Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz Napfénysüti #1367 üzenetére

    Igen, de ez is ki lett tárgyalva. :) A Li-ionos akkuk a feltöltés utáni pillanatban, ha leállítod a töltést, már veszítenek is belőle. Minél jobban fel van töltve, annál jobban - 100-ról 99-re percek alatt visszaesik. Ehhez jön még (mint nemrég megtudtam, köszönet érte nemtomki fórumtársnak!), hogy az ACPI bekapcsológomb is mindig felvesz valamennyi áramot.

    Azt ugyancsak tudjuk (pl. a topikból :P ), hogy az akkut nem érdemes 100-ról és 100-ig tölteni, érdemes pl. 83% alatti szintnél indítani a töltést, és 98%-nál leállítani. Ilyen beállításnál pedig hiába teszed hálózatra, amíg 83% alá nem süllyed, nem kezdi tölteni.

    (Oké, hogy nem azért mondtad, csak mostanában egyre több fikázó hsz jelenik meg, és időnként olyan dolgokat is fikáznak, ami egyébként feature. Pl. a fedél nem zár hézagmentesen - bár nem tudom, az aktuális példában pontosan hogy néz ki a szitu, de úgy tudom, a ThinkPadek nem is zárnak így. Az új modellekben a fedél enyhén hajlított, mert így jóval nagyobb terhelést, ütést bír ki anélkül, hogy a billentyűzethez nyomódna, és sérülne a TFT. A szélső perem úgyis megakadályozza, hogy papírlap csússzon a két rész közé. Ugyanez a rugalmas, ütést elnyelő burkolattal, ami az Acerek minőségét idézi, mert ahelyett, hogy jó kemény, vastag lenne, ami pöckölésre elreped, egy erős, rugalmas ötvözetet használnak, ami körbeveszi a majdnem teljes egészében fémvázban ücsörgő géptestet. Meg még a többi.)

    Sipi

    [ Szerkesztve ]

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák