Hirdetés
- EAFC 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Xbox Series X|S
- PlayStation 4
- The First Berserker: Khazan
- Rövid videón a Heroes of Might and Magic: Olden Era
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
skyli
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó ár/értékű cpu hűtőt, ami max 30mm magas? Egy mini pc-be lenne, mert a gyári hűtő nem fér bele a gyári adatok szerint fél cm híján.
Köszönöm szépen!
-
skyli
senior tag
Gondolom igen, mivel a többi ugyanerről az elosztóról nem csinálja
Ja és ha kézzel pörgetem meg akkor is érzem, h vmi akad egy kicsit körönként, vagyis nem sima.
Ti a ház rezonanciáját mivel szüntetitek meg amúgy teljesen? esetleg a hozzá adott gumi rögzítőket le lehetne cserélni puhábbra?
-
skyli
senior tag
Sziasztok!
Most jött meg kínából a 3-as pwm elosztóm és most próbáltam csak ki a 3. Lepa bol-t is a gépembe és ennek sajna nagyon zörgős a hangja :S a többinél csak egy kis motorhang van, ami a mocorgás miatt berezonál a házban(gumival fogattam fel, de egy kicsit még így is, bár vmennyire már sikerült lecsökkentenem füles gumiharangokkal
)
Ezt cserélik gariban szerintetek? A többinek nincs ilyen zörgő hangja, csak sima motorhang.
[youtube videó] -
skyli
senior tag
Sziasztok!
Scythe Grand Flex - Létezik, hogy ez a venti ennyire jó? Árban ugyanott van mint a Lepa Bol.Quiet, de alacsonyabb zajszint mellett nyújt azonos CFM értékeket. Ebből is van pwm-es, egyetlen hátránya, hogy nem ledes és szürke színű, de ha beáldozzuk a kinézetet, akkor ez lehet az egyik legjobb választás?
Nincs viszont az ajánlottaknál, van vele valami probléma?Másik cfm összehasonlító táblázat:
[TESZT - Scythe Grand Flex]A Lepa Bol Quiet az ő tesztjük szerint nem hozza a specifikáció szerinti cfm értéket.
-
skyli
senior tag
-
skyli
senior tag
Az összefoglalót elolvastam, azzal kezdtem. (azt hittem hogy komolyan kérdezted, hogy nincs -e még kérdésem
)
Összeraktam a házat és a gyári házventiket és maradt egy db üres, valóban pwm-es aljzat. A gyári házventik nem arról mennek.
Viszont most már tényleg csak a házventik pörögnek, minden más passzív és a leggyengébb fordulaton is van hangjuk bőven, tehát tényleg 3db 12cm-es venti lesz ebbőlNagyon köszönöm a segítségedet és bocsi, hogy ilyen vagyok
(most nem kérdezek semmit
)
-
skyli
senior tag
Köszönöm!!
De, van még pár kérdés, de nehéz megfogalmazni őket
A lapon sajnos csak 2db pwm aljzat van. A procit nem tudom, hogy lehetne -e máshova kötni, mert arra ezt írja a gyártó: "Our German engineers made this fan work at lower speed when performance is not needed. Often motherboards don't provide PWM signals below 40% and thus make coolers unnecessary loud - not so with the Freezer i32."
Lehet úgy kéne, hogy kihagyni a ház vezérlőjét és ahelyett a hátsót és az elsőt(elsőket) is ugynarra a pwm-re kötni. Ha nem pwm képes a venti, akkor mit csinál? Illetve, ha kettő képes rá, egy nem?
Amúgy nem feltétlenül kell nekem ledes, de azért nem rossza két 120mm-es egymás alatt is jó elrendezés lenne? akkor az egyik szinte csak az alaplap alját hűti, nem? Egymás mellé még nem tudom hogy lehetne feltenni, de biztos megoldható valami ügyeskedéssel
amúgy a Lepa Bol Quiet nagyon tetszik! (az árát nem mertem megnézni
) Ha hátulra is ilyen menne és előre is kettő, akkor tuti jól működne, ha kihagynám a ház gyári vezérlőjét.
Ahhoz mi kell, hogy a gyári vezérlés 3 sebességi fokozata támogatva legyen egy ventinél? Azt olvastam hogy ezek a 20centisek nem támogatják, csak max sebességnél(feszültségnél) kapcsolnak be.
-
skyli
senior tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem hűtés terénAz első kérdésem, hogy Corsair 380T házba szerintetek milyen ventilátor lenne a legjobb előre a gyári 1db 14cm-es helyett?
Beférne akár egy db 20-23cm-es vagy két db 12cm-es. Olyat szeretnék, ami halk, mert általában csak ennek és a hátsó ventinek lesz hangja (táp, vga, cpu hűtő mind félpasszív), és minél jobban hűt.A házban tehát el lehet helyezni 2 kicsi hűtőt egymás vízszintesen:
, függőlegesen:
, vagy egy nagyot:
Melyik a legjobb megoldás elméletileg?Ha az alaplapon csak 2 hűtőcsatlakoztató van (1 cpu és 1 házventi), akkor hogy műküdik az egész? A házban alapból 2 venti van, ehhez van egy gyári szabályzó is (3 fokozatú) és ez gyárilag egy 12 és egy 14cm-es ventillátort kezel. Ha kicserélem nagyobbra, akkor az milyen fordulaton fog menni? Ilyen szempontból jobban járnék előre is 2 kis 12cm-essel és hátulra is egy ugyanolyan típusú 12cm-essel? pl hogyha kihagyom valahogy a ház ventikezelését, akkor tudnám a sebességet a hőmérséklet függvényében automatizálni ha mindhárom ugyanolyan venti?
Szóval, ha pl egy Spectre Pro 23cm-eset veszek, akkor az mindig maxon fog pörögni, vagy valahogyan állítható(a gyári hűtőhöz hasonlóan ez is fog működni 3 fokozatban?)? Esetleg azt meg lehet csinálni, hogy a cpu ventinek valahonnan máshonnan adunk áramot? Mert az elvileg teljesen önműködő elektronikával rendelkezik és akkor se kapcsol be x fok felett, ha kap feszültséget az alaplaptól. Akkor így már lehetne külön szabályozni a két házventilátort?
Eddig csak nagy ventiket néztem, pl: Spectre pro 230mm, CoolerMaster Megaflow 200mm. De ha két kicsi halkan jobb hűtést biztosít, akkor az is jó
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett és köszi, ha tudtok segíteni/tisztázni egy kicsit a dolgot
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest