-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Tikakukac #110596 üzenetére
Plot twist: nálam ez tök jól működik az összes 10-es notimon. Sőt még asztalin is, amin van SB külső karitól SB belső karin át Tascam usb dac-ig plusz a kijelzők hangkeltői.
De a legmenőbb, hogy a Frankiban a Sound Blaster milyen gyönyörűen műxik, pedig lassan 20 éves cucc... -
barnam_
nagyúr
válasz turbokappa #110598 üzenetére
Üdv,
Belemegy és elvileg működik, de melegedni fog.
Nekem az i7 2620m-et épp, hogy letudja hűteni, pedig az csak 2 mag / 4 szál.15"-os szériában simán bevállalnám, annak jobb a hűtése.
szerk.: de inkább 30-as széria, az Ivy Bridge CPU 22nm, kevesebbet fogyaszt, és van belőle 35W-os 4 magos is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
turbokappa
senior tag
Üdv
t420 alanyban lehetséges és van értelme i5 2520m-ről, i7 2670qm-re váltani?A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Tikakukac
titán
válasz Gondwana #110595 üzenetére
Asztalimon van külső hangkari, meg ugye az integrált és még 2 eszköz HDMI és DP porton.
Hogy azt nem tudom mindenféle vackot letiltva is, hogyan tudja kevergetni ezeket és megölni... de havi 1 ilyen legalább van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Gondwana
addikt
válasz tajati #110592 üzenetére
Becsípett valami szöszt a 3.5mm csatlakozó. Telefonoknàl is làttam màr, X201-gyel is jàrtam így.
Szerk. Kétlem, hogy ez történt, de lehet, hogy a Win10 beokoskodta a hdmi audiót default kimenetnek.[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
félisten
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy Thinkpad T480, egyik napról a másikra egyszer csak nem lett hangja a gépnek, semmi nem szól rajta. Az intézőben látszódik a hangsáv ahogy mozog, azonban semmi nem szól. Próbáltam a driverek újratelepítését, a winodwst is újraraktam, de semmit nem segített.
Az érdekes az hogy a biosba való belépéskor sípol a gép. Szóval nem gondolnám, hogy megadta magát a hangszóró.
Esetleg bármi tipp/tanács, vagy marad a szerviz?Köszönöm előre is a segítséget!
-
Rossi
addikt
válasz vargas0502 #110572 üzenetére
14" méretben gondolkodunk (bocsánat, ezt nem írtam le), mivel irodában monitor(ok) van(nak) rákötve a gépekre, otthon pedig vagy szintén monitor, vagy a saját kijelző, ez a méret a tapasztalatok alapján elég több órás otthoni melókra is.
Viszont sokat cipeljük, így a kis méret és súly komoly előny."Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
vicze
félisten
válasz vargas0502 #110587 üzenetére
Visszaveszi a teljesítményt.
-
zsolti75
senior tag
válasz vargas0502 #110583 üzenetére
A tavaly júniusi bios frissítéssel rendbe rakták a P52/53 venti szabályzását. A fan controll ezen csak ront, nem javaslom használni. Ha azt szeretnéd, hogy kevesebbet menjen a venti, akkor az energia gazdálkodási módot vedd le energia takarékosra!
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz vargas0502 #110583 üzenetére
Nem ezt keresed? [link]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
vargas0502
tag
Sziasztok,
valamelyik fórumtárs egy pár hónappal ezelőtt adott egy linket itt ami már a dupla hűtéses P szeriás Thinkpadekhez volt. Ilyen venti rpm szabályzó.. legyen szíves az illető újra betolni ide a linket.
Köszönettel,
vargas0502
-
félisten
Broadwellt lehet undervoltolni? Van hozzá valami tool, belőni mettől meddig menjen, mennyi fesszel, turbózzon-e, stb?
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #110580 üzenetére
Olyan biztosan nem lesz, thinkpadból ennyi maradt, HP és Dell van már csak ilyen régi pakkból
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Kbali
nagyúr
Nemtom, lehet én nagyon alap felhasználó vagyok, de így néz ki most nálam: Chrome 4 ablakkal, IE 2 ablakkal, Skype 2-3 chat ablakkal, Slack, Teams, SoapUI, Notepad++, makrós xls, Outlook, Zoom, VPN, Symantec víruskergető és a 8 giga memória 70%-ig foglalt.
-
Derek V.
tag
válasz Tikakukac #110556 üzenetére
Persze, igazad van hogy némileg túlzás a 16GB. 8GB-ot mindenképp kapni fog a gép, de ha szembe jön egy jó ajánlat akkor 2x8GB lesz belőle.
Nagyobb problémának érzem azt, hogy pl. egy-két éves gépekben a 150-180 ezer forintos kategóriában 4GB RAM van a laptopban gyárilag. (SSD hiányát már nem is említve, mert jó az átlag embernek a merevlemez is.) -
Tikakukac
titán
válasz vicze #110575 üzenetére
Igazándiból megint az van, hogy a te elképzeléseid és igényeid, elvárásaid teljesen mások, mint amiről általában beszélünk vagy most úgy konkrétan.
Nem kell máshogy fogni, csak megérteni, hogy amit te csinálsz az olyan távol van az egyszeri emberek felhasználásától, mint az enyém az irodában lévő többi emberétől.
-
vicze
félisten
Ok, a 640k(aka 16GB overkill) mindenre elégtől eljutottunk oda, hogy rosszul fogom és használjak más böngészőt.
Akkor jó megértettem majd máshogy fogom majd ezután. -
Tim82
félisten
válasz barnam_ #110567 üzenetére
Én ilyen szituban keresnék egy nem szép gépet, az alaplapot felhasználnám, a többi pedig menne tartalékba vagy apróra.
Igen, ezzel a résszel van gondom úgy 2-3 éve. Jó, nem mindig intenzíven kerestem, de valahogy mindig komplett és relatíve jó állapotú gép jött szembe, roncs vagy alaplap nem.
Illetve bocs, egyszer vettem egy roncsnak hirdetett 14" wide R61-et, aminek konkrétan semmi baja nem volt, tehát egyszer már eljátszottam a "veszünk egy *roncsot*, aztán kiderül, hogy semmi baja, tehát nem bontjuk el és továbbra is kell egy alaplap" szitut.
A háttérsztori annyi, hogy egy fórumtárs ingyen a rendelkezésemre bocsátotta az elhullott Nvidiás alaplapos 14" wide T61-ét (ami az alaplapon kívül ép és egyben van), nagyjából azzal a feltétellel, hogy nem nyerészkedem vele. A szándékom amúgy annyi vele, hogy nagyon apró pénzből életbe keltve odaadom majd valakinek (mondjuk valamilyen olyan helyre, ahol ilyen gépnek is szűkében vannak).
Tikakukac: oké, írok majd privátot, ott folytassuk.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
vicze
félisten
válasz Tikakukac #110560 üzenetére
3db 8GB-s gép maradt a cégnél, és hát ők sírnak azért...
Egy modern O365 környezet és modern webappokban való dolgozás ilyen. Csak a Teams 1GB és akkor nincs mellette más. Ha megnyitom a munkára használt webappokat akkor már 8 felett vagyok egyből. Mondjuk a 2. böngésző viszi nekem fölé egyből, nagyon szűken bele lehet férni 8GB-be, de mint írtam leginkább kellemetlen.Mi az átlag? Aki megnyit 1db FB ablakot és abban kattintgat valamit, vagy aki csinál is valamit a gépen? 50+ ember átlag napi aktivitásából indulok ki, munka felhasználás mellett.
@HSM: Hm, van Chrome és van Chrome alapú nagy a választék. Mielőtt jönne az FF, ez többet evett céges környezet policy-val...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Tim82 #110566 üzenetére
Figyu, ezeket a gépeket konkrétan egy mázsa törmelék és szemét alól bányásztam elő. Ha azt mondod kell egy alaplap, akkor kapsz egy alaplapot De amúgy valami olyan összegért tettem fel így is őket egyben, hogy kb. alaplap árban volt, utána meg van egy adag alkatrészed.
-
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #110559 üzenetére
Nekem - ahogyan írtam is - nem komplett gép kellene, hanem alaplap. Abból meg nincs, hiánycikk.
Egy alaplapcsere miatt nyilvánvalóan nem fogok egy komplett és jó állapotú gépet venni, komplett gép árában, feleslegesen (nem bontok el működő gépet, csak hibásat).
-
Tikakukac
titán
válasz Rossi #110563 üzenetére
Persze, hogy nem kevés az i5, ugrott az egész széria 1 emeletet fel, asztaliban egy i3 is atyaisten mit művel.
Ha nem gerjedsz az ilyen számokra és nem tervezel sokat pepecs dolgokat csinálni én a 4K kijelzőt elhagynám.
-
Penguin95
senior tag
válasz vicze #110558 üzenetére
Szerintem ez ebben a formában bőven nem átlag felhasználás. Egy átlag, értelmes felhasználó tapasztalataim szerint maximum 2-3 lapot tart nyitva a böngészőben, esetleg mellette zenét hallgat, és mondjuk használ egy neki tetsző csevegőt. Meg esetleg játszik valami egyszerűbb játékkal. Megpróbáltam ezt egyszerre csinálni az asztali gépemen, így most egyszerre fut a Firefox 10 betöltött lappal, a Steam, a Telegram, az AIMP, meg a SimplePlanes, hogy egy kis játék is legyen a dologban. Ezekkel együtt járok 5,3 GB-nál: [kép]
-
Rossi
addikt
válasz Tikakukac #110562 üzenetére
Néztem a W700ds-t, ok, hogy annál nem tudsz drágább ThinkPad-et venni, de nekem ez a két kijelző nem hordoz akkora wow-faktort.
A 4K nekem is kérdéses, ezért is írtam az UHD-t, ez a legnagyobb bajom egyébként az X1 Carbonnal.
Egyáltalán nem érzem kevésnek az i5-öt, így az i7 létjogosultsága is kérdés.
És bármennyire is ezzel támasztottam alá magamnak a megvásárlását, 2, max 3 évnél tovább nem fogom megtartani.Szóval kérdés, hogy érdemes-e feljebb menni konfigurációban, árban, amikor a legolcsóbb X1 Carbon is tökéletesen kiszolgálja minden igényemet, és a kollégáim messze nem ilyen számtech-kütyü fétisesek.
[ Szerkesztve ]
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
Tikakukac
titán
válasz Rossi #110561 üzenetére
W700ds-t
4K kijelzőnek értelmét ekkora méretben még mindig nehéz megértenem, főleg, mivel ezt meg is kell hajtani.
Amúgy tényleg jó a kérdés, ha valaki egy ilyennek bejönne hozzám most, igen bajban lennék. Tegnap este rászántam a type-c dokkok körüli vergődésre is egy pár órát. Istenem, hogy de tényleg hova süllyedtünk.
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
Ha nem számít a beszerzési érték (mert jó esetben pályázat keretében vesszük meg), akkor melyik ThinkPad-et ajánlanátok?
A saját X1 Carbon 8th gen.-emmel maximálisan meg vagyok elégedve, fHD kijelzős és i5 CPU.
Érdemes gondolkodni 4K kijelzőben és i7 CPU-ban, ha az UHD marad a szűk keresztmetszet?"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
Tikakukac
titán
válasz vicze #110558 üzenetére
Igen, elegánsan ha megbocsátasz levettem a Fusiont és az Abbyt ebből, mert azt már végképp rohadt nehezen fogja nekem bárki beadni, hogy ezek is általános cuccok.
Ahogy azt is nehezen fogom megenni, hogy átlag user majd 2 böngészőből meg Office-ból kirak neked olyat, mint te. Te nem az átlag vagy. Itt az irodában meg anyámék meg a hasonszőrű emberek az átlag emberek. És ők a közelében nincsenek a 8 gigának. Ha szeretnéd sorban végigshotolom a képernyőket.
-
Tikakukac
titán
válasz Tim82 #110408 üzenetére
Na, eszembe jutott most, hogy bejöttem, hogy megnézzem a gépeket. Hát vagy mi vagyunk mákosak vagy mindenki úgy van vele, hogy ezek szemetek, de itt virít előttem 2 darab 14.1" wide T61 Inteles lappal, dokkal, meghökkentően jó zsanérokkal és külsővel
-
Tikakukac
titán
válasz Derek V. #110555 üzenetére
Nem tudom mit jelent felétek az általános felhasználás, de a 16GB RAM az lehet overkill lesz. Én most nézegetem, hogy az amúgy messze nem általános felhasználású gépemen mikor lépek el 10 gigára vagy afölé... és hát nem nagyon.
-
Derek V.
tag
válasz Tim82 #110549 üzenetére
Ez a két dolog ami nekem is kicsit fájó pont, de együtt tudok élni vele. Nyilván egy USB 3.0 azért a mai világban jól jönne.
Az 1600Mhz memóriát akkor nem erőltetem, elég lesz a 1333Mhz-s is. Talán akad a hardveraprón kedvező árban egy 16GB szett.
Megnyugtató, hogy akkor a meglévő HDD helyére mehet nyugodtan az SSD ami SATA 3-s.
mSATA hely meg marad üresen én el is engedtem. Optikai meghajtó helyére majd rakok egy nagyobb HDD-t.
Köszönöm a segítséget! Neked is barnam_ !
[ Szerkesztve ]
-
kacsa-86
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni hogy egy nem világító billentyűzetes X260-as esetében lehet-e világító billentyűzet cserét kivitelezni? Valaki csinált már hasonlót?
-
-
barnam_
nagyúr
válasz Derek V. #110548 üzenetére
Nekem is van egy T420, szerintem még ma is használható, és érdemes bővíteni. Egyedül ahogy Tim82 is említi, a kijelző felbontása szerintem ma már nagyon kevés, de mondjuk ha dokkolóban monitorról is használod, akkor kibírható.
Én a procit cseréltem egy I7-2620M-re, a régi CPU eladásával kb. 3 ezer Ft volt az update. Nem sokkal gyorsabb, de miért ne? (mármint ha hasonlóan meg tudod oldani)
A ram megy 1600-on is, ha whitelist mentes bios-t teszel fel. Ennek nyomán pedig tudsz bele rakni AC-s wifi kártyát, szerintem hasznos.Msata SATA2-n megy, a 2,5"-os hely és a DVD SATA3. A DVD 12,7 mm magas, de a kisebb is elfér benne értelemszerűen. Inkább SSD + 1-2TB HDD legyen, az SSD úgyse fix adattárolásra való, arra jó a HDD is (nézd meg a GB/Ft-ot).
Az msata mellett szól, hogy így szabadon marad a DVD helye, tudsz bele rakni DVD-t vagy HDD keretet, ellene pedig, hogy újabb gépekben nem nagyon van már ilyen foglalat, valamint 240GB felett csak pár db 500-as van, az is drágán. Én most egy 2,5"-os 500GB-s Samsungot vettem, ez 22 ezer volt, de 480-500GB SSD-k vannak 17 ezer körül már.
-
Tim82
félisten
válasz Derek V. #110548 üzenetére
Saját vélemény: ha a kijelző minősége és az USB 3.0 hiánya nem gond, akkor szerintem megéri.
A memóriából nyugodtan mehet bele 1600 MHz-es, igaz, 1333-on fog benne működni.
A laptop a normál 2,5" HDD helyen biztos, hogy SATA 3-at tud. Az mSATA hely az, ami "csak" SATA 2. A gyakorlatban szerintem annak sem érezni valós használatban hátrányát.
-
Derek V.
tag
Sziasztok!
Lenovo ThinkPad T420 laptoppal kapcsolatban szeretnék szakmai segítséget kérni.
Specifikációk:
Processzor: Intel® Core ™ i5 processzor i5-2520M
Memória: 4GB (2X2GB) DDR3
Merevlemez: Western Digital Notebook 320GB 16MB 7200rpm SATA2
Optikai meghajtó
Kijelző: HD (1366 x 768)
Hozzám került egy ilyen gép és azt szeretném kérdezni, hogy mennyire érdemes vele foglalkozni? Jelenleg mennyit ér egy ilyen laptop használtan, illetve megéri kicsit feltuningolni, hogy ma is megállja a helyét? (Ahogy néztem elég könnyen cserélhetőek benne az alkatrészek.) Általános felhasználás a cél, de fürge legyen!
Költséghatékony fejlesztésben gondolkodom, illetve ár-érték arány sem egy utolsó szempont.
Az elképzelésem az alábbi lenne:
- processzor marad, újra pasztázás Arctic MX-4-gyel. Hűtőventilátor tisztítás és portalanítás. Ennyi év után gondolom rá fog férni!
- A 2db 2GB Samsung DDR3 memóriát kicserélném 2db 8GB-osra. Corsair 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz CMSX16GX3M2A1600C10 szettre gondoltam első körben. Annyi vele a gondom, hogy elméletileg ez a laptop csak a 1333Mhz-es memóriát támogat. Ha felesleges bele ez a szett, akkor tudtok ajánlani valamivel költséghatékonyabb memóriát ami kompatibilis! (Hardverapró elsősorban, nem ragaszkodom az új memóriákhoz!)
- A merevlemez ami a legfontosabb kérdés. A 320Gb ma már semmire nem elég.Kicsi és lassú is. Ezt mindenképp kiveszem belőle az optikai meghajtóval együtt! A kérdés az, hogy 1db 240GB-os SSD és 1db 1TB-os merevlemez + 1db HDD beépítő keret (9,5mm-es kell bele egyébként?) a költséghatékonyabb választás vagy az 1TB-os SSD. A második verzió szerintem jobb döntés lenne, viszont a dilemma az, hogy a laptop csak elméletileg Sata2-s sebességre képes. Így már kicsit túlzásnak érzem az 1TB-os SSD-t. Igaz, hogy van a laptopban Msata foglalat, de ilyen SSD-ért már nem adnék pénzt. Az menne egyébként Sata3-as sebességgel?
- kijelző marad, nem full HD, de legalább nincs összetörve. Új és használt alkatrészek is szóba jöhetnek, de egy kisebb vagyont lehet, hogy nem áldoznék erre a gépre!
A szakmai segítséget és a jó tanácsokat előre is köszönöm! -
zsoltix
tag
válasz azbest #110509 üzenetére
Komplett rendszer reinst. már volt. Minden a legfrissebb. Egyéb hibákat nem dob fel a rendszer, de power optionsban ugyanúgy van beállítva mint neked. Kézi driver igazításon mit értesz? Illetve írsz power managerről, de ezen már csak vantage van.
vicze1:
Kipróbálom, hátha.Köszi nektek!
Weboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
MrSealRD
veterán
válasz Tim82 #110544 üzenetére
Ránéztem az ember blogjára... Hát...
Amit még utána a hűtéssel játszott meg, az sem piskóta. Azért nem kevés meló egy ilyen moddolt T480-at összerakni. Igaz, utána megint sok évig mindenre is elég a gép.
Apró szépséghibák azért maradtak a funkcionalitásban ha jól láttam. Igaz csak átfutottam.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #110543 üzenetére
Pár év múlva, ha a csajom T420-a csereérett lesz, egy ilyen moddolt T480 váltaná.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz freelanced #110540 üzenetére
Amit kerestek az már nincs. A klasszikusabbnak mondható TP sorozatnak is vége van már vagy 6 éve minimum.
Abból tudsz válogatni, ami van. 200k-ból gazdálkodom én is most. 5490 lett belőle, T480 engem nem győzött meg.
-
félisten
-
freelanced
addikt
Üdv!
Véleményetek szerint melyik Thinkpad széria számít jónak még a használt gépek között minőségét tekintve (burkolat, belső megerősítés, billentyűzet stb.)?
Hallottam, hogy egy idő után kihagytak ezt-azt illetve elkezdett hanyatlani a minősége a gépeknek, valaki esetleg ki tud segíteni, hogy ez mikor következett be?
Egy ismerősöm gépet venne, többen is kérdeztek már a témáról de őszintén nem tudok mit mondani nekik, Thinkpad gépek terén nem rendelkezem elég infóval ezért gondoltam rákérdek hátha tudtok segíteni.
Az árkategória nagyjából 200.000 amiben gondolkodnak, illetve annyi kitétel van, hogy nem ártana ha 1080p (14") lenne a kijelző.
Azért kérdeztem be ide az ajánlós topik helyett mert vélhetően mindenkinek van tapasztalata konkrét gépekkel, netán még birtokolják is az adott gépet, így talán konkrétabb véleményt tudtok írni.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
barnam_
nagyúr
válasz SteveAd #110536 üzenetére
Lehet hogy én is félreérthetően fogalmaztam, de elvileg az is egy kamera
FRU-t továbbra sem találtam hozzá, csak Ebay-en 1db találatot. Maga az eszköz működhet, csak kérdés hogy a palmrest szalagkábelén van-e neki csatlakozó (valószínűleg van).A színprofil is jó ötlet, egyelőre ezt kipróbáltam, és jobbnak tűnik, kevésbé túlszaturált.
#110535 FoxiestFox: nem csalódtam
A gépelés szvsz jobb, a kiosztás nem (nagyon hiányzik a külön PgUp/PgDn/Home/End blokk).[ Szerkesztve ]
-
SteveAd
tag
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz vicze #110530 üzenetére
Tisztában vagyok azzal, hogy "nem minden AC egyforma"... Ettől függetlenül tartom, hogy ahogy írtam, a net/router párosból nálam ennyi hozható ki. Az L450 / M.2-es AX200-zal sem annyival jobb az eredmény.
-
barnam_
nagyúr
válasz SteveAd #110523 üzenetére
Ha már kalibrálás (W530, de a szóban lévő FHD panellel, pontosabban B156HTN01.1):
Az én gépem sajnos kalibráló nélküli, de a palmresten megvan a lyuk (ilyen mint a képen). Lehet a kamerával bővíteni, vagy teljesen új palmrest kell?Az eddigi T420-hoz képest ég és föld a különbség, fura egy olyan Thinkpad LCD-t nézni, amin vannak színek De egy normál "lakossági" IPS monitorhoz képest valóban túltolt a színhőmérséklet. Youtube meg 3D játékban jól néz ki, de irodai feladatokra, vagy böngészésre kicsit sok. Ha számít, a ThinkPad Monitor INF File telepítőt felraktam - de driverek nélkül is sok a szín.
Viszont kövezzetek meg, de nekem ez a billentyűzet jobban bejön gépelés szempontjából, mint a T420-é. Még egy dolog, ami érdekesség: 100 Mhz-el magasabb órajelen megy + 2 mag (i7-3840qm - i7-2620m), mégis halkabb és hűvösebb, mint a T420. Gondolom nagyobb a hűtő, és ha nem csinál semmit a +2 mag, akkor nem lesz melegebb. Persze turbóval dokkolóban ez is képes megfőzni a procit.
-
Tim82
félisten
válasz vicze #110528 üzenetére
L450-nél a 7265AC -> AX200 váltás azért hozott kb. +100 Mbps-t, de valóban, nem a jelenlegi routerrel várható egetverő változás nálam.
-
Tim82
félisten
Intel AX200 mini PCI-e vs Thinkpad X230i:
Tegnap megjött az AliExpress-ről várt 2 db mini PCI-e csatlakozós AX200.
Elsőre azt hittem, hogy rosszak a kártyák (vagy amilyen a szerencsém, átvert az eladó, annak ellenére, hogy Reddit-en ajánlott boltból vettem). Mindkettőt beletettem az X230i-be, egyiket sem volt hajlandó felismerni a noti. Értsd: beboot-olt gond nélkül, csak épp az oprendszer (Ubuntu 20.04 LTS) nem látta a wifikártyát.
Aztán beletettem az egyik kártyát egy másik gépbe (Acer Aspire E5-571 ), ahol az arra telepített Linux Mint (ami amúgy az Ubuntu 20.04 LTS-e alapul) csont nélkül felismerte a kártyát és szépen fel is csatlakozott .
Itt azért felhúztam a szemöldököm: miért nem hajlandó pont az X230i-ben működni ez a nyavalyás?
Első tippem az volt, hogy az Acer (ami két generációval újabb, Broadwell i3-as noti - azt engedjük el, hogy az Acer emellett még mindig mini PCI-e foglalatot használ M.2 helyett) már asszem UEFI-only, míg az X230i-nál én sose vettem a fáradságot, hogy átálljak UEFI-re.
Aztán szembejött velem egy másik Reddit-es thread, ahol hasonló problémára azt sugallták megoldásnak, hogy ugyan már ki kellene venni a gyári Thinkpad BT modult (amit én eddig - az eddig használt 7260AC kártya mellett - meghagytam). És voilà, így működik.
Speedtest-es mérések szerint kb. ugyanolyan értékeket hoz, mint a lecserélt AC-s kártya, de gondolom, a maga 380-400 Mbps körüli fel- és 280-300 Mbps körüli letöltési értékeivel inkább a netkapcsolat és a router (Xiaomi AC2100) kezd szűk keresztmetszet lenni.
Nyilván whitelist-mentes BIOS, illetve 1vyrain (a *30-as generációnál) kell a használatához.
-
Tim82
félisten
válasz Penguin95 #110522 üzenetére
Az X230T generációjában még nincs kijelző whitelist. A rákövetkező generációban már van.
-
Penguin95
senior tag
Sziasztok!
Nem mostanában jártam errefelé, viszont most egy igen érdekes anomália miatt ismét a véleményetekre, segítségetekre lenne szükségem. A napokban lettem figyelmes arra, hogy az X230T-m kijelzője fixen 100%-os erősséggel világít. Hiába próbáltam lejjebb venni a megszokott Fn + F8 kombinációval Windows alatt, semmi sem történt, sőt, még a Windowsból is eltűnt a fényerő állításának lehetősége. Ezután megpróbáltam ugyanezt az UEFI setupban, de ott sem tudtam rajta állítani. Ezt követően feltettem egy Linuxot, ahol tökéletesen állítható a fényerő.
Ugyebár ez normál esetben azt jelentené, hogy olyan kijelző van a gépben, amit a Lenovo nem hagyott jóvá a whitelistben, viszont itt jön a csavar. A gép kb. 1 éve nálam van, idáig tökéletesen működött a fényerő állítása, és tudomásom szerint semmi sem változott a gépen azóta, az UEFI nem frissült (2.75), új driver sem érkezett sem a Windows Update-en, sem a Lenovo Vantage-en keresztül. Ezen felül megnéztem a get-edid segítségével az EDID adatokat, azok alapján a gépben egy, az LG által 2012-ben gyártott LP125WH2-SLB3Y kijelző van a gépben.
Próbáltam már teljesen újraindítani a 10-et, visszatettem egy régebbi (2.58-as) UEFI-t, az 1vyrain-t is feltettem, de semmi nem segített a dolgon. Most átmenetileg a Windows ment a süllyesztőbe, mivel maximális fényerő mellett kifolyna a szemem sötétedés után, de azért nem lenne rossz, ha nem kéne végleg lemondanom róla.
Esetleg van valami amit kihagytam, vagy meg kellene próbálnom? A fórumos keresőt már próbáltam használni, de csak olyan találatokat adott, amiknél a hibát a nem engedélyezett kijelző okozta, viszont amennyire láttam, az LP125WH2-SLB3Y-vel nem igazán lehet ilyen probléma. -
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy van nekem egy w520 gépem, és számomra tökéletesen megfelel mindenre, 1 dolgot szeretnék csak javítani rajta, az pedig a kijelző.
Jelenleg egy 1600x900 kijelző van benne, és szeretném cserélni fhd-ra.
Na, a baj itt van, mert volt szerencsém kipróbálni a gyárilag ezekbe szerelt AU OPTRONICS B156HW01 V.4-et, hát és hogy is mondjam, számomra katasztrófa :(
Agyon szaturált, rettentő erős szinekkel dolgozik, bár a videók ( youtube) gyönyörűek rajta, de sima mezei felhasználásra számomra használhatatlan lenne ( főleg a piros nagyon erős)
Kérdésem: Tudnátok ajánlani valami más kijelzőt, ami belepasszolna? Jó lenne, ha matt lenne, és nem fényes.
Az infom csak annyi, hogy 15,6 40pin-es kellene, de gondolom ebből is van sok féle.
Köszönöm előre is :) -
Tim82
félisten
válasz cellpeti #110517 üzenetére
Ahogy Tikakukac is írta: nézd meg a Lenovo Vantage-ban, hogy mi is lett beállítva a gépnek töltési küszöbértéknek (mekkora %-os érték alá csökkenve kezdjen csak el tölteni).
-
maxika2004
őstag
válasz donjohnson #110513 üzenetére
igen az volt.. .azért köszi neked is !
-
maxika2004
őstag
válasz maxika2004 #110512 üzenetére
és igen isten vagy !! mikor irtad beugrott hogy egyik usb nem volt jo mert kitört a középső része...
de simán rá nem jöttem volna...
-
kerjani
aktív tag
Sziasztok,
Van most aktuálisan működő megbízható és jó árú Thinkpad beszerzési forrás mint régen a laptopinfo vagy a nbwn?A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...
-
donjohnson
addikt
válasz maxika2004 #110512 üzenetére
akkor hajlítgasd vissza a lábakat az usb-ben, hogy ne érjenek össze, mert ha rövidzár van (összeér 2 érintkező a csatlakozóban), akkor tényleg nem indul.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Tim82
félisten
válasz maxika2004 #110510 üzenetére
Most vagy R400 (és akkor Core 2 Duo), vagy valami más, ami nem R sorozat (mert abból már nem volt Core i).
Ha az első, akkor a memóriahiba mellett lehetséges ok, hogy valamelyik USB port sérült (eldeformálódott), mert akkor is szoktak ilyeneket csinálni az R400 és más, azzal egy generációba tartozó Thinkpad-ek.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Segítsetek lécci:
Van egy R400 as lenovo-m (i5 520m 2x2 ddr3 ram 120gb ssd )
ami a kezdő lenovo feliratnál megáll és nem reagál semmire...elöször azt hittem csak az oprendszer nem tölt be, gondoltam ujratelepitem,
de akkor derült ki hogy nem reagál semmire !amiket próbáltam:
akksit kivettem
gombelemet kivettem
memóriát kivettem, úgy csipogott
másik memmel probáltam, ott is beáll a feliratnál !
(jobban egyenlöre nem mertem szétszedni, annyira nem értek hozzá)
Valami ötletetek, hogy mi lehet a gebasz ?
illetve itt a ph-n valami megbizható szakit tudnátok ajánlani aki megnézné, és ért hozzá ?Elöre is köszi a segítségeteket !
-
azbest
félisten
válasz zsoltix #110485 üzenetére
Lehet a lenovo power manager driver és a win10 változat közti konkfilkus.A t430asomon a legutóbbi power manager driver frissítéskor elromlott az vantageban az akku kijelzés és kézzel kellett eszközkezelőből legyakni és újrakani. A friss win10 kiadással ez jól megy.
Viszont utána a másik gépen, amin egyel előző win10 kiadás van és szintén kézzel kellett megigazítani a power manager drivert, ott meg rendszeresen dobál fel olyat a win10 hálózati áram alatt, hogy azt hiszi egy pillanatra, hogy lemerül az akku, mert nem tudja kiolvasni a driverből néha. És ilyenkor lealtatta a gépet. Át kellett állítanom az energiagazdálkodáskor, hogy ne csináljon semmit. Azóta is random fel-fel dobál ilyet. (Linux alatt nincs panasz, akku átcsere sem változtat a random pupupon és csak azóta csinálja, hogy frissült a driver)
A bedugottnál - ne csináljon semmit állítás a kritikus akku akcióra, hogy ne lője le a gépet.Szóval ha esetleg azon a gépen is legfrisebb driver + nem legfrisebb win10 van, akkor lehet az is tökéletlenkedik, mert valami bug van a driverben az előző win10-zel.
Microsoft Windows [Version 10.0.18363.1256] + 10.0.x.x power manager bugzik nálam.
Microsoft Windows [Version 10.0.19041.746] + 10.0.x.x power manager jól megy.
A Microsoft Windows [Version 10.0.18363.1256] + 1.67.16.42 driver is jól ment anno.És 1.67.16.42-ról 10.0.x.x-re frissülés után kellett kézzel megigazítani eszközkezelőben, hogy legyen akku állapot vantageben.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltix
tag
válasz vicze #110506 üzenetére
Külső-belsőt értem alatta. Sikerült viszont tovább szűkíteni a kört, akkor jelentkezik a probléma ha akksiról megy és hibernálás vagy sleep módba kerül a gép.
Akksik aida szerint 12%(belső) 20%(külső) elhasználódást ír.
[ Szerkesztve ]
Weboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
zsoltix
tag
válasz vicze #110487 üzenetére
Igen BIOS friss, intel me fent van.
Akksi több mint 6 órát bír (2db), de az is igaz hogy általában akkor történik a hiba ha akkumulátorról üzemel a gép.S_x96x_Szsoltix
Google-s részeken már túl vagyok, azért fordultam hozzátok, de köszönöm a válaszod.Weboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #110503 üzenetére
Vicces sztori lesz az biztos.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #110501 üzenetére
Véletlenül sosincs
Most majd elvben megint megindul ez a cuccbeszerzős buli, kíváncsi leszek rá.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest