Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cqr
aktív tag
válasz buherka #2851 üzenetére
Ezt sem buheráltam volna meg, ha a melóban nem unatkozom
A név kötelez? (sry)Egy-egy magic youtube videó alapján ne vonj le messzemenő következtetéseket. Amellett hogy szinte mindegyik "laptopgyártónak" van olyan szériája amiben a bill nem kapott megfelelő merevítést, ha megnyomkodod az aktuális acer/asus-t (nagyon hasonló felépítésű ház, kboard) láthatod, hogy azért egy kicsit jobban adtak a merevítésre. A dell is kipróbálta mostanság a minek az alátámasztás témát, a lenovo is, reméljük leszoknak róla..
Ennyi bőven belefér.
Fene tudja. Más a hozzáállásod, és más annak is aki régebbről követi a tp brandet. Ez volt az etalon, most épp nem az.
Még így is szerintem a legjobb billentyűje a lenovo-nak van.
Hát ezen fölösleges vitatkozni, de én pl. több olyan hszt látok ami ezzel nem ért egyet, mint ami igen.#2852: Mint írtam a lenovó nem ezt mondja. Hivatalosan a könnyített verzió kerül a tp-kbe.
[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
válasz buherka #2844 üzenetére
Régebben a forums.lenovo-n is néhányan ilyen megoldást választottak, bár én sztem előbb megpróbálnám a servízt a replacement-keyboard programra hivatkozva (ami már ugyan nem él hivatalosan, de sok helyen cserélik ettől függetlenül.)
Szóval itt véleményem szerint nem a bill. a hibás, hanem az alátámasztás.
Nézőpont kérdése.. ami érdekes az az, hogy a legtöbben azt mondták hogy a régi keyboard és a régi váz jobb, mint a súlycsökkentett és a kiegészítő elemmel ellátott váz. Amit nyertek azzal hogy kivágtak a billentyűzetből azt elveszítették mikor betették a alátámasztást, ráadásul még roszabb lett.. mint a t60-as időkben. "Sok hűhó.."
-
cqr
aktív tag
válasz n0_gAboR #2809 üzenetére
Szerencsere nem igy van.
Sajnos de.Lehet hogy nem érdemes túl messzemenő következtetéseket levonni 1db eset után. A hivatalos (félhivatalos) válasz az amit én is írtam, jelenleg minden T/W/R-t az újfajta "súlycsökkentett" billentyűzettel szállítják. Valsz a tiéd vagy 2009 q1-jében lett legyártva, vagy már cserélték benne a billt, vagy ..
-
cqr
aktív tag
Nem tudom, hogy ugyan arra gondolsz-e mint amire én, de az amdkmdap-néven "ismert" hiba mely általában akkor fordulhat elő mikor külső monitort csatlakoztatsz a géphez, de néhány játék esetén is megjelenik (pl.: quake4,nexuiz-ről tudom hogy ott igen) szóval ez a hiba crash to desktop-al jár (ie ~nem indul el a játék). DE ez csak az amd kártyára vonatkozik, az inegrálttal ettől még működik, csak az meg nem túl gyors. Nem tudom hogy a legújabb driverek ezt fixálták-e, de néhány hetesek még nem.
Itt egy link erről a hibajelenségről. Lehet hogy itt van egy lista, hogy melyik játékoknál léphet ez fel. Illetve azon a (linkelt) fórumon érdemes lehet ilyenekre rákeresni (pl konkrétan w500 driverei jelenleg hogy állnak, milyen játékok mennek stb.).
#2776: A 61-es szériánál 3 féle bill. volt amik között a lenovo nem is állított fel "jósági" sorrendet. (Ettől függetlenül a nmb-t mondták legtöbben a legjobbnak.) Ehhez képest a t4/500-ban egy kevésbé merev alátámasztással rendelkező keyboard van ami sokaknak nem tetszett,így ha épp lehetőséged van lehet az lenne a legjobb ha kipróbálnád pl.: usanotebookban..
[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
válasz buherka #2518 üzenetére
Win7-ben: [link].
Ez mint írtam a böngésző által megjelenített tartalmakra nem vonatkozik, arra is vannak megfelelő pluginok, a firefoxhoz pl.: a nosquint. Ezzel a betűk "szépek" lesznek (bár ez függ attól is hogy milyen élszűrést kapnak..) a képeket viszont nem fogja tudni tökéletesen felnagyítani (kicsit homályosak lesznek, de nem vészes ráadásul nincs még jobb megoldás.) Oldalanként is állítható hogy mennyire nagyítsa meg, lehet állítani default zoomot stb.Chandler: Hát igen a képek.. Ha az adott program írója nem szolgáltat megfelelő felbontású képet az ikonról akkor meg kell nagyítani. A legjobb ilyen célt szolgáló algoritmusok is maximum "homályosan" tudják megnagyítani, bár ez már elég elviselhető, egy jó cikk. De hogy a kérdésedre válaszoljak, az óránál lévő ikonok lehetnek pixelesek vista esetén, valószínőleg win7 alatt is, de ott beállíthatod mi látsszon és mi ne.
Sztem a nagyobb képpontsűrűségből következő élesebb kép "kárpótol" ezekért (a beépített ikonok nem pixelesednek, w7 alatt állítható hogy mi jelenjen meg stb.) . Az egyedüli dolog ami jó lenne ha változna az lenne ha az adott weboldalak tárolnának nagyobb felbontású képeket is, mert a böngészőben való "homályosodás" a képek nagyításából az talán egy picit megszokást igényel..
-
cqr
aktív tag
válasz buherka #2513 üzenetére
Állítsd át a dpi-t. Personalise/Adjust dpi setting vistában stb.
Ez viszont csak azokra vonatkozik amiket az oprendszer renderel ki, a böngésző által kirajzoltakat külön állítani kell. megint csak pl.: firefox-noSquint plugin.
Majdnem mindegy, hogy milyen képpontsűrűségű a képernyő, mert elég jól lehet állítani a dpi-t. Így kb akkora marad mint ha 1280* ban néznéd csak sokkal "élesebb" lesz. Egyetlen dolog nem tökéletes, a böngésző által kirajzolt képek (a nagyítás után), de a betűk ott is élesebbek lesznek.
Van 15.4"-ban 1920x1200-as felbontás is TP-nál...az már beteg szerintem
Természetesen ezt is a fentiek szerint használják, ha nem az adott tervezőprogramra kell, böngészőben, winben a dpi/zoom sizet állítva minden akkora lesz mint 1280* ban csak élesebb..#2515: Wow. Hozzá ne nyúlj a felbotáshoz, hát minek vettél 1680*-as notit ? Mindennek a mérete megoldható úgy hogy ugyan akkora (majdnem) mint 1280*-ban, csak szebb. Egyedüli kivétel amiről tudok az a böngésző által renderelt képek, mert ott a képnagyító algoritmusok nem tudják azokat "feljavítani".
[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
válasz kekegsm #2395 üzenetére
Pl az intel integrált videókártyákat mindekttő csont nélkül vitte, míg az Ubuntunál külön kellett telepítgetni.
Ezt kifejtenéd? Melyik ubuntu, melyik vidkártya?
GMA950,x3100,hd4500-at stb. mindegyik ubuntu ugyanúgy támogat mint az adott suse, fedora, ugyanazok (adott verziótól függően) a driverek vannak integrálva. -
cqr
aktív tag
válasz JAckass6 #2164 üzenetére
2gb-1gb-os modul is működhet dual-channel-ben (ezentúl dc) alapvetően intel cpu-k (asszem nem csak c2d-nél) esetén (ez az asymmetric dc) bár ekkor valamivel kisebb a gyorsulás. A gyorsulás core-duo, c2d esetén nem jelentős a dc miatt (10% körüli), asymmetric dc esetén mint említettem kicsit kevesebb 5-7% körüli. Tehát a +2 GB nagyobb előnyt jelenthet mint maga a dc, amellett hogy az is mehet dc-ben.
Ha minden igaz tudja a procid az asym dc-t, esetleg rákereshetsz a bizt. kedvéért.
[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
Amennyiben ugyan azzal a programmal mérted (tpfancontrol-rmclock között könnyen lehet 7-8 fok is a különbség), és ugyanazzal az oprendszerrel (win7 rc és win7 prof telj. eltérően használta nekem a ventiket), és a környezeti hőmérséklet is hasonló akkor például lehet hogy:
- porosodik a venti.
-a több feltelepített program/futó process kevésbé engedi, hogy a proc speedsteppeljen.
Bár utóbbi 2-4 foknál nem valószínű hogy többet jelentsen, előbbinek signifikáns hatása is lehet.
Bár ettől még mindig lehet, hogy valami szoftveresen változott. Mivel méred ?Nekem a fan folyamatosan megy level1-en, így elég halk, és 20-22 fokos ambient mellett 31-34 fokos a cpu RM-clock-al, (tpf-el persze több) .
-
cqr
aktív tag
válasz Speeedfire #2005 üzenetére
hát akkor nem értem miért TP, ezzel csak "átverik" az embereket, amit nem tolerálok
Ügyes marketing, végülis nem hazudnak mert nem TP hanem TP-SL de tudják, hogy az emberek meglátják a névben a TP-t és...
Renew 6910p-t ki lehet fogni egész sok garival is.Más: Mostánaban mikor kezembe veszek t4x-et mindig feljön, hogy milyen kár hogy a lenovo műanyagizálta a T-t is, sokat kivesz a feelingből. T510 wish-thread-ekben nem véletlenül jelenik meg olyan sokszor, hogy legyenmáolyanaborítás mint ibm időkben. : P
[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
válasz g.gergo #1727 üzenetére
Nem semmi válasz. Nem tudom olvastad-e a billentyűzettel kapcsolatos hszeimet, de úgy az első mondatot kivéve nem nagyon van benne "helytálló" rész (még a másodikban egy féligazság) : ))
A notebookos topikban a #33895-re dobnál egy választ ? (akár pm-et, nem nagy volumerű kérdés de kíváncsi vagyok hátha van más módszer is mint a szervíz)
-
cqr
aktív tag
válasz BobMaster #1657 üzenetére
Nem lehet hogy csak azért nem a letöltést szorgalmazzák mert így postaköltség stb. "címen" könyebben lehet egy kis profitot kivenni a dologból, (ha nem akkor a letöltés a felhasználóknak szvsz egyszerűbb lenne)?
Nem azt mondom hogy ettől függetlenül ez így nem jó a végfelhasználónak, de nem is ez volt a kérdés.
És nyugodtan hidd el, a Lenovo nem ingyen kapta azt az upgrade jogot a MS-tól.
Ilyesmit mintha olvastam volna, erről egy linket tudsz adni ? -
cqr
aktív tag
válasz Shadowfax #1647 üzenetére
Miért nem engedik letölteni ?
Más: Ha valakinek a trackpoint nyomothagyna a kijelzőn még viszonylag kisebb a kijelzőt érő nyomó hatás esetén, akkor nem biztos hogy a soft dome típusú trackpointból érdemes lefaragni.. esetleg classic dome-ból de akkor is csökken az erőkar nehezebb lesz a trackpoint mozgatása...
-
cqr
aktív tag
válasz Napfénysüti #1576 üzenetére
Ha kint 25k "tax" nélkül, akkor a 10-15k elég optimista
-
cqr
aktív tag
válasz Napfénysüti #1571 üzenetére
Amúgy úgy értettem hogy hála égnek a gyengébbik nemnél is van olyan aki nem a csicsás külsőre izgul hanem értékeli a belsőt is (na ez megint szép kétértelmű lett ).
Mellesleg a TP-k szerintem a maguk módján szépek.
Most mond meg.. nekem meg egyenesen "nambör van" a design, főleg a "régi" színes ibm logoval tetszett : )) -
cqr
aktív tag
-
cqr
aktív tag
válasz Napfénysüti #1559 üzenetére
A matt felszín mint írtátok jobb "tökröződés-veszélyes" helyeken, ettől függetlenül ált nem dícsérik a tp-k kijelzőjének fényrejét, ami meg hátrány közvetlen napfényben, tehát hiába a matt kijező ha a fényerő esetleg nem elég (ettől függetlenül van olyan helyzet hogy a fényes kijelző akármilyen fényerő mellett használhatatlan a tükröződések mértéke miatt).
Lehetnek szépek a színek matt kijelzőn is, azt inkább a kijelző típusa szokta befolyásolni, bár lehet gyakrabban tesznek "szebb" képet adó paneleket fényes kijelzőjű laptopokba.. : ).[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
válasz buherka #1540 üzenetére
A probláma konkrétan, ha feltelepítem a az ATI oldalán lévő Mobil drivert, akkor egyszerűen a telepítés végén szépen elsötétül a kép
Ez sajnos "természetes", ugye vagy lenovo beta driver, vagy modded kell.
A modded driverekhez itt a legfölső hsz (zilla-é) elég részletes instrukciókat ad. Kicsit kell vele "szórakozni", azt nem tudom w7en is megy-e az a leírás, de mennie kellene.
-
-
cqr
aktív tag
válasz buherka #1533 üzenetére
(Ha már a linkelt oldal megoldotta a problémát akkor félig-meddig tárgytalan)
Nem írtad, hogy pontosan mi a probléma, de ebben a topikban nagyon sokminden felmerül a driverrel kapcsolatban.
Ha win7-hez kell akkor itt rákeresve lesz talán a legnagyobb esélyed drivert találni.
#1534: akkor nem csak nekem nem válaszolnak..
-
cqr
aktív tag
válasz fordfairlane #1523 üzenetére
Csak a 14.1"-ál nem ?
Egyébként thx a linkeket, jó videók.
-
cqr
aktív tag
Többeket is félrevezetett már az a cikk, de innen olvasd el: 32258,62,63,69-et .
fordfairlane: a lenovo több hivatalos helyen ( az előbb említett 32258-ban van két link) is azt írja, hogy roll-cage nincs, ettől függetlenül egy fórumon linkeltek egy szétszedett sl500-at és noha "valami" volt benne, nem igazán volt egy súlycsoportban a rollcage-el (ha megtalálom linkelem).
#1516: noha a lenovotól rendelve lehetőség van az 5 évre bővítésre, nem tudom hogy egy adott kisker köteles-e ezt az opciót felajánlani.
-
cqr
aktív tag
bár igaz, hogy megkapta a RollCage
Sl-ben nincs. (pl.: link)
-
cqr
aktív tag
válasz buherka #1487 üzenetére
Nem valószínű hogy tiltólistán lenne. A szervízt sztem is érdemes felhívni.
Azt már megnéztem, hogy 12K körül lehet hozzá kapni ThinkPlus garanciát, ami azt jelenti, hogy kijönnek a gépért másnap, ahogy a hibát bejelentetted
Ezt is előbb érdeklődd meg hogy szükséges-e mert lehet hogy már benne van a garanciádban, (nem tudom ez mo-ra vonatkozik-e, érdemes lehet rákérdezni.)
-
cqr
aktív tag
-
cqr
aktív tag
Elméletileg valahány évre kiterjesztés van (nem +2, hanem pl.: 3-ra, 5-re), és 5 a max.
T-re az 5 évre való kiterjesztést lehet ami persze csak 2-őt ad (ha volt rajta 3, "default" azokon is 1), és nem olcsó, esetleg lehet +maintenance-t kérni.
(De Itt az ötödik hszben sokminden benne van)[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
Persze sok befolyásoló tényező van.. de ha az lcd paneles példánál maradunk,noha egy adott panel olcsóbb lesz , ugyanabban az árkategóriában lesz helyette egy másik, ugyanígy a többi hardveres komponens esetén, viszonyítva összehasonlítható lehet.. (az adott időszakhoz viszonyítva az 1024*768 kerülhetett közel annyiba mint később 1680*1050..)
És ha a t4x hardvere (és egyéb fizikailag megfogható részek, váz stb) 400 dollár volt akkor, és a t400-é szintén, emellett a t4x 2000 ért került a piacra a t400 meg 1000 ért (infláció elkerüléséért lehetne vmi más egységben mérni..).
És adott esetben lehet hogy ennek egy része az összeszerelésre ment, iws re stb...)Mivel nekem nicsenek kéznél azok az adatok amivel az egyes komponensek ibm illetve lenovo idején vett árát össze lehetne hasonlítani, és látni hogy a névért mennyit vett ki az egyik meg a másik vagy hogy mennyi az összeszerelés.... ezért nem biztos hogy erről sokkal többet érdemben tudnék írni.. Amit írtam azt mark-tól vettem, feltételezem ezzel kapcsolatban az ő véleménye relevánsabb lehet, de erre mint írtam garancia persze nincs (lehet ő is csak hasraütésből írta : PP ) ...
[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
Ha már minőség akkor ahhoz hozzátartozik, hogy különség van/(volt) egy új t4x és most egy új t400 ára között.(És lehet hogy nem roszabb annyival, mint amennyivel olcsóbb.. bár ezt azért nem lenne egyszerű egzaktul megmondani ).
-
cqr
aktív tag
válasz Dottore #1391 üzenetére
egy nagy cég azon törekvésének tartom, hogy egy bizonyos termékből miképpen tudnak még olcsóbb alapanyagokból az előző széria legendájára alapozva minél nagyobb profitot kipréselni.
Amikor a lenovo megvette az üzletágat az talán még "sejthető" is volt (vagy nem..), hogy majd ki-ki fognak venni a névből egy kis "profitot", de ezt szvsz ezt helyenként ügyesebben kellett vona csinálniuk.. (még az összeszerelés, meg az rc súlycsökkentése.. de amit a billel csináltak, meg az iws értelmezése..)
A Lenovo mellett szól viszont, hogy ennek ellenére figyelnek a visszajelzésekre és orvosolják a felhasználók véleménye alapján azokat.
Hát a Lenovot lehet dicsérni is meg nem is, viszont maga a "community" szerintem az egyik (ha nem a) legjobb.
(community forumokon minden probléma feljön, nagyon sok hozzászólás, utánajáró jól felkészült fórumozók..)[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
kiegészítés:
A hszem második fele természetesen arra vonatkozik ha a kinézett notid esetén "hungary" nem szerepel az iws listben.
Ha szerepel akkor (noha a blog hszei szerint volt rá példa hogy lekerült támogatott ország (megerősíteni nem tudom, azért durva lenne )) mo-on is garanciálisnak kell lennie (a szervíz felhívása lehet ekkor sem árt).
Ha nem szerepel : előző hszem második fele.
-
cqr
aktív tag
Elméletileg:
A lenovo iws (international world service) bizonyos modellekre (type a lényeg pl.: 2082) bizonyos országokban érvényes. Ide beírod az adott type-ot majd continue.Érdemes viszont megjegyezni, hogy ezek a listák gyakran nem up-to-date-ek, és az esetek egy részében elég logikátlanok, és egy-egy lenovo warranty documentummal sem feltétlenül konzisztensek. Viszont hivatalosan ez vonatkozik a világgaranciára. Egy blog amit érdemes olvasgatni, és itt egy forumtéma, (ezeken felül is rákereshetsz még itt.
Tehát lehet látni olyan hozzászólásokat, hogy nem fogadta el a szervíz azt a thinkpadot ami az adott ország-listán nem volt rajta.
De ma felhívtam a lenovo (mo-i) szervizét, és ott a szervizes gyakorlatilag "nem is hallott" erről. És miután megadtam neki egy laptop type+serialt ami nem támogatott az iws lista szerint mo.-on annyit mondott hogy erre érvényes a garancia (meglehet hogy épp ez alapján) és hogy nincs rajta a tiltó listán, tehát garanciálisnak tekintik.De "élőben" még nem "próbáltam ki" (nem volt szervízben ilyen gépem), így nem tudom biztosra mondani. A forumon gyakran kelnek el ilyen gépek, és nem tudok olyanról hogy a szervíz nem fogadta el, de ez nem jelenti azt hogy nem is történt ilyen.
Tehát megkérdezheted a szervízt, és a többi rajtad áll. (megelégszel-e azzal ha azt mondja "szóban" egy szervízben dolgozó: igen, garanciális a géped mo-on (persze ha ezt mondja.. : )
[ Szerkesztve ]
-
cqr
aktív tag
válasz Napfénysüti #1327 üzenetére
A videó nagy valószínűséggel "régi ház + új bill". Március előtt nem volt "új ház".
A lenovo megoldásként a "új ház + új bill-t" választotta, legjobb tudomásom szerint ezzel szereli most is a gyártósorról legördülő t4/500-akat. De mindent leírtam a linkelt hszemben, azt is hogy ki kell próbálni és hogy az Usanotebookban a t500 példa az "új ház + új bill-re".Neked, mint írtad "régi ház + régi bill"-van ez másképp viselkedik (jobb) mint a jelenleg forgalomba kerülők ("új + új"). (tehát ha újat vesz akkor hiába küldenél neki a tiédről videót, inkább menjen el az usanotebookba, és nyomkodja meg azt a t500 at)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Lenovo ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256 NVMe SSD, type-c +SZLA! +GARANCIA!
- ACER NITRO 5 15.6" FHD 144HZ-INTEL CORE I5 10300H/ GTX1650/ 8GB/ 512GB M.2 SSD
- 1008 Eladó Új 34Hó Garis Legion Slim 5 /16/ 3K /Ryzen 7 8845HS 512/16 RTX 4060 140W Ajándékokkal
- Lenovo LOQ 15AHP9 15,6" RTX 4060 8GB-Ryzen 7 8845HS
- HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11-2 in 1-Ultrabook/Tablet-legolcsóbban-garival.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest