Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rokko77
tag
Sziasztok, elkelne némi segítség: most vettem egy Pavilion DV9000t notebookot, Windows 7-et installáltam fel rá. Minden frankó, csak a hangszórók alatti érintőgombsort nem tudom aktiválni.
Tudna valaki segíteni ? Előre is kösz.
Korán keltem, hol az arany?
-
Sdi
addikt
válasz vietnam #20595 üzenetére
Mielőtt szétszednéd, azért nézd meg a Task Manager-ben, hogy nem-e zabálja valamilyen szoftver a procit, akkor amikor felpörög a venti és el kezd melegedni. Láttam már olyat, hogy egy beragadt progi miatt hasonlót produkált a gép.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
rizso
addikt
válasz vietnam #20595 üzenetére
Hát ha terhelés hatására lenne ennyi, akkor még azt mondanám, hogy örülj. Viszont így, hogy szinte üresben megy a gép, ez azért magas, kb. 40-50°C között lenne reális.
Szedd szét (főleg ha nincs rá garancia), és takarítsd ki egy kicsit - sokat segíthet! Esetleg még egy újrapasztázás is jól jöhet, sőőőt...
Ha hűtőt nem is veszel még alá, legalább emeld meg a hátulját pl. két ásványvizes kupakkal. No meg nem tudom hol és hogyan használod, de ágyon/takarón/pléden/stbstb ne használd!Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz shuttle #20592 üzenetére
Igen, azok sajnos még elég drágák...160k körül viszont ki lehet fogni 5650-nel Argento-s dv7-et is - érdemes nézegetni a hardveraprót
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
vietnam
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék kinek milyen hőfokon dolgozik a HP gépecskéje?!
Én közel 1 éve vettem az enyémet. Pavilion DV6! Mostanában csak gondol egyet elkezd mint az őrült dolgozni a ventillátor! megnéztem a gép hőmérsékletét! CPU 71-76, GPU 65-70 körül!
szerintem ez baromi sok és nagyon forró is a gép! főleg a bal felső sarokban (ha jól tudom) a videókártya szellőző nyílásán okádja a meleg levegőt!
Régebben alap állapotban közel 15-20 fokkal volt hűvösebb. a gépet ugyanott tárolom, ahol eddig. akkor kezd el lehűlni, ha aláteszek vmit, hogy el tudjon menni a meleg levegő!
egyébként most volt win7 reinstall..sajnos nem segített!
Ui.: szerintetek egy laptop hűtő a segge alá megoldaná vagy javítaná a problémát?bármilyen javaslatot szívesen fogadok
köszönöm
-
rizso
addikt
válasz shuttle #20589 üzenetére
Sokkal drágább lenne egy dv7-6000/6100 szériás gép? Azokban már 6770m 1/2GB vga van, és hát a hangzás is komolyabb.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz shuttle #20581 üzenetére
Az új dv7-ben már beats audio van 4 hangszóróval és egy "mélynyomóval". Sajnos ezt eddig még nem sikerült meghallgatnom, csak a régebbit (altec lansing "2.1"), illetve beats audiosból a dv6-ot (ebben viszont nincs subwoofer). A dv6 alapján szerintem a beats audio-s verziók szebben szólnak, főleg fülessel/külső hangszórókkal (persze ha jól beállítod a beats audio szoftvert is).
-
S-eye
senior tag
Szerintetek,fog majd futni a HP ez évi gépein a Windows 8?Vagy nem fognak drivereket irni hozzá?
-
Rocky96X
tag
Helló!
Erről a laptopról mi a véleményetek: HP G62-b20SH XT886EA ??
Most tudok ilyen típust boltból 79900ft-ért 2 év garral, újan megérné megvenni?[ Szerkesztve ]
Ha PÜ-t kapsz, illik rá válaszolni!
-
shuttle
tag
ha esetleg van valakinek használt jo állapotu elado dv7 -ese akkor keressen meg PÜ-ben.
– A temetőre az van kiírva: FELTÁMADUNK! – Akkó má' jobb a kocsma, me' oda meg az, hogy SOSE HALUNK MEG. Hofi
-
shuttle
tag
hi skacok !
egy dv7 est szándékozom venni , szerintetek beats audio vagy Altec Lansing a jobb hangzásban ?
de azt hiszem hogy csak a beats van már csak az ujjakban .– A temetőre az van kiírva: FELTÁMADUNK! – Akkó má' jobb a kocsma, me' oda meg az, hogy SOSE HALUNK MEG. Hofi
-
JanR
addikt
válasz SeniorTilla #20576 üzenetére
Áh, itt nem foglalkozunk HP laptopokkal
-
Z86
őstag
Végignyálazva néhány hirdetést szerintem 120-130k környékén el lehetne adni (gondolom beszámítás után ez lenne a cél). Pláne mivel ez egy kimondottan erős változat.
Így 100k-ért be lehetne számítani kb. -
don.racz
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy mit takar az SVM support? BIOS-ban lehet beállítani... -
gerii
addikt
Elég fincsi gép az írtak alapján, sztem valamivel 100 felett van az ára, legalábbis ha munkagép kéne használtan én megvenném
Hasonló konfigom volt, 8600M GT-vel de nem Hp, és most fog másodjára behalni a VGA-ja, ezért is cseréltem le, szóval nézz utána hogy a VGA a szériahibás korszakból való-e!KZP: Gariban nem cserélték ki? Elég bizarr hogy több széria óta ilyen dolgokkal nem foglalkozik a HP, elférne meg pár minőségellenőr főleg a qrva drága gépek során... (még jó hogy kb féláron vettem )
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egyik vevőm szeretne velem beszámíttatni egy EliteBook 8710w-t. C2Duo T9500, 4GB, 250GB, WUXGA (1920x1200), Quadro FX3600.
Én nem vagyok annyira benne a régebbi üzleti modellek árában, esetleg tudnátok segíteni, mennyit érhet reálisan, ha szép állapotban van, de gari már nincs rá?
Tudom ez nem a beárazós topic, de sztem itt több esélyem van...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
KZP
őstag
Nekem a 4520s-nél letört az egyik rögzítőfülecske, természetesen nem az akksiról, hanem a laptop alján található elhúzónál... (És mint megtudtam, ezt nem lehet külön cserélni, csak kompletten az egész alját. ) Így én kétoldalas ragasztószalagból vágtam ki alakzatokat, amik majdnem az akksi teljes hosszában rögzítik azt a helyére. Egyáltalán nem lötyög, javaslom ezt a lehetőséget is számba venni.
-
pumukli23
senior tag
válasz ha8alpista #20573 üzenetére
Ha budapesti vagy, a lomexben (és biztos más hasonló boltokban is) lehet kapni mindenfélét.
-
ha8alpista
csendes tag
Üdv !
Két napja irtam egy kérést, de kb. nem jól ..igy repeta...
Keresek lapos fóliakábelt , CD - kben vagy printer-fejvezérlésnél..
A mérete a csatlakozónál: 12mm széles, 0.3mm vastag, 14 ér, kb 15centi hosszú.
Válasz ide vagy nyolcal@gmail.com - ra várok Üdv Pista -
Z86
őstag
válasz parkasz #20569 üzenetére
Elvileg csak letöltöd, futtatod és követed az utasításokat. A táp legyen csatlakoztatva, az akku feltöltve, nehogy véletlen áramkimaradás miatt megszakadjon a folyamat.
Annyit megjegyeznék, hogy hacsak nincs valami nyomós okod rá, felesleges frissíteni. Van rá némi esély ugyanis, hogy balul sül el a művelet és abból csak a gond van. -
Ceree
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm Compaq CQ-61-320SH notebookja a villogó Caps-Num lock ledek alapján a BIOS corruption failure problémát hozza. Ezzel lehet kezdeni otthon valamit, vagy irány a szerviz? A legnagyobb probléma, hogy az illető éppen Londonban van. Milyen lehetőségek vannak ott a szervizre? Árak? Érdemesebb-e az itthon vásárolt gépet hazaküldeni, és itthon szervizeltetni, vagy inkább kint?
Előre is köszi a válaszokat!
Másolat_eredetije
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség.
Van egy hp 8510p notebook a családban és szeretném frissíteni a biost rajta. Eben tudna nekem segíteni valaki hogyan kell? Előre is köszi. -
gerii
addikt
válasz pumukli23 #20566 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Az akksi igazából csak egy irányba mozog, mert a rögzítőfülek nem elég vastagak anyagukban. Egyébként ugyanezért lötyög az ODD takarófedele, de az jobban; lehet megkérdem a szervizt nem-e cserélik ki.
A sípolás/ciripelés akkor "normális" (hogy tennék a tervező párnája alá mikor alszik )
A hűtése viszont tényleg jó, fémhideg csuklótámasz , és csak játék alatt sikít de az kibírható.
-
NEMO1968
őstag
-
pumukli23
senior tag
6930p:
Akksi alá tegyél cellukszot, vagy valami vékony ragadós izét. Ez kihézagolja annyira, hogy ne szoruljon, és ne lötyögjön. Én egy átlátszó fóliából vágtam le két csíkot és ragasztottam oda.ODD nekem tálcástul lötyög, nem csak a műanyag.
Nem ssd-s, de sípol (ciripel). Ez van, ezt kell szeretni. Igazából csak azért hallod, mert annyira faxa csendes a gép hűtése, hogy nem nyomja el
Nálam azt mondták h az integrált gpu cincog, mert az atisok csendben vannak. -
rmartin94
aktív tag
Van valakinek e-bay fiókja? Ezt az akksit: [link]meg tudná nekem rendelni amikor majd szólok valaki? Úgy csinálnánk, akinek jó, hogy megrendeli az illető, postai utánvétellel elküldi, és én kifizetem a teljes árát (e-bay ár postaköltséggel+az utánvét ára). Egyébként mi a véleményetek erről az akksiról?
[ Szerkesztve ]
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
andreijj
tag
Üdv!
Egy hónapja vettem egy HP 625-öt, a wifi elszállt pár napja. Az hittem h csak a gomb b@szódott el, de sajna sehogy sem tudtam a wifit beüzemelni. Bővíteném a ramot 2ről 4Gb-ra, a szervízben bele teszik ha megkérem őket nem? Esetleg tudok ott is venni hozzá ramot? Mennyi idő a szervizelés? Adnak cserenotit? Kösz a válaszokat
-
Cyrin
addikt
nálam semmi probléma nincs...
-
OgreImre
senior tag
Az ODD takaró nekem is kicsit mozog, ez főleg zavaró mivel ott (is) fogom mikor felkapom.
Az akksi is kicsit lötyög, de az nem zavart, áramellátását eddig nem veszélyeztette.
A sípolásról én is azt gondolom, hogy az SSD hangja, csak akkor csinálja mikor dolgozik, más esetben nem hallottam sípolást.
Nekem továbbra is a hangproblémám van (első indításnál és alvó módból felébresztve nincs hangeszköz)."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
gerii
addikt
válasz pumukli23 #20521 üzenetére
Felhívtam őket, elvileg a héten meg is jön a lemez.
Közben észrevettem pár hibát még a gépen (8540p):
-lötyög az akksi egy kicsit
-lötyög az ODD tálca takaróeleme, nem is kicsit, elég bazári...
-sípol a gép mint a régi 486-osok, de ne mtudom hogy melyik alkatrésze(k), mert pl sípol olvasás/írás közben az SSD, de sípol a gép a weblapok görgetésénél is. persze ezt csak csendesebb helyen lehet hallani, de akkor is... a fülemnek biztosan nem használ a frekvenciája
Másnál is ez a helyzet? -
Gábor1983
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok. Lenne egy problémám. Vettem egy HP Probook 4520s-es gépet, és csak akkumulátorrol megy hibátlanul. Ha elkezdem thálózati töltőröl használni, kikapcsol mindig más időpontokban.. (hol 5 perc, hol 35 perc, hol 41 perc után) Ja, tök mindegy mi megy a gépen, éppen videót nézek vagy netezek, vagy semmi sem fut(proci 1%), mindig változó időnként csinálja. Néha van, hogy teljesen feltölti az akksit hiba (azaz kikpcsolás-újraindulás) nélkül.
1X-er már volt gar. javításon, de még mindig ugyanezt csinálja.....Mit tehetnék? Valaki találkozott ilyen hibával?
A válaszokatr előre köszönöm..Üdv.:Gábor
-
pumukli23
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #20555 üzenetére
Ez az oldal hátha segít:
[link]A hdmi-vel egy vonalban a cpu van, lehet h valamiért nem vezeti el jól a hőt a rendszer. Ha a billentyűzetet kiveszed, lehet szemrevételezni a dolgot, esetleg újra is lehet pasztázni, de egy tisztítás biztos nem árt a ventinek sem.
Bár ha most volt szervizben.. ezeket elvileg át kellett, hogy nézzék, elvileg kapott új pasztát..stb..
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Szerintetek normális, ha a HP Compaq 8510p-nél a bal oldali usb-k illetve a hdmi csati éget annyira forró? Ez tuti nem volt ilyen, a touchpad alatti rész is tűzforró, plusz mellette a kártyaolvasó fele végig.
Képet próbáltam keresni az alaplapomról, hogy megnézzem mi van ott rajta, de normális méretben még nem találtam, egyébként ezek a hőfokaim:
alaplap: 52
proci: 51
egyik mag: 62
másik mag: 60
gpu:40Nem tetszik a dolog, pár hónapja volt oda szervízbe alaplapcserére..
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
pumukli23
senior tag
Konkrétat nem tudok, de Spyduck nem rég készített írása lehet, hogy segít:
[link]Egy Pn/sn számmal jobban utána tudsz nézni.. bár ezt vásárlás előtt nem igazán szeretik odaadni.. jobban mondva nem fogják.
Esetleg be lehet menni egy tengerentúli médimárktba vagy hasonlóba, keresni egy ugyanolyan típusszámú gépet, fotografikus memóriával megjegyezni a pn/sn számait és otthon leellenőrizni azt a ho honlapján. -
kopasz78
csendes tag
válasz ktommy91 #20547 üzenetére
Köszönöm a választ. Közben megoldódott a gond. Minden driver fent volt, és mégsem ment a vga váltás. De pár óra szórakozás,és keresgélés után bios frissítés lett belőle,és abban volt valami javítás. Tehát azzal volt a gond.
Másik kérdés hogy ebben a lapiban van bluetooth? Mert írták hogy ebben nincs talán. de már nem vagyunk benne biztosak, mert azt még nem sikerült éltrekelteni -
S-eye
senior tag
Szevasztok!Egy haverrel megbeszéltem,hogy vesz nekem gépet,kint Amerikában,egy HP Pavilion dv6-6135dx modelt,csak azt nem tudom,hogy mennyire érvényesíthető a garancia a csodás Ukrajnában,vagy esetleg Magyarországon.És ha érvényesíthető,akkor elég csak a gép,vagy kell a doboza is,mert ő a dobozát nem akarja behozni.Egyébként a best buy-ból venné
-
ktommy91
addikt
válasz kopasz78 #20545 üzenetére
Ezek szerint a német OS-t letakarította róla...
Én kezdetnek legyalulnám az egészet és az tiszta windows-ról kezdeném.
audio 1 driver van
chipset : Installationsdienstprogramm und Treiber für den Intel-Chipsatz és az usb3(aida64 megnéz hogy melyik)
grafiken mindkettőt
netwerkz: ralink vagy broadcom wifi(aida64 megnéz), Realtek-LAN-Treiber (Local Area Network), Intel Bluetooth 3.0 HS Enabler
Treiber - Tastatur, Maus und Eingabegeräte: Treiber für den Validity-Fingerabdrucksensor, Synaptics TouchPad-Treiber
Hilfsprogramm - Tools: HP On-Screen – Dienstprogramm zum Einstellen der Anzeige, HP Support Assistant
Software - Sicherheit:HP SimplePass Identity Protection 2011 Software
+DX9
VGA váltás:jobb klikk asztalon,switchable graphics konfigurálása
A váltás manuális, vagy egyik meg vagy másik.[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
kopasz78
csendes tag
Sziasztok. Adott egy hp pavilion dv6-6101eg lapi, és segítséget szeretnék kérni hogy mit érdemes feltenni win7 64 bit alá. Haveré a gép, és már pár napja kínlódik vele. Elvileg ami a hdd-n volt driver véletlenül törölve lett, én nem láttam,csak ő mondta. Milyen drivereket érdemes feltenni hozzá? A bluetooth-t nem sikerült még életre kelteni, azt hogyan lehet, mert már sokféle dolgot olvastunk, de semmi nem működött. A vga-khoz milyen drivert érdemes feltenni, és feltétlen a gyári kella 6770-eshez, vagy jó az ati oldaláról is a mobil driver? A két vga közt a váltás hogyan történik, és ezt be lehet állítani valahol, vagy esetleg azt hogy csak az egyik legyen használatban vagy a másik. Kell ehhez valami program? Szóval aki találkozott már ilyennel, vagy ilyen gépe van azt ossza meg velem ezt. Köszönöm szépen előre is.
-
mazsu45
csendes tag
Sziasztok!
A Probook 4530s tulajdonosok segítségét kérem! Ennél a típusnál az INSERT, HOME, END funkciókhoz elegendő egy billentyű lenyomása, vagy ezek a funciók csak az Fn+ a megfeleő billentyű (pl. Fn+INSERT) együttes lenyomásával érhető el?
Köszönöm! -
rybank
senior tag
Ha nincs meg a gari papír el is felejthetem a gariztatást? ( a gép sorozat száma nem számít?, a számla megvan)
-
pumukli23
senior tag
válasz killermonkii #20532 üzenetére
Nem hinném h ilyen helyen megbontanák a gépet, valszeg vettek 3 raklappal a chstől, vagy egy másik nagykertől és kész.
Nem cserélhető benne a vga (úgy tudom), 2 van benne azért, hogy nem pörgesse az erős vga-t ha nincs rá szükség, így kevesebbet fogyaszt.
Ez a termékszám a szórólap alapján: LC869EAJól értem, hogy csak az "egyik irányba" tudsz váltani a videokártyák közt? Egyébként lefagy?
Még nem volt ilyen kapcsolgatós gépem, de elég ha a 64xx-t kapcsolod ki/be a catalystból.
Ha mindkettőt engedi kikapcsolni, az ciki az amd részéről.[ Szerkesztve ]
-
killermonkii
csendes tag
válasz parandroid #1 üzenetére
Os, megvan a serial.
-
killermonkii
csendes tag
válasz parandroid #1 üzenetére
Így néz ki jelenleg az eszközkezelő, ha lekapcsolom a 6400est akkor 1 időre fekete kép, és visszaáll, ha a 4200at kapcsolom le akkor fekete kép, és le kell resetelni a gépet.
http://kepfeltoltes.hu/110826/eszkozk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
killermonkii
csendes tag
válasz killermonkii #20532 üzenetére
Kód meg nincs is az alján.
-
pumukli23
senior tag
válasz killermonkii #20530 üzenetére
A hp nem fog külön laptopot gyártani az ósannak, akármilyen szépen kérik
Van a gép alján egy termékszám, betűk/számok, mindenféle. Azt beütöd a gugliba és fogod látni, gyárilag minek kell a gépben lennie.Az AMD újításait nem követem (nagyon röstellem), de szinte biztos, hogy ők is megoldották a teljesítménytől függően kapcsolható grafikus kártyát... hogy ez a procin van, vagy az alaplapon.. nemtom.
Tehát 99%, hogy kapcsolható grafikus kártya van benne. Alapból megy a 42xx, ha kakaó kell akkor pedig a 6470 (bár lehet h neked kell-e kapcsolnod ezt nem tudom).Van egy Catalyst control center nevű progi a gépen, ott be tudod kapcsolni valszeg a pörkölősebb vga-t is.
[ Szerkesztve ]
-
pumukli23
senior tag
válasz killermonkii #20528 üzenetére
Ha sokat fogot cipelni, fontos egy jó minőségű táska. Szerintem nézz meg több prémium minőségűt, hogy legyen egy "ideális", és úgy válassz az olcsóbbak közül, ami minőségben közel áll hozzá, viszont még elég olcsó.
Esetleg szoktak árulni használtan gyári táskákat akár itt hardveraprón is (gondolom egy-egy cég cserél egy szériát), egész jó áron lehet válogatni.Ha főleg asztalon lesz használva, akkor szinte mindegy, de jobb ha minél jobban körbe van párnázva.
[ Szerkesztve ]
-
pumukli23
senior tag
válasz killermonkii #20525 üzenetére
Nem tudom pontosan melyik hp gépről van szó, prociból ítélve kb 1 éves masina lehet.Közben megnéztem, G6-ról van szó. Itt 5k-val olcsóbb, de nincs 0% thm-re, persze ha ez szempont... viszont van hozzá táska, nemtom ósanban adnak-e hozzá.
Kérdezd meg h náluk lehet-e garanciát bővíteni.. De 10k +1 évet szerintem megér.Magáról a konkrét gépről nincs tapasztalatom sajnos, hátha jelentkezik még itt valaki, akinek hasonló gépe van.
üdv
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Tudnátok ajánlani egy megbízható szervizt?
www.smart-bus.hu
-
killermonkii
csendes tag
Most az Auchanban le van árazva 1 elég erős HP laptop. 130 000 Ft 2 évvel, 140 3 évvel.
Specifikációk : CPU : AMD Athlon II P360 2,3 GHZ
VGA: Raden HD 6470 512 mb
4 giga ram, 750es hdd.
Szerintem megéri, csak nem tudom az aksija hogy bírná, illetve hogy mennyire megbízhatóak a hp laptopok, még soha nem volt laptopom. Légyszíves minél hamarabb írjatok mert akkor még ma elviszem. Köszi! -
rizso
addikt
Kedden beadtam szervizbe, ma pedig felhívtam őket. Elvileg alaplaphibás lett, és már meg is rendelték hozzá az új alaplapot, holnap vagy jövő héten kapják meg. Remélhetőleg más baja nem lesz, "csak ennyi".
-
pumukli23
senior tag
Szerintem a legegyszerűbb (bár nem leggyorsabb) megoldás:
Felhívod a HP-t és:
a) elmondod h milyen gépet vettél, boltból, számlával meg minden és valami gáz van, mert nem jó lemezt kaptál, kérsz egy újat.
vagy b) egyszeráen kérsz egy 64 bites telepítőt, úgy sem kérdik meg, h miért kell.üdv
-
gerii
addikt
Ezt Spyduck írta egy másik topicban:
C - win 7 32 bit
D - recovery
E - hp tools
F - filmek, progik, játékok stb.....C meghajtót megformáztam és ráraktam egy 64 bitet. Azóta nincs F11-es leehtőség az indítás elején. Azért nem gondoltam, h ilyen után van megoldva.....
Na mind1, kérek majd egyet a HP-tólAzok alapján amit írt lehet hogy az én gépemmel is ez a helyzet, ezért nem működik a recovery. Annyi a különbség hogy nekem van F11 lehetőség és be is tölti, de csak az üres kékséget látom, majd újraindul a gép.
Namost ez a 8540p akciós volt( a 300.000-es fHD, i7, SSD verzió), és a dobozán is 4GB RAM-mal árulták(valójában 8GB van benne), szóval eredetileg lehet hogy ennyi volt benne amikor rárakták a windowst, ami 32 bites lehetett, lévén 32bites DVD-t kaptam.
DE a gépen előretelepített win 64bites, most is az van rajta. Ezt lehet hogy a 4-ről 8GB-ra történt RAM upgrade után kellett feltenniük hogy tudja kezelni a több RAM-ot. DE elfelejtették a recovery-t is 64bitesre állítani.Ezt az egész történetet csak én találtam ki most, nem tudom hogy igaz-e!
Szerintetek?Ezért lehet hogy nem működik rendesen a recovery, és ezért kaphattam 32 bites DVD-t, mikor a gépen 64bites a Windows???
Igazából azért vagyok rápörögve a témára mert nem tudom hogy a HP garancia megmarad-e ha letörlöm az összes partíciót és újrapartícionálom.
Illetve hogy az újratelepítéshez honnan szedjek 64bites telepítőt, ha a recovery-ben nem 64bites van.Akinek ilyen gépe van vagy tudna segíteni azt megköszönném, már jó lenne tisztán látni hogy most mit is kaptam.
-
gerii
addikt
Kiírtam a recovery dvd-ket, illetve még a gépen is rajta van, ezért gondoltam kipróbálom hogy működik-e. Újraindítom, a gépet, bootol a recovery, és behozza a kék képernyőt az egér kurzorral. Viszont ezután semmi, a kurzort tudom mozgatni az üres kék képernyőn, de úgy 5 másodperc után újraindul a gép...
Gondolom ez nem normális, de mi lehet a baj?[ Szerkesztve ]
-
sCr89
tag
hali, az normális ha elindítok a gépemen egy game-t és töltökábel rá van dugva akkor tök jól megy, ha lehuzom akkor pedig zuhan -20 fps? ez igy normál? köszii
-
rizso
addikt
válasz nepster18 #20510 üzenetére
Ha a keret megengedi az ezüst i5-ös konfigot 2GB 6770m-mel, akkor vedd azt - én is azt venném Bár ha i7-est néztél, akkor az i5-ös is kijön abból az árból...
-
nepster18
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget.
Rizso épp most találtam rá a tesztedre nagyon korrekt és jó kis írás.Viszont felmerült a kérdés bennem hogy szükségem van e egy i7es procira amikor pl egy i5-ös is bőven megfelelne.
Találtam egy ilyen konfigot ennél a gépnél.Csak azt írják limitált széria.Lehet már nincs is nekik.
[link]Egyébként szerintetek az i7-el mennyivel érek többet?Játéknál valószínűleg nem jön ki a többletteljesítmény.Gondolom adatmásolás, telepítés és hasonló dolgoknál lehet belőle profitálni.
-
rizso
addikt
válasz nepster18 #20504 üzenetére
Nekem csak az i3-as verziója volt annak a dv6-nak. Nagyon tuti kis masina, a legnagyobb hátránya talán az, hogy gyűjti az ujjlenyomatokat. Úgy emlékszek, hogy a kijelzője is nagyon rendben volt, talán az egyik legszebb kijelző ebben a kategóriában. Természetesen melegszik, ha beindul az i7+6770m páros, viszont HD 3000-rel netezés mellett teljesen átlagos. Meg az én példányomban a kurzorokkal is volt egy kis gond, valamiért kicsit kattanó hangot adott leütésnél.
De amúgy egy elég komoly teljesítményű, jól összerakott gép.A samsunggal nem találkoztam még, viszont MediaMarktban több samsungot is megnéztem, és egyik sem volt olyan jól összerakva, mint a dv6.
-
ktommy91
addikt
válasz nepster18 #20507 üzenetére
Egy i3-at simán lehűt az a pavilion de szerintem az i7-tel sem lesz baja, van tartalék a hűtésben. Viszont az tuti hogy elég hangos lesz mert i3-mal is van hangja. Azt ugye tudod hogy a radium-tól átszitázott billentyűzetű, magyarított oprendszerű német gépet fogsz kapni?
mod: Képesek odaírni hogy csendes... attól baromi messze van terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
nepster18
csendes tag
Meg mondom őszintén külsőre jobban tetszik a Hp, persze nem a külső a lényeg hanem ami belül van de ez is jóval erősebb.
Egyedül ez a melegedés dolog ami nem tetszik, erről mi a véleményetek?
Ja és még valami: ezen széria tuch padja és billentyűzete jónak mondható?
Tesztben azt írták kényelmes és nem írták mint pl a samsungnál, hogy az egér jóval később reagál meg ilyesmi. -
nepster18
csendes tag
sziasztok
Tudom ez egy HP topic de még is megkérdezném tőletek szerintetek az alábbi két gép közül melyiket választanátok?Az egyik egy hp remélem valakinek van valami tapasztalata ezzel a géppel.
[link]illetve ez egy samsung, erről van egy teszt is egyedül a tuch padot szidják.Hp-nál pedig annyi negatívumot olvastam, hogy a bal felső sarokban 40 fok körül mérték a hőmérsékletet terhelés alatt.
[link] -
szpal17
őstag
Egy adott géptípusban többféle kártya lehet, így a hp oldalán ha rákeresel akkor több félét is kidobhat. Leginkább ez a wifi kártyára jellemző. Ilyenkor próbálkozni kell....bár általában a win 7 képes a kártya felismerésére is, nem tudom milyen különleges kártya van a gépedben.
A lényeg, hogy működik
-
JanR
addikt
válasz szpal17 #20501 üzenetére
Meg van a hiba. 5 féle driver van fent a HP honlapján és nekem pont az kell, ami a sorok között el van dugva. Pedig már megilyedtem, hogy xar a wi-fi adapterem. Sokat segített az AIDA, hogy milyen drivereket töltsek le
Az az érdekes, hogy pontos típusra és modellszámra kerestem rá a HP oldalán, de még így is kidobta az össze drivert, amitől nem kicsit megborult a gép. Szóval ma 2x raktam win-t a notira, de most már 100%-osan meg vagyok vele elégedve
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Politika
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Projektor topic
- Kinek milyen a desktopja?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest