Hirdetés
-
GAMEPOD
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #189697 üzenetére
Én ezt bárhogy nézem, csak a 30-as rezonancia lett rosszabb egy olyan szobában, ahol eleve az volt a rezonanciafreki, tehát ez elhelyezésből adódik. Minden más sávon egészen az LFE felső határáig (120 Hz) a zárt 50-200 ms-mal rosszabb értékeket produkál. Ha jobban belenagyítanál, nem tudnád a figyelmet a 30 Hz felé terelni, annyira arcbaugró lenne a különbség.
-
-KP-
addikt
válasz
I'am Dony #189697 üzenetére
Amiről én beszéltem az egy refis Dayton Ultimax diy és egy zárt BMS18N862-es rendszer volt. Mindkét rendszer 4 szubos felállás. Impulzusválasz, lecsengési idők teljesen hasonló szinten. Annyi, hogy a zártak jobban nyelték az energiát, mert alul eq kell nekik, hogy mélyre menjenek.
Nem vitatom amit írsz, de azért 95dB hangerő nem sok. Oda nyilván nem kellenek nagy böszme ládák
-
I'am Dony
őstag
Egész jól összefoglaltad és jórészt egyet is értek veled.
"A másik, hogy nagyrészt úgyis a szobát hallod..."
Amit viszont a szub gerjeszt és nem mindegy mennyire, ahogy a jellemzően használt hangerő sem mindegy a választásnál.Hoztam is egy pont ide illő jó példát, két eltérő felépítésű szub méréséből.
Az alanyok: 2 db. Arendal 1961 1V (aki nem ismeri - refi) és 2 db. REL HT/1205 (zárt).
Azonos hangerőn mérve jól látható a refi jóval nagyobb gerjesztése, a hosszabb zengés:
Ez alapján mindenki eldöntheti, hogy átlag nappaliban melyik okoz kisebb problémát, mindössze a 20-22 Hz alatti tartomány némi feláldozásával. Az ilyen helyiségben mozizók jellemzően -10 - 20 dB körül használják a rendszerüket, ahol két normálisabb zárt szub vígan elvan és amint látható egyáltalán nem esik be 40-50 Hz-től, amennyiben nem referencia hangerőn hallgatják. Cserébe sokkal kevésbé telepszik rá a mélytartomány a tartalomra, kevésbé zeng a szobája, rezonál minden benne, aminek a vége sajnos a hangerő visszább vétele úgyis, hiába bírnák a szubok. Személyes véleményem szerint a ha nincsen igény ref. hangerőre és átlag családi nappaliról van szó, sokkal jobban jár bárki a zárt felépítéssel.
-
-KP-
addikt
Ezt annyival egészíteném még ki, hogy refis mellé lehet tenni passzív membrános szubot is. Az méretben akkora lesz, mint a zárt, de hangnyomásban a refist fogja közelíteni. Portzaj ott sincs, és a fázismenetük is hasonló. Csak $$$$$, mert két passzív membrán kb. annyiba kerül mint a nem passzív.
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #189691 üzenetére
Igen, mert a piacot az dominálja, hogy a feleség rábólintson, meg be lehessen tenni a nappaliba. Pedig ahhoz hogy ne legyen portzaj, kell a doboztérfogat. Ugye minél kisebb a dobozunk, annál hosszabb port kell azonos hangolási frekihez. Illetve minél nagyobbra vesszük a reflex port alapterületét, annál hosszabb lesz a port.
-
-KP-
addikt
válasz
Gaming #189686 üzenetére
Tegnap 1kor éjjel már nem volt kedvem irogatni. De elmondom mire gondolok. " zártak sebessége, tisztaság, pontossága" kijelentésekkel azért nem értek egyet, mert nagyrészt a szobád hallod. Múltkor néztem rew-ben egy nagyon komoly zárt mélynyomós, és egy nagyon komoly refis mélynyomós rendszer méréseit. Impulzusválaszban 5ms különbség volt kb. a különbség a kettő között. Komolyan kezet csókolok annak, aki ezt emberi füllel kihallja. Jól megtervezett refis láda pont olyan lesz, mint amit írtál. Nem az olcsó belépő szubokból kell kiindulni, de sajna kevés az igazán jó reflex láda, főleg megfizethető áron, mert majdnem mindenhol kompromisszumokat kötnek. A másik, hogy nagyrészt úgyis a szobát hallod. Mondjuk mérve van x ms lecsengése a szubunknak, közben a szobánkban az utózengési idő a mélytartományban ilyen 7-8 tized másodperc mondjuk. Vagy 1 másodperc, vagy akár afelett. Nyilván szobája válogatja és jócskán van szórás. Vannak szerencsések, meg szerencsétlenek.. Átlag méretű magyar szobákba meg jócskán ott lesznek a problémák 30-40 hz környékén. Nézd meg pl. egy SVS PB2000 meg SB2000 méréseit. Csak azért hoztam ezt példának, mert nagyjából ugyanaz a hangszóró dolgozik két teljesen más konstrukcióban. 20-30hz körül a refis akkorát szól, mint 2-3 zárt. A zárt meg már kb. 40hz-től de van hogy már 50hz-től kezd esni. Berakod a szobádba, és annyit fogsz hallani ebből, hogy a zárt alul halkabb, emiatt kevésbé gerjeszti a szobádban a problémás frekvenciákat. Ebből az fog lecsapódni sokaknak, hogy a zárt gyorsabb, meg pontosabb. De ha fognád a refis ládád és eq-val kihoznád ugyanarra a görbére, mint a zárt dobozé, akkor sok esetben lenne fejvakarás... Illetve a másik, hogy amikor nézel egy zárt ládát, és ilyen 20hz -3db-k vannak ráírva, az majdnem biztos, hogy gyárilag kap egy eq-t. Aztán jó esetben ugyanott vagy azzal is. Szerintem használj 4 egyforma szubot, 4 negyed ponton, vagy 4 sarokban. Ha csak nincs olyan korlát, mint pl. Khaosznál, hogy nem lehet 4 egyformát használni én nem keverném. Számomra ez a crossover szubozás is tök értelmetlennek tűnik házimoziban, bár 1 hallgatói pozira biztos ki lehet hozni jól. Ha ez a cél. De akkor megint mi a helyzet, ha egyszerre többen moziznak?
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gaming #189683 üzenetére
Nekem úgy van, viszont a távolik a zártak (15" ultimax) a közelebbi meg refis Xtz sub1 edge. Helyhiány miatt nem tudok értelmes refist előre rakni minek nem nagy a magassága. Szóval én köve vagyok a hely miatt, és az amerikai konyhás nappali étkező sem kifejezetten egy dedikált szoba, az elég nagy belmagasságommal....
Minden esetre én most így használom legjobb tudásom szerint összelőve minidsp-vel. Nekem így tetszik, jelenleg nem tudok jobb megoldást, max akkor ha építek egy refis ládát előre az ultiknak, de nincs rá időm és energiám...
Kanapé mögötti refisnek előnye, hogy a film alatt átérzem a mélyeket és én ezt szeretem. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gaming #189686 üzenetére
Lőttem már be 4 subos mozit így, de nem tetszett az eredmény. Sokkal jobb, ha a refisek bírják, és nem remeg a kanapé, ami a zártak jellegzetessége, hanem mellbe is vág. Végül pusztán crossover lett engedve a zártakra, ahogy azt a DCI is kitalálta. Sokat tesz hozzá, hogy a filmeket eleve erre keverik, Atmos óta pedig moziban konkrétan ez a követelmény, a Dolby gyártmányú (SLS) hangrendszerek is így osztják el.
-
Gaming
csendes tag
Ha együtt akarod futtatni a 4et,akkor lehetnek gondok, de nem fejtettem ki eléggé.
4 csatornás crossover/erősítő csatornánkénti váltóval megoldható, hogy lapold a 2 zártat a 2 reflexessel.
Hasamra ütök most a számokkal...
35 40Hz alatt a reflexek dolgoznak, fölötte a zártak.
Így a zártak sebessége, tisztaság, pontossága is meglehet és a reflexesek pedig mikor kell akkor mehetnek a pincébe bontani.
Elméletben működhet a dolog.
Az érdekelt, hogy próbálta-e már valaki. -
VoidXs
nagyúr
-
Gaming
csendes tag
Próbálkoztatok már azzal, hogy 2 reflex Sub mellé betettetek 1 2 zártat, hogy egymás "gyengeségeit" kikuszöböljék?
A 2 távolabbi lenne reflex és a hallgatói pozíció mögött egyből 2 zárt. -
Tuto
tag
válasz
Atomgeszi #189680 üzenetére
:-)..na ez szerintem már tényleg "parasztvakítás".....analógot digitalizáltunk, kódoltuk, digitális, kódolt jeleket csomagokbapakolva hálózaton közlekedtetjük.....aztén ezt visszafejtjük.... csomagkésleltettést tudom csak elképzelni minőségromlással kapcsolatban (ha már digitalizálva van), erre lehet figyelni, de egy otthoni hálózatnál , főleg, hogy már gigás hálózatok vannak, értelmetlen ez is, így audiophile routolás számomra csak egy újjabb irány amibe milliókat lehet beleölni fölöslegesen....A hálózati táplálás és annak szűrése ami valamiféle értelmet képvisel, de itt is meg kell találni az egészséges középutat, mert milliókat lehet rá költeni
-
Tuto
tag
Ez teljesen igaz, a hallás korral erősen változik, és az is hogy mit hallgatsz, vagy mit szeretsz. Mással is kezdesz demozni, vagy próbálni egy láncot. Alapvetően a házimozi téma, nem a vájt füllüek műfaja, itt inkább az újdonságok dominálnak (hálózati rész, vagy Atmos, egyéb nyalánkság). Egy hifistának csak a sztereo és minnél analógosabb hang a császár :-)
-
Q
senior tag
válasz
lemmy9 #189676 üzenetére
Nem, mert mi nem mozizunk hangosan. Az jön le, hogy egy komoly atmoszférában ülnek, minden neszt hallani lehet, és mindenhonnan szól valami. És ugyanúgy élvezték a könnyű vígjátékot is, mint a zúzós akció filmeket. Minnél többször hallanak hasonlót, annál nagyobb lesz az igényük a minőségre. Még nem kell érdekelje őket, hogy ezt hogyan lehet elérni. Ahhoz még kicsik. A cél, hogy élvezzék. Talán nem fognak megállni az agyba dugós fülhallgatóknál és kihangosított telefonoknál. Majd meglátjuk...
-
lemmy9
őstag
Igen, de nekik az jön le, hogy hangos, jó nagy, azzal is beszaratod őket, meg ingyenmozi.
Valószínűleg fogalmuk sincs mennyit melóztál vele, és mennyit bámultad a görbéket, meg bemérőszoftvereket, mennyi időt/pénzt vett el rövidke földi életedből/péztárcádból.- "aha, jó hangos, jön innen onnan a hang. És?"
-
BIGi75
senior tag
Horrornak nagyon kell a jó hang. Sokkal élvezetesebb, vagy ha úgy tetszik "rémisztőbb". Én most bővítettem 5 csatornát 7re. A 2 hátsót ideiglenesen csak magasan tudtam elhelyezni, de így is meglepett, hogy mennyire más és jobb az élmény nem csak térben, de dinamikailag is hozzáad a több hangfal. Pont egy horroba, a Démonok között c. filmbe néztem bele, mikor egy villámlás hangja olyan szépen kúszott bal fentről jobbra le mögöttem, hogy azt hittem kint ülök a viharban, majd a démon megrántotta az alvó kiscsaj lábát a filmben (hangeffekt kíséretében) én meg rászorítottam a távirányítóra ijedtemben
. Szóval, az ilyesmi nem jön át gagyi hanggal.
-
Q
senior tag
válasz
lemmy9 #189669 üzenetére
Nálam pont ellenpélda volt. Gyerekeim és barátok, barátnők jöttek, hogy megnéznének valamit. Ők most már "nagyok", keressünk valami horrort. Voltak a hangadók, hogy ők már láttak horrort, nincs benne semmi új. Szóltam nekik, hogy itt nem ugyanaz az élmény a filmezés, mint a telefonon, tableten, tévén, ezért nem hagyom magukra őket, nézzünk meg egy demót. Ha utána is horrort akarnak, hát legyen. A Hang nélkül 2. megérkeznek a lények jelenetét kapcsoltam be. Utána a Beugró a paradicsomba című filmet nézték meg.
Egyébként 11 fős a kis gyerekcsapat és egyre többször kérik, hogy hadd nézzenek meg nálunk valamit. -
Atomgeszi
nagyúr
Én nem lepődök meg semmin.
Amikor fb csoportokban is felrakják a képeket, hogy hova milyen helyeken van beszorítva a hangfal, tv, stb komponensek, se szőnyeg, teli üveggel minden.Aztán meg a soundbarosok egymást túllicitálva élveznek egymásra, hogy milyen jó, akkor nincs miről beszélni.
Mióta rendbe tettem az akusztikát, azóta úgy vagyok vele, ha nem lenne lehetőségem a jövőben erre, akkor inkább váltanék fejhallgatóra és feleennyiből meglennék problémák nélkül.
(Múltkor pont elkaptam egy témát, hogy az asszony panaszkodott, hogy alig jönnek ki a pénzből, de a férje vett egy 380 ezres fejhallgatót. Kb 150 hozzászólás volt, abból 148 az volt, hogy miért nem volt elég egy 3 ezer Ft-os, mert a moszkvatéren a cigánytól vettek egyet és ugyanolyan jó)
De nekem rengeteg ismerősöm is pl. notebookon, telefonon néz filmet sorozatot(azért merem írni a sorozatot, mert ma már elértünk oda, hogy a sorozatok látványban és minőségben a filmeket is felülmúlják).
Az emberek 98%-a nem is hallja/látja a különbséget.
-
-KP-
addikt
válasz
lemmy9 #189665 üzenetére
Keresztlányommal egy ideig minden hétvégén filmeztünk. De lassan 7-8 hónapja nem jött már. Keresztfiam viszont nem jött egyszer se még, inkább nézi a filmeket telefonon. Zenét viszont soha egyszer hallgatott senki az én rendszeremen. Ahhoz megmaradt a telefon füles kombó. Igazából csak azért linkeltem ezt a cikket be ide, mert pont tegnap beszélgettem egy mozis cimborámmal és azt kezdtem el fejtegetni neki, hogy ez az iparág saját magát nyírja ki az elborult árazásáival és a fullba tolt túlzásaikkal.
-
BIGi75
senior tag
Valóban érdekes. Az, hogy a nőket ez kevésbé érdekli köztudott. A fiatalokat meg sztem szokatni kell a minőségi zenehallgatásra, meg kell fertőzni őket. Nekem a fiamat sikerült, pár éve 13-14 éves korában még gyakran kihangosított telefonon hallgatott zenét. Rosszul voltam tőle. Hívogattam, ha valami komponenst cseréltem a rendszeremben, hogy jöjjön, hallgassa meg mi változik, neki jobb a füle, hallása. Olyan zenével teszteltünk amit ismer, szeret, hogy hallja a különbséget. Mára igényes lett arra, hogy min hallgat zenét.
-
-KP-
addikt
Egy kis érdekesség:
https://www.headphonesty.com/2024/09/audiophiles-gone-soon/
Krell KSA erősítő teszt youtubeon. Statisztika:
Egyetlenegy nő sem nézte meg. 35 évnél fiatalabb nem nézte meg. A nézők 44%-a 55 és 64 év között, 41%-a 65 év feletti.
-
-KP-
addikt
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
I'am Dony #189657 üzenetére
Sajnos ilyennel nem találkoztam még. Akárhogy kértem, mindenképp vonta már a kosárban az összeget.
Nyilván megoldás lehetne, ha magánszemélyként az egyik alkalmazott feladja, de olyat senki sem csinál.Es azért 2-3 ezer eurónál az 5% sem kevés, gyakorlatilag a semmire.
Persze nyilván még így is sokkal olcsóbb, mint itthon, de akkor is.
-
Quetz
őstag
AVSforum: 2024 Home Theater Demos for Dolby Vision/Atmos, DTS:X, 4K UHD, and Video Games!
- 170 GiB Home Theater Demos (show off your system)
- 1.6 TiB Movie Clips (my way of finding -
bundaska
aktív tag
Köszönöm a válaszodat 😊
Feltételezem, a 3 betűs oldalon vásároltad.
Nezelodtem, van sok eladó, pedig ismerem, de nem ott kezdem el, hanem más oldalakon nézelődni (piactér mondjuk így).
Ha már 300 körül beszélgetünk, és használt is szóba öhetne nálam, bár nem hallottam még sosem de egy Nad T758 V3-ban is gondolkodtam... Ez sem lehet túl rossz vétel!(?)
Erről valakinek van tapasztalata, véleménye? Klipsch-el használnám továbbra is! -
Ttamas31
újonc
Sziasztok, egy ismerősöm szeretné eladni ezt a szettet viszont az értékét nem tudjuk belőni, kérhetek hozzá egy kis segítséget?
-
Tuto
tag
válasz
bundaska #189637 üzenetére
Én használt Denont vettem egy másik fórumon.
A lényeg, hogy a te igényeidet, és paramétereket hozza hálózat kezelés, stb.
A hangja ezeknek szinte mind jó, főleg ha házimozira használod, nem sztereora (de még ott is megállja a helyét).
Nekem a Yamaha fémes hangú, a Marantz jó de kicsit szintelene, Onkyom nem volt, de a Denonnál kötöttem ki. (Harmanok jók, de túlárazottak) -
bundaska
aktív tag
Köszönöm!
Kérlek segíts, milyet nézzek? Egyáltalán nem vagyok otthon Denonban (sem 😊)!
Használt AVR:
Yamahát árulnak A2A-t, szerintem túl van árazva, hiába van rá garancia.
Onkyo is van 7100-as
Marantz is van Cinema 60 300-ért
Mind garanciás még egy jó darabig.
Ezekbe érdemes belevágni? Vagy csak szigorúan megtekintés, hallgatózást követően? -
-
Quetz
őstag
válasz
bundaska #189630 üzenetére
- Az Onkyo-nak van Klipsch optimizációs módja, nézd meg, hogy kompatibilis-e a hangfalaiddal.
- A Yamaha híres a stabilitásról
- A Marantz túl drága majdnem 400-ért.Hangzásban túl nagy különbséget ne várj, szoba korrekció egyik modelben sem acélos, szóval válassz ár, funkciók és garancia függvényében.
-
bundaska
aktív tag
Sziasztok!
Erősítő dilemmában vagyok.
Régi, nekünk első, belépő szettet váltottam, kicsi feljebb lépés gyanánt.
Régi szett: Yamaha HTR-4071 + Yamaha NS-F51 5.0 +Taga Harmony 120 V.2 sub.
Ezek részben elkeltek. (NS-F51 2.0, Taga sub még eladó sorban).
Jött egy Klipsch 121SW újonnan, RP-260F ~3 hónapos, RP-400C ~4 éves és egy új R-51M surroundnak.
Yamaha fronton maradva, vettem egy kiállított Yamaha RX-V6A erősítőt, ami sajnos hibás, bemérés alatt kikapcsol, errort ír, a szélső csatlakozók bentebb vannak, szerintem, ez kapott egy ütést, ejtést, stb...
Így élek a 14 napos visszaküldéssel (remélem, a pénzemet is megkapom).
És a lényeg, milyen AVR-t ajánlanátok?:
Az alábbiak a kiszemeltek:
- maradjon a Yamaha RX-V6A (újonnan mostmár)
- Onkyo TX NR-6100
- marantz cinema 60 (sima, nem a DAB+ verzió)Tudom, meg kellene hallgatni. De nem nagyon van rá lehetőségem sajnos.
Összegbe én max. ennyit szánnék rá, a feleség faktor azért ezt lejjebb redukálhatja
Ezek vannak a tarsolyban... Használttól fentebb leírtak miatt kicsit ódzkodok az igazat megvallva, de egy megvigyázott darab, esetleg garanciával, érdekelhet!!
Nagyon köszönöm, ha ajánlanátok akár valami más AVR-t is.
Illetve ha valakinek vannak (pozitív, negatív) tapasztalatai a fentebbiekkel kapcsolatban, azt is megköszönöm, ha megosztja.Üdv: Bundaska
-
attiss66
senior tag
Rendeltem Amerikából, Miami-ból a Denon3910-hez egy Hitachi HOP1000 lézerfejet. 16e Ft+szállítás+vám stb. 32e Ft. Előre kifizettem a manit PayPal-al. Megjött az áru és még 6e Ft kellett a postásnak. Mi a fene?
-
aldebaran
addikt
Nem-nem, félreérted. A MP hang az erősítőből jön, az teljesen rendben van.
A tévére telepített alkalmazás, pl. vlc vagy spotify hangjai csak tömörítve jönnek a tévéből az erősítőre. A trueHD hangnak is jönnie kéne a tévéről az erősítőn keresztül a hangfalakból, de nem jön, mert csak ARC-ként működik, eARC-ként nem. Hiába látja a tévét eARC-nak az erősítő, mint a korábbi képen mutattam.
Csak a tévé távirányítója, amit univerzálisan használok mindennel (ha be kell írni valamit, akkor Rii8+ -t).
Már visszaállítottam, de ugyanúgy nem működik a cec-eARC együtt az erősítővel.
-
Tuto
tag
válasz
aldebaran #189623 üzenetére
Ha valami médiplayered van (Dune, vagy más) azt a AVR-en keresztül küld a TV-re, úgy nem piszkál bele a képbe az AVR tud stand by pass trouth , így be tudod állítani, hogy kikapcsolt állapotban is kiteszi a HDMI kimenetére a (ami at TV DMI bemenetére van dugva) a kép és hang jelet. Ha így van összedugva a rendszer bármilyen hang formátumot játszol le a MP-el, az normálisan szól az AVR-en keresztül. Ne a TVből hajts rá ezeket a tartalmakat, mert annak a hang decoderével sok esetben gond van (és a CEC téma is (ARC, eARC) is "bezavarhat")...de ezeket próbáld ki mielőtt vissza állítod az gyári állapotára a TV-d és elveszik a sok beállítás, alkalmazás amit rágyógyítottál.
-
aldebaran
addikt
Lehet nem válaszoltam arra a bejegyzésre, de a CEC természetesen be van kapcsolva, máskülönben a tv nem kapcsolná be az erősítőt, illetve a tv távirányítóval veszem hangosabbra-halkabbra az erősítőt, illetve a tv távirányítóval irányítom az Ugoos 6b+ -t is.
Azóta írtam a philipsnek is és a denonnak is.
A philips azt mondja, állítsam vissza gyárira a tévét. Mondom, király, rengeteg képi beállítás van megcsinálva mindenhez: sdr, hdr, dv, feltelepítve appok, amiknek megvan a beállítása... áh...
Egyébként az erősítő jelzi, ha ARC vagy eARC-on van a tévé, de az eARC-on nem jön a lossless hang, csak max. a DD+. -
Tuto
tag
válasz
BBéci #189601 üzenetére
CEC kell minden Kontroll linkhez, vezérléshez!
Az a baj csak hogy valami nem megy tökéletesen, egy-egy be/ki kapcsolás, egy-egy gyártóval (pld Philips...(és TV) készülékkel). Ami megy általában rendesen a TV szolgáltatók által forgalmazott STB-ok esetében csatorna váltás meg hasonlók, de gyanítom ott meg a távirányított tanítod be szinte észrevétlenül. -
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #189612 üzenetére
Nem, ez. Csak az Atmos demólemezen létezik Atmos sávval, illetve néha a Dolby appban, amúgy sehol máshol.
Atomgeszi: Ja, én is csak végigtekertem a listát, nem rajtam fogják benyelni a watch time-ot vagy adrevet. Néha valaki összefoglalja egy kommentben 3 sorban a slopot, az is kedves.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #189609 üzenetére
A 2016-os Atmos demólemez, amit az elején mutat, a valaha volt legjobb demólemez. A Mad Max pl szerepel rajta. Ahogy többek közt az Overwatch, aminél dinamikusabb film kb nem is létezik, a teret tökéletesen használja, keverési mestermunka. A lista többi része is oké, gyakori demók.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #189607 üzenetére
Ez a saját listám, objektív értékelésekkel, a mérőszoftver is szabadon elérhető.
-
spiky03
veterán
-
Gino20
őstag
-
Gino20
őstag
Lyngdorf Room Perfect-el van esetleg itt tapasztalat?
vagy esetleg hasznos infók?
Ugye RP elvileg arról szól, hogy milyen pazar és, hogy milyen egyszerű.
2.0 stereo esetén valóban az, de sokcsatornás mozi esetén egyre inkább úgy fest számomra, hogy nyűg.Pl manuálisan kell állítani a távolságokat, na de a SUB-nak mit állítson az ember?
(Lyngdorf szerint be kell szerezni a sub késleltetésének idejét az adott gyártótól)
Meg csatornaszinteket kalibrálás előtt állítani?
Vagy ha a végfokoknak eltér az erősítése, akkor RP után utólag állítsam be? De mi alapján? REW-el? Na, de akkor hol az a csoda egyszerű RP?Valahol talán azt is olvastam, hogy pl 2db SUB-nál nem engedi az átlós elrendezést setup-ban, hanem frontokra lehet beállítani
Furcsa számomra ez az egész, de közben mégis azt olvasom, hogy jó véleménnyel vannak róla.
"Lyngdorf szerint be kell szerezni............":Please also note that we have a Youtube channel with a big section about RoomPerfect and setup of our processors:
https://www.youtube.com/watch?v=NoaveoE7TyU&list=PLnTIYrtM73zm7lU25Z-y3uzY_KNP0uku-https://www.youtube.com/watch?v=-IE5ycPpPus&list=PLnTIYrtM73zmsmBG3pN8ZOQ8PcZybMKFO
RoomPerfect does not set speaker distance automatically. First part of the calibration procedure is the Adjust sub function where the level of the subwoofer(s) is matched to the front speaker level. Next step is to measure the distance to each speaker from the microphone placed in the Focus position (main listening position). The processor uses these distances to ensure correct time alignment in the focus position.Some active subwoofers have built in DSP to control crossover, eq, limiters etc. This will introduce a processing delay, and this processing delay can be entered in the output setup. So the delay can be compensated, but it is not RoomPerfect doing it. You need the actual value from the manufacturer of the sub, it can be anything in the 2-15ms range.
If you have two subwoofers in your system there are two ways of connecting them:
1. Connect them as Left/Right subs and place them in the front corners of your room - this is what we generally recommend. In this situation you will have Stereo bass in the front channels and redirected bass will also be divided in left/right. LFE content will go to both subs.
2. Connect both as LFE subwoofers and place them either together/stacked in the same location, or different places in the room. You can have different settings for each LFE sub in the output setup. In this setup all bass will be mono, and redirected bass will be sent to both subs no matter from which speaker.During RoomPerfect calibration the level from each speaker is measured and levels are matched in the final calculation. So it is strictly speaking not necessary to match the levels up front. When calibration is done you can see what levels RP has measured, and if they are very far off, for example if the top speakers are 10dB too loud, you can consider reducing the level from these and do a new calibration.
You can adjust the output level from each channel pair in the output setup menu; this should be done before the RoomPerfect calibration.Matching the levels between different speakers connected with different power amplifiers is not always easy. If speakers have different sensitivity and power amps have different sensitivity and gain there are a lot of variables in play. The Trinnov power amp has 19dB of gain, while the SDA-2400 has 26dB. But what about the speakers they are driving? As mentioned you can adjust the output level in the output setup menu, so probably you need to reduce the output level for the channels that are driven by the 2400.
Room correction exist in many versions and can be implemented in many ways. If you would like to know how RoomPerfect is different please have a look at our RoomPerfect web page:
https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/roomperfect/
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Házimozi belépő szinten
- Sweet.tv - internetes TV
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest