 jobban kitalált kevesebb opciót kér.Lehet, hogy a könyv még EJB 1.1-ről beszél, ez esetben szerintem jobban jársz, ha inkább egy on-line tutorial után nézel, ami az újabb verziót tárgyalja
-
MrSealRD
veterán
Üdv!
Netbeans 7.1.1
Weblogic 12cr1A programozás JEE platformon c. könyv BooApp példáját szerettem volna futtatni de az alábbi hibaüzenetet kapom:
Deployment failed. The message was: weblogic.ejb.container.persistence.PersistenceException: In EJB BookBean, the persistence-use element was not specified or could not be associated with a corresponding persistence-type element for a CMP entity bean in the weblogic-ejb-jar.xml descriptor file.
Értem, hogy mit akar. Viszont megnéztem a kérdéses fájlokat és mégsem értem.
Van valakinek tippje?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
WonderCSabo
félisten
Az öröklődés azt jelenti, hogy a gyerek mindent örököl az ősétől. Csak egyes dolgokat nem tud közvetlenül elérni.
A gyermek megtudja hívni az elfedett statikus adatmezőket és metódusokat?
Az elfedés pont azt jelenti, hogy az ami az ősben volt, azt nem látszik a gyerekben, mert azokat új metódusok elrejtik. Az elrejtő metódusokat tudod meghívni a gyerekben.
-
Chipi333
csendes tag
"Mert végül is ha örököl, akkor a gyermek osztály mindent másol a szülőtől?"
Igen, alapvetően mindent másol, de a private dolgokhoz közvetlenül nem fér hozzá, csak az ősben definiált protected/public metódusokon keresztül."A gyermek megtudja hívni az elfedett statikus adatmezőket és metódusokat?"
A statikus adattagok és metódusok a statikus típushoz kötődnek. Ezért van az hogy nem szokás példányon keresztül elérni őket, mert megtévesztő lehet, ugyanis a referencia statikus típusa határozza meg, hogy melyik lesz meghívva.
Pl.:
Szülő.StaticMethod(); //értelemszerúen a Szülő metódusát hívja
Gyerek.StaticMethod(); //értelemszerúen a Gyerek metódusát hívja
Szülő sz = new Gyerek();
sz.StaticMethod(); //a statikus típus(a referencia típusa), azaz a Szülő
//StaticMethodját fogja hívni és kapsz mellé egy compiler warningot is
//hogy statikus függvényt nem illik referencián keresztül hívniSzóval a gyerekből is eléred, de a szülő típuson keresztül kell rá hivatkozni.
Tömören kb. ennyiben lehet összefoglalni. De szerintem keress a témáról valami egyetemi jegyzetet és olvasd át, aztán ha valahol nem világos akkor kérdezz.
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
válasz Chipi333 #2665 üzenetére
Én csak azt vettem észre, hogy ami publikus vagy protected, vagy ami privát pont ezekhez kapcsolódik (mint egy privát mezőnek a lekérdezése publikus getterrel, de ez alap) Ezek használhatóak fel gond nélkül a gyermekben. (vagy publikus függvény ami felhasznál egy privát függvényt is)
Mert végül is ha örököl, akkor a gyermek osztály mindent másol a szülőtől?
Rövid, tömör leírást tudsz erről adni? ( mert úgy látszik ez tényleg nem tiszta, Java docsot kivéve)A gyermek megtudja hívni az elfedett statikus adatmezőket és metódusokat?
Már tényleg belevagyok kavarodva egy kicsit kell a fejmosás.
-
Chipi333
csendes tag
"Statikust is örökli? Azt gondolom nem, mert az csak az adott osztályra vonatkozik. (mint a statikus konstruktor, nem hozz létre példányt)"
Minden öröklődik. Itt kicsit összekavarodtál. A statikus valóban azt jelenti hogy az osztályhoz kötődik, és nem jön létre külön minden példányban, de ettől még a leszármazott osztálynak is meglesznek ugyanazok a statikus tagjai. A különbésg az, hogy máshogy működik a felüldefiniálás. Statikus dolgok esetén elfedésnek hívák, és teljesen máshogy viselkedik (angolul override helyett ezt hide-nak hívják).
-
addikt
Na, elkeszult a csoda, nem is lett nagy, csak ~400 sor kb.
Vegul az interface oszalyba raktam egy udvozlo szoveget amit kiir indulaskor, az ott ugyis static final.
Remelem nem kötnek bele. -
Lacces
őstag
válasz WonderCSabo #2660 üzenetére
Ja, hogy így értette a kollega! Köszi.
Statikust is örökli? Azt gondolom nem, mert az csak az adott osztályra vonatkozik. (mint a statikus konstruktor, nem hozz létre példányt)
[ Szerkesztve ]
-
Chipi333
csendes tag
Attól hogy a gyerek nem csinálhat vele azt amit akar még ott van, és öröklődik. Ha ez pl egy privát adattag aminek van gettere és settere akkor azokon keresztül olvashatod/írhatod, és a mező ugyanúgy része lesz az osztálynak.
Ennek látszólag nincs értelme egy 2 osztályból álló progi esetén, de ha bonyolultabb a helyzet akkor lehetnek olyan dolgok amikbe nem szeretnél, ha egy örököltetés után a gyerek osztály belenyúlhat, mert problémákat okozhat. (Pl van egy meződ, aminek az értékétől függ több más mező is, akkor nem akarod, hogy megváltozhasson az értéke anélkül, hogy a többi követé a változást) -
addikt
Nem olyan egyszeru am a dolog mint amilyennek tunik, de ja, ezt legalabb megjegyzem, a privat az tiszta is volt, csak a statikus nem.
Amugy ja, kicsit bonyolult lett, de egy nyamvadt statikus tag sincs meg benne, aminek ertelme is lenne.Chipi333: En nem ertek hozza, de nekem az lenne a logikus, hogy mivel gyerek osztalybol kozvetlenul nem erem el a privat tagokat, csak super-el, akkor nem oroklodott, csak inicializalodott a gyerek osztaly letrejottekor, ami meg nem ugyanaz.
WonderCSabo: Tehat a metodusokat orokli, a privat tagokat nem, a metodusok is gondolom valami "rejtett" super hivassal erik el.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz WonderCSabo #2655 üzenetére
Aha, na ezt nem tudtam, koszi.
-
addikt
válasz WonderCSabo #2653 üzenetére
Na igen, de ha tobb class van akkor mindegyiknek a nevet ki kell irogatni egyesevel es ugy hivni a metodust, nem lehet azt, hogy mindegyik egy osbol szarmazik, akinek van egy statikus metodusa es azt hivom meg ciklusbol ami meg mindig az aktualis gyerek class felulirt metodusat hivja.
-
WonderCSabo
félisten
Mivel a statikus metódus magára az osztályra vonatozik, nem a példányra, ezért az osztályra hivatkozva szokás elérni, és nem is kell példányosítani hozzá az osztályból egy objektumot sem.
class MyClass {
static public void func() {
System.out.println("Hello World!");
}
}
public class Main {
public static void main(String[] args) {
MyClass.func();
}
}[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Gyuri16 #2651 üzenetére
Ertem, koszi.
Meg egy kerdes.Probalok valami static cuccot is belegyomoszolni a feladatba, mert ugye az is kell, ugy hogy ertelme is legyen s arra gondoltam, hogy egy static metodussal jo lenne visszaadni infot az elerheto kvizekrol.
Mondjuk van 2 classom: MatekKviz, InfoKviz.
Mindkettoben lenne egy static metodus, ami visszaad egy leirast, na mar most valahogy ugy kepzeltem el, hogy belerakom a classokat egy tombbe, majd egy ciklussal meghivom a static metodust mindnel.
A kerdes az, hogy inicializalas nelkul meg tudom-e ezt tenni?
Gondolom nem, mert tombben csak objecteket tudok tarolni s amig nincs inicializalva addig object sem letezik.Mashogy meg lehet valositani egy ilyen hivjunk meg egy static metodust tobb classbol(persze az ose mindnek ugyanaz lenne) ciklussal muveletet?
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri16
senior tag
is.Close() bezarja a streamet amibol masodjara olvasni akarsz,ezert IOExceptiont kapsz. a stream itt a System.in, amit nem jo bezarni.
en nem csinalnak minden esetben uj BufferedReadert, mert az, ahogy a neve is mondja bufferel. ez azt jelenti, hogy tobbet is olvas(hat) az alatta levo streambol mint amennyi kell, azert, hogy a legkozelebbi olvasasnal keznel legyen az adat. egy streamet egy BufferedReaderrel illik olvasni.
Nem vagyok egoista, csak uborkagyalu!
-
addikt
Elkezdtem a progit, de van egy erdekesseg amit nem ertek, adott az alabbi kodreszlet:
public int readInt() {
int szam = 0;
BufferedReader is = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in));
try{
do{
try{
szam = Integer.parseInt(is.readLine());
break;
}catch (NumberFormatException e){
System.err.println("Kérem csak egész számot adjon meg!");
};
}while(true);
is.close();
}catch (IOException ex){
System.err.println("Nem olvasható a bemenet!");
}
return szam;
}
public int kvizValasztas() {
int sorszam = 0;
do{
sorszam = this.readInt();
if(sorszam > this.elerhetoKvizek.length || sorszam <= 0 ){
System.out.println("Hibás számot adott meg, kérem adja meg újra: ");
}else{
break;
}
}while(true);
return sorszam;
}Hibas bemenet eseten mikor masodjara megy bele a readInt() fuggvenybe, akkor ahelyett, hogy bekerne a szamot belefut a catch agba, miszerint IOException van.
Ha kiveszem az is.Close(); sort, akkor minden ok, de nem ertem, hogy miert, mindig egy uj BufferedReader-t inicializalok, nem a mar korabban lezartbol olvasnek.[ Szerkesztve ]
-
addikt
SZTE.
Az szerintem amugy sokkal jobb ha megvan hatarozva, hogy mit kell csinaljon, mit kezeljen le, stb, a tavalyi beadando olyan volt hogy, 2 feladat specifikalva, 1-1 napot elszorakoztam vele hasonlokepp amint irod, de ott legalabb fixen tudtam hogy mit csinaljak.Ilyen egyszeru dolgok nekem is eszembe jutottak, en amugy egy kvizes cuccra gondoltam, egy kviz interface, abbol kulonbozo tipusu kvizek, megoldasok private-ba, kvizek egy tombbe, peldanyositas nelkul statikus metodusokkal elkerni a nevuket, adataikat ckilusba amihez iteratort hasznalok stb, ott akadtam meg, hogy a protected tagot hogy vigyem bele ertelmesen, ugy hogy latszodjon, hogy ertem, akkor ket package kellene, na de akkor a masodikba kellene az elsobol hasznalni valamit amivel szemleltetem, hogy a protectedet nem erhetem el, na de mit, ugy hogy ne legyen tul bonyolult atnezni a gyakveznek, mert ugye ezt is leirtak.
Na mindegy, hatha jon meg valaki valami jo otlettel, ha nem, akkor holnap nekiallok s valahogy osszekalapalom a szuper all-in-one progit.
-
Lacces
őstag
Nálunk azért több volt, de az szívatosabb mert függvény be és kimenete is és hogy mit csináljon, és a legtöbbször csak aktív fórumozás és 1 napi gondolkodás segített (google nem)
Esetleg egy Járműves valamit.
Gépjármű mint interfész, itt definiálod a, hogy az osztályok mely metódusakat valósítsák meg.
(például max sebessége)Autó, mint egy ősosztály
TeherAutór, mint egy gyermek (így már tudod a super()-t meghívni és a toString esetén a super.ToString()A többit meg rád bízom
-
addikt
Sziasztok,
Suliba kell egy kot prog, amit nekunk kell kitalalni es megirni bizonyos szempontok menten.
Eleg erdekesek szerintem, foleg az, hogy csak azt kell tartalmaznia ami teljesiti a megadott felteteleket, nehogy nagyobb legyen annal.
Vannak otleteim, de mivel mindent bele kellene suriteni egy minel egyszerubb programba, ezert nagyobbreszt elvetem oket, mert mindig tulbonyolitom a vegere.
Van valami egyszeru tipuspelda ami lefedi a felsoroltakat?Nem kell kod, megirom en, csak utalom az ilyen feladatokat, mert ez tipikusan olyan amibe ott kotnek bele ahol nem szegyellik, mivel definialatlan maga a program, emiatt jo lenne par otlet amiket esetleg masok mar tapasztalatbol tudnak, hogy elszoktak fogadni.
Koszi. -
modder
aktív tag
http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/lang/String.html#substring(int, int)
http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/lang/String.html#indexOf(int, int)
azaz megkeresed az " első előfordulását, elmented az indexet, ahol van, majd a következő keresését ettől az indextől kezded -
modder
aktív tag
Akkor a StringBuildernek például az indexOf, replace, insert metódusai lehetnek a barátaid. Ezekkel próbálkozz. Akár a String.replaceAll is mehet végülis. Bár ez regex kifejezést vár, de ha egyébként is felhasználói inputra kell várni, akkor ez nem sokat dob a latba.
például indexOf operátorral rákeresel a két határoló karakterre, ami között a kicserélendő szöveg van, elmented a két karakter pozicióját, majd StringBuilder.insert metódusával beteszed közéjük az újat. Ilyesmikre kell gondolni.
Lehet jobban jársz, ha letöltöd az Apache StringUtils könyvtárat. elég hasznos.
-
modder
aktív tag
még ez is segítségedre lehet:
http://docs.oracle.com/javase/1.5.0/docs/api/java/lang/StringBuilder.html -
modder
aktív tag
Hali!
talán ez http://www.javapractices.com/topic/TopicAction.do?Id=42itt pedig fönt van egy jó kis ábra, hogy melyik osztályt mire tudod használni:
http://docs.oracle.com/javase/tutorial/essential/io/file.htmlÉn a helyedben azt csinálnám, hogy beolvasnám a fájlt sorról sorra. Megváltoztatnám soronként ami kell, és egyből írnám ki egy másik fájlba (BufferedReader, BufferedWriter). A procedúra végén pedig ezt a tmp fájlt átnevezném az eredeti fájlra.
A kicserélés könnyen megy String függvényeivel. Reguláris kifejezéseket ne használj, mert Javaban nagyon lassú.
Ha nem akarod megkeseríteni az életed, akkor arról tegyél le, hogy egy fájlt szimultán olvasol és írsz nem is hatékony
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy programot szeretnék írni ami fájlból olvas és abba ír, de csak egy bizonyos részt.
Pl.: "abc" "def"
És ebből kiolvasná, kiírná az első idézőjelben lévőt (abc), majd a kapott bemenetet beírná a második idézőjel közé a def helyére.
Ha van valakinek ötlete kérem segítsen, gugliban nem jutottam semmire.
Köszönöm!Dealloc makes the ARC-angels cry.
-
Lacces
őstag
köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
MrSealRD
veterán
Visszaolvasva tényleg...Bár nem szándékos.
Trónfosztás biztos nem lesz egyenlőre...inkább olyan helyeken fogják jobban nyomni ahol meg kezdeni a felhasználást ahol sokkal előnyösebb lesz a relációs adatbázisnál. De elég érdekes.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
modder
aktív tag
http://bytes.com/topic/asp-net/answers/764307-bll-dal-how-they-different
Ezt magamnak is bukmárkoltam
-
modder
aktív tag
válasz MrSealRD #2633 üzenetére
Ez úgy hangzott, mintha cinikusan idéztél volna egy 4 évvel ezelőtti cikket -- de amúgy igazad van részben. még annyival egészíteném ki, hogy ez természetesen nem jelenti azt, hogy bármilyen esetben lecserélhető egy relációs adatbázissal. És még jó darabig sok helyen nem is fogják lecserélni.
-
MrSealRD
veterán
Én nemrég azt hallottam, hogy bár még az elején jár a NoSQL már most nagyon gyors...egy adott teszten 50%-ot vert a MySQL-re...
Állítólag ez a jövő...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Lacces
őstag
Köszi, még van idő a megvalósításig, addig gondolkodom rajta, csak amikor már neki esek a JSP/JSF tanulásának akkor már egyből tolni is akarom a projektet.
De ezt a DAL és BLL-t még kódszinten is látni akarom, előtte. Most így belekavarodtam.DAL: például: objektum beszúrás, módosítása, törlése az adatbázisban
BLL például: Diagram objektum, Felhasználó objektumokIgazából ahogy a munka és egyetem során is ismerkedem a dolgokkal én MongoDB-re gondoltam (nosql) neked erről mi a véleményed?
Én addig szívesen tervezek .
[ Szerkesztve ]
-
modder
aktív tag
Ezek alapján az információk alapján nehéz eldönteni, hogyneked milyen tervezési mintákra van szükséged, az meg a másik, hogy olyan sok tapasztalatom nekem sincsen, hogy séróból vágjak 10-20 mintát
Ahogy látom, szeretnéd jól átgondoltan elkezdeni a projektedet, ami mindenképpen jó. Ehhez tudok adni pár tanácsot, ezek elcsépeltnek tűnhetnek, de érdemes betartani őket, hogy ne idő közben jöjj rá, hogy valami szar vagy nem elég rugalmas
Specifikáció: Mindenképpen próbáld meg jól specifikálni azt, amit szeretnél az oldalon: Milyen adatokat akarsz megjeleníteni, hogy akarod megjeleníteni, a felhasználók milyen interakciókra képesek az oldalon (use-case-ek), hogyan akarod őket elszeparálni egymástól. Milyen oldalak lesznek egyáltalán. Ez az alapja az egésznek, ha ebben nem vagy biztos, akkor gondolkodj még rajta.
Modell/Adatbázis: A speci függvényében találd ki a modelledet. Vagy adatbázisból indulj, vagy osztályokból. Én adatbázis modellből indulnék, mert tudom, hogy úgy biztosan hatékony és normalizált lesz az adatbázis (már hanem valami elosztott/no-sql megoldást teszel mögé). Ez még csak az adatok és az adatok közötti interakció, ebben nincsen benne a felhasználói input meg böngészés.
Modell 2 /BLL: Az adatbázis alapján megtervezed a modelledet, osztályokat, amik képesek mindenfélét elvégezni az adatbázisban, amire szüksége lehet a szoftverednek: új diagram, diagram lekérdezése, kérdések, tárátáttá... Itt már érezni fogod, hogy mik azok a pontok, amiket lehet, hogy egyszerűbben is meg lehetne valósítani valami design patternnel, és akkor felmész wikipédiára, és véginézed az összeset
Na, ha ezekkel megvagy, és úgy látod, kiválóan meg tudsz valósítani mindent modell szinten, amit szeretnél, akkor már "gyerekjáték" lesz megcsinálni a controllert és a view-kat, amik az adatokat megjelenítik. Ne felejtsd el, hogy a Java erősen objektumorientált nyelv, ezért nagyon is van értelme osztályokban gondolkodni.
Egy szó, mint száz: Tervezés, tervezés, tervezés!
Persze lehet, hogy fognak jönni azok, akik mondják, hogy manapság az agilis módszertanokat használják a gyors szoftverfejlesztés miatt, és nem kell ennyi időt szánni a tervezésre... erre csak azt tudom mondani, hogy: DE!
-
Lacces
őstag
Igen-igen, az MVC arhcitecktúra, ezt így összemostam,
De köszönöm a DAL és a BLL réteg leírását! Esetleg erre van példa linked?Igen, és tervezési mintákra(design patternek) te melyiket javasolod? Példákkal.
2 dolog lenne,
Az egyik, nem más lenne, hogy folyamatosan kérdések lennének kiírva, Csak annyit, hogy 2-3 témára koncentrálodnának a kérdések (bár lehet ehhez felesleges)A másik, hogy diagramokkat jelenítenék meg. Lenne id, címe, stb. És egy dinamikusan adattag is lenne, az pedig az oszlopok (ez egy List lenne például, vagy egy 2 dimmenziós tömb), az egyik ilyen diagram objektumnak az oszloplistája, 4 oszlopot tartalmazna (értéket), a másik meg például 8-at.
De ezek folyamatosan is változnának, vagyis az oszlopokhoz tartozó érték (adatbázisból jönnének az értékek)
És egy ilyen 2 dimmenziós tömböt érdemes-e mással kiváltani? Például egy List, Treemap?
Mapekre gondoltam, mert lenne kulcs, és hozzátartozó érték. Csak ahogy írtam a mappek mérete mindig más-más lenne, mert diagram objektumonként változik (a válaszadási lehetőségek kiértékelése)Esetleg felhasználók kezeléséhez? Én mondjuk itt az abstract factoryra gondoltam, lenne az egyszerű user, moderátor és admin.
Elméletben tanultam a tervezési mintákról, csak szeretném gyakorlatban is alkalmazni.
-
modder
aktív tag
az MVC az architektúra, nem tervezési minta. tervezési minta nagyon sokféle van, és sokfélét lehet használni MVC-n belül is, hogy egyszerűsítsd, hordozhatóbbá tedd a kódodat.
Én nem tudok hirtelen mást architektúrát MVC-n kívül, szerintem ez a legelterjedtebb.
De hogy valami érdemi információt is mondjak, én még ketté tudnám osztani az MVC model rétegét:Model:
DAL - Data Access Layer
BLL - Business Logic Layer
Controller
ViewA DAL fogja tartalmazni az alap objektumaidat a modelledben, általában ezt valósítják meg a külfönféle ORM-ek. (ügyfél, autó, számla, kutyafüle...) Más értelmezésben, ahogy a neve is mutatja: ez a réteg kommunikál közvetlenül az adatbázissal: create, update, read, delete
A BLL pedig komplexebb feladatok megoldása a DAL-béli objektumokon, amiknek nincsen köze még a view-hoz vagy a program flow-hoz, amit a controller biztosít.
Például: Ha egy banki szoftvert csinálsz, és regisztrálsz egy új felhasználót, akkor BLL-ben cisnálod meg a regisztrál függvényt, ami a DAL rétegben létrehoz egy felhasználót és egy kezdő számlát is. -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy majd Java-s weboldalt akarok létrehozni, és vannak-e az MVC-n kívül hasznos és fontos tervezési minták? Amiket érdemes használni, esetleg példákkal? Tipikusa Java-hoz.
Nekem ezek használatában nincs tapasztalatom. -
ArchElf
addikt
Megoldani simán megoldja, hisz ott van benne a BF - csak azt mondtam, hogy az idő nagy részét BF-ban tölti
Én SimpleSudoku-val játszottam, az tud generálni húzós puzzle-okat.
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Davs
tag
válasz ArchElf #2623 üzenetére
Tudnal linkelni egy oldalt, ahol ilyen very hard, vagy extreme sudokuk vannak megoldasokkal egyutt? En neztem egy oldalon extreme puzzleket es siman megoldotta..telefonomon rajta van az app, ki tudom probalni
http://www.extremesudoku.info/sudoku.html Innen probaltam egy extreme-t, ~1,5 sec korul megis oldotta
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Hát egy Very Hard, vagy Extreme nincs meg ebből a két módszerből (elég sokat játszottam egy időben) - még csak részleteiben sem. Kell még mellé vagy 3 másik módszer: dupla-, tripla kizárás, rejtett duplák, triplák. Ezekkel általában megoldható egy VH, extrémhez még mindig kellhet még mélyebb technika. Utána színezés (ez már BF).
mod:
Szerintem nem volna sokkal gyorsabb két dimenziósban sem. Eseteg négy dimenzióval
Én sima tömbbel csináltam, generált (illetve konfigurálható) régiókkal. Lehet, hogy ez lassabb, de el tud boldogulni nem szabványos felépítésű táblával is.AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Davs
tag
válasz ArchElf #2621 üzenetére
Igazabol 3..az elejen, amig talal valamit fut a "single candidate" es a "hidden single candidate", aztan ha ezek lefutottak es meg nincs befejezve a sudoku akkor max 3 bruteforce
...erjek haza melobol es feldobom..de amugy nagyon alpha fazisban van a dolog, epphogy mukodik egydimenzios tombben van jelenleg a sudoku tabla, azt mindenkeppen at kellene csinalni ket dimenziosra, szerintem ugy gyorsulnanak a muveletek..bar nem nagy eroforrasigenyes dolog egydimenziosbol kiszamolni, hogy melyik elem tartozik ugyanabba a sorba,oszlopba,blokkba (szerintem..1-2 osztas, kivonas,% a for ciklusban)
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Nagyon OFF:
Hogy így felkeltetted az érdeklődésem összedobtam egy bruteforce (sor/oszlop/block érték-kizárás+rollback-kel) c# kódot - 225 ms alatt "megoldja" a teljesen üres táblát (első jó megoldás). Kis akarattal átültethető Java-ra is (bár használtaam benne egy kis LINQ-et az egyszerűsg kedvéét).AE
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van-e ARMv6-ra Java értelmező?
Szeretnék venni egy Raspberry Pi gépet, de programozási (tesztelési) célra.Dealloc makes the ARC-angels cry.
-
Davs
tag
válasz ArchElf #2612 üzenetére
Ha ez nekem szolt, akkor elmondom, hogy bruteforce-ot csak vegso esetben hasznaltam, miutan az elotte levo 2 modszer nem tudta befejezni az egesz sudoku-t. Feltehetem a java kodot, amint lesz egy kis idom dobok bele par kommentet..Azutan az a java kod ment 1az1-ben szinte at androidba is..
-
Davs
tag
Sikerult osszehoznom a sudoku solvert, http://www.sudoku.ws/extreme-5.htm errol az oldalrol is megcsinalja az extreme puzzleket is, gepemen szinte rogton vegez, androidon (gt540 7227-es 600mhz-s procival) ugy ~1,5-2masodperc alatt kesz, szoval kedzhetem kicsit optimalizalni a kodot
Amugy a vegcel az, hogy androidon lefenykepezem a sudoku feladvanyt, felismertetem vele es vegul megoldom -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Beszélgettünk múltkor a Java webes használhatóságáról. JSP és JSF.
Most hogy volt a loguton egy saját szerveres cikk így még inkább felkeltette az érdeklődésemet (ezzel kiütésre sodorva az asp.net-et is)Az MVC-t leszámítva, vannak JSP/JSF-hez is tervezési minták? Hogyan érdemes egy weboldalnak neki kezdeni melyeket mikor érdemes használni, stb.
Tippek, tanácsok.Ha saját szerveren akarok üzemeltetni ilyet akkor a szoftvereket belehet szerezni ingyen, vagy valamihez kell licenszet fizetnem?
-
modder
aktív tag
gondolom a setCand()-on belül látod, hogy mikor változtattál egy elemet, akkor true-val térsz vissza.
Ha összeadod az nyilván nem biztos eredmény. egyébként ha 81 element egyenként összehasonlítasz, az p*csa, semmit nem számít. egyébként is csak az első különbözőségig kell menni a ciklusban. -
modder
aktív tag
Ahogy Chipi333 is írta, a get-eket tudod láncolni.
Amúgy gondolkodtam Map-en is pl.:[ Szerkesztve ]
-
Davs
tag
válasz Chipi333 #2605 üzenetére
Koszi, osszehoztam vegul minden lett benne Vegulis lett egy Candnum classom, benne egy privat List<List<Integer>> list = new ArrayList<List<Integer>>() ;
list.size() az inicializalas utan 81, mindegyik eleme vagy 'null', vagy egy List<Integer> a lehetseges szamokkal..ha esetleg erdekel, feltehetem a kodotMeg egy masik dolog..A CandNum classon belul van egy setCand(i) //i->0-80 metodus, ami minden egyes mezohoz kiszamolja a lehetseges szamokat, es ha valahol csak 1db van, akkor azt automatikusan beirja a sudoku[] tombbe (ahol az eredeti szamok vannak).
Az erdekelne, milyen modszerrel lehetne megviszgalni, hogy egy parancs(konkretan a setCand) lefuttatasa utan, valtozott-e egy int[] tomb (konkretan a sudoku[] tomb). Elso gondolatom, hogy osszeadom az elemeit..esetleg van gyorsabb megoldas? Arra kell, hogy amig valtozik a sudoku[] tomb, addig futtatnam a setCand() metodust. Foleg bonyolultabb sudokuknal feltetelezem, hogy tobbszor is le fog futni, ezert erdekelne a legkevesbe eroforrasigenyes megoldas[ Szerkesztve ]
-
Chipi333
csendes tag
Tudsz olyat, hogy var.get(0).get(0) csak ebbe nem nehéz belezavarodni
De ha jól értem mit szeretnél akkor azzal jársz a legjobban ha csinálsz magadnak egy Candidates classt ami pl egy ArrayListben tárolja a számokat, és abból csinász egy 2 dimenziós tömböt(generikusokból nem tudsz tömböt csinálni ugyanis, de ha becsomagolod a dolgot egy saját osztályba akkor már jó vagy). Aztán ha kiürült, akkor vagy az osztályt írod meg úgy, hogy ezt meg tudja mondani magáról, vagy egyszerűen null-ra állítod helyét a tömbben. -
Davs
tag
De, tutira tul van bonyolitva..igazabol osszesitve kell egy 81 nagysagu tarolo (9*9), aminek minden eleme lehet 0, vagy egy tomb es ennek a tombnek a merete lehet 1-tol 9ig es lehessen barhonnan torolni belole Mondjuk most, hogy igy megfogalmazta, lehet eleg lenne egy tarolo, ami vector<int>-eket tarolna siman. C++-ban egyszeruen lehetett .push_back()-al hozzaadni, es .erase()-szel tetszoleges elemet torolni belole..talan itt is mukodik ez utananezek...most mar csak akkor az a kerdes, hogy azt a 81db vector<int>-et miben taroljam
Amugy ha lattok valami esszerubb leirast a sudoku problema megkozeliteserol, akkor nyitott vagyok mindenre
-
Lacces
őstag
Ez egy picit nincs túl bonyolítva?
Már tervbe van véve, hogy 1 hónap múlva fogok a generikusokról részletesebben tanulni, de ez szerintem túl bonyolult így.
Esetleg azt csinálnám, hogy az <ArrayList<int>> típusból egy osztályt csinálnék ami dolgozik ezekkel az ArrayListekkel, és akkor lehetne rá Get és Set metódusokat írni. Ha nagyon ezt akarod követni.
És akkor így talán egyszerűbb, átlátod, és az ArrayList<int>-eket objektumként kezeled. És tudnál metódust írni amellyel eléred az ArrayList elemeit isÉn így ennyit tudtam mondani, mint lelkes java tanuló . De majd jönnek az okosabbak
-
Davs
tag
Hmm esetleg egy ilyen ArrayList-ceptionnek van ertelme?
ArrayList<ArrayList<int[]>> var = new ArrayList<ArrayList<int[]>>() ;
szoval ahogy en ertelmezem, a var egy ArrayList, ami ArrayList<int> -et fog tartalmazni..
Viszont ami most nem vilagos, hogy hogy erem el az egyes elemeket
var.get(0)-val pl elernem a tombot, ami az elso elem tartalmazott.. ezt most hozza kell rendelnem egy masik ArrayList<int[]>-hez, es ujra .get()-el kell elerni az egyes elemeket (1,2,3...), vagy van egyszerubb megoldas is?[ Szerkesztve ]
-
Davs
tag
Hali, kellene egy kis segitseg. Sudoku-fejto programocskan munkalkodok (androidra, de most azt hagyom, kulon javaban szeretnem implementalni az egeszet, aztan atvinni oda).
Adott a sudoku[] tomb, 81elemmel ugyebar, mindegyik eleme vagy <1,9> szam, vagy 0, ha ures. Addig futna a program, amig van 0 a sudoku tombben, mert ugye addig nincs megoldva.
Ott tartok, hogy minden mezohoz el szeretnem menteni a lehetseges szam-jelolteket es kicsit tanacstalan vagyok abban, hogy milyen adattipust hasznaljak. A lenyeg, hogy minden eleme egy tombbot tartalmazzon, tehat a candidate[0]={1,2,3}, candidate[1]={8,9} , esetleg, ha nincs semmilyen lehetoseg (ergo azon a mezon mar meg van adva a szam), akkor tomb helyett egy egyszeru (int) 0 szerepelhetne. Ugy lenne jo, hogy azokbol a tombbol torolhessem az elemeket, pl ha a bal felso sarokban (ahova eddig mehetett 1,2,3) ki tudom zarni a 3-ast, akkor torolhessem a tombbol, igy candidate[0]={1,2} maradna. Eddig valahol itt tartok, mukodni mukodik, csak nemtudom, hogy az int[][] tombbol lehet-e torolni elemeket..public static int[][] candidates() { //kigeneralja a tombot a lehetseges szamokkat
int[][] cand = new int[81][] ;
for (int i = 0; i < 81; i++) { //vegigmegy a sudoku[] tombon
if (sudoku[i] != 0) { //ha a szam mar meg van adva, akkor 0-t allit be
cand[i] = new int[1] ;
cand[i][0] = 0 ;
} else { //ha a szam nincs megadva, azaz =0
int[] tmp = getCand(i) ; //getCand ellenorzi, hogy az adott mezoben mely szamok lehetnek (sort es oszlopot nezi csak)
cand[i] = new int[tmp.length] ;
cand[i] = tmp ;
System.out.println(cand[i][1]) ;
}
}
return cand ;
}
es itt lenne jo, ha pl a cand[0]-ban levo tombbol tudnek torolni..C-ben vectoroztam anni, most is probaltam ArrayList-ezni, csak nemigazan tudtam deklaralni ugy, hogy az adott valtozom minden eleme egy tombbot tartalmazzon..igy roviden ennyi a problemam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest