Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz poffsoft #5699 üzenetére
Valami nevesebb gépben csak jobban bíznék, 60-70k között is vannak már. Quick program nem tudom mit takar, de a legtöbbön van valamilyen gyors program, így ez nem lehet gond. Szerintem is hasznos, minek menjen le egy több órás program, ha nincs sok ruha, vagy csak napi szintű használattal szennyezettek. Vagy akkor félprogram, ha úgy tetszik, gondolom a kettő ugyanaz.
ildi_: igényektől függ, nekünk egy aránylag alap felültöltős Electrolux van, az talán 75k körül volt, heti ~2 mosásnál két főre, nekünk teljesen elég.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
poffsoft
veterán
Üdv!
[link] ezze a csúcskategóriás géppel szemezgetek.
Amit nem sikerült kiderítenem, milyen programokat ismer vajon?
Asszonyomnak mániája a "quick" programkapcsoló, de én sokallom érte a +20-30 k-t...[ Szerkesztve ]
-
ildi_
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Egyelőre úgy néz ki, mégsem kell új gép. Szivattyúmotor csere volt, 15ért. Ez volt a lélektani határ, e felett nem javíttattam volna már. De sajnos valami nem jól lett összerakva és még nem tudtam mosni vele, mert folyik belőle a víz, a szerelő ma jön vissza.
Amúgy már egy kicsit beleéltem magam egy új gépbe, de így felesleges. (vagy ki tudja mi lesz még)
Keskeny elöltöltőset nem vennék, tehát vagy a nagy maradna vagy egy felültöltős. A szerelő szerint azért drágábbak a felültöltősek, mert jobban keresik őket. Ahogy néztem, 100 alatt nem úsznám meg amúgy a vásárlást. -
harry
veterán
Igazából nem mondta, hogy fontos, hogy keskeny legyen, ha meg nem az, akkor szerintem vegyen rendes szép nagy méretűt, jól tud jönni a nagyobb dob, ha meg nem kell, van félprogram, no meg nagyobb helyen csak jobban elférnek a ruhák (profibb gépekben meg automata súlyérzékelő / vízadagoló, egyebek is vannak).
Ha mégis fontos a hely, és nem akar a tetejére pakolni, akkor felültöltőset néznék, azok 40cm szélesek ha jól tudom, és nekem valahogy szimpatikusabb a kialakítása is (pl. két oldalon rögzített dob, ajtó nincs állandó vízterhelésnek kitéve, mosás közben kinyitható, stb).Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
sysrq
őstag
válasz canniball #5694 üzenetére
"...az elöltöltős az apróbb zoknikat-alsó neműket, stb szeretik bekajálni a dob és a dobház közé...
...egy ponton van csapágyazva (egy rövid tengelyen két csapágy) ez pár év alatt megadhatja magát...
...nem érdemes nyitva tartani az ajtót, mert a nagy súlya miatt megereszkedhet."
Ezek tényleg nagyon viccesek.A Samsungnak van egy típusa ami 40 centi mély, olyat nem kínál más, ha minden centi számít akkor verhetetlen. Az ecobubble-t meg eddig csak dicsérni hallottam.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
canniball
nagyúr
válasz #10726912 #5693 üzenetére
Ááá, dehogy felső kategória, a márka olcsóbbik végéről van, az "egy tekerő, pár gomb meg egy-két led, semmi flanc" kivitel.
És természetesen szó sincs kötözködésről, mindenki leírja a tapasztalatait és így leszünk végül mind okosak.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
válasz canniball #5690 üzenetére
Felső kategóriában lehet, hogy nincs úgy, ahogy írtam, de pl Samsungnál ez kb így van (be tudja szedni a kis ruha szerűségeket (más márkánál a csapágy is a dobnál adja meg magát, ami előltöltős, ha nálad a motor csapágya lesz előbb necces, jelentkezz, bár ezt kötve hiszem, s ezt nem kötözködés miatt írom, tényleg nem ). Függ még talán attól is, hogy ki mennyire tömi meg a gépet, mennyit mos hetente...meg a fene tudja miért (talán a víz keménységétől, keményebb víz=keményebb ellenállás? bocs). Írtam, hogy megadhatja magát (adta már pár ismerősnek különböző márkánál), a motor még zajtalan volt.
Boschnál szerencséd volt, nővéreméknek nem volt szerencséjük (egy év +osan tönkrement a programkapcsoló, ez nem csapágy, tudom, de hibának hiba, szerencse, hogy neked 9 éve jól üzemel).
Ők használtak mosó zsákot, pont azért, mert nekik bement a zokni-gatya az említett helyre. Nekünk szintén be tud menni, de ezt már említettem.
Szóval szerencsés elöltöltős mosógép felhasználó vagy
Teszem offba, mert örülök, hogy pozitív felhasználó is akad, s tényleg nem kötözködés -
canniball
nagyúr
-
-
canniball
nagyúr
válasz #10726912 #5689 üzenetére
"...az előltöltős az apróbb zoknikat-alsó neműket, stb szeretik bekajálni a dob és a dobház közé...
...egy ponton van csapágyazva (egy rövid tengelyen két csapágy) ez pár év alatt megadhatja magát...
...nem érdemes nyitva tartani az ajtót, mert a nagy súlya miatt megereszkedhet."
Kb. 9 éve használunk egy elöltöltős Boscht (vékony, alap modell, semmi csilli-villi), ezek alapján a fentieket cáfolni tudom:
- maximum a párom bokafixeit "keveri ki" az első gumiba, be sosem kajált semmit
- szerelőt még nem látott
- az ajtó szinte mindig nyitva van "szellőzzön csak" alapon, nincs belőle probléma.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
Üdv!
Ha kicsit megtoldod az árat (80-at írtál, 20-as kéne hozzá), akkor vehetsz AEG mosógépet (pl ilyet ), keskeny elől töltőst, most az egyik legajánlottabb márka. Elől vagy felül? Az előltöltős akkor ajánlott, ha keskeny helyen kell elférj, mert: az előltöltős az apróbb zoknikat-alsó neműket, stb szeretik bekajálni a dob és a dobház közé, emellett egy ponton van csapágyazva (egy rövid tengelyen két csapágy) ez pár év alatt megadhatja magát, mindemellett még nem érdemes nyitva tartani az ajtót, mert a nagy súlya miatt megereszkedhet. Szóval ha van hely és keret rá, akkor inkább a felültöltőst javaslom, valamivel straba bíróbb (nem a mosódob csapágya adja meg magát, hanem a motoré, de az később).
Ha nincs keret AEG-re, akkor a Samsung jó választás lehet, de nézhetsz akciós Bosch-t, az is jó lehet (nézz inkább energia takarékosságot, mosóhatást, nyújtott garanciát). -
ildi_
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki mosógépcsere lesz nálam. Az indesit wtl 105-ösöm tegnap este abbahagyta a mosást, elkezdtek villogni a ledek, ruhát centrizni nem tudom, ajtó nem nyílik... A szervizes ma jön, de próbálok készülni az új mosógép vásárlásra, h ne ezután kelljen még járkálnom és minél hamarabb legyen gép.Úgy döntöttem, hogy indesit-whirpool-fagor és egyéb olasz márkákat most hanyagolom. Ezeket akkor sem ajánlották amikor az Indesitet vettem, de úgy voltam vele, h 40 ezerért (jó kis akció volt) kár lenne kihagyni, pénzem sem nagyon volt, úgy voltam vele ha kibírja a garanciaidőt is jól járok. Ehhez képest ráhúzott még pár évet, szóval nem panaszkodom.
Felültöltős gépem volt eddig és a családnak is, most pedig meglepődtem, hogy a felültöltősök drágábbak, mint az elöltöltősek. Felül vagy elől? Keskeny vagy normál? A samsung tényleg jó? 80 ezer körül szánnék rá és szerettem az indesitemben a rövid 30-40 fokos programokat.
Bármiféle tanácsot szívesen fogadok. Köszönöm!
-
harry
veterán
Szarvasi 611-et tudom ajánlani én is
-
törölt tag
Ha ismered, akkor tudod, hogy a Szarvasi Espresso-t pár csavarral szét lehet szedni, 4 csavar le a kazán tetején és totál hozzá férsz mindenhez. Láttam már kivehető tartályost, de a maga kategóriájában a Szarvasi magasan a legjobb: gyors, szinte gondozás mentes, jó kávét főz (nálunk átlag 3* naponta) és éveken át kiszolgál.
Sok sikert, ha más választasz, remélem jó vásárt csinálsz -
Fasten
tag
válasz #10726912 #5683 üzenetére
Van szarvasink, igaz, az kotyogó, jó kávét is főz, de nekem nem bejövős a nem kivehető tartály... Meg elég durva öntvényből is van a szarvasi.
Bár a végén lehet az lesz, a többiben is van bőven kivetnivaló, még az 50.000 ftosokban ius..
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Fasten
tag
Sziasztok,
kávéfőzőt szeretnék venni, max 50.000 Ft-ot gondoltam rá. Eszpresszó gépet keresek, kapszulás, filteres nem érdekel. Fontos a kivehető víztartály. Daráló nem szükséges, bár ennyiért nem is lehet kapni
Miylen gépek vannak ebben a kategóriában? MM-ben nézelődtem, volt kb 4-5 féle, de mindegyiken találtam valamit, ami miatt nem ( funkcionalitási, illeszkedési problémák, gagyi alapanyag stb... )
Tudtok valamit ajánlani? Valamint arra lennék kíváncsi, hogy egy olyan gépen, ami 1-2 csésze kapacitású egyszerre 1 főzettel milyen mennyiségű kávét lehet kisajtolni?
Köszi!
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
neduddki
nagyúr
válasz csemberlen #5677 üzenetére
HI!
majd nem vettem egy delimant mert az esmerok nelnagyon jol vizsgazik,de az inducios miatt lemondtam rolaesinkabbgyujtiogetek egy ctx-re
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz M_o_g_y_i #5676 üzenetére
Samsung SC 4790-et vettünk végül, és nem bántuk meg, kategóriákkal jobb, mint a korábbi porszívónk (Rowenta 1000W). Ugyanazt a szőnyeget, amit a Rowentával 1 órán keresztül szőrtelenítettem ezzel kb 5 perc alatt kitakarítottam, jó befektetés volt már csak akkor is, ha azt nézem mennyi időt spóroltam ezzel magamnak.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
nagyúr
válasz csemberlen #5677 üzenetére
én palacsinta sütőt vettem, gázon használjuk és bevált
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
csemberlen
őstag
Szó volt régebben a kerámia bevonatos edényekről. Vettem egyet, és nemigen vagyok vele megelégedve.
Indukciós lapon sokkal lassabban lehet vele dolgozni, és inkább főzni lehet vele mintsem sütni. Tojásrántottához találtam egyedül jónak. Az elmosogatása tényleg egyszerűbb, gyorsabb.Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
M_o_g_y_i
őstag
Egyik boltban konkrétan eléggé szidták ezt a "márkát", nem spec. típusra kérdeztem, csak általánosan.
Ezután kezdtem kerülni őket.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #5674 üzenetére
De nagyon vegyes véleményeket olvasok a Sencorról, mint márkáról. Kínai termékről van szó egyértelműen, és több helyen olvastam, hogy a specifikációknál feltüntetett adatok nem fedik a valóságot.
Tudom ne várjunk csodát huszonezerért egy porszívótól, de ebben az árkategóriában igyekszem megtalálni a számunkra legjobb megoldást figyelembe véve, hogy állatokat is tartunk."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Igen, eddig nekünk is az a nyerő, de most találtam egyet, ami lehet szimpatikusabb, mert több dologban előnyösebbnek tűnik, és árban alig 800Ft-al kerül többe: Sencor SVC 1030
Samsunghoz képest:
-nagyobb tartály
-nagyobb szívóerő
-plusz kefék (pl turbókefe)
-kisebb zajszintHirtelen ezeket az előnyöket fedeztem fel a Samsung SC-4790-hez képest, ez nekem megérne +800Ft-ot, ha valóban így van, ahogy írják. Ráadásul állattartóknak kimondottan javasolják a sok kefe miatt, nekünk pedig 2 macska van, szóval ez fő szempont.
-
A_ScHuLcZ
addikt
E 3 között vacilálunk, de nem tudunk dönteni, lehetőleg holnap délután el is szeretnénk hozni webshopból, mert szükség lenne rá, az előző sajnos tönkrement.
Samsung SC-4321
Samsung SC-4550
Samsung SC-4790Természetesen ha másik típust ajánlotok azt is szívesen fogadom. A szívóerő fontos, mert macskákat tartunk, és annál könnyebb a szőrt kiszedni a szőnyegből pl.
-
harry
veterán
válasz A_ScHuLcZ #5670 üzenetére
Kamra (portároló) kialakítása és mérete (pl. a két kamrás bizonyára jobb), alkalmazott szűrők száma, típusa (1-2-több, hepa vagy sima szivacs, hányas hepa), esetleg garancia, tartozékok. Meg úgy egyáltalán, lehet jobb az alkatrészek és összeszerelés minősége. Jobb, erősebb motor. Esetleg hosszabb vezeték, meg egyéb apróságok. Érdemes megnézni őket élőben is.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Egy tizen-, illetve egy huszonezres porszívó között mi a lényeges különbség, ha mondjuk mind a kettő porzsák nélküli és azonos márka (pl Samsung)?
-
sysrq
őstag
Az A után következő -plusz- jeleket nem mindig éri meg kifizetni. Elmü tarifatáblázat. Ha a legdrágább díjjal számolunk, 54 Ft/kWh és elhisszük amit a gyártó állít, 272 osztva 12 hónappal akkor havonta 1224 Forintot fizetsz, ha kétszázezer felett választasz pl. valamit akkor ott 675 forint havonta mert A+++ . Minden hónapban marad 600 forintod de egyszer kiadsz 100 ezret. A 3+-os hűtők pedig sokkal vastagabb falvastagsággal rendelkeznek általában, azaz belül kisebbek, tisztelet a kivételnek de azok meg 3-400ezresek.
Lehet találni kompromisszumot, de nagyon kell keresni.
Hűtőt úgy keress, menyi kaja szokott lenni, miben? Készen lábosban, vagy csak alapanyag? Van mikor elég balfasz a polcelosztás. Ez a weben nem látszik, meg kell keresni hol van kiállítva.
Akkor működik gazdaságosan ha mindig tele van,feleslegesen nagyot ne vegyél, és persze a garancia.Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
törölt tag
-
sysrq
őstag
HEPA. Az átengedett szilárd részecskék szerint sorolják osztályokba. A végeredmény a fontos nem az hány szűrővel érik el. Bár gondolom a gyártók is elég nagyvonalúan kezelik a dobozra írt reklámokat, ki vizsgálná be. (Akit nem tudnának megkenni.)
Mi Samsungot használunk, négy éves, de több volt mint tizenezer.Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
harry
veterán
Dupla hepa: gyanítom azt jelenti, hogy két hepa szűrő is van benne, vagyis egy a kiáramló levegő előtt (ez elég általános), egy pedig a motor előtt. Itt is szokott lenni ugye egy szivacs minden gépnél, csak általában nem hepa. Amit mondjuk én annyira nem szeretek, mert sokkal nagyobb koszterhelés éri, hamarabb kell cserélni, és drágább, mint egy egyszerű szivacs. Cserébe jobban védi a motort, de nem tudom, ez mennyire fontos...
-
sysrq
őstag
válasz Integra #5656 üzenetére
Ha úgy vesszük még mindig a 20-ason belül maradsz.
Siemens SN65E006EU lett kinézve már hónapokkal ezelőtt, de most hogy meg van a pénz rá elkezdtem feljebb, a SN65M085EU felé kacsingatni.
Van egy 10+ éves Siemens hűtő és egy majd annyi idős sütő. Maradok márka hű. De a konyhán kívül már minden más Samsung.Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
g@bo
nagyúr
sziasztok
hűtőböl milyet érdeme venni, lestem a samsung digital inverter / no frost modelljeit.
felejtős a márka, vagy van jobb?
-
Integra
titán
-
sysrq
őstag
válasz Integra #5654 üzenetére
20 az rablás. A veled kapcsolatban lévő ember viszont biztonsági játékot játszik, ha fizeted a kiküldött embert, akkor ha valami drágább dolog hullott el a gépezetben az anyacég felé még kommunikálhatja azt hogy te igenis megfizetted a plusz évet, ellenőrizni aligha fogják, őt már kár nem éri, utólag meg ha a szerelő jelenti neki hogy nem a ház előtti villanyoszlopból vezetted a villámhárítón keresztül a delejt a tekába, még engedhet a szolgáltatás árból. Menyit kérnek el egy kiszállásért, és milyen óradíjért? Mert a bekötés húszasa után az sem lehet kevés?
Én mosogatógépet akarok venni és jó hogy van egy kis háttérinfó egy cégről, ez korrekt hozzáállásnak látszik, csak drága. A Bosch két évet ad, de még nem találtam kisbetűs részt hozzá.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
Integra
titán
vagy 20k-t..
nem fogadnak el, ezért küldik a saját szerelőjüket.
1 évre kötelezi őket a jogszabály, plusz egy évet ők adnak önhatalmúlag, és ehhez a saját szerelőt kikötik. így keresnek még rajta. egyszerűbb lenne, ha azt mondanák, hogy kerül a főzőlap 200ezer ft-ba, 1 év gari, de vásárolhatsz hozzá még 2 év garit, 10e ft felárért.. sok helyen így játszanak a jótállási idővel. ők szerelőt küldenek ki. ez van....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Porszívót szeretnénk vásárolni, de nem porzsákosat, és nem is víz alapút, hanem tartályosat. Egyelőre panellakásban lesz használva, és vannak macskáink is, tehát a szőrt nem árt, ha jól össze tudja szedni szőnyegről és parkettáról egyaránt.
Ő az egyik kiszemeltünk, de még nem sokat nézelődtünk, mit ajánlotok? Szülők azt javasolták ne költsünk rá ennyit, de úgy vagyok vele, hogy ha veszünk valamilyet, akkor csak valami normálisabbat, mert gyakran használjuk.[ Szerkesztve ]
-
sysrq
őstag
válasz Integra #5649 üzenetére
Lehetne pár kérdésem?
-Menyi pénzt kérnek ha őket kérnéd (kérted volna) fel a beüzemelésre?
-Elfogadtak volna más által adott nyilatkozatot ha beköti, vagy csak és kizárólag ők?
Ez csak egy burkolt plusz pénz lett volna a plusz egy év garanciára?Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
Integra
titán
válasz DeFranco #5645 üzenetére
nem akarom bemásolni, de a lényeg, hogy van olyan része, amiben igenis beismertem, hogy noha jószándékkal vettem meg, nem tájékozódtam kellően a jótállási feltételekről, még ha az rajta is van a jótállási lapon és hibáztam, tehát alapvetően nem raplizhatok a teka-val szemben, mert papíron ők teljesen szabályszerűen jártak el.
én nem letorkoltam őket, megkell hagyni a másik félnek is, hogy érvelhessen. én azzal fejeztem be (noha megmondtam mit gondolok), hogy megoldást szeretnék találni, állapodjunk meg valamiben. ez a win-win helyzet. persze, moroghatnék tovább (mert most is etikátlannak tartom az egészet), de nem akarok. én nem keresztrefeszíteni akarok, az egyik félnek sem jó....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
harry
veterán
válasz Integra #5644 üzenetére
Igazából szerintem teljesen jól jártál, világosan le volt írva, mikor él a két év gari, te ennek nem feleltél meg, innen kezdve simán elhajthattak volna, és egy szavad sem lehetne.
De úgy látszik elég korrektek, hogy mégis foglalkoznak az üggyel.
Az nyilván más kérdés, hogy szerintem is hülyeség, még akár a bármilyen szakemberes bekötést is feltételként támasztani, ha teszem azt a bekötés pusztán a csoki csati 4 csavarjának meghúzásából áll, és mindezért egy szép nagy összeget elkérni, de hát ez van.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
thEndeR
aktív tag
Anyám ma vett egy Tefal GV 5225-ös vasalót. Metroban volt akcióza, ha viszel be régi vasalót akkor 30k helyett 20k-ért viheted. Még nem próbálta ki, de elég jónak tűnik, remélem az is lesz.
-
Integra
titán
válasz csemberlen #5643 üzenetére
idézek egy részt a levélből.
"A TEKA minőség iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, miszerint a törvényben előírt egy éves kötelező jótálláson túl cégünk kettő év teljeskörű garanciát biztosít a készülékekre. A második év jótállás eléréséhez kettő feltételt írunk elő: egyik a szürke színű jótállási jegy – érvényesen kitöltve – megléte, illetve a fix bekötésű készülékek szakszervizzel történő beköttetése és ennek az igazolása jótállási jegyen vagy számlával. Erre azért van szükség – kiváltképp az indukciós főzőlapok esetében – mert az elektromos hálózatra való bekötés a készülék működését befolyásolja, továbbá a cégünk által delegált szerelő hivatott ellenőrizni a beépítés általunk támasztott követelményeit. Ez azért fontos, mert ezzel a jövőbeni vitás esetek elkerülhetők. Sajnos nem tudunk különbséget tenni az olyan körültekintő – mint Ön – (mind a bekötésre, mind a szellőzésre vonatkozóan) és az esetlegesen házilag barkácsolt bekötések között, ezért kérjük egységesen a fix bekötésű készülékek szakszervizzel történő beüzemelését. A kereskedőink figyelmét minden esetben felhívjuk arra vonatkozóan, hogy a vásárlókat erről feltétlen értesítsék – a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett – továbbá a szürke garanciajegy szövegében is feltüntettük az erre vonatkozó passzust.
Az Ön által használt készülék, - ellenben az Ön állításával és tapasztalatával - kijelenthetjük, hogy a TEKA Magyarország Zrt. kínálatában szereplő legnagyobb tudású főzőlapja. A GKST 60 F I4 High Facette teljes felületű indukciós főzőlap összehasonlítását bármikor vállaljuk az Ön által „40eFt-os legolcsóbb szutyok”-nak aposztrofált készülékkel de bármilyen hasonló kategóriájú készülékekkel szemben is."én nem akarok veszekedni meg fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni, szeretnék egy kultúrált megoldást. természetesen, az adott cég, dönthet másképpen is, hiszen a közös megegyezés a megoldás, de nekem úgy tűnik, hogy a törvénynek megfelelnek. de ha tudod linkkel idézni a pontos szabályzatot, szívesen olvasom.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz csemberlen #5641 üzenetére
5625
-
Integra
titán
válasz DeFranco #5639 üzenetére
nem mondom azt, hogy ez a teljes megoldás, de a jelen lehetőségekhez képest viszont azt mondom, hogy ok, ezt állom, így legalább nem én fizetem az 50ezer ft-os alkatrészt. persze az is lehet, hogy csak 200ft-os alkatrész lesz a cserés, de ezt bevállalom, még ha én mondjuk 10ezret is fizetek. működjön.
megmagyarázta nekem a garis feltételeket is, hogy miért így csinálják (kóklerek miatt), de én ezzel nem tudok mit kezdeni, akkor mondják azt, ohgy kijön a szerelő, üzembe helyezi és fizessek 3000 ft-ot és kész. ezt még lenyelem. de nem ennyit kérnek érte. és ezt etikátlannak tartom továbbra is....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
kis update a teka-tól.
a termék igazgató válaszolt az emailemre, felajánlotta, hogy ők állják a teljes alkatrész költséget, ha én vállalom a kiszállás és a munkadíj költségét.
elfogadtam, korrekt....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
j.bravo
addikt
Jaja, ezeket láttam, alapból kissé idegenkedek az ajtó élén levő miniatűr kezelőszervektől, de ha esetleg olyanból lesz valami brutáljó ajánlat, akkor még az is lehet hogy az lesz...
Konyhacsere nem mostanában lesz, igaz 8 év körül lehet a bútor, de még tök jó állapotban van, legalábbis a cseréhez túl jóban, a költségvonzatot is figyelembe véve. Legfeljebb munkalapcsere lesz ha asszony azt mondja hogy kell, meg a lábak előtti kis védőcsíknak a cseréje (ezek nincsenek annyira szem előtt hogy kritikus legyen a pontos színegyezés)
No de, a lényeg hogy szerintetek se kell olyantól tartani, hogy a szabadon állónak tervezett masina szűk helyre bepasszírozva túlmelegszik, vagy ilyesmi. Szóval nem kell ezeket kizárni eleve.
Köszönöm szépen mindenkinek!Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
harry
veterán
válasz j.bravo #5634 üzenetére
Egy új konyhánál esélyes, hogy beépíthetővel terveznék, az úgyis egy sok százezres projekt lenne, ott az a kis plusz a beépíthetőségért nem akkora tétel, hogy ne érné meg az egységes arculatért. Inoxok is jellemzően drágábbak a sima fehér verziónál. De amúgy másban nincs igazán különbség.
Esetleg van a teljesen beépíthető, aminek a kezelőpanelja sem látszik, mivel az ajtó élén vannak a gombok, ez egy funkcionális különbség, mondjuk ha nem építed be, akkor talán inkább hátrány De azért megemlítem.
Illetve azt sem árt megfontolni, hogy a következő pár évben tervezed-e lecserélni a konyhát, és az újban hogyan mutatna a gép. De ezek olyan dolgok, amiket Neked kell kitalálnod, gépek közt nincs igazán különbség (mármint a beépíthetőség szempontjából vizsgálva az egyéb funkciókat adott tudású modelleknél).
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
magyarán a lehetőség, hogy még rákölthetek többet ér mint amibe a burkolat kerül
azt hittem van más magyarázat is.köszi azért! A sütő üveg plusz inox ajtaja mellett jól mutatna egy inox m.gép, főleg hogy a konyhabútor nem új, nem biztos hogy találnék ugyanolyan bútorlapot. Szóval nem járok rosszul a különálló modellel, király, köszi!
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
harry
veterán
válasz j.bravo #5630 üzenetére
A beépíthetővel egységes képet érhetsz el a konyhában, lévén nem látszik / ugyanolyan, mint a bútor, és ennek általában van némi plusz ára.
Szabadon álló gépek teteje is levehető általában, így azok is különösebb gond nélkül beépíthetőek munkalap alá (avagy ilyen tekintetben nem különböznek, csak ennek az elejére nem lehet bútorlapot tenni).Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
j.bravo
addikt
Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy a beépíthető mosogatógépek miért drágábbak a szabadon álló társaiknál? Esetleg rosszul látom és a szemre amúgy azonos modellek másban is eltérnek?
Illetve, van valamilyen káros hatása ( hűtés, akármi? ) annak ha a szabadon álló modellt (ha befér: elvileg pont annyi hely van) simán betolom a konyhapult alá? Mindkét oldalról bútorlap határolná.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Integra #5625 üzenetére
és akkor csodálkozol, hogy sokan tesznek rá, hogy mekkora presztizs egy márka, akkor sem hajlandóak kifizetni a felárat?
pitiáner dolog, de itt az élő példa, hogy soha nem lehetsz biztos benne, hogy megkapod amit kifizetsz, így hogy legyen az ember motivált arra, hogy a "minőségit" válassza? (Arról nem is beszélve hogy hogy van pofája 2 év alatt elromlani)
-
Integra
titán
válasz csemberlen #5609 üzenetére
na, megvan a jótállási jegyem.
2 év.
helyett csak 1, mert nem teka "szerelő" kötötte be, hanem az amúgy profi konyhatervező/kivitelező/mérnök szakemberem... és igen, a jótállási jegyen látható márkaszervíz felhívása után erről készséggel tájékoztatott is az amúgy botrány unott hangú nő.
most fogalmazok egy visszafogott levelet a teka-nak..
pofám leszakad, hogy ekkora mocskos smucig lehúzást művelnek ezek is. gyalázat, hogy ebben az országban már semmi tisztesség nincsen. igen, végigolvashattam volna a jótállást vásárlás után, mikor a kezembe került, meg fel is hívhatták volna a figyelmem a jótállásnál erre az igencsak nem elhanyagolható dologra...
undorító....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
megnéztem a rendelésem gyorsan emailek között. 1 hónap múlva jár le a 2 év gari.. úgyhogy iparkodnom kell.
-
-
poffsoft
veterán
válasz Agyasima #5617 üzenetére
Tökegyértelmű:
Főzőlap: 60 cm-es,indukciós, Elektrolux (?), Zanussi. Ár tól-ig
Sütő: pirolítikus, nagyventillátoros legyen. Van Elektrolux és a többi. Ár tól-igFellelhető: google, márkabolt, outlet.
Esetleg kérdezd kezdésnek árgép.hu-tKb. ennyi, első olvasás után...
(Rejtő rulez)[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
-
Agyasima
őstag
válasz neduddki #5616 üzenetére
Ó, hogy az isten áldjon meg téged. 10 éve próbálom dekódolni az irományaidat, de hogy még mindig nem megy, az már elkeserítő. Pár nap alatt talán rájövök, mit is javasolsz! Azért kössz!
csemberlen Neked is, asszem.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
neduddki
nagyúr
válasz Agyasima #5612 üzenetére
HI!
fozolap indukcios 60cm-es elux-ok 90ktol zanussi 65ktol
suto nagyvantis es nezzetek meg a pirolitikusat erdekes /a katalitikusat ellnebn keruld/ elux 120k-tol, sima 80k-tol
hejj: markabol, bemutatoterem, braktaruv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Agyasima
őstag
Beépíthető elektronyos sütőt és hozzá tartozó szintén elektronyos főzőlapot hol, mennyiért, milyet? Ilyesmire gondolok. Nagyon süti vagyok a témához. Utána lehet ennek olvasni valahol? Van valakinek tuti tippje?
Végre elköltözünk a híd alól a zasszonnyal:
[ Szerkesztve ]
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Integra
titán
mo-n vettem, van is rá 2 év garim. remélem, még nem csúsztam ki belőle.. de tudod mi a durva? hogy jó, ha 50x bekapcsoltam eddig....
-
concret_hp
addikt
-
Integra
titán
válasz csemberlen #5590 üzenetére
velük beszéltem
40rugó lehet munkadíj nélkül......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
St3ven
addikt
válasz DeFranco #5593 üzenetére
Kapcsolódó kérdés: mi a szokásos program a mosógépeknél? Leengedéssel kezdenek, hogy az esetlegesen benn maradt vizet kieresszék, vagy egyből feltöltéssel?
A mai mosásnál direkt megfigyeltem: a mienk is leengedéssel kezd.
Szóval legalább az állott vizet eltünteti, ami az előző mosás után maradt bent. De hogy ezt miért nem lehet a végén (is) megcsinálni!?
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
neduddki
nagyúr
-
peti_s
addikt
Én beszívattam a vizet a géppel, és beletöltöttem kb 2-3 dl sósavat. Nem mart ki láthatóan semmit, de kipucolódott az egész. Ez a régi forgókapcsoló halott energomattal csináltam. Halkabb lett mint az újabb. Ja, akinek van feles forgókapcsolója energomathoz, megköszönném ha szólna, nagyon jól jönne. A sósavat csak saját felelősségre, a régi gép azóta csöpög.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz concret_hp #5602 üzenetére
Mert oda nem fér annyi, és ki is folyik ahogy lecsukom.
@harry: lehet igazad lesz, ki fogom próbálni
-
concret_hp
addikt
miért nem a mosópor helyére rakjátok?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
harry
veterán
válasz DeFranco #5600 üzenetére
Megállítás után? Miért tenné? Elvileg a programot kell folytatnia... legalábbis szerintem főmosás alatt (feltöltés, vízmelegítés után/körül) nem lehet ebből gond. Később persze centri, öblítés, vízcsere, stb, de addig azért eltelik egy jó idő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik