Hirdetés
- PlayStation 5
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Last Epoch
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- World of Tanks - MMO
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
DarkByte #5699 üzenetére
Felesleges..340es FSB mellett kell 900on menjen a RAM, azt viszik a 800asok. Legalábbis eddig akárhány 2x2es kitt volt nálam, mind vitte 2V körül simán.
Azt a pénzt én inkább jobb lapra vagy erősebb hűtésre költeném. A jövőben mindkettő hasznosnak bizonyulhat (upgrade\tuning).Bagira01
Ne várj csodát, P35ben is ugyanúgy wall a wall..ezért elég a P31/G31 is bőven.
E6300..3500at ez visz simán, csak éppenséggel 1.2V körül ha szerencséd van.
Régen volt E6550em, 7x500on szintén, harapósabb szerintem a budget Wolf ;p -
vzsryl
nagyúr
válasz
DarkByte #5693 üzenetére
Ha EP31-DS3L-d van, akkor Bios frissítés nélkül is menni fog a cucc.
A ramokat úgy befolyásolja az FSB, hogy a ramnak is ugyanazt az FSB-t kell számolni, mint a procnak. De ugyanúgy a ramnak is van szorzója. Neked 800-as Kingmaxod van, tehát ha 3-as szorzóra rakod, és az FSB-t 300-ra, akkor a memóriák 900Mhz-en fognak menni.
A proci élettartamát a túl nagy feszültség és a túl magas hőmérséklet rövidíti. Ha 1,45V fölött használod folyamatosan, akkor degradálódik és hamar tönkremehet. A max. hőmérséklet amit elvisel degradáció nélkül, az a 74fok. -
DarkByte
addikt
válasz
Speeedfire #5695 üzenetére
Látom nagyjából ugyanilyen cuccom lesz mint neked. Mit sikerül belőle kihozni ami stabil? Láttam feljebb hogy a 3.6Ghz nem stabil.
-
-
DarkByte
addikt
Nos megrendeltem én is a cuccost. Kíváncsi leszek, HyperTX2 lesz hozzá. RAM -oknak sima Kingmax 800Mhz -esek lesznek 4GB -nyi, videókarinak pedig egy 4770
Ami kíváncsivá tett, a lap oldalán az van írva hogy az F5b BIOS ismeri csak a procit ami beta állapotú tavaj október óta. Ez lenne a legfrissebb BIOS?
Mert akkor gondolom először valakinél frissítenem kell a lapot hogy tudjam használni a processzorral (gondolom beta BIOS -t nem tesznek gyártásba).
Valaki tudna nekem linkelni egy talpalót hogy megértsem egy kicsit ezt a tuning -osdit? Főleg arra lennék kíváncsi hogy a memória órajelre mi van hatással, pl. itt nézem hogy a 3,6Ghz -et valaki 12x300 -al éri el. Ilyenkor a RAM -ok milyen órajellel mennek?
A másik ilyen valszeg nagyon kezdő kérdés. A proci élettartamára leginkább ha jól tudom a feszültség emelés van káros hatással, az órajel emelés inkább csak hőmérséklet növekedéssel és instabilitással jár. Vagy hogy is van ez?
Én leginkább stabil állapotban szeretném használni, nem a végsőkig kipréselve belőle mindent.
-
zoo8800
veterán
válasz
lizakattila #5689 üzenetére
SZép
Ma talán én is kiprájmolom a 4Ghz-t. 1,45-ön talánÚgyis benne vagyok a bűvészkedésben
Max FSB? -
CHIPman
nagyúr
válasz
lizakattila #5689 üzenetére
Asszem Bakosgabor procija is pont ugyanitt ment 4GHz-et. Véletlenül nem ugyanaz az FPO-tok?
-
lizakattila
senior tag
Ma is bűvészkedtem egy kicsit:
4GHz - Prime
Itt a vége -
bolcsodal
addikt
válasz
Speeedfire #5681 üzenetére
-
zoo8800
veterán
válasz
zoo8800 #5673 üzenetére
Nna. Egyúttal kreáltam is egy összehasonlítást is:
400*10, és 1066@CL6 RAM szorzó 2,66
320*12,5, és 1066@CL6 RAM szorzó 3,33
Wprime-t is néztem, 20.155 vs. 20.156 (!!!) sec, itt is győzött a magasabb FSB
421*9,5 jöhet?
Vagy 444*9?
Még mindig áll a kérés, hogy akinek bármi valós tapasztalata (nem mendemonda) van tartósan 100MHz felett járatott PCIe frekivel kapcsolatban, az ossza meg velem
(#5677) CHIPman
csak az 5-ös Everest tud másolást mérni, a korábbiak nem. -
Speed®
titán
válasz
Bagira01 #5672 üzenetére
A memvezérlőn is múlik. P35el nekem 1066on 8000/7000 volt.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #5671 üzenetére
Nekem is van AC Freezer pro-m, nem tudom neked miért hűt ilyen gyengén? Én azért cseréltem le, mert zajosnak találtam terhelésnél, de a hűtésével meg voltam elégedve, a gyárinál mindenképpen jobb volt.
-
Bagira01
veterán
Valaki tud everest bench-et csinálni 4Ghz-es e5200-al. Nagyon érdekel mit tud ilyen alacsony fsb-vel memória írás/olvasás téren usw..
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #5668 üzenetére
Szuper, megy ez a proci 4GHz-et! 74°C-ot ír az Intel ebbe a 80°C is nagyjából belefér egy kis ideig
, de egy jobb hűtéssel akkor ez neked megy.
-
kriszbon
őstag
válasz
lizakattila #5655 üzenetére
Hát ez is megy aztán szépen grat hozzá
Bezzeg az enyém 3.5-öt 1.296 v.-al megy stabilan, akárcsak vzsryl kollégának
Az felett már kell neki pakolni a feszt rendesen, de nem gond, jó ez így is
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #5665 üzenetére
Ne is törődj vele, ráérsz a 4GHz-esről csinálni, ezt kihagyhatod!
-
mokus1
addikt
1,3V-on mi számít jó eredménynek?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szép ez élet arrafelé
+200mhz az enyémtől
-
zoo8800
veterán
válasz
lizakattila #5657 üzenetére
A max FSB-t pár perc alatt kivégzed
400-tól érdekel. -
lizakattila
senior tag
válasz
zoo8800 #5656 üzenetére
Majd ha lesz még időm megnézem hol lehet a vége, meg nézek egy max fsb-t is (ez az ahol valszeg meg sem közelíti a Tied.)
De ez már mindkettő kicsit hosszadalmasabb "játék".
Lehet hogy menne még adott feszeken pár MHz-et, de nemvolt kedvem most még 2 órát prime-ot bámuli. -
zoo8800
veterán
válasz
Na ez egy normális proci
Enyémet komoly 50 MHz-cel veri azonos feszen -
lizakattila
senior tag
válasz
kriszbon #5654 üzenetére
Akkor van is pár eredményem.
Annyira nem húzósak, de szerintem elég jók. -
kriszbon
őstag
válasz
lizakattila #5653 üzenetére
Köszönöm, akkor talán mégsem vagyok akkora ökör, bár másnak lehet ettől eltérő véleménye
Az eredményeket itt mindenki előszeretettel fogadja, főleg ha húzós -
kriszbon
őstag
Na fiúk látom mennek mendegélnek itt a jobbnál jobb procik elég szépen! Ekkora feszekkel kénytelenek is
Tudok ám mindent, mert a Nagytestvér mindent...... khm!
Ezt csak azért írtam, mert ilyen kedvem van, na meg van egy nem ide illő kérdésem(a topik arrafelé elég kihalt, itt meg mindíg van élet)! Na szerintetek hülye ötlet volt kidobni 5k pizt egy Ibm p260 21"-os moncsira(elegem van az 1024*768-ból)Várnám az építő és romboló hsz-at bolcsodal kolléga esetleg?
-
zoo8800
veterán
Kíváncsi vatgyok, meddig tart még ez a tüzijáték. Némely darab bizony veri az E8xxx procikat
-
Hunter2
addikt
pár FPO-t tudtok mondani hogy kinek melyik hogy ment?
Az enyém Q834b175 -
XaraX
addikt
Kicsit tesztelgettem az 5200-ast:
[link]
Egyelore csak valid, prime most fut.
Valahol 365 es 370 fsb kozott vege van . -
vzsryl
nagyúr
válasz
DarkByte #5636 üzenetére
Bőven jó mellé egy 800-as vagy 1066-os Kingmax Ram is. Alap órajelen úgyse tudod hagyni, mert ha az FSB-t emeled, akkor a Ram órajel is emelkedik. Ahhoz hogy alapon tartsd a szorzójával kell variálni, de nem biztos, hogy pont alapra tudod tenni.
Amúgy az én 800-as Kingmaxom 915-ig simán ment, most 900-on van 24/7. -
DarkByte
addikt
válasz
-=Lord Tom=- #5634 üzenetére
Értem, ez jó hír.
Valószínűleg buta kérdés de proci tuninghoz kell tuning RAM is mindenképpen, vagy azokat hagyhatom alap órajelen és akkor jó mondjuk egy sima Kingston?
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Mostanság tervezem lecserélni az öreg gépemet és egy E5200 -as procit néztem ki. Kérdésem az lenne hogy milyen lapot ajánlotok alá ami nem drága? Én a Gigabyte EP31-DS3L -t néztem ki, mivel az igényeimnek teljesen megfelel. A kérdés hogy mennyire lehet ebben a lapban ezt a procit húzni. Úgy látom hogy a legtöbb ilyen proci egy kicsit jobb hűtéssel vígan elmegy 3,6Ghz körül. (Tuning -hoz nem annyira értek szóval majd abban is kellene egy kis segítség) Igazából nem szeretnék már drága LGA775 -ös lapot venni (legalább is ne legyen 2x -ese a procinak árban) mert valószínűleg ez után Core i7/i5 váltás lesz majd ha normalizálódnak kicsit az árak. -
zoo8800
veterán
válasz
KILLSCLAPS #5629 üzenetére
Öcsémnek P5B van, szintén ASUS VGAval. 2006 ősze óta kifogástalan.
Nekem is ASUS VGAm van. Ha melegszik a helyzet, olyat csinál, hogy feljebb állítja a venti fordulatotKis tuning is van rajta, hol 150/200 (2D), hol 600/910 (game) órajeleken fut
(#5628) syC
A Tiéd órajel bajnok. Az enyém FSB-ben remekel, de jócskán lemarad a Tied mögött. Szvsz jobban kéne mennie. 415-ös FSB-t megy alulfeszelve, és tuti a lap a fal oka. Kéne egy P45 -
darál0w
Jómunkásember
válasz
KILLSCLAPS #5629 üzenetére
hulladék
manapság az asus már nem szuperál az "olcsobb" kategoriában. -
-
zoo8800
veterán
-
-
Hunter2
addikt
Majd ha hazamegyek bepróbálom tesóm gépébe, nála 1,26V-on simán megy az ő E5200-a.
-
Hunter2
addikt
válasz
CHIPman #5608 üzenetére
De újonnan, az E2140-em se akart menni ebben a lapban 3200-at csak ha szétfeszeltem az északi hidat meg az FTS-t. Számomra kész rejtély hogy ezzel a lappal hogy csináltak világrekordokat.Az meg a másik hogy iszonyat dropol, ráadásul 2szer. Egyszer beállítom biosban hogy 1,4V erre a valós az 1,36 ha terhelém ez leesik 1,344-re. Beszarás.
Bluegene
Ez is megviolt már, nem használt neki. -
zoo8800
veterán
-
Hunter2
addikt
Na vettem magamnak is egy E5200-at, szerintetek az mennyire valószínű hogy 1,35V-on se legyen Prime stabil 3300Mhz-en (266*12,5). szerintem nem valószínű hogy a proci lessz a hunyó, szerintem a lap az. Vélemények?
Az hogy ASUS Commando nem tévesszen meg senki az is csak egy felcicomázott P5B. -
fireproof
őstag
vzsryl jóvoltábol fel lett tolva a procim vélemények ? (alapfeszen és gyári hűtővel) 45 perces teszt vélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest