Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Last Epoch
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- EA Sports WRC '23
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Path of Exile 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
sadii
csendes tag
amúgy az E2xx szériától miben jobb az E5xxx?
-
Monya78
veterán
Üdv Srácok...
Imádott procink gyári hűtő adatai után érdeklődnék ( súly, dB stb...)
Esetleg aki már lecserélte, és a fiókjában pihen a hűtő...meg tudná mérni a súlyát...
-
sti10p
senior tag
3DMark06 1024x768, minden default-on:
CPU: 2296 (itt végig 0-1 FPS volt!)
SM2.0: 4843
HDR/SM3.0: 5957
Everest:
Mem. olvasás: 5139MB/s
Mem. írás: 4270 MB/s3DMark közben a CPU Temp. fölment 54 fokig is
! Félnem kéne, vagy ez még normális?
A Real Temp alapon 38-40 C körül méri... -
fagy53
nagyúr
válasz
birozoli7800 #3687 üzenetére
Kb 200MHz-es órajel kompenzálja a cache különbséget, azaz a 2200-at 3GHz-en kell járatni ahhoz, hogy pl az 5200 2.8GHz-en nyújtott teljesítményét elérje, ennyi.
Ez a játékokra igaz elsősorban, mert nem minden alkalmazás díjazza a kétszerakkora gyorsítótár méretet.banderasz77: ez jó, szerintem jobb mint az átlag.
-
banderasz77
addikt
Hali. Na van egy E5200-as, M0 revíziós prockóm, ami alapfeszen megy 3250Mhz-en. Ez most elég jó, vagy átlagos???
-
birozoli7800
senior tag
Thx mindenkinek.
Én általába játszom a gépemen. Napi 6-7 óra
Gondolkoztam vegyek egy normálisabb alaplapot, és felhúzzam a procim 3 ghz környékére vagy vegyem meg ebből szériából vmeiket.bár szerintem új lap lesz. Ha nem számít még sokat a cashe mérete.
-
fagy53
nagyúr
válasz
birozoli7800 #3683 üzenetére
- A 2200-ról váltani akkor éri meg, ha sokat játszol, ez a cache miatt, vagy 3.5GHz környékén szeretnéd 24/7-ben használni konvertálás, tömörítés stb miatt.
- 5400-at nem éri meg venni mert az 5200 és közte 4k különbség van, amit pár bill. lenyomásával megkeresel. -
zoo8800
veterán
válasz
birozoli7800 #3683 üzenetére
Nem éri meg váltani, esetleg kis ráfizetéssel E52-re
-
fagy53
nagyúr
Igen a BIOS-ban néztem de nálam szerencsére a BIOS ezen értékei egyeznek az Everest, GPU-Z és a RealTemp által mutatott értékkel.
A ProbeII-öt leszedtem, mert még mindig magánhordozza a régi ASUS betegséget, bugos a lelkem és néha vaklármát csap. Sok más segédprogi alaklmasabb erre a feladatra. -
birozoli7800
senior tag
E5400
Szerintetek mennyire éri meg ilyen procit venni?
Érdemes váltani e2200-ról? -
sti10p
senior tag
Jujj, F=Fok, legalábbis most nállam
.
És én is sokallom egy kicsit, lehet tényleg kenni kellett volna egy kis plussz pasztát a procira... Nomeg remélem, hogy a hűtőt jól raktam föl és rendesen feszül...
Lehet leszedem a hűtőt és kenek alá még egy kis tejbegrízt.
-
Auratech
őstag
Szerintem csokifagyival.
-
Auratech
őstag
41F=5C, 29=-1.66C
-
sti10p
senior tag
válasz
elfelejtette #3671 üzenetére
Igen. És én is kíváncsi vagyok, csak most még nincs fönn semmi ami meghalytaná, de este lehet nyomok rá egy 3DMark-ot.
-
sti10p
senior tag
5200-es proci Asus P5Q SE2 lapban, 9800GT kártyával, a következőket mutatja a BIOS alapjáraton:
CPU Temp. : 41.5F
MB Temp.: 29F
CPU Fan: 1962RPM
Chassis Fan: 1088RPM
CPU V 1.208V
3.3V: 3.296V
5V: 5.112V
12V: 12.096VMennyire normálisak ezek az értékek?
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #3668 üzenetére
Addigra már vagy elmegyek földvárra deszkát árulni, vagy .... a kajámat is más rágja meg helyettem.
-
sadii
csendes tag
köszönöm a helpet. most már csak ki kell várni az időt mire megkapom a pénzt, remélem minél hamarabb.
-
fagy53
nagyúr
Az élettartamát elsősorban a feszültsége és a hőmérséklete befolyásolja, a megengedett max fesz az Intel szerint 1.45V, ezen ne használd. 1.2V-1.3V között használva semmilyen élettartamkorláttal nem kell számolni, 20-30 év elég lesz?
Általában 1.2V környékén 3GHz-nél magasabb órajelet is beállíthatsz, az enyém 1.16V-on megy atomstabilan 3.2GHz.en. Ha nem nyúlsz a feszhez, mert biztosan kb 60 évig akarod használni a procit és a degradációnak a közelébe sem akarsz kerülni, akkor esélyed van a VID feszen kb 3GHz-ig elmenni, ez is elég minden játékhoz, a GTA4-et kivéve, de oda négymagos proci illik, mert azt a játék támogatja. -
Osynho
addikt
Nincs egyforma proci. Ha összedobsz 2 tök egyforma gépet, az se lesz ugyanolyan, sőt az egyik lehet meghal 24 órán belül, a másik lehet megy pl 5 évig. Én nem látom értelmét az ekkora aggódásnak egy ilyen árfekvésű proci esetében (amelyik 2 perc állítgatás után hozza egy 2x drágább cpu teljesítményét). Ha ennyire aggódsz, keress 3 év garosat.
El se merem képzelni hogy vennél egy új autót, aminél 100ezreket buksz már csak azzal, hogy kiállsz a kereskedésből... -
sadii
csendes tag
válasz
birozoli7800 #3659 üzenetére
azt szeretném ha kibírná, mert kb 4 évig nem fogok tudni új gépet venni
-
lsc
nagyúr
válasz
birozoli7800 #3654 üzenetére
Főleg úgy hogy ott van hogy 2 db
.
-
sadii
csendes tag
válasz
CHIPman #3649 üzenetére
egy tesztben. 4 Ghz-re húzták. mit gondolsz meddig fogom használni
mert én 4 évre gondoltam, inkább játékra, és pont olyat állítanék össze amivel a mostani játékok szépen és gyorsan is futnak
bár tudom hogy az nem proci függő, de azért mégis jól jön
Osynho:
itt a konfig [link] -
Osynho
addikt
Amíg meg nem hal. Telefonálj be a BpTv-be ott megjósolják
Viccet félretéve ezt nemigazán lehet megmondani. Függ a laptól, hűtőtől, táptól, magától a procitól, attól, h mennyi feszt adsz neki stb. Lehet hogy tovább megy húzva, mint egy másik E5200, lehet h nem.
Ha most vki rávágja h 3 év 10 hónap 11 nap én neked meghal 3 nappal korábban akkor panasszal élsz?(#3651) sadii Azért 4évre előre tervezni a számtech-ben elég necces dolog szvsz.
-
sadii
csendes tag
ha az intel dual core E5200-t felhúzom 3.6-ra, egy ilyen hűtővel COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP meddig fog élni?
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #3633 üzenetére
Igen igazad van, ha úgy van csinálva ahogy te mondod, akkor csak le kell nyomni és bekattanik, csak elég nehezen ugrik a helyére és lehet azért nem mertem úgy csinálni! Ahogy én írtam úgy is működik rendesen, felhúzott állapotban balra teljesen elfordít, majd simán lenyom, és vissza jobbra, ekkor záródik be! Ahogy néztem egy karabíner zár szerű van rajta! Külön is és lapon is próbáltam most, és lapnál elég durván kellett nyomni hogy átugorjon! Elnézést ha félrevezettem valakit is, de nálam így is működik
Jó pap is holtig tanul! -
sadii
csendes tag
válasz
birozoli7800 #3644 üzenetére
[link]
ez pl jó? -
sadii
csendes tag
válasz
birozoli7800 #3640 üzenetére
és mivel jobb a 25k-s a többinél?
ja és akkor hűtőt gondolom vegyek a procira?
-
sadii
csendes tag
válasz
birozoli7800 #3638 üzenetére
én még életemben 1-szer húztam procit(ma) 2,6-ról 2,8-ra. szóval nem tudom, hogy képes lennék-e egy e5200-t 3,3-ra húzni, mert ahogy olvastam sok mindenre kell figyelni. de akkor az intel E5200 alá tudna valaki egy jó alaplapot ajánlani 21k körül?
-
sadii
csendes tag
válasz
birozoli7800 #3636 üzenetére
mondjuk egy hd4830 512mb ddr3-at kihajt? most nagyon azon filózok, hogy amd 7750 BE vagy intel E 5200, mert árban ugyanott vagyok. amd-nél meg ha újat veszek ott lesz a phenom II-es széria, aminek nagyon jól áll a szénája. intelnél a quadro felesleges lesz, mert ott lesz az i7, ahhoz meg vehetem az új alaplapot is
-
sadii
csendes tag
sziasztok, arra lennék kíváncsi hogy az E5200-t meddig lehet húzni úgy hogy működjön is legalább 4-5 évig, milyen hűtőt ajánlotok rá, és ha én a proci húzásba nem vagyok nagyon tapasztalt, szóval még úgy is tudnám tuningolni a procit?
bár az utóbbi kicsit hülye kérdés volt
-
zoo8800
veterán
válasz
kriszbon #3632 üzenetére
Ez biztos?
Óramutató járásával egyező irányban koppig tekered a fejet, a helyére illeszted, majd átlósan bepattintod mind a 4et. Ha sok alatta a zsír, nem fog menni. Szvsz nem lenyomás után kell elfordítani a fejet.Leszedélkor kell másik irányba fordítani 90 fokot (annyit lehet), és kiugrik.
-
kriszbon
őstag
Nyitott állapotba ha lenyomod a tüskéket akkor utána rá is kellene zárnod hogy rendesen fel legyen szerelve, tehát nem csak lenyomni kell,mert akkor még csak szétfeszítette a hátoldalon a pöcköt, hanem el is kell fordítani hogy bezáródjon!
Ja és közben tartsd fixen lenyomva a hűtőt, és az átlós tüske legyen a következő! -
sti10p
senior tag
Egy E5200-as procira most akarom fölrakni az Intel gyári hűtőt, de valami nem stimmel...
Van ugye 4 pöcök a hűtő sarkain amit le kell nyomni és az bekattan az alaplapon lévő lukakba, és elvileg csak úgy tudom kihúzni őket, ha elforgatom a pöcköket...
De nekem valahogy lazák és nem fognak rendesen a pöckök és simán ki lehet őket húzni, amitől -gondolom- kiesik a hűtő ha berakom a házba...
Elvileg teljesen rá kéne szorulniuk a jukara, nem?
Most a hűtőm műanyag pöckeivel van gond, vagy az alaplapommal? Vagy mit csináljak?Az alaplap ASUS P5Q SE2. Minden alkatrész vadi új!
Légyszi valaki, sürgős lenne...
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok. Az E5300 mennyire tuningos? Elérhető a 13x300 24/7-ben? (Abit IP35-E lapban)
-
funkygee
aktív tag
válasz
darál0w #3620 üzenetére
Most én is a pasztakérdés körül hepajkodok, a jöv héten meglesz a G43-as Giga lap, az 5200 +2 x 2024 tiny bga. Ezek mellett döntöttem végül. Vga majd később. Ez fain lesz szerintetek? A freezer7 prot ti ujrapasztáznátok? Van még valami Titan ezüst pasztám, esetleg azzal.. bár az nem csak a hőt vezeti
-
Auratech
őstag
Love my 5200
Szép proci! Jó proci!
-
fagy53
nagyúr
válasz
lajafix #3604 üzenetére
Kösz, ez tiszta sor. Valóban, bármennyire is egy LC aluláteresztő szűrő van a FET-ek után nem kis kapacitású alsó taggal, komoly fesz. tranziensek lépnek fel a szakirodalom szerint. Rövid idejű lökések ezek, de nagyságuk 1-200mV is lehet, ha más lapokban egy előtét ellenállás segít ezen, igaz úgy hogy statikus terhelésnél is ejt a feszültségen, akkor az ASUS hogyan oldja meg ezt a problémát?
Az előtétellenállást ki lehet zárni, valamilyen más szűréssel vagy csak a fesz.csúcsokat csökkentő kapcsolás alkalmazásával érhet célt. Még nem néztem utána, hogy milyen IC-k végzik a feszstabilizálást, de megnézem ezt is , meg szkóppal azt, hogy a terhelésváltozásra milyen a proci tápfesze. -
sti10p
senior tag
Most vettem egy E5200-as dobozos procit, és nem tudom, hogy kell e külön hővezető pasztát kenni a procira, mert a gyári cooler alján van valami 3 szürke csík... Ez lenne a gyárilag felvitt paszta?
-
Dave™
nagyúr
válasz
funkygee #3606 üzenetére
Nekem megy... Amúgy annyi a kül, hogy a 4500HD még jobban besegít a HD dekódolásba, mint a sima, de a sima is ismer minden vonatkozó szabványt, ezzel tehermentesíti a procit. Ár/teljesítmény arányban sokkal jobb választás. A dekódolási különbségek megtalálhatók az intel honlapján, bocsi, de most nagyon nem érek rá megkeresni.
Üdv.
-
funkygee
aktív tag
Szerintetek Giga-G43 lapba elmegy a Kingmax 2 x 2048MB 800MHz Mars TinyBGA memórimodul simán? Mármint inkompatibilitás vagy vmi...
-
lajafix
addikt
-
lajafix
addikt
"biztonság kérdése akkor jöhetne szóba szerintem, ha a proci tápfesze olyan túlszabályozott lenne, hogy a maximum fesz környezetében / 1.45V /a terhelésnél még rápakolna annyit, hogy átlógjon ezen az értéken."
Igen, talált sülyedt, erről van szó, akkora lenne a drámai feszültség, hogy a processzor fűbe harapna:
rumkola arra vitára gondolhat, amit én folytattam már nem emléxem kivel arról, hogy a vdrop tervezési hiba-e az alaplapokon, vagy éppen a worstcase módú tervezés miatti hosszú élettartam titka. (Mivel egy milliós szériában gyártott alaplapot tervező mérnök ott van a szakmája csúcsán és a worst-case tervezési módszertannal tisztában van, nem volt nehéz sejteni, hogy nem véletlenül van ekkora vdrop)
amennyire emlékszem arról van szó, hogy amikor nagy terhelést kap a processzor vagy véget ér a nagy terhelés, akkor akkora feszültség tüskék (spikes) keletkeznek a processzoron a hirtelen terhelésváltás miatt, amik tönkretennék a processzort seperc alatt. Ennek elkerülésére van egy előtét ellenállás, amit a tuningolók szeretnek okosban lejjebb venni, de ekkor ugye nagyobbak a tüskék, szegény processzor jobban "kopik". ha pedig az ellenállás a worst case tervezés szerinti nagyobb méretű, akkor a nagy terhelés miatt jelentkező nagyobb áramerősség magasabb feszültséget ejt az ellenálláson, mint a kisebb ellenállásnál így kisebb fesz esik a processzora, azaz létrejön a Vdrop jelensége. (aki az első villanytan előadásán a fejét vakarta, hogy mire kell neki az Ohm törvény a gyakorlatban, az most élvezheti, hogy az U = I*(Relőtét+Rprocesszor) valóságát. ) -
funkygee
aktív tag
válasz
-=Lord Tom=- #3574 üzenetére
Nem kell LP hűtő, jó lesz sztem a freezer 7 pro. Amúgy azt nem vágom, hogy x4500 ösben van direkt ami x4500HD , kérdés ez mennyi különbséget jelent. Elvileg a -hd kezeli a 1080p hw-ből. De csak a G45 ös lapokon van.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videó stream letöltése
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest