Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
A másik dolog, hogy van Intel vagy Amd topic, úgyhogy ezt zárom
-
klepto
addikt
Végre találtam egy topicot, ahol nincs 1-2k hozzászólás, és ahol, akinek elmondhatom a véleményem ;]
Én AMD 1,8+-al kezdtem, ECS sises lapban. Stabil volt, de lassú. Lapcsere,Acorp VIA-ra. Stabil, gyors, a kékhalált hírből ismertem, mindösszesen 1x, egy vírus támadás után.
Bővítni akartam a gépet, de a procicseréhez lapcserét is kellett eszközölnöm, mert a lapba nem ment bele a 333-as buszsebességű Bartonmagos AMD. Akkor legyen Intel, mert olyanom még nem volt. Sok PH!-s beszélgetés után Sis-es Gigabyte lapot vettem, és mivel nem volt sok pénzem, vettem bele egy Celeront. Nem rossz, de nem az igazi, de majd ha Dual memóriám lesz... Memócsere megvolt, 2 egyforma ram, Dual mód izzít, a memória sebesség nőtt, de a gép sebessége válltozik. A Cerka nem használja ki a Dual adta lehetőségeket. Azt hittem, hogy egy 2,4Ghz valós órajelen működő 400Mhz-s bsuzsebességű Cerka nem lehet roszabb, mint egy 1,53Ghz órajelen, és 266Mhz buszsebességen ketyegő AMD. Hát tévedtem!!! :(((
Amióta Cerkém van, lassabb a gépem! Egyszerre 2-3 műveletnél többet akarok csinálltatni a géppel kifagy. Pl. 2 honlapot megynyitok egymás után, kb. 10-ből 3 esetben reset a vége, ha viszont azonnal rányitok egy AdeAcrobet-et használó honlapot, akkor 10-ből 9x reszet :O
Szóval ha lesz pénzem, azonnal a Cerka helyett nézek egy igazi P4-et, de lehet, hogy inkább megint AMD-t veszek.
Nem hittem el, és soha nem hittem volna, hogy az agyonsztárolt Intel, Celeron procija egy nagy rakás... megbízhatatlanság :O
Ha valakinek nincs pénze azonnal egy P4-re, az ne vegyen mást, csak AMD-t, mert míg kiböjtöli, hogy a Cerkát lecserélje, addig elmegy a kedve az egész számítógépesditől :(((Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
erdoke
titán
Nem a 400-as P4-ekhez van belőve az Athlonok számozása, hanem a Duronhoz. A bökkenő az, és ez okozza a számozás legújabb elferdülését is, hogy az AMD a Duron korabeli progikkal méri a teljesítményt ma is. Persze a Duronhoz mért Athlonnál ez teljesen korrekt lenne, csakhogy egy 3200+ Barton szvsz nem a csúcs Duronnal versenyez.
Egyébként ajánlom figyelmedbe a mostanában is aktív ''Intel vagy AMD?'' c. topicot, még a címe is majdnem uaz, csak éppen több mint 1000 hozzászólás alapján alkothatsz véleményt.A legjobb aláírás a héten
-
Polesz
addikt
Hopp látom gyorsan le lett reagálva :D
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
Polesz
addikt
Remélem nem szántad komolynak ezt a kérdésed? :)
Ezer meg egyszer ki lett tárgyalva a téma, hogy ki mit miért és minek számoz. Nézd meg tesztekkel egy AMD és egy Intel proci teljesítményét. Azonos órajelen felesleges, mert ott az AMD fölényesen nyer. Ha kimondotttan videókódolásra kell a proci akkor az Intel P4 a Te barátod. Ha ár/teljesítmény alapján választassz akkor AMD XP kell neked. Egy 2400+XP mindenre elég amire egy átlagjúzernek szüksége lehet. Egyébként meg olvass vissza pár nap fórumtémái közt is elég intel vs amd vita van.
Egyébként meg reszkess, mert jön Egon és hobizoli és lesz majd neked ne mulass ezért a kérdésedért :) Az 1700-as cerka ellenfele egy Duron 1300-as (kivéve a videókódolást persze, ami Mhz igényes).
Peace.Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
MUŁĐER
addikt
Én is ismerek pár havert, aki az mondja hogy az intel az isten, és semmi más. A mostani gépemben egy AMD T.bird dobog, semmi bajom az AMD-vel, sőt, inkább az intelt nem bírtam, mert úgy éreztem túl drágán adja a procikat, de rájöttem, ahogy mondod, elég egyformák középkat.-ban. Hogy mi lesz a jövő majd kiderül, reménykedjünk hogy az AMD nem bukik bele a 64bites procikba. Nem lenne jó egy procigyártó, nem lenne verseny, és annak mi innánk meg a levét.:O
Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
Vitus
őstag
Az intel ''új'' (800 fsb-s) procijai tényleg jobbak az amd procijainál. De amikor elindúlt az egész huzavona akkor nem volt még csak 400-as fsb-s ami nagy szégyenletes teljesítményű! :) Arra a sorozatra lett belőve a számozás és azért mert sok embernek nem a valós teljesítmény hanem a számok mondják azt, hogy melyik a jobb. Szóval ha az a p4 2.4 800-as fsb-s akkor azt vedd ha nem akkor a 2400+-os amd pl. játékokban jobban fog teljesíteni. De mondjuk maya alatt az intel bármelyik procija jobb, de video tömörítéshez, zenei tömörítéshez, álatalában szerkesztő programokhoz jobb az intel. :)
Jobb ma egy túzok, mint holnap!
-
AND1
őstag
Figy ilyen nincs , ez hülyeség hogy jobb e vagy rosszabb. Azt mondják sokan hogy intel a király azt vegyél...csomó laikus. Igen, mindenki elismeri (amd-sek is) hogy az Intel gyártja per pill a világ leggyorsabb asztali procijait. Viszont ha alsóbb kategóriát nézel ott más a helyzet...sokkal kiegyenlitettebb néhol. Ezért nehéz kérdés ez...
Egy régi PH-s.
-
MUŁĐER
addikt
Mert sulinetben jobban megéri a p4-es, de ha az AMd 2400+ jobb valamivel nála, akkor azt vennék. (Szemetek a sulinetben, mert ez a két proci náluk egy árban van, a boltban meg nem igazán). Meg az is érdekel, hogy most az intel prociai jobbak vagy rosszabbak-e az AMD-nél.
Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
b0unCe
aktív tag
Hat ha nincs eleg penzed akkor csakis amdt vegyel. Ha meg van akkor p4et.
Az and azert nem irja ki valos orajelet a procinak (egyebkent zarojelben ott szokott melette lenni) mert igy tobb vasarloja van :) . Reklamfogas. Mivel az amd procija gyorsabb ugyan azon a megaherzen ezert azt irja ki mekkora teljesitmenyiu p4 nek felel meg. Bartonok eseteben mar nem biztos hogy eleri azt a szintet ami ra van irva.''Beszél aki keres. Hallgat aki talál, de senki nem ért semmit. Az orvosok a halált. Senki nem ért semmit'' by: k&b: én, szeretlek, téged
-
Elrood
őstag
-
MUŁĐER
addikt
Cső! Gondolom ez már elcsépelt téma, meg mindenkinek a könyökén jön ki, de szeretnék kérdezni pár dolgot. Szóval én szeretnék venni egy 2,4 GHZ-es p4-et, vagy egy 2400+-os AMD-t (sulinettel). Azt szeretném tudni, hogy melyik a jobb, ill. hogy az AMD miért jelöli így a prociait, miért nem a valós órajelet írja ki, hisz ha azt nézzük, az intel sokkal jobb. Remélem föl tudtok világosítan, előre is kössz!:))
Aktív témák
- Mini-ITX
- Sweet.tv - internetes TV
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- PlayStation 5
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Gran Turismo
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Processzor felvásárlás
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest