Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kurutomi
csendes tag
válasz Jhericho #15044 üzenetére
Hát akkor valami képet kérnénk
ndavid:
Modding faktorNekiestem a kis kazánomnak celeron 2.4 northwood.
A csiszolópapír szemcseméretére tippelhettek vasárnapig. -
pc-user
senior tag
válasz northmahri #15040 üzenetére
Szerintem valami fémlemez-burkolat nem ártana a gépre
Gyulladástól - úgy gondolom - nem kell tartanod...
-
northmahri
tag
Üdv,
A karácsonyi gépnek lesz egy házilag tákol modding háza.
Képeket(tervrajz) csak később teszek fel.
A lényeg hogy a belseje Farostlemezből lesz, abba lesznek fúrva az alaplap, meg tartók,stb...
Erre jön rétegelt lemez(6mm), majd depron 3 üvegszálszövet réteggel. Tehát így nézne ki ha félbeváktuk volna, és megnéznénk a falát belselyétől kifélelé.
Szerintetek így jó lenne? Minden ötlet,tanács,építő kritikát elfogadok.
Nem fog meggyulladni?
Amúgy sok venti lesz benne, arról is már megvan a terv, de még csak ezzel fárasztalak titeket.Előre is köszönöm!
Money for nothing and chicks for free! Nem saját felmérés,de ha van időd: http://logout.hu/bejegyzes/djculture/mennyi_memoria_van_a_fo_gepedben/hsz_1-25.html#rel_msgs
-
LW
őstag
válasz molnarpeter #15036 üzenetére
Nagyjából amíg az ügyfél berakja a helyére a gépet, addig fog ott maradni. Ezek a befőttesgumik nem tudom, miből vannak, de pár hét-hónap alatt, vó't-nincs.
Mától egy számtech boltban dolgozom egy ideig, szóval lehetséges néhány újabb gányság részemről. Múltkor is volt, előkeresem azokat is, de most mennem kell.
-
zalman90
őstag
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
addikt
Jó a linkelt oldal, vannak szépségek
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
molnarpeter
nagyúr
Íme még egy gány,sajnos-nemsajnos nem az én művem
Innen származik... Szerencsétlen cuccok -
LW
őstag
válasz Sas madár #15030 üzenetére
Mérj rá multiméterrel. Szerintem ha gond lenne az elemmel, akkor minden indulásnál (áramtalanítás nélkül) is jelezné neked. Vedd ki az elemet, nézd meg, hogy ugyan úgy viselkedik e. (Ha egyáltalán elindul úgy).
Ha nincs változás, akkor lehetséges, hogy kontakthiba van
Ha nem indul el, jó az elem, próbálj CMOSreset, biosfrissítés, load defaults.
Esetleg próbálj egy 3. elemet, hátha amire kicserélted az is gyengélkedik is. Hátha.
Utána már jöhet a : -
wnix
senior tag
válasz molnarpeter #15031 üzenetére
Öntőgyanta-szilikon keverékből fogom csinálni. A formát meg viaszból faragom. A viaszt aztán gipsszel "héjjazom", a viaszt kiolvasztom (kb 90fok), kicsit megolajozom és a helyére a gyantát öntöm. Kb 1 nap alatt térhálósodik, lebontom a gipsz-"vakolatot" és kész is...
Elvileg... a gyakorlatban majd megtapasztalom.
Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)
-
Sas madár
őstag
Van olyan aki fizikálisan javít alaplapot?
Hogyan lehet kizárni,CMOS elemnél rendben van az áramkör?
Ha áramtalanítom a lapot mindent elfelejt a bios és alapra áll,elemet cseréltem de nem változott semmi.
Gyanakszom az áramkör hibára negatívot egyszerű kimérni de a + az nem túl biztató.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
wnix
senior tag
válasz molnarpeter #15025 üzenetére
Korábban nekem is kb ilyen volt a "hőeltávolításom", de túl hangosnak találtam
Most megoldottam egy 12cm-es ventivel, ami a cpu-bordát, a chipset bordát és részben a vga-t hűti egyszerre.
Még elég sufni megoldás, de a végleges megoldáshoz (műanyag keret lesz) már készül az öntőforma...
[ Szerkesztve ]
Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)
-
pincehely
addikt
-
molnarpeter
nagyúr
Íme a molnarpeter féle hűtés-optimalizáció:
Később plexi menne a helyére -
ndavid
tag
válasz zalman90 #15018 üzenetére
zalman90: előtte simán lehetett hallani, ahogy teker, zörög meg minden (naná, négy csavarral a 3,5-ös keretbe volt gyógyítva), most abszolút kussban van, mindent elvesz a gumi
body007: elöl meg hátul 1-1 hosszú gumi van megfeszítve, áthurkolva a kereten (tehát ilyen 8-as szerűen), és a másik oldalon összecsomózva, és ezek közé van becsúsztatva a vinyó. (kép arról az oldalról nincs, a gép meg most elfordíthatatlan állapotban van az asztalon )
Don't panic!
-
ndavid
tag
De akkor már megmutatom, h hogyan használtam az egerem 1-2 napig, mivel tisztításnál ismeretlen helyre távozott a görgő mindenestől. Pótegerem nem volt, szóval gyorsan csináltam pótgörgőt inkább
Hozzávalók: 1 db rossz RiDisc DVD-ből kivágott kör (csak a -R-es, 8x-os rossz RiDisc DVD használható az akcióhoz, mással nem is érdemes próbálkozni), 1 db gyufaszál, 1 db radíros ceruzáról leszedett radír, és egy kis cellux, hogy a gumi jobban gördüljön.
Kívülről nem is volt feltűnő...
Aztán végül is meglett az eredeti görgő is nagy nehezen, úgyhogy visszaállt a béke és a rend
De egyébként tökéletesen működött. Najó, néha a gumi elcsúszott, de amúgy kibírtam vele azt az 1-2 napot.[ Szerkesztve ]
Don't panic!
-
Pista0001
addikt
válasz geprombolo #15010 üzenetére
Jaja, a régi szép idők...
LW: Azért ezek a dezodorok már kicsit röhejesek. Kíváncsi vagyok hogy a gyártó PR managere benne lenne-e egy olyan tesztben hogy egy építkezésen dolgozó segédmunkást befújunk a szerével aztán három napig nem fürödhet a csávó. Ezek után egy óráig a melós hóna alatt kell tartania a kedves manager úrnak/hölgynek az ormányát, aztán meglátjuk!
-
LW
őstag
válasz geprombolo #15010 üzenetére
Kösz.
A gyártók biztosan nem készültek fel a 60 fokos hónaljakra. Kész szerencse, hogy édesanyám legutóbb 72órás(veri a Rexona 24/7-et ) ultratartós Garniert hozott és nem komálom. Nem lesz nagy áldozat felhasználni e szent cél érdekében. Nincs valakinek tapasztalata, hogy lehet szakszerűen dezodorgolyót kieszkábálni?
Be kell fejeznem egy programot mielőtt 1000 napos leszek PH-n, hisz megígértem, hogy alkotok. Ide is belinkelem majd egy kis offként a cikkemet róla.Na utána jönnek majd a rotyogó dezodorok.
-
LW
őstag
válasz zalman90 #15006 üzenetére
Ő neki sárga a szeme! Miénknek zöld (asszem). Előnytelen egy képet választottál, de ha csukott szájjal, ha szembe néz veled, bizonyára aranyos. Kormos királyfi is szeret énekelni, egyszer megörökítem, csak nehéz elkapni.
Ha már megjött az ihlet, akkor megpróbálom a dezodort, úgy is kezeli az izzadságot. Hővezetőpasztának se lehet rossz. Valamit majd alkotok.
De amúgy valóban, a zsírt inkább szigetelésre használják, lehet benne valami.
-
zalman90
őstag
asszem a zsír az szigetel , a mugenről is ha le lenne pucolva javulna a hőfoka !
(#14980) jónagy fekete macska, nekem is van fekete , csak aza neve hogy sírós macska , minden nap 2x jelentkezik , átfut az udvaron közbe nyávog
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
LW
őstag
Juteszembe, próbálta valaki a disznózsírt hűtőpaszta gyanánt?
-
LW
őstag
Zalman90: Üresek, majd csak kerülnek rá. Csak viccelek.
person: Amennyiben Győr-közeli lokalizáltságú vagy, akkor a másikat (kettőt vettem) átruházom rád. Látod én mindenre gondolok.
Pista0001: Ki kellett próbálni, a henger volt a legkézenfekvőbb ojjektum amit hirtelen meg tudtam csonkítani. Amúgy 17 vagyok, kikérem magamnak, hogy gyerek.
Újra zalman90: Igenis meg nemis. 5000ért vettem egy 5,25x3 helyre való HDD tartót, jelenleg 7 sataeszközöm van. Már átkábeleztem, nem mai képek azok, ha megjöttek a kábelharisnyák lövök újakat. De amúgy nem olyan egyszerű szépen elrendezni. És köszönöm a dicsérő szavakatÉs valóban jó zsíros az a hűtő, Bakker, zsír és hűtő, akkor hűtőzsír, ha hűtőzsír akkor disznózsír! Érdeklődöm, hogy van e a fagyasztóban.
-
zalman90
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest