Új hozzászólás Aktív témák

  • Dottore

    addikt

    válasz Sipi #1370 üzenetére

    Egyrészt egyet tudok érteni Sipi véleményével miszerint kissé túl van reagálva, illetve félreértve a Thinkpad negatív minőségével kapcsolatos hozzászólások egy része. Másrészt azoknak is igazat tudok adni akik nem nem így látják ezt, de szokás szerint az igazság ismét csak valahol középen lesz.

    Amikor anno megláttam életem első IBM laptopját (T42) abban a pillanatban éreztem, hogy ha én laptopot tervezhetnék magamnak, akkor az gyakorlatilag teljesen megegyezne ezzel.

    Viszont el kell ismernem, hogy ha a régi T4x sorozatnál alkalmazott mások által hibának vélt műszaki megoldások (hajlított fedél, nem merev, törhető műanyagok alkalmazása) szándékos körültekintő és logikus tervezés eredménye (márpedig az), akkor a T60, T61, T400, stb modellek esetében semmi nem indokolja, hogy mindez még nyekeregjen is, vagy ott ahol régebben csavarok voltak most egymásba kapaszkodó műanyag lapocskák tartják az illesztéseket. Természetesen ide tartozik a gyengébb anyagból készített Palmrest, a puhább billentyűzet, a pontatlanabb illesztések stb. Ezeket a megoldásokat már nem látom technikailag logikusnak, sőt kifejezetten egy nagy cég azon törekvésének tartom, hogy egy bizonyos termékből miképpen tudnak még olcsóbb alapanyagokból az előző széria legendájára alapozva minél nagyobb profitot kipréselni.

    A Lenovo mellett szól viszont, hogy ennek ellenére figyelnek a visszajelzésekre és orvosolják a felhasználók véleménye alapján azokat.

    Remélem ez továbbra is így lesz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák