-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet91
aktív tag
válasz #43301120 #77094 üzenetére
Szia!
Első körben azt kellene megnézned, hogy bármilyen szögben kinyitva produkálja-e. Ha csak bizonyos szögekben villog, akkor nagy valószínűséggel szalagkábel. Ezen a vonalon tovább haladva, gép szétszed, legalábbis a kijelző körüli műanyagból csavar kiteker, majd keretet lepattint. Ezután ugyanennyire kell megbontani az alsó deklit is, hogy lehessen mocorgatni a szalagkábelt. A kábelen elvileg rajta van az fru, onnantól ebay, de itthon is találhatsz bontott alkatrészt szerintem, akár itt az aprón is.
Ha nem a kábel a rossz, akkor a következő lépés, hogy egy vállalkozó kedvű fórumtársat megpingelsz azzal kapcsolatban, hogy "nem-elehetne esetleg hogy" megnézd az ő kompatibilis kijelzőjével, hogy kizárhasd a kijelző hibát. Harmadik körben pedig ha nem is a kijelző a ludas, akkor a dedikált vidkari lehet még rossz, de az már a legvalószínűtlenebb eset.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
fungi
aktív tag
válasz #43301120 #73577 üzenetére
Semmi titkolózási szándék nincs, volt egy kérdés W500 váltható grafika működésre Win8,1 ügyben. Kb. 10 napja próbálkoztam egy T500-al ugyanezzel, pár angol nyelvű fórum olvasása után működik nálam, de úgy gondoltam ez már egy megoldott probléma, abban a privátban azt írtam le ahogy nekem sikerült, lehet hogy van ennél jóval egyszerűbb módszer...és vannak itt nálam sokszor okosabbak.
Első próbálkozásra a legutolsó Power Managert felraktam, be sem bootolt a gép. Akkor kezdtem olvasni
több fórumot. Aztán összejött, ebben a sorrendben /PM mindenképpen a végén/Először Sentabrina, aztán Legacy telepítés. akkor jobb egérrel már váltható a videó. végül Win7 kompatibilitás módban Power Manager 6.07 telepítés és kész!
A Power Managert nem a Thinkpad/Utility mappába raktam, hanem létrehoztam a Program Files-ban egy Thinkpad mappát, abba került. /Ez utóbbi lehet hogy tök felesleges, (olvastam hogy valaki így csinálta) de az ember a kudarcok után /voltak/ már mindent megpróbál. Mikor sikerült, nem finomítottam, úgy hagytam ahogy van, így most működik a váltható grafika PM-rel Win 8,1-en. /T500/
Sentabrina /T400 500 Switchable Graphics for Win 8,1
Legacy
a 13,1-es 147 Mb a jó.
végül Power Manager 6,07 /Win7 kompatibilitási módban/
Külföldön vagyok, a linkeket visszakerestem, ha bármelyikkel gond van, feltöltöm a nálam levőket, de elvileg jók. Ha bárkinek segítettem, örülök, és ha van jobb, egyszerűbb, biztosabb, annak pláne! Üdv-
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz #43301120 #73509 üzenetére
Olvass vissza a T/W500-akkal szerzett Win 8/8.1 tapasztalatokig, a kereső melléd szegődik eme küldetés időtartamára.
Külön kiemelném a cinikus kommentárjaimat, amik arra reflektálnak, hogy 7 éves konstrukcióra vártok támogást egy új oprendszer alatt, mikor a Lenovo az új gépeivel kapcsolatban is egyre inkább elhanyagolja a szoftveres oldalt...
Jó szórakozást![ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
-
félisten
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz #43301120 #73217 üzenetére
Azért azt is tegyük gyorsan hozzá, hogy az Intel hőmérői is ismerten pontatlanok ilyen hűvös procinál. A proci hővédelmétől 20 fokig mérnek pontosan, alatta bármi lehet. Gondolj csak a szobahőfokon -20 fokokat mutató régi Atomokra. Másfelől a W modellekben általában a hűtő is erősebb, mint a T variánsban.
-
félisten
-
félisten
válasz #43301120 #73201 üzenetére
Itt a TPFC beállításom, játék alatt felpörgeti a ventit mint a sakál, hogy OC alatt se főjön meg. Használd, ha kell.
-
félisten
-
csubuka
addikt
válasz #43301120 #73138 üzenetére
Az ismeretlen az az AMT szokott lenni, én mindig hagyom is úgy, nem zavar semmit. Hotkeyből meg a régebbiek szoktak jól menni, az újabb drivereket már kár listáznia a lenovonak, mert nem nagyon stimmelnek.
(#73139) Tim82: Vagy csak még elfelejtették a listáról kitörölni, mert ugyan megy, de nyögve-nyelve, nem tudom, hogy a driver a hibás vagy a pm...
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz #43301120 #73110 üzenetére
Ahogy nézem hivatalosan a legújabb power manager drivenél már nem supportált a T500... viszont nincs "revision history" és nem lehet régebbieket letölteni. Ennyi. Persze lehet, hogy a power manager egy korábbi verziója is megoldaná, valamelyik a kettő közül, mert nekem az előbb még jó volt.
(#73111) babicsbalu: Köszi, igen vagy az vagy a power manager driver a ludas... Vagy tuti nem a frissen frissült driver a hunyó?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
ivana
Ármester
válasz #43301120 #73055 üzenetére
Repedt hőcső elég ritka, szerintem simán a paszta lesz gáz, vidd vissza oldják meg a hőfokok amiket írtál elég magasak ahhoz, hogy gariba meg kelljen csinálni.
Még az is lehet, hogy újra volt pasztázva és rosszul sikerült, velem is volt már, hogy rosszul csináltam valamit és beteges hőfokokat produkált terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz #43301120 #73041 üzenetére
Ha samsung volt és 1280-as akkor biztos sokkal csúnyább. T500/W500 1680-as samsungban van jobb is, de függ a gyártási dátumtól. Lehet nem jól érintkezik a hűtő a maggal. Ha kikapcsolt telepítés közben ott komoly gond van valahol. Ha már volt pasztacsere elképzelhető az is, hogy a hűtő sérült. Kívülről nem feltétlen látszik, kis hajszálrepedés elég a hővezető csövön.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
-
-
agonatic
csendes tag
válasz #43301120 #73031 üzenetére
Az LG és a Philipset dicsérték itt a fórumon, én is most keresek T500-at. Egy helyen néztem van elég sok, csak op. rendszer nélkül árulják, nem tudok feldobni rá egy aidát. Egy bios képéből le tudom szűrni vajon melyik a jobb kijelző? Talán ha egymás mellé teszek többet, vagy kicsi a bios képének felbontása a teszteléshez? Vagy van valami bootolós tesztprogi amivel meg lehet nézni a panel típusát?
-
Tim82
félisten
válasz #43301120 #73031 üzenetére
LG-Philips a jobb, szebb. Nagyobb fényerő, jobb betekintési szögek, szebb színek. A Samsung sem ótvar, nincs nagyon durva különbség szerintem. (Aztán nyilván másnak más a véleménye. )
Nem is tudom, ki pedzegette valamikor (talán Scarbantia fórumtárs?), hogy jó pár W500 átment a kezei között, de mindegyikben Samsung panel volt.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz #43301120 #73029 üzenetére
Az LTN... kezdetű a paneltípus, guglizz rá. De asszem Samsung lesz.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ivana
Ármester
válasz #43301120 #73023 üzenetére
Végül milyen géped is lett? Mert anélkül nehéz lesz W500-ra ezt találtam.
Szerk.: Vagyis ezt.[ Szerkesztve ]
-
-
Francia91
veterán
válasz #43301120 #70913 üzenetére
Az egyik a maghomerseklet, a masik a "kupak" homerseklete lehet. En az Aida64-nek hiszek . Emlekeim szerint az RMClock a maghomersekletet jelzi ki.
Metal01: majd meglesem, most nem vagyok otthon, a T500 sincs nalam, fejbol meg nem tudom
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz #43301120 #70905 üzenetére
A teljesítmény nem a feszültségtől függ, illetve a felvett energia szükséglet igen, ami nem = a cpu teljesítményével. A cpu teljesítménye a szorzóból és FSB-ből áll, nem bonyolult ez 1-1,1V közt reális, cpu-tól függően lehet kevesebb/magasabb is a legkisebb adható fesz.
szerk:
bicajoskema Dokkoló a digitális kimenet miatt, mint mondtam. Persze ha a külső monitor csak analóg akkor mindegy.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
-
Peet91
aktív tag
válasz #43301120 #70905 üzenetére
Nagyjából arról szól a sztori, hogy amikor készülnek a procik, akkor vannak jobban és rosszabbul sikerült darabok. Ahhoz, hogy egységnyi teljesítményt tudjanak hozni, be kell lőni egy olyan feszültségértéket, amin a "rosszabbul sikerült" darabok is tudják hozni a specifikált teljesítményt. Nyilván, ez egy elégséges tűréssel, és ráhagyással kiszámolt érték, aminek alá lehet menni, jobban sikerült darab esetén jobban, más esetben kevésbé. Vannak ún. engineering sample procik, amik a legjobbak, azokat szokták OC és UC esetén is előszeretettel vadászni a kollégák.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
Francia91
veterán
válasz #43301120 #70539 üzenetére
Nem program kell hozzá. Szepen kezileg kiszedegeted azokat az osszetevoket, amik feleslegesek, es ezaltal nem lesz benne a telepitoben, fel sem telepul. Par pelda: tablaszamitogep osszetevok, jatekok, WMC... Meg sok kacat, ami felesleges. Kulfoldi forumokon vannak leirasok, hogy mit szabad kigyomlalni a telepitobol, es hogy ahhoz mit kell torolni. Most nemtom mar melyiken, kb 4 eve csinaltam ezt a telepitomet, azota fene tudja mar, melyik forumrol lestem.... A telepito pucolgatasaval meg eltelt vagy 2 nap
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz #43301120 #68597 üzenetére
Volt az első évadban utolsó generációs alu PowerBook, aztán Dell Inspiron, a nyolcadik évad körül (ott döntöttem el, hogy az első öt évad után ez már csak időpocsékolás) meg MacBook Pro is.
-
Tikakukac
titán
válasz #43301120 #68247 üzenetére
Kérj többet.
x200s-t hozott srác, hogy nem rossz, de lehetne jobb a trackpoint, meg a kijelző is elég gyatra és a stabil ház sem annyira stabil.
Na utána odaadtam neki az anno valóban szinte gyári x200s-em és kb. bepisilt a helyszínen. A másikban ugyanis 1 pici göbrész letört a trackpointból, a kijelző CCFL volt és kb. totál le volt halva, a gép pedig tippre 4-ből volt összerakva, de úgy, hogy még a lapot és igazítani kellett benne.
Ezért megyek x220 háztűznézőbe, vár rám 16 darab céges gép, van szinte nem használt és tökig koptatott is, aztán pozícionálom az egyémet és utána merek benyomást mondani.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
scarbantia
aktív tag
válasz #43301120 #68239 üzenetére
Ha szigorúan véve csak az építési minőséget nézzük, akkor nekem az új szériát tekintve csak a burkolatok fényesedése zavar(ebbe már többször is belefutottam), egyébként a 20-as szériáig nekem korrektül összerakott, masszív, minőségi gépnek tűnnek.
A tervezésnél már sok mindennel nem értek egyet, mit hova raktak, csatlakozók, expresscard 54 hiánya, 16:9, státusz LED-ek, stb.
Tesóm T61p zsanérjának olyan 3-4cm lötyögése van, hogy ihaj.
-
scarbantia
aktív tag
válasz #43301120 #68215 üzenetére
Elvileg pont az újabb szériában bírja jobban a zsanér, míg a T60-T61-T500 kikopik. A nemrég vett nem éppen patika állapotú W510-es gépemnek nagyon frankón tartja magát a zsanérja. Ellenben ki van fényesedve több helyen, amit a régiek nem csináltak. Az akku meg mindig is lötyögött, a T60-ban ugyanúgy, mint most.
Olyan viszont előfordulhat, hogy a zsanért rögzítő csavar kilazul, és egyben kottyan az egész.
Amúgy az utolsó mondatoddal kicsit trollkodós hangú lett a hsz, de itt csak a Tp-t szokás szidni, szóval nem ugrunk neki.
-
Tikakukac
titán
válasz #43301120 #68221 üzenetére
Nem. A holtjáték és a kilazulás 2 dolog. És a kilazuláson sem tudsz húzni, hacsak nem vagy Doctor Manhattan. Ha túl könnyen hajtod le és ki akkor lazulás, zsanér csere. Ha holtjátéka van és tudod libegtetni, akkor dettó.
Végülis az egyik főbb pont nem stimmel a gépben, ezen kívül még egy kis szalagkábel hiba és van egy géped amit az életben nem adsz el kb.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
-
csubuka
addikt
Saját X200s viszonylag jó állapotú, nincs holtjáték igazán a kijelzőben főleg nem 2-3 cm a tetején. Ellenben az akksi kotyog egy pindurit. (Ideapad G580 bezzeg áll, mint....).
T400-nak már inkább van kijelző holtjátéka 1-1,5 cm. Ez is korrekten került hozzám az aljáról nem volt lekopva a vista matrica nyomtatása, az első sarkai is tökéletesen gumírozottak voltak (ez ritkaság...). Ezt használtam már egy évet. Ennek sincs 2-3 cm-je, pedig előttem is használták hármat...
-
Tikakukac
titán
Ha mindegyiknek 2-3 centis holtjátéka volt akkor szutyokra voltak használva, x201 biztosan. Zsanér van 3k körül is, de, hogy milyen passzolom. Csere meg bontás házból bontás fedlapból és berak, csók.
Akksi néha lötyög néha nem, X220-amban betonfix.
-
Tikakukac
titán
válasz #43301120 #67732 üzenetére
Hát ha nem rugalmasak akkor max protekciózunk.
Kijelzőben van 2 fehér folt, HDD is makrancoskodik lassan, illetve szerintem a palmrest sarok törést is beletoljuk, mivel itt is el van cseszve az anyagkiképzés. Meg majd kérek kontrolgépet és meghallgatjuk, mert szerintem a venti sem 100%-os. Szerencsére elég közel ülök a tűzhöz így tudom hol kell a nyakukat szorongatni ha nem tetszene nekik az álláspontom.
Angol gép.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz #43301120 #67730 üzenetére
Cikk ha nem is pár mondat születik róla. Eddig rendben van a dolog, de még kell gariztatnom egyet, utána darabokra szedem aztán meglátjuk előrébb jutottak-e a régebbiekhez képest. Ropogási hajlam egyébként csökkent, az egész gép is sokkal jobban egyben van, mint egy random 200 vagy 201.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz #43301120 #67699 üzenetére
A 20-as széria az utolsó amin még normális billentyűzet van és jó konfigurációk is vannak benne.
A 30-as szérián a régi billentyűzet után nagyon szokatlan gépelni, túl rövid úton járnak a gombok.
Bár gondolom ahhoz is hozzá lehet szokni.csubuka: Nekem nincs gondom a melegedéssel.
Aktív több tabos netezés közben, párnán az X220 core i5 procival:[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz #43301120 #67692 üzenetére
Ha 4-5 évre akarsz gépet venni akkor ébredj fel. Lehet akármilyen gyári elrakott az a gép, 4-5 év és még erre ugyanennyi rengeteg egy ennyire bonyolult eszköznél. Egy sima rézcsőnél azt mondom rendicsek a 10 év. Egy notinál nagyon nem.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz #43301120 #67692 üzenetére
A T500 már 5 éves típus, rég lejárt mindegyikről a gyári garancia. Ha olyan gépet akarsz ami elmegy még 4-5 évig, akkor vedd számításba, a legkésőbb eladott T500 is már legalább 4 éves. Jó gépek ezek nagyon, de azért biztosra nem lehet megmondani, hogy meddig fogják birni. Hogy ellenpéldát is hozzak, ismerősömnél napi használatban van egy T30-as, ami azért nem mai darab
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz #43301120 #67679 üzenetére
Én T60-ról váltottam X220-ra kb. 1 éve a hordozhatósága miatt, és nem bántam meg. Összességében szerintem nagyon jó gép.
kb. a következő 'hiányosságokat' találtam a régihez képest:
-billentyűzeten 2-3 gomb átrendeződött a nagy ESC/DEL miatt ami nem tetszik, de meg lehet szokni, a billentyűzet minősége még mindig jó
-nincs retesz zár a kijelzőn, de szerintem a mágneses verzió teljesen jól működik az X220-on
-mobilnet+3G/WWAN modem működésével nem vagyok elégedett, ha sleep-be teszem a gépet, nem mindig áll helyre a modem kártya megfelelőenEzzel szemben ami nagyon tetszik rajta:
-gyors, halk (i5 verzióm van)
-nagyon könnyű a gép, kisebb hátizsákban hordom a hat cellás akkuval és kb. olyan mintha nem vinnék semmit (a T60-at nem szivesen vinném már sehova, meg be sem férne oda ahova az X220 igen)
-jó akkuidők a 6 cellás akkuval is
-összeszerelési minősége még mindig nagyon jó és robosztus
-thinklight erősebb, használhatóbb mint a T60-onSzerintem nyugodtan válts a a X220/T420/T510-T520 vonalra attól függően, hogy hogyan használod majd a gépedet.
-Ha sokat viszed és hordozhatóság kell akkor egyértelműen X220.
-Ha fontos a nagyobb kijelző de viszed is, akkor T4XX(S) széria.
-Ha főleg otthon használod mint munkaállomás, akkor T5XX.[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz #43301120 #67687 üzenetére
Kb egy éve van nálam, hajtom rendesen a CPU-t és a GPU-t is. Ezalatt az egy év alatt kb a maximumra fejlesztettem. Nem volt semmi hibája, ennél a szériánál nem is nagyon tudok szokásos hibákról.
[ Szerkesztve ]
-
-
Francia91
veterán
válasz #43301120 #67681 üzenetére
Nem mértem még le, de van tömege
Ha nem kell a dedikált GPU, akkor átkapcsolsz az integrált kártyára, ilyenkor passzívan elvan a hűtés TPFanControl-lal használva. A GPU meghajtva olyan 80 fokig megy maximum, P9700-as CPU pedig alulfeszelve megáll 68 foknál"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz #43301120 #67674 üzenetére
Nem kártékony. És majd meglátod, fog esni a töltöttsége, ha hálózaton tartod is. 90% felett kártékony, igazából azt olvastam, hogy olyan 40% környéke a legegészségesebb az akkunak, de 90 alatt nem lesz baja. Persze azért érdemes 1-1,5 havonta feltölteni 100%-ra, én is így csinálom
Korához képest szerintem kifejezetten jó állapotú így használva az akku, nettel 3-4 órát simán kibír, DVB-T HD adást nézve USB-s tunerrel 2,5 óra kb
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
válasz #43301120 #67521 üzenetére
Nekem eddig csilli villi notebookjaim voltak, de mióta barátnőmmel együtt vagyok és megláttam a T60-asát IPS panellal, azóta tudom hogy kell a francnak Apple vagy akármi design-os cucc. TP minden téren tökéletes számomra. T430 lett a teljesítménye végett, és a kijelzője is tökéletes számomra, bár nem olyan mint a T60 a szigetes billentyűzetet igen, szokni kell de tetszik! Soha nem vennék más laptopot, csak TP!
-
btudos
nagyúr
-
félisten
-
btudos
nagyúr
A két széria sokmindenben egyezik, de egy nagyon fontos dologban nem, és az a billentyűzet. A 30-as szériánál vezették be a szigetes, butított kiosztású billentyűzetet, ami megszokást igényel. Nekem ugyan nincs nagy gondom vele, de az X200 és a dokkon ülő T430-hoz használt asztali billentyűzetem kiosztását jobban szeretem.
20-as szériánál a garancia már a végét járja, a 30-as szériánál még alsó hangon egy év van a legtöbb gépen, de egyébként teljesítményben, fogyasztásban nincs nagy előny az újabb modelleknél. A garancia ellenére én a 20-as szériából választanék a billentyűzet miatt.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
donjohnson
addikt
t420 most jó áron van hardveraprón és laptopsystem.hu-n. a 30-as széria még túlárazott szerintem.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Óra topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- EXP GDC Egpu express card csatlakozóval
- Eladó Acer Nitro 5 AN515-58 Obsidian Black Gaming Laptop
- Gyors Lenovo Thinkpad T460s 14" Full HD üzleti laptop i5-6300U ,8GB DDR4,256GB SSD,Win10, DUPLA aksi
- Dell Precision 7740 17" Xeon E-2286M cpu, 64GB RAM, 2x1TB SSD, Nvidia Quatro RTX 5000 16GB GPU
- Lenovo T410 laptop i5-560/2,6GHz/8GB RAM/120GB SSD/jó akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest