Hirdetés
-
GAMEPOD
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #21095 üzenetére
Affenet. Csomoszor vasarolok hetvegen paypallal (mert akkor erek ra), es a vasarlas utan 2 percen belul jon az email az eladotol, hogy penzt megkapta. GB-nel is a rendeles paid statusz azonnal ott lesz, amint megvan a paypal tranzakcio.
Hogy a tenyleges penzmozgas mikor tortenik az mar senkit nem erdekel. Ha paypallal fizetsz, akkor azonnal zarolodik a szamladon, a paypal meg ertesiti az eladot hogy minden ok "lefoglalta" a vetelarat. Ez mindenkinek eleg biztositek ahhoz, hogy mehet az uzlet -
Ra3
őstag
válasz
sepsi0 #21098 üzenetére
Valószínű hogy befutnak a héten a sokak által elveszettnek vagy fel se adottnak vélt belga postás csomagok a gearbestről, július végéről, augusztus elejéről. Én most kaptam meg egy augusztus 2.-i csomagot amire türelmesen vártam eddig, nem volt meggyepálva, szóval szerintem csak félre volt téve eddig.
-
Beni2360
félisten
válasz
Bathalsar #21088 üzenetére
Hiába kártyás fizetés a hétvégén nem jelenik meg az összeg a valós értelemben és az áruház is hétvégét tart. Tehát hétfőn utalnak és Kedden kapják Itt EU.ban még az nap pl Németben megjelenik a pénz. Na de ez már utópia mert lesz ami lesz ez már a múlt és csak várni kell.
-
johniee
senior tag
Sziasztok!
Ezt a microSD kártyát szeretném megrendelni [link]
22.5 dollár akciósan most. Ez ugye még áfa és vámmentes?(Holland posta vagy ingyenposta)
-
cidalain
veterán
válasz
Bathalsar #21088 üzenetére
Gearbest belepesi email cimed ugyanaz, mint a paypales email cimed?
Ha nem akkor szokott ilyen payment confirm lenni. Ilyet csak uj regisztracional lattam meg, nekem is volt ilyen annak idejen az elso rendelesemkor. Mar nem emlekszem pontosan, de nekem refund lett a vege, mert mire ellenoriztek az adataimat (meg egyeztettek a paypallal?) addigra kifogyott a termek a raktabol. 1 het mulva mikor ujra rendeltem, mar nem volt gond. -
CSAVI38
tag
-
Beni2360
félisten
válasz
Bathalsar #21083 üzenetére
Hát Szombaton rendelted, Hétfőn küldte a bank a pénzedet, Kedden megkapták és ellenőrizték, szállításra előkészítési stb. És ott te is bemásoltad, hogy miből tevődik össze az egész szállítási időd. Ezért hosszabba hétvégi rendelés Kínából. Munka napokat kell számolni. De egy linkel többet tudtunk volna segíteni, mert több szem többet lát és a gyakorlat teszi a mestert.
-
viktorhu
veterán
válasz
Bathalsar #21083 üzenetére
Nem egyről beszélünk. Nézd meg a termék leírását, az ár fölött ott van a dátum, hogy mikor várható, hogy feladják a csomagot. A 3-7 nap, amiről írsz, az majd a feladás után indul.
Itt pl:
https://www.gearbest.com/laptops/pp_648196.html?wid=4
Dispatch: Ships between Oct 29 - Nov 10 -
bul07
nagyúr
Gearbest-nél is vannak azért zavarok
Pár napja levelezek velük ugye, és eljutottunk oda hogy full refundErre ma nyitnak egy új tiketett és leírják hogy sajnálják hogy késik és válasszak hogy várok még vagy refund
Hát leírtam megint hogy full refundot kérek paypal-on keresztülEgyszer csak vége lesz ennek az ügynek
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
viktorhu #21079 üzenetére
"After confirming your payment, we usually ship products out within 24 business hours. However, sometimes due to large transaction volumes or other order issues, we may require up to 3 working days to process orders. You will receive a notification email as soon as your product(s) have been dispatched."
A 24 óra eltelt, a rendelés és a tickerre válaszolás óta is. A 3 nap még nem, az holnap fog lejárni, ha tényleg terhelve vannak.
-
TheMiller
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy elektromos rollert a Gearbestről, kérlek segítsetek, nehogy aknára fussak.. szóval lenne pár kérdésem:
- Kínából szabad egyáltalán ilyesmit vásárolni? Rendelt már valaki onnan ilyesmit?
- Reális, hogy útközbenellopjákeltűnik a csomag? A GB biztosítása ér valamit?
- A terméket csak "Priority Line - Europe Railway Priority Mail" szállítási móddal engedi venni, ezzel szabad? Tényleg 35-40 nap?Mi a véleményetek? (nem karácsonyi ajándék lenne)
Rendeltem már számos dolgot GB-ről, de inkább EU-ból (kínából meg csak kicsiket).
A segítséget előre is köszönöm!
-
Bathalsar
aktív tag
Sziasztok,
nálam eddig csalódás szagú a Gearbest - rövid távú - kapcsolat. Először megörültem, hogy a Google login mennyire kevés adathoz akar hozzáférni, így léptem be. Furcsa volt, hogy ennek ellenére küldtek egy generált jelszót is. A második Google login során már sokkal-sokkal több adathoz akar hozzáférni. Ezen még valahogy túltettem magam (hiszen ott a belépési jelszó, így azt használtam).
Viszont ezután sem volt teljesen zökkenőmentes a rendelés. 21-én kifizettem egy terméket, kértem DHL-es szállítást, plusz 15 dolláért, mert hát 3-7 business day a szállítás, meg tracking number. A fizetésig minden egyszerű és gyors volt, de aztán 3 nap várakozás után megnéztem, hogy mi a státusza a rendelésnek. Processing. Nyomtam egy Dispatch Faster gombot, vártam pár órát, de még mindig semmi. Ezután kezdtem túrkálni a menükben, és tök véletlenül megnéztem, hogy mi van a Ticket alatt. Hát egy válaszra váró, nyitott jegy, amit a Gearbest (vagy az eladó) küldött, amiben arra kér, hogy erősítsem meg a szállítási adataimat. (Amit egyrészt megadtam, másrészt megküldtem a Paypal is.) Megerősítettem nekik egy válasz-ticketben. Ez volt lassan 2 napja. (A ticketről ugyan kaptam tőlük e-mailt, de a többi levelüktől eltérően csak karakterek voltak benne, semmi kép, valamiért ment is a spam közé. Esélyem sem volt elkapni időben.)
Az ebay hozzászoktatott, hogy még ingyenes csomagnál is 2 napon belül postára kerül, ha fizetős a kiszállítás, akkor még sokszor aznap. Sokkal tisztább és gördülékenyebb az egész.
A Gearbest esetén most ott tartunk, hogy 5 napja rendeltem valamit, kifizettem, és azóta semmilyen információt nem kaptam, és nem is frissült az oldalon semmi.
Ez így normális, és nyugodjak meg?
-
AtiSnatch
aktív tag
válasz
picur10 #21072 üzenetére
Kérdezz rá a postán. hogy nincs-e csomagod. Néha elfelejtik értesíteni a parasztot
Mondjuk az LVS tudtommal csak azt mutatja utolsó bejegyzésnek, hogy megérkezett Belgiumba, onnan még azért a sima postának kellhet egy kis idő, hogy ideérjen.
A banggood-oshoz meg ha nem vettél nyomkövetést, az csak egy saccolás a részükről.
-
picur10
aktív tag
válasz
AtiSnatch #21071 üzenetére
Akkor én szívok ennyire.
gearbest (09.08-i rendelés):
2017-09-27 16:16:15 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.banggood (09.07-i rendelés):
HUN, Item being handed over to the local courier, tracking ended. Sep 27, 2017. 06:11
Ez mondjuk csak a mobil app-ból látszik.Egy hónapja nem ért ide országon belül?
Vagy csak a postás szedegeti ki jobb darabokat? -
-
cidalain
veterán
válasz
CSAVI38 #21066 üzenetére
persze, világos amit mondasz.
viszont a paypal a te érdekeidet nézi. megkaptad e amiért fizettél vagy sem. nem. van tracking meg lehet nézni, nem lett kiszállítva. a vásárló igénye jogos, nincs áru, kapja vissza a pénzt mind egy szálig. az eladó meg boxolja le a futárcéggel, ez nem a te dolgod.
mondjuk ez el fog tartani paypalon keresztül is egy ideig, jópár levélváltás lesz ott is, mire vége. éppen ezért én nagyobb összegű dolgoknál nem szórakozom, ráteszem a 2-3 dolláros biztosítást, mert nem akarok szarakodni. nekem ez megér annyit, hogy ne húzódjon el az ügy még 1-2 hétig-hónapig, meg millió levélváltásig.
persze kis összegű cuccoknál már nekem sem éri meg, ott nem is foglalkozom ilyennel.
hozzá kell tennem, hogy GB-en ilyen ügyem még nem volt, mert megjöttek a dolgok. Ebaynél már volt, de ott sem kellett a paypalig elmennem, mert már az Ebay vásárlóvédelem megvédett. GB-nél inkább minőségi problémák miatt kell szarakodnom (hibás cucc jön, törötten érkezik, 2 nap után eltörik/elromlik stb) -
viktorhu
veterán
válasz
vasi89 #21067 üzenetére
Erre nem vonatkoznak a fogyasztóvédelmi jogszabályok, itt te vagy az importőr, és a nemzetközi kereskedelem szabályai vonatkoznak a tranzakcióra, ahol mindig megállapodás kérdése, hogy meddig terjed az eladó, és meddig a vevő felelőssége (incoterms) - szóval jogosan hivatkoznak a saját szabályzatukra.
A paypalnak viszont saját szabályai vannak, pont a nemzetközi kereskedelemben nem létező fogyasztóvédelmi szabályokat pótolják, szóval ők tényleg esélyes, hogy megítélik a refundot.
-
vasi89
őstag
válasz
CSAVI38 #21066 üzenetére
amíg nincs a kezedben addig a feladó sara. Az hogy a gearbest hozzáállása elég érdekes mostanság ezekhez még nem változtat azon h a követelésed jogos. Szerintem a paypal is a Te javadra dönt. Nem neked kéne kérni a biztosítást hanem nekik mikor feladják, hiszen az az Ő érdekük.
-
CSAVI38
tag
válasz
cidalain #21064 üzenetére
nyiván komolytalan, de ugye ő az egysoros faszságára hivatkozik, hogy biztosítás nélkül a vevőé a felelőség. A kérdés az lenne inkább ha a paypallal próbálkozom, mert velük nem jutok dülőre, akkor ők nyilván evvel fognak védekezni, mivel nem csináltam még ilyet, hogy gearbesttől kérem vissza palyalon keresztül, igazán az érdekelne, hogy paypal mit lép ilyenkor.
-
cidalain
veterán
válasz
CSAVI38 #21062 üzenetére
alkudozz velük, hogy neeeeem öreg, 100%-ot kérsz. ezért fizettél drágább, regisztrált postát, és nem az ingyeneset. ő saruk 100%-ban. vagyis a postáé, de ők majd leverik rajtuk egyértelműen.
sokkal gyorsabb az ügyintézés így, mintha most a paypalhez mennél. persze ha plusz 1 levélváltásból nem értik a lényeget, akkor felesleges tovább rugózni. ez az 50%-os összeg egy komolytalan bepróbálkozás, hogy a szállító sarát vállaljátok közösen.
(#21049) BuildP
Persze hogy érdemes. a héten is adtam fel rendelés EUEX-szel. a DPD-s SMS már meg is érkezett a telefonszámomra. -
FingR86
őstag
válasz
vasi89 #21051 üzenetére
ha a fekete szín is jó neked, akkor érdemes az alábbi kódot használatba venni
Original SJCAM SJ7 STAR WiFi Action Camera 4K - BLACK
Kód: 11nov327
Ár: 139.99$ -
CSAVI38
tag
Sziasztok,
Beszívtam egy elég pénzes problémát. Rendeltem egy Lenovó tabletet szeptember 04-én 159$-ért eu expressel. 11-én megérkezett franciaországba a dpd-hez és szeptember 14 óta abban a státuszban van hogy scanalés alatt, magyarul úgy néz ki elveszett. Jelezetem a Gearwrongnak, hogy akkor köszönöm tovább már nem várnék a semmire és kérem vissza apénzem, erre benyögték hogy kemény 75 dollárral akraja kiszúrni a szemem, mert nem volt rá biztosítás. Nyilván alkudozhatnék velük és akkor többet is visszafizetnének, de persze akkor is vesztenék rajta. A kérdésem az lenne, hogy mivel paypallal fizettem, ilyenkor esetleg érdemes azon az úton visszakérni vagy úgy sem tudom visszazsrezni a teljes összeget és ezt alaposan megszívtam és marad az alkudozás. Én vagyok a hülye tényleg mert ez már kb az ötödik alkalom hogy beszívom velük, de most már azt hiszem ez volt az utolsó.
-
Lengar
újonc
Ha ma elindult EU Express csomagom Londonból DPD által , jövőhéten várható, ugye? Vagy több idő?
-
Woodslave
félisten
rendeltem telot eu express szállítással. Ma néztem a csomagkövetésen, hogy megérkezett a hinckley-i elosztó központba. Két kérdésem lenne, mennyi idő míg ide ér és mikor derül ki hogy megúszom-e ténylegesen a vámot meg ÁFA-t?
azért offba rakom
-
vasi89
őstag
Ha valaki esetleg akciókamerát tervez akkor jelenleg ez a legjobb vétel, ráadásul akciós is. Tesztek alapján meggyőző, én már nézem egy ideje. EU express is elérhető.
Original SJCAM SJ7 STAR WiFi Action Camera 4K - SILVER ~ 42e huf
Van hozzá minden illetve távirányító csatlakoztathatóság és mikrofon bemenet is.
-
pumsz
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Eddig nem sokszor rendeltem még gearbest-ről, de most átváltok rá az EU raktár miatt. Már több helyen olvastam, hogy EU raktárból lehet rendelni vám és áfa nélkül. Ezt a gearbest oldalon a shipping cost menüpont kinyitásával tudom kiválasztani? Mert eddig még egy terméknél sem igazán láttam ebben a menüben ilyen opciót. Köszi
-
BuildP
csendes tag
válasz
Turbobacsi #21041 üzenetére
Na ez az, hogy ha újrafeladják lehet abból bármi is, (DHL, NL, BE.......)
Két dolog nem mind1, hogy mikor indítják el, meg mivel küldik.... na ezekre nem hajlandóak válaszolni egyértelműen.
Szerintem inkább kérem a Refund-ot, aztán megrendelem én "újra", akkor legalább annyi beleszólásom lesz, hogy mivel küldetem, ha rájuk várok akkor semmi ráhatásom, majd, figyeljem az emaileket stb....- Érdemes még próbálkozni az Eu Express-el, vagy ha egyszer buktam valószínű megint fogom? Vagy közben szépen átállnak az itt emlegetett "vonatos" sztorira?
- Mennyi átfutással kapom meg a Refundot? -
Beni2360
félisten
válasz
Darth11 #21042 üzenetére
Egyértelmű, mivel nekik is kell a saját vámra figyelni mivel kifele is át megy a saját vámolásukon és azután ezt is figyelembe veszik az adó bevallásuknál, hogy mennyi is az annyi.
Ilyenkor vannak azok a példák amikor vissza fordították a Kínai vámnál a terméket, vagyis nem csúszott át. Gondolom ott is egybe van a két cég mint nálunk.
Pl: Tenálad elküldik 50 $ és a visszárunál meg te 170 $ írnál és ezért kérik, hogy kicsi összeg szerepeljen a csomagon. -
Darth11
aktív tag
Az mennyire általános, hogy a 170 dolláros telefonhoz 50 dollárról állították ki a "számlát", ezt az esetleges vámolás miatt csinálják?
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
BuildP #21036 üzenetére
nagyjából hasonló eset: ma kaptam mailt hogy újraküldik így:
Tracking number: RXxxxxxxxxDE,shipping method: DHLRAM,
tracking site: dhlecommerce.asia/track shipping date: October 26, 2017 06:34:05,estimated time: 10-25 business days,erre kíváncsi leszek: korábban ezt írták:
Due to restrictions with your selected shipping method, your order has been shipped using Registered Mail. This may cause a slight delay to the delivery.
As a gesture of goodwill for this time only: if you incur any import tax resulting from this, kindly provide us with the tax receipt, and we will compensate up to $50 USD for the tax fee. -
Feladták a sárga kábel blankolót.
(#21039) kusz
OFF: Gondolod, hogy magyar nyelvű topikban angol nyelvű rizsát akarunk olvasni? Én nem - hiába érteném meg, ha akarnám -, de ha másvalaki igen, akkor ő biztosan válaszol. -
kusz
csendes tag
Dear Gearbest ! As I ordered my item from you I paid the delivery separately. I get it through an another delivery company that is much cheaper than as I paid! Please send me back the difference to my GB Wallet. Thanks a lot
Gearbest Customer Support At10/25/2017 20:50:26
Dear Tibor,Thank you for your message.
Sorry that we cannot pay the price difference to you.
Please note all our items come from China and prices vary often according to many factors such as currency exchange and suppliers.Sometimes prices will increase or decrease.These are market's facts.All prices are based on the price you paid when you placed the order.
We have shipped your order out and it is on its way to you now.
Please check all your delivery details below:
The delivery information
customers: ****************, shipping address: ********************. , city: ***********, state: ********* zip_code: ****, country: HU, phone: *******************
Tracking number: LVS1376360001934850,shipping method: BEEXPHQ,
tracking site: http://track.bpostchina.com/ shipping date: October 25, 2017 03:32:44,estimated time: 15-20 business days,
sku*quantity:214613301 * 1 ,PB0110101 * 1 ,As you know the shipping time is just for reference and we can not guarantee specific delivery time.
The exact shipping time can also be affected by many factors that is out of our control.
There are some extra reasons that may lead to delay,such as peak season, bad weather, holidays and Festivals (either in your country or in China) and so on.Please rest assured that it is in transit safely.
Sincerely hope you can receive it as soon as possible.
Should you require additional assistance, please feel free to reply to this message directly.Best Regards,
Na ilyenkor mi van? a cuccot megveszem kuponnal, fizetek nekik 10 dollart eu expressre. erre elkuldi mashogy aztan meg hivatkozva nem ad vissza semmi, hogy valtoznak az piaci arak. meg hogy a rendeleskori ar szamit. igen, akkor 29ert vettem kuponnal +10. most meg 39. akkor hova lett a kedvezmeny amit adott?
-
blash
tag
válasz
FingR86 #20347 üzenetére
A tavaly novemberi rendelésemnél sehogy sem működött a ticket nyitás, állandóan az the order does not exist jelent meg a rendelés száma alatt. Kerestem egy újabbat, s elküldtem valami mással. Kíváncsi vagyok a válaszukra arra, hogy teljesen más valamivel kellett elküldenem.
-
13rainiaC
csendes tag
válasz
jeselivo #21019 üzenetére
A Belgium Registered csomagok nekem is nagyon lassúak. Az eddigi negatív rekorder 40 nap (naptári nap) alatt jött meg. Én is aggódtam, meg le is mondtam már róla, de megjött. "Szerencsére" van most egy ami ezt szeretné megdönteni, már 33 napnál jár...
A leggyorsabb eddig 18 nap volt nekem, de jellemzően 20-30 nap között szoktak lenni.
-
BuildP
csendes tag
Sziasztok!
Végre történt némi "előrelépés" az ottragadt Eu Express-es rendelésemmel.
Válaszoltak 5 nap után a Ticket-emre. Sokkal okosabb nem lettem tőle.
Alap infók:
- Szeptember 14-én rendelve: Teclast Tablet + Tok Eu Expressel
- Dpd.co.uk, dpd.hu a mai napig: 2017-09-15 09:10:00Customer data received Southall
Október 14-én kaptam egy emailt miszerint:
"We have reshipped your order out and here is the new shipping information The delivery information customers: XXXX YYYY, shipping address: xxxxx. , city: xxxxx, state: xxxxx, zip_code: xxxx, country: HU, phone: 36-xxxxxxxxx Reference number: LVS13XYXYXXY1,shipping method: BEAM, tracking site: http://track.bpostchina.com/ shipping date: October 20, 2017 06:08:39,estimated time: 15-20 business days, sku*quantity:209165201 * 1 , remaining items sku*quantity:208107001 * 1 , Teclast 98 Octa Core Android 6.0 4G Phablet We apologize for any inconvenience, thank you for your patience and kind support."
Amennyiben nem vagyok teljesen hülye és jól értelmezem, és értem akkor "újrafeladták", de csak a Tokot......Na ekkor nyomtam nekik egy Ticket-et (október 20-án). Arra jött most egy válasz, gyakorlatilag beidézték az Okt.14-ikei emailt némi opcióval:
"We are sorry that you have not received your order yet. Due to the customs inspection, your package has been returned back to us. We are arranging the new shipment now.Your parcel has been shipped out and it is on its way.
The delivery information
customers:XXX XXX, shipping address: XXXXX , city: XYXYX, state: YXYXX, zip_code: YYYY, country: HU, phone: 36-XXXXXX
Reference number: LVS13XYXYXYX1,shipping method: BEAM,
tracking site: http://track.bpostchina.com/ shipping date: October 20, 2017 06:08:39,estimated time: 15-20 business days,
sku*quantity:209165201 * 1 ,remaining items
sku*quantity:208107001 * 1 , Teclast 98 Octa Core Android 6.0 4G PhabletAs I am writing to you today, the parcel is in transit, you can follow it up easily.
In this condition, we can only refund your Phablet.
(I)We can refund 96.99USD to your paypal account. Can I process the refund now?
Could you kindly wait for a few more days?(/I)
Please feel free to contact us anytime and we hope you can receive your parcel soon.Thank you for your patience."
Lehet gyenge az angolom (sőt biztos), de akkor most elküldték újra vagy el fogják újra küldeni a tabletet? Vagy most mi van?
Mert a szaros tok egyértelmű.... Tiszta komédia, 5 napja is leírtam nekik, hogy felfogtam, a tokot a megadott nyomkövetési számmal újraküldték, erre beidézik az emailt. Konkrétan a tabletre kérdeztem rá.... Most legalább arra felajánlották a refundot...... vagy tudok-e várni még pár napot....? Could you kindly wait for a few more days? Mire várjak még? Mert nekem ebből a tablet nem derült ki? Várjak pár napot hátha feladják újra?
Komolyan kérdezem, Ti mit tennétek?! Hogy járok jobban.... Nekem a lényeg, hogy megjöjjön karácsonyra...
- Kérjem a Refund-ot és Rendeljem meg újra EU Expressel ? (még mindig lehet EU Expressel szállítást választani)
- Mennyi idő míg átfut egy ilyen Refund?
- Refund esetén nem kéne a szállítási díjra meg a biztosításra is vissza kapni némi összeget? (Jó nem az a halál nagy összeg, de na... a refund ra felajánlott összeg az csak a tablet ára)
- Várjak, csak nem egyértelmű hogy mire is? Arra hogy netán kapok egy újabb nyomkövető számot amivel a tabletet újrafeladták?
- Utolsó opcióm, hogy kérem a Refund-ot és megrendelem, de "sima" postával (NL, BE) aztán lesz ami lesz? Ha mák akkor tréfamentes lesz, ha nem akkor fizetek, meg a magyar postának is...... -
johniee
senior tag
Október 5.-én rendelt CHUWI Hi10 Pro ma érkezett meg DPD futárral meglepetés mentesen
-
kusz
csendes tag
rendeltem egy xiaomi 3g routert eu expressel. feladtak belgaval. masnak irtak hogy visszaadjak a kulonbozetet, tolem elfelejtettek megkerdezni hogy mi legyen. de egy valamit nem ertek. latom hogy meg sokaknak kuldik eu expresszel tovabbra is a csomagokat. akkor ezt miert nem lehetett, foleg hogy meg mindig elerheto ez a szallitas a termeket a kosarba rakva.
-
buca84
őstag
Ma én is kézbe kaptam a 09.14 -én rendelt eu express -es csomagomat. DPD hozta, de nem kaptam se SMS-t, se emailt. A honlapon láthattam csak hogyan mozog a csomag.
Viszont a csomagon nem látok átragasztást és 09.17-ei dátum van a tracking label -en. Szóval nem tudom milyen gigszer volt és azt miért nem lehetett bevallani normálisan.
-
PNP
őstag
válasz
jeselivo #21026 üzenetére
Nincs különbség ilyen szempontból, ez csak azért van, hogy ne lehessen nem regisztráltra biztosítást kötni (és visszaélni esetleg vele). Amúgy a Belga TN (LVS kezdetű) az pont nem sokat ér, mert nem kell aláírni, az összes többit elvileg igen. Ha mégsem, akkor a postás csinál valamit rosszul, vagy jól (mondjuk ismer, és bedobja a postaládába).
-
jeselivo
csendes tag
válasz
cidalain #21023 üzenetére
Én azt nem értem:
Amikor biztosítás kötése miatt adja fel a GB esetleg regisztráltként, akkor az valami "másfajta regisztrált", mint amit amúgy mi is ki tudnánk választani vásárláskor, vagy pl. ugyanolyan Belgium, vagy akámi registered lesz? Mert ha ugyanolyan, akkor ezzel sem látom biztosítva azt, hogy átveszi a vevő, lévén eddig nekem a sok-sok regisztráltból kettőt kellett aláírnom. Vagy a regisztráltnak mindössze annyi lenne az értelme, hogy bizonyos pontig nyomon követhető legyen, de nem teljesen az átvételig?Más: Samsung sd kártya böngészőben $12.49, app-ban elvileg 4.56 kedvezmény, mégis csak egy centet von le az appban. Másnál is? Ötlet a jóárasításra?
-
sepsi0
őstag
válasz
cidalain #21023 üzenetére
Nem tudom, én is most próbáltam elöször.
Most lettem fillérbas.ó, eddig mindent regisztráltan kértem, még a pár dolcsis kacatokat is. Minden megjött eddig.
Most megjártam pár rendeléssel és buktam sok 10 dollárt, megfogadtam, csak kuponnal veszek ami kell.
Most rendeltem Xiaomi Network speakert, addig ügyeskedtem, hogy 18 dolcsival lejebb pontoztam az árát, addig csak kosárban volt, majd egy hónapig...Sőt a BG-n eddig 10$ felett az ingyenes posta is kapott tn-t, most ez sem. Biztos ők is spórolnak.
-
sepsi0
őstag
válasz
cidalain #21020 üzenetére
"biztosítás esetén mindig regisztrált postával adják fel,"
Ezt cáfolom, sajnos.
Most rendeltem Xiaomihőmérőtkapcsolót és olcsóbb volt a biztosítás, mint a reg posta. Megrendeltem biztosítással és szépen feladták unreg postával, valami SBxxxxxx csomagszámmal, ha kell megadom a csomi számot.Ragszám: SB3000577XXX
-
jeselivo
csendes tag
válasz
cidalain #21020 üzenetére
Köszi az infót, igen, nyilván én sem párszáz forintosra kötnék biztosítást, bár most sok általam kinézett terméknél már valamiért nagyon drága a reg.mail, olcsóbb lenne az ingyen regisztrálatlan+biztosítás.
Hát, még pár nap, és mehet élesben a reklamáció pár csomag miatt, meglátjuk számít-e nekik, hogy több tucat csomagnál szépen visszajeleztem, hogy megjött, értékeltem, stb.
Illetve egy pozitív tapasztalatom már van, egy hibás külső dvd ház árát szó nélkül visszaadták, lehet, hogy feleslegesen parázok az elveszett csomagok miatt is... -
cidalain
veterán
válasz
jeselivo #21019 üzenetére
az 1-2 dolcsis vacakoknál nem foglalkoznék ugyanakkora összegű biztosítással. vagy benyeli az ember, mert olyan csekély az összeg, hogy még a 4 nap levélváltást sem éri meg. de ilyen összegnél azért újra lehet küldetni velük.
azért a paypal is véd, ott is lehet kopogtatni, ha a GB nagyon kekeckedne. de pl 100 dollár fölött meg már nem oszt nem szoroz a 3-4 dolláros biztosítás, ha ezzel az elvesztés esetén sokkal gördülékenyebé válik az ügyintézés.
biztosítás esetén mindig regisztrált postával adják fel, így aki a regisztrált potára van ráizgulva annak is jó, mert ingyen posta + biztosítás olykor olcsóbb, mint a sima regisztrált posta. -
jeselivo
csendes tag
Újként üdv mindenkinek!
Egy kis pozitív (számomra nagyon meglepő) stat az elmúlt 2 havi 70 db folyamatban lévő csomagomról (mind postára adástól értendő, párszáz-párezer forintos tételek):
- CJAHAM szállítás 9 nap alatt jött meg
- LURAM szállítás 13 nap alatt jött meg
- BEEXPHQ szállítás 8 nap alatt jött megUgyanakkor van több Belgium registered, ami beragadt már 40 napja, de ugyanaznap postára adott egyéb Belg.reg meg már megjött. Szóval emiatt kicsit aggódom.
Egy kis segítségkérés, megköszönöm ha valaki rendet tudna tenni a fejemben (60 napig meg nem érkező csomag):
Próbáltam a fórumból kihámozni, de csak összevisszaság van a fejemben.
Tehát mindenféle szállítási móddal rendeltem dolgokat (max 3-4 ezer forintig), különböző Registered illetve Unregistered Air Mail szállítási móddal, biztosítást nem kötöttem hozzá.Amelyik csomag nem érkezik meg 60 napig, annak milyen eséllyel kapom vissza az árát, vagy küldik újra? Függ a szállítási módtól? Unregistered Mail-nél pl. tuti nem kapom vissza/nem küldik újra?
Azért nem világos ez az egész számomra, mert eddig nem kellett a csomagok átvételét igazolnom, legtöbbször be volt dobva a postaládába, de most pl. egy LURAM és egy Netherlands reg. aláírós volt (csak egy listán, semmi komoly), és a csomagon is nagy piros "R - nemzetközi ajánlott" címke volt.
Szóval igazándiból a GB nem tudom honnan tudná, hogy ténylegesen eljutott-e hozzám a cucc. Egyáltalán nem trükközni szeretnék, csak a ténylegesen meg nem érkező csomagok miatt szeretném, hogy ne érjen kár.Olvastam, hogy ha bepöttyintem azt a párszáz forintos biztosítást, akkor nem kekeckednek a visszafizetésnél/újraküldésnél. Van értelme Unregistered Mail+biztosításnak, vagy ez totál hülyeség?
-
Lengar
újonc
Kezdek aggódni. Látom mindenkinek jön meg a csomagja, nekem meg szept 29 óta meg se moccan
-
Pozsi85
tag
Kis pozitív tapasztalat. Luxemburgi posta 14 nap volt. Fordítva működik mint a belga, itt akkor élesedik, ha luxembrugból jön tovább. A belga csomagom viszont beérkezett (belgiumba vagy ki tudja???) és azóta sincs semmi hír már egy hete... :/
-
bobek72
tag
Köszi nektek, közben sikerült app-ból is eu-express, az volt a baj, hogy tokkal együtt nem engedi, csak a tabletre.
-
bobek72
tag
válasz
andrisbandi #21011 üzenetére
Köszi próbáltam már nem fogadta el.
-
andrisbandi
őstag
válasz
bobek72 #21010 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/re_ebay-es_kutyuk_kis_penzert/hsz_96479-96479.html
Lenovo P8 tablet
139.99 USD
11NOV181Nekem még ment ezzel a kuponnal kb egy hete.
Engedte az EU Express szállítást is, ha nem volt más a kosárban.
Asztali gépről, Chromeból. -
Krogoth
senior tag
(#21008) bobek72
Ehhez a termékhez nem elérhető az EUExpress szállítási lehetőség, nem lehet tréfamentesen rendelni. -
kulup
tag
Október 11.-én eu express-szel rendelt tabletet most hozta a DPD.
-
cidalain
veterán
akkor én nagyon jól jártam. a 09.15-ei megérkezett 10.12-én.
tegnap is feladtam egy rendelést, kíváncsi leszek az mennyit fog futni. szerencsére nem olyan sürgős, de jó lenne azért még idén
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- HP Elitebook 830 G7, 13.3" FHD IPS, i5-10210U 8GB DDR4 256GB Magyarított billentyűzettel
- Kamerás bébiőr új 6hó jótállással!
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest