Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
másnak sem mennek a beágyazott youtube videók? megjelennek, de akármit kattintok, nem indulnak el, meg más funkciók sem működnek. viszont ha felmegyek az oldalra, és onnan indítok el egy videót, akkor minden szuper, illetve más beágyazott cuccok (inda, vimeo, stb) mennek simán.
-
törölt tag
válasz Csakénvagyok #795 üzenetére
tüneti kezelésnek szerintem kapcsold ki, hogy ellenőrizze ennek a certificate-nek a visszavonását. (option -> under the hood -> legalul "check for server certificate revocation")
vagy esetleg próbáld meg pont felette az ilyen tanusítványok kezelésénél megnézni, hogy van-e ott a yahoonak valami bejegyzése, és esetleg törölni, vagy valami. -
törölt tag
az új adblock+ már egész jól működik, nem egy sávot tesz ki alulra, hanem egy ikont a címsáv mellé. még nem olyan kényelmesen testreszabható, mint a FF-os változat, de rohamléptekkel fejlődik.
-
törölt tag
miért van az, hogy az én gépemen feltelepített Chromiumban mennek a userscriptek és kiegészítések, egy másik gépen szintén ubuntura telepített azonos verzióban pedig nem? be vannak írva az indító sorba a megfelelő paraméterek, látja is a progi, hogy fel van telepítve az adott kiegészítés, csak éppen nem működik.
-
törölt tag
válasz Csakénvagyok #790 üzenetére
ubuntu 9.10 alatt, Chromium 4.0.223.6 (Ubuntu build 29510), simán fellép yahoora, be tudok lépni a mail-be is, működnek a funkciók, és amúgy marha gyors is hozzá.
-
zoo8800
veterán
válasz Csakénvagyok #790 üzenetére
Kipróbáltam
Nekem megy (XP, T-Mobile mobilnet, Chrome 3.0.195.27)rip and tear, until it is done
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Csakénvagyok #786 üzenetére
Próbálja már valaki meg fellép-e a yahho-ra.
Update: Ubuntu alatt próbáltam
-
Lui04
aktív tag
Csavarkulcs ikon -> Könyvjelzőkezelő, azon belül fent eszközök -> könyvjelzők exportálása
Beállításokat pedig sajnos nem lehet kimenteni.Cathfaern: Ha arra gondolsz, hogy mindig az jelenjen meg, akkor a beállításoknál az alapok fülön, a kezdőoldal résznél, a következő oldal megnyitása pontot válaszd ki.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Csakénvagyok #682 üzenetére
Hát ez nem igaz. Még most sem enged yahoo mailre fellépni a chrome
-
Cathfaern
nagyúr
Nincs valami mód arra, hogy új tab nyitásokar "új lap" helyett az új lapokon egy meghatározott oldal nyíljon? Illetve még jobb lenne, ha az "új lap"-ba valahogy google calendart bele lehet rakni (tudom van calendaros kiegészítő, de az kevés nekem).
-
Davey7
senior tag
Ha újra akarom tenni a win-t a gépen,hol menthetnem el a konyvjelzőket,beállításaimat? Mert nem nagyon találtam könyvtárat amiben benne lehetne.
-
steevo0
tag
Sziasztok,
Meg tudná esetleg mondani valaki, hogy az addon-okat hogyan tudom engedélyezni? Megcsináltam az 1. hsz-ben leírtakat de így is mindíg azt írja, hogy nem engedélyezett.
Előre is köszi.
-
törölt tag
nekem a ~/.config/chromium/Default/Extensions/ könyvtárba teszi, ezen belül mindegyik kiegészítőnek van egy saját könyvtára, aminek a neve valami hash értékre hasonlít, és azon belül a verzióknak szintén vannak alkönyvtárak.
tehát például a flashblock az a ~/.config/chromium/Default/Extensions/cdngiadmnkhgemkimkhiilgffbjijcie/1.2.11.1/ könyvtárban van. -
törölt tag
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Előzmény. Plugint szeretnék telepíteni. Fedora 11 a rendszer.
Válasz:
Verziónak ezt írja ki:
Chromium 4.0.220.0 (Fejlesztői változat 0)
WebKit 532.1
V8 1.3.13.2
User Agent Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US) AppleWebKit/532.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/4.0.220.0 Safari/532.1Ezt egy dev repóból telepítettem.
Megnyitom a hrome:extensions -t akkor ott van egy gomb, hogy load unpacked extension de azzal nem tudom mit kell megnyitni. Könyvtárral eredménytelen. Fájlt meg nem enged. A lista üres.A program amúgy a
chromium-browser --enable-plugins --enable-extensions --enable-greasemonkey --enable-user-scripts
paranccsal indul.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, én is a Gmail (na meg maga a Google kereső) miatt gondolom, hogy igenis jó programozók dolgoznak a Google-nél, akik képesek lennének ilyen amatőr feladatok elvégzésére, mint a jobbklikkes menübe betenni egy "Kép tulajdonságai" opciót, meg a Ctrl+Tab-os fülváltások sorrendjét beállítani...
Pontosan a Gmail az ellenpélda arra, hogy nincs szükség/igény komolyabb funkciókra is. A Gmail pl. TELE van olyan funkciókkal, amikről az "alapjúzernek" fingja sincs, az átlagember nem használja, de pl. én is egyelőre csomó funkciót nem használok ki, mivel nincs rá szükségem... Tehát ha a Google úgy gondolkozik, hogy nem érdemes fejleszteni, mert úgyis buta az átlagjúzer, akkor minek fejlesztették agyon a Gmailt?
És még egy: a minimalizmus nem mond ellent a fejlettebb funkciók meglétének. A minimalizmus vonatkozhat a megjelenésre is.
Alapvetően egyébként egyetértünk, de ez igazából már csak találgatás arról, hogy a Google-nél miért nincs kedvük jót tenni velünk.Szerk: a videó, amit mutattál, elég kemény...
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #772 üzenetére
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #772 üzenetére
"Ha viszont nem a 45-50 fölötti korosztályról beszélünk"
Az IE tabos egy 20-as évei végén járó csaj volt, ráadásul valamilyen középvezető.
"nem szabadna kiskereskedelmi forgalomban számítógép-alkatrészeket árulni, mert az "alapjúzer" nem képes összerakni a gépét, és még a végén megöli magát egy alaplappal."
Na igen, ezen a téren is vannak durva dolgok, de általában nem olyanok mennek ilyen helyekre vásárolni, akik nem értenek hozzá, aki meg nem ért, vagy valamelyik hozzáértő ismerősével belerakatja, vagy felhív egy informatikust, hogy fejtörést okozott egy GeForce GTX 260-es belerakása egy 1GHz-es Celeron procis 128MB DDR-es, AGP foglalatos alaplapi VGA-a gépbe, mert nem megy rajta a COD4 és "úgy hallották egy informatikustól", hogy a játék teljesítménye a videókártyán múlik.
"Azért annál reményeim szerint jobb irányba halad a világ, mint hogy az életképtelen emberek igényeire kelljen felépíteni az ilyen hatalmas cégeket, mint a Google..."
A Google mindig az egyszerűségre és a minimalista stílusra törekedett, mintsem a funkciókra. Ez alól kivétel a Gmail.
"a mai fiatalok nagy többsége számítógépen nevelkedik, nagy valószínűséggel egyre komfortosabban fogják kezelni a számítógépeket"
Attól, hogy valaki tud Windowst (újra)telepíteni, szoftvereket telepíteni (néhányan még a checkboxokat is ismerik, mint a toolbarok ellenszere ), ezen kívül MSN-ezni, chatelni meg iwiw-en lógni, esetleg WoW-ban és egyéb online játékokban toplistákra felkerülni még nem fog érteni a géphez, csak nem lesz informatikai analfabéta. Felnőtt korára elsajátítja az MS Word/Excel/PPT 3-as alapjait, aztán ennyi.
De ezért jövedelmező az IT iparág, most képzeld el, ha egy vállalati rendszergazdának havonta egyszer kéne bemenni karbantartani (esetleg ezt is elintézhetné VNC-vel), mert a userek tudatosan használnák a gépüket, vagy leépítenék a supportosok 90%-át, mert csak a komolyabb problémákhoz hívnák őket, ráadásul a kürt kft is csődbe menne.
"Pont azoknak az agyát nem kéne felcseszni ilyenekkel, akiknek több érzéke van a számítógépekhez az egységsugarú usernél."
Úgy vannak vele, hogy az 1.0-s user és a programozó között nincs köztes réteg, szóval ha kell ilyen funkció, akkor előtted a lehetőség, hogy írj addont (ha értesz hozzá), ha meg nem, akkor biztos nincs rá szükséged. Vagy ha van, akkor már a programozók írtak volna hozzá. Legalábbis így gondolkoznak a cégek.
"Ráadásul amikről most beszélünk, olyannyira alapfunkciók, és megoldásuk olyannyira nem tűnik nehéznek még programozási szempontból sem (főleg egy Google-nél dolgozó alkalmazott számára!!), hogy továbbra is érthetetlennek tartom ezt a fajta "leszarom-úgyis--idióták-a-júzerek"-mentalitást."
Nekem mondod? Sokat gondolkoztam rajta, hogy hülyék-e, de aztán arra jutottam, hogy akkor nem lett volna belőlük cégvezető. Mert egy cégvezető ugyan lehet hülye, de amíg eljut oda, hogy beleülhet abba a székbe, addig nagyon is kellenek különböző skill-ek.
Tehát maradt az, hogy a statisztikai elemzők hülyék, a statisztikai elemzők csalnak, vagy a userek többsége tényleg ilyen (nekünk alapnak tűnő) funkciókat nem igényel, mi csak egy hangos "kisebbség" vagyunk, akik globálisan még 1%-ot is alig nyomunk a latba.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha az alapuser egyenlő az idióta fogalmával, akkor az elég szomorú. Legalábbis a leírásod alapján az "alapjúzer" egyenlő a szellemi fogyatékossal. Vagy a másik lehetőség, hogy tök más generáció tagja, idősebb korosztály, ezért jóval nehezebben áll át a számítógépezésre, nemhogy a böngészésre, ezt még meg is értem, nagypapámat is tanítgattam egy ideig az internethasználatra, amíg élt, nem volt egyszerű, de tanulékonyak az öregek. (Egyébként már annak is örülni kellett, ha az egeret jól tudta használni!)
Ha viszont nem a 45-50 fölötti korosztályról beszélünk, hanem azokról, akik képtelenek megtanulni összetett, de nem agyonbonyolított dolgokat, és rájuk építjük az üzletet (lásd Google, a Te elméleted alapján), akkor ilyen alapon nem szabadna kiskereskedelmi forgalomban számítógép-alkatrészeket árulni, mert az "alapjúzer" nem képes összerakni a gépét, és még a végén megöli magát egy alaplappal.
Azért annál reményeim szerint jobb irányba halad a világ, mint hogy az életképtelen emberek igényeire kelljen felépíteni az ilyen hatalmas cégeket, mint a Google...
Közhelynek tűnhet, de mégis úgy van, hogy a mai fiatalok nagy többsége számítógépen nevelkedik, nagy valószínűséggel egyre komfortosabban fogják kezelni a számítógépeket a jövő generációi, ezért talán inkább arra kellene gondolni, hogy a normális agyú júzereknek minél több szolgáltatás álljon a rendelkezésére... Pont azoknak az agyát nem kéne felcseszni ilyenekkel, akiknek több érzéke van a számítógépekhez az egységsugarú usernél.
Ráadásul amikről most beszélünk, olyannyira alapfunkciók, és megoldásuk olyannyira nem tűnik nehéznek még programozási szempontból sem (főleg egy Google-nél dolgozó alkalmazott számára!!), hogy továbbra is érthetetlennek tartom ezt a fajta "leszarom-úgyis--idióták-a-júzerek"-mentalitást.Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #770 üzenetére
Azt viszont még mindig fenntartom, hogy nem ismered igazán az alapusereket. Akiknek ha több van egy címsortól és egy ablaktól, már megzavarodnak, (hallottam már olyan érvet az IE6 mellett, hogy nem kell neki a 7-es sem, mert túl bonyolult, hogy ott vannak azok a hülye téglalapok az "internet" alatt. A végén kiderült, hogy a címsáv(!) alatti tabokra gondol. Mikor megcsináltam neki, hogy eltüntettem a tabokat, akkor az volt a problémája, hogy túl harsányak a színek és furcsák az ikonok.
Az igazi alapuser sokszor azt sem tudja, hogy mire jó az egéren a jobbklikk, nem még oldal tulajdonságai, meg Ctrl+Tab. Azt nem tudja mi az a Tabulator, nemhogy nyomogassa. És a Google ezekkel pontosan tisztában van és napról napra növekszik a Chrome részesedése.
Maximum közvetett hátránya lehet, vagyis ha tőlem megkérdezi Gizi néni, hogy ajánlom-e neki a Chrome-ot, akkor nem fogom neki ajánlani. Mostanában úgy népszerűsítem az Operát, hogy "Mostantól a piros O betűre tessék kattintani. Teccik érteni? A nagy piros O betűre. Az a zinternet!" Máshogy nem lehet, mert ha megemlítem neki csak a reklámblokkolást (amit állítólag mindenki szeret) már elzárkózik, hogy az neki bonyolult.
Gondolod engem nem zavarnak ezek a dolgok? Amilyen szépen debütált a Chrome szeptember 2.-án, ha annak megfelelően fejlődik, ma már rég azt használnék Opera helyett, ami mostanában behúzta a vészféket és alig fejlődik valamit...
De ez van, a Chrome el lett bacva, ezt már akkor megmondtam, hogy ha az extension-ok irányába mennek és a gyors verziólépések sem vezetnek semmi jóra. Kár érte...[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez elég sajnálatos, ez kábé ugyanolyan, mint amiről múltkor beszéltünk az Opera topicban, hogy miért nem csinálják már meg végre a jobbklikkes "Kép tulajdonságai" opciót. Az is ugyanolyan alapfunkció, mint ez a fülváltás.
Nem is nagyon értem, hogy miért engedi meg magának a Google a luxust, hogy alábbhagyjanak az alapjúzerek számára is észrevehető (!) fejlesztéssel, és hogy egyre kevesebb érv szóljon amellett, hogy az emberek Chrome-ra váltsanak. Még lehetne sorolni a hiányosságokat, és itt már az az érv sem jöhet szóba, hogy "nem számottevő a réteg, ami miatt megérné kifejleszteni ezeket a funkciókat".Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #768 üzenetére
Nem, még mindig nincs.
Ha csak nem csinál valaki hozzá addont szerintem hamarabb jön ki az Opera 11 és a Firefox 4, mint, hogy Chrome-ban lennének ilyen alap funkciók. Ami még nem is lenne baj, de sajnos már abból a kevés előnyéből is veszít, ahogy nő a verziószám egyre lassabban is indul, már az oldalbetöltési sebességben sem hoz semmi újat, egyedül még a JS sebesség és az erőforrásigény (már amikor nincs valami memory leak bugja, mert akkor képes 1 gigát is megenni), ami még megmaradt neki.
Egyre inkább úgy érzem, hogy nem lesz ebből semmi több, mint a Safariból. Egy alap böngésző átlagusereknek. A FF fog fejlődni annyit, hogy ne legyen értelme elpártolniuk tőle az addonok fejlesztőinek. -
Sk8erPeter
nagyúr
Chrome-ban (még mindig) nincs olyan, hogy a Ctrl+Tab fülváltást úgy lehessen beállítani, mint Operában, hogy ne sorban haladjon végig rajta, hanem a legutoljára használtak szerint ugráljon? Én nem találtam, de lehet, hogy csak nekem kerülte el a figyelmem.
Sk8erPeter
-
-
doddencs
senior tag
sziasztok
most először használom a chrome-t.
olyan kérdéseim lennének, h. add-onokat merre lehet elérni hozzá, a helyesírásellenőrző nyelvét lehet-e valahogy magyarrá varázsolni, illetve a további könyvjelzők gombbal lehet-e valamit kezdeni? Arra gondolok, h. baromira széles, és így nem férnek ki a már jól megszokott könyvjelzősávas könyvjelzőim. (lekicsinyíteni, máshova rakni..)
előre is köszönöm a segítséget.
üdv.
-
Lui04
aktív tag
válasz Depression #763 üzenetére
-
19870820
senior tag
válasz Depression #761 üzenetére
Nem lehetséges hogy közbe nem volt internet csak te nem tudtál róla?
Nálam egyszer volt ilyen és én is a progit szidtam hogy miért nem tud csatlakozni.De ez csak egy ötlet. -
Depression
veterán
válasz Depression #759 üzenetére
Tényleg senki más nem találkozott még ilyennel?
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Fboy
aktív tag
Helló!
'új lap'-nál be lehet állítani, hogy több gyakran látogatott webhelyet rakjon ki, ne csak 8-at?
-
Depression
veterán
Segítsetek már:
Win7 64bit. Kikapcsoltam a tűzfalat, a routert már kiiktattam, rendszergazdaként futtattam, de akkor sem tud kapcsolódni a chrome telepítő az internetre. De nem is ír ki hibát, csak folyamatosan megy a ' kapcsolódás az internetre' ablak. Egyszer egy órát hagytam futni a háttérben, tehát a türelmem sem az oka.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
19870820
senior tag
hali lenne két kérdésem: 1.a helyesirás ellenörzöt hogy lehet kikapcsolni?(az 1.hszbe irt nálam nincs,szóval valami más modszer kellene)
2. a 3.0.195.21es verzió magától frissül vagy mindig rá kell frissiteni? Ez amugy a magyar verziós és ezt adta be a google ha rámentem a google chrome keresésre. -
addikt
2. Felraktam a Drag'n'go kiegészítést, nagyon hasznos, csakhogy a böngésző alján létrehoz egy plusz sort ahol a beállításai vannak.
Azt eltudom valahogy tüntetni?
Vagy csak ideiglenesen megjelenítetni amikor épp szükségem van rá?Ctrl + Alt + B
-
törölt tag
válasz #16820480 #750 üzenetére
na, közben a nem kívánatos toolbart leszedtem, de a flashblock script nem működik. ha "--enable-user-scripts" kapcsolóval indítom, akkor létrehozza magának azt a bizonyos könyvtárat, de ha beleteszem a scriptet, akkor sem történik semmi...pedig ezt csináltam win alatt is, és ott ment.
az adsweeper amúgy szerintem nem rossz, csak nehézkes hozzáadni dolgokat, és nem blokkol mindent, ami nekem kéne. de alakul határozottan
-
törölt tag
én is hivatalos verziót használok, csak repóból telepítve Ubuntu alatt, Chromium 4.0.219.3 (Ubuntu build 27338). lehet, hogy ezért működik a Java is.
tényleg települnek a cuccok ha nem kérdez rá, hoyg mentse-e. viszont feltettem valamit, ami kitett egy toolbart alulra, és nem tudom eltűntetni...
-
addikt
válasz #16820480 #748 üzenetére
Nem használok user scriptet, de a logika azt kívánná, hogy oda rakd, meg esetleg a megfelelő paraméterrel indítsd és mennie kellene.
Kiterjesztést, témát simán enged telepíteni ha nincs bepipálva, hogy kérdezze meg a mentés helyét, automatikusan megkérdezi, hogy telepítse-e.
Mondjuk igaz, hogy én a hivatalos Linuxos Chrome-ot használom Debian alatt, de mint ahogy itt is írják, elvileg működik bármilyen rendszeren ha kicsomagolod a deb-et és az opt könyvtár tartalmát bemásolod egy általad választott könyvtárba, esetleg próbáld ki hogy úgy megy-e a telepítés.A Java-ban meg az a vicces, hogy néhol azt írják, hogy megy, néhol azt, hogy nem, de a 4.0.206-os verzióval már működött.
Nem a világ vége, de jó lenne működésre bírni, az Adblock-al együtt. -
-
addikt
Akadna még egy-két kérdés.
1. Amennyiben be van állítva, hogy letöltés előtt kérdezzen rá a mentés helyére, hogyan lehet az extensiont installálni?
Ugyanis ilyenkor lementi és hiába nyitnám meg, mindig csak újra menteni akarja.2. Adblock+ nálatok működik?
Egyrészt ha megadom egy magyar szűrőlista cimét és kérem, hogy iratkozzon fel, akkor tölt egy darabig és semmi, ha egy előre megadottal csinálom ugyanezt(mondjuk EasyList) akkor hozzáadja a Global Filters-hez.
Amennyiben bemásolom a magyar lista tartalmát szerintem akkor sem használja, legalábbis nem szűri azokat a reklámokat amiket az FF igen, ugyanazon listákkal.
Adsweep nem rossz, de túlbuzgó(pl, PH! jobb oldali sávját eltünteti), plusz jobb lenne ha én adhatnám meg, hogy mit szűrjön.3. Az megoldható, hogy a letöltéskor megjelenő sávot vagy automatikusan zárja be X idő után vagy meg se jelenjen?
4. Linux alatt a Java működik valakinek Chrome-ban?
about:plugins ennyit lát:
Fájlnév? libjavaplugin_oji.so
MIME típus Leírás Toldalékok Engedélyezve
--enable-plugins-al sem megy.Gondom volt, még az új tabon testreszabása, olvastam, hogy vannak oldalak ahol Speed Dial szerű kezdőlapot lehet csinálni, de annyira nem tetszettek, mert a legtöbbön van reklám, plusz lassabb, mivel be kell töltenie az adott oldalt.
Erre találtam egy megoldást, nem tudom írta-e már más.
A dev verzióban lehetőség van az oldalak rögzítésére(rámész az oldal képének a felső részére és megjelenik egy kis tű szerűség), az ilyen rögzített oldalakat a Preferences fájlban tárolja, "pinned_urls" szóra kell rákeresni, ott át lehet írni a nevet és az URL, következő indításkor már azt fogja használni.
Nem tudom mennyire tartós, tehát frissítéskor elveszik-e a beállítás.
Preferences fájl helye:
XP-n:
C:\Documents and Settings\Norbi\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\DefaultLinuxon:
~/.config/google-chrome/DefaultAmúgy a nemrég bezárt lapokat is tök jó lenne ha ilyen kis képek formájában jelenítené m eg.
-
addikt
-
Penge_4
veterán
1.: Nem lehet beállítani. De még a Ctrl+Tab sem így működik. Az egyetlen alternatíva, hogy egymás mellé húzod a két, váltogatni kívánt tabot és Ctrl+PageUp, Ctrl+PageDown-al váltogatsz a kettő között. Vagy ha egy kézzel akarod, akkor kihúzod 1 külön ablakba a két tabot és Ctrl+Tab
2.: Az alsó extension állapotsávot nem lehet eltüntetni. Egyébként sajnos a legtöbb addon kiteszi, ezzel foglalva a helyet feleslegesen.
3.: Próbáld ki a Cleeki-t. Szerintem nagyon gagyi (az IE8-féle Activities-re hajaz erősen), de a semmitől jobb.
-
addikt
Sziasztok,
A dev verziót raktam fel, eddig nagyon szimpatikus, iszonyatosan gyors, viszont egy-két dologra nem sikerült rájönnöm.
1. Hogyan lehet beállítani, hogy ha rákattintok az aktív tabra akkor váltson át a legutoljára használtra(tehát "kicsinyítse" az aktív tabot)?
2. Felraktam a Drag'n'go kiegészítést, nagyon hasznos, csakhogy a böngésző alján létrehoz egy plusz sort ahol a beállításai vannak.
Azt eltudom valahogy tüntetni?
Vagy csak ideiglenesen megjelenítetni amikor épp szükségem van rá?
Ne foglalja a helyet ha már állapotsor sincs.
3. Olyan kiegészítés/script van amivel a helyi menüből lehet keresést indítani és nem csak az alapértelmezett keresővel(hasonlóan mint Opera-ban)?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
itthon van rendesen telepíŧve minden, a Chrome-ot csak az irodai gépen használnám, mert az IE8 olyan dög lassú, hogy az már fáj (kevés a ram a gépben nagyon), és ez kézenfekvőnek tűnt. tudtam, hogy nicns benne sok beállítás, de azért azt nem gondoltam volna, hogy nem lehet kikapcsolni megpróbálom majd azt az addont.
amúgy nem használok youtube-ot, vagy csak nagyon ritkán, ha valahova onnan ágyaznak be videót, de azt sem munkaidőben. gmailhez meg nem tudom miért kéne, eddig nem vettem észre, hogy ott is lenne.
elképzelhető, hogy ha eltűnne a flash a netről, akkor napokbe telne, mire észrevenném, vagy még tovább[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz #16820480 #740 üzenetére
Szvsz sehogy. A legkézenfekvőbb, ha feltelepíted és felraksz mellé egy Flashblock addont.
Amúgy nem sivár kicsit az internet Flash nélkül? Gondolok itt a YouTube videókra, de még a Gmail-hez is szükségeltetik bizonyos flash egy-két fícsöréhez.
-
törölt tag
hogyan lehet megoldani azt, hogy egy olyan oldalt megnyitva ne akarja folyton a flash plugint telepíteni? mármint úgy persze, hogy nem telepítem fel, mert nem szeretném, ha megjelennének a flash reklámok...
-
savior
őstag
torold ezt a rejtett konyvtarat: users\felhasznalo\appdata\local\google\chrome\application
ha meg nincs ott, akkor keresd meg, hogy hova installalta fel magat.
torles utan meg telepitsd ujra.https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
S e t h
nagyúr
Nekem a chromeban nem aktív ezen az oldalon a
-szakértők
-szakértői cégek
-szakértői intézetek menü, de más böngészőben tudok rájuk klikkelni.
Mivel lehetne ezt kiküszöbölni?This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
SLD
tag
válasz Sweet Lou 6 #732 üzenetére
Tekintettel arra, hogy a Google Chrome a Chromium projekten alapszik és ez utóbbiból frissebb csomagok érhetőek el linux alá, én a Chromiumot ajánlom. (Persze lehet, hogy instabilabb egy kicsit, de ebben a fázisban a lényeg az, hogy teszteld és bugreportolj; nálam még nem csinált furcsaságokat...)
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Szerintetek Linux alá melyik a jobb választás? A Chromium vagy a Google Chrome?
sweetlou6.wordpress.com
-
kvint
csendes tag
Helló!
Olyan gondom van, hogy nem indul el a Google Chrome böngészőm!
Eddig soha semmi gond nem volt vele, és a többi böngésző simán megy.
Az a gyanúm, hogy valami rászállt.
A probléma előtt kb. egy nappal megnyitottam egy video.exe fájlt (vagy vmi ilyesmit), de utána még egy napig simán ment.
Egyébként a memóriahasználat gyanúsan magas (308MB), ha nem fut semmi alkalmazás.
A Feladatkezelőben nem látok semmi gyanúsat.
Tud valaki segíteni?
Kösz! -
Parson
addikt
Sziasztok!
Új Google Chrome felhasználóként lenne egy-két apróbb kérdésem:
1. Miért van az, hogy az egyik gépen (xp prof sp2 hun verzió) a chrome a c:\program files könyvtár alá települ, mig egy másikon ahol ugyanez a rendszer fut (xp prof sp2 hun verzió) a c:\documents and settings\user\... alá?
2. Amennyiben ezen változtatni nem lehet, miként lehet elérni, hogy ha utóbbi esetnél több felhasználó is van a gépen - pl az ősök - akkor ne kelljen minden egyes user profile alatt belépve ujra és ujra felrakni a progit, hogy ők is használhassák?
Válaszokat előre is köszönöm !
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
törölt tag
http://www.imagebam.com/image/8ab6f548064841
Ideje volt A Skype -al automatikusan települt a rendszergazda fiókom alá, gondoltam magamban oké, ott még úgy sincs fent csak a normál alatt, utána a normál fiók alatt egyből lett két ikonja, és amikor a régire kattintottam, akkor jelent meg ez az üzenet.
Az ok után a régi ikon automatikusan törlődött.
-
fatal`
titán
Az opera témában szép off volt erről, ha jól emlékszem írt már, de nem történt semmi. Nekem is hiányzott ez a funkció, de áttértem Operára. Régebben úgy voltam vele, hogy nem kell az a sokminden, ami benne van, de hiányoztak dolgok, az FFnek a hülyeségeiből meg elegem lett .Egyelőre megfelel az Opera, ahogy van.
-
sutyi^
senior tag
válasz Sk8erPeter #725 üzenetére
Gondolom feature requestet írtál már a Kugli irányába, vagy csak a csodát várod?
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem értem, mikor méltóztatik a Google belerakni végre a böngészőjébe egy "Kép tulajdonságai" opciót?
Nehogymár az "Elem kivizsgálása" legyen az egyetlen megoldás, hogy bele tudjak nézegetni a kép tulajdonságaiba (ahol pl. alternatív leírás és egyéb infók vannak, mint minden normális böngészőnél )
Azért ez szánalom. Utoljára több mint fél éve pampogtam emiatt, és azóta se történt semmi ezen a téren...? Érthetetlen számomra, miért nem dobják bele ezt a funkciót, ettől aztán nem lenne lassabb maga a böngésző...4.0.202.0-t használok, ha számít. Bár kétlem. Ennyi idő alatt csinálniuk kellett volna ezzel is valamit. Általam igen gyakran használt menüpontról van szó. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.
Sk8erPeter
-
ígyvanferi
addikt
Azt el lehet valahogy érni a Chrome-nál, hogy egy oldalon, ahol két felhasználónevet, jeslzót használok, mindkettőt felajánlja? Úgy értem, addig ugye megjegyezte mindkét kombinációt, a felhasználónév mezőbe kattanva pedig előjött a két név, bármelyiket kiválasztva azzal be tudtam lépni. Ez most nem működik.
-
Xirtam
veterán
Srácok Chrome-ból van már 64 bites verzio??
-
Sonja
nagyúr
Köszönöm a válaszokat.
"Nem lehet. De értelme se sok lenne, mivel az URL-en kívül semmilyen információt nem mutat, azt meg akkor is mutatja, ha egy link fölé viszed az egeret."
Csak nekem jobban tetszik, ha állandóan van, mégha nincs sok értelme, akkor is.
"Erre sincs jelenleg megoldás (bár ha jól tudom, az Opera kivételével ez minden böngészőnél így működik)."
Firefox is így működik, de egy about:config részen beírt utasítással már nem zárja be. Így használom FF-et is.
Szomorú, hogy a képes dolog nincs megoldva egy egyszerű ki-/bekapcs opcióval. Ez szvsz elvárható lenne.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Penge_4
veterán
"Hogy lehet kikapcsolni az automatikus helyesírás ellenőrzőt?"
csavarkulcs->Options->Under the Hood->Change font and language setting->Languages->Check Spelling->pipa ki
"Hogy lehet állandó megjelenésre kapcsolni az állapotsort?"
Nem lehet. De értelme se sok lenne, mivel az URL-en kívül semmilyen információt nem mutat, azt meg akkor is mutatja, ha egy link fölé viszed az egeret.
"Hogy lehet saját CSS-t használni a HWSW fórum oldalhoz (a régi barna/zöld skin miatt kérdezem)?"
Jelenleg csak userscripteket lehet használni, usercss-t nem. Bár addont írhatsz hozzá, ha tudsz hozzá írni, azzal valószínűleg megoldható.
"Hol lehet azt beállítani, hogy ha megjelenítek egy képet, akkor ne kicsinyítse le, hanem egyből teljes méretben jelenítse meg?"
Egyenlőre ezt sem lehet beállítani. Talán ha találsz hozzá itt userscriptet.
"Van-e arra valami megoldás, hogy ha az utolsó nyitott tabot is bezárom, akkor ne záródjon be a böngésző?"
Erre sincs jelenleg megoldás (bár ha jól tudom, az Opera kivételével ez minden böngészőnél így működik).
-
Sonja
nagyúr
Lenne pár kérdésem. A Google Chrome 4.0.201.1-es verzióját kezdtem el használni, mert a sebessége nagyon tetszik. Felsorolás szerűen:
- Hogy lehet kikapcsolni az automatikus helyesírás ellenőrzőt?
- Hogy lehet állandó megjelenésre kapcsolni az állapotsort?
- Hogy lehet saját CSS-t használni a HWSW fórum oldalhoz (a régi barna/zöld skin miatt kérdezem)?
- Hol lehet azt beállítani, hogy ha megjelenítek egy képet, akkor ne kicsinyítse le, hanem egyből teljes méretben jelenítse meg?
- Van-e arra valami megoldás, hogy ha az utolsó nyitott tabot is bezárom, akkor ne záródjon be a böngésző?Egyelőre ennyi, ha lesz még kérdésem, akkor jövök.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
andy83
aktív tag
válasz huskydog17 #713 üzenetére
"Valaki megmagyarázná, hogy miért jó nekik, hogy már a 4-est csinálják miközben a 3-as sem készült még el?"
Biztos utol akarják érni az IE verziószámát...
facebook.com/SzeretekMozizni
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Melyik Chrome-ot érdemes letölteni, melyik működik már megfelelően?
Ki szeretném próbálni, tudtok dobni egy linket?Köszi!
-
huskydog17
addikt
Megjelent a legújabb béta verzió a böngészőből, ám ezúttal ismét verziószámot ugrottak, vagyis most már a 4.0 bétánál vagyunk.
Innen is le lehet szedni:
[link]Valaki megmagyarázná, hogy miért jó nekik, hogy már a 4-est csinálják miközben a 3-as sem készült még el?
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Penge_4
veterán
Akkor: Eszközök->Beállítások->Haladó->Billentyűparancsok->Opera 9.2x kompatibilis->Ok.
Ezek után: Shift+F12->Eszköztárak->Állapotsáv->pipa be, majd Ok.
Ha még mindig nem oké, akkor Shift+F12->Gombok->klikk a már meglévő állapotsávra, hogy sárga keret legyen körülötte->Alapértelmezések visszaállítása
-
Penge_4
veterán
1: Csak globálisan lehet, oldalspecifikusan nem. De globálisan a Ctrl+F12->Web Pages->Page Zoom résznél. Ekkor minden oldalt minden megnyitásnál az itt beállított értékre fog méretezni.
2: Alul (az állapotsávon) jobb sarokban van egy legördülő menü, az a nagyítás. Ha csak simán a + és - gombokkal nagyítasz (vagy Ctrl+egérgörgővel), akkor 10%-okat lép, ha Ctrl+.al, akkor 100%-ot. Ha belekattintasz, átírod az értéket, majd Enter-t nyomsz, akkor arra a %-ra fog nagyítani, vagy kicsinyíteni.[ Szerkesztve ]
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Nagyítással kapcs lenne pár kérdésem:
1. hogy lehet fixálni minden oldalra, minden megnyitásra?
2. hogy leget %-osan állítani és ne kb 25%-os ugrásokkal? Mert nekem az alap és az első nagyítás között kéne.Köszönöm!
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
AXisBOLD
addikt
válasz Csakénvagyok #703 üzenetére
köszi.
következő: hogy tudom betenni a Helyesírás-ellenőrzés listához a magyart? . Van minden, csak az a pehh hogy se vietnámiul se héberül nem tudok...
Aurea mediocritas
-
Csakénvagyok
őstag
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
chrom-ban hogy lehet bekapcsolni/beállítani a helyesírás ellenőrzést, pl mikor ide írok be? firefox alatt tökéletesen ment, chrome alatt meg aláhúz mindent...
és még valami: egy-két oldal nem megy jól ezzel a böngészővel. pölö gépbolt bal oldali termék-kategória választói nem ugranak elő ha ráállok az egérrel. ezt lehet javítani?
köszi
Aurea mediocritas
-
fatal`
titán
válasz Csakénvagyok #700 üzenetére
Hát akkor nem tudom mi lehet. Nincs yahoo mailem, így kipróbálni sem tudom. El tudom képzelni, hogy a készítők letiltották, hogy hasnzálj gmailt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest