Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
sos kérdés hálózatosokhoz: van egy eszköz belső hállón, tudom a MAC címét, de az IP címét nem, feltételezem, hogy valamiért nem kap DHCP n IP t ,m ert a szerver ARP táblájában nem szerepel. tehát valamiért beállított IP je van vagy beszart. hogy tudok elküldeni olyan ARP kérést, hogy egy megadott MAC nek adja ki az ip jét, ha lát ilyen MAC el rendelkező eszközt a hállózaton?
légyszi ha valaki meg tudja mondani dobjon egy mailt
a megfelelő parancs mind1 milyen oprendszerhez kötődik, win,linux,vagy bsd mind van itt a hállózaton.
andrass182000@yahoo.co.uki9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz VladimirR #49 üzenetére
ez nem segít?
http://www.domain.hu/domain/regcheck/
vagy ha valamit ki lehet legálisan neten derítni az a domain.hu ról kiindulva elérhető
azt hogy kinek a tulajdonában van megmondják elvileg az ISZT nél ha jóltudom, vagy egy jegyzett domainregisztrátor meg tudja nézni magyar domain esetében.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
VladimirR
nagyúr
válasz Celithrandi #54 üzenetére
nem, sajnos ez sem segit
azt, hogy kinek a tulajdonaban van, a ripe is meg tudja mondani, nekem forditva kellene, hogy nevre keresek, s megmondja mik vannak a tulajdonaban
vagy ip-re keresek, s megmondja, hogy az adott ip-hez milyen domain-ek tartoznak
sajnos ilyet nem talalok semerre
Amper: ezt kifejtened? koszonom
[Szerkesztve] -
Celithrandi
addikt
tényleg basszus,
beírod konzolba hogy whois index.hu és akkor kiadja hogy kié, mi annak a telszáma, ki a regisztátor stb
így-e ni
whois index.hu
domain: index.hu
org: org_name_eng: Index.hu Ltd
org: org_name_hun: Index.hu Rt
address: Klapka 1-3
address: 1134 Budapest
address: HU
phone: 06-1-450-5350
fax-no: 06-1-450-5361
hun-id: 0990517001
admin-c: 2000217051
tech-c: 2990519006
zone-c: 2990519006
domain_pri_ns: ns.index.hu[195.56.65.172]
registered: 1999.05.17 11:33:10
changed: 2005.01.10 15:28:39
registrar: 1970930010
person: Cs�sza L�szl
address: Sz�cs �ron 18-22.
address: 1152 Budapest
phone: 06-30-338-4043
fax-no: +36-96-414-576
hun-id: 2000217051
address: Hollan E. str. 13-15. II. em. 3.
address: H-1136 Budapest
phone: |+36 1 3405082|
fax-no: |+36 1 3507397|
e-mail: tr@inventra.hu
hun-id: 2990519006
address: Hollan E. str. 13-15. II. em. 3.
address: H-1136 Budapest
phone: |+36 1 3405082|
fax-no: |+36 1 3507397|
hun-id: 2990519006
org: org_name_eng: Interware Inc.
org: org_name_hun: Interware Zrt. (Registrar)
address: Victor Hugo u. 18-22.
address: H-1132 Budapest
phone: +36-1-452-5300
fax-no: +36-1-452-5301
hun-id: 1970930010
org: org_name_eng: Index.hu
org: org_name_hun: Index.hu Rt
address: Klapka u. 1-3
address: 1134 Budapest
phone: +36-1-450-5350
fax-no:
hun-id: 1000462485
[Szerkesztve]i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
a progi meg ami kileste
the GNU whois client
This is a new whois (RFC 3912) client rewritten from scratch.
It is inspired from and compatible with the usual BSD and RIPE whois(1)
programs.
It is intelligent and can automatically select the appropriate whois
server for most queries.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
és erre valami?
(#52) Celithrandili9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
VladimirR
nagyúr
nem jo, az a tartomany tulajdonosanak adatait mondja meg
Celithrandi (#58): sajnos nem
Celithrandi (#58): ezeket a ripe is megmondja (ott nezegetem tobbnyire), viszont nekem pont forditva kellene
pl meg akarom tudni, hogy az it.news.hu-s ip-n milyen tovabbi domain-ek vannak (prohardver.hu, prohardware.hu, chiponline.hu, mobilarena.hu) es ehhez kellene valami otlet, mert nekem mar nincs, s amiket itt javasolt(at)ok, azok sem mennek sajnos -
Celithrandi
addikt
válasz VladimirR #62 üzenetére
hívd fel az ISZT titkárságát
de szerintem 1 ip n csak egy domain lehet, különben a DNS hogy oldaná fel a címet. vagyis amikor elküld az egyik domain ip járe honnan tudná a megfelelő szerver hogy mei oldalat akarod meglesni?
[Szerkesztve]i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
VladimirR
nagyúr
válasz Celithrandi #63 üzenetére
nezd meg (ping-gel a legegyszerubb), a fentebb felsorolt 5 domain mind ugyanazon az ip-n van
az, hogy te epp melyiket kered le, az mar a webszerver dolga
a http keresekben kell szerepelnie egy sornak, amely megmondja, hogy milyen host-tol kered az informaciot
tehat pl a keres nem csak ugy nez ki, hogy
GET / HTTP/1.1 (ez egyebkent az inde-et keri le)
hanem ettol kicsit tobb minden kell, hogy legyen benne
azaz nem mindig kell, de van, hogy a host hianya eseten 400-as hibat kapunk (bad request)
szoval egy tisztesseges keresnek minimum igy kell kineznie:
GET / HTTP/1.1
host: prohardver.hu
aztan meg ettol is lehet bovebben, mitobb, a bongeszok tobbsege ettol joval reszletesebb kerest kuld
GET / HTTP/1.1
host: prohardver.hu
accept: */*
user-agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
referer: http://it.news.hu/
connection: keep-alieve
cookie: setdirCookie=d.d.d.m.d; setnumCookie=30.30.300.100.30
es a sorok jelentese (eleg beszedesek):
1: muvelet, ami lehet GET (lekeres), POST (adatkuldes), HEAD (fejlecadatok lekerese), utana az eleresi utvonal (gyoker-ben levo index file), vegul a hasznalt protocoll, ami lehet HTTP/1.0, vagy HTTP/1.1
2: a host, amelyikrol az odlalt kerjuk le, arra az esetre, ha az adott webszerveren tobb host is fut
3: milyen file-okat fogadunk a webszerver-tol (MIME tipusokat lehet megadni, pl.: text/html, image/gif)
4: a bongeszo itt azonositja magat, illetve az os-t -- ez egy 6.0-as internet explorer, sp2 es .NET keretrendszer nelkuli windoze xp alol
5: ha atkattintassal erlkeztunk, ez a sor mondja meg, hogy mely oldalon volt a link elhelyezve
6: itt kerjuk a szervert, hogy a kapcsolatot ne zarja be egybol, hanem tartsa nekunk eletben (igy a tovabbi adatlekeresekhez nem kell ujrakapcsolodni, s ez valamivel gyorsitja a lekerest)
7: ha tartozik a gepunkon az adott oldalhoz cookie, akkor azt is itt kuldjuk el -
Celithrandi
addikt
válasz VladimirR #65 üzenetére
hmm, enyire még nem is néztem meg, kípelájv ot küldeni okos dolog ilyenkor
szerintem is hívd fel őket, hátha megmondják
sajnos nekem már nincsenek jogaim a https/nic.hureg.hu hoz, onnan minden turpisságot ki lehet deríteni.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
jozef78
csendes tag
Segítsetek!Van nálunk egy mikróhullámú net szolgáltató.Senao 2611 cb3 deluxe bridge-t adtak egy antennával.Na ezt szépen kireseteltem azóta nem kapcsolódik.Sima pcmca kártyával viszont simán belépek a hálózatba,csak be kell írnom a szolgáltatótól kapott adatokat a tcp/ip protokollhoz.A seano bridge-be nem tudom mit állítsak be hogy újra tudjon csatlakozni?Azért lenne jó tudni mert azért az sokkal stabilabb jelet ad.A szolgáltatót nem kérdezem meg mert egy idelye elvileg már lemondtam az előfizetést
-
jozef78
csendes tag
-
jozef78
csendes tag
válasz Celithrandi #70 üzenetére
Nem Bácskiskun
-
Celithrandi
addikt
akkor nem koviszoft
elvileg a szenau vagy avaya amit írtál könnyen beszarik, vagyis nem ő hanem a picimaci kártya, mert a régebbiekben az volt, teljesen sztenderd, szétszeded és kicseréledi9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
jozef78
csendes tag
válasz Celithrandi #72 üzenetére
Ha átállítom ap-nak akkor viszont tökéletesen működik.
-
jozef78
csendes tag
válasz Celithrandi #74 üzenetére
Köszi!Sokat segítettél!
-
zoa
tag
Nem tudjatok veletlenul hogy tudom megnezni egy gep ip cimet?
Mert nekem adsl routerbe van kotve es igy a router altal kiosztott ipot nezi meg
szoval az lenne a kerdesem hogy azt nem lehet megnezni valahogy hogy mi az az ip amivel felmegy netre?Kedvenc szinem a szivarvany
-
fero02
nagyúr
Hy!
Az én problémám felvetése itt a topicban szintén kicsit öncélű (szakdolgozathoz kellene), de sztem teljesen témába vág...
Szal a kérésem/kérdésem a köv lenne: magáról a vezeték nélküli hálózatok kialakulásának okairól, körülményeiről és kezdeti fázisai/lépéseiről kelle nekem infó (bevezetésnek kellene).
Kérem, h aki tud segítsen, mert eddig nemsok használható infót találtam a témáról.
Előre is köszönöm!
Üdv! -
zoa
tag
Na ezt is jol megszivtam...
Mivel csak a router megy ki mindegyik gep annak az ipjet hasznalja jol sejtettem.
Beirom ide hatha akad jelentkezo.
Ha valakit erdekel hogy miert nem tudom bealllitani a szervert es megcsinalja nekem meg fizetnek is erte mert mar kezd qrvara elegem lenni.
Ja es bocsi az offertKedvenc szinem a szivarvany
-
Snoop-y
veterán
válasz VladimirR #62 üzenetére
Ha egy ip-n több domain van azt sima lekérdezéssel nem fogod tudni megállapítani mert ugye minden domain adatait külön zóna tartalmazza.Max webes nyilvántartásokat böngészhetsz de az soha nem lesz naprakész mert lassan követik a változásokat.Az ISZT meg nem fog kiadni neked ilyen adatokat szerintem.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Celithrandi
addikt
de tényleg, ilyen pár ezer forintos eszközökkel nem nagyon érdemes vacakolni ha nem mennek egyszercsak, olcsó és vacak, ha másikkal megy akkor azt kell használni a vackot meg a kukába belerakni
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
nos ilyenkor az a lényeg, hogy a routernek vannak ethernet interfészei.
minden interfésznek van egy belsőhállózati ip címe, ez lesz a gépek átjárója, vagyis ameikbe csatlakozik egy gép.
a router címfordítást véget /NAT/ ol elvileg, vagyis a külvilág felé mind az összes gépnek uigyan az lesz az IP címe, míg ténylegesen egy másik belsőhálós /LAN/ ip címük lesz.
magyarán szólva webszervert nem nagyon tudsz működtetni, csak ha a gépet vonalba kötöd netre és van külső dedikált ip címe.
tehát a routert ki kell vágni, bedugni a szervert ha állandó dedikált ip címed van és a szerverrel osztani a netet. pl belemegy egy hálókártyán egy másikon kiad és a kiadó mondjuk egy switchel elosztja sok gép felé. ilyenkor érdemes a szerverre dhcp szervert is felbiggyeszteni.
de ha dhcp n kapod az ipt az adsl szolgáltatótól és mindig mást akkor eleve halott ötlet a szerver, magy megodhaó talán egy DYNDNS bejegyzéssel, talán
dyndns.org , de ezzel még nem foglalkoztam.
én így csinálnám, de lehet sokkal egyszerűbb módon isi9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
-
zoa
tag
Egy Windows Server 2003 R2t szeretnek beallitani dhcp szervernek, Egy Linksys wrt54gl routeren keresztul, igaz nem routerkent menne hanem APkent. DE eleddig nem sok sikerrel. En konolyan adnek penzt nekem meger valamennyit hogy ne csesszem mar el tobb idomet.
Kedvenc szinem a szivarvany
-
zoa
tag
válasz Celithrandi #85 üzenetére
Hasonlo modon probalkoztam en is szerverbe ment be a kabel onnan a routerbe (amit apkent akartam hasznalni) de vhogy sehogy nem akart osszejonni. Mar a hajam tepem hogy mi a franc lehet meg.
Kedvenc szinem a szivarvany
-
HSNet
aktív tag
Akkor a megoldás az, hogy a switch oldalába kötöd a szervert, mert a dhcp szerveredet a gyári firmware-l nem igazán lehet átengedni. Nem tudom mennyire lesz érthető, de ez a router úgy működik, hogy 3 vlan-t kezel, switch, wireless és wan. Alapértelmezés szerint a switch oldalt, és a wireless-t teljesen átengedi. Ha így akarod AP-nek használni, akkor a teendő: A routert AP módba tenni, DHCP, DNS szerverét letiltani, 2k3 szerver a LAN portok valamelyikébe, és akkor menni fog mind a wifire, mind a lan felé a dhcp-je. Viszont ahogy mások is mondták, a routernek van egy egészen kellemes saját DHCP szervere, ami remekül lekezeli a reserval-t ip-ket is, tehát ha nincs rá valamilyen egyébb okod (pl a 2k3-mon akarsz a dhcp-vel összedrótozott dns/wins-t használni), akkor érdemes inkább a routerét használni.
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
bambano
titán
válasz VladimirR #56 üzenetére
Egyetlen cégről tudok, aki domain->ip alapon statisztikáz, ez a www.netcraft.com. hogy ki lehet-e nyerni a webjükről olyan adatot, hogy sorolja fel az összes domaint, ami egy ip-re mutat, nem tudom, nekem nem sikerült.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
-
Amper
tag
Kezdjük az elejéről az eddigi infók alapján:
Internet<-->Win2003<-->Router<-->Lan+Wlan
Win2003: (DHCP-server, tűzfal talán ISA).
A routerre vezetékkel csatlakozó (gondolom switch-en keresztül) gépek mennek rendesen, tehát elérik a helyi hálót+internetet?- Panasonic FZ30 - Debian ETCH -
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest