Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
balage25
senior tag
Morris gépeket lehet venni itthon valahol?
-
Ringman
nagyúr
válasz #32277248 #71497 üzenetére
felőlem elfér, csak ált. pár hsz után szokták áttessékelni a másik topikba az eszmecserét.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz #32277248 #71495 üzenetére
mint mindenre, erre is van szaktopik a ph-n:
Hardcore pizza és kenyér topikEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
fagyasztószekrénynél a GSN58AWCV megéri szerintetek a kb 50 ezer felárat a GSN58AWDV-hoz képest? (390k vs 337k hivatalos bosch viszonteladónál)
178 kWh/év vs 222 kWh/év a fogyasztásuk, a nettó űrtartalom ugyanannyi, de a jobb az ~20kg-mal nehezebb.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
veterán
válasz Eugene Roe #71491 üzenetére
Én halál egyszerű hófehér kenyeret szeretnék.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Eugene Roe
őstag
válasz Dorian #71490 üzenetére
Nekem az első pesti malom és szabó malom lisztjei már elegek, de ennél rosszabbat, olcsóbbat nem érdemes, igazából minden ami hipermarketben van, már gagyi
Van viszont 1-2 varázsliszt 700-800ft-os áron, az is a rossz vicc kategória szerintem szükségtelen, sokkal fontosabb a megfelelő hajtogatási technika, illetve a vízmennyiség eltalálása. Ha nem nagyon lágy a tészta (és mégsem nagyon tapadós) akkor nem vagy elég ügyes
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Dorian
félisten
válasz Eugene Roe #71483 üzenetére
És meg kell keresni a valóban jó lisztet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
arcsin
senior tag
válasz Szállító76 #71484 üzenetére
Én is csekkoltam a nagy energiaválság előtt/közben hogy a 20éves siemens (made in Germany) mosogatógépünk mennyit eszik egy maihoz képest. Arra jutottam hogy a normal program 1kwh-t fogyaszt, ami nem gond, kicsit több vizet fogyaszt mint egy mai gép, és nem éri meg lecserélni egyelőre.
-
Nagya21
addikt
válasz rasotamas #71474 üzenetére
Hali!
A gyanta meghibásodása esetedben akkor lesz mérvadó, ha elköltötzől máshova, és ott kemény a víz, és a mosogatás minősége rossz lesz mivel a gyanta nemtudja ellátni feladatát.A Zindex forumok-mosogép-mosogatógép részen keresd w124 kollégát, ő biztos megoldja. Pécsen lakik!!!! nem postáz!!!
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
pjen
félisten
válasz Szállító76 #71484 üzenetére
Nem olyan sok az, csak kifizetni.
-
Milka 78
nagyúr
válasz bajtokarpi #71473 üzenetére
Samsung RB34T670DSA. Picivel nagyobb, de szimpla D osztály, 204kw/év fogyasztással...mármint a mesékben
Nálunk ez 29-30 fokos panelban, szűk helyre betévve, úgy hogy a párom itthon van a kisgyerekkel, ergo feszt nyitogatják az ajtót, tehát baromira nem a Samsung álltal megálmodott tesztkörnyezet. Így átlagosan napi 0.9kw körül eszeget. Ma ugye jóval hűvösebb az idő, (22 fok van) így úgy fest lemegy 0.65-re ami még mindig nem a gyári érték, de már egy sokkal reálisabb eredmény.
Én azt mondom hogy maradjunk a realitások talaján és most engedd el a matricán lévő fogyasztási számokat ami az esetek 90%-ban nem fog menni, de szerintem egy havi 30kw/hónapos fogyasztást nem nagy ördöngőség még úgy sem kihozni, hogy baromira nem ideális körülmények között használod a gépet.[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
-
Eugene Roe
őstag
380 literes "C" Samsung nálam havi 16-20kwh-t.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
MODERÁTOR
válasz Szállító76 #71479 üzenetére
Első körben keress olyat ami a leginkább energiatakarékos, de ahogy írták az eco az optimális fogyasztásilag, 65-70 fokos mosogatást egyik sem oldja meg 0,5kW-ból.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
pjen
félisten
válasz Szállító76 #71479 üzenetére
Vagy hidegebb vagy eco progit kell használni. 60-70 fokon szerintem mind annyit fogyaszt.
-
Szállító76
tag
Sziasztok!
Részben beépíthető mosogatógépet keresnék. A sok olvasás után Bosch márka mellett döntenék. Jelenleg Siemens van ami kb.12 éves eddig hiba nélkül üzemel. Csak hát a villanyszámla... 1,5-2 kw egy mosogatás!
Mit tudnátok ajánlani nagy igények nincsenek 12 terítékes legyen ennyi.
Köszönöm -
Gömbike
senior tag
Most vettünk egy samsung hűtőt. [link]
Kettő kombit váltott, az egyik ez [link] , a másik több mint 30 éves Bosch kombi volt.A fogyasztása lényegesen kevesebb, mint a másik kettőnek együtt. A hűtő nettó 409 liter, a fagyasztó nettó 243 liter, de szerintem harmadát nem eszi, mint a tiéd.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
pjen
félisten
válasz Nagya21 #71472 üzenetére
Ha elég lágy a víz, nem kell a só mert minek. Én Jar platinummal mosogatok és 24 keménységi fokig nem kell só. Bp 17. ker 14-15 a keménység. Huszon pár éve használok mosogató gépet, viszont sót még sose.A Wh t szétszedtem egy deka vízkő nem volt benne, 9 év után.Most egy Beko van, de ezen már nem is lehet szabályozni mennyi só menjen a progihoz.Persze egyszer tettem a poharak fátyolosak lettek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Érdeklődök, ki hogy áll az otthoni kenyérsütéssel?
A lassan már 700Ft fölé kúszó kenyérárak miatt sütnék itthon (az asszony nem akar, hiába pék az eredeti szakmája, de én le akarom körözni minőségben ).
3 verzió lehetséges:
- meglévő KitchenAidben keverés, villanysütő
- meglévő KitchenAidben keverés, gázsütő (nem süt valami jól)
- veszek egy kenyérsütő gépet.Viszont ugyebár a gáz/villanyárak mellett nagyon fontos lenne tudni, mennyi gázt/villanyt használnék el 1kg kenyér megsütése?
Szivesen fogadnék pontos receptet, utasításokat, hogy nagyon jó kenyér legyen bármilyen sütőben és ne rúgjon többszáz forintra az áramszámla egy kilóra.
-
veterán
válasz Nagya21 #71472 üzenetére
Köszönöm!
Egyébként ez a gyantás lágyító meghibásodás mivel jár? Ha addig se és azután se volt vízköves az edény akkor nem gond, vagy okozhat további hibákat?Nem tudom olvastad-e amit az előző Whirlpool gépről írtam, nincs ötleted mi baja lehet? Leginkább azt furcsállom, hogy nem ír hibakódot, végig megy a program, csak víz nélkül. Megcsináltatnám anyósomnak.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung hűtőszekrényünk (kb.15 éves), felül hűtő, alul fagyasztó 290 l-es. A havi fogyasztása 95 KWh körül van. Nagyon sokallom. Érdeklődnék, hogy kinek mennyit fogyaszt a hűtője, ami hasonló paraméterekkel rendelkezik?
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
Nagya21
addikt
De a gép minden esetben használja a gyantát, kivéve, ha van 3in1 opció. Ha ez nincs, és só nélkül használod akkor tönkremegy a gyanta.
Valszeg esetedben már tönkrement(mivel nem használsz sót).
Tenálad (valószínüsítem) eléggé lágy a viz, hogy elég a tabletta.
Nálam (szfvár) a lehető legkeményebb karsztviz van.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Nagya21
addikt
válasz rasotamas #71469 üzenetére
Só nélkül abban az esetben használhatod, ha van a gépeden 3in1 opció.
Ha ez nincs, akkor minden esetben kell só (vizkeménységet beállítani a gépen), máskülönben a vizlágyító gyantád tönkremegy.
A gyanta felel a lágyvízért(mosogatás, öblítés), a só a gyanta regenerálásához kell.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
-
veterán
válasz Nagya21 #71467 üzenetére
A kommentedet és a gyantás kommenteket visszaolvasva én ezt a konklúziót vontam le:
Használhatom só nélkül, de ahogy azt látom, hogy elkezdenek vízkövesedni az edények, azzal bebizonyosodik, hogy túl kemény a víz és mégis sóval kell használni.
Ez így korrekt?https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz rasotamas #71413 üzenetére
Végül vettünk egy Bosch SGS4HVI33E mosogatógépet.
A Whirlpool egyszer még beijedt és futott egy sikeres kört, de nem tudta megismételni. Majd azért megnézetem, tartalékba jó lehet.
Kérdés: Ha integrált mosogatógéptabit használok, akkor is kell só meg öblítő? Mert úgy tudom ezekben benne van.
A Whirlpoollal kb csak az első 2 évben használtunk, utána csak mindenegyben tablettát.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Elöltöltős mosógépet szeretnénk venni, de jól le vagyunk maradva a piaccal és a technológiával, egy kb 7 éves gépet váltana.Amit szeretnénk bele:
- Kb 9 kg töltetsúly
- Intelligens mosószer adagoló
- Jó, ha telefonon jelez, ha lejár, esetleg elindítható a program távolról
- Gyors program, ha kevés ruhát gyorsan ki szeretnénk mosni
- Hosszúszőrű kutya van otthon, nem tudom számít-e (jobb szűrő, akármi?)
- Későbbiekben lehet, hogy tennénk fölé egy külön szárítógépet isMelyik márkákat érdemes egyáltalán nézni? A keret nagyjából 300k lenne, ha ad egyáltalán bármi pluszt egy drágább gép egy pl 200 ezreshez képest?
Ezt a Serie 6 Bosch-t néztem ki pl, idáig Bosch termékekkel nem volt rossz tapasztalat. Konyhában AEG cuccok vannak főleg, azokkal is teljesen meg voltunk idáig elégedve. -
MODERÁTOR
válasz balage25 #71452 üzenetére
Aztaq, 7 kilóért vennél mosogatógépet?
Én Neffet vennék most vagy magasabb kategóriájú Boscht. Sztem a Miele itt nem jobb annyival mint amennyivel drágább. Neffnél sok esetben kapsz 5 év jótállást. Mondjuk 250k felett alapból 3-at mindenre.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
balage25
senior tag
Mosogatógépet szeretnék vásárolni. A Miele márkát néztem ki. Főbb szempontok a megbízhatóság és minőség voltak.
Jelenleg egy 18 éves Bosch szolgál itthon, de egyre többször kell kivennem a helyéről és javítani rajta valamit. Szeretném, ha hasonló ideig működne a következő gép is. Ezt várom a Miele termektől. Természetesen jobb tisztítást, hatékonyságot es kevesebb fogyasztást is.
Van jobb ajánlat 500-700e Ft. magasságában Pro és kontra.
-
axlfsi
veterán
válasz Hauptmann #71450 üzenetére
Egyrészt emiatt is, másrészről azért egy (gőzállomású) vasalóval (ami nem kicsi méretre, sem súlyra) egy nőnek "hadonászni" a fellógatott fügöny előtt, ... hát nem is tudom; nem láttam még olyat, de minimum kényelmetlen és fárasztó lehet. Ezért is gondolotam, hogy a legerősebb gőzölőkészülék majd elég lesz. Kuponnal beállt 42-ről, 36-ra... meglátjuk. Azért bízom benne, hogy valamire jó lesz.
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Hauptmann
addikt
válasz axlfsi #71447 üzenetére
Szerintem nem, ha amúgy ritkán vasaltok, teljesen felesleges ezért beruházni egy 60-100 ezer Ft-os gőzállomásba.
krisi047,
Mintha itt lenne valakinek Miele mosó-szárítógépe, és elégedett vele, talán majd nyilatkozik. De, azt hiszem annak a gépnek az ára nagyon közelített a 7 számjegyhez, valamint a Miele is kurvul el sajnos, ezek a gépek már nem azok, amik megalapozták a hírnevüket, itt a topicban is, meg ismerősi körben is van olyan, aki beszopta a gariidő után pár nappal/héttel, és nem volt a Miele épp rugalmas.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Nagya21 #71443 üzenetére
Ejj, ezzel most elkéstél (vagy inkább én kapkodtam el), de ERRE esett végül a választás. Főleg mert ennél a készüléknél kimagaslóan több a gőz mennyisége, mint a többi készüléknél...
Szerinted rosszul döntöttem nagyon?
Szerk.: az van, hogy a gőzállomások is gyakorlatilag vasalók, de nekünk vasaló nem kell, mert a függönyökön kívül szinte semmi vasalni valónk nincs (pár alkalmi öltözéket leszámítva, de nagyon-nagyon ritka, hogy vasalnunk kell, évi pár alkalom - arra pedig van is vasalónk már), viszont a frissen mosott függönyöket a helyükre akasztva, lett volna a terv, hogy egy ilyen kézi gőzölővel megoldjuk... Ezért választottam ezt a tipusú készüléket, azaz, abból a legerősebbet, ami létezik a Philipsnél...
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Mosó-szárítógépből a felső-közép/felső kategória (pl. Miele) ugyanúgy nem ajánlott?
-
törölt tag
válasz Imurai #71444 üzenetére
Hi.
Kizártnak tartom, esetleg az ősi hátsó kivezetéses gépeket lehetett úgy használni, hisz azok tulajdonképpen csak egy nagy hajszárítók. A kondenzációs és hőszivattyús gépekben van egy tálca ahol összegyűlik a víz és azt egy szivattyú nyomja fel (néha le) a tartályba, ez tuti nem működik fejjel lefelé. A legésszerűbb egy mosó-száritó lenne a te esetedben. Ha veszel szárítógépet szerintem mindenképp kondenzációsat vegyél, a hőszivattyús feleslegesen túl van bonyolítva.[ Szerkesztve ]
-
Imurai
tag
Sziasztok!
Szárítógép vásárlás előtt állok. Két emberr ruhái, plusz egy golden retriever (sok, sok, sooook szőr ) Spéci körülményem az, hogy a fürdőben nemigen van hely, tehát a mosógép tetejére menne, ráadásul kerekesszékes vagyok, tehát kb 150 cm a max, amit elérek (de az már nem a ki-bepakolás magassága, csak gombnyomás/villanykapcsoló, stb)
Kérdésem, hogy lehet-e ezeket fejjel lefelé használni? Egy amerikai cikkben azt találtam, hogy sok esetben igen, de hát Amerikában a Nap is máshogy süt
Ezen kívül van valami, amire érdemes figyelni vásárlásnál? -
Gömbike
senior tag
válasz stellaz #71440 üzenetére
A tescós oszlopventillátor nekünk bevált. Már van vagy 10 éves. Persze csak nyaranta üzemelt, pár éve már a lányomék használják.
De ez nem jelenti azt, hogy az akkori anyaghasználat megegyezik a maiéval.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Sziasztok! Asszonynak keresek gőzölőkészüléket (állomás nem kell, nem ingeknek, hanem a nagy függönyökhöz általában).
Philipsre gondoltam alapból, de ha tudnátok konkrétabban ajánlani, hogy melyiket érdemes és a most vasárnapig érvényes 20%-tól jobb kezdvezménnyel, az igazán menő lenne!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
stellaz
veterán
Ventilátorból van valami ajánlott típus? Semmi egyedi igény nincs, legyen csendes és normális minőség.
[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
-
addikt
válasz Gömbike #71437 üzenetére
Nem utolsó szempont...
Új problémák keletkeztek: sajnos a vízadagoló/jégkockakészítő vízbekötését mégsem tudom megoldani, rövidebb a cső mint számoltam. Szerintetek kapok valahol 1/4"-es vízcsövet hétvégén BP-n? Illetve kellene még egy 3/4"-es T vagy Y idom is a sarokszelephez, mert rajta van a mosogatógép és a mosogató csaptelepe is.
Nagyáruházak nyitva vannak, és idom úgy nézem lenne az OBI-ban, de csövet nem találok sehol, a nélkül meg felesleges időpocsékolás az idomért elmenni. Mondjuk a Bauhaus meg az OBI keresője kritikán aluli, szóval akár még az is lehet, hogy van náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
A kettő hűtő] mérete ugyanaz. Mivel èn a bolti, kiállított darabot hoztam el, ezért nem is kellett az ajtóhoz nyúlnom, az eladó mondta is, hogy “ konyhakész”.
Baromira tetszik, hogy az ajtón lévő tárolók bármelyikébe 11 doboz sört tudok fogyasztásra előkészíteni😁😁😁Egy tároló az enyém a söröknek
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Köszi mindenkinek, én is hátra döntöttem volna, de talán nem ennyire. És az benne a furcsa, hogy ez a minimum állása az elejének, de szemmel láthatóan dől így is hátra. Mindegy, elengedtem
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Gömbike #71427 üzenetére
Köszi, meg is jött ma, nagyjából olyan mint vártam, de meglepett, hogy az oldala más színű mint az ajtaja (világosabb). Nem nagy dolog, de nálunk pont látszik a nappaliból, mert a konyha szélén van. No mindegy, ennél nagyobb baja ne legyen, meg hát ez ízlés kérdése, ha úgy hunyorítok, még tetszik is Egyébként brutális, 27-ről hűti éppen le magát -18/4 -re, és így is fele olyan hangos mint a régi, valamint mindehhez 200W-ot kér.
Illetve egy kérdés még: próbáltam kiszintezni, de ha teljesen betekerem az ajtóknál levő lábakat akadásig, akkor és hátrafelé lejt, tehát az eleje magasabban van. Ezt szemmel is jól lehet látni, vízmértékkel meg pláne. Ez normális?
(kereső kedvéért: Samsung RS68A8831B1/EF)
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Hűtő tárolás
Múlt év novemberébe kaptam ajándékba egy alig használt Candy CCDS 5144WH hűtőszekrényt
Azóta egy dobozba csomagolva várja hogy mi lesz a sorsaKérdés az hogy nem kellene időnként bedugni pár napra?
Vagy nyugodtan maradhat a dobozába akár évekig?Amúgy fogyasztás miatt be akartuk fogni a régi Gorenje K 357 W [link] helyett de annyival kisebb főleg a fagyasztó része hogy nem fog működni a csere
Amúgy újra mértem a Gorenje K 357 W hűtőt
3 nap 10perc és 5.283kWh
Tehát napi 1.761kWh fogyasztEz azért kevesebb mint a múltkori amikkor nyers húst is kellet lefagyasztania
(3nap 16óra 35perc alatt fogyasztott 7.837kWh)( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
arcsin
senior tag
válasz Tony21 #71428 üzenetére
Semmi info?
Googleba annyit írtam hogy epa10 hepa13 -
Tony21
tag
Sziasztok!
Philips FC8578-hoz ( [link] ) az oldal által javasolt EPA10-es szűrő azmiaz? Neve alapján Hepa 10, de semmi info róla ... a gyárilag készülékben lévő szűrő meg elvileg Hepa 13. Létezik ehhez Hepa 13, vagy az EPA10 lenne az? (ezt kétlem).
Illetve mégy egy kérdés, az S-Filter hasonló szabvány mint az S-Bag? Tehát bármelyik S-Filteres gépbe jó bármelyik S-Filter?
[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
Nekünk egy 30 éves BOSCH ( csupa nagybetű) kombit, és egy 16 éves Elux két kompresszoros kombit váltott le.
Simán belefért a két hűtő teljes tartalma.
A fagyasztó rész benyelte a két hűtő 6 polcát, bőven maradt hely is. A hűtő meg feneketlen. Hangtalan, egyszerű kivitel, semmi csicsa.
Naná, hogy ilyen lesz legközelebb is.
-
lsebestyen
addikt
Hali!
Régi fagyasztót kéne lecserélni, mert ~570kWh az éves fogyasztása saccra (3 napos mérésből számoltam, bár télen biztos valamivel kevesebbet fogyaszthat). No frostos legyen, és kb max 180cm magas semmi más extra funkció nem kell. Fagyasztóláda nem jó.
Ezt a BOSCH GSN33VWEP masinát néztem ki. Mi az amit még érdemes lenne, ebben az árkategóriában?
Ettől a Bpraktártól rendelt már valaki? Tapasztalat?[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Gömbike #71423 üzenetére
Beüzemeltem, működik, 7-8 órát pihent. 20-30 éves lehelt váltott. Az ha dolgozott, akkor megingott a hálózat, halványultak az izzók a nyaralóba. Ez most halkan, kissebb terheléssel üzemel. A lényeg, hogy végre van fagyasztó is. :)
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
Gömbike
senior tag
válasz vendingo #71419 üzenetére
A MM- ből rendeltünk egy samut.
A boltból hozták, semmi csomagolás, mindösszesen bubus fólia.
Max 1 órát várt, mert az itthoni hűtők helyére ment, azokban meg èlesben ment a hűtés.
Semmi baja az új hűtőnek [link]
Ha normálisan van a szállítás, nagy gond nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
vendingo
veterán
Üdv
Elromlott a hűtőnk, instant vettünk egyet, fektetve hoztuk haza (megvolt jelölve a doboz, hogy hogyan kell fektetni). Mennyit kell várni a beüzemeléssel? Az üzletben 24 órát mondtak. Valós infó ez? Csak azért kérdezem, mert legutóbb a telefonboltba is azt mondták, hogy ki kell sütni az új készülék akkumulátorát...
Nyaralóban használjuk, persze, hogy a nyaralás első napján halt meg a hűtő tele kajával, miután kész lett egy kondér gyümölcsleves.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
veterán
válasz Eugene Roe #71415 üzenetére
Én is így gondolom, és pont ezért gondolom, hogy elmegy ez még nagyon sokat egy rendberakás után.
-
boorit
csendes tag
sziasztok!
Rúd porszívót szeretnék venni, ebben kérném a tanácsotokat. Egy ismerősömnek Dyson v11 absolute van, nagyon elégedett vele, én is próbáltam, tetszett, de ennyit nem szánnék rá, 100K a keret.
Ezenkívül egy 50K körüli porszívót tudtam kipróbálni, de az elég gyenge volt, kb arra jó, hogy seprű helyett használd.Van olyan porszívó ennyiért, ami teljes értékű porszívóként használható?
-
veterán
Sziasztok!
Van egy Whirlpool ADG 480 IX mosogatóképünk, megette már a kenyere javát, 7,5 éves és naponta legalább egyszer megy, de van hogy kétszer-háromszor is.
Sajnos mostanában rosszalkodik: ugyan olyan koszosan és csont szárazan jöttek ki az edények, mint ahogy bekerültek. A víz megáll a szennyvízpumpánál.
Pár hete kicsit szétszedtem, konnektorból is kihúztam, szennyvízpumpát kivettem, hővédelmét lecsekkoltam, a pumpa "gödrét" kitöröltem, a vízszint érzékelőt áttöröltem, a szennyvízcsövet ellenőriztem nincs-e eltömődve, összeraktam, utána ment mostanáig, most megint ez a tünet.
A programok érdekes módon hibakód nélkül lefutnak, nem jelzi, hogy nem folyik le vagy nincs víz, stb. Lefut a program, de nem enged be vizet, szerintem mert nem pumpál ki, de nem tudom.
Most ez vagy a tervezett elavulás, lement az 1-2000 ciklus és nem hajlandó tovább működni, és ezen segített ideig-óráig a konnektorból kihúzás, vagy a szivattyúja vagy a befolyó pumpa pusztult meg, vagy nem tudom.
Honnan tudhatnám meg, mik a típushibák? Mert egy alkatrészt én is ki tudok cserélni, de diagnosztizálni a hibát nem olyan egyszerű.
Illetve ha egyedül nem megy, hol találnék (kelet-Pest megye, esetleg BP pesti oldal) jó szerelőt, aki szépen rendbe rakja, hogy pár évet elmenjen még?
Egy annyira bevált igás ló, ennyit másnál 20 év alatt megy egy mosogatógép, nem szívesen cserélném le, hacsak nem rúg 50-100 ezerre a számla.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Sinkapeter
tag
válasz BUZZLGHTYR #71399 üzenetére
Tartósságról nem tudok nyilatkozni, mert csak tavaly december óta van egy Candy CHSBSO 6174B, ami a kicsit több, mint négy éves LG GBB59NSGFB-t váltotta, ami kompresszorhibás lett (garanciában javították, csak a munka és a kiszállás volt 40000). Az is igaz, hogy a Candy azért lett, mert az Auchan az akcióban valószínűleg az ár helyére az árcsökkentés mértékét írta, ezért százezer forintért tudtam megvenni. Minőségben nem látok túl nagy különbséget az LG-hez képest, annak például nagyon hamar elrepedtek a fagyaszó fiókjai, itt semmi probléma nincs még vele, de például a nagy fiókoknál itt a sínen van egy görgő, sokkal könnyebb akkor is kihúzni őket, ha tele vannak. Sajnos ez csak E osztályos, én is elkezdtem nézni, hogy mennyit fogyaszt, ezekben a melegekben a napi 1,5 kWh megvan, bár napi egyet az LG is elhasznált, pedig annak hivatalosan 180 kWh volt az éves fogyasztása. A kínai vezeték nélküli hőmérőt ebbe is áttettem, a hőmérsékletet egész pontosan tartja, ez szintén nem ment a másiknak. Szűkebb, mint egy normál hűtő, de bőven el lehet benne férni. Két év garancia volt rá, aztán ha ez is négy évet elmegy, akkor még mindig jobban jártam vele.
-
arcsin
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #71399 üzenetére
Szia! Candy-t csak ha nagyon nincs más választás. Nekünk az előző lakásba csak keskeny(szélességre) hűtő fért el, így lett Candynk. Kb 5évet bírt, de már kezdett érezhetően anyagfáradni helyeken. Sok dologról le kellett mondjunk(nofrost). A legnagyobb feature az volt hogy led-es világítása volt, illetve kaptunk egy matricát ami bizonyos ideális hőfoknál elv OK-ra váltott, de az 5év alatt egyszer sem történt meg.
Nem ajánlanám kifejezetten hosszabb távra. Egy mezei Bosch, elux, gorenje, samsung, lg,sharp, szerintem stabilabban hozza az 10 évet. Mondjuk amit 1évvel ezelőtt vettünk hűtő, már 80ezerrel( kb, 45%) drágább, szerintem emeltek is mert nagy a kereslet és mindenki venne, és ki is fizeti meg a forint is rásegített. El kell menni mediamarktba, auchanba stb, nézegetni, nyitogatni, fogdosni mennyire elpattanós akrilos vékony műanyagból vannak ,stb. -
anrab
addikt
válasz Gatho87 #71401 üzenetére
Ha az alsóval nincs gond és a felső visszaállt, szerintem engedd el. Vissza kell hűtenie magát és lehet meleg van ott ahol van.
Rakj be egy hőmérő hogy mit mutat.
Ha végképp nem akarja abbahagyni, én megpróbálnék egy még újraindítást. Mondjuk egy tíz perces áramtalanítás után.
Ha nem jön helyre szerviz vagy egy új. -
anrab
addikt
válasz Jinx L. Joke #71400 üzenetére
Egy hőlégkeveréses mikrohullámú sütőről tudok nyilatkozni. Elhoztam, bedugtam. 10 éve teszi a dolgát hibátlanul. /Whirlpool/
A 6th Sense nem kapcsolható. Az egy automatikusan üzembe lépő funkció mikor érzékeli hogy szükség van rá, teszi a dolgát.
A garanciákkal biztos nem lesz problémád. -
Gatho87
tag
Sziasztok!
Nekem egy Liebherr CNEL 4313-as hűtőm van, 4 éves. Az lenne a probléma vele, vmelyik nap felment a felsőrész hőmérséklete 14 fokra. Azután elkezdett ugrálni de nem állt be a 4 fokra és nem is igazán hűtőtt. Átellenőriztem mindent, tömítések stb, de nem jut be meleg. Végül beállt a 4 fok, de a kompresszor folyamatosan megy, majdnem 2 napja. Szervízes azt mondta telefonba, hogy q legrosszabb fajta hűtő (nem tudom a márka vagy típusra gondolt). De maga a kiszállásra olyan összeget mondott, hogy kicsot kipótolom vehetek egy új hűtőt...sztetek mi lehet a baja? Válaszotokat rlőre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Projektor topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.