Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JONAS77
aktív tag
Ha még aktuális, nekem lenne egy Q6600-as procim eladó!
B3-as, de nem volt húzva, 2,4 GHz. Szerintem jó kiegészítője lenne a videókártyádnak!Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
törölt tag
Van még egy X6800-as és tervben van egy X6800 ES példány vétel is.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #43676928 #20045 üzenetére
Igen, de szűkebb időzítéseket is bír, mint a ddr3, tehát relatíve gyorsabb; ez kompenzálja az elérhető kisebb effektív sebességet. Viszont a gatyád rámegy a modulokra, amilyen áruk van. Felesleges beruházás lenne...
A 45 fok az nem kevés, de az X procik mindig melegebbek a szorzózárasoknál...Ameddig felmenne alapfeszen, nem lenne jelentősen melegebb
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
3.2Ghz-en megy alapon és ahogy néztem, 45fok a hőmérséklete. Tuning mellett biztos feljebb kúszna, meg a másik h, ha másik lapot vennék abba DDR2-es memók valók.
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #20041 üzenetére
H70-es az compakt vízhűtés, én egy komplett vízhűtésre gondoltam. Meg lehet h kipróbálom a 3 Way SLI-t is.
-
RetepNyaraB
veterán
-
törölt tag
-
törölt tag
Még a 19083.hsz környékén kérdezősködtem egy 775-ös rendszer iránt... Namármost, csak úgy alakult h mégiscsak ezt preferáltam és nem a 2011-est. Az adatlapomnál látható konfig lett belőle. Tuningon még nem gondolkoztam, mint már ott is emlegették, ez a deszka nem valami jó tuning terén, de az Asus deszka meg azért nem tetszett, mert arra meg már előre ott a vízhűtés rögzítése és nem akarok vízhűtést.
-
F_Zolee
veterán
Közben tuningolgatom a procimat. 3544mhz@1.120V. Lehet, hogy bírja lejjebb is majd még próbálkozok...
-
M6454
tag
válasz F_Zolee #20031 üzenetére
Köszi!
-Nem szeretném tuningolni, csak nagyobb számítási kapacitásra lenne szükségem.
-Nem akarok még platformot váltani. Most lecserélem a procimat és ez lesz az utolsó alkatrész amivel ezt a gépet bővítem. Mivel nem játékra használom, így még néhány évig kihúzom vele, és utána majd jöhet az új gép. -
F_Zolee
veterán
Az alaplap már nem valami acélos ha egy quadot akarsz vele tuningolni. Sokan majd úgyis felhozzák, hogy válts platformot. Ha ebben maradsz akkor mindenképp a Q9550 az ajánlott de nem igazán kapsz. Az ár meg más kérdés, mostanság feltolódott mindennek az ára. 40k még tűrhető lenne érte szerintem.
De erősen ajánlott valami i5 felé váltás...
[ Szerkesztve ]
-
M6454
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, processzort szeretnék cserélni a gépben. Grafikára, és főként videó konvertálásra használnám és a mostani procim (Pentium 630), már elég gyenge. Nem szeretném húzni sem ezt, sem a leendő CPU-t.
Gép:
Alaplap: Asus P5K-E
RAM: 6 GB Corsair XMS2 DHX
Videókártya: NVidia Quadro FX 3450C2 Q9400-re vagy Q9550-re gondoltam. Melyiket javasoljátok? Esetleg egyéb alternatíva? Mi a reális áruk ezeknek a prociknak?
Köszönöm.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dialovo #20024 üzenetére
Ha letilt, akkor deaktiváld a hőmérsékletfigyelést a Biosban.
Illetve menj vele a tuning topicba és segítenek kirugdosni a maximumotEgyébként ameddig alapfeszen felmegy (gondolom fsb400 biztos megvan), az már elég mindenre nekem...
A Gaia nagyon csendes, 1100-tól lehet hallani, de odáig csak IBT alatt megy fel. Normál üzemben max. 950 és hallhatatlan. Tesztekben is aszonták, hogy ha nem is a legeffektívebb, de az egyik legcsendesebb hűtő. Nem széles, de jó magas viszont, befér..?
4-es csati van rajta, pwm. Nekem alaplapról megy, de bármi másról is akár..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
F_Zolee
veterán
válasz HartgeH3-2.8 #20026 üzenetére
Majd csak akkor ha fele annyi áramfelvétel mellett tudja ezt a teljesítményt egy proci.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Mai napig imádom ezt a szörnyeteget, nem tudom hogyan fogok megválni tőle..
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
windlord
őstag
válasz Dialovo #20024 üzenetére
Elég jól teljesít nálad a tx2, engem meglepett.
Vegyél rá szerintem egy Alpenföhn Brocken -t, bírja a tuningot.
Teszteken nagyon jól szerepel, 11k az ára a Merlinhardver -en.
Állítólag BestBuy mostanság.Procihűtőnél szerintem annyira nem mérvadó a garancia...
[ Szerkesztve ]
-
Dialovo
csendes tag
válasz szilrobi #20022 üzenetére
Most 3.9Ghz-nél vagyok 1.3 v-on a cpuz 1.288-at mutat itt megrekedtem az Ibt 5 kör után kidob 71 foknál letilt a rendszer. A hyper tx2 ide már kevés.Sajna nekem sincs nagy házam így a Noctua+ Megahalems nem fér el.A tiédre meg 1 év csak a garancia
Viszont a xigmatec beférne, meg egész barátságos ára van.RetepNyaraB: Igazából csak arra vagyok kiváncsi mennyi a vége a procinak( a hideg idő előnye hogy lehet tesztelni)
Abban igazad van hogy 3.8 fölé felesleges menni tartósan 24/7-re böven elég. Azt had kérdezzem meg terhelés alatt mennyire hangos a gaia? Illetve milyen csatlakozója van csak alaplapról lehet szabályozni?
üdv -
RetepNyaraB
veterán
válasz szilrobi #20022 üzenetére
Az 1,35 stimmel, 24/7-re semmiképp se fölötte.
De processzortől függ, van amelyik szinte alapfeszen felmegy 4 gigáig.
Nekem a Gaia hűtő van, 3,8-on se megy életszerű alkalmazásban 51-53 fok fölé. A Noctua egy borzasztó monstrum, borzasztó áron.Szerintem, ha kb 1,3 volttal nem éri el a 3,8-at, akkor nem érdemes feljebb erőltetni; már ott is rettenetesen gyors és legalább is játékokhoz semmi haszna, csak a villanyóra pörög...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
szilrobi
aktív tag
válasz Dialovo #20021 üzenetére
Nekem 1.35v-ig mondták tuningos fórumban. 4GHz-hez már nagyon jó hűtő kell, pl ez, csak férjen be a házba, ezek nagyon magas bordák , Enyémen 3.8-hoz Alpenföhn matterhorn van, vagy ez is jó lehet. Xigmatec gaia-t is ajánlottak.
Vagy vízzel hűtöd! Csak figyeld, teszt alatt ne menjen 75 fok fölé.
[ Szerkesztve ]
-
Dialovo
csendes tag
üdv
Olyan kérdésem lenne hogy 1 q9550-es procinak mennyi max feszültséget lehet adni ami még nem károsítja és milyen hűtőt ajánlanátok extrémebb tunighoz ~4 Ghz környékére? -
windlord
őstag
válasz RetepNyaraB #20015 üzenetére
Lássunk tisztán!
Nekem egy Q9300 -am volt, egy Gigabyte p35-ds3 lapban.
Sem a proci, sem a lap nem volt egy tuningbarát, ezt beláthatjuk.
Ezért javasoltam bodrik11 kollégának azt, ami nekem bevált!Ahogy nézem Neked is és japy -nak is q9550 procitok van.
Az nem rossz!
Ha nekem is ilyenem lett volna, akkor nagyon nehezen, keserű szájízzel váltam volna meg tőle.
De akinek kisebb 775 konfigja van, annak akkor szerintem a legésszerűbb magyarázat a platformcsere.
Hogy 1156 vagy 1155?
Ez csak a pénztárca függvénye.japy erre írtam: itt a mi sokkal kisebb konfigjainkról van szó! Nem a topos 775 -ről!
Béke!
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz windlord #20014 üzenetére
Parasztvakítás ez az immár évenkénti platformváltás, lássuk be.
Én a 775-ösöm sem gondolom leváltásra érettnek, legalább is játék szempontból semmiképp.
Ráadásul tiszta befektetés, amilyen ára van egy core4quadnak mostanság
Ha Te most beruháztál a 1156-ra, az azért a tökmodern kategória, sok évig ketyeghet gond nélkül és szarni kell bele, milyen fantázianevű száznegyvenhárom magos cpu jön épp kifele az éhező Intel ajtaján"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
windlord
őstag
Akkor lassan a 1155 -nek is ennyi erővel leáldozott, nem?!
Minimális pénzráfordítással egy sokkal erősebb konfigot sikerült összerakni, amely bőven gyorsabb, jobb és újabb mint az előző.
Használom, látom és érzem.
Az esetleges garanciáról már nem is beszélve.Úgyhogy igazad van, jól beválasztottam!
Jobban jártam mintha a 775 -be öltem volna a pénzem... -
windlord
őstag
válasz RetepNyaraB #20011 üzenetére
Nem is kell szvsz, hogy bajnok legyen a lap tuningban.
Én vennék egy vga -t, meghúznám a procit amíg lehet és elkezdenék platformcserére felkészülni.
Addig megteszi!
Abban igazad van, hogy 775 -be nem nagyon kell beruházni.
15k -ból mér normális 1156 lapot is lehet kapni!
Én is nemrég váltottam innen 1156 -ra, minimális ráfordítással. -
RetepNyaraB
veterán
válasz windlord #20010 üzenetére
De a G41-es alaplap nem egy tuning bajnok (khm, finoman fogalmazva), márpedig a q8300 modern játékokhoz alapfrekin azért kicsit kevés sajna... Tehát számítani kell procilimitre valamelyest. Viszont bármi komolyabb beruházás a 775-ös platformba manapság pénzlapátolás. Kifele az ablakon.
Én vennék egy jobb videjó karit+egy húzható alaplapot (ahogy néztem karácsony táján, 10-15k forintból már van okés használt választék)"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
belinho
senior tag
válasz #45553408 #20005 üzenetére
Csak a szintetikus tesztekben látod a különbséget a 800 vs 1066 között. A ramnál jobban számít a mennyiség mint a gyorsaság. Nekem is 800-as ramom van 2x2gb direkt ilyet vettem nem 1066-ost, mert 2.2v-on az én 800-as ramom is tudja az 1066mhz-t de felesleges.
Én továbbra is azon vagyok, hogy nem éri meg a váltás számodra
Ha 5450-ről váltassz 6950-re az olyan mintha egy trabiból átülnél egy ferrari-ba, a géped többi része teljesen jó, mondjuk egy jó 450-500w-os táp elkélne a 6950 mellé. -
belinho
senior tag
válasz #45553408 #20001 üzenetére
A döntés a tied. Ha olcsóbban adod egy picivel mint amik az apróban vannak, akkor hamar elviszik de ez is változó, jó áron meg lehet sokáig hirdetnéd.
Ha a helyedben lennék, akkor minden maradna.
Van egy jó 4magos procid, hozzá 4giga ram én nem váltanék, hanem a pénzből vennék mondjuk egy 6950-es videokártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest