Hirdetés
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- Bestbuy játékok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz szata.68 #58597 üzenetére
Jelenleg nincs újonnan gyártott wireless Klipsch. A Wireless Kit-et kell hozzá megvenned 60000 Forintért, de szerintem már azt se nagyon kapni. Más gyártó talán ad olcsóbb alternatívát.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
jambiyya
őstag
Szerintem hallgass rá még1szer a két kinézett szetre ha teheted. Illetve mindkét szetből tudsz 7.1-et (mert ahogy nézem, van használható oldalfalad). Valamint szerintem egy combosabb AVR kéne. Persze kellenek kábelek, falikonzol, egy normális állvány (Tv vagy hifi), de még így sem tartom eképzelhetetlennek, hogy 1M-ból ki fogsz jönni.
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz szata.68 #58594 üzenetére
Ha egy darabban gondolkozol, akkor fontold meg az oldalsó elhelyezését, hogy közelebb legyen az ülőhelyhez. Ezzel javíthatsz azon, hogy elöl elhelyezve nem feltétlenül elég a szobamérethez, a hátránya viszont az, hogy a kanapé egyik oldala nagyon sok mélyet kaphat, a másik keveset, szóval ki kell próbálni, milyen távolság elég az egyenletességhez.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
szata.68
senior tag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz arcitec #58591 üzenetére
Na ez a tipikus marketingszöveg, hogy a fül jobb a mikrofonnál. Persze, le tudsz vele írni nagy távlatokban egy ízlést, de hogy miért van, azt nem. Az teljesen jó, hogy neked tetszik az SVS, az viszont az SVS részéről nagyon gáz, hogy 150 ms körüli lecsengést adnak már a dobozaik, ami közel nem a prémium kategória, de még csak nem is a Logitech kategória.
-
Beni2360
félisten
válasz szata.68 #58578 üzenetére
Látom mindenki elment a kandalló mellett, pedig lényeges, hogy van-e LUFTI a kandallón.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
arcitec
addikt
válasz VoidXs #58588 üzenetére
Ez a TE véleményed és tutira nem etalon. Mert, hogy ilyet sem hallottam még ... Te is az a fajta vagy aki már csak azért is lemegy troll szintre.. De hagyjuk is , úgy általában egy vélemégyeddel sem értek egyet ... eléggé szélsőséges és finom voltam ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
jambiyya
őstag
válasz szata.68 #58586 üzenetére
Mindig vannak akciók, de ez az MA szet tényleg jó ennyiért. Én az urban greyt vettem drágábban, mert papucs vagyok és asszony döntött a színről.
A feketét egyébként AVX-en valaki 350-ért hirdeti, mert mégis fehéret akar. Egyrészt még jobb vétel, másrészt veled is megeshet.
Én pl. fehéret mozihoz nem vennék, mert többnyire sötétben nézek filmet... -
szata.68
senior tag
válasz arcitec #58584 üzenetére
Igazából egyelőre azért mentem el, hogy meghallgassam, illetve tanácsot kérjek, mert reálisan kb fél év múlva fognak ott megszólalni a hangfalak.
Ott viszont a kereskedő mondta, hogy most a MA rendszer nagyon jó áron van (-200k), és nem lesz újdonság a következő fél évben.
Meghallgattam (persze kiváló körülmények között, kiváló tartalmat) és nagyon tetszett.
Így arra gondoltam, hogy megveszem most a rendszert,akkor legalább tudunk a hangfalakhoz passzoló bútorokat is választani, meg normálisan kialakítani mindennek a helyét.
Ha viszont szerintetek ez abszolút markating akkor nem venném meg azonnal - bár most elég jól rápörögtem a témára, jan 4-e után meg megint alig lesz időm ilyesmire.[ Szerkesztve ]
-
-
jambiyya
őstag
válasz szata.68 #58580 üzenetére
Klipschnek van dipólja, szóval simán. Azért is érdemes most átgondolnod, mert a kábelcsatornákat érdemes kialakítani nekik. Ha valaha is akarsz a plafonra hangsugárzót (pl. mert elkapott az atmos láz), annak is érdemes a kábelcsatornát kialakítani.
Ha kifejezetten mozira kellenek, én lebeszélnélek a zárt SVS-ről, még úgyis, hogy tényleg más kategória is, mint az R-115SW. Utóbbi 200k-ért szerintem nem rossz, és ha valaha is kevésnek érzed, cserélheted.
Ha mindent EA-nál vszel, talán egy kis extra kedvezmény is összejöhet.
Ja, és bőven 1,5M alatt maradtál.ui: ennél komolyabb rendszert is összerakhatsz ennyi pénzből, főleg ha használtakat veszel, de az utánajárós lesz...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz szata.68 #58580 üzenetére
Amiket kinéztél, hangfalak, avr, sokkal jobbat,erősebbet kellene, 1,5 millából bőven sokkal jobb kijön, majd ajánlanak és illetve el kell menni házimozi boltba, ahol lehet meghallgatni és ott is ajánlanak. Bár azzal óvatosan mert kereskedőnek akkor sem hiszünk , ha ló legel a sírján. Apropó Atmost meg az építsen ki, aki tutira szükségét érzi, ahhoz meg szintén meg kell hallgatni. Itt a többség az 5.2 , 7.2 felé fog terelgetni
Ne hagyd magad az SVS-ről lebeszélni. Az még nem hallott , hidd el tudom ... Ott az 1.5 milla. Akkor már csak jobbat ...[ Szerkesztve ]
-
szata.68
senior tag
szerkeszteni már nem engedte az előző hsz-t
Így gondoltam az elrendezést. Még most épül, úgyhogy kb bármit tudok bárhova kábelezni, kialakítani. A hangzás biztosan nem lesz tökéletes bármit is veszek.Kőburkolat lesz falatnyi szőnyeggel, nagy a belmagasság, egyben nagy a légtér, stb. Az a cél, hogy amennyire lehet (ezen a szinten) legyen minél jobb a házimozi élmény.
Igazából nagyjából bő egy- max másfélmillió Ft-ot szánnék a teljes rendszerre mindennel együtt, ebből kellene kihoznom amit lehet.ui.: szerintetek érdemes az atmossal foglalkoznom?
[ Szerkesztve ]
-
Csabesz1
csendes tag
Üdv. Új vagyok a témában. Adott egy LG Tv., HDMI ARC csatlakozással, egy Yamaha HTR 4072 5.1 házimozi erősítő és egy Amiko Mini Set-Top box. Szeretném a médiát az erősítő hangfalaiból visszahallani de sehogy sem jön össze. A Set-Top box-ot csatlakoztattam az erősítő egyik HDMI bemenetével (HDMI In), majd az erősítő kimenetét pedig összedugtam a tv HDMI ARC bemenetével. A kép megjött, látom az erősítő beállítás menüjét is, de hang semmi és a egységes távkapcs. sem működőik. Mit gondoltok, mi lehet a gond? Talán a HDMI kábelszabvány? Pontosan nem tudom 1.3-as vagy magasabb szabványú kábelem van-e? Hogyan lehet esetleg azt visszaellenőrizni, vagy egyáltalán befolyásoló tényező-e? Köszi a segítő hozzászólásokat.
Üdv:Csabesz!!! :)
-
szata.68
senior tag
Uhh nagyon köszönöm a gyors válaszokat!
Eddig szinte tutinak gondoltam a MA-t, de most a Klipsch felé kezdek menni. Olyat lehet csinálni (vagy inkább érdemes?), hogy a MA hátsó hangfalait hozzápárosítani a Klipsh rendszeréhez? Tudom,hogy nem az igazi, de jobban tetszik kinézetre
A nappaliról esetleg mindjárt töltök fel egy képet, az talán még segítség. -
arcitec
addikt
válasz szata.68 #58571 üzenetére
A mélynyomó nem kell , hogy azonos gyártótól legyen. Ez pláne most akcióban mérföldekkel üti az általad jelölteket : [SVS-SB2000] Vagy nagyobbat, esetleg ebből 2 db-ot, de gondolom igaz 50m2 ,de a házimozi egy kisebb részén lesz, pláne az 5.0 kiszemelteket nézve, AVR-t is,szóval jó lesz az amit linkeltem... Sokkal jobb mint a másik 2.
[ Szerkesztve ]
-
szata.68
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy kb 50nm-es nappaliba leginkább filmnézésre melyik rendszer lenne a jobb választás? Esetleg a kettő összevegyítve?
A kiszemeltek :
[Monitor Audio hangfalszett] , [Monitor Audio mélynyomó]
[Klipsch hangfalrendszer] , [Klipsch mélynyomó]
Erősítőnek a [Yamaha RX-V6a] -t néztem ki, médialejátszóvól meg a [Dune] , és az Nvidia Shield Pro között vacilálok. -
arcitec
addikt
válasz Gyula976 #58565 üzenetére
Sok van : [link] [link] [link] [link] telefonon egyeztetni kell. Vidék : [link]
No, pont itt az Oberon jól árasítva és még lehet alább is engednék. [link] Ráadásul 7-es.
De szokták volt mondani google legyen a barátod van még sok, csak keresni kell aki keres, az meg talál : [link] A High End Audio megnevezés ne zavarjon meg, árulnak minden félét ők is ...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Gyula976 #58560 üzenetére
SPEKTOR helyett inkább az OBERON lehetne jobb. Keress egy jó árazást bizton akadna előbb utóbb, hidd el megérné.. A SPEKTORT hallottam, alapnak elmegy (talán)..
Most látom még az MA amit említettél de én azt nem tudom miféle ...(Állítólag jó )..[ Szerkesztve ]
-
Gyula976
újonc
Szia a denon erősítőn nem szeretnék változtatni eggyelöre élőben én még nem hallottam egyik kiszemeltet sem csak jó lenne meghallgatni, amiket vélemények alapján ehhez az erősítőhőz én gondolnák dali spektor 6 vocal2 wilson raptor 7 5.1. Klipsch r26f 5.1. Csak még kéne hallgatni melyik mit tud ezzel az erősítővel. Pl dinamika térhang. Mozin +zenén. És nem találtam olyan helyet ahol lehetőség lenne kiprobálni.
-
BBéci
legenda
válasz Gyula976 #58549 üzenetére
Amennyiben valami DALI belefér a keretbe, a többit sürgősen felejtsd el!
#58554ldn218
Mi a kifogásod? Netán hallottad, használtad mindhárom erősítőt?
Teljes mértékben igaza van, ugyanazt írtam én is.#58526venom8888
PC-s szettek között nagyon jónak számít, viszont egy igazi, tisztességes házimozi rendszertől fényévekre van.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz bunddog #58535 üzenetére
Mindhármat több hétig használtam itthon, a nappalimban. Sajnos nem egyszerre, egy időben voltak nálam, ezért az emlékeimre hagyatkozva az Arcamot választanám. Második a Primare és csak harmadik a Denon, de a különbségek nem óriásiak.
Az SR5015 fényévekre van tőlük.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
tomyka74
senior tag
válasz bunddog #58552 üzenetére
Avx-en van egy 750 eladó.
Csodálkozom is,hogy még meg van bár azt is tudom,hogy manapság a minél több fícsör a lényeg, hogy még a mikrosütővel is tudd az avr-t irányítani/és vissza és ebben a japók járnak élen.
De ha igazán csak a hangminőség a lényeg akkor a térkép északi harmadára kell tekingetni! (ez de szépre sikerült gondolat)! -
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy jelenleg úgy nézem a filmeket, adott egy nas Samsung tv vel egy hálózaton és lg házimozi rendszer pedig csak hangot vesz át ARC-n. Ha a lejátszót kotnem hálózatra és vele nézem a filmeket jobb eredményt kapok akár hangzásban vagy képben? Nem tudom melyiknek jobb a kodek... Ha hulyeseget kérdezek akkor is mondjátok el kérlek!
Köszönöm
-
Gyula976
újonc
Sziasztok olyan problémám lenne, hogy van egy denon x540bt erösitőm és szeretnék mellé egy jó hangú 5.1 hangfalszettet /ezidáig sal/ olvasgatom a teszteket véleményeket melyik passzolna mellé Ma Dali Wilson Taga Klipsch csak szerintem jó lenne meghallgatni az lenne az igazi ezt hol tehetem meg tudna valaki segíteni?! előre is köszi
-
mimic1979
aktív tag
válasz venom8888 #58499 üzenetére
Volt szerencsém ehhez, illetve az elődjéhez. Eladtam, mert ez nem házimozi hangfalszett. Egy fényes, műanyag hangú szett. Ha mindenképpen micro szettett keresel,akkor linkelem hogy miből raktam össze a sajátomat ami a kis méretéhez képest nagyságrendileg jobban szól. Sajnos nincs lehetőségem nagy álló hangfalakat elhelyezni a lakásba.
-
RazoR
veterán
válasz VoidXs #58543 üzenetére
Értem, köszönöm!
Lehet utánanézek majd ennek a verziónak.Jelenleg működik úgy, hogy ha filmezek a nasról akkor optikán küldöm ki a hangot az erősítőre a TV-ről, így megy a DD, ha TV-t nézünk akkor marad a HDMI és a Neo hang. Egyenlőre megbékélek ezzel szerintem.
A későbbiekben vagy beruházok egy 4k képes eARC-s erősítőre vagy lejjebb adom az igényeket egy Soundbar-ra.Köszönöm a segítséget!
-
VoidXs
Topikgazda
Egy HDMI kimenetet szed ketté, mehet egy az AVR-be (megtartva a tömörítetlen hangot), egy a TV-be (megtartva a 4K-t). Ami fontos kérdés, hogy a splitter hogy kezeli, ha az egyik forrás nem 4K-képes, mert vagy csak hangot küld át, vagy visszajelzi a forrásnak, hogy nem oké a 4K, szóval utána kell kérdezni a kiszemelt modellnek.
-
-
törölt tag
Ha netán valaki jól viselkedett,és a jézuska hozott neki új AV erősítőt, és a régi CA 551 V2 útban lenne, értesítsen, segítek megoldani a gondjait! :-)
És kellemes Ünnepeket Mindenkinek! -
bunddog
tag
Denon X7200WA v. Primare SPA23 vagy Arcam AVR750? Ha csak a hangminőséget nézem a fícsöröket nem.
Bár nemrég még újonnan egy Marantz SR5015-ért is sajnáltam a pénzt De úgy vagyok vele ha egyszer veszek komolyabb pénzért akkor már ne belépő avr legyen.
-
-
RazoR
veterán
-
venom8888
őstag
-
Rumcsaka
tag
válasz venom8888 #58526 üzenetére
Már jó pár éve nekem is van otthon egy Z906 (annak idején a számító géphez vásároltam)
Mióta eladtam a Jamo D600/500 h.rendszert stb. és ameddig nem készül el az új szoba azóta össze van kötve coaxial kábellel a Blu-ray lejátszóval és Így használom...
A maga kategóriájában jó cucc...nem kell félned[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz venom8888 #58526 üzenetére
Annyi pénzből az egyik legjobb lehetőséget választottad, nem döntöttél rosszul. Csak ezen a fórumon elég gyakori, hogy néhányaknak nem tetszik, ha nem költesz rá milliókat a kedvenc boltjában. Azt már a képzeletedre bízom, hogy miért lehet így.
[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
Biztos igazad van mester mint mindíg, de valamiért megkapta a thx minősítést. Mellesleg nem hasonlítottam házimozihoz a sony hoz hasonlítottam amit linkelt a fórumtárs. Kérlek fogadd el hogy vannak árkategóriák és minőségbeli különbségek és nincs mindenkinek pénze tehetsége a stúdió minőségre de szeretné a legtöbbet kihozni a lehetőségeiből.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
VoidXs
Topikgazda
Akkor van MCH Stereo, ha a bitstream nincs bekapcsolva. Ez például abban az esetben a lehető legjobb opció, ha PC-d van (erről nem írtál, de ez lenne a tippem) és nem Atmos a rendszered.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Valami beállítás nincs rendben, mert a tévékből pontosan ugyanaz a hang nyerhető ki optikain, mint HDMI-n. Kivéve persze az eARC-t, ami más kategória, de az esetedben arról nincs szó, mivel az erősítőd azzal nem kompatibilis.
Sima ARC-n kimegy a Dolby Digital és DTS 5.1, viszont tudtommal a tévéd nem ismeri az utóbbit, mert Samsungék nem fizettek a licencért.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Teal'C #58504 üzenetére
Ne hasonlítsd a PC-s THX-et a házimozishoz, mert teljesen más követelményekről van szó!
Semmilyen misét nem ér meg és amit linkeltél, az agymosó marketingszöveg.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Adott egy Denon AVR 1912 és egy Samsung Q80T televízió.
A TV tud eARC-t az erősítő "csak" ARC-t.
Ha összedugom őket High Speed HDMI-vel és indítok egy DTS 5.1 filmet akkor csak a NEO 6 hang választható ki ami csak virtuális 5.1 sztereóból.
Ha jól tudom a sima ARC csak sztereó hangot tud, emiatt lehet a probléma?Ha optikával kötöm össze, akkor megy a normál DTS 5.1. Így viszont 2 távirányító kell.
Át lehet ezt hidalni valahogy?
Az működhet, hogy HDMI-vel és Optikai-val is összekötöm őket és ha 5.1 filemt néznék akkor az optikai hangot választom ki, ha TV műsort akkor meg a HDMI-t?
Itt tapasztaltam olyat, hogy hang helyett valami ciripelés hallatszott csak.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz venom8888 #58511 üzenetére
Ha optikait használsz, akkor nem, de ahhoz olyan hangkártya is kell, ami valós időben kódolja, különben csak sztereó lesz. Használhatsz második hangkártyát is, akkor csak eszközt kell váltanod.
-
Teal'C
veterán
válasz VoidXs #58506 üzenetére
Volt egy Panasonic sc-ht870 em ami 1000w volt. A gond ezzel csak az hogy 60% nál elkezdte védeni a mélyet (magyarán csökkenteni) hogy ne szakadjon szét, abban is ilyen kicsi mélynyomó volt, ezután csak visított vettem egy 300w os Magnat aktív mélyet ezt ellensújozni na úgy már halgatható volt A logitech-nél ilyenre nem volt szükség.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Szokott az 1000 W lenni, csak 10% THD-ra vagy még többre adják meg. 1%-on ez 470-et jelent, használható értéken még kevesebbet. Ebben a Logitech is ferdít, akkora méreten fel is gyulladna 1 kW aktív hűtés nélkül.
-
Teal'C
veterán
Ja és mellesleg mivel kötnéd be a sony-t az 1db stereo jack bemeneten Az alaplapodon nincs optika, a logitech-en ez nem probléma és még egy csomó dolgot rá tudsz kötni ha szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
Onnan hogy az a sony sosem volt 1000w kb 16cm es mélynyomó van benne jó esetben 50-60watt. A logitech meg thx minősítésű ez már magában megér egy misét.
Ezt olvasd át ebben ez van nincs kancsalítás [link][ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz venom8888 #58502 üzenetére
Driver = maga a hangszóró (nem a doboz). A Z906 erősítője nem frissíthető, de amúgy sem szokott a hangminőségre menni az AVR-eké sem, esetleg a kalibráció javulhat.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
A main driverek nagyobbak, és az erősítő a Logitech cuccokban általában bőven az árkategóriáját felülmúló, könnyen lehet rájuk építeni, mondjuk a jövőben bekötni házimozis hangszórókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest