Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
Keress egy "skf" csapágy boltot és ott kapsz, vidd magaddal a kiszedett csapágyat mert szerintem nem a méret van belegravírozva hanem egy kód, amit átváltanak skf számra ennyi az egész, cirka egy ezres lehet. Én nyáron a közel harminc éves skil szalagcsiszolómba cseréltem csapágyat
-
törölt tag
Hangszóró kábel, nem kell vizhatlannak lennie, de csatlakozókat nem akarok, legjobb hang akkor van, ha csak a hangfalkábel van a hang útjában. Oldhatóságot a csatlakozó kiváltása miatt akarom, mert a csatlakozó rontja a hangot, ez főleg a térérzetnél vehető észre. Biztosan van olyan csatlakozó, ami jobb hangú, mint a mostani kábelem, de nekem a kábel hangja kell. Az erősitő és a hangszóró között minden kábel egyforma, s csak a hangváltó alkatrészei maradnak meg. A hangváltó panelje is kikerül.
Amit szeretnék, az két félkör, kb 4 centi hosszú, az egyik oldal fix, a másik oldal szoritható ehez a fix oldalhoz csavarral, de a csavar csak tolja a mpozgórészt, nem maga a csavar szoritja. A csavaros szoritás is azért kell, hogy erősebb legyen a kontakt. Forrasztani nem akarom, ha el kell rakni a rendszert, akkor pár mozdulattal lehessen szétszedni..Nézelődtem már, de sajnos nem találtam hasonlót sem. A VAGO-t néztem már, az sem túl jó megoldás. Sodorni nem akarom, mert az anyag lágy réz, pár sodrás után eltörne. -
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja EXIEZ kolléga újított fel egy flexet, most nekem dobta be a törcsit a sarokcsiszolom. Szetszedtem, és a belseje 1:1-ben úgy néz ki, mint a képen. A képen [link] látható rossz csapágy feliratú csapágy kb ledaralta magát, a golyók felé hiányzik, és mindenféle forgacsot banyasztam ki onnan. Szeretném kicserelni a csapagyat, amihez így kellene egy új. Tudjátok, hogy hol lehet venni ilyen csapagyat? A flex egyébként egy black&decker gyártmány, a típusát nem tudom, már rég elkopott minden felirat róla. ~120mm-s korongokat lehet vele használni, szóval kisflexnek számít.
A csapágy kicserelesehez gondolom ezeket a csavarokat [link] is ki kellene szedni, hogy normálisan hozzaferjek, de nem tudom kitekerni őket. Van valami tippetek, hogy hogyan lehetne?
Köszi! -
válasz #10726912 #65294 üzenetére
Forrasztás nem játszik? Muszáj szorítani? Ha elég a sodrás, akkor a végeket 2-3cm hosszan blankolni (minél hosszabb, annál erősebb lesz), majd a blankolás felénél keresztbe tenni egymáson, és összesodorni, először az egyik, majd a másik oldalt, ellentétes irányban. Ha erre szilót nyomsz, majd hosszan kap zsugorcsövet, vízhatlan is lesz.
Abszolút semmi fém nem lehet benne? Szigetelve sem? Bár gondolom a Wago eszedbe jutott.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
törölt tag
Kifutottam a szerkesztési időből. Ha számit, hogy szép maradjon a felület, akkor ragaszd le festőszalaggal a táblát, legalábbis azt a részt, ami a vágandó felület mellett van..ne ragadjon bele az esetleges olvadék. Az alulapot tedd vizes felüleltre, de akár pár miliméter vizben is lehet, 1 milliméteres korongot használj. A vágás helyét filctollal jelöld meg, többszörre vágd el, először kb fél miliméter mélyen vágd be az alut, aztán újra kezd el az elejétől a már meglévő vágásnyomban. Gyakorold a vágást egy vasdarabon, ha nincs gyakorlatod, pár vágás után érezni fogod, hogy hogyan kell tartani a gépet, stb.
-
törölt tag
Üdv mindenkinek.
Nekem nem megdöbbentő kép lenne, vagy gányolás, hanem kérdésem. Tudtok ajánlani olyan szoritót, ami műanyag (pl pvc) és két kábelt blankolt kábelvéget össze lehet vele szoritani? Nem rugós megoldás érdekel, hanem csavaros, de fém NEM lehet. -
macilaci78
nagyúr
válasz gyendre2 #65290 üzenetére
Erről volt már szó évekkel ezelőtt. Még el is játszottunk a gondolattal, hogy a szálak csatlakozóba fűzésével létre hozható egyfajta hardverkulcs, a switch pedig alkalmas arra, hogy ellenőrizze, melyik kulcs van bent és melyik hiányzik. Loggolhatja, melyiket mikor vitték el. Azóta bővült a lehetőségek tárháza, QR kód, RFID chipek, stb, szóval a kulcsos szekrény teljesen automatizálható akár a jogosultság ellenőrzésével, riasztások beállításával...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #65279 üzenetére
Köszönöm nektek a válaszokat, akkor elég a szalag, nincs macera a szilikonnal. Persze a lefogatóval rakom fel, ami odahúzza a pulthoz. Bárcsak már ott tartanék...
Üdv Inhouse
-
Pete55555
addikt
Kézi fűrészt jobbnak gondolnám még mindig alu vágásra. Szép lassan szebben tudsz vele dolgozni és jobban tudsz figyelni az egyenességre.
A flex gyorsabb, és ami a lényeg, melegebb lesz, nagyon keni az alut. Persze lehet azzal is egyenesen, de szerintem jobban jársz kézi furesszel....Szeretem leracsniztatni...
-
Ribi
nagyúr
Van valakinek 5lete, hogy lehet egy 40x12cm-es 2-es alu lapot hosszában kettévágni, hogy az szépen nézzen ki? És egyenes legyen a vágás? Kézifűrésszel? Van erre valami jó módszer?
Kézifűrész se teljesen jó igazából, mert rövidebb mint a lap és nem tudom elvágni teljes hosszában. Max 2 végéről kezdve, de abból lesz a közepén igazán randa az egész. -
-
lemmy71
őstag
válasz Inhouse #65277 üzenetére
Én is csak simán a gyári tömítő szalaggal raktam be, két éve a mosogatót, nem vettem észre hogy valahol befolyna a víz, pedig a család elég nagy pancsot tud csinálni A régi tálca is csak tömítő szalaggal volt összerakva, amikor szétszedtem olyan volt mint amit fbs -sel beragasztottak volna
-
Inhouse
őstag
Sziasztok!
Talán lassan-lassan a hétvégére oda jutok, hogy a mosogatót bevágom a munkalapba. Adtak a Teka mosogatóhoz tömítőszalagot. Elég ha ezt felrakom, vagy kell még szilikonnal is kenni? Ezt a szalagot csak felragasztom körben a tálca szélére és lehúzom a helyére?Üdv Inhouse
-
mephi666
nagyúr
válasz #33253120 #65274 üzenetére
pl ez a villanypásztor 12V-ból csinál 4-5kV-t, viszont ezzel arányosan minimális amper társul hozzá szíven direktben áthaladó 0.1A pedig már ölhet... 42V-nál is az számít, hogy mekkora amper van mellé... itthon is van hangszórókábel, átmérőre ez is meg lehet 2.5-es, de a legutóbb villanyászkodáshoz vett 3x2.5-es kábelnél az egészen is van egy plusz szigetelés...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
válasz mephi666 #65263 üzenetére
42Volt felett a feszültség is lehet halálos, de a kérdésre válaszolva, a vezetékek szigetelése is méretezett/tesztelt Hangszóróvezeték 240V-ra kvázi jó, de nem tudod, hogy a méretezés hiányában hol üthet meg a villany, a PVC-ben lévő szennyezőanyagok miatt.
Viszont a költség is lényeges, emiatt árulnak 300V-os szigeteléssel 5 eres kábelt, mert lehet neked csak váltókapcsolás miatt kell, de árulnak 500Vos szigeteléssel is ha 3 fázisú készüléket szeretnél bekötni vele, ahol a fázisok között 400V van. Illetve van 1000V- os szigetelés, és felette. Minden attól függ, mire kell a vezeték.
Tehát az általad említett vezetékkeresztmetszet melett ez is fontos a vezetékeknél, és a szerelvényeknél is. -
lemmy71
őstag
-
csabulaxi
senior tag
a bekarikázott rész az a KOMMUTÁTOR.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
válasz lemmy71 #65266 üzenetére
Ohh, köszi.
Az obiban olcsóbb is, mint emagon. Ez egy gyegébb fajta. Vajon az OBI sajátmárkás cucca is bírná ennyire?[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
lemmy71
őstag
válasz Szevam #65265 üzenetére
Ezek a [black&deckerek] elég jók és van hozzájuk alkatrész is, de ahogy ezt nézem itt már fém a turbina tárcsa így jóval tartósabbnak tűnik mint a műanyag elődjei. Nekem blac&decker gw 250 -sem van, kb 15 éve vettem az obiban de még mindig nagyon jó, ebbe még műanyag a turbina tárcsa, egyszer cseréltem nem egy nagy tétel és otthon is könnyedén megoldható. Nálam sok a murvás kerti út és az ette meg a tárcsát, mert a kisebb köveket is vidáman felszippantja Inkább a fúvófejet használom előszeretettel és a leveleket egy sarokba összefújom.
-
Sziasztok,
Érdklődök, hogy milye lomb szívó/fúvó/daráló-t érdemes választani? A korábban linkelt Lidlis ((#64852) Gézengúz ) már nem elérhető.
Ki milyet ajánl, milyet használ? Az olcsóbbak is tudnak normális minőséget hozni, vagy célszerűbb márkásat venni inkább?
A segítsélget előre is köszönömA természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
EXIEZ
senior tag
Üdv.
Adott egy sarokcsiszoló javítása/felújítása, viszont gondban vagyok.A képen bekarikáztam a motor alsó részét ( mintakép ), viszont continuity módban multiméterrel végigmérve 1 ponton nem sípol, az összes többi esetben igen. ettől még működne az eszköz, vagy így kuka/alkatrésznek jó? Szénkefe híján tesztelni nem tudom még.
Nem tudom számít-e de a felső bordákon végig sípol
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz #33253120 #65262 üzenetére
nem az amper számít? az vág agyon, ha sok... a sok volt csak csíp, ha nincs mellé amper pl öngyújtóban a szikrító sok voltot termel, viszont olyan kicsi hozzá az áramerősség, hogy egy legyet nem vágna agyon
itt van egy tábla: sógorom villanyász és 3kw alatti villanysütőhöz 3x2,5-es kábelt javasolt 16a-s kismegszakítóra... táblázat szerint is ez az ajánlott
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Ehhez a művelethez milyen kábelt vegyek? Elég egyfajta?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Jarod1
veterán
Rendeltem egy ZMI qm810 powerbankot, xar volt se nem tölt se nem tölthető,(payaplon visszakaptam az árát) 0mA az áramfelvétel,
elektronikát kidobtam mivel maga az akksi sértetlen, iszonyú módon szétszedtem, semmi csavar semmi pattintás nem volt benne, rendeltem egy ilyen powerbank töltő elektronikát[link]
és megy is.
ha valakinek esetleg hasonló gondja lenne..
Kicsit gány, mert az aksi is be van ragasztva, de nem akarom hordozni lakáson kívül -
lemmy71
őstag
válasz DonElvis #65251 üzenetére
Szia!
Gondoltam a betoncsiszoló tárcsára, de az ebben a viszonylag puha téglában eléggé bele bele kapna és az acél fazék kefe is hasonlóan. Annyira nem vészes a tégla, egyszóval max egyszer megyek át rajta azért gondoltam arra a turbó tárcsára. De van egy vizes homok fújom, lehet hogy azzal csinálom majd,max lesz egy kis pancs de legalább nem porol -
lemmy71
őstag
válasz Essejó #65249 üzenetére
Hasonló de ez turbó tárcsa néven fut, nem tudom mi lehet a különbség, ezért is kérdeztem rá itt a topicban Néger tárcsát az egyik kasznis barátomnál láttam anno, kalapálás előtt a festéket csiszolta. Amúgy dolgozom egy új projekten, nem sokká készen leszek majd felteszem hozzánk, de szerintem itt is megállná a helyét, kevés az időm így az igényességgel most spóroltam egy kicsit
-
lemmy71
őstag
Van valakinek tapasztalata [turbó tárcsával] Bontott téglát falazás után szeretnék felcsiszolni, a maltert már lekapartam, de azért szeretném ha egy kicsit pofásabb lenne
-
Inhouse
őstag
válasz hegegabi80 #65244 üzenetére
Szerintem elég jó itt hangulat, a kollektíva. Vannak kókányolások, és vannak értelmes tanácsok, számomra elég jó arányban. Szórakozni és problémát megoldani is lehet ide jönni. Köszi nektek!!
Üdv Inhouse
-
hegegabi80
addikt
Ez a topik így jó, ahogy van. Korábban volt próbálkozás párhuzamosan egy másik topikra, hogy külön legyen a számítógép meg a házi barkács, gányolás. De nem sok értelme volt, így maradt egyben, ebbe a címbe sok minden belefér.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Dani_kp #65241 üzenetére
Olyan munkaerőhiány van, hogy a kontárok is urasan megélnek. Másrészt annak hisznek, aki szebben beszél. De sok olyan is van, aki már kiforrott saját elképzeléssel jön és csak megerősítést vár és persze nem fogadja el, ha adott esetben marhaságnak titulálják. Tényleg sok a meddő vita, illetve nem is említeném vitának, ahoz kb azonos szintű felek kellenének.
Ez a topik annyiban más, hogy nincs az az ordenáré nagy baromság, ami ne férne el.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Dani_kp
addikt
válasz #33253120 #65239 üzenetére
Csak akkor meg, ha így tele van lével mindenki, akkor minek jönnek ide fórumra. Hívjanak szakembert, akinek ez a szakmája vagy kivitelező csapatot és lehet fizetni, náluk jobban úgy sem tudja senki véleményem szerint.
#65240 lemmy71:
Ha nem egyforma az a legjobb, ahol nagyobb lesz a rés, csak szórsz rá homokot és közé sepred, sokat fog majd javítani az összképen .
A tégla sütögető azóta fel lett szedve, mondjuk másik helyen meg lett lerakva. Pár évet el van úgy, hosszabb távon meg úgy is más lesz majd ott.[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
lemmy71
őstag
válasz Dani_kp #65233 üzenetére
Igen a zúzott köves alapról sok helyen olvastam, persze döngölve és arra a 0-4 es sóder ágy amiben könnyeden elhelyezhető a bazalt. Az a baj ezzel az én bazaltommal hogy nem egyforma, egyszóval tökölősebb lesz lerakni, de viszont szebb mint a halál egyforma kövek, legalább is nekem. Annyi hogy ezeket nem szabad vonalba rakni, csak ívesen vagy körkörösen. [Bazalt] A nagyméretű téglával vigyázni kell mert megbontja a fagy.
Essejó
Nem akarok munkabetont, feleslegesen nem költök rá, ráadásul van letárolva zúzott kövem is annyi. A költség hatékonyság a cél -
törölt tag
válasz Stylewars_kp #65234 üzenetére
Én azt a topicot elengedtem.
Sok ember ért ott a mindenhez is fogalom nélkül.
Ezzel nem lenne baj, de apránként enterbe vernek a hülyeségükkel a saját szakmádban, meg pár dologban amiben talán úgy érzed, hogy huszonpár év építőipari meló, és a benne való nézegetés/kommunikáció miatt van egy minimális rálátásod, és az is több mint nekik, mert szerintük úgy szoktuk, meg nekik működik, de amikor valami szakmaiságot próbálsz számonkérni, akkor meg csend van sok esetben.
És idővel beleunsz.
Néha beleolvasok, látom a hullámzó helyzetet, nincs kedvem kommentelni.
Elvagyok itt. -
Dani_kp
addikt
Régen beleolvastam a topicba, de nem volt valami meggyőző a szakmai része. Illetve csupa méregdrága megoldást tudtak felmutatni, ajánlani. Számomra nem jött be a topic. Itt ugyan sok a "gány", de sokkal jobb és ésszerűbb megoldásokat kap az ember.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz macilaci78 #65235 üzenetére
Az biztos! Viszont szakmai vonal elég jó. Ami túl kulturálatlan oda, az jöhet ide.
[ Szerkesztve ]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
macilaci78
nagyúr
Gányolás, tákolás ott nem akkora divat, mint itt.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz macilaci78 #65221 üzenetére
[link] Ez egy elég jó totyik ezekre, merem ajánlani.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Dani_kp
addikt
válasz lemmy71 #65224 üzenetére
Véleményem szerint a zúzott kő és rá a sóder bőven elég és én ezt döngölném át. Majd, ahogy írták egy egy hosszú egyenes léc, rá egy vízmérték és lehet letenni a köveket, amiket én gumikalapáccsal ütnék a "helyükre". Ahol kell, ott nyilván lehet még alápótolni a sóderből.
Miután lent a bazaltkocka és azon már nem mennék keresztül semmivel. Ha az alap le van döngölve, az nem fog már süllyedni neked.Itt van/volt a mi kerti sütögetőnk. Sajnos nem lett szép, mivel vízmérték nélkül, csak bagolyszemre lett belőve .
De például nincs is neki tükör kiszedve és csak vakolatos, vályogos törmelék lett alátöltve a téglának, hogy a "terasz" betonjával szintbe legyen. Igaz azóta fel lett szedve, mert kerítés lett építve és kellett a tégla, de amíg lent volt sehol nem süllyedt meg, pedig ez a hátsó rész nagyon nedves volt állandóan.
[kép]
[kép]De például, amit fater csinált maguknak otthon, ott körbe lett lerakva a tégla és Ő még törmeléket sem rakott alá, se sódert se semmit. Egy lapáttal megcsapkodta a földet, hogy kemény legyen az alapja és csak lerakta egymás mellé, a végén meg cementes vízzel lelocsolta.
-
Inhouse
őstag
válasz Sándor -P20- #65223 üzenetére
Tegnap felkerült a legbonyolultabb felső szekrény, a bal szélső. Minden cső elfér mögötte, kihézagoltam hátul, az eleje mindkét irányban függőleges. A 160mm-es tiplibe hajtott 8-as Torx30-as csavar jól fog, mind a 4db. Ha rácsimpaszkodok, akkor is fenn marad. Most majd jöhet a többi ugyanígy, csak még egy vonalban is legyen az első sík... illetve ugyanott legyen vége, ahol az aljának. A lepényhal megy utoljára. Persze aztán még ajtók, fiók előlapok, polcok és már jöhet is a másik 3 falra a többi...
Üdv Inhouse
-
mephi666
nagyúr
válasz Barret001 #65227 üzenetére
a dilatáció nem probléma?
szüleimnél tavaszra tervben van, hogy betonból ilyen formával megcsináljuk a kertbe a kisutakat (itt azért van hézag, nem lesz gond a hőtágulás)
-
Barret001
addikt
-
Essejó
veterán
válasz lemmy71 #65224 üzenetére
Szerintem túlgondolod ezt a dolgot. Leírom én , hogy csinálnám, aztán úgy is azt csinálsz amit akarsz.
Egy behálózott kb 10 cm vastag munkabeton. Amire szépen felhordasz földnedves cementtel bekevert (homok, kvarchomok, sóderból kirostált naon aprószemű szóval az a nem kavicsos része) rárakod a követ és beütöd gumi kalapáccsal. Közben használsz vízmértéket, és minimális sört (ez utóbbit belsőleg). Amikor kész vagy akkor szépen bespricceled (slagból) vízzel, tűző napsütéstől és fagytól takarással véded, két napig nem mész rá, csak időnként módjával meglocsolod. Aztán fugázó homokot söpörgecc közé, de nem vibrálod.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Kérném a TG kollégát, hogy ezeket itt fenn, tegye már On-ba, mert kinézem a szemem, hogy lássak is valamit
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
őstag
Próbálkoztam már az épület felújító ... topicban de választ nem kaptam. 10x10 bazalt kockakövet szeretnék lerakni, többféle lerakási módot olvastam, esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata. Költség hatékony megoldások előnyben, egy kerti sütő köré tervezem, autóval nem fogunk járni rajta, cirka 10 nm -es placról lenne szó A szegélyt 10X10X5 cm betonban élbe rakott andezit kockákból készíteném, a kiszedet tükör alapba 15 centi tömörített zúzott kő lenne, erre menne 5centi kiegyenlítő réteg 2 - 5mm szemcsevastagságú zúzalék esetleg 0 - 4 sóder vagy CKT beton. Itt mire kell figyelnem, mennyit fog süllyedni a bazalt kocka lerakás után amikor átmegyek rajta lapvibrátorral. Úgy olvastam hogy fél centitől egy centiig süllyed. Nem szeretném ha a szegő alatt vagy felett lenne a bazalt vibrálás után. Mivel a bazalt kockák méretei nem pont egyformák és elég sok a csorba bennük, ezért körkörösen rakom, majd meglátjuk hogy is sikerül [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz Inhouse #65217 üzenetére
Akkor Offba rakom.
Legalábbis a konyhás gányolást.Naszóval annyira nem jó nekünk.
Az egész konyha a kényszer, és a lehetőségek szüleménye.
Az okokba nem mennék bele, nem ide tartozik.
Mi sajnos felső sorról nem is álmodunk, legalábbis lapra vágatott anyagból készültre.
Ami tervben van:
Van jópár OBI-s fa polcom. Azokat szándékozom besűríteni, az oldalát bedeszkázni abból ami akad, majd ezeket fel a falra. Ha úgy jön össze ahogy elképzeltem, szerintem még mocsok jól is fog kinézni. Igaz egyenlőre az is ajtó nélkül.És akkor legyen egy kis szakmai gányolás.
Szintén szükség megoldás.
A router egy Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Version. (From China)
Mellette az érdekesség egy home made nas server. Raspberry Pi3 aggyal, OpenMediaVault Oprendszerrel, passzív homemade hűtéssel.
Na most ennyi.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Pete55555
addikt
válasz Malibutomi #65220 üzenetére
Ahogy macilaci78 is írta, pár éve már házi barkács téma is jelen van a topikban, (többek között számítógépek barkácsolása is) ahogy ez a nevében is benne van.
Inkább az a "baj", hogy régen csak gányolás volt itt.
Persze lecserélhetnénk a topik nevét, de eddig ez az igény nem merült fel a topiklakók között. Szerintem ne bolygassuk....Szeretem leracsniztatni...
-
macilaci78
nagyúr
válasz Malibutomi #65220 üzenetére
Már jónéhány éve kibővült a házi barkácsolás témakörével, de ugyanúgy vannak itt számítástechnikai eszközök is, mint alanyok.
-
Malibutomi
nagyúr
Jo ieje nem neztem erre, de ez a topik nem a gepek ganyolasarol szolt?
Mert igy hogy minden van mar szerintem semmi helye a szakmai topikok kozott.
-
veterán
Sziasztok,
menyezetre szeretnék rögzíteni kis kábel bilincseket, 6os csavarral, de a födém a beton tálcás megoldás végett elég lukacsos, így a tipli nem tud megkapazkodni, és elörög. A tiplit be lehet ragasztani pl vegyi dűbellel? vagy mivel próbálkozzak? -
Inhouse
őstag
válasz Sándor -P20- #65215 üzenetére
Jó nektek. Nekünk még fel kell rakni a felső szekrényeket, amik hiányosak. Ajtók, fiók előlapok még sehol. Bele kell vágni a mosogatóst, és a gáz főzőlapot, ezeket be is kell kötni. Van még hátra egy vas zártszelvény állvány, ami majd bútorlap burkolatot kap, ebbe megy 4 gép... Ezen a héten akartam befejezni, de ma délután csak a trükkös felsőt csináltam. Holnap meg már hétvége...ehh...
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #65212 üzenetére
Hogy legalább az vízszintes, ebbe az irányba nem kell korrigálni.
Elkészült a váza a világ legbonyolultabb felső szekrényének. Megy mögötte gázcső, fűtéscső, páraelszívó csöve, egy kábel a sütőhöz, és egy dupla konnektor, amibe a páraelszívó lesz dugva.
Így néz ki:
És ide fog felkerülni:Üdv Inhouse
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz mephi666 #65214 üzenetére
Ez a költözés előtti kupi.
Elméletileg holnap pakolunk, szal ez még csak ideiglenesnek sem tekinthetö állapot.
Ma esti konyhatuning...Főzőlap, sütő aktiválva.
Az elszívót tegnap raktam fel, még a fóliát kell róla leszedni.
Asszem mára ennyi.[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
mephi666
nagyúr
válasz Sándor -P20- #65213 üzenetére
...úgy látom nem csak nálunk szeret szétrámolni a zasszony én azt szeretem, ha rend van a konyhában, mert szeretek sütni-főzni és ezt csak így lehet kényelmesen... a mosogatógép meg egy baromi hasznos dolog: el lehet benne jól rendezni a csetrest és senkit nem zavar... ez nekem a meditáció, amikor a benne szépen elrendezett tiszta evőeszközöket és tányérokat kipakolom a helyére ...meg persze amikor főzök, már akkor szépen pakolok bele mindent, törölgetem folyamatosan a pultot, hogy rend legyen amikor végzek... (ha asszony főz, akkor a szükségesnél 3szor több evőeszköz meg edény púposan megtölti a dupla mosogatót és a pult mosogatógép feletti részét )
-
Sándor -P20-
senior tag
Tegnap estére a "mosogatós" munkalap szerelése (bekötése) megtörtént.
Ma ez a látvány fogadott.Szerintem a technológia leteszteltnek tekinthető.
Már kicsit máshogy fest. A szabad rész kapott egy polcot, full pakolós.
Még üres.
Szerintem nem sokáig...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #65210 üzenetére
A csempe vízszintes, azt nyáron raktuk.
A szekrényt amennyire csak tudom, függőbe/vízszintbe rakom. Vonalon belül legyen a buborék. Eddig egész jó minden, csak iszonyat lassan haladok, ez az én hibám is.
Eddig 2 tervezési hibám van, egy fiók alját nem méreteztem újra, csak az oldalait, de ezt tudtam igazítani. A másik a középső vízszintes elemek hiánya, majd pótolom...mondjuk le kell hozzá szedni őket, de ez legyen a legnagyobb bajom.
Reménykedek, hogy a felső rész összerakva szinkronban lesz az alsóval a szabási eltérések ellenére...Üdv Inhouse
-
macilaci78
nagyúr
válasz Inhouse #65209 üzenetére
Több szempont közül választhatsz:
- kifelé lejt egy picit, hogy ha folyik valami, kifelé folyjon. Ekkor ráütő pántot kell használni, ne nyíljon ki az ajtó.
- hátrafelé lejt egy picit, hogy ha valami gurul, ki ne essen.Voltaképp mindegy, általában a korpusz alja a csempén felfekszik, míg az akasztón van állítási lehetőség. Az egyik korpuszt vízmértékkel, a többit pedig ehhez ugazítod és belül összecsavarozod. Ha szükséges, alul ékelheted.
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #65201 üzenetére
Ahhoz, hogy a konyha felső szekrényt úgy tudjam feltenni, hogy függőleges legyen aminek kell, tákoltam egy átalakítást a vízmértékre a csövek miatt. Így meg tudom mérni, hogy a függőlegeshez mekkora hézagoló deszka kell mögé. A szélső elemnek a teteje a bal szélén 15mm, a jobb 7mm, csak ennyire dől, meg csálé a fal.
Mindig fennakadok valamin, nagyon nehezen haladok vele. Talán holnap kicsit beindul a dolog. Közben kiderült, hogy a "dupla" felső szekrénynek nem szabattam középső vízszintes elemet. Meg, hogy már van jelentősége, hogy nem szóltak, a fényes bútorlapnak csak az egyik oldala fényes. Van a páraelszívónál egy rész, ahol látszani fog az oldala, oda olyannak kell kerülnie jobbról, balról. Viszont nem élzárattam körbe, így adott, hogyan lehet felrakni. Mázli, hogy az élzárós ember csinálta így is, meg úgy is.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
mephi666
nagyúr
válasz #33253120 #65202 üzenetére
...végülis "kiverték" belőle, hogy ahol hibás volt a tálca, oda rakott grátiszba egy pult alá épített mosogatószer-adagolót
amikor tagadta még, akkor azt mondta, hogy mivel a másik oldalon ki lett vágva, ezért feleslegesen vinnék vissza, nem cserélnék ikea-ban... most ahogy az obis esetet olvasom, megért volna egy próbát, hogy telefonáljanak egyet...
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz hegegabi80 #65195 üzenetére
akkor nem tudom, lehet már valami újabb változat. újságban lévő képen ugyanannak tűnt. de amúgy jó vétel, nem vagy konnektorhoz kötve, árban meg kb ugyanannyi, mint az emagosok? egyedül az a flexi cső lenne jó hozzá, néha kényelmetlen az egész gépet emelgetni, forgatni.
steinhaus-szal mondjuk én meg vagyok eddig elégedve, az ütvefúrónak jó súlya van, eddig mindent vitt [link], meg asszonykától egy akkus csavarbehajtót kaptam, az is teljesen oké.
szerk: ja bocs az heinner [link]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
lemmy71
őstag
válasz mephi666 #65200 üzenetére
Nekem is hasonló szerszámom van, anno az obiban vettem egy két ezer ft. volt. OBI -s inox mosogatótálcával jó pár éve úgy jártam hogy beszerelés után lehúztuk azt a kék védő fóliát és egy csaptelep nyílás méretű folt volt a vízszintes lemezfelületen. Persze akkor már kifúrtuk a tálcát Másnap voltam az obiban és mondtam az ügyfélszolgálaton hogy mi is a bibi és hogy már kifúrtam nagy meglepetésemre azt mondták hogy nyugodtan vigyem vissza, ha meg van a számla, adnak egy másikat vagy visszafizetik az árát, mivel szériahibás volt a termék. A [led izzókkal] hasonlóképen jártam, vettem egy rakással az obi ban, most meg folyamatosan hordom vissza őket, végül is 3 év gari van rá egy hónapot bírnak az obi le is vette a polcról ezt a fajta izzót.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest