Hirdetés
-
GAMEPOD
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #598 üzenetére
Nem megy rá az Adobe flash playare. Lesznek még it gondok.
szerk: Ez nem akkor baj, itt reklámblokkoló nélkül is elvagyok a PH!n
-
Csakénvagyok
őstag
Na, akkor egy próba Ubuntun. Igaz itt is írják még bajok vannak vele, de a google általában elég gyorsan fejleszt.
Még szerkesztési időn belül, már telepítve, bejelentkezve.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Psychonaut #596 üzenetére
igen,már többször is
-
cellpeti
nagyúr
Az a vicc,hogy a címsorba tudok kukacot írni,de máshova nem. Magyar nyelven van a Chrome
-
cellpeti
nagyúr
-
Lamellus
tag
Azt megtaláltam, hogy a new tab page-n ki lehet kapcsolni a könyvjelző sáv kivételével a többi dolgot user scripttel. A sávot semmiképpen nem lehet?
-
törölt tag
Egyszerre lehet fent DEV, illetve Stabil?
-
törölt tag
Megoldódott . Vista alatt felraktam a rendszergazdafiókomra, utána láttam, hogy a normál fiókon tényleg nincs ott a parancsikon. Ezután mivel gondoltam, hogy ugyanaz a helyzet mint a Gtalk esetében, elindítottam a telepítőjét normál fiókom alatt is. Nem kérte a rendszergazda jelszavamat, és kitette a parancsikonját is. Ezek szerint anyukám fiókján is így kell csinálni.
Egy újabb kérdés, mivel most ez alól írok, és aláhúz minden szavamat. Hol lehet átállítani a helyesírás ellenőrzést magyarra?
-
törölt tag
A 2.0 már legalább kipakolja a parancsikonjait a normál fiókokra is vagy ugyanúgy csak az egy száll rendszergazdára Vista környezetben?
-
cellpeti
nagyúr
hali!
nekem még mindig az a gondom,hogy nem tudok kukac jelet rakni Chrome-ba.
-
Penge_4
veterán
válasz
Fooler89 #581 üzenetére
A jelszavakat a Web Data fájlban tárolja.
erre gondolok: \Users\felhasználónév\AppData\Local\Google
Csak a Chrome van fent, mint Google szolgáltatás? Mert ebben a mappában van a Google Earth, a Google Desktop, Google Toolbar, Updater és a Picasa is (meg még ha van ezeken kívül bármilyen asztali szoftverük). A \Users\felhasználónév\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\ mekkora?
-
Fooler89
őstag
Chrome által megjegyzet kódokat hol tárolja a chrome? Mert hiába másoltam át, attól csak a felhasználó neveket jegyzi meg, a passwordokat nem.
Amugy mitől tud 1,3gbre megnőni a chrome?
erre gondolok: \Users\felhasználónév\AppData\Local\Google -
Penge_4
veterán
Megkérkezett a Google Chrome 3.0 Dev verzió.
Már támogatja a video tag-et, és van benne automatikus hibajavítás (pl "teh"-t kijavítja "the"-re, meg ilyesmi) Részletes release notes -
Penge_4
veterán
válasz
Core2duo6600 #578 üzenetére
Adblock van, Cooliris nincs, Foxmarks meg szintén nincs, de ha van FF alá telepítve Google Toolbar, akkor tudja szinkronizálni a könyvjelzőket (nem automatikusan, csak amikor elvégzed manuálisan az importálást.
-
Core2duo6600
veterán
Ehhez a chroome hoz, vannak - e már kiegészítések, ami nekem kellene, az
Adblock, Cooliris, Foxmarks (Xmarks) -
S e t h
nagyúr
Nem tudjátok ,hogy a windows 7 rc -vel kompatibilis-e?
-
DonMedve
addikt
Sziasztok!
Ma kiváncsiságból felraktam a Chrome-t,milyen is ez?Eddig elég korrektnak tűnik,gyors nagyon.Úgy dobálja be az ablakokat mint állat!Kicsit furcsa,hiányoznak a fülek,ugye a Fájl,eszközök,stb.,gondolom tudjátok mire gondolok!Próbálgatom,szt meglátjuk!
-
Bluegene
addikt
[link] tovább gyorsul az amúgy is villámgyors böngésző
hajrá!
-
S e t h
nagyúr
Valamit viszont nem értek.Korábban át se mírtam az exe filet és ment simán a telepítés , működött is az adblock.
Aztán egyszer csak megszűnt, most meg hiába írom át chrome--enable-extensions-ra, semmi változás.HA bezárom a chromeot és úgy kattintok a letöltött crx filera, akkor elindul a chrome és nem történik semmi.
HA úgy csinálom ,hogy közben megy a chrome és úgy kattintok a crx filera, akkor semmi sem történik. -
zeorsdfd
senior tag
error 0x80042194.......ééés még mindig telepíthetlen proxy mögül. Még csak a telepítőt se tölti le.
Ha meg valahogy leszedem a telepítőt máshonnan akkor ugyan feltelepül, de kb 1 oldalt tud mutatni a google.com-ot azt kész.
A kedvenc böngészőm működik így a munkahelyemen. -
chevchelios
csendes tag
Az IE-ben nyomtatásnál lehet nyomtatási képet választani. Ilyen nincs a Chrome-ban, csak sima nyomtatás. És így nem lehet kinyomtatni bizonyos dolgokat, csak sima lap jön ki a nyomtatóból. Például a Netrejtvény oldalról szoktam rejtvényeket kinyomtatni, és a Chrome nem nyomtat ki egy rejtvényt sem. Ilyenkor IE-t kell használnom. Találkozott valaki ilyennel? Hogy lehet ezt megoldani?
-
cousin333
addikt
Érdekes látni, ahogy a böngészők sorra (előbb a Safari, most a Chrome) "javítják" a Speed Dial-t. Csak belátták, hogy a leggyakrabban látogatott oldalak listája nem annyira nyerő megoldás (pláne, hogy nehezen megvalósítható).
Az (az oldal betöltésekor) automatikusan frissülő előnézeti képeket viszont hiányolom az eredeti Operás verzióból...
-
Penge_4
veterán
....ÉÉÉÉÉÉS, megérkezett a végleges, stabil 2.0.172.28!
Innentől várjuk a Chrome 3.0-t.
-
S e t h
nagyúr
Szia!
Tudnál nekem abban segíteni,hogy mitől fordulhatott elő az ,hogy megszűnt möködni az általad korábban belinkelt adblock?
Akkor egyszerűen rákattintottam és ment, most viszont nem és próbálom megcsinálni , de még az sem megy, hogy miként írhatnám át a parancsikont az engedélyezésére.
Ha drag and drop funkcióval akarom bedobni a letöltött kiterjesztést akkor olyan hiba üzenetet kapok , hogy nicsn engedélyezve a kiterjesztések használata és a parancsikonban engedélyezzem(sajnos ez nem megy nekem , próbáltam ,átírtam de utána nem engedi végrehajtani) -
Penge_4
veterán
Új verzió (Dev channel)
-
S e t h
nagyúr
Hol lehet beállítani ,hogy jegyezze meg a korábbi oldalakat?Most újraindítottam a böngészőt és ismét csak az egy alap nyitó oldal nyílik meg.Ezt ma kezdte el csinálni, de semmit sem állítottam el benne.
-
S e t h
nagyúr
MA amikor bekapcsoltam a gépet, votl egy újraindulása a gépnek, majd amikor vissza kapcsoltam akkor a chrome indítása után tapasztaltam ,hogy
1, eltűntek az aktív megnyitottt oldalak, alaphelyzetbe állt a böngésző és nem lehetett vissza állítani a megnyitott oldalakat2.csupán az alap megnyitott, első oldalon látható a könyvjelző menüsor, a többi megnyitott lapon már ez teljes egészében eltűnik aminek nem tudom mi a magyarázata
-
Penge_4
veterán
..\AppData\Local\Chromium sincs? Az viszont baj.
pethYeti: Általában elég stabilak szoktak lenni. Ez most nem tartozik ezek közé. Néha egymáson megjelenik 3-4 jobbklikk menü, néha csak úgy nem lehet kilőni a processzt a process explorerrel, de most sok javítás és fejlesztés volt (az eddigi Dev-ekhez képest), majd a következő verzió biztos stabilabb lesz. A véglegesre szerintem még várhatsz pár hónapot, bár a Google-nál sosem lehet tudni. Lehet, hogy ebben a hónapban hozzák ki, amikor bejelentik az Extensions API-t is, ha ragaszkodni akarnak az eddigi szokásos baklövéseikhez.
Legalább valami alapszintű GUI-t rakjanak rá, ahogy a UserScriptkezelőt is Greasemonkey-sítsák egy kicsit. -
Penge_4
veterán
Új Dev verzió: 2.0.180.0
Verzióváltozások:
WebKit: 530.9
V8: 1.2.2.1Látható változások:
- Már működik az omniboxban a PgUp és PgDown
- Már szól, ha nem a Chrome az alapértelmezett böngésződ.
- Már tudod engedélyezni a popupokat oldalspecifikusan. -
Penge_4
veterán
Csak rá kell kattintanod. A legújabb devben már csak letöltöd és meg is kérdezi, hogy telepíted-e, majd újraindítás nélkül érvénybe lép. A chrome-ui://extensions/ címen tudod ellenőrizni, hogy aktív-e.
A parancsikon (amivel a Chrome-ot indítod) végére szerkeszd az --enable-extensions sort.
-
Penge_4
veterán
Találtam pár userscriptet/addon-t Chrome-hoz.
Automatikusan lapoz bizonyos oldalaknál, anélkül, hogy a next linkre kéne kattintani:oAutoPagerize
FlashBlock - ezt azt hiszem nem kell bemutatnom. Az Alt+F kombóval lehet engedélyezni a Flash-t egy oldalon. Létezik CRX formában is.
No Speed Dial - azoknak, akiket zavar a Chrome kezdőlapja és/vagy jobban szeretik az about:blank-ot.
Keyboard Shortcuts Enhancement - Az eredeti oldalon felsorolt szolgáltatásokhoz kínál billentyűparancsokat.
A Google keresési eredményei több oszlopban jelennek meg. Alt+1,2,3-al lehet váltani igény (és monitorszélesség) szerint: Multi-Column View
Egér mozdulatparancsok: Simple Gestures - Operás mozdulatparancsokat ad a Chrome-nak. Egyetlen hibája, hogy a Chrome 2.0 folyamatosan blokkolja az új lap nyitására tett kísérleteket. A Mouse Gestures nevű, hasonló scriptben viszont megnyitja az új lapokat, a kettőből lehetne csinálni egy Operás stílusú működő scriptet, ugyanis ebben szokatlan módon a fel az új lap nyitás és a le a lap bezárása.
Gmail Without AdsGoogle Chrome RSS: RSS ikon Chrome-hoz a képernyő jobb felső sarkába. Így már nem kell folyton nyomogatni a Bookmarkletet, hogy van-e RSS az oldalon. Itt egy másik hasonló: Chromium RSS-Feed Detection
YouTube Perfect: Felturbózza a YouTube-ot pár fícsörrel. Szintén létezik CRX formában.
-
Penge_4
veterán
válasz
cellpeti #546 üzenetére
Faterén se ír,notin se ír,tesómén se ír...
Akkor keress ebben a 3 Windows-ban valami közöset. Pl szoftver, ami mindhármon fent van. Nálam még évekkel ezelőtt egyszer volt hasonló eset az Incredimaillel, ami az AltGr+V-re nem írt @-ot, de az nem terjedt át más programokra, csak azon belül volt ilyen.
Vagy egész pontosan hol nem ír @-ot? Az egész Chrome-ban sehol, vagy csak bizonyos oldal(ak)on? Én kipróbáltam, de nálam a címsorban, formokban, mindenhol működik.
Esetleg nézz szét a Vezérlőpultban a billentyűzet nyelvi kiosztásainál. -
pethYeti
addikt
A chrome 2 mikor jelenik meg hivatalosan?
-
Penge_4
veterán
válasz
Cathfaern #540 üzenetére
Hogyan lehet a helyesírásellenőrzőt kikapcsolni?
csavarkulcs ikon - Beállítások - Kisebb trükkök - Betűtípus és nyelv beállításainak módosítása - Nyelvek - Helyesírás-ellenőrzés (pipa ki)
Hogyan lehet keresés helyett kiegészíteni a címet?
Írd be a címet, majd nyomj Ctrl+Enter-t. Például ha beírod, hogy "google" (idézőjelek nélkül) - a Ctrl lenyomására kiegészíti a címet a www. előtaggal és .com utótaggal.
Hotkeyekhez:
Ctrl+Shift+Del - személyes adatok törlése
Ctrl+Shift+B - könyvjelzőkezelő
Ctrl+Shift+L - JavaScript hibajavító
Ctrl+Shift+J - JavaScript konzol
F11 - Teljes képernyős mód (csak 2.0 béta/dev)Címsorba beírható parancsok
Az about:internets megszűnt, azt vedd ki. A többi:
Telepített kiegészítések: chrome-ui://extensions/
Indítási kapcsolók (a parancsikonhoz a program elérési útvonalának a végére kell szerkeszteni a lenti példának megfelelő módon)
XP-n:
"C:\Documents and Settings\Felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scriptsVistán:
C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scriptsA kapcsolók:
--enable-user-scripts Engedélyezi a felhasználói JavaScript fájlok futtatását az alapértelmezett könyvtárban, ami
XP-n: C:\Documents and Settings\Felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts\
Vistán: C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts\
helyen található. Ha nincs User Scripts nevű mappa, akkor hozd létre.
--enable-extensions Engedélyezi a kiegészítések használatát
A kiterjesztések ugyanitt az Extensions mappán belül foglalnak helyet. A kiegészítők .crx kiterjesztésű fájlok, duplakattintással települnek és a böngésző újraindítása nélkül érvénybe lépnek. Jelenleg grafikus kezelőfelület még nincs hozzájuk és csak a 2.0.x béta/dev verziókban érhetők el.
--bookmark-menu A csavarkulcs és a másik ikon mellett megjelenik egy harmadik, amin keresztül az összes könyvjelződet faszerkezetes menüben láthatod anélkül, hogy bekapcsolnád a könyvjelző eszköztárat.
Egyszerre akármennyi kapcsolót (amíg az elérési útvonal hossza engedi) használhatsz, csak írd őket egymás után és hagyj egy szóközt közöttük, így:
C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scripts --enable-extensions --bookmark-menu
Feljesztői verzió telepítése:
A béta verziót innen töltheted le. (Csak akkor jelenik meg az oldal, ha a böngésződ nyelvi beállítása angol.
A fejlesztői változatokat a következőképpen érheted el: Töltsd le innen a chromechannel 2.0-t futtasd és válassz a Stable, Beta vagy Dev változatok közül, majd kattints az Update gombra ezt követően menj a csavarkulcs ikon->A Google Chrome névjegye menüpontba, frissíts, majd indítsd újra a böngészőt.
Fejlesztői változatok használatakor a böngészőben tárolt fontos adataidról (könyvjelzők, beállítások...stb) készíts másolatot, mert ezek nem stabil verziók, bármilyen adatvesztés előfordulhat.Ezt kéne beleszerkeszteni és ha lehetséges, akkor a topic címébe is azt a zárójeles (olvasd az 1. hozzászólást) részt.
Köszi.
-
Penge_4
veterán
Új verzió érkezett a Dev channel-re: 2.0.177.1 Release Notes
-
Balinov
titán
Udv Urak,
aki LogMeIn-t hasznal tavoli eleresre az megtudna mondani, hogy mukodik-e Chrome alatt? Nekem nem akart osszejonni legutolso letoltheto setuppal feltelepitett Chrome eseten. IE7/8, FF alatt gyonyoruen megy
-
cellpeti
nagyúr
Nem semmit!
-
cellpeti
nagyúr
Nem tudok kukac jelet írni Chrome-ba,ez miért van?
-
Penge_4
veterán
válasz
Paarthurnax #531 üzenetére
Sehogy. A Chrome-nak nincs saját cache-je, ahova lementi a fájlokat, neked kell lementeni valahova és onnan futtatni.
Tisztelt Moderátorok és Házigazdák!
Itt nem lehetne olyat, mint más topicokban, hogy az első hozzászólásba gyűjtünk néhány gyakran ismételt kérdést és a topic címe tartalmazza, hogy "olvasd az első hsz-t"?
-
Paarthurnax
senior tag
Biztos volt már róla, de nem találom. A Chrome-ot hogyan tudom beállítani, hogy megnyissa a torrent fájlokat, de lementeni akarja. Elég idegesítő, hogy csak ezt tudja és mindig meg kell nyitnom utána manuálisan a torrent fájlokat.
-
Penge_4
veterán
válasz
muveszur #528 üzenetére
A legújabb 2-es verziót használod?
-
muveszur
addikt
Sziasztok! Lenne egy problémám:
Van egy frissen telepített Windows 7 RC és hozzá egy Google Chrome. Namármost, ha meg akarok nyitni egy oldalt, akkor megjelenik, hogy HOPPÁ, ezt nem tudja megnyitni, tölsem ujra. Egyik oldalt se tudom betölteni. Firefoxxal viszont megy minden tökéletesen. Tudtok segíteni ebben? -
Penge_4
veterán
-
Penge_4
veterán
Új Chrome Dev release egy új feature-rel. Már eltávolíthatók egyenként a thumbnail-ek a 9 leglátogatottabb lap oldaláról. Micsoda fejlődés. Viszont már van új verzió AdSweep-ből és ugyanitt Flashblock és about:blank kezdőlap workaround szintén extensionként.
cellpeti: A Chromium már működik Linuxon, hivatalos Google Chrome verzió még nincs Linux-ra, wine-al nem tudom futtatható-e, mivel elég Windows specifikus biztonsági megoldásokat használ.
-
cellpeti
nagyúr
a chrome működik Linux alatt is??
-
sutyi^
senior tag
válasz
Csakénvagyok #519 üzenetére
http://www.google.com/chrome/intl/en/linux.html
Reggelsz, oszt majd szólnak.
-
Csakénvagyok
őstag
Linux alá mikor érkezik meg a Chrome?
-
S e t h
nagyúr
Nem sírnék magyar nyelv ellen
-
Penge_4
veterán
Megérkezett a 2.0.173.1 néhány apróbb hibajavítással.
-
Penge_4
veterán
Attól függ. A profilodról azért ha fontos könyvjelzőid vannak készíts biztonsági másolatot.
A Dev verziókban lehetnek bugok. Mostanában nem jellemző, de volt egy olyan előzetes, ami ha több könyvjelzőt nyitottál meg egyszerre mappából, akkor átméretezte 1 centisre a tabokat és a tabok kb fél centivel feljebb voltak, a faviconok tetejét és az ékezetet lecsípve. Ezt 4 nap után javították.
Ha ezeket a kockázatokat vállalod, akkor mindenképp érdemes, mert sok újítás van ezen kívül is a 2-es verzióban. Ezzel tudod átállítani. -
S e t h
nagyúr
Még egy kérdés.
Megjegyezted, hogy megjelent a 2.0.172.2 verzió.
Nem tudom ,hogy nálam a frissítés a dev verzióra vonatkozik-e(nekem folyamatosna azt írja a névjegy, hogy szerver frisssítés nem érhető el hiba 3), de a javítások miatt érdemes lenne a kettes verziót frissítenem a devesre? -
Penge_4
veterán
-
S e t h
nagyúr
MIért csinál olyat a böngésző nálam ,hogy pl x számú megnyitott lap esetében mondjuk vissza kattintok 3-4-el korábbira, erre azt kiveszi a sorból és új lapra teszi le?
-
Penge_4
veterán
Megérkezett a Chrome 2.0.172.2 (Dev verzió), szokás szerint új feature nélkül, rengeteg javítással.
-
Penge_4
veterán
Na van már hozzá rendes (értsd: egy fokkal jobb) adblock.
Az AdSweep már kiterjesztésként is létezik hozzá. Ha a legújabb Dev verziót használod, csak futtatnod kell a kiterjesztést és aztomatikusan települ.
A Chrome parancsikonjának végére pedig elég csak a chrome.exe után a
--enable-extensions sort szerkeszteni, automatikusan betölti az alapértelmezett Extensions mappából, ami a ..\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\ útvonalon érhető el. -
Penge_4
veterán
válasz
Csakénvagyok #503 üzenetére
Most nézem. Chrome 2.0-ban, FF 3.2b3-ban és Operában tökéletesen bejön az oldal. IE8-ban viszont az oldal nem található nálam is.
Méghogy IE-ben minden oldal megy... Életemben először tapasztalok ilyet.
Vagy csak az MS szabotálja?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Starcraft 2 Collector's Edition
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest