Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Hello, a gozallomasomban tonkrement a panel, viszont a cseredarabhoz jar pumpa + cso is, ahogy a kepen lathato: kep kep2 kep3 (elso link lassan tolt be)
Gyarilag ezen egy roppantott csobilincs van, ilyen nem tudnek ratenni (ha igy, egyben cserelnem).
Jo lehet egy ilyen 'hagyomanyos', amit meg kell huzni egy csavarral? A tartalyban elvileg 5-6bar nyomas lehet, foleg emiatt kerdem.(megoldas meg persze csak a panel csereje, csak meglehetosen maceras, nyilvan sokkal gyorsabb az egesz, azert is adjak igy, es eloszor igy probalnam en is)
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Ja vagy ugy, azt hittem annyi a cel csak, hogy legyen magyar szallitas.
Sajna nem tudom az Amazonos magyar szallitas reszleteit, elallas ott is van, de ugy latom a kiszallitasnak van dija (jo kerdes a visszakuldessel mi a helyzet, az lehet ingyenes, ha az, akkor szerintem nem vagy hatrabb mint egy random magyar webshoppal).
-
harry
veterán
válasz lsebestyen #55077 üzenetére
Szerencsere mosogepet pont nem kell vennem, de amikor par eve neztem, akkor az inverteres motorral szerelt, LG direct drive eleg meggyozo volt, valoszinuleg arra keresgelnek eloszor. Van amugy kulon mosogepes topik is, ott szerintem tobb tudast talalsz.
-
harry
veterán
válasz BB9360 #55066 üzenetére
En meguntam a tanakodast s ezt vettem: link
AEG Ergorapido CX7-2-45AN
Per pillanat nincs porszivonk egyaltalan, szoval mindenes lesz (lakas, kocsi, morzsa, kutyaszor).
A review-k eleg jok, videon lattam ott jol teljesitett, en egy ilyenert mar ezt is sokallom (vagy inkabb ugy mondom eleg nagy felara van ezeknek a botoknak, en alapvetoen egy hagyomanyos madzagos, zsakmenteset akartam volna, na mindegy).
Ami igy ranezesre elony, hogy lejjebb van a sulya, es van allvanya (tudom nem funkcionalis szempontok, inkabb praktikum / ergonomia, de ez is fontos). Majd meglatjuk milyen, de mivel sokmindent kell mostansag beszerezni, nem tudok egy termekre 1-2 napnal tobb kutato idot szanni (meg nem is eri meg a szabadidom).[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz #94529552 #55010 üzenetére
No arra jutottam, hogy vegyes a kep, de ami 'teljesen' szabadonallo, ott a legtobb modell 600mm, mig mondjuk Beko es Sharp ott is kicsit keskenyebb (596 vagy 598 nem tudom mar).
Ami nekem jo megoldas lenne, az a 'munkalap ala epitheto' (under countertop), hisz oda kell, jellemzoek ezek mind kisebbek 600mm-nel egy kicsit, es be lehet allitani jol a magassagat is, viszont van fogantyuja, es lapot sem kell szabni ra.
Kulfoldi alberletrol es rovid tavrol van szo, igy nem akarnek sem nagy beruhazast, sem barkacsolast, illetve az otthoni boltok sajna nem jatszanak (bar nyilvan itt is megvan a megfelelojuk - tobbnyire).Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Valoszinuleg az lesz. A fo gondom, a szelesseg kerdese. Szoval a "60nak" irt szeles mosogatok nem tudom befernek-e egy 59.8 szeles helyre, ezert merult fel a beepitheto kaegoria (en ugy lattam azok 59.6 szelesek, de lehet a szabadonallok is, nem tudom). Magassag nem gond, van vagy 88cm hely. Majd a heten lehet korbemerek parat boltokban csak ugy, ha tuti mind max. 59.8, akkor ok.
(Masfelol nem koltenek ra sokat, mert 1-2 ev mulva lehet innen koltozunk, s a legtobb alberletben helyen szokott lenni errefele. Hasznalt sem kizart, csak nem hiszem, hogy el / fel tudnam hozni. Esetleg a 45cm-et, es az tuti elfer )
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
A szabadonallo tipus leirasa kicsit ellentmondasos / vagyis a leirasban 60cm szerepel, de a szerelesi illusztracio mar ott is 59.6mm szelesseget ir link
Vagy egyeruen mind 59.6cm szeles, csak nyilvan egyszerubb a 60at ramondani...?[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Kiszedtem konyhapult alol egy beepitett kis hutot (lesz helyette szabadonallo nagy, amit nem reg irtam is), es ennek a helyere betennek egy mosogatogepet.
A gond az, hogy a hutok 59.5cm szelesek, es persze ahogy latom a hely is +2mm max, de egyertelmuen nem eri el a 600mm szelesseget. Legalabbis elol fent 59.8at merek, lent vagy hatrebb megvan a 60.Viszont ha jol latom, a mosogatoknal is van szoras 595-600mm szelesseg kozott, pl AEG FFS5260AZW link
Talan itt is a beepithetok keskenyebbek par mm-el? Ezeket amugy igy szallitjak, barmifele elolap nelkul, vagy van azert legalabb valami takarolap rajtuk?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Ja igen, mosogatogep:
WHIRLPOOL OWFC3C26 link
Erre a tipusra nem sok talalatok latok, de ha O nelkul keresem, akkor ez az linkKicsit negativ eloerzesem van minden Whirlpool cuccal kapcsolatban, de ez csak egy erzes. Mit erdemes tudni roluk? Osszeszerels, anyaghasznalat, minoseg? Szabad venni?
(Kulfoldon vagyok, itt sajnos ugy erzem nemileg limitaltak a lehetosegeim jelenleg, bar mondjuk ez pont nem surgos, tudok keresgelni)Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz BB9000 #54737 üzenetére
Atfutottam most ezeket a velemenyeket is, teljesen hasznalhatatlan a legtobb. Egy resze szerint csendes, masik szerint hangos, sokan meg csak nyafognak valami miatt, ahogy azt szokas. Szumma 4.5 csillag, es a fentiek utan en nem igazan ertem mire alapozod azt, hogy nem ajanlhato... Amit leszurtem, hogy oldalt melegszik, ami adott elrendezesben (szekrenysorban) lehet gond, meg ugy tunik a hangja szubjektiv, de nem tudom elkepzelni miire gondolnak (folyon megy? attol alapvetoen nem lesz zavaro. neha kattan? ezzel megint nem tudok mit kezdeni. megint masok szerint kifejezetten halk, akkor most mi van? mindegy, majd kiderul ha megjon.
-
harry
veterán
-
harry
veterán
Sziasztok, hűtőt szeretnék venni (Luxemburgban), itt főleg nem annyira ismerem a kínálatot, de ebben a boltban értelmes áron látok műszaki cikkeket, és érdekes módon a Sharp a legolcsóbbak között van, bár ennek nyilván más oka is lehet.
Konkrét példány: link
Sharp SJ-BA10IMDI2-EU-KVélemények erről?
Úgy általában Sharprol?
Illetve a vízadagolóról? Hasznos lenne, de nem ragaszkodom hozzá mindenképp.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Amit küldtem, az alapján nincs korlátozás a III., XI., XVI. kerületi átvevőhelyeken, a többin igen, szerintem ezeknek megér egy telefont (ezt az oldalt ma frissítették, következésképp ahol nem szerepel, hogy 'hungarocell', ott át kéne vegyék).
-
harry
veterán
Amennyire én tudom, az nem veszélyes hulladék, csak simán háztartási. Egyszerűen csak nem újrahasznosítható műanyag.
Hungarocellt elvileg át kéne vegyen hulladékudvar, itt megnézheted, hol van korlátozás, vagyis ahol most épp azt nem vesznek át: link
-
harry
veterán
Na ezt mondjuk jó hallani. Barkácsgépeknél úgy tudom ez a helyzet amit írtam, illetve írta valaki, hogy jellemzően törököknél készülnek (?), bár ettől alapvetően nem látom miért lenne rosszabb, de ez negatív kontextusban szerepelt.
Talán itt: link
Ez mennyire helytálló?[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Szüleimnek van egy lassan ~20 éves Bosch mosogatógépe, ami ugyan még jól működik, de ki tudja meddig, szeretnénk utódot keresni.
Mivel ez igen bevált, szeretnének következőnek is ilyet, amivel én ugyan nem értek egyet, de próbáljuk meg. Amennyire én tudom, már rég nem azt a színvonalat képviseli a márka, mint régen - ez úgy általában igaz, vagy van ajánlható széria, ársáv?Nem tudom milyen kritériumokat lehet támasztani, nyilván jobb a halkabb / takarékosabb; 'normál' méretet keresünk (60cm széles, nem tudom ez manapság hány terítéket jelent), vagy szabadon állót vagy ilyen részben beépíthetőt (kezelőszerv látszik). Bár ez utóbbira még rákérdezek azért.
Ha nem Bosch, akkor AEG, esetleg Electrolux?
-
harry
veterán
Én pl. biztos nem vennék porzsákos porszívót, nagyon régóta használok nélkülit, és nekem nagyon bejött. Nem akarok azzal molyolni, hogy textil esetén kitornásszam belőle a koszt valahogy (ez tuti jobban belélegzed, mint amíg a tartályost kiöntöd), papírt meg kissé pazarlónak érzem / folyamatos utánpótlás kell. Nyilván van, akit ez nem zavar, sőt, lehet tényleg jobb is egy ilyen porszívó (teljesítményben úgy tudom igen, sőt olcsóbbak is).
Az, hogy porzsák nélküli, egy kényelmi szempont, ennek viszont meg is kell fizetni az árát, és ezt nem akarják sokan. Egyet használtam ismerősömnél, és van egy saját, mindkettő ilyen 35-40k közötti gép, ezek szerintem egész jók. A gond ott van, ha valaki olcsón szeretné ezt megúszni, ott sajna lehetnek gondok... Meg aztán nyilván ezek között is van sokféle, 1-2 kamrás, ilyen-olyan szűrős stb. De úgy általában azért szerintem erős azt mondani, hogy semmiképp se vegyen valaki zsák nélkülit, csak legyen tisztában azzal, hogy valamit valamiért.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Hát igen, bár az inverteres belépő modellek ilyen 90-110k között indulnak, ami már odébb van az olcsótól, azon agyalok ez talán annyira nem is fontos (kétlem, hogy a motor menne tönkre benne / az inkább javítható, a zajszint meg gondolom centrizésnél szintén magas).
-
harry
veterán
válasz blattida #30518 üzenetére
Köszi az infót!
Üst: oks, viszont csak van olyan, aminél az első-hátsó rész csavarozva van, nem? Vagy már ennyire mind 'egyben' készül?
(Aztán eszembe jutott, hogy a dob anyagára gondoltam, régebben mintha itt is láttam volna valami variálást valamelyik márkánál, de manapság talán ez sem akkora különbség).Beállítva a fontosabb paramétereket kb ez a lista jött ki nekem (inverter -re keresve): link Innen vegyem meg ami nekem szimpatikus, s ennyi...?
-
harry
veterán
Sziasztok!
Az 5-6 éves Indesit mosógépünk döglődik, talán csapágy, de mivel öntött/összeforrasztott üsttel szerelt, ezért igen körülményes cserélni (bár némi barkácsolás árán elvileg megoldható). Ez a B terv.
Viszont szeretnék körülnézni új gépek terén is (ha megdöglik / nem sikerül a javítás).
Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? Mekkora felárat ér meg egy inverteres motor / miért / mennyivel jobb ez? Az üst anyaga számít? Szempont, hogy szerelhető / javítható legyen, pl. az üst valamilyen oldható kötéssel legyen összerakva... Meg persze a garancia, bár itt a gyári megáll 1-2 év körül többnyire, kiterjesztett meg nem tudom mennyit ér (eleve ez inkább biztosítás mint jótállás). Ja meg lehessen folyékony mosószert használni. És elöltöltőset keresek (bár tudom a másik jobb konstrukció, ez praktikusabb).
Energiafelhasználásban sok különbséget már nem látok, ruhatöltet, centri fordulat, programok stb szintén elég hasonló. LCD kijelző sem érdekel, sőt minél egyszerűbb (javíthatóbb) a vezérlés, annál jobb.
Gyártók terén kiszórnám a Whirlpoolt, Indesitet, többit passzolom, nekem Elektrolux szimpatikus. Árban nem látom miért mennék 100 fölé, de szerintem már 80k körül van olyan gép, ami megfelel, de ha indokolt lehet szó más árkategóriáról is.
-
-
harry
veterán
válasz fi:zi'k #13190 üzenetére
Hja, durca. Az olcsóbbak annyira nem tetszenek ezzel a műanyag kinézettel, a fém darabok közül ez az alja lehet, de talán a célnak megfelel. 13k körül mondjuk volt, ami már úgy tetszett kinézetre, anyaghasználatra, fedél / nyitásmechanika, de mondom a harmadáért van olyan, ami funkcióban megfelel, szóval... és akkor még nem beszéltünk a 20k feletti darabokról Különböző hőmérsékletek, melegen tartás, szűrők, tudom is én...
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Bármi gyors tipp vízforralóra? Kerülendő típus? Vagy az első ami megtetszik?
Úgy látom a mostani megdöglött. Lámpa világít, mérés szerint a kábelezés is jó, úgyhogy gondolom a fűtőszál romlott el benne (?).
-
harry
veterán
-
harry
veterán
Szóval némileg már a Bosch alatt? Mondjuk én különösebb gond nélkül vennék Electroluxot is, illetve, ha minőséggel nincs gond...
Pakolhatóság: hm nem tudom, mire gondolsz? Itt is van fektethető tányértartó, emelgethető fiók, talpas pohártartó cucc. Leírás alapján látok mondjuk hangzatos dolgokat a Boschnál, de ez alapján nehéz megítélni. S azért ekkora árkülönbséget szerintem nem indokol, főleg, hogy nem inverteres motor van benne...cekkk: jó kérdés, engem azért zavarna, mindenesetre említettem neki.
-
harry
veterán
Ismerősöm nézett egy Bosch mosogatógépet, ezt: link1 link2
Szerintem 150-ért sok, és ott a garikiterjesztés is drága - noha amúgy nem lenne bajom a Bosch gépekkel, sőt. (Mod: gondolom általában a Bosch +gari drágább, és máshol is ilyen áron van, szóval ez nem a bolt ellen szól nyilván...)
Helyette ezt az AEG-t javasolnám neki 120k-ért: link
Olcsóbb a +gari, sőt inverteres motor van benne, halkabb is így kicsit, no meg jóval olcsóbb.Vélemény, javaslat? Nem néztem el semmit, ugye? Furcsállom, hogy ekkora árkülönbség van, elég hasonló kategóriás gép ez a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz macilaci78 #11913 üzenetére
Azért van egy pár kötés a lakásban, ennyi erővel bármelyikkel lehet gond.
csemberlen: egy szóval nem mondtam, hogy ez mindenkinek való.
Acef: na igen, ez jelenthet macerát...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz macilaci78 #11911 üzenetére
Ez rendben, de milyen hiba következhet a bekötésből, ami nem jelentkezik az első áram alá helyezésnél mint pl. hibás kötés esetén? Mert ha ezen túl vagyunk, nem igazán látom, hogy tudna pl. fél év után, az addig működő bekötés mégis hibát okozni. Fizikailag konkrétan 4 csavar meghúzása egy csokicsatin a művelet.
Még esetleg ilyen szellőzéssel, kötelező távolság be nem tartásával kapcsolatos dolgok jutnak eszembe, amire a bekötésnél (beépítésnél) kell figyelni, s idővel okozhat kárt, nem feltétlenül egyből. De erre megint csak lehet figyelni.
Másrészt, a szakszerviz 1 év garanciát ad, ehhez vettem további 4 évet (ezt mondjuk inkább biztosításnak nevezném).[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz macilaci78 #11888 üzenetére
No és pont ez az, hogy a gyártó a bekötésért semmilyen körülmények között nem vállal felelősséget - kivéve nyilván, ha őket kérem meg, sőt, ekkor 2 év garit is adnak -, nekem annyi a feladatom, hogy oldjam meg, hogy ez szakszerűen történjen meg.
Ha a hiba a bekötés miatt van, zargassam azt, aki végezte. Ha más miatt, akkor jönnek javítani, ilyen egyszerű.
Én pedig vállalom a bekötés felelősségét, nem tudom miért olyan ördögtől származó gondolat ez De nyilván ez egy kategória a szívsebészettel, felelősség és bonyolultság terén is, igen.Autós példa: nem látom, egy hozzáértő szerviz (és itt nem sarki tuninglada műhelyre gondolok) miért lenne kevesebb általános feladatokhoz. Ha valami spéci hiba van, oda meg nyilván több ismeret / felszerelés / szerszám / egyéb kell. Nem is esnék neki javítani, mert nem tudok vele mit kezdeni, de ez egy alap feladat, más kategória. Még csak az sincs, hogy 0-ról kell kiépíteni a bekötést; egy meglévőt cserélek. Egy olajcserét magad is megtudsz ejteni, nem kell hozzá egy szakszerviz tudása, hogy a példánál maradjak.
-
harry
veterán
válasz macilaci78 #11857 üzenetére
Valóban, de
- nem vagyok nyomoronc és be tudom kötni
- ha a villanyász vágja haza, most polgári peres úton verjek le rajta 90k-t? Azért ez sem tűnik egy egyszerű megoldásnak. Meg mindössze négy kábel helyes sorrendbetétele, és négy csavar meghúzása a feladat, ezért nem fogok sem 10k-t fizetni, sem szabadnapot kivenni, hogy jöjjön valaki ide szerelni.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Sziasztok!
Beszéltem a héten az Electrolux márkaszervizzel indukciós főzőlap bekötéssel kapcsolatban - mivel sehol sem találtam konkrét infót azzal kapcsolatban, miért-kinek-hogyan kell végeznie a bekötést.
Elmondásuk szerint, nekik mindegy ki végzi a bekötést, igazából még akár magam is megcsinálhatom, a kérdés, hogy meghibásodás esetén annak oka visszavezethető-e a bekötésre. Ha igen, akkor az azt végző személy a felelős, ha nem, akkor a szerviz.
Na most, az elég egyértelműen kiderül, ha hibás a bekötés, másrészt ha villanyszerelő is végzi, próbáld utólag elérni...
Innen kezdve nem látom, miért ne kötném be magam. Fontos megjegyeznem, hogy nem szükséges tervezés, méretezés, mivel jelenleg is üveg kerámialapos főzőlap van, ami emlékeim szerint ráadásul csak 1 fázisról megy, amit nem is igazán értek, mert a lakásban 3*16 van, ha minden igaz (3 fázis tuti, áramban nem vagyok biztos). Szóval nem igazán lehet ebből probléma.Esetleg vélemény, tapasztalat?
-
harry
veterán
Sziasztok!
A preciz.hu webshop 5 éves garanciával kapcsolatban vannak tapasztalatok? Itt a kiterjesztés csak +9k, míg máshol 18k körül van, és szállítás is ingyenes, ami elég vonzó. Árukeresőn úgy látom elég pozitív véleménnyel vannak magáról a boltról.
Van esetleg valamilyen tapasztalat, tanács, mit fedez / nem fedez ez a garancia, esetleg eltér a többi boltéhoz képest?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz emikee #11190 üzenetére
Vegyél fele ennyiért 5 év garival gépet. Még ha pont 5 évnél is hal meg, és veszel megint ennyiért 5 év garival gépet, akkor 10 évre biztosítva vagy. És azért kétlem, hogy megdöglene egy gép öt év alatt.
Míg mondjuk, akár egy drágábbnál a 10 év akkor is húzós, és hacsak nincs rá garancia, akkor semmi sem biztosít, hogy annyit fog is menni. Míg az előbbi esetben van. Cserébe persze egy egyszerűbb gépet kapsz, kevesebb funkcióval - kevesebb hibalehetőség
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz RaPiDsHaRe #11120 üzenetére
Aldis cuccokkal jók a tapasztalatok (Workzone), ránézhetsz esetleg ott is a kínálatra (lehet Lidl is van olyan jó, de azokat nem ismerem).
-
harry
veterán
válasz Mercutio_ #10716 üzenetére
Jól gondolom, hogy pusztán attól forog, hogy folyik bele a víz? Nincs eltömődve valahol? Ecet, vízkőoldás? Vagy esetleg nem is jut el odáig (valami törés korábban)? Fizikai akadály biztos nincs, kézzel forgatva nem akadozik?
Hirtelen ezeket csekkolnám, de többet nem tudok...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Áh értem Nekem sem az ujj húzogatás miatt tetszett meg, hanem, hogy egyből lehet tetszőleges fokozatot választani, bár persze a léptetős sem akkor probléma, na de ha egyszer lehet ilyet is.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Indukciósnak van írva mindkét helyen, és az is. Attól még az anyaga kerámia.
neduddki
A második felet nem értem Mi a helyzet a slide vezérléssel?
Köszi a linket, +5k és még két év gari elég baráti. Bár nem értem, miért 1+2, a MM oldalán azt írják, alapból két év van rá. Illetve +5k a szállítás is, az így akkor +10k +1 év garanciáért, ami már annyira nem szimpatikus.Nem tudjátok, mennyi szokott lenni a beüzemelés költsége?
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Egyre kevésbé vagyok kibékülve az itthoni elektromos főzőlappal, holnap lehet körülnézek, mennyibe is lenne ezt indukciósra cserélni. Csak bosszantanak a járulékos költségek, villanyszerelőt hívni (négy vezeték csokicsatiba kötéséhez, ha jól sejtem...), és persze az edénypark áttekintése, igaz annak egy része már amúgy is rég megérett a cserére.
Esetleg erről mi a véleményetek? [link] [link]
Electrolux EHH6540FOK
Tetszik a slide-vezérlés (nem csak egyesével léptethető a +/- gombokkal, mint általában), meg, hogy nem fém keretben van, bár ez másodlagos; mindemellett nem elszállt áron.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
A mélység elég szűk keresztmetszet, még egy kisebb, 17 literes Gorenje is ~36cm mély [link]. Ha csak nem lóghat ki... Vagy teszel alá egy megfelelő alapterületű deszkát.
Hmm látom nem a legjobb példa, van 20 literes mikró is, 34 vagy 32.5 centis mélységgel, ami jobb, de még mindig több.
Na ez már csak 31 [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
harry
veterán
Látom már többször felmerült a Szarvasi cm 4677, de véleményt nem írtatok még róla - azóta esetleg, valakinek - valami tapasztalat?
Egy 611-est használtam többször, akár vennék is ismét, viszont ez komolyabbnak tűnik, magasabb nyomáson üzemel, s bár nem értek hozzá, gondolom jobb... csak ne az legyen, hogy sok mindent bele akarnak tenni, aztán nem az igazi és jobban jártam volna az egyszerűbbel.
Az mondjuk nem túl praktikus, hogy egyszerre csak két adagot lehet főzni, és nem jár hozzá kiöntő sem. De ahogy látom ebben a kategóriában a legtöbb ilyen.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Nagyjából én is erre jutottam, bár aztán ha újat vennék lehet ez menne feljebb is, de használtnál kb. itt lehet az értelmes plafon.
Néztem most egy bemutató videót egy 15 terítékes ~180k gépről, nem semmi mik vannak már, az a 3. legfelső fiók nagyon tuti, meg hajtogatható tartók, gumitámasz, magasságállítás, szórófejek, áhTheoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz runner 125 #9074 üzenetére
Úgy hallottam, hogy ennek ellenére sem javasolt csak simán egy aljzatba bekötni, hanem jobb direktbe kötve, gondolom ekkora áram jobban megterhel egy csatlakozót, mint egy egyszerű kötést. Másfelől, ha csak be is kell dugni, attól még előírhatja a gyártó a szervizt Főzőlap persze más téma, ott annyi a kérdés, hogy villanyszerelő megfelelő-e, vagy saját szervizest kell kérni (talán Integránál volt ez gond, és ezért a 2 helyett csak 1 év garit vállalt rá a gyártó - ja igen, garancia miatt is érdekes kérdés, mik a további évek feltételei).
Meg nem tudom mik lehetnek még, de elvileg le kell legyen írva / fel lehet hívni rákérdezni, az a biztos.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
-
harry
veterán
válasz canniball #8996 üzenetére
Sosem hittem ennek az "AA aksi mindig van kéznél" elképzelésnek, nekem sosincs, mert vagy épp használatban vannak, vagy épp le vannak merülve, és ez nem úgy megy, hogy rátöltök 10 percig és hajrá... én sokkal inkább kedvelem a (beépített) lítium aksikat, ott van dedikált helyen, nem keverem el, gyorsan tudom tölteni, nem kell egyesével pakolgatni őket, szerintem sokkal praktikusabb.
-
harry
veterán
válasz canniball #8838 üzenetére
Gépbe épített mit jelent? Ennek nem az a lényege, hogy a cső hibáját elhárítsa? Nekem valami olyasmi rémlik, hogy dupla fala van, és ha a belsőben szivárgás van, lezárja a csapnál lévő speciális csatlakozót, és így nem tud szétfolyni (több víz a csőbe folyni). [link] Ehhez miért kell elektronika? Illetve mondjuk van olyan, ami akkor lép működésbe, ha a gép ereszt, és a gépbe folyó oldalon zárja le a csövet, ok, de az akkor egy másik hibaforrás már, pl. Gorenje oldalán láttam a Total AquaStopot.
Ha van, akkor azért csak jobb azt a csövet használni...[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
De ez miért baj? Erre írtam, hogy eleve ritka az, hogy kettőnél több lap kelljen, amikor meg igen, azért annyira nem gond, hogy ott másmilyen van.
Meg amúgy sem értem, ha egyszer van olyan edényem, amit nem tudok használni az indukcióson, de amúgy egy minőségi darab, tehát szeretném használni, akkor néha csak fogom... vagy annyira meggyőző az indukciós rész, hogy érdemes lecserélni ezeket is?
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Szerintetek mennyire lehet praktikus / érdemes olyan sütőlapot választani, ahol két főzőzóna indukciós, kettő pedig nem? Gondolom a legnagyobb előnye akkor van, ha van olyan komolyabb edény(készlet)em, ami nem mágnesezhető, és ezeket nem szeretném lecserélni (de persze van mellette másmilyen is, hogy azért legyen értelme az indukciós résznek is).
Most sima kerámia van, és a cserén gondolkodok. Csak igazából a felezettnek nem nagyon látom hátrányát, inkább előnye van, de lehet csak én nem veszek észre valamit...?
Az egyetlen rossz helyzet, amit el tudok képzelni, hogy 3 vagy 4 lapot is használnék egyszerre, és van is rá mágnesezhető edényem, de csak kettőt tudok indukciós lappal meghajtani, a többit nem (ami szintén nem "baj", csak kevésbé hatékony). Na de ez azért talán nem túl gyakori.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Ok, csak eddig valahogy nem láttam korábban / mástól, de rendben.
-
harry
veterán
válasz Dluinet #7663 üzenetére
Ezeket amúgy kiktől olvastad? Nem vonom kétségbe, de emlékeim szerint eddig a topikban csak tőled olvastam ezt a két márkát, mint ajánlottat (és csak ezt - pedig azért a bosch - aeg - elux vonal nem hiszem, hogy elmaradna).
-
harry
veterán
válasz HThomas #7621 üzenetére
Nekem rémlik valami olyasmi, hogy telefon olyan formátumba ment, ami eleve levágja a túl magas frekvenciákat. Mert, hogy beszédátvitelnél 4kHz alatt van, az biztos, sima felvétel lehet ennél több, azt nem tudom. Mindenesetre megpróbálhatnád pl. fényképezővel hangrögzítést.
-
harry
veterán
válasz radi8tor #7587 üzenetére
Írj rá programot Ok, így érthető a csere... bár elég szemét dolog, hogy tényleg ilyen filléres dolog kerül ennyibe, jó, akkor adják a procit a kóddal együtt, de utóbbiért egyszer már fizettél, mint "szoftver", előbbi meg pár ezres lehet nagyon max. De lényegében annyiért adhatják, amennyiért tetszik nekik, mert úgyis megveszik / még megéri megvenni...
-
harry
veterán
válasz radi8tor #7578 üzenetére
És nem lehetett javítani a lapot? Ismerősöm drágább mosógépénél a vezérlésével baj volt, de sikerült pár elektronikai alkatrész cseréjével (<1k Ft) megoldani a problémát. Azért gondoltam ez első körben megoldásnak, de ha már megvan az új panel, akkor más a helyzet (vagy csak arra írod, hogy ha most vennél panelt, akkor lenne rá így gari, de még nincs meg?).
-
harry
veterán
válasz radi8tor #7575 üzenetére
Alapvetően garis a cucc? Ha nem, akkor miért fontos, hogy ők adjanak még fél év garit? Ha van még rá, csinálják meg ingyen.
Szóval ha nincs, megcsináltatnám valami hozzáértő szakemberrel, nem látom indokoltnak a márkaszerviz felárát. Fél év gari azért annyira nem nagy szám, meg gyanítom ha mással csináltatod, az is vállal valamilyen garanciát a munkájára.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Azt a részt elvileg szét lehet szedni (már amennyire ez szétszedés), pl. levenni a tálat, és megnézheted, hogy alatta a görgőket így terhelés nélkül körbe tudja-e forgatni. Esetleg azokat is kiveheted, megnézni, nincs-e ott beszorulva valami. Ha kívülről semmi gyanúsat nem látni, akkor belül lehet valami gond...
-
harry
veterán
válasz parandroid #7561 üzenetére
Talán nem pont ezt a típust, de valami komolyabb Philipset használtam párszor (kb. ilyen kinézet, kialakítás, kb. a specik is), de én max álláson sem éreztem pl. olyan hangosnak, mint az itthoni vizes portszívót. De biztos nem csak a hangerő számít, hanem a freki is, avagy van olyan hang, ami kevésbé zavaró, még akkor is, ha kicsit "erősebb". Igaz ritka volt, hogy maxon kellett használni, úgy meg aztán főleg nem jelentett problémát.
-
harry
veterán
Azt én is tudom, én azt mondtam, hogy ha egy 80dB-es otthoni porszívó is "átlagosnak" minősíthető, akkor egy 77dB-es nem igazán az "ipari" kategória hang tekintetében, avagy ha az mégis "hangosabb", akkor azt vagy máshol / máshogy mérik, vagy csak érzésre az, vagy rosszul van feltüntetve.
-
harry
veterán
válasz parandroid #7553 üzenetére
A 77dB azért annyira nem hiszem, hogy sok, pl. drágább Philips porszívó 80 [link]
Vagy valami nagyon nem stimmel a méréssel / számozással.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Nálunk otthon úgy tudom, egy ideje tabletta van, de nem hallottam rá panaszt, igaz nem tudom milyen, majd megnézem.
-
harry
veterán
válasz csemberlen #7397 üzenetére
És ez most reprezentatív, vagy miért érdekes?
Persze nem szép, de a "láttam egyet" kategória minden gyártónál játszhat... Bosch kapcsán mondjuk hallottam én is, hogy gyengültek, bár inkább a kéziszerszámok / barkácsgépek terén volt erről szó (már amit én többször hallottam), persze sajnos lehet ez is egyre inkább igaz máshol is...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Dluinet #7394 üzenetére
Azért több márkásabb gyártónak is vannak belépőszintű gépei ilyesmi árban, amiket inkább vennék, mint másokat, pl. Electrolux egyszerűbb gépei, de Siemens és Bosch is van 75k-ig. Bár tán valóban nincs best buy, de márka szinten lehet javasolni szerintem. Pár konkrét példa: [link], [link], [link]
De lehet még keresgélni, márkákból kb. ezeknél maradnék, esetleg AEG, de az nem hiszem, hogy van ennyiért.Azért az "amit megkapsz annyiért" egy elég tág kategória Csak a fenti boltban 22 ilyen modell van, és azért onnan bármelyiket venni bátorság.
-
harry
veterán
válasz DeFranco #7375 üzenetére
Használtam egy időben (szövet) porzsákos gépet is, elképzelni nem tudom, ezt hogy lenne egyszerűbb takarítani, mint egy zsák nélkülit (tartályost)... Utóbbinál csak simán kiveszed a tartályt, ami egy műanyag doboz, és kiöntöd belőle a port. Előbbi meg egy zsák, amiből próbálhatod kirázni a port. Papírnál lehet jobb a helyzet, gondolom nem tapad bele annyira. Meg ugye általában van egy kis nyílás a csőnek, meg lecsipeszelt a zsák alja, amit kinyitva meg nagyobb nyílást kapunk, ezt sem a legkényelmesebb szerelgetni. Nincs vele komoly gond nyilván, lehet használni, csak azt mondom, hogy egy sima tartályosnál nem látom, hogy lehetne egyszerűbb.
-
harry
veterán
-
harry
veterán
Igazából ár kérdése a dolog, ha sikerül olcsón beszerezni egyet, és tényleg nem keletkezik sok mosatlan, vagy akár el sem férne egy nagyobb, akkor jó. Ha többször főznek, vagy a kicsihez is csak drágán lehet hozzájutni, akkor nem jó ötlet. Pl. márkabolt oldalán ránézve, a 6 terítékesek is hasonló árban vannak a 9-12 terítékesekkel... [link] Aztán persze lehet használtan sokkal olcsóbban mennek, rá kell nézni, újat, ennyiért én nem vennék. Pl. [link]
-
harry
veterán
válasz regvoltrossz #7290 üzenetére
Azért ez számítástechnikában sem ilyen egyszerű...
Ha használt is, alapvetően szeretek még garis darabokat venni. Bosch, AEG, Electrolux. Újonnan nem hiszem, hogy 80k alatt megúsznátok.
Mindenesetre én is 12 terítékest javaslok, félmosás van abban is, na de inkább (közel) tele pakolnám, és indítanám be ritkábban. Ha meg nagyobb főzésre kerül a sor, be kéne tenni pár nagyobb tálat, lábost, stb., hamar megtelik az.
Az a kis bigyó nem tudom, miért lenne jó, befér egy marék tányér, és már mehet is, annyit meg el lehet mosni kézzel is, gyakrabban menne, gondolom többet is fogyaszt, ráadásul árban kétlem, hogy sokkal olcsóbb lenne. Lehet jópofa, de több előnyét nem látom.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Tothgera30 #7254 üzenetére
Na igen, szerintem is, csak abból többe kerül egy jobb minőségű darab sajnos. Ezért van az, hogy sokan szidják az olcsóbb modelleket, mert "gagyi portartályos, mennyivel jobb egy zsák". Hát persze, mert egyszerűbb, ezért azonos áron jobbat kap.
Én LG típusokat nézegettem korábban, de már 20k fölött. Többször véleményeztem már őket, pl. legyen hepa szűrős (amihez lehessen kapni szűrőt később is), lehetőleg fém csöves teleszkópos nyél, hosszú felcsévélhető vezeték, több szívófej, kétkamrás tartály, motor előtt is legyen szűrő, stb.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Tothgera30 #7244 üzenetére
Ilyesmi árban maradnék porzsákosnál, konkrét típust / márkát nem tudok.
-
harry
veterán
válasz neduddki #7205 üzenetére
Én nem vagyok különösebben kávé rajongó (értsd: nem maga a "tiszta" kávé íze vonz, sokkal inkább az édesebb, tejes kávé), és nincs igazi összehasonlítási alapom, ezért nem mondtam De igazából a hasonló kategóriás kávéfőzők specifikáció szerint ezt tudják elvileg (4-5 bar nyomás, ha jól emlékszem?), így kétlem, hogy bármi jelentősebb ízbeli különbség lehetne köztük.
Mosógépet sem láttam még itt úgy keresni, hogy de melyik mos tisztábbra, hanem a műszaki paramétereit, összeszerelés minőségét, anyaghasználatot próbáljuk elemezni.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz neduddki #7201 üzenetére
Én azért kedveltem meg a Szarvasit, mert meglehetősen robusztus felépítésű cucc, nincs olyan érzésed, hogy a kezedben eltörik, vagy valami baja lesz pl. fedélnek, vagy kávétartó kanálnak (vagy mi a neve), nem lötyög, stb. És ha mégis valamivel gond van, találsz könnyen rengeteg pótalkatrészt.
Megjegyzem, biztos nem minden típus ilyen, én elsősorban a 611-esre gondolok, esetleg a 612, amit annyira nem ismerek / nincs ilyenem, de úgy tudom, igen hasonló a kettő (utóbbiban nincs ilyen gőzkivezető csőr). Míg pl. 620, vagy 624-ben nem bíznék annyira (vagy legalábbis amikor keresgéltem, talán ezekről olvastam pár rosszabb véleményt is). [link]
Nem mondom, hogy ezek a legjobbak, de a 611-es nekem kifejezetten tetszik az enyhe ipari jellege miatt.mate3553: főzhetsz 1 személyre is, fele annyi víz és kávé kell hozzá, csak itt ugye nincs jelölővonal sem a kávétartón sem a vizes edényen, de szemre be lehet lőni, ha ez fontos.
Amúgy a mintaboltban akciós is két konkrét típus: [link]
Én ott vettem, segítőkészek voltak a boltban, kicsomagolták, bekapcsolták, megnéztük, minden rendben zajlott.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Nálunk egy felültöltős Whirlpool volt, annak is rozsdásodott a teteje szépen, meg egyszer talán a melegítéssel volt valami gond. Másfelől viszont, ezektől függetlenül jól működött sok éven át. De nem hiszem, hogy megint vennék. Két ismerősnél is volt gond Whirlpoollal (elöltöltősek, ott meg talán a panellal voltak gondok).
-
harry
veterán
Megnézni mindenképp érdemes, a vásárlás már más téma, de persze tényleg lehetne jó áron is termékek. Meg érdemes ránézni házhoz szállításra, vagy esetleg tényleg alkudni, ha vesz teszem azt 5 berendezést egy helyről.
Én mondjuk inkább electroluxok között nézelődnék, vannak olcsóbb cuccaik is, de valahogy jobban megbíznék benne, mint pl. egy whirlpoolban vagy zanussiban, de ez csak az én véleményem.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
12 terítékest, mert egyrészt nem kell gyakran beindítani, másrészt nagyobb tálak, lábasok elférnek. Én kedvelem azt az extrát, hogy alsó fiókban lehajthatók a tányértartók, pont a fentiek esetén jobban pakolható.
Bosch, AEG, Elux. Konkrét típust meg nézz magadnak közülük, amelyik tetszik / többet tud / akciós, úgysem lehet mindegyikről véleményt mondani.Aquastop nem látom, miért olyan fontos, itt elvileg, ha gáz van a vízbekötőcsővel és eresztene, akkor ez valahogy lezár. Na de akkor is van a házban még elég sok flexicső csaptelepnél, amik eldurranhatnak... Persze nem árt, ha van, gondolom a legtöbb alapszint feletti modellbe bekerül már, meg kell nézni, de nem szűrnék első körben erre.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz gyáliSanyi #6826 üzenetére
electrolux
aeg, bosch, siemens
mieleLényegében sorrendben. Nem kizárólagosan, de én itt többnyire ezekről hallottam, és ha lehet, akkor innen választanék. Igazából találd ki, milyen funkciók, paraméterek kellenek, majd nézz egy - egy ilyen gépet adott gyártóktól, nézz rá árakra, aztán amelyik szimpatikusabb, konkrét készülékekről úgysem tudunk nyilatkozni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik