Új hozzászólás Aktív témák

  • kisspista

    senior tag

    válasz snowdog #9723 üzenetére

    Minden PDA, PNA-ban A-GPS van, vagyis a szóban forgó, butított GPS vevő. Csak kis teljesítmény fér el egy SLIM készülékben. Sajnos a teljesítménye sokkal kisebb, ezért van szüksége küldő fájlra, amit akár manuálisan is le lehet tölteni INNEN. (De nagyon sok helyen fent van ezen fájl.)

    A normál, GPS készülékek rendelkeznek akkora teljesítménnyel, ami képes önállóan, hidegindítással, gyors pozicionálásra, ezek a túrázó, hajós és szabadidő tevékenységekhez kitalált, kézi vagy beépített GPS eszköz.

    (#9724) laszlohu: nincs köze a fájl letöltésének mobilszolgáltatóhoz, AC vagy WiFi segítségével is letölti a készüléked, ha rendelkezel megfelelő szoftverrel, pl. QuickGPS, tehát nem kell GSM modul hozzá!
    Aki szkeptikus a GPS-ével kapcsolatban, csak azt üzenném nekik, hogy két hete be nem kapcsolt és nem bepozicionált GPS-ét kapcsolja be, hidegindítással és mondja meg: mennyi idő alatt találja meg a helyzetet! (Ha előző 7 napban, bármikor be volt kapcsolva, akkor megjegyzi a műholdállást, így nem valós a kérdés, ezért fontos, hogy csak olyan készülékeknél lehet ezt kimutatni, aki előtte még segédfájlt nem töltötte le.)

Új hozzászólás Aktív témák