Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz TomSawyer79 #25799 üzenetére
A Knight 2 jobban sikerült hangban, mint a 3 hiába feleakkora, szerintem az 1. felállással jobban jársz már csak ezért is ....
Hmm ....
-
TomSawyer79
csendes tag
Sziasztok! Egy kb. 18 nm -es szobába Denon x1300-hoz melyik 5.0-át ajánlanátok:
Castle Knight 2 + Lincoln C1 + Knight 1
vagy
Castle knight 3 + Lincoln C1 + Lincoln S1
Film és zene 80/20 arányban menne rajtuk.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz Lacielvtárs #25793 üzenetére
Nagykanizsa.
Nekem 3 túlfeszvédős elosztóm van, pc, tv meg ilyesmik, de mindig kihúzok mindent, ha vihar van.
A villám nem fog megállni, ha meglátja, hog egy APC-be jutott.
Az ilyen esetekre való hatékony védelem már a villanyóránál kezdődik és nem 10.000 ft.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
válasz Jegesmaci81 #25790 üzenetére
A plüsselefant nem rossz ötlet
Nézd, hasznald amit jónak látsz, én magam is használok, de ettol függetlenül, viharban az áramtalanítas a megoldás, 10-ből 9 villanyszerelo ezt mondja.sixpak: jol tetted szerintem
Hol volt ilyenkor vihar?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
junkpod
veterán
válasz daniel2121 #25783 üzenetére
HDMI kábelt nem szoktak szerelni, gyári fix méretekkel minden ok.
Erositoket a többiek tudnak javasolni.Box's don't touch!
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #25790 üzenetére
Elosztó villámcsapástól semennyire nem véd meg. Az csak a 4 fokozatú túlfeszültség védelem utolsó lépcsője.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz Lacielvtárs #25788 üzenetére
Ok köszi az ötletet. Majd megkérem a plüsselefántot ha nincs otthon senki!
Viccet félretéve, nekem kicsit életidegen, hogy dörren az ég és kihúzok mindent. Inkább egy APC elosztó és viharban is mehet minden. -
sixpak
nagyúr
válasz Lacielvtárs #25788 üzenetére
Épp 10 perce rántottam ki mindent a konnektorokból, elég laza vihar van nálunk. Az előbb ideköszönt a közelbe egy villám, nyáron nem hallottam ekkora mennydörgést.....de már vége.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
válasz Jegesmaci81 #25787 üzenetére
Azért viharok esetén javasolt kihuzni a 'fontos' elektromos kütyüket...
Az a legbiztosabb védelem, szerintem[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Jegesmaci81
aktív tag
-
BBéci
legenda
-
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #25780 üzenetére
Mi a gond Lacus? Az asszonyka tesz rá 1-1 cserepes virágot amelyik lefelé lóg és annyi.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
daniel2121
senior tag
válasz junkpod #25781 üzenetére
Köszi kácsánal érdemes megvennem? Ott úgy tudom méretre szerelik.
A hardveraprón hirdetnek néhány Denon házimozi erősítőt 1912, 2113,1713 vagy máshol 3808-at, árban hasonlóak. Melyiket lenne érdemes megvenni? Nem a hangerő számít nekem inkább hogy szépen szóljon.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz daniel2121 #25776 üzenetére
A kábel csak HDMI, a tv és az erősítő csatlakozó legyen hdmi-arc (audio return channel) képességű, így a tv adás is mehet a hangszórókra külön kábel nélkül.
Box's don't touch!
-
No urak, közeledik a nagy nap
Úton van a másik par bs 263,es addig probalgatom hogy tudom felrakni a hattereket, igazi szakbarbar módon[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
A túlfeszvédelem szükségessége nézőpont kérdése.
Az autók menettulajdonságait is rontják a különböző humán-védelmi szempontok, mégis nehéz megkérdőjelezni a szükségességüket.
Kockázatviselési hajlandóság kérdése az egész, pont belépő kategóriában a negatív hatásuk is elenyésző.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
zsoika
addikt
válasz zsoika #25765 üzenetére
Ma szétkaptam az erősítőt és a subokat , hogy meglessem és bejelöljem a fázist a dugvillákon.
Aztán már annyira szerteszét állítgattam, hogy inkább újra mértem az egészet. Megint 180Hz en vágott ,de a subokat most valahogy sikerült jól bemérnie 2,79m re ....ellentétben a régi 4.15m-el. A csatornánkénti hangerő, frontok 0, center -1, sur -1,5, sub -2,5.
Dire Straits FLAC-al hallgatva állítgattam a vágásokat ,de nekem 150Hz-en tetszik.
Youtube-os frekvencia teszt hangot lejátszva és a SUBokat ikapcsolva feltűnt ,hogy 50Hz től már szólnak a frontok ....pedig elvileg 150Hz-es vágás van beállítva. Szólnia kell, alatta is?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #25773 üzenetére
Nem! Ha Kontaset, akkor sima, de cserélhető kábeles legyen.
Mindegyik kategóriában hallható hatást tudnak okozni az elosztók, de annak mértéke akár elenyésző is lehet.(#25775) xxxxxxxxx
Hibának számít, ezért kerülendő![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xxxxxxxxx
tag
Híbának számít a centersugárzóra rátenni a TV-ét?
Valami alacsony vagy egészen alacsony talpast.[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz johnywalker #25772 üzenetére
kategória függő, hogy ezek rontanak vagy javítanak-e álltalában a dolgon?
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
-
junkpod
veterán
válasz daniel2121 #25769 üzenetére
Mediaplayer-hdmi-erosito-hdmiarc-tv a javasolt. (Ha van az erősítőn HDMI, ha nincs akkor a csere javasolt.
Látom van rajta, megnéztem egy képet a hatuljarol és dobtam egy hátast[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
daniel2121
senior tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni a rendszer kábelezésében. A következőkből fog állni amihez a kábeleken kívül meg van szinte minden.
Hangfal: Focal 816v egyelőre frontok, erősítő Denon 3808, tv Sony 50W755, lejátszó Popcorn A210.
Melyiket mivel, milyen kábellel célszerű összekötni? -
BBéci
legenda
-
MCGaiwer
addikt
sziasztok, bedobom ide is, hátha van vki, aki a haladót nem olvassa és van véleménye erről
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #25702 üzenetére
Ma próbálgattam a vágást 150,120 és 100Hz -el is....150,120 között még csak-csak volt változás, de 120,100 Hz között már semmi.
A 150,120 vágásoknál sem az 5.0 hangja változott, csak nem mentek föl annyira a sub-ok.....így lyukasabbnak éreztem, viszont nem húzta szét a teret azzal ,hogy a center 120-150Hz közötti hangjait kivitte a SUB -okra.
Igazából annyira elenyésző volt a változás ,hogy fülelnem kellett mint állat, mi is változott. Próbálkoztam a 120Hz +EQ-n a bass-t húzni 5-6 dB-el szintén alig érződött az 5.0-án változás ,viszont a SUB-okat meg túltolta rendesen.
Valószínűleg a 150Hz -es vágás a megfelelő ennek a szettnek(esetleg 120 kis lyukkal), a többi pedig már csak a szatelites rendszerek sajátosságaiból adódik.
Ma sajnos otthon volt a szomszéd....így nem tudtam nagy hangerőn kipróbálni csak olyan átlagosan.
Holnap végignyalom újra.szerk:Tudnál esetleg filmet és jelenetet ajánlani ahol pont ezt a tartományt tudnám tesztelni?
Vagy youtube Hz hangteszttel próbálkozzak?[ Szerkesztve ]
-
-
tomyka74
senior tag
jófogás Elac "dömping" !
pl: [link]
-
BBéci
legenda
válasz bunddog #25759 üzenetére
Semmiféle ellenállás nem kell, azzal alaposan tönkre vágnád a hangzást. Az a lényeg, hogy ne tekerd rá a maximális hangerőt, maradj 80 % alatt és akkor nem lesz semmi baj.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bunddog
tag
Sziasztok!
Egy régebbi denon erősítőm van (avr-1306) 6ohm-tól felfele lehet rákötni a hangfalakat viszont van 4ohm-os front-om, a kérdés hogy terhelhető e ez biztonságosan vagy csak 2.2es réteg ellenállással amit bekötök az erősítő elé?
-
johnywalker
őstag
válasz hibavissza #25756 üzenetére
Pedig de, a 7.1-es erősítők nagy része tudja a bi-ampot.A specifikációkban is szokták szerepeltetni a gyári weboldalon, de ha az adott készülék hátoldali képet megnézed, ott is szerepel a bekötési feliratoknál.
-
SVLaller
senior tag
válasz hibavissza #25756 üzenetére
Yamaha RX-V 581 van, biztos hogy tudja.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
hibavissza
veterán
Üdv, nem tudom jó helyen kérdem, de kimondott erősítős topikot nem találtam. Van olyan HC erősítő amelyik támogatja a bi-amp-ot? A 7.1 erősítőknél ez kézenfekvő lenne, de a specifikációkban nem találtam ilyesmit.
-
sixpak
nagyúr
válasz Vicarious1 #25750 üzenetére
Köszi.
Persze, mind saját kép, de elég régiek, már nem igazán van időm a fotózásra. A gép egy Nikon D3100 egy 18-105-el, ami újkorában sem került többe, mint 200 ezer ft, vagyis a belépőszint....ja, és az újkorában már legalább 6 éve volt.Norbi: a kisvasút Kaszón van, Somogy megye.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
junkpod
veterán
válasz Nemir Ombe #25696 üzenetére
Ezt kipróbálom a hkts16 rendszereken, en is 150re allitottam eddig, a grafikon alapjan, ha allitok a vagason, újra kell kalibralni?
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Lacielvtárs #25689 üzenetére
Akkor is sok a mely vágás nélkül (large) ha arra kalibralsz?
Lehet, hogy valamit nem jól értek: Ha szatelitekkel mozizok akkor smallra állítom és a beállított vágási freki alatti hangot hozzákeveri az lfe csatornához az erősítő. Ha rendes dobozokat használunk akkor large-ra állítjuk és ilyenkor nincs vágás és az lfe marad eredetiben. Az lfe csatorna eredetileg mit tartalmaz? Gondolom a melyhangos effekteket csak, a zenei és beszéd mély az a frontokra és centerre van keverve a teljes sávval? Ha igen akkor a large/small állítással csak a szatelitek korlataihoz keverjük újra a hangot, kvázi pontatlanabb lehet a hangkep, de nem lehet több mély. Pláne nem zavaró.
Hol hibázok a fentiekben?Box's don't touch!
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #25744 üzenetére
Okés!
Zsoika: Kelenföld vasútállomástól(M4) 5 percre lakom.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz sixpak #25739 üzenetére
Nem csináltam fotókat, de nem azért, mert ilyen gátlásaim lennének, hanem mert előtte port kéne törölni meg ilyesmi Az akusztikánál most nálam nem a dizájn volt a lényeg, így nem látványos, sima, egyszínű szövetekkel vannak bevonva.
-
-
zsoika
addikt
válasz Norbi 72 #25742 üzenetére
Köszi...ha arra járok beugrok, de merre is? Privátban jöhet egy cím a tervezés miatt, de csak jövőre megyünk bármerre is .
Gondolom nem fogunk sokat beszélgetni, a hangerő miatt, de addig megtanulok szájról olvasni.ELACielvtárs: Mondanám, hogy vigyél v.mi mobil ágyat ,de nem biztos hogy okos ötlet....tudva milyen "kistermetű" vagy!
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #25741 üzenetére
Egyetértek, barbárság, de attól még nagyon sokan használják és sajnos nem csak házibulik alkalmával, hanem a hétköznapokon is.
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #25675 üzenetére
amúgy jó volt látni zsoika reakcióját, egy-egy effektnél, hogy mennyire tetszett neki, amire én mindig azt mondtam hogy én már "megszoktam", és ez az alap nálam
Valamikor szívesen látnám a te reakciódat,mi az alap nálam...
Persze Zsoika,vagy a többiek is jöhetnek bandázni.
15.-től szabin vagyok 23-ig,kivéve 18.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #25734 üzenetére
De bizony szól a centersugárzó is, mivel beletartozik az összesbe. Pont az a lényege annak a funkciónak, hogy mindegyik szóljon. Házibuli, vagy party módnak is nevezhetnénk.
[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
válasz Nemir Ombe #25730 üzenetére
-
zsoika
addikt
válasz VoidXs #25734 üzenetére
Gyorsan meglestem....a Sony 1040-esen MULTI STEREO néven fut és szól a center is.
Az Onkyonál is szólt ha jól emlékszem...ott talán 5ch stereo néven volt elérhető.
A Denonomon volt talán az All ch stereo és nekem úgy rémlik ott is szólt ,de lehet igazad van.[ Szerkesztve ]
-
-
zsoika
addikt
válasz Sanyabá #25732 üzenetére
Rádiónál is működnie kell ,de a dolby pro logic II is jó mert az sztereó hangból csinál 5.1-et ....tehát a rádió adásnak 5.1-ben kell szólnia ,az all ch steteo-nál meg mindegyik csatornának szólnia kell sztereóban. Ha ezen beállítások mellett sem szól a center , akkor elromlott az erősítőd.
Nem hinném hogy ki lehet kapcsolni a centert annál a típusnál
A menüben a speaker setup -ban mindent átnéztél?[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #25730 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #25725 üzenetére
Korábbi hozzászólásodra reagálok.
Nem úgy működnek a dupla szubkimenetes erősítők, ahogy elképzeled. A külön kezelés nem jelenti azt, hogy különböző jelet kapnak, csupán távolságot, hangerőt lehet eltérően beállítani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz Sanyabá #25724 üzenetére
Amit te " kis front" nak hívsz ...az a center.
Szóval csak a center nem szól ?
Annyit elértünk a cserékkel, hogy a vezeték és a center hsz jó...tehát az erősítő beállításával van a baj vagy a center végfok elszállt.
Sztereó zenét kéne betenni és ha van lehetőség " all ch stereo" módra akkor arra kéne állítani.....a teszt kedvéért. -
Sanyabá
senior tag
válasz zsoika #25705 üzenetére
Tehát, ahogy a színkód alapján be van dugva, úgy a négy oldalsó ( hosszú )szól , valamint a mély. Felcseréltem ahogy javasoltad, zöldet a pirosba, akkor megszólalt a kis front, de nem szólt a jobb oldali, ha a fehérbe akkor szólt front, de nem szólt a bal oldal.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #25722 üzenetére
Általában a "80hz mindehol" és az LFE 120hz szokott működni, de ez mindenhol AVR + doboz függő .... 120hz fölé azért nem ajánlott tenni, mert akkor már nagyon behatárolható a sub helye (vagy "lyukas" lesz a hangkép, ha a sub vágása fölé állítja az ember a többit).... 60hz alá meg azért nem ajánlott, mert oda meg már tényleg komol(abb) technika kell .... szóval összefoglalva: valahova a két érték közé AVR/dobozok/ízlés függően ....
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #25720 üzenetére
Az első felét elírtam... természetesen az erősítőt kell tehermentesíteni... Elnézést.
A vágásokkal kapcsolatban akkor mit javasolsz? Mi lenne az ideális érték, ha nem a 80??
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #25716 üzenetére
"a hangfalakat tehermentesíteni kell a mélytartománytól. Ezért kell a hangfalakat 80hz-en vágni, és Small-ra állítani"
Na látom .... már megint "zavar van az erőben" ....
1, az erősítőt kell/illik tehermentesíteni, hacsak az nem egy valóban "combosabb" darab, ami viszont ritkaság a földi halandók számára megfizethető kategóriában ....
2. a kisebb dobozokból (de esetenként még sok "földigérőből" sem, írjanak is bármit rá a gyártók) úgysem jön ki (vagy nem igazán normálisan) 50-60-80-100-stb hz alatti hang, akkor meg egyáltalán mi értelme "ráküldeni" azt a frekitartományt ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
zsoika
addikt
-
T_Stark
őstag
válasz Nemir Ombe #25714 üzenetére
Ha nem fórumoztam volna, nem találok rá arra a szuper jó árú Castle szettre amit még Te ajánlgattál itt, és ugyanannyiból vettem volna valami rosszabbat.
A Sub beállításnál is sokat segített a fórum, szóval hasznos ez, csak ésszel -
törölt tag
válasz tomyka74 #25713 üzenetére
Az LFE+MAIN nem javalott, éppen amiatt ami már sokszor tisztázásra került, mégpedig, hogy a hangfalakat tehermentesíteni kell a mélytartománytól. Ezért kell a hangfalakat 80hz-en vágni, és Small-ra állítani. A sub simán LFE 120hz. Magán a subon meg max-ra a freki potit.
Hangzásjavítókat meg el kell felejteni, max a "MutlEQ-t" használd.[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
válasz Nemir Ombe #25714 üzenetére
-
Nemir Ombe
addikt
válasz tomyka74 #25713 üzenetére
"az ember minél többet olvas erről meg nézegeti-kérdezget a topik(ok)ban annál jobban nem tudok és/vagy nem értek semmit a beállításokról"
Ezért nem kell "túlagyalni" semmit, állítsd be ahogy neked tetszik, dőlj hátra és hallgasd .... te hallgatod és nem más ....
.... ja .... és pont ezért "nem ajánlott" fórumozni sem ....
Hmm ....
-
tomyka74
senior tag
válasz Nemir Ombe #25711 üzenetére
na majd ezt végig hallgatgatom minden beállításnál mert nekem is "small"-ban van minden a hkts65-höz,
aztán ugy hagyom ahogy legjobban tetszik a hangja!
már az ember minél többet olvas erről meg nézegeti-kérdezget a topik(ok)ban annál jobban nem tudok és/vagy nem értek semmit a beállításokról!!
többnyire "mindenki" más mond vagy legalább is ahogy ő hallgatja azt is tanácsolja így amit előzőekben javasoltak az pont már nem is jó! na mindegy majd próbálgatom! -
Dorian
félisten
Egyébként most agyalok rajta, hogy ha már eleve böszme erős nagy mozierősítőm van + a front végfokát is kikapcsoltam, mert külsőt használok, akkor valószínűleg érdemes lenne 80 Hz-nél lejjebb menni a vágási frekikkel, frontnál 40-re, centernél, surroundnál 60-ra.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz tomyka74 #25710 üzenetére
Pedig túl messze se kell menni az infóért.... részlet egy "helyi" írásból: idézet "on";
"Dupla basszus, vagy LFE + Main:
A gyártók különböző elnevezést adnak ennek a funkciónak.
„Double Bass On” (Onkyo) = „LFE + Main” (Denon) = „Both” (Yamaha)
Ha használjuk ezt a funkciót, akkor a basszus-menedzsment elérhető lesz a „Large” beállítás mellett is. A frekvencia, ami alatt a hangok a mélynyomóra kerülnek Onkyo esetében automatikusan állítódik, vagy szabadon állítható bármilyen értékre a Denon implementálásában. Onkyo és Denon erősítők erre a célra az Audyssey-t használják, és az ellenőrzést is ez végzi.
A dupla basszus, vagy LFE + Main opciót a házimozi erősítők gyártói találták ki kompromisszumként az olyan felhasználók számára, akik „megsértődnek” azon, ha a házimozi erősítőjük menüjében a hangsugárzóik „Small” beállítást kapnak. Ilyen módban a fő (front) hangsugárzók megkapják a teljes frekvencia tartományt, és a mélynyomó is megkapja a meghatározott frekvencia alatti hangokat. Azaz a front hangsugárzók és a mélynyomó is kapnak mély hangokat. A probléma ebben az esetben a frekvencia átfedés a frontok és a mélynyomó között, amitől a mély hangok hangereje megduplázódik és terjengőssé, dübörgővé kezd válni."
.... idézet "off" ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
tomyka74
senior tag
válasz Nemir Ombe #25709 üzenetére
akkor jó! akkor setup szigosúan csak szimpla "LFE" !!!! (és akkor vágás 120 hz,ezt csak ugy megjegyeztem) és új bemérés mert eddig szarul volt beállítva??!!
hát gratulálok magamnak!!na akkor tegyük teljesen tisztába ezt a gyereket!!!!
van egy olyan menüpot ez alatt,hogy LPF for LFE, ez maradhat gyári 120 hz-en?[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
válasz SVLaller #25704 üzenetére
hát akkor kezdek én sem érteni valamit, mert Nemir Ombe linkjét elolvastam és ezt írták:
"Még egy dolog amit meg kell említenem, ez pedig a szigorúan kerülendő “LFE + Main” beállítás" !!
én eddig úgy "hallottam",hogy pontosan ezt a beállítást kell használni!!
akkor most,hogy van??? -
Nemir Ombe
addikt
válasz SVLaller #25704 üzenetére
Már alapból "információt vesztesz", hacsak nem megfelelő minőségű rendszeren és az ehhez igazított akusztikai körülmények között mozizol/zenélsz.... de ha egy (főként alsóbb kategóriás) AVR-t "full" módban használsz, akkor még (akár jelentős) dinamikát is veszthetsz az "információn" túl .... szóval: egy (elég magas) szint alatt ez a "hobbi" jelentős részt (szinte csak) az olyan kompromisszumokról szól, hogy minek a hiányát tudja jobban tolerálni az ember ....
Hmm ....
-
SVLaller
senior tag
válasz Nemir Ombe #25644 üzenetére
köszönöm. tudom ismét kilógok a sorból, de nekem az a véleményem hogy ha megvágom a hangsávot amit nem is kapok vissza a sub csatornán akkor mindenképpen információt vesztek. persze nem akarok ebből flame-t megint, mindenki úgy hallgatja ahogy neki tetszik, köztük én is
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #25702 üzenetére
Aha, úgy látom lesz mit csinálnom holnap.
Kösz...kipróbálom és lemegyek 100Hz -ig.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz zsoika #25701 üzenetére
Akár ki is jöhet, de(!).... ugye te néztél/linkeltél egy "netes grafikont" ami tök jó, hogy van, de az nem mutatja meg a te szobád "akusztikai anomáliáit", tehát ha az alapján emelsz valahol, az lehet túl kiemelt, de lehet még mindig kevés is .... szóval ilyenkor inkább fülre érdemes játszogatni az értékekkel, mint a (nem teljesen idevonatkozó) száraz adatok alapján ....
Hmm ....
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #25696 üzenetére
Dehogy tetszik jobban....csak ennyit tudnak! Most hogy Lacinknál hallottam mit is kéne hallanom jöttem rá a rendszerem újabb gyengeségeire.
Még azt találtam ki (nem tudom járható út e), hogy ha 100Hz-en vágnám, majd EQ val a 100-150Hz közöttin emelnék 6-8dB-t ....akkor nem jönne ki "0-ra"?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja