Új hozzászólás Aktív témák

  • Derek V.

    tag

    Sziasztok!

    Lenovo ThinkPad T420 laptoppal kapcsolatban szeretnék szakmai segítséget kérni.
    Specifikációk:
    Processzor: Intel® Core ™ i5 processzor i5-2520M
    Memória: 4GB (2X2GB) DDR3
    Merevlemez: Western Digital Notebook 320GB 16MB 7200rpm SATA2
    Optikai meghajtó
    Kijelző: HD (1366 x 768)

    Hozzám került egy ilyen gép és azt szeretném kérdezni, hogy mennyire érdemes vele foglalkozni? Jelenleg mennyit ér egy ilyen laptop használtan, illetve megéri kicsit feltuningolni, hogy ma is megállja a helyét? (Ahogy néztem elég könnyen cserélhetőek benne az alkatrészek.) Általános felhasználás a cél, de fürge legyen!
    Költséghatékony fejlesztésben gondolkodom, illetve ár-érték arány sem egy utolsó szempont.
    Az elképzelésem az alábbi lenne:
    - processzor marad, újra pasztázás Arctic MX-4-gyel. Hűtőventilátor tisztítás és portalanítás. Ennyi év után gondolom rá fog férni!
    - A 2db 2GB Samsung DDR3 memóriát kicserélném 2db 8GB-osra. Corsair 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz CMSX16GX3M2A1600C10 szettre gondoltam első körben. Annyi vele a gondom, hogy elméletileg ez a laptop csak a 1333Mhz-es memóriát támogat. Ha felesleges bele ez a szett, akkor tudtok ajánlani valamivel költséghatékonyabb memóriát ami kompatibilis! (Hardverapró elsősorban, nem ragaszkodom az új memóriákhoz!)
    - A merevlemez ami a legfontosabb kérdés. A 320Gb ma már semmire nem elég.Kicsi és lassú is. Ezt mindenképp kiveszem belőle az optikai meghajtóval együtt! A kérdés az, hogy 1db 240GB-os SSD és 1db 1TB-os merevlemez + 1db HDD beépítő keret (9,5mm-es kell bele egyébként?) a költséghatékonyabb választás vagy az 1TB-os SSD. A második verzió szerintem jobb döntés lenne, viszont a dilemma az, hogy a laptop csak elméletileg Sata2-s sebességre képes. Így már kicsit túlzásnak érzem az 1TB-os SSD-t. Igaz, hogy van a laptopban Msata foglalat, de ilyen SSD-ért már nem adnék pénzt. Az menne egyébként Sata3-as sebességgel?
    - kijelző marad, nem full HD, de legalább nincs összetörve. Új és használt alkatrészek is szóba jöhetnek, de egy kisebb vagyont lehet, hogy nem áldoznék erre a gépre!
    A szakmai segítséget és a jó tanácsokat előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák