Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #70260 üzenetére
Sima 5% hígított ecet és a mosogatós szivacs segítségével sikerült megoldani, köszi a segítséget mindenkinek!
Most már nem hanyagolom el ennyire, hanem mikor szünetet kell tartani a teahasználat között, akkor ecettel áttakarítom. -
Hauptmann
addikt
válasz 7Heads Drago #70295 üzenetére
Mondjuk én nem használok magas centrifuga fordulatot (max. 800 1/perc), van szárítógép.
Richard!,
Én ezt a Philipset vettem nemrég, teljesen jó. Igaz, nem ennyiért, olcsóbb is volt akkor, meg kupon is el lehetett rá lőni, 13 ezer volt.
-
FerNandor
őstag
Köszi a válaszokat a mosogatógéppel kapcsolatban. Amúgy nem gondolom azt, hogy egy mosogatógéppel hozzájárulok a föld megmentéséhez csak ugye mindig ilyenekre hivatkoznak mostanában. De ha már nem nekünk kell mosogatni és még akár 1m³ vizet meg is spórolunk, már jó. A gondolatom onnan jött, amikor mosógépet kellett vennünk majdnem 2 éve, akkor szembesültem az új hatékonysági besorolással és azzal, hogy a nagyon hatékony mosógépek alig használnak vizet, csak sokan panaszkodtak is erre, hogy nyilván abban az összesen 30literben (csak mondtam valamit) nem olyan lesz az eredmény, mint a "régi 70 literben".
És annak meg nem láttam értelmét, hogy veszek egy olyan mosogatógépet, ami mondjuk 8 litert fogyaszt, de a végeredmény egy semmi."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Hauptmann
addikt
Mosógép témában csak a Mielénél van az a méhsejtes, ruhakímélő dob?
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Kérlek, szóljatok, ha tudtok olyan webáruházat, vagy áruházat, ahol lehet még kapni ezt:
MIELE GN Allergy XL HyClean 3DA MIELE áruházában - mint látható - már elfogyott, én pedig fázom a gondolattól, hogy 15.000 forintért vegyek HEPA filtert, és 19.000 forintért egy XL porzsák csomagot.
Köszönöm!
"Aquila non captat muscas."
-
arcsin
senior tag
válasz herdsman12 #70290 üzenetére
Érdemesebb az olyan programokat nézni ahol "rendesen" van minden munkafázis, Pld ahol nincs öblítés az szerintem nem játszik, mert úgy sem használja azt senki, de kevesebb vízzel is operál.
Nem tudom hogy a hangosságot a mosogatás folyamata alatt mérik, vagy a szivattyúzást is beleszámolják[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz FerNandor #70286 üzenetére
hozzátettem a föld megmentéséhez
Sokkal inkább ha mondjuk nem mész el Horvátországba nyaralni, vagy a motorolajat nem a csatornába öntöd. Egyetlen egy fogyasztási cikk se azért van hogy megmentse a földet. És ebbe beleértem a napelemet és az E autót is. Jelenleg a profit a legfontosabb. A többi az bla-bla.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
FerNandor
őstag
válasz daver88 #70284 üzenetére
Nyilván, köszönöm. De nem ez volt a kérdés.
Ha 9.5 literből is ugyanolyan jól elmosogat, mint 11.8-ból, akkor egyértelmű, melyiket választom. Csak nem feltétlenül biztos, hogy az eco része miatt a hatékonysága sem csökken. Erre lennék kíváncsi, hogy hátrány-e a csupán 9.5 literes fogyasztás (ami lehet, hogy programfüggő is) vagy amellett, hogy elmondhatom, hozzátettem a föld megmentéséhez ezáltal és még a pénztárcámnak is jót tettem, még ugyanolyan hatékonyan is elmosogat.
Komlón amúgy azt hiszem inkább 1000Ft-ra jön ki egy m3..."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Üdv,
a szabadonálló és beépített mosogatógép között van lényegi különbség bármiben vagy csak annyi, hogy a beépítettre rá van applikálva a szekrény lenyíló ajtaja és kész. (meg ilyenkor nyilván nincsenek kívülről látható kijelzők)Melyik mosogatógépek amúgy az ajánlottak? Mi az a vízmennyiség, amivel azért spórolós is, de jól mosogat? (és nem "egy pohár vizet" használ végig).
Árukereső 1. helyen lévő bosch elég szimpatikus is: [link] ez pl 12 terítékes és 11.8l a vízfogyasztása.
De ez pl jobbnak tűnik [link] 13 terítékes és itt csak 9.5 litert írnak vízfogyasztásra. Meg talán ez halkabb is. De nem sok ez a több, mint 2 literes különbség?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
BBéci
legenda
válasz jackbacsi87 #70281 üzenetére
Rozsdamentes és lepattog? Akkor az tényleg csak elvileg az, gyakorlatilag serbliacél. Bár ezen nem csodálkozom, mert 12 részest adnak 9000 forintért. Annyiért egy darab igazi rozsdamenteset lehet kapni és az is csak alsó középkategóriás.
Google mindössze 6 oldalnyi találatot mutat, az első háromban nincs gyártói weboldal. Ez sokat elárul.
Az a lidlis jónak tűnik, 100 %, hogy fényévekkel jobb a berghome-nál.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Piacon vettem pár éve Berghome line lábasokat. Elvileg rozsdamentes acélból vannak viszont belül az alján elkezdett lepattogni a réteg. Nem használtam sokat őket, ütés nem érte, vigyáztam rájuk. Gondolom egészségügyi szempontból nem igazán jó a dolog.
Elkezdem nézelődni mit lehetne helyettük. Ikea 365+ ajánlott látom. Esetleg a lidl-ben kaphatóról van tapasztalatotok? -
ribarszki
őstag
válasz BrandonXXV #70278 üzenetére
Attól függ hány emberre sütsz. A sima 1es Cloer is megsüti 1 perc alatt. Mi 5en vagyunk, de a Cloernél fel sem merült, hogy dupla kéne, annyira gyors. Persze ha sokszor, sok gofrit süttök akkor megérheti. De tároni is nehezebb, és drágább is.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz BrandonXXV #70278 üzenetére
Jogos, az árukereső 32-őt listázott a bolthoz:
[link]
Kép, ha frissült volna már:
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz E.Kaufmann #70277 üzenetére
Igaz, ez online ár, de azért kicsit több:
[link]Megerheti amúgy a dupla sütő?!
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
-
Nagya21
addikt
válasz illesdudas #70272 üzenetére
Hali!
Ha ezt sem ismered, akkor inkább ne állj neki szétszedni.......
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
E.Kaufmann
veterán
válasz illesdudas #70272 üzenetére
Én egy keskeny laposfejűvel nekiesnék
-
illesdudas
lelkes újonc
Hello!
Mitsubishi klima távirányító megadta magát. Nem tudjátok ez milyen csavar? [kép] -
Csabroncka
Topikgazda
-
grizlisandor
veterán
válasz #48613632 #70267 üzenetére
El persze.
Reflux teát készítek benne 0,5-1 literjével, 80°fokos vízben (bár az új adag teára forrásban lévő vízet kérnek) kell áztatni, PID-es a vízforraló és pár perc alatt megvagyok vele.
Beledobom az úszó teaszűrőt, állítok egy 10 perces visszaszámlálót és kész a tea. -
törölt tag
Azért ha elfogadsz egy tanácsot, a teát ne vízforralóban készítsd, hanem erre alkalmas csészében. Eleve nem jó neki a forrásban lévő, lobogó víz, no meg a fémet is megfogja.
Ha már kényelmesen akarsz, nagyobb mennyiséget főzni egyszerre, és nem ragaszkodsz a tradíciókhoz (nem muszáj) akkor lassúfőző Az kerámiabetétes, könnyen tisztítható, és van melegentartó funkciója is.[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz arcsin #70261 üzenetére
Köszi, akkor megpróbálom 5% keverésben.
Több, mint 1 éve üzemel így, garanciaidőt túlélte.Lehet majd próbálok kérni valakitől egy mosogatógép tablettát, ha nem boldogulok az ecettel.
Bögréből a Domesztoszos áztatás és forró vizes mosás után szépen eltűntek a tea maradékai.
Csak ugye kezelésiben elég egyértelműen leírja, hogy mit kell használni.(#70262) BB9000:
Köszi, maradok első körben az ecetnél.
Szivacsnál durvábbal nem megyek neki szívesen, nehogy felsértsem a bevonatot. -
szabog74
aktív tag
válasz BrandonXXV #70263 üzenetére
Nekünk Fritel 1450 van, kb. 4 perc alatt tokéletesen megsüti.
-
BB9000
senior tag
A legolcsóbb legegyszerűbb citromlé nagyon hatékony a vízforraló kitisztítására. (pl. a Lidlis 1,5 literes) Nem kell töménynek lennie ! Fele-fele arányban vízzel higítva használd. A felforralás után 20-30 percig hagyd benne, majd öntsd ki. Kefével , dörzsiszivaccsal, vagy acélgyapottal súrold meg a tisztítandó felületeket és öblítsd ki tiszta vízzel. Ismételd meg a műveletet, akár többször is ha szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
angolnyelvű leírásokban is white vinegar és vinegar néven is szerepel. Pld kiindulva az amcsi receptes videókból ott inkább az 5%-os ecetre szoktak gondolni ecet néven. 10%-os még beleférhet. Mondjuk mennyire rendeltetésszerű hogy a vizen kívül más is a vízforralóba kerül azt nem tudom. Meg most úgy is divatos DIY hack a mosogatógép tabletta sokrétü felhasználása. Lehet egy felet ha felforralsz vízzel és kiöblíted akkor leszedi. Simán az ecet önmagában szerintem nem veszi ki a teát.
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy Xiaomi Mi Smart Kettle Pro vízforralóm.
Teát főzök benne és jó lenne kitakarítani. Nem vízköves, hanem a tea fogta meg.
Kézikönyv szerint fehér ecettel lehet. Gondolom 10% töménységűre gondolt, meg mehet a háztartási ecet? Hol kapok én fehér ecetet? Kerestem googleba, valahol fehér ecetnek hívják a sima ecetet is. -
ribarszki
őstag
válasz BrandonXXV #70248 üzenetére
Szia! Csak a Cloer! Végigszívtam legalább 4 féle gofrisütővel, de a Cloer a végállomás. Van vastagabb, nagykockás belga gofri alakú és van a kör alakú szivecskés. Nekünk ez utóbbi van. Nagyon gyorsan süt, egyenletesen, kívül ropog, belül puha levegős. 1629es is jó, nekünk 181es van, ez csipog ha kész.
Azóta a kenyérpirítót is Cloerre cseréltük, álom használni.
(Amúgy érdekes, hogy 80as és 90es években is tudtak normális gofrisütőt gyártani. Mostanra felejtették el teljesen a kommersz gyártók 90%-a...)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz E.Kaufmann #70254 üzenetére
Semmit. Indesit mosó szárítónk van, aminek a szárító részét, többek között pont ezért, de nem kizárólagosan, már nem használjuk.
Minden szárítás után alaposan kitakarítod. Nekünk is a gumiperem aljában gyűlt össze a legtöbb.
Azóta vettünk egy, szintén Indsesit szárítót, így a gépet már csak mosásra használjuk. -
E.Kaufmann
veterán
Indesit mosó-szárítógépben mindig sok a szösz. Próbálom az öntisztító funkciót sűrűn használni és mosógép tisztító szert is, de csak sűrűn szöszös marad a gumiperem (és ki tudja még mi odabent). Azon túl, hogy mosózsákba rakom a ruhákat, mit lehet még tenni a már felgyűlt és a még újonnan bekerülő szöszök ellen?
-
Zsoxx
senior tag
Sziasztok
Whirlpool 50510 felültöltős mosógépem van. Öntenék bele egy flakonnyi Sanytolt pár napra, hogy kiirtsa belül a penészt. Tehet kárt ez valamiben ott belül (pl. szivattyú)?
-
Hauptmann
addikt
válasz BrandonXXV #70248 üzenetére
Nekem ilyen Cloer van. Rendes, téglalap alakút csinál, de van belőle más formát készítő is. ribarszki kolléga ajánlotta, meg tudom erősíteni nagyon jó.
-
BrandonXXV
aktív tag
Jó és hatékony (aránylag gyors) gofrisütőt keresnék otthonra. A gyerekek szeretik, de egy örökkévalóság kisütni a jelenlegivel (Lidl-s, vagy Aldi-s).
-
Nagya21
addikt
válasz Gravity1234 #70240 üzenetére
HAli!
[Elektrolux]
Üdv Nagya
Itt találtam legolcsóbban.Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Nagya21
addikt
válasz Fr3eWar #70243 üzenetére
HAli!!
Oda a horonyba megfelelő vastagságu O gyürüt rakj, és a peremnél önmetsző csavarokkal összecsavaroz.( esetleg még +ba FBS-sel megken)
Üdv Nagya
UI:a csapágyak egyik Z kiszedném, és megtömném zsirral, ugy fordítanám össze öket, hogy a csapágyak között legyn a zsir.Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
törölt tag
válasz Fr3eWar #70243 üzenetére
Hát én nem vennék rá mérget, hogy a szimmering, illetve a csapágy tönkremenetele nincs összefüggésben a lengéscsillapítókkal, de nem is meggyőződésem, szóval vitára azért nem dobom fel.
Egy próbát megért, filléres tétel, a munka meg pár pillanat alatt megvolt. Igazábol akkor ötöltem ki, hogy akkor ezt is cseréljük, mikor szétkaptam a szivattyút kicsrélni.
Minden esetre sok sikert a melóhoz, látom nem apróztad el Az a csapágy hidegen cserélhető, vagy ehhez is láng kell? -
7Heads Drago
veterán
válasz #48613632 #70242 üzenetére
Ha fillérekből lehetne őket javítani meg lennének csinálva.
A panel hibák meg nem a forgó kapcsoló meglétén múlnak. A mi Samunk is forgókapcsolós volt mégis behalt. Sokkal inkább a hálózati túlfesz nyírja ki őket és belekeveredik a programba a gép.[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz #48613632 #70236 üzenetére
Én ma kaptam szét az előző AEG mosó-szárítót ami helyett jött a miele. Ez novemberben lenne 6 éves gép. És mint a legtöbb gép ez is a szimmering hibája miatt lett csapágyas (nem a gólyaláb, attól max rázkódik a gép, de a gép csapágya és a motor tengelye egymáshoz képest "statikus" rendszerben van)
Nálam is áteresztett egy kis vizet és berohadt a csapágy szépen.
Jó kis műanyag dobot szétvágtam, most vadászom hozzá a csapágyakat meg tömítést. Plusz vehetek FBS-t vagy Sika szélvédőragasztót, még nem döntöttem el.
Egyébként meglepődtem, minőségi NSK csapágyakkal volt gyárilag szerelve.
#70237Csabroncka
Aláírom a 250K-s AEG-ünk is lyuggatott, sajnos olyan ruhát is amiért szívem szerint egyből felgyújtottam volna, lehet ez ilyen elux-aeg-zanussi konszern privilégium. -
törölt tag
válasz 7Heads Drago #70239 üzenetére
Jaj hát errefelé is cserélgetik a gépeket, ez a fogyasztói társadalom lényege. Teli van az internet rossz, vagy nem működő gépekkel, amiket fillérekből helyre lehetne rakni, de ki foglalkozik ilyennel? Amúgy nem értem, hová akarsz kilyukadni.
A technológiai elavulást a saját inerciarendszerében kell vizsgálni. A mosógép, mint technológia, nagyjából elérte fejlődésének csúcsát. A mai gépek ugyanazon elven mosnak, mint a 30 évvel ezelőttiek. Van egy dob, amiben jobbra balra lötyköli a ruhát, különböző ideig, különböző hőmérsékleten, és kb ennyi.
Itt ami fejlődik az pont az, amit Te is említetettél. Folyékony mosószer/öblítő adagolás, inverteres motor, programozható mosási idők, wifis visszajelzés ... stb. vagy amit Csabroncka mondott, a méhsejtes dobszerkezet .... ilyesmiben lehet még tovább gondolkodni, és meg is fogják tenni, de azért van élet ezek hiányában is. Én pl nem tartom ezeket fontosnak, más meg igen.
Az inverteres motor pl nálam szempont lenne, ha új gépet vennék, a többi nem érdekes.
Szárítónál meg a hőszivattyús megoldás.
Ezeket 10 éves gépekben nem találom meg, az újakban igen.Mielébe nem tudom, mióta szerelnek inverteres motorokat, de ha azonos áron lenne egy 10 éves Miele, és egy vadiúj Hotpoint vagy Indesit, én ez utóbbit venném.
szerk:
A panelhibás gépek is többnyire az agyonkomplikált ide-oda programozható gépek közül kerülnek ki. Ilyen-olyan digitális kijelző ... stb.A mi gépünkön egyszerű forgókapcsoló van, meg az ezelőtti Indesiten is pont ilyen volt. Nem mondom, hogy nem mehet tönkre, de eddig még nem volt rá példa. Ezek a példák is alátámasztják azon véleményemet, hogy fehérárúból belépőkategóriát kell venni.
A Samsung meg nem belépőkategória.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz poli27 #70235 üzenetére
Bent a munkahelyemen is most rakták ki lomba az ecobubbles gépet. Majd rákérdezek milyen idős és mi a baja.
Nálam valahogy most elszállt a gyártó felől a bizalom.
Mondjuk a mi Samu gépünk anno csak egy 100-as volt.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz #48613632 #70236 üzenetére
Nekünk kb 10 éve van meg a Mieles mosogató gépünk. Azt is felújítva vettük akkor ha jól emlékszem 60-ért. Szóval legalább 15 éves. Típus: [link] Én nem veszem észre hogy elavult lenne. A feleségem munkatársai meg 5-6 évesen sorban cserélgetik a gépeiket.
De ezen felesleges is vitatkozni, hiszen ha 10 év alatt valami nem avul el, akkor az egyben azt is jelenti, hogy nem is fejlődik.
Hasonlíts össze egy 10 évvel ezelőtti géppel bármely márka. Hol látod a fejlődést? Az hogy egybe építik a mosógépet a száritóval az nem az. Sőt nálunk nincs is szárítógép és nem is lesz. A Mielénél amiben az ujjak többek, hogy a wifire csatlakoznak és szólnak ha készen vannak az appon keresztül illetve sok adag mosószer és öblítő betölthető egyszerre. Ezek egyike se életbe vágó és attól még semmivel se jobb a mosás minősége.
A hibafelsorolásod meg nagyon jó csak nálunk 3 mosógép volt eddig és egyik se ezért került cserére amit írtál. A Samunál panelhiba van, legalább 50k lenne a csere. Javítani nem lehet mert gyantával van bevonva a panel. És random dolgozik ezzel a panellal a gép. Egy másik gépnél meg dob leszakadás volt. Azt is hasonló áron javították volna meg.
Mellesleg én se új Miele mosógépet vettem, hanem egy felújítottat 115.000-ért. Miele W377[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csabroncka #70237 üzenetére
Hmmm, nem tudom. Nekem a zoknik lyukadnak jellemzően, az is mindig a nagylábujjnál. Amúgy én nem vitatom el a minőségét a Mieléknek, csak nálunk nincs olyan szempont, ami miatt ilyesmit kellene vennünk.
-
Csabroncka
Topikgazda
-
törölt tag
válasz 7Heads Drago #70234 üzenetére
Úgy avul el, hogy hasonlítsd össze a vadiúj Mielet egy 10 évvel ezelőttivel. De ezen felesleges is vitatkozni, hiszen ha 10 év alatt valami nem avul el, akkor az egyben azt is jelenti, hogy nem is fejlődik.
Mosni meg már a keverőtárcsásak is tudtak.A most 6 éves belépőkategóriás Indesitünkben a minap cseréltem szivattyút, ma meg lengéscsillapítókat, így azt hiszem adtam neki még pár évet. A csapágynak legalábbis biztosan. Az ugyanis nem megy tönkre csak úgy, mert előbb a lengéscsillapítók esnek ki, és a csapágy főként pont ezért megy tönkre.
Csak míg a lengéscsillapító pár ezer forint (14 font volt a pár, eredeti Zanussi a zacskója szerint) és 10 perc kicserélni, addig a csapágyazás már komolyabb meló. Annak nem is álltam volna neki.
A szivattyú kb ugyanez, filléres tétel, a csere szintén kb 10-20 perc, a meghibásodás tünete pedig az volt, hogy a program elakadt az öblítésnél.
Na szóval, ugyan még nem tartunk ott, de vélhetőleg a 400 fontos Indesit mosó/szárítónk is el fog menni egy tizest. (Amiből a szárítót már nem használjuk)
Akkor mégis miért kellene beruháznom egy 3x annyiba kerülő gépbe, amivel annyi a kapcsolatom, hogy beteszem a ruhát, meg kiveszem belőle? Ráadásul nálunk egy külső mosókonyhában van, ami télen hideg, nyáron meg meleg mint a rosseb.Semmi értelme. Helyette inkább vettem Dyson porszívót, meg AEG indukciós tűzhelyet, mert azt kézbe fogom, azzal dolgozok, és érzem a minőséget, látom a dizájnt, meg az innovációt benne, ahányszor csak használom.
A fehéráruval meg alkalmanként 3-5 percre találkozom. Engem nem izgat fel, hogy milyen márka, meg mennyibe kerül, de nem kötelező mindenkinek így gondolkodni.Hasznos lehet a későbbiekben:
Lengéscsillapító csere Hotpoint (Indesit) mosógépen
Szivattyú csere Indesit mosógépen[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz 7Heads Drago #70234 üzenetére
Nekem 5 éves a Samsung smart (ecobubble addwash) mosógép, 200e ft volt 4 év garival, de eddig semmilyen problémája nem volt kopp kopp... az elődje is samu volt 7 évesen cseréltük le... a mai napig mos a párom szüleinél 12 évesen ...
-
7Heads Drago
veterán
válasz #48613632 #70229 üzenetére
Szted hogy avul el a technológia egy mostani Mielés gépben? Víz nélkül mos? Az inverteres motor amúgy is alig fogyaszt és eddig is a fogyi nagy részét a víz melegítés vitte el.
Nem mos tisztábbra?
Mert csak az számít hogy most hogy mos vagy 5 év múlva? Nekünk nem 1 mosógépünk ment tönkre 5-6 évesen. Hol van itt még a 10 év? A most tönkrement Samsung ecobbuble is ennyit bírt kb. De volt ami foltokat, csíkokat csinált a ruhákra. A szerelő megnézte de nem talált semmit se. A takarító mosás se ért semmit se.
A másik hogy az se mindegy hogy a ruha szálait, varrását hogy kezeli a gép.
A hétköznapi normál áras termékek élettartalma vicc szinte mindenben. Pont ezért veszek újszerű állapotú használt prémium kategóriás termékeket jóárasítva.[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
válasz Gravity1234 #70230 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Nyugdijas szuleimnek kell lecserelni a 40 eves Hajdu mosogepet ami most mar sokadszorra de veglegesen megadta magat.
"Ok 90 fokban elforgatva hasznaljak a furdoszobaban tehat a hosszusaga a szelessege, vagy maskepp mondva parhuzasmosan van a fallal, nem merolegesen ra."
Igy a meretek:
- 64cm magas, de barmeilyen magas lehet
- 39cm szeles, ez lenne a faltol a melysege
- 56cm hossszu, itt van a kad es a radiator kozott +2-3 centi meg
- mindenkepp felulnyitos legyen
- keret, maximum 130 ezer FtMi ajanlott es mi az ami nagyon nem?
Koszonom
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
törölt tag
Véleményem szerint is indokolatlan a fehéráru ilyen szintű árkülönbsége, mivel gyakorlatilag 0 az interakció a felhasználó és a gép között.
Ezen felül természetesen nem most tisztábbra, és a kényelmi funkciói is megtalálhatóak más, felső kategóriás termékekben.
Ráadásul az sem érv, hogy 10 év múlva is működőképes, mivel addigra maga a technológia avul el, vagy kerül annak közelébe.Ami miatt elfogadható az árszabás, az az, amikor az otthonod minőségét szeretnéd ezzel is reprezentáltatni.
Elfogadható az indokként, hogy amennyiben az otthonodban magas minőségű, és árszabású termékekkel veszed körbe magad, nem raksz Indsesitet, Bekot, vagy Hotpointot magad köré, mert nem oda való. Főleg ha mondjuk a gép a fürdőszobában van.
Egy sztárügyvéd sem szállhat ki egy Daewoo Matiztból.
Ez eddig nem sznobizmus.Sznobizmus akkortól kezdődik, ha a másfél szobás kifizetetlen külvárosi paneledbe veszel egy ilyet, hogy mutogasd, a tied jobb, mint a szomszédé.
szerintem ...
-
-
farkas-j
őstag
válasz 7Heads Drago #70224 üzenetére
"A páromnak leesett az álla hogy így is lehet mosni, pedig a családon belül már látott jó pár márkát és használta is őket, de egyik gyártó sincs vele egy ligában."
Ne haragudj, nem kötekedni akarok, de mit értesz ez alatt, hogy "leesett az álla hogy így is lehet mosni"? Tisztábbra mossa a ruhákat mint más márkák gépei, vagy mi az a nagy különbség ami használat közben így lenyűgözte? Tényleg érdekel!Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
7Heads Drago
veterán
válasz Fr3eWar #70213 üzenetére
Köszike.
Használd egészséggel.
Nálunk a párom már közel 10 éve nyúzz egy Miele mosogatót. Mosógépet most kelet cserélni és csak a Miele jöhetett szóba. Mi kintről behozott felújítottat vettünk. Egyetlen hátulütője hogy német rajta minden felírat. A páromnak leesett az álla hogy így is lehet mosni, pedig a családon belül már látott jó pár márkát és használta is őket, de egyik gyártó sincs vele egy ligában.[ Szerkesztve ]
-
-
twine
veterán
Múlt hét pénteken meg is érkezett a doboz(80db) Bosch promóciós Finish Quantum ultimate kapszula.
Mint említettem, nem nagy mutatvány a cca. 140.000.- forintos mosogatógép mellett az a kb. 5000.- forintos csomag, de mivel kulturált volt a promoció, nem kellett semmiféle érzékeny adatot megadni, amit eddig nem tudtak volna,(egyébként is kényesen ügyelek arra, hogy tiszta maradjon a postaládám, és a telefonos elérhetőségem, szóval egy promóciós golyóstollért azért az adataimat nem szoktam kiadni) pozitívumként éltem meg ezt a kis csomagot, és szvsz., igazán kedves "gesztus".( még ha mögötte komoly reklámtevékenység is húzódik meg...)
Aki most vesz-vett Bosch mosogatógépet, nézzen rá -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Van egy Samsung RB30J3000SA hűtőnk. A napokban azt csinálja, hogy automatikusan állítja a hűtő és fagyasztó hőfokokat. Csipog is, mint ha valaki állítaná. Kontakt hibásnak tűnik, de szerintem ez inkább valami panel hiba lesz (szerintem). User manual nem ír erről semmi, szerelő eddig még nem látta (nem is találok a környéken). Esetleg ilyen jellegű hibát talpasztal már valaki?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
st6969
őstag
Nincs valakinek véletlenül ez a szifon még összeszerelés előtti állapotban? Kellene pár méret.
Ikeás mosogatótálca szűrőkosarának a műanyag alsó része fáradt el 12 év alatt. Semmi gond, mondom lehet ilyet kapni bárhol.
Hát nem passzol az ikeás rendszerbe, főleg nem a régibe. Vegyem meg hozzá a komplett szifon rendszert. OK. Hát az se passzol az Ikea helytakarékos szifonrendszeréhez. Eddig 5000Ft-om bánta.
OK, akkor majd veszek az Ikeától ilyen szűrőkosarat. Az se jó, mert 12 év alatt megváltozott, már nem megy bele. Úgyhogy most ott tartok, hogy akkor veszek egy ilyen Rännilen szifont kompletten, és hátha azt össze tudnám csatlakoztatni a régivel. A képen az 5-ös szám melletti elem mérete ha megegyezik a régivel, az jó lenne. Ennek a cső résznek (és a tömítésének) az átmérőjét szeretném tudni. -
Fr3eWar
őstag
válasz 7Heads Drago #70210 üzenetére
Ez lemaradt, pedig úgy rémlett valahol beleírtam Miele WWG660 WCS
-
Nagya21
addikt
Nekem egy 5 éves elux keskeny elöltöltős van, de centrikor csak kicsit izgul.....(remeg)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
pjen
félisten
Nekünk egy keskeny elöltöltős Lg van.DD s. Most mult 6 éves, de nem táncol.
-
7Heads Drago
veterán
válasz Fr3eWar #70209 üzenetére
Ez most melyik modell is?
Ha lesz tapasztalat oszd már meg.....
Nálunk nem régóta van meg a Miele mosógép. Ha nincs gomb ami zörögne a dobban, nem is lenne hangja tényleg. Csak centrifugánál lehet hallani. Nálunk eddig 3 mosógép gyártótól volt gép, de mindegyik táncolt a centrinél.... ez nem tudja ezt az extrát.[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz ribarszki #70163 üzenetére
Remélem legalább 10évet kiszolgál.
Most fut a beüzemelés 90°-os programja.
Első benyomások,
-nagyon masszív masina, nem hibog az oldallemeze sem,
- az előző mosó-szárító AEG-nél vagy 10 kilóval nehezebb a maga 94 kilójával két combos ember kell hozzá.
- gumírozottak a talpai, meg sem tudom mozdítani úgy tapad a magasfényű lapra, csak ha megemelem akkor megy arrébb. (Az előző gép vándorolt így került alá "gumiszőnyeg" mivel magasfényű sima járólapon van kialakítva a gépek helye"
- a dizájn elég puritán, nem hiszem hogy bárki ezért venné meg.
- a betöltő nyílás igen szűk, de gondolom köze van a dobkialakításnak hozzá, a bordákon nincsenek "fúvókák, lyukacsok" lehet más gépeket felesleges de meglepődtem hogy itt nincs
- magyar nyelvű menü és magyar feliratok +pont
- az hogy halk nem extra szerintem, mert az előző is kb ilyen halk volt 0km-es korában.Ugyanitt eladó kicsit csapágyas AEG L87695NWD szép állpotban nagyon kedvező áron, barkácsolóknak nyerészkedőknek ajánlott
-
Darth_Revan
veterán
válasz herdsman12 #70207 üzenetére
Köszi, de helyhiány miatt álló/függőleges porszívóra lenne szükség
-
herdsman12
őstag
válasz Darth_Revan #70206 üzenetére
Nem ajánlat, mert nekem nincs, de ... [link]
-
pjen
félisten
válasz Darth_Revan #70204 üzenetére
Pedig 30-40 perc alatt szinte mind lemerül, turbó fokozaton még sokkal hamarabb.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
20-30e Ft környékén tudna valaki ajánlani Best Buy álló porszívót ? LIDL-ben van most silvercrrst vezeték nélküli 22e Ft-ert, de nem akarok kinlodni azzal hogy 30 perc alatt lemerül és utána 3 órát kell tölteni ...Köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik