Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mike88

senior tag

válasz cinemazealot #61518 üzenetére

Köszi! Nem egy nehezen megvalósítható dolog. Terv az innen van: [link]

Annyi hogy ezt megtoldottam magasságban annyival, amennyit kiadott a bútorlap.
    RPi-hez kellett egy HDMI-VGA átalakító, mivel régi monitorról van szó, ehhez olyat vettem, amin van audio kimenet is, hogy a hangot is könnyedén, csatlakozóval ellehessen intézni. [link]
    Ezen felül kellett egy HDMI-microHDMI átalakító.
    Egy 2A-s USB-s táp az RPi-nek, és egy aktív USB-HUB. Fél méteres LED szalag a marquee világításához (volt otthon, ennyi mindig leesik innen-onnan) s ennek egy tápegység.
    A kontrollerek innen vannak: [link]
    Szintén USB-s, a gombok bekötése meg sarus, egyszerűen össze lehet dobni. A kontrollerek és a gombok befúrásához a méretkiosztás innen van: [link]

Ezen felül kellett még egy pici billenőkapcsoló, egy PC tápkábel és ehhez egy aljzat, ezt kipattintottam egy régi PC tápegységből. Egy plexilap a monitorra, kontroller panelra, a marquee-ra és az elejére, amit jó áron megtudtam venni tőlük és bőven kijött egy lapból: [link]
    Minek után a környékben sehol nem találtam olyan céget, akik tudnak A2-ben is nyomtatni (A3 volt a max. mindenkinél), így szimplán kinyomtattam én magam, fotópapírra, két részletben, majd összevágtam. Nem túl elegáns megoldás, de ez van.

Rpi-hez meg kész image-eket is találni, így nem kell tökölni a Retropie grabberével, ami nagyon lassú, nem kell az emulátorok telepítésével sem elidőzni. Ebben össze vannak válogatva a játékok, max. párat kell utólag hozzáadni, amit esetleg nem tartalmaz, minden játékhoz leírás, borító stb. [link]

Nekem ezek a játékok a gyerekkoromat jelentik, vagy azért, mert nintendo, sega, commodore, s ezekkel otthon játszottunk vagy azért mert játéktermi játékok (NeoGeo) s az pedig egyenlő a balatoni nyaralásokkal (rossz időben az volt a program, s nálunk többnyire rossz idő volt, mert az a mi formánk!). Attól függetlenül, hogy ma csilli-villi grafika a játékoknál, hatalmas nagy történet körülötte stb. a 8 éves unokaöcsém baromira jól elvan vele, épp úgy, ahogy mi annak idején, de még sincs az (ami a mai játékoknál viszont jellemző), hogy teljesen beszippant s ott vagy előtte fél napokat, ahogy mi sem voltunk így. Max. 1 óra játék, aztán utána ki a kertbe, ki az utcára. Játékteremben meg a magyar valóságból adódóan eléggé hamar elfogytak a 20-asok, 50-esek, utána már max. csak a német kis srácokat lehetett nézni, hogy tépik ki a joystickot a helyéről.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés