Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hi!King #77199 üzenetére
Amikor volt az innen indult a házam elől....Covid óta nem volt sajnos, pedig hangulatos volt előtte. Volt váltó és egyéni is. Előző este tészta-party, utána bográcsozás, profi szervezés, stb csak az időjárás nem volt mindig futóbarát a 40+ kmh-s szellőkkel
Ha nem ragaszkodsz 100%-ban a bringautakhoz akkor 107km a legrövidebb kör.[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
sherlock82
senior tag
válasz ígyvanferi #77200 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, a3 méretben kinyomtattam a táblázatot abba lehet írni hogy mennyi a futó megtett ideje.
ez a staféta app is le van töltve.
Én csak abban bízom hogy mindig ott lesz váltó ponton a következő futó mert az tényleg elég kellemetlen lehet na..tisn
Az idő eredmény kb mindegy.
Csak azért az ember elképezeli magában hogy kb mikor indul a következő szakasza, de aztán a sok - kicsi sokra megy alapon egy óra mulva indul a várthoz képest.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
SirRasor
addikt
Ja, maradok a félmaratonnál, meg a plusz önbizalomnál, mert azért egyáltalán nem biztos, hogy le fogok tudni annyit futni.
Jelenleg még ott tartok, hogy egy jó napon 10k az biztos, talán 15, de minden, ami fölötte van az már necces.Gyerekek lázasak voltak, nekem csak hőemelkedésem volt, de ez az orrfolyás része nagyon durva.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
ígyvanferi
addikt
válasz sherlock82 #77203 üzenetére
Annyi eltérés még sose jött ki nekünk, ilyen 15-20 perc szokott lenni pozitív irányba, pedig 20 óra felettiek vagyunk. A lényeg, hogy mindenki igyekezzen minél pontosabban belőni a tempóját. És ez mindkét irányba igaz, tehát szerénykedni sem kell, ha percekkel korábban érkezik a futó, az sem túl jó. Nyilván millió dolog történhet menet közben, ami borítja a tervet, de akkor meg menet közben aktualizálni kell a tervezettet, a valósághoz igazítva, hogy a további váltások ideje pontos legyen.
A nyomtatott táblázatba vezetni jó ötlet, átláthatóbb, mint telefont böködni folyton, váltani app, táblázat, runtiming között...
-
Vertigo18
addikt
Én mindjárt indulok Balcsira, látom nem leszek egyedül
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
parandroid
félisten
válasz ígyvanferi #77207 üzenetére
Vagy garmin live track. Vagy apple find my funkció. Vagy bármi egyéb tracking ideiglenesen telepítve. Vagy egy airtag a rajtszámra/chipre. Azért ez manapság. em szabadna, hogy megoldhatatlan feladat legyen.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
sherlock82
senior tag
válasz ígyvanferi #77207 üzenetére
Legyen igazad.
Úgy olvastam szép idő lesz holnap, reméljük semmi sem jön közbe.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
bandus
veterán
válasz parandroid #77205 üzenetére
ebben a sorrendben
szerintem óriási király dolog az e-bike, nagyon megtetszett ott. és azokon a murvás emelkedőkön is simán felmentem vele, ahol egyébként egy normális mtb-ről leszálltam volna.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
parandroid
félisten
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #77212 üzenetére
éppen most jöttem meg tekerésből.....a lazának tervezett 90 cad-os tekerésem eléggé kimerített Lehet a héten lefutott 40km is közrejátszott, de az avg 28kmh tempót annyira nem élveztem Viszont feltettem az fr235öt a stucnira és totál jó így is. Jelenleg elképzelni sem tudom az 1évvel ezelőtti avg 37kmh-s tempót
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Szolgálati közlemény: Adizero Prime X a biatorbágyi outletben 39e, ez elég jó ár szerintem. Még van méret belőle.
-
ígyvanferi
addikt
válasz parandroid #77209 üzenetére
Igen, ezek jók arra, ha meg kell útközben "találni" a futót (jó hogy mondod, óracsere óta még nem aktiváltam a live tracket), de abban nem segít, hogy mondjuk egy órákkal későbbi váltás, valamikor éjjel, hajnalban mennyire van eltolódásban a tervezetthez. Náluk pl. majdnem mindig van valaki, aki csak menet közben csatlakozik a csapathoz. Vagy mivel Lellén van a bázisunk, ahova váltásban mindenki hazamegy éjjel, pár órát szunyálni, utána csatlakozik a pályán lévőkhöz, ilyenkor csak ránézünk az aktuálizált tervhez és nincs gond az érkezéssel.
(#77214) Studi: gondolom a sima, nem a Strung vagy de? Utóbbira vevő lennék.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz parandroid #77212 üzenetére
sajnalom, nincs mit bevallani, rohadt jo dolog az e-bike, annyira, hogy a kovetkezo hetvegen is ezt toljuk schladming kornyeken a maszasok mellett
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tisn
addikt
válasz sherlock82 #77203 üzenetére
ertem. egyik baratom is megy, remelem jol erzitek majd magatokat mindannyian
-
tisn
addikt
válasz parandroid #77205 üzenetére
erosen gondolkodom egy rasegiteses bicajon. annyira durva a terdem, hogy sik terepen jelenleg kb. 20km-t bir (tavaly meg 2*60km-t le birtam tekerni ket nap alatt)
es minden emelkedo (hid, autopalya atjaro) remalom
-
Alg
veterán
válasz bandus #77216 üzenetére
Puhányok
Én bringás hetet tartok, tegnap 55k sík, ma 73k/1000m szint (3 óra - láttam 20%-ot is a kijelzőn ), holnap pihi, vasárnap még lehet hogy lesz egy 100k-s kör...Mondjuk így a tegnapi+mai kicsit kikészített, de muszáj volt a jó időt kihasználni.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
stefyY
őstag
Életem első DNF-je, a mentőben kötöttem ki 85-nél, a részletekre most nem térnék ki. Imádlak titeket, pacsipuszi mindenkinek.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #77233 üzenetére
Hogy áll nálad futott km-ben a Rebel? Igaz úgy hullassz le a 4.emeletről mint a falevél az 50kg-oddal , de írd majd meg kérlek a nyugdíjazásánál is a km-t amit belepakoltál. Sokunknak van és így tudjuk kb mire számíthatunk (a tied-100km)
remélem "csak" az történt, hogy nem adta nap volt és a végsőkig kifacsartad amit adott a tested!? Le a kalappal, akárhogy is volt
[ Szerkesztve ]
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok !
Vezeték nélküli fülhallgató keresek futáshoz sajnos a jelenlegi mindig ki esik a bal fülemből (SKULLCANDY DIME 2 ) Kinek mi vált be ?[ Szerkesztve ]
El. Psy. Congroo.
-
zzola
titán
válasz adamkaa777 #77237 üzenetére
Nekem Skullcandy Push Active van. Ez nem esik ki, mert fülre akasztható, viszont a hangminősége az árához képest nem túl acélos... . Aktív zajszűrős, amit ki/be lehet kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
Figyelem! Oktatóposzt következik! Csak erős idegzetűeknek!
Nos szerintem nem futottam el az elejét, elég sokat ittam is, de a 85 kilométer alatt egyszer sem volt "kis dolog" sem. BCAA, só ment be azért, ettem szilárdakat is, többek között barackot, ami aztán vissza is kívánkozott több részletben.
Balatonberény előtt 1 kilométerrel még semmi olyan tünetem nem volt, nem sokkal a pont előtt elkezdtek kissé zsibbadni az ajkam és az ujjaim. Futni már alig-alig bírtam. El is döntöttem, hogy ennyi elég volt. Még a ponton is ittam, bement 2 sótabi is, majd egyik pillanatról a másikra diszorientáció, felsőtesti zsibbadás, mindkét kézen az ujjak ökölben, számat kinyitni nem bírtam, az orromon vettem levegőt, már amennyire tudtam. Pont előtte váltottak nagyon kedves ismerőseim, ezt végig is nézték, a mentőt gyakorlatilag egyből hívták, bár elég hosszadalmas 20-25 perc volt, mire megérkezett. Addig jegelték a fejem, hátam, mindenem. Ismeretlen emberek is odajöttek nagyon kedvesen, aranyosan, hogy tudnak-e segíteni. Mentőben aztán infúzióra kötöttek, de összesen 1 óráig nem tudtam beszélni rendesen, az ujjaimat kiengedni szintúgy. Utánna már csak a szájon keresztüli meglehetősen sok output volt az, ami "kellemetlen" volt, a gyomrom szerintem holnapra talán rendbe is jön.
A limit teszt sikeres volt, de tanuljatok ebből...erősen elgondolkodtam, hogy kell-e nekem ezek után fm feletti táv egyben versenyen.
Peterhappy, bandus, xy.zsolt, norby_42, studi:[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
törölt tag
Jobbulást kívánok és gratulálok a teljesítményedhez.
Szerintem, de nem akarok beleszólni, mert nem vagyok szakértő, lehet, hogy még több alapozóra lenne szükséged. A maratont bírtad már, de ez a táv pusztító tud lenni. Valószínűleg idő kell még ehhez a távhoz. Mennyit futottál egy héten kb.? Naponta, kétnapont, hogy építetted fel az edzéseidet? Nem emlékszem, hogy írtál volna róla. -
stefyY
őstag
válasz #64052736 #77240 üzenetére
Köszönöm. Abszolút egyetértek. Nem vagyok ultrás, teljesen más kávéház. Edzéseimet nem nagyon posztolom, kósza ötlet volt csak a nevezés, kiváncsi voltam, hogy mit dob a gép.
[ Szerkesztve ]
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #77236 üzenetére
hallod nem is szamoltam kb 400-500km lehet benne,teszi meg a dolgat viszont szinte csak tempocskakra van hasznalva,kemeny rekontanon...az azert eszi a cipot. Nem hiszem h 1000km-t ki fogok benne huzni tempora (fuvon regeneralora lehet kipreselek belole meg par szaz km-t,de azt ne szamoljuk)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz tomcica #77233 üzenetére
Pedig ez aztán a pattogós modell.
Ja kérdés. Nézegettem az ultrára való felkészüléseket és a távokat, ahogy edzéseken futják. Nem akarok indulni, még véletlenül sem, majd csak a jenki 4500km-en, amit nemrég linkeltem.
Szóval komolyra fordítva a szót. Melyik épít hatásosabban állóképességet?
Egymás után hosszú futások, vagy több rövidebb, de mondjuk kettő nap extra hosszú.
Ahogy nézem itt megoszlanak a vélemények.
Van aki a hosszúba tesz 40-50km-t, van aki időt néz, tehát egyben lenyom 3-4-5 órát is.
Én az életben nem tudok ennyit lefutni szerintem, de mégis szeretném növelni az állóképességem.
Jelenleg egy 20km-es napom van, a mi nálam az extra hosszú, a többi 16-17km. Ezt tudom hozni hetente. 50km-es távtól egyben fejre is állnék.
Így is fejlődök majd idővel tovább, vagy megrekedek egy idő után és növelnem kell a hosszúkat 30km felé? -
tomcica
Topikgazda
válasz stefyY #77239 üzenetére
kemeny menet a kerdes amugy nem pontos,azt a kerdest tedd fel,hogy 1ora infuzio es osszetakolas utan el tudnal-e ujra indulni akar setalva,es folytatni egy ilyet...arra a valasz megadja,hogy a hosszu ultrara fel vagy-e mar keszulve mentalisan (is)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz stefyY #77243 üzenetére
Érdekes ez, mostanában jó pár futó ismerősömről tudtam meg, hogy van gond a szívével. Nekem is van sajnos.
Ha nem tragikus a helyzet (akkor futni se nagyon lehet), mértéktartóan, fokozatosan bármit elérhetsz!
A múlrtkor azt kérdezted, miért gondolom, hogy én nem tudnám körbefutni a Balatont. Ezért. Hiányzik a nagyobb távok rutinja. Ahogy - és épp ezért féltettelek, talán féltettünk, de - Neked is.
Fogsz Te még FM felett futni, még arra se fogadnék, hogy ez volt az utolsó UB-d Minden azon múlik, a történteket miképp éled meg. Tanulnod kell belőle. És nagyon fontos, hogy egy pillanatig se életed első DNF-jeként tekints rá, ez nem kudarc volt, hanem emberfeletti teljesítmény, amire még itt is csak igen-igen kevesen lettek volna képesek!
Én elképesztően büszke lennék arra a futásra, amit tegnap odapakoltál, és csak remélni tudom, hogy idővel Te is teljes mértékben az leszel rá.
Köszi a beszámolót, a tapasztalatmegosztást, nagyon hasznos volt!
Jó pihenést, mielőbbi teljes regenerációt kívánok!
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #77245 üzenetére
Folyamatos napi 20-30km nagyon szep alapot epit...ez utan egy ulranal (50km+ tav ugye) ra kell fekudni a specifikus felkeszulesre
Itt ket dolgot lehet hasznalni,embere es test valogatja:
- back-to-back (pl. szombat delutan hosszu futas,ra vasarnap delelott hosszu futas pl 30km+20km...stb. akar egik sik,masik terep stb. )
- egy lepessel rovidebb tavon edzo/versenyek (pl 50km aki 6oras v. 100km-re keszul....6oras aki 12orasra keszul stb.)
-
stefyY
őstag
válasz Peterhappy #77247 üzenetére
Ne haragudj, csak nem akartam duplikálni.
Magam is átértékeltem sokmindent. Nem annyira biztos, hogy ilyeneket kell nekem futni.
Igyekszem rendet tenni majd a fejemben. Köszönöm."Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs