Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissz84
tag
Sziasztok!
Vettem egy Wharfedale d330 5.1 szettet, és hozzá használtan egy Pioneer vsx-528k ezt terveztem összekötni Qled Samsung tvvel. eARC hdmiből próbáltam hangot csalni, de elképzelhető, hogy nem támogatja az erősítő? Dehogy se tudtam hangot kiszedni csak optikaival.Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
BBéci
legenda
válasz #52221184 #57997 üzenetére
Az első mondat elkerülte a figyelmedet?
Nincs tapasztalatom belépő kategóriás sztereó erősítőkkel, baj? Valamint nappaliban mozizom, nem dedikált szobában. Több fórumtársunknak, ismerősömnek a nappalijában van high end rendszere, tehát az nem mond semmit, hogy "nem dedikált moziszoba". Ráadásul ott van a mondatod végén az "is" szócska.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mpo
veterán
-
Dani0504
tag
A kábelezésen agyalok, hogy milyet is lenne érdemes. Polk Audio T50+T15+T30 a hangfalszett. A fronthoz és a centerhez 2,5mm-es vastagságút gondoltam a hátsókhoz 1,5mm-est. Valaki azt ajánlotta, hogy a hátsó hanglakat is 2,5mm-es kábellel kössem be inkább. Front kb.2,5m, hátsók kb. 13m hosszúak lennének. Jó méretekben gondolkozom?
Milyen márkában érdemes gondolkodni? Amit néztem eddig: Kácsa, Qed, Inakustik, Oehlbach."A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"
-
BBéci
legenda
válasz Dani0504 #58010 üzenetére
"Jó méretekben gondolkozom?"
Ha ez a vastagságra, pontosabban a keresztmetszetre vonatkozik, akkor igen.
Az említett nevek közül az Inakustikot hagyd ki, mert a drága kábeleik kiemelkedően jók, de az olcsók átlag alattiak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
mikrofon
veterán
-
balazska92
senior tag
Tegyük fel megveszem a denon avr x 1000 erősítőt. Egyenlőre csak ezt veszem meg, semmi mást. tv-ből optika vagy hdmi kábellel összekötöm az erősítővel. A jelenleg meglévő gagyi hangrendszerem (genius sw hf 5.1) minden hangszóróját rá tudom csatlakoztatni az erősítőre, kivéve a mélyládát, mert olyan csatlakozó nincs. Ez így akár még működhet is, jól gondolom? Később pedig veszek rendes 5.1 hangfalszettet. (Ha ez fontos, ugye előzőekben írtam hogy a tv belső lejátszója fogja lejátszani a filmeket, amik néha 4k uhd hdr filmek.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz balazska92 #58017 üzenetére
Rá tudod kötni a mélyládát is.
-
Dorian
félisten
5x4-es szobában kell mondjuk 1-1 m hogy függőlegesen felmenjen az AVR-hez és a faltól az AVR-ig "kifelé" elérjen (ezt nem javasolt kicentizni). 2m a sarokig, hátrafelé 4m (5.1 esetén a 110 fokot figyelembe véve), ott fel függőlegesen és hogy kilógjon a hangfalhoz 2m. Ez összesen 10, ez az egyik oldali surroundhoz.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Joshi
titán
Megpróbálom hátha itt választ kapok a kérdésemre.
Tudna nekem ajánlani valaki egy Dinaudio Emit M10-hez fali tartót? Előre is köszi.
-
gab1ka
senior tag
válasz balazska92 #58019 üzenetére
Az AVR sub kimenete egy sima RCA kimenet.Oda egy RCA kábelt (amilyened most is vélhetőleg van) rákötve, a Genius subján valamelyik bemenetre kötöd a másik végét valamelyik bemenetre, ráváltasz és kész is.Onnantól csak a sub puffogását hallod majd ha nem kötsz rá további hangfalakat.Átmeneti megoldásnak jó, de nem hiszem hogy megérné így használni, inkább keress valami rendes subot a helyére a jövőben.
-
BBéci
legenda
Dynaudio!
Olyan tartóra tedd, ami elbír legalább 15 kilót, mert a stabil alátámasztás az egyik legfontosabb, ha ki akarod hozni a hangdoboz minden jó tulajdonságát. A karos megoldások ezt nem teljesítik, ezért felejtősek.
Sokan virágtartónak gyártott polcokra helyezték hangdobozaikat, olyasmit ajánlok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dani0504
tag
-
gab1ka
senior tag
válasz balazska92 #58027 üzenetére
Ha veszel egy erősítőt, akkor a hangfalakat az erősítőre kötöd, nem pedig a kis Genius subjára.Ez lenne az értelme, máshogy nem is tudnád használni.
-
balazska92
senior tag
Igen, pont ezt mondom én is. Az erősítőre nem csak a genius sub hanem minden más hangfal is rá lenne kötve
-
BBéci
legenda
válasz balazska92 #58030 üzenetére
Igen, ezért nem értjük, hogy mi a problémád.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
balazska92
senior tag
Ja leesett. Baszki.
-
balazska92
senior tag
Összefoglalásképp, akkor ez a denon avr x-1000 erősítő jó lesz nekem, 40-50 ezer környékén jó vétel?
-
gab1ka
senior tag
válasz balazska92 #58033 üzenetére
Mivel korábban kérdezted a 4k támogatást, talán jobb lenne ha azt is tudná (ez a modell nem tudja ha minden igaz), így nem kéne a tv-d optikai/HDMI ARC kimenetére korlátozódnod, azaz az erősítődbe kötve a lejátszód/pc-d minden nagyobb felbontású hangját is élvezhetnéd. Függetlenül attól, hogy hangminőségben nem lenne értelme egy ilyen összeállításon, viszont nem csak sztereo lenne az a film aminek amúgy az eredeti szinkronos hangsávja mondjuk DTS HD stb. Ezt leszámítva igen, az erősítős megoldással előrébb lépnél funkcionalitásban és hangzásban már csak az önbemérő miatt is, illetve így már elemenként lépegethetnél fel szépen lassan akár a szettet, akár külön a sub-ot fejlesztve.
Aztán majd erősítő csere jobbra..amihez mégjobb szett és sub, aztán hitel..máj..vese..
-
BBéci
legenda
60-ért kínálnak egy Pioneert, inkább arra alkudozz: [link]!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Morris
veterán
Megveheted a denont is. Kezdésnek az is jó lesz.
-
balazska92
senior tag
Egyenlőre szerintem a denon jó lesz, mivel a tv belső lejátszója lesz a médialejátszó, így gondolom ha az kezeli a hangsávot akkor jó lesz, ha nem akkor meg bármilyen erősítőm is van nem lesz jó. Szerintem kezdésnek a denon, amihez később veszek egy rendes hangfal rendszert tök jó. (A mostani ultra gagyihoz képest nekem biztos tökéletes lesz)
-
krokostamas
tag
Sziasztok!
Egy 16 m2-es szobában szeretnék a TV hangzásán javítani, amit lehet. A keret kb. 50, max 80e Forint lenne, használt is szóba jöhet.Egy LG 43NANO793NE tv-m van jelenleg a számítógépre kötve HDMI segítségével, és egy Genius sp-hf1250b segít be neki a megszólalásban, már ha a gépről játszom le a filmet.
Gondolkoztam hangprojektoron, de mivel nincs sok helyem, és elég borsos árúak, ezért elvetettem az ötletet.
Nem akarok nagyon kábelezni és surround hangzást elérni, de azért valahogy csak szólaljon meg az a film.
Példának hirtelen ez jutott eszembe, Ti mit gondoltok? Vagy jobban járnék egy hangprojektorral, esetleg erősítős 2.1-es rendszerrel?Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Eleve a magyar szinkronokról beszéltünk..
Sajnos írás közben nem jön le a hangsúly.
Egy konkrét filmről beszéltünk, "Bár ott eredetiben csak DTS,," nem a filmre,hanem a magyar hangra vonatkozik. lehet az zavart meg,mivel nem voltál a beszélgetésben,igy csak beleolvastál és értetted ahogy értetted.
De akkor így: A Traffic is nagyon jó film, bár a magyar hangja nem DTS,csak az eredeti!
-
vic70
tag
Sziasztok!
A hozzáértőktől kérdezném,hogy az atmos hangfalakat ki lehet-e váltani surround hangfalakkal?Vagyis nem kimondottan atmos hangfalakat vennék,hanem helyette surround,esetleg front hangfalakat.Az elhelyezés helye ugyanaz lenne. -
törölt tag
válasz krokostamas #58038 üzenetére
Ebbe az összegbe valóban a hangprojektor a legjobb megoldás, Itt tudsz érdeklődni. Vagy esetleg egydobozos szett de ot viszont nézd meg, hogy elegendő be-kimenet áljon rendelkezésre. Tippet nemigen tudok adni, de ebből ne engedj.
De sztereóval is jobban jársz, állóhangfalal és megfelelő erejű erősitóvel se sokat vesztesz, sőt nyersz is (használtra gondolok) -
jambiyya
őstag
Korábban ezt írtad: "Ki kell próbálni a kettős erősítést. Tapasztalatom szerint néha pozitív a hatása, de a plusz kábel árát hozzáadva a szimpláéhoz és abból venni eggyel magasabb kategóriásat, annak több értelme van."
Pontosan erre jutottam én is.Nem lett dinamikusabb, vagy megfogottabb a hangzás. Talán a magasak élesebbek lettek, de nem tetszett a hangzás. Nem lett sziszegős/csattogós, vagyis lehet hogy Te így hívod ezt a hangzást, ami engem is irritált. Nekem ez ugye nem került semmibe, mert maradék kábelekkel próbálkoztam.
Marad az eredeti terv, ugyanis mindenképp lapos kábel jöhet csak szóba, és olyanom nincs. Ezt néztem ki. Van jobb tipped ebben az árban? X3600-MA Bronze 500 közé. Köszi.
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy 5.1-es rendszert venni, mely elsősorban tv-vel üzemelne.
Használt erősítőben gondolkozom, melyhez később vennék hangfal szettet. Addig meg a jelenlegi 5.0 genius hangfalakkal üzemelne. Tudom, nagyon tré, de most még ez lenne a terv.
Erősítőből nem tudom melyiket vegyem, amit néztem laikusan az az, h nekem a hdmi kell, és az sem lenne baj, h ha ARC-s lenne.
A rendszer a nappaliban lenne, ami 28 nm. Ez gondolom számít.
Abban kérném a segítségeteket, h ezek fényében, miket nézzek kb60e-igElőre is köszönöm!
-
dannyl
addikt
válasz fenergie84 #58048 üzenetére
Pont ma linkelt BBéci egy használt pioneer-t 60k-ért. Keresd vissza. De lehet tegnap volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző