Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
-
gab1ka
senior tag
válasz #54655232 #65036 üzenetére
Az arhiválás évekig is ha nem örökre megmarad, engem tavaly egy 1.5 éve arhivált avr miatt kerestek mert a google valahogy rátalált, én meg köpni nyelni nem tudtam miről is van szó..
Elképzelhető hogy lesz valami susmus a megvett avr-el és az eladó számít egy esetleges negatív értékelésre, ezért törölte még "időben". Meg persze lehet hogy teljesen más az oka, ettől még nem kell rögtön téglákat képzelni a dobozba, pláne ha az eladó korábbi értékelései pozitívak voltak.
Ami azt illeti épp az értékelési rendszer miatt sztem az egyik ha nem a legmegbízhatóbb felület a ph.Már persze a többi lehetőséghez képest. -
VoidXs
Topikgazda
válasz #54655232 #64992 üzenetére
Mondtam már, hogy simán megfel a sima bolti, ami a tömeggyártás miatt amúgy fényévekkel jobb minőségű, mint mondjuk egy AQ, és értelmes az ára. Arról ne is beszéljünk, hogy szabványos, ami az AQ gyakran nem (főleg a HDMI kábeleik nem szeretnek illeszkedni).
A "hamisított" kábelek amúgy sokszor azok, amik pl. gyártási szépséghiba miatt ki lettek dobva, csak egy alkalmazott megsemmisítés helyett feltette a netre. Ez a cégnek jogosan nem tetszik, de az AQ etikája (illetve annak nem létezése) miatt igazából a karma szó illik ide.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
félisten
válasz #54655232 #64907 üzenetére
Egy házimozi topik amúgy sem tartozik a periférián vagy ezen kívül élő emberek világába.
Saját tapasztalatát írja le az ember, nem feltétlenül hazugsággal vádolást/ BMW janpizást vár köszönetként
ÉN BBécivel értek egyet .
Mint írtam annak hiszel és arra költöd a pénzed amire akarod, akár amortizálhatod a rendszered 500 forintos RCA kábellel is. Nem 2 milliós SUB kábelt javasolt .a kettő között van elég sok opció, ami mondjuk épp csak annyival drágább, hogy megfelelő árnyékolást ad esetleg nagyobb távolságra való elhelyezésnél. ilyen pl az Inakustik., Oehlbach stb..[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz #54655232 #64905 üzenetére
Inakustik SUB kábelt vettem, 4500Ft volt. Nem nagy összeg egy olyanért ami kicsit jobb minőségű Mediában vagy Alzán bárhol kapsz. Nekem is van ez a sima sárga RCA kábel, 900 Ft , búg vele a SUB automatikus állásban.Nem tudom, hogy ez a kábel hibája e, mindegy is.
Délután / este , ha lesz időm teszek fel róla felvéLT.
Amúgy meg segíteni próbált. Aki itt van ebben a topikban és több százezres rendszereket rak össze arról nem hinné, hogy a kiló kenyérre spóról, köztük te sem.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BBéci
legenda
válasz #54655232 #64896 üzenetére
Erre is azt mondom, próbálj ki néhányat, a hallásod alapján válassz. Van nálam itthon 7-féle, simán hallani a különbségeket.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #54655232 #64896 üzenetére
Kapj le egy random olcsó RCA-t a polcról bárhol, akár egy BestByte-ban, nem számít semmit a kábel, amíg van rajta árnyékolás. Vannak, akik máshogy mondják, de csak el kell hozzájuk menni vaktesztelni, aztán csendben maradnak, miután beégtek. Vonalszintű jel megy rajta, és a 10 dB a kimeneti hangnyomásra vonatkozik, nem a jelre. Ugyanúgy 2 Volt, mint minden más, csak 10 dB-vel többet jelent ugyanaz a feszültség. A sávkorlát miatt nem kell másik kábel. Minden audio kábel tökéletes 1-100000 Hz-en, nincs olyan, hogy subra vagy nem subra javasolt kábel, csak egyszerűbb így hívni a mono-t, ha már ehhez veszik jobban. A szatellitekről levágott mélyek kisebb tartományt fognak át, mint az LFE.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dorian
félisten
válasz #54655232 #64885 üzenetére
Egy szoba legfőbb akusztikai problémái a mélyfrekvenciákban vannak, ott pedig bármilyen általános használatú - tehát nem beszéd frekvenciára hegyezett, mint pl. headset, telefon - mikrofonnal nagyjából megfelelő eredményt érsz el, jelentős eltérés inkább magasak érzékelésénél kerül elő. Persze legjobb a sajátja, de egy szoba problémái 5-20 dB eltérésekkel vannak jelen, ha egy mikrofon téved 2-3-at, az majdnem mindegy.
Múltkor keresett valaki egy bizonyos Denon mikrofont. Mondtam nekem van, de nem eladó, előző Denonomból viszont megmaradt egy másik típusú. Vigye el mindkettőt, próbálja ki, és ha lát eltérést, visszaveszem másikat. Nem volt semmi eltérés, megtartotta.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
ada19
senior tag
válasz #54655232 #64874 üzenetére
Ha követed ezt a topikot, sokunknak "csak" 5.x esetleg 7.x rendszere van. Egyáltalán nem azt mondom, hogy nem jó az Atmos, de ezerszer hamarabb költenék miniDSP/új mélysugárzó/végfokozás vonalakra amik gyakorlatilag mindenen dobnak egységesen nem csak bizonyos filmek bizonyos jeleneteit turbózod.
Én azt gondolom hogy egy jól beállított 5.x jó háttérsugárzókkal tud meglepetéseket okozni felülről jövő hangokkal.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
félisten
válasz #54655232 #64874 üzenetére
Ez nagyon filmfuggo. Mint írtam feljebb, főleg a CG gazdag filmeknél, mint pl az új Mortal vagy jurassic World nagyon szépen működnek a magassági Atmos sugárzók. Egyszerűen valóban fel kell helyezni őket fizikálisan, ez a visszaverosdi nálam nem működött. Én nem bántam meg, sőt.
-
fehér_ember
addikt
válasz #54655232 #64851 üzenetére
Ilyen régire (~98-99) már nem nagyon beszélek rá csak olyat, akinek végképp nincs pénze újabbakra. 110-ért egy szép ezüstszínű rx-v3900-as volt fenn a jófogáson pár hétig. Viszont tegnap eltűnt. Na az se fiatal (~2007), de önmagában mint erősítő, ott van a szeren. Persze már az is öregnek számít.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #54655232 #64842 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem az, elég egyedi dizájnnal rendelkezik ha meg a hátsó részre gondolsz, összes ilyen kategóriás erősítőnek szinte egy kaptafára készül a hátulja.
nem akarlak megsérteni, biztos jó a Mass,de az egy belepő kategórias szett a MA tól nem biztos hogy 400 ezres erősítőt vennék hozzá és hogy annyira hallható különbséget mutatna neked egy RXV6A hoz képest azokkal . ha meg 400 K-s Yamahán mérlegelsz akkor már megfontolnám a Marantz SR 5015 erősítőt annyiért.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #54655232 #64838 üzenetére
Nem hiszem hogy a denon is mind egyforma lenne mint ahogy a yamaha sem.
Lehet belépőben egyik sem kellene (nem tudom).
Nálam a döntő inkább az volt amiért a yami ment és a denon maradt. Hogy az én két konkrét darabomnál a külső is javára döntötte a mérleg nyelvét, meg a dac is jobb volt benne.
A yamimba viszont az nagyon szimpi volt hogy nem volt válogatós hangfal téren. Simán elvolt a dynaudioval is; ami a denonomat meg hallhatóan visszafogta.
Általánosságban nem ítélkezek felettük.
Sőt nekem volt egy alapabb HK is (AR 265), és mozira azt is kedveltem.
Szóval nem kell túlizgulni.[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
-
félisten
válasz #54655232 #64762 üzenetére
felesleges aranyból venni . nekem is 750 forint volt /métere, nem elszállt árakon vettem, de az egyik hátsó 15 méter a másik meg 11 az erősítőtől azért nem mertem kockáztatni. A mcAudióhoz képest jobb lett, nem kell ehhez vak tesz egyértelműen kihallatszik . Az Inakustik - Oehlbach váltásnál a szubjektivitás döntött nálam is már, egy kategória a két kábel szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
skippper
senior tag
válasz #54655232 #64761 üzenetére
Legyen meg a megfelelő vastagság (itt van hozzá segítség: [link] [link]), onnantól kezdve a különbség marginális, megkockáztatom, hogy vakteszten hallhatatlan (üzletben ajánlottak Audioquest kábeleket, az eladó pedig képtelen volt megkülönböztetni a 300 forintostól, amikor megkérdeztem, hogy most melyik hangszóróra kötötte rá). Zenei környezetben ~1-3db között van az a határ, ahol meghallod a különbséget, ha keresel pár frequency response ábrát a kábelek összehasonlításáról, akkor gyakorlatilag 0,5db-nél nagyobb értékeket nem nagyon találni (hasonló eredményt lehet találni oszcilloszkópos vizsgálatokon). Nem véletlen az, hogy a kábelteszteknél valamilyen oknál fogva hanyagolják az objektív teszteket, kizárólag szubjektív véleményeket fogsz találni, hogy ez hidegebb, ez melegebb, ez tágabb. A vélemények megoszlanak, de a legtöbb fórumon (én AVSforumon szoktam a legtöbbet tanakodni) abban egyetértenek, hogy a vastagság és az árnyékolás legyen meg (főleg hosszú távokon, azaz 15m feletti szálakon) - a többire amit költenél az mind jobb helyen van jobb hangfalakban, szobaakkusztikában, bemérő rendszerben. Aztán van aki megpróbál rávenni, hogy digitális jeltovábbításhoz vegyél jó minőségű kábelt (pl. drága, de ugyanúgy passzív HDMI kábel) - akkor csak próbálj meg úgy kihátrálni a beszélgetésből, hogy ne vegyék észre a röhögést.
-
félisten
válasz #54655232 #64757 üzenetére
Nézd én is így voltam ahogy te ,a kábelekkel eleinte nem is számoltam, főleg belépő szinten.
Természetesen a te pénzed, te döntésed,.
AZ Innakustik - Oehlbach váltásnál amúgy az Inakustik még drágább is volt eredetileg, még is az utóbbi mellett döntöttem a saját szubjektív véleményem alapján.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #54655232 #64753 üzenetére
nekem sokkal melegebb/ számomra ezért jobb lett a hangzása pedig Spektorok és a Pio erősítőm messze nem high-end.
jó belépő szint.
Előszőr 1 hétig olcsó McAudio univerzális kábelekkel( media markt) hajtottam őket aztán jött az Inakustk egy " akció" keretében és végül kipróbáltam az Oehlbachot és annál maradtam mert nagyon bejött. Akciósan a 60 méter 45 ezer körül volt, megérte. Mindegyik kábel 2,5mm2.
Az inakustikok megvannak még , tisztán hallani hogy hidegebb lesz a hangzás a Daliknál.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #54655232 #64750 üzenetére
Az utóbbi 25 évben sokféle kábellel kísérleteztem, magamnak a rendszerembe illő legjobb ár/érték arányúakat választottam. Próbálj ki minél többfélét, ne kép alapján dönts! Tapasztalatom szerint nagyon sok múlik a kábelezésen, kezdve a táppal, az interkonnekteken át a hangszóróvezetékekig. Belépő rendszerbe megfelelhet az olcsó is, de azon spórolni nem szabad.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
válasz #54655232 #64732 üzenetére
A Denon S960 (2700X )is ezt használja, hibás a 8K támogatása, ha 2021 május elötti gyártású. Külön átalakítóval működik csak közvetlenül amit majd küldenek hozzá talán nálunk is, ezt nem tudom [link]
Azt vedd amelyik neked szimpatikus, csak azért írtam mert van nálunk is, nem sokkal drágábban, nem feltétlenül kell kintről venned.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #54655232 #64729 üzenetére
Extremeaudio-nál van S960H 279 ért.(esetle bemutató darab 254) Az S960H és a 2700X ugyan az a Denon típus, vagy van Yamaha RXV6A 249 ezerét, az is jó cucc szerintem, nekem bejönnek a Yamaha hangzások.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #54655232 #64710 üzenetére
Nem csak akkor jó az eARC, ha a TV a lejátszó vagy Atmost akarsz, hanem akkor is ha az Xboxot használod media lejátszásra vagy BR filmek nézésére, mert nem kell dugdosni a HDMI kábelt az erősítőbe meg a Tv be oda vissza ha játszol vagy filmet nézel. így gond nélkül átviszi az Xboxon át nézett mediák HD audio hanganyagát az eARC az erősítőbe a TV-n át.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #54655232 #64710 üzenetére
"Bár bitang jól szól a MA mass nem fog kelleni mellé 300ezres mozivas."
Erre majd térjünk vissza akkor, ha már kipróbáltad egy olyan AVR-rel, amit újonnan 1500 euró körül árultak!
Az a szitu, hogy amelyik erősítő tudja a 4K/120 Hz-t és a VRR-t, az valószínűleg eARC funkcióval is rendelkezik.#64712AntonChigur
Nincs saját tapasztalatom elosztókkal (10-12 éve használtam olyat tévék csoporttesztjéhez), de tévén átvezetett hangot csak akkor hallgatnék, ha semmi más lehetőségem nem lenne, vagy fegyverrel kényszerítenének rá.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #54655232 #64708 üzenetére
Az eARC akkor kell az Atmoshoz, ha a tv a lejátszó, vagy átvezeted rajta a hangot. Mindkettő elhibázott ötlet, azért vannak az AVR-eknek HDMI be- és kimenetei, hogy minden eszközt ahhoz csatlakoztassunk.
-
félisten
válasz #54655232 #64705 üzenetére
Elméletileg mindegyik port 2.1 , már kapott a TV frissitést is rá, de csak egy eARC a HDMI 2 ha jól láttam. gondolom eltér attól amelyikbe a VRR-t ( az Xboxot) használod, ha nem, akkor le tudod tesztelni az Xbox on a VRR-t másik az eARC ostól eltérő porton is.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz #54655232 #64667 üzenetére
Ez sajnos nem így van, tapasztalatból mondom. Amíg az Audyssey, MCACC vagy YPAO-t használod addig kell, sajnos. A Diracnál (Arcam AVR vagy miniDSP eszközei) jöhet el az, hogy talán (!) már megélsz nélküle. Vagy PC-t használsz a Void féle kiváló és ingyenes programmal.
-
Quetz
őstag
válasz #54655232 #64652 üzenetére
Nem nagyon tudsz mit kezdeni azzal, hogy más helységben sűrűsödik a mély, ez szimpla fizika. Nem is célunk foglalkozni vele. Azzal törődünk csak, hogy hallgatói helyen legyen megfelelő a mélytartomány.
Egyetlen megoldás, ha külön mozi épületet épitesz, vagy dedikált szoba a szobában megoldással hangszigetelsz.
-
törölt tag
válasz #54655232 #64629 üzenetére
Alacsony hangerőn is brutál, bátran ajánlom mindenkinek.
No ehez vennem kell egy durca erősítőt és nem fog érdekelni hogy tömörített vagy sem.
Elsírom magam annyira jó.
Kint ülök a panel erkélyén és olyan érzés itt szombat reggel mintha nálunk lenne a legjobb afterparti az országban.[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz #54655232 #64629 üzenetére
Használd egészséggel!
"ennél panelba nemkívánhat többet az ember" "Ez lebontja a 10 emeletes panelt a francba."
Azt fontos megjegyezni, gyakori tévhit hogy a bontás vagy hangerő miatt ajánlott nagyobb dobozokat, komolyabb rendszert venni. Pont úgy mint az autóknál, ott sem azért vesz valaki Lexus-t hogy sokkal gyorsabb legyen mint a jelenlegi bármi.
Mégsenem
-
Piftuka
veterán
válasz #54655232 #64523 üzenetére
"Ennyire halott lenne a házimozi használt piac?"
Én azon döbbentem le, hogy míg akár csak pár hónappal ezelőtt is több tucatnyi hangfalszett és házimozi erősítő volt elérhető a Media Markt kínálatában, most mindössze 2!!! féle erősítő és 2!!! féle hangfalszett várásolható meg náluk.
Az Euronics kínálatában is éppen csak egy fokkal jobb a helyzet.
Miközben előbbi áruházban közel 100 féle Soundbar megoldás közül lehet választani...
Azon tanakodom, hogy vajon ezek szorították ki a hagyományos megoldásokat a nagyáruházak kínálatából?
"Aquila non captat muscas."
-
Rp526
aktív tag
válasz #54655232 #64562 üzenetére
A madVR egy lejátszóba beépülő render szoftver, ami a GPU-d erejétől függően különböző algoritmusokkal skálázza fel a kép információit, legyen az tisztán a felbontás, fekete-fehér vagy színes pixelenkénti színtartomány. Projektoroknál nagyon nagy tud lenni a jelentősége, TV-knél kisebb. Képes egy 1080 szintű kártyát is kifektetni, ha mész felfelé a felskálázás minőségében. Ha van egy erős GPU-d.. nehezen találni olyan médialejátszót ami verné.. egyesek szerint 100e alatt mások szerint efölött is bőven. Amennyiben el akarnál merülni benne olvasgathatod ezt a fórumot, és itt találod az egyik legkomolyabb leírást hozzá mikre is képes.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #54655232 #64562 üzenetére
Bármilyen végfokot rá tudsz kötni a hangártyára, csak egy Jack-RCA vagy Jack-XLR kábel kell erősítőtől függően. A MadVR egy plugin a lejátszóhoz (szoftver, ingyenes).
#64565 bnorci71: A Mad nem HDR lejátszó, csak HDR -> SDR konverter. HDR-hez elég a 2.0-s port, a Windows bele tud csomagolni bármit a Dolby Vision-ön kívül.
-
skippper
senior tag
válasz #54655232 #64555 üzenetére
Az XBox tökéletes megoldás, HDMI 2.1-en tud lossless bitstreamet, Dolby Visiont, HDR10-et, szóval gyakorlatilag egy hibátlan UHD Blu Ray lejátszót kapsz. Amellé tök fölösleges bármi más lejátszóba beruháznod, első körben próbáld ki, hogy megfelel-e az igényeidnek és akkor fektess be új lejátszóba, ha valóban szükséged van rá.
Emellé elég bármilyen Atmosos erősítő az elmúlt pár évből és hibátlanul le fogja játszani Neked a filmek 99,9%-át.
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #54655232 #64557 üzenetére
Filmhez nincs szükség GPU-ra, az integrált kártyák már sok esetben 8K120 videót is dekódolnak hardveresen. Csak ne QuickSync-re legyen állítva, hanem DXVA2-re, de általában ez az alap, szóval nem kell vele sokat foglalkozni. Az AMD 3xx alaplapokon már szokott lenni HDR-képes HDMI-kimenet is.
Az ultra DAC IC-k már elég olcsón megjelennek, például sztereóra már a Xonar DX-ben is csúcs elemek vannak, míg a D2X-en már minden csatornán. Ha a legújabb (clsid2) MPC-HC-t húzod le, abban minden benne van, a legújabb és legjobb dekóder minden formátumhoz, alapból jól beállítva, nem kell vele foglalkozni, csak ha kell a MadVR, de azt IGP-n nem javaslom.
-
törölt tag
válasz #54655232 #64555 üzenetére
XBOX-om soha nem volt, de a PS5, konzolhoz képest elég jó képpel/hanggal rendelkezik!
Sőt, próbáltam UHD filmmel is, és a HDR-SDR konverzió is parádés.Simán 1080-as tv-n látom a különbséget a sima BD, és az UHD között.
Ezt egyébként szeretném megkérdezni a többiektől, hogyan lehetséges?? -
skippper
senior tag
válasz #54655232 #64537 üzenetére
Nem virtuális az, valódi lesz, ugyanúgy objektumorientált hangképzéssel, csak tömörítert Dolby Digital Plus csatornába, hogy elférjen a HDMI 2.0-n. A lossless Atmos Dolby TrueHD-n megy át, ennek kell vagy 40mbps az 1bmps-es DD+al szemben, ezért a HDMI 2.1 igény. A különbség olyasmi, mint az mp3 vs audio CD. Nagyon soká fog az eljönni, hogy streaming szolgáltatók és a TV-k natívan támogassanak Dolby TrueHD-t meg DTS HD:MA-t, mivel a hozzáadott érték jóval kisebb, mint az extra sávszélesség igény.
Én személy szerint egy mITX PC-t használok filmlejátszásra MadVR-el, de a Shield is tökéletes megoldás, ráadásul így nem vagy HDMI 2.1-hez kötve (kivéve ha kell a 4K 120Hz).
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #54655232 #64548 üzenetére
Sajnos az audio ilyen. Míg azokban az iparokban, ahol van valódi verseny és közismert objektív összehasonlítás, például PC-k esetében, olyan a verseny, hogy maximum párszáz forint haszon van minden terméken, és sok piacvezető cég évtizedek óta csak a hiteleit törleszti (lásd AMD), csak hogy meg tudjon alkotni valami kiemelkedőt. A hifi és házimozi ezzel ellentétben arra rendezkedett be, hogy ki tud nagyobb marhaságot elhitetni a vevők többségével, és egy felsőkategóriás AVR-en a haszon akár a nettó ár 90%-a is lehet. Belépő kategóriában ilyen nincs, az tényleg annyi, éppen kijönnek szegények a keretből, viszont gondolj csak bele, hogy ha az abszolút belépő DAC IC 1000 forint, az abszolút high-end pedig 1500, ugyanez az arány minden alkatrészre, akkor nem sok indok van a milliós AVR-ek létezésére. 7 csatornányi végfok, a csatlakozók, az IC-k, a licenszek, a terjesztés viszont elég gyorsan össze tud adódni, nem tud ennél lejjebb menni a belépő, csakis PC alapon komponensekből, mert akkor rengeteg költséget megkerülsz.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #54655232 #64543 üzenetére
Attól még parasztvakítás marad, hogy az összes tv tudja.
Sokszor, sokan leírtuk, hogy inkább egy valóban jó 5/7.1 rendszere legyen az embernek, mint valami belépő vagy tákolt AtmosHelyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
válasz #54655232 #64539 üzenetére
nem, inkább ne népszerűsítsük itt a torrentet én sem azért írtam, kifejezetten tiltja a PH szabályzata az ilyen jellegű témákat. Szerintem maradjunk az eredeti BR filmeknél, a többi csak említésként írtam, vond le a konzekvenciákat.
Az Atmosnak csak ott van szerintem értelme ahol valóban normálisan le tudod játszani és valóban értelmesen van kihasználva. EZ nekem eddig kb 10 filmből 2 volt és az is a Shielddel. Ha Atmosozni akarsz akkor kell neki normális lejátszó és normális hanganyag és még ott sem fog mindig ülni. Amúgy inkább enged el ha nem így csinálod, mert nem fogod értelmét látni .[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #54655232 #64537 üzenetére
Netflix szerintem nem túl jó( sőt értelmetlen) atmos hangzást hoz és nagyon kevés film is támogatja.
Ha nézel virágbolti verziós filmeket vagy valóban BR-t ott viszont szuper Atmos hangzással találsz filmeket. Pl ilyen volt utoljára az új Mortal Kombat film.
Most csak a hangzásról beszéve nagyon durván jól szól az Atmos benne. EZ a jelenet innen [link] magyarázta meg nekem miért találták ki az Atmost.
De ajánlom még a Jurassic World-Fallen Kingdom filmet is, amikor repkednek a fejed fölött a Dinók.... az elején még a párom is kapkodta a fejét de végig mindkét film zseniálisan épít az Atmosra.
Én ezért vettem a Shieldet, nem bántam meg, neked is ajánlani tudom ha az Atmos a cél. Netflix nem fogja megmutatni mire jó és csak a TV-n át mást nem igen találsz .[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
-
gab1ka
senior tag
Ne ilyen kulcsszavakra keress, a hirdetések címébe sem és a leírásban sem mindig van feltüntetve ilyesmi hogy 7.1 vagy atmos. Kb próbáld behatárolni hogy melyik pontos AVR után érdeklődsz és utána ennek megfelelően ezeket keresd, amúgy ott is és a ph-n is az első pár oldalnyi hirdetést érdemes nézni amik egyrészt vagy frissek azaz még elérhetők, vagy upolva vannak szintén azért mert még nem keltek el.
-
Kiskutya
veterán
Alig lehet jó árban jó erősítőt találni vagy ha van is lecsapnak rá egyből. Tegnap láttam a jofogason 145be pioneer lx 502-őt. Mire hívtam volna már látom kiszállítás alatt... Nemtom valaki felvásárolja ezeket és egész nap figyeli az oldalakat vagy én vagyok peches. KB egy hónapja ugyan így jártam egy Yamaha erősítővel pedig minden nap figyelem mit tesznek fel.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
BBéci
legenda
válasz #54655232 #64495 üzenetére
1. Semmit nem jelent az AVR szempontjából, hogy passzívmembrános a szubláda. Olyasmi, mintha basszreflex lenne, a csövet/nyílást helyettesíti.
2. Passz.
3. A végfokok számát adják meg, amikkel úgy variálsz, ahogy akarsz.
4. 5. Passz, nem vagyok szakértője az Atmos rendszereknek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #54655232 #64458 üzenetére
Mindenkinek mást jelent a vállalható minőség.
Ami számomra nem csak vállalható, hanem élményt nyújt és Atmost tud, az annyira drága, hogy maradok az 5.1-nél és a 1080p-nél. Ezt tudják a 6-8 éves csúcs gépek, amik olcsóbbak a mai középkategóriásoknál.
Valahol a Denon 4000-es, Yamaha Aventage 2000-es, RX-A4A, Marantz 6000-es példányok azok, amik szerintem sztereóra is jók, de egyik sem belépő szintű.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest