Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Megjelent a Nike Air Zoom Pegasus 40 [link]
130 dollár az ára.
Várós!
-
bandus
veterán
válasz Never79 #76052 üzenetére
Ezt tobb helyen is olvastam, de ez nevetseges erv, ha megnezel egy tipikus kenyai futopalyat azt hiszem kb 250 meter a pozitiv szintemelkedes, ez azert nem sok 42 km-en. Szoval ez most csak nem jott ossze, remelhetoleg fog meg dobogon allni. Azert respect, hogy befejezte es nem allt ki (bar erre valoszinuleg a szerzodesei is kiternek ).
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
norby_42
aktív tag
válasz Chuck Norris #76061 üzenetére
Most már nagyon populáris, régen még fürödtem is benne. Hideg...
Eat pasta, run fasta
-
stefyY
őstag
-
sherlock82
senior tag
válasz stefyY #76067 üzenetére
Igen, abból kiindulva hogy itthon top lista elején helyezkedünk el az elhízottak ranglistáján.
Változtatni mindenki tud ha akar, és itt nem kell jönni a szerencsés alkattal.
Szerencsés az, aki ott volt, ott van, ott lesz és tesz/tett is érte valamit. A szerencséért? Egy fenét szerencse ez! Nem lehet segíteni azon, aki már iskolásként is hízékony volt, ügyetlen volt és mozgás helyett Lolka – Bolkát nézett és két pofára tömte a zsíros kenyeret vagy chipset vagy mindkettőt. Tetejébe még lusta is volt. Általánosban már utálta a tornaórát, dohányzott, gimi elsőtől kezdve hetente kommersz piával rommá itta magát, rakta szét a lábait, ha épp úgy jött rá és hiába szerzett diplomát vagy más/egyéb tisztességes szakmát 25-30 éves korára egy roncs lett akinek beteg a teste beteg a lelke is.Bocs hogy meging kifakadtam... : (
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tomcica
Topikgazda
válasz sherlock82 #76068 üzenetére
Semmit ne aggodj,az ilyeneket felsorakoztatjuk,kivalasztjuk a legszebbet...az lesz az oltozo takaritnoje (ha le tudja tenni a cigit,mert utalom a szagat,es megerzodik az emberen,ha epp nem szivja akkor is)...a tobbit siman csak lebaxxuk a sziklarol...talan a zsirosabbjaikat bedaraljuk kutyakajanak
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
norby_42
aktív tag
Azért ilyen környezetbe belenőve (mert szinte csak ez van) nehéz más utat találni. Nekem szerencsém volt, az én baráti köröm túrázott
Eat pasta, run fasta
-
Hi!King
őstag
A gyerekkori részt ne keverjük a felnőttkori életmóddal, nagyon sokan éltek egészségtelenül gyerekként azért, mert a szülők rossz mintát adtak és az iskolai testnevelés is megtett mindent azért, hogy megutálják a testmozgást. Teljesen más, ha valaki felnőttként nem tesz magáért.
De a többivel egyetértek. A legdurvább az, hogy rengeteg huszonévesnél és kora harmincasnál látom, hogy ha valahová menni kell, 500 méterre is autóval indulnak, lépcső helyett 2 emeletre is lift, ha valahol valamiért 2 km-t gyalogolniuk kell, hisztiznek, és ők még az a korosztály, akik ha akarnák, alapból is tudnának mozogni, tehát ezeket a dolgokat lustaságból csinálják, de 10-15 év, és annyira elszoknak bármiféle mozgástól, hogy már nem is fognak tudni, ha mégis belekezdenek, a padlóról kell elindulniuk.
Egyébként a coach to 5k edzéstervek is érdekesek ebből a szempontból, hiszen normál esetben egy tizenévesnek le kellene tudnia kocognia megállás nélkül 5 km-t, és talán még viszonylag sokan képesek is rá, és ezután felnőttként ezt annak is meg kellene tudnia tartani, akinek nem hobbija a futás. Valójában akiket ebben az értelemben kezdőnek mondunk, nem kezdők, hanem egy leépült állapotból igyekeznek visszajönni, amiért amúgy full respect, mert a többség soha nem jut el idáig.
-
stefyY
őstag
2018-ban szakítottam cirka 3 év után egy voltommal. Közel 85 kg, mozgásszegény életmód, rendszertelen és gyorskajával tarkított étkezések. Akkoriban voltam tesómmal csak poénból egy szigetkörön, ő sokkal jobb formában volt nálam, 45 perc alatt értem talán körbe...
#76069 tomcica: Passzív dohányosként nőttem fel...ha meglátogatlak, csupa olyan ruhával teszem, amit előző nap vettem. Amúgy jogos. Az életben nem szoknék rá, nem is értem...
"a tobbit siman csak lebaxxuk a sziklarol...talan a zsirosabbjaikat bedaraljuk kutyakajanak""Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
SirRasor
addikt
Gyere a Vértóhoz!
Beszéltem már a mononononotonitásról?
Agony kell neked olyan gyorsan futni Ezért is szeretem a körpályát, mert sose unalmas a felhozatal. Nagyon ritkán van olyan, hogy 1 körig nem találkozok senkivel, de amúgy olyan feelingem van, mintha ismerősökkel kocognék
Edzésekből engem az LT-s futások fektetnek ki a legjobban. Ehhez képest a sprint se megterhelő. Tegnapi 44%-a Z5-ben...
Make Love not war!
-
tomcica
Topikgazda
válasz SirRasor #76073 üzenetére
Milyen furcsa,en meg a laktattolo edzeseket szeretem legjobban tegnap is 40kor a palyan (400m) fules be,audiomachine valoogatas ON,NB rebel cipo a labra...mire leertem a palyara (1500m) addig lekerult a rovidujju,igy felmeztelen robogtam 170bpm-en 64percet...utana polo vissza...totyoges a fuvon,majd a vegen 10x 100m repulo sprint felraznak. Ilyen utan hazaersz ugy erzed tied a vilag
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
válasz tomcica #76069 üzenetére
Én letudtam tenni a cigit... Már 11 éve nem szívom.
De a családban van aki helyettem is szívja...Ennek fényében nem csoda, ha a gyertya be van köpve.
Tegnap én is azt hittem enyém a világ, 10.85 km AVG 4:50/km 151 bpm 265 W 176 spm. Kicsit fújt a szél, én is a topik cipőben pörgettem. Zenében Phuture Noize szólt, emelem poharam!
Már amikor a repülő ment, mert egyébként még mindig alacsony a fordulat.
Ma csak lazázok, holnap már tényleg elkezdek edzeni. Mert ebből nem sok semmi lesz így...
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
margithid
veterán
Ez a futónadrág elég jó áron van, nem?
[link] -
bandus
veterán
cipő fetisisztákhoz szólnék, szeretnék valami cipőt a tempós futásokhoz majd, amit félmaratonra is felhúzhatok. nyilván a pegában is le lehet tolni, de én is szeretem a cipőket korábban voltak nike lunartempóim, lunaracer is (ez még megvan, de 10 évesen a csillapítása valószínűleg már nem az igazi ), mi most az ajánlott nike lépő ezen célra? én magam nem tudtam eldönteni a kínálatból, hogy streak fly, vagy zoom fly 5 (az elsőt próbáltam, az nem jött be)?
esetleg más márkából? bár nehezen tudok elképzelni egy adidast, vagy sauconyt a lábamon
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
xy.zsolt
őstag
16év bagó után 12éve váltottam vape-re.....semmi gondom ezzel...lásd pl vo2 max szint.
Fejlődő korban nem ittam nem cigiztem....csak 26évesen kezdtem. A piálás 16 éve nincs az életemben.....néha 1 sör vagy fröccs[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
sherlock82
senior tag
válasz xy.zsolt #76082 üzenetére
Én is ezt gondolom.
Lehet a környezetemben is többen azt mondják hogy elragadtatom magam, de idősebben ne akarjon már 20 évesnek látszani és főleg 20 évesek eredményét elérni és a vissza-visszatérő eü problémákra, sportsérülésekre ne csodálkozzon rá, hanem az okokat kutassa ki és nézzen előre, és csinálj és építse fel az alapokat. Na és persze ne szégyelljen kérdezni!
És ne edzésterveket írasson magának és/vagy töltsön le a nagyokosok gyűjtőhelyéről a zedzésonlájn oldalról, mert ahhoz inkább kell hülyének lenni, mint hozzáértőnek.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
bandus
veterán
válasz sherlock82 #76084 üzenetére
ne szegyelljen kerdezni vs. ne irasson edzestervet?
eleg nagy logikai ellentmondas, illetve latszik, hogy meg nem probaltad azt, hogy egy hozzaerto irja neked az edzeseidet az aktualis formad es celjaid alapjan"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
jimpo
senior tag
válasz stefyY #76081 üzenetére
Az egykori bestbuy New Balance FuelCell Rebel v2 is jó lenne. Ha talál olcsón... Vagy úgy egyáltalán.
Esetleg az utód Rebel v3, ami picit magasabb lett. De cserébe a csillapítása is jobb.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Hi!King
őstag
válasz xy.zsolt #76082 üzenetére
Igaz, de a később mozogni fog az 100%-ban rajta múlik, a gyerekkori részben meg a szülők, iskola szerepe óriási.
Egyébként egészség szempontjából nagyon sokat tehet magáért az is, aki nem mozgott gyerekkorában, nyilván futásban lesz egy behozhatatlan lemaradása, mert kiélezve máshol lesznek a határai mint annak, aki sportolt gyerekkorában. De nem úgy, hogy ne lenne érdemes edzenie.
-
sherlock82
senior tag
válasz bandus #76085 üzenetére
De , csak ha kb soha nem sportolt és ő éppen félmaratont akar futni mert szerinte arra mindenki képes bele fog nyomorodni mert a szervezete nincs hozzá szokva a sporthoz és a mozgáshoz és elmegyek a kedve az egészhez. Ezért kell az alapoktól kezdni. Szerintem.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
xy.zsolt
őstag
Tomcica....mivel 1 héttel ezelőttig sosem mértem HR-t ezért a pontos zónáimmal sem vagyok képben. Az eddig mért max HR-em 183 (lehet több is lesz ha arra törekszem ), a nyugalmi 45....számoljunk ezekkel. Kiosztanád nekem Z1-Z5 ig (max-ig)?
A Garmin szerint még most is túl nagy hatásfokkal edzek , ezért kéne változtatnom, de jó lenne tudnom a zóna adatokat.[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #76079 üzenetére
Streakfly volt a kezemben,aaaaz nagyon jo cipo persze fel vese aron kinaljak,annyiert sok.
New Balance Rebel 2 a best-buy...epp keszletsopres volt,lehet mar nincs. Abban is van lap,muanyag.
Asics Magic Speed van felenk jo aron,van akinek az kemeny.
Adidas vonalon a best-buy edzocipo,melyben versenyezni is lehet a SL 20.3 hugye-xare dobaltak par hete felenk,nekem bejott. Az uj SL is igeretes
Asics Novablast 2 szokott meg lenni keszletsopresen,az puha,csillapit,de rettentoen rugalmas (NB Rebel hasonlo,csak kisebb talppal) az is igazi mindenes,lesz akinek szinte tul puha.
Brook Hyperion Tempo (ez olyan mint anno a Nike Pega Turbo 1) jofeleThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #76090 üzenetére
Nezd csak,mi igy osztjuk:
<60% zona 1 regeneralo
60-75% zona 2 alapozo,aerob szintentarto
75-85% zona 3 szurke zona (ideig-oraig lehet itt meg tempocskazni,de evekig nem itt epitgetunk...szoktuk haszalni hosszu futasnal a 75-80%-os reszt az edzes tulso felen,na ott abban az anyagcsere allapotban mar nem szurke zona )
85-93% zona 4 tempo,LT tolo,LT fenntarto
93%+ zona 5 FM-tol gyorsabb versenypulzusSima kifutott max pulzusbol szamoljuk,nem a HRR (pulzus rezervabol),szoval nem Karvonen formulaval.
-
Studi
veterán
válasz bandus #76079 üzenetére
Ha Nike, akkor ezt a táblát szoktam böngészésre javasolni. Nagyjából jól mutatja, hogy mi mire való. Hozzá a video. Érdemes még böngészni a Run FAQ videoi között, pár márkáról van hasonló összefoglalásuk. Nyilván az épp elérhető generációk változnak, de a funkciók azért nagyjából maradnak.
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #76092 üzenetére
Egy ilyen egyszeru rotacioval is tudsz mar szepen epitkezni:
1db edzes 85%-on 60-70perc (+bemelegites/kifutas)
1db edzes 60%-on 60-90perc (edzes vegen 10db repulo gyorsito)
1db edzes 75%-on 60-90perc
1db edzes 60%-on 60-90perc (edzes vegen 10db par masodperces emelkedo sprint)KISS - keep it stupidly simple
-
danielsz
tag
Egy hét kihagyás után múlt héten már ment 51 km 5 futásból, szóval szerintem kijelenthető, hogy helyrejött a bokám. Hardcore tereppel még várok Már az első után, múlt hétfőn úgy nézett ki, hogy itt nincsen nagy probléma, azon felbuzdulva be is neveztem gyorsan Borvidék 15-re (jövő szombaton lesz). Ott "csak" 370 m a szintemelkedés. Jó lenne az 5 perc/km átlaghoz minél közelebb kerülni, az átlag 10%-os emelkedőkön nem könnyű csapatni
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest