-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz oroszlan12 #3598 üzenetére
Valamit benéztél. Az appon belül is van cast és működik is. De, képernyőtükrözéssel is működik.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Gijon
senior tag
válasz oroszlan12 #3598 üzenetére
Talán a Web Video Caster-rel menni fog, avval nekem megy a mindigo tv.
-
oroszlan12
tag
Sziasztok.most gondolkodom egy Ultra vásárlásán.A cél az lenne,h a My Telenor tv app-ot castoljam a tv-re.Tehét a rendes tv műsört de az appon belül nincs cast gomb.Esetleg vkinek van tapasztalata?
Köszönöm -
félisten
válasz gabosz02 #3596 üzenetére
Ha van rajta HDMI, akkor teljesen mindegy neki, hogy tévé-e vagy monitor.
De ennek a szerkentyűnek nem az a fő funkciója, hogy átvigye a telefon dolgait, hanem az, hogy a céleszközön is ugyanazt a forrást jelenítse meg, mint amit a vezérlő készülék használ.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
gabosz02
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, abban, hogy sima egyszerű asztali számítógép monitorba is lehet-e használni ezt a készüléket, át is viszi-e a telefon dolgait?!
Köszönöm előre is.
-
Tamas02133
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Október 2.-án vettem egy chromecast ultrát.
Hétfőig teljesen jól működöt, azóta belassult. (HBO-GO-t nézek rajta) Sony Androidos tv-m van.
Valakinek valami tippje, ötlete.Előre is köszönöm a segítséget.
Tamás -
BonFire
veterán
válasz Dolphine #3591 üzenetére
Nem lépek át a böngészőbe. Egyszerűen a Gmail jeleníti meg a webes tartalmat, ami sokáig mobil nézet volt, amivel írni és olvasni jó volt, de hiányoztak belőle a formázási lehetőségek, és volt valahol egy opció, hogy "asztali nézet". Azt egyszer kiválasztottam, és onnantól kezdve már nem tudok többé visszaváltani, mert mindig az asztalit nyitja meg. Nem tehetek fel minden weboldalhoz egy külön appot.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
azbest
félisten
válasz MaCS_70 #3588 üzenetére
pontosan így van ahogy mondod. Sőt, még ígyebb
Merhogy régebben az fcc beadvány kapcsán már meg is fejtettük, hogy a hardver 100%-ig az eddigi chromecast2-es. Tippre a dizájnt is csak azért változtatták, hogy megkülönböztethetőbb legyen / újat vegyenek az emberek. A különbség egyedül annyi, hogy az új kiadásún engedélyezik a bluetooth párosítást.
A régi cc2 csak hallgatózgatott, hogy helyet meghatározzon bt alapon. Az új már aktívan is kommunikálhat. A régi pedig nem kapja meg a képességet, hiába egyeznek, mert a rájuk írt fcc azonosító végére utólag nem tudják ráírni a B betűt.
Szerk,
valaki összehasonlította [link]
Eszerint a mágnest lespórolják a csatlakozóról. Ja és igen, a pcb antennán rövidítettek, hogy jobb legyen az 5G wifi vétel.Van ahol 15% gyorsulást is emlegetnek a marketing szerint, hát talán magasabb órajelre húzták ugyanazt a soc-ot, ami a régin is van.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz MaCS_70 #3588 üzenetére
Mobil felületen nincsenek opciók linkelésre, szövegformázásra és hangulatjelekre. Ha meg egyszer átvált asztali nézetbe mobilon, többet az életben nem lehet visszaváltani! Ezzel szopok én is már egy fél éve!
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
félisten
válasz Dolphine #3587 üzenetére
A cikkben leírtak alapján nekem ez is csak egy frissítésnek, nem pedig verzióugrásnak tűnik.
MaCS
UI:
Totopad: Köszönet a hírésrt! Egy apró tanács: mindenki örülni fog, ha a hivatkozásokat kattintható linkként másolod be. Kb. három kattintás az egész a hozzászólás írásakor.
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
totopad
senior tag
Mivel senki sem dobta be, így:
http://www.hazi-mozi.hu/google-chromecast-itt-a-3-generacio-1080p-60hz-tamogatassal/én lehet váltok 2-ről (ez meg majd megy az ősöknek)
-
azbest
félisten
válasz tylerddd #3580 üzenetére
nem interneten át küldi a tartalmat (legalábbis a normál chromecast működés szerint), amikor a telefonon lévő fájlt akarod a chromecast-ra küldeni, hanem azon a wifin át megy, amire mindkettő készülék csatlakozik.
A képernyőtökrözéskor a telefon próbál egy tömörített streamet küldeni a képernyő tartalmából készítve. Viszont normális wifivel ennek sem kellene akkora problémának lennie.
Arra tippelek, hogy valami mifi eszköz van nálad. Ha 2.4GHz-es wifi módban van, akkor például szállodában lehet ütközik a sok tucat másik hálózattal és attól akadozó a kapcsolat. Vannak mifik, amik tudnak 5GHz-es módot is, kapcsold át arra (mivel ezek általában vagy 2.4 vagy 5-ös hálón vannak, nem úgy mint a normális routerek, amelyek mindkettőn egyszerre). A telefon és a cc2 is támogatja az 5GHz-es wifit.
Vannak olyan cast alkalmazások, amelyek transzkódolás nélkül magát a fájlt próbálják lejátszatni a chromecaston. Ez elméletben az eredeti minőséget jelenti. Viszont sok torrentes fájl nem olyan paraméterezéssel van tömöríte, amit a cc2 is szeret ezért akadozhat, vagy akár lefagyhat vagy újra is indulhat tőlük. Lehet, hogy van olyan app, ami tud transzkódolást is, amihez talán már elég erős a telefonod.
Saját fájlok helyi streamelésére nem a cc2 a legmegfelelőbb eszköz. Online tartalmakra, kifejezetten rá optimalizált streamekre találták ki. Otthoni fájlokhoz valamilyen kompakt médialejátszó jobb lehet.
Például fhd-ben kézzel telepített kodival egy firetv basic vagy jó a nemzetközi változat is (fire tv stick 4k most jön ki), csak itthon az amazon integrált előfizetős tartalmai nem működnek. És telefonról vagy mifi-be tett pendriveról mondjuk samba megosztással tudnának normál fájl módban lejátszani...(#3581) DonMarco
Ha jól látom ez a web video caster, ahogy a neve is mondja, a weboldalakon található videókat tudja átirányítani chromecastra...közben megtaláltam, hogy helyieket is tudPersze lehet, hogy én értem félre... de yotube vagy más appok maguk támogatják a castot. Ha weboldalakon lévő videókról van szó, akkor jó lehet a javaslatod.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Hello! CC2-m van és kb. egy hónapja tértem át telefon szinten Androidra. Vártam a csodát, hogy majd mit művel a két készülék! Note 9-em van és arra lennék kíváncsi, hogy miként küldhetném ki a CC2-re az egyébként nagyon korrekt videókat úgy, hogy ne pixelesedjen, essen szét és akadozzon a kép?! Ha tükrözöm a Home app-en keresztül a kijelzőt, akkor borzalmas a minőség. A Samsungban van SmartView funkció, ami egy fokkal jobb, de nem az igazi. Korlátlan mobilneten van a telefon és a CC2 is, ami 50-60Mbitet tud, szóval szerintem ez nem kellene, hogy szűk keresztmetszet legyen.
Milyen Androidos app-et ajánlotok a telefonnal készült média kiküldésére CC2-re?! Ez megint egy olyan funkciónak tűnik számomra, amit elviekben tud az android, de gyakorlatban sántít a dolog. Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tomp
félisten
válasz stellaz #3577 üzenetére
A wifit csak azért írtam, hogy nem annyiból áll a kapcsolódás mint a bt-nél, hogy bekapcs, kapcsolódás, örül, hanem olyan ami tudja a Cast módot.
Ha itthon veszed online akkor 14napod van kipróbálni. Ha nem jön be akkor visszaküldöd.
Igen a Tidal app is támogatja a Chromecastot. -
stellaz
veterán
Nekem a fő dilemmám az az, hogy vajon a benne lévő DAC milyen lehet. A wifi információátvitele egyértelműen jobb a BT-nál, de ez önmagában még nem garantál jobb hangminőséget sajnos (bár jókat olvasok róla).
A philipsnek tényleg jó hangja van egy denon - tannoy klasszikus stereo rendszeren megszólaltatva (még sbc kapcsolaton is), de ezt a chromecast audiot csak akkor venném meg, ha tuti jobb hangja van és nem kell ezoterikusnak lennem, hogy halljam a különbséget
Elsősorban telefonról menne, ott a tidal app elvileg támogatott alapból.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz stellaz #3574 üzenetére
Hangminőség passz. Egyszer próbáltam ki fülessel és nem volt gond vele. Amúgy optikán használom Tidal lejátszásra.
Mivel a Chromecast Audio nem bluetoothon hanem wifin megy így olyan lejátszó kell hozzá telefonra amelyik támogatja a Cast módot. pl. droidra VLC, BubbleUPnP, Play Zene.
Windowson pedig telepíteni kell a BubbleUPnP Servert. Erről van leírás az összefoglalóban. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
A chromecast audio vásárlásán gondolkozom. Jelenleg egy Philips bluetooth adaptert használok zene hallgatáshoz. Ez elég jó, tényleg nagyon jó hangja van. de most már egyik eszközöm sem támogatja az apt-x szabványt (a telefonom aac és ldac, a laptop meg talán sbc), ezért gondoltam a frissítésre.
Hangminőségre milyen az audio? tesztekben jókat olvastam róka, de ha valakinek van személyes tapasztalata, azt megköszönném.
Illetve akkor megy róla a Tidal, de kérdés számomra, hogy a telefonról és a laptopról a zenelejátszón keresztül is le lehet rajta zenét játszani? Esetleg filmnézéskor ki lehet rá küldeni az audiót?
köszi
-
sesshou
senior tag
Sziasztok androidrol próbálok hbo got castolni de azt tapasztalom hogy a film castolása csak akkor indul el ha előbb rányomok az alkalmazásban start castingra majd utanna inditom el a nézendő epizódot. Viszont ha az epizódot közvetlenül szeretném castolni kapcsolodasi hibával leall.
Ugyan ez a helyzet ha egy epizód befejezésekor automatikus indulna a következő vagy én nyomok a következő epizodra. Minden alkalommal újra kell kapcsolódnom.
Masnal is van ilyen probléma?
-
BonFire
veterán
válasz Petyuska111 #3570 üzenetére
Erre van egy jó módszerem. Nem kell tapogatni. Amíg működik, nem mindegy, milyen meleg?
-
Petyuska111
tag
Nemrég egy CC Ultrát vettem, nem bántam meg! Tökéletesen, akadás nélkül megy rajta minden, Youtube, Indavideo, Videa, HBO GO, minden. A melegedése kicsit aggaszt, de hát ez ilyen, biztos gondoltak rá a tervezők...
-
azbest
félisten
válasz georgethehun #3567 üzenetére
bárki tudja irányítani, aki a hálózathoz hozzáfér
-
georgethehun
újonc
Sziasztok! Most vásároltam egy CC2-t, működik is rendesen az iPhone 6 telómmal. Kérdés: feleségem hasonló mobilja is hozzáadható a CC 2-höz? Lehet egyszerre két készülékről irányítani, vagy csak külön külön?
-
zsolt501
nagyúr
válasz Somatom #3562 üzenetére
Köszönöm az eddigieket, maga a routerem nem mondható gyengének de csúcsnak sem, egy Asus RT-AC68U van beállítva. Nem is tudtam hogy LAN csatlakozóval is megy, ez hogy megy?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
Greybeard
tag
válasz zsolt501 #3560 üzenetére
Azon áll vagy bukik a dolog, hogy milyen a router-ed és mennyire zavarnak be a szomszédok a wifi jelbe. Ha gyenge a routered jele és csak 2.4 GHz-en sugároz, miközben a panelban 22 szomszéd wifi-je zavar be, akkor nem lesz stabil a Plex. Ha erős a router-ed wifi jele, amit 5 GHz-en is sugároz és csak 1-2 szomszédos jel zavarja, akkor atomstabil lesz a Plex.
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
zsolt501
nagyúr
Érdeklődnék azoktól akiknek az ULTRA van azoknál a Plex mennyire stabil, és mennyire jól működik, illetve még a képminőséggel kapcsolatban mik a tapasztalatok?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
azbest
félisten
Más gyártók más protokolja.
Mivel az ms-nek van beépített megoldása a miracast kijelző vezetéknélküli kijelzőként való haszánlatára, így rendszer szinten kezeli azt. Plusz valószívűleg a videokártya és a wifi is fel van erre külön készítve (intel widi).
Szóval nem csoda, hogy a tisztán szoftveres, chrome böngészőből való képernyőtükrözés jobban laggol vagy döcögősebb, mint az os és hardver által külön támogatott megoldás.[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
Adott egy LG telefon 6.0 Androiddal, egy LG WebOS TV, egy HP notebook és egy CC2.
A telefonról megy a képernyő tükrözés a tv-re és a CC-re is. A noti képét a win10 gyári vezeték nélküli kijelző szolgáltatásával ki tudom tenni a WebOS TV-re. Ugyanezt szeretném megtenni a CC2-re is, de nem adja fel az eszközt, csak akkor, ha nem a beépített megoldást, hanem a Crome böngésző sajátját választom, ami viszont szaggat, a WebOS-szal ellentétben.
Mi lehet a probléma, és a megoldás? Az egyiknél miért megy a Miracast, a másiknál miért nem?
-
Somatom
veterán
válasz Bukk900 #3553 üzenetére
Ha jó képernyőtükrözéssel, akkor működhet, DE! 6 -os Android -tól a Google szoftveresen tiltja a Miracastot. Ezt a gyártók felülbírálhatják. Nézz utána, hogy az adott telón engedélyezett-e!
Azbest:
Ezt a hsz. -t már német 4G -n írtam.[ Szerkesztve ]
-
Bukk900
őstag
Sziasztok!
Munkahelyen nincs kábeltv, csak internet. Android telefonról szeretném a digionline alkalmazással átküldeni tv-re az adást.
Ezzel a 12$-os kütyüvel működne a dolog? Olcsóbb lenne, mint itthonról a cc2. Van hasonlóval tapasztalata valakinek? [link] ez -
azbest
félisten
Észrevettétek, hogy a chromecast mostanság minden éjjel csinál egy újraindítást? Nekem is csak azért tűnt fel, mert mogy a nemrég mutatott módon egy hdmi switchen van és minden éjjel átvált rá. Többször is volt, hogy a firetv sticken néztem valamit, s láttam hogy a cc2re kapcsol ahogy az bootol.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
A lejátszási listát nyitod meg YouTube-on, és a nagy piros gombra nyomsz, akkor az egészet lejátssza. Persze a listában így már lejátszás közben bármelyik elemet kiválaszthatod.
-
azbest
félisten
válasz Somatom #3547 üzenetére
Az írásban lévő forrásként megjelöltet olvastam.
Nem tudom mi a google terve a bluetooth-tal, de szerintem ha az újabb változatban használni fogják, akkor a régiekben is aktiválni fogják. A dokumentuk kb kiegészítés a 2015-öshöz, azért nincs fénykép meg más szokásos dolgok.Ó, más írások szerint a régebbi modelek nem kapják meg a szoftverben a bekapcsolást, az fcc-s levelezésben van [link]
Ez azért nem szép húzás, hogy újra megvetetik ugyanazt a hardvert, ha valaki majd használná az új funkciót, bármi legyen is az. A google dobott ki találatot azóta törölt cc3 hírre is (gondolom az új szoftveres cc2 az). Mondjuk valsz jogi hülyeség az oka, mert a létező modelre a régebbi modelszám van írva és a bekapcsolt módhoz új fcc szám kell - amerikában.Ó ráadásul most nézem, hogy ez a modell szám nem is az ultra, hanem a sima cc2. Az ultra már az eredeti engedélyben is megkapta a bt kommunikációt.
Hehe, igen, a hang kinyerés nálam is külön eszközzel van. A projektor hangja és kimenete is nagyon gagyi, ezért inkább hdmi-ről veszem le a kis hangszóróim számára. A cc2 és a firetv stik közösködik.
De, ha már tippelni kéne, akkor az okos kijelzőshöz hasonlóan, a google asszinsztenses távirányítót tippelném egy új model mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Nem túl erős az angolom, de ha jól értem a cikket, akkor külső BT hangeszköz támogatást rebesgetnek. Nekem lényegtelen feature, de több helyen olvastam igényt arra, hogy jó lenne kinyerni külön az audió kimenetet, amit most csak a HDMI jelből lehet.
-
azbest
félisten
válasz Somatom #3545 üzenetére
azt is írják, hogy az csak az ultra újabb változata lesz, amin minden ugyanaz lesz, kivéve, hogy a pcb-n fél miliméterrel kisebb lesz az 5GHz wifihez az antenna, amitől erősebb lesz. A régi NC2-6A5 modelszámú, a frissített pedig NC2-6A5B.
A bluetooth eddig is bennük volt, csak nem volt aktiválva szerintük. Ugyanaz a chip marad benne. Mintha régebben azt olvastam volna, hogy a bluetooth-ot csak a helymeghatározáshoz használja, hogy a vendég módnál akkor is észrevegyék egymást az eszközök, ha nem hallja a tévéből jövő ultrahang jelet. Szóval még az sem biztos, hogy ez változna.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Petyuska111 #3543 üzenetére
Most olvasom, hogy a "jövőbe gondolkodás útja" talán nem is az Ultra: LINK.
-
Somatom
veterán
válasz Petyuska111 #3543 üzenetére
Én meg azt olvastam a tesztekben, hogy akinek nem lényeges a 4K HDR, az vehet nyugodtan CC2 -t is, mert amúgy a két vas megegyezik. A legtöbb átviteli probléma a Wifi miatt szokott előfordulni, de, mint írtam, a Lan a CC2 -höz is megoldható (akár Google adapterrel is). A Google adapternek is lehet hátránya a barkács megoldással szemben. Pl. az, hogy kizárólag 220V -os üzemmód mellett használható a Lan, bár, ez elég szűk rétegnél lehet hátrány. Nekem a hordozós TV -m külső adapteres, közvetlenül 12V bemenetet használ. A routerek is többnyire ilyen feszültségen üzemelnek. Tehát, autóban, kamionban, hajóban, lakókocsiban elkerülhető a plusz terhelést jelentő 220 Voltos inverter használata.
-
Petyuska111
tag
válasz Somatom #3541 üzenetére
A jövőre gondolva inkább Ultrát vennék. Több helyen is olvastam, hogy a CC2-vel helyenként lehetnek sebesség, átviteli gondok (persze tudom, hogy ennek számos egyéb oka is lehet), inkább legyen egy felülméretezett Ultra, még ha jelenleg nem is használom ki teljesen. Ultráról elég jókat írtak a tulajok.
-
Dolphine
addikt
válasz Petyuska111 #3539 üzenetére
Én onnan anno vettem CC2-t, semmi gond a bolttal!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Somatom
veterán
válasz Petyuska111 #3539 üzenetére
Már, ha feltétlenül Ultrát szeretnél. Mert egy CC2 olcsóbb, a Lan, meg a táp pedig más módon is megoldható.
-
Somatom
veterán
válasz Petyuska111 #3537 üzenetére
Nem egészen.
1.: Tudomásom szerint egy USA -ban vásárolt termékre nem tudsz az EU -ban garanciát érvényesíteni.
2.: Maga a termék is régiófüggő, mert az európai verzióhoz más hálózati adaptert csomagolnak. Az Ultra esetében ez azért is lényeges, mert az adapterbe van beépítve a Lan csatlakozó.
3.: Ha Európába akarsz rendelni, akkor a Google is átirányít a helyi store -ba. Ha már a német árat linkeltem az előbb, akkor maradva ennél, a német Google Store -ban ugyanúgy 80 Erzsi, mint a német MM -ban.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz Petyuska111 #3532 üzenetére
Egyébként 80 Erzsi körül volt az ára és utánanézve a német MM -ban is annyi. 325 -tel számolva az 26 ropi, úgyhogy az a 27-32 -es hazai ár nem is annyira elborult.
-
Somatom
veterán
válasz Petyuska111 #3532 üzenetére
Én egy francia bevásárlóközpontban vettem, mert épp arra jártam, de, sztem Bécsben is lehet kapni. Vagy, az E-bayen.
-
mateus
senior tag
Chromecast 2-m van, és Youtube lejátszásnál mindig csak az adott videót játssza le, nem ismeri fel, hogy egy adott lejátszási listában vagyok (mint teszi ezt laptop telefon stb esetén automatikusan) így egyesével kell bepakolgatni amit szeretnék nézni.
Van erre valami megoldás, akár lista lejátszása, akár csak véletlenszerű, de folyamatos lejátszás?
Köszi. -
Petyuska111
tag
CC Ultrát honnan érdemes venni? Úgy értem, hogy a magyar áraknál (27e-32e) olcsóbban. Az általam ismert webáruházakban nem találom. Aki vett ilyet, honnan vette? Köszi.
-
totopad
senior tag
hali, tök dilettáns kérdésem lesz, de egyszerűen elvesztem.
Hogy tudok a gúgli photos-ból új galériát hozzáadni a cast bacground beállításaihoz?
Eddig tök egyszerűen meg tudtam csinálni a home appban, most valami új ambient mód-ot látok és azon belül ott vannak a korábban megadott albumaim, de újat nem tudok hozzáadni.
-
BonFire
veterán
válasz dominating #3526 üzenetére
Válogatós a VLC. Mivel a torrentes médiatartalomnak nincsenek szabványai, csak iránymutatásai, csak a puszta szerencsén múlik, hogy le tudod-e játszani, vagy sem.
Note: even though this feature is in the stable version of VLC, it can be finicky. Some people report it works perfectly for them, while others report it doesn’t and has problems with certain types of media files. Your experience may vary, but it’s worth trying to see if it works for you—and it should only get better over time.
Vagy vársz, míg a VLC kiforrja magát, vagy egy médiaszervert iktatsz be a rendszerbe. Utóbbinak előnye, hogy távirányítónak használod a mobileszközödet. VLC-hez gyártanak különféle távirányítós appokat, nekem azonban még nem sikerült a telefonos appot a desktop VLC-vel és a CC2-vel összehozni sehogy sem.
-
BonFire
veterán
válasz dominating #3524 üzenetére
Böngészőn keresztül castolod, vagy a VLC-ből közvetlen?
Szokták ajánlani egy médiaszerver használatát, én a Plexet használom, de jó szívvel nem ajánlanám, mert eléggé bugos. Ingyen van, de szeszélyes.
-
dominating
tag
Üdv!
Van egy cc2-m és ha VLC-vel játszok le egy filmet akkor néha elkezd akadni a kép és a hang és megszakad a cast. Van, hogy 3 részt is végig tudok nézni akadás nélkül de van, hogy 1 résznél 3x is újra kell indítani a filmet mert megszakad. A router kb 1 méterre van a cc2-től.5800x3d + 6900xt
-
Somatom
veterán
válasz gyugyo79 #3521 üzenetére
Természetesen nem mondok ilyet, mert bármi megtörténhet, illetve annak az ellenkezője is. Csak elég fura jelenség, hogy nem működik. Főleg egy Samun. Ezért írtam, hogy nagyobb esélyt látok user error -ra (értsd: valamilyen beállítási hibára), mint szándékos, gyártói korlátozásra.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Somatom #3520 üzenetére
Most szándékosan trolkodsz még ? Le kellet volna írnom, hogy nekem is működik ? Van CC -m nem csak ide járok okoskodni és azt írtam, volna akkor hogy nekem nem megy. De ismerek olyat akinek meg nem. Nem azért mert hülye, hisz ha az is ha egyszer kapcsolódott a CC és mégse működik akkor nincs X. Most komolyan azt mondod, hogy minden android verzió teljesen egyformán működik és ami nálad megy valahogy annak mindenkinél pont ugyan úgy működni kell?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz gyugyo79 #3519 üzenetére
Szép okfejtés, de ha lemaradtál volna a story elejéről, akkor megismétlem, hogy rendszeresen használom így a CC -t több Androidos eszközzel is. Konkrétan a telóról adok hotspotot, és képernyőtükrözéssel szoktam MyTV -t nézni a CC -n keresztül. Ahhoz meg egyszerre kell a külső és a belső hálós elérés.
Az is rendszeres, hogy a telóról adok hotspotot, az Androidos box -szal csatlakozom rá, a telón indítok egy WebDAV szervert és így másolok adatot (vagy streamelek filmet) közvetlenül a két eszköz között. Fejből szoktam konfigolni, mivel tudom, hogy a mostani telóm a 192.168.43.x tartományban oszt IP -t.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Somatom #3518 üzenetére
A közvetlen kapcsolatnál a CC és a telefon mint ahogy a nevébe is van közvetlen kapcsolódik. Ráadásul ott a telefon csatlakozik a CC -hez.
De az említett esetben erről szó sincs.
Jelen esetbe a telefon mint egy router natolja a rajta keresztül kapcsolódó eszközöket oszt nekik ipcímet és használhatják mint átjárót. Ilyen szinten persze, hogy látják egymást.
De ez nem jelenti azt, hogy szükség lenne a telefonnak magának is használni akár csak belső hálózatos címet, hisz neki ott a megosztott publikus IP címe. Simán lehetnek külön IP címen is (Remélem olyanról, hogy vendég hálózat hallottál már)stb
Ezért magán a telefonon futó alkalmazásoknak semmi kapcsolatuk nem lehet a megosztott internetet használó eszközön futó alkalmazásokkal ha az nem akarják.
A megosztott internetet használó eszközöknek lesz internetünk DE csak az lesz még simán az is lehet, hogy 2 ilyen internetet használó eszköz se látja egymást mert csak az internetet lesz joguk használni.Nem router módba kapcsolod ilyenkor és nem is megosztott hálózat a neve, csak internet megosztás.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
gyugyo79
addikt
válasz Somatom #3516 üzenetére
A CC látta a telót a teló nem látta ebbe az állapotba a CC -t.
User errort sejtek a jelenség mögött ->
Ezt hogy hoztad össze??? Megosztja a netet bekapcsolja a CC -t ami hozzá kapcsolódik a telefon meg nem látja a hozzá kapcsolódott CC -t ...
Szerintem simán a gyártó védi a felhasználóit és nem lehet semmilyen kapcsolat ilyenkor telefonal a megosztott hálón . kb egy iptables szabály vagy nem tudom mit használ az android. -
Somatom
veterán
válasz gyugyo79 #3514 üzenetére
Ez nagyon fura. A Hotspot funkcióval egy kutyaközönséges router lesz a telóból, ami a mobiladatos modem netét küldi a "WAN" -jára. Teljesen "szabványos" belső hálós IP -t oszt (192.168......) és természetesen neki is van egy ilyen IP -je, ami a csatlakozott eszközök számára az átjáró IP -je. Kismilliószor használtam eszközök közötti, belső hálós adatátvitelre. Nem értem, hogy a CC miért nem látta a telót ugyanúgy, mint egy router -t. User errort sejtek a jelenség mögött.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz TigerCat #3510 üzenetére
Ismerősömnek nem ment mert az ő telefonja vagy netet osztott wifin vagy csatlakozott vele valamihez és abba a hálózatba meg nem került be amit megosztott így a CC -t nem is látta hiába lett az beállítva egy másik telefonról az általa osztott hálózatra.(Nem mókolt Samsung Galaxy valamilye van talán Note) Szóval simán lehet telefon függő is és lehet, hogy 1 nem elég.
Ő is nyaralóba akarta a gyerekeknek mesére használni így.[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok,
Nyaralóban szeretnénk használni, de nincs router, csak mobiltelefonról osztott net. Így is menni fog az eszköz? Mobilos tartalmat lőnénk rá... Tudjuk konfigurálni, vagy esélytelen?
Köszi!
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Sabika
tag
Sziasztok,
Egy gyors kérdés!
VLC-vel akarok filmet nézni cc-n de valamiért 10 perc múlva megszakítja az adást.
Mit kell beállítani hogy folyamatos legyen?Sabján László
-
Dr.NX
addikt
válasz nagythomas16 #3505 üzenetére
Hát ezért érdemes volt regisztrálnod! Big up!
Elfogadom a sütiket.
-
nagythomas16
újonc
válasz Speeedfire #103 üzenetére
Igen , lehetséges !
DE csak a CHROME-BÓL lehet (de ha csak média (film,zene) cuccokat akarsz át vinni akkor stabilabb a VLC[ Szerkesztve ]
-
DonMarco
aktív tag
Ma frissült a chromecast 2.. de nem veszek észre semmi újat.. gondolom valami biztonsági frissítés ?
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Közben mikor frissítettem a Home alkalmazást, azóta a tévén a ChromeCast által mutatott óra nem a helyi időt mutatja, hanem az amerikai nyugat partit 9 óra eltéréssel, és nincs az új fícsörök között olyan, hogy időzóna kiválasztás. Mindig barkácsolnak valami új fícsört (most Ambiance-nak nevezik), ami bugos, cserébe nincs benne menüpont, ahol beállíthatnád.
-
azbest
félisten
válasz BonFire #3500 üzenetére
Ugye Tipikus társasházi probléma. Nekem is kellett anno hangolnom, hogy ne szakadozzon a wifi.
A telekom által az előfizetőnek adott "router" alapból Telekom-valami néven, az 1es csatornán sugároz. Gondolhatod milyen jó ez, mondjuk egy 10 lakásos társasházban. Bár, aki tudja, hogy mire figyeljen, legalább talál szabad csatornátAz újabb routerek szoktak tudni 5GHzes wifit is, ha nincs túl sok fal, akkor az annyiból még jobb, hogy sokkal kevesebben használják és sokkal több csatorna van.
Pár hónapja még csak 2.4es sávot használtam... most meg.. 3 routerem is van, ami 5GHz és AC képes Telenor 4g router, új telekom kábel hgw és egy xiaomi router 3g.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Politika
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...