- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Don't Panic
senior tag
[link] XENNS Mangird Top Pro
Ha ez így folytatódik nehéz döntés lesz mi kerül majd a fa alá -
Interceptor
addikt
Hello,
Az olcsóbb szegmensből keresek type-c(usb-c) csatlakozós fülhallgatót. Otthon túl sokat nem fogom használni, inkább utazás közben az is ritkábban fordul elő.
- Legfontosabb, hogy megszabjuk a stílust, hogy milyen irányzat, amit a leginkább hallgatunk, ha vegyes, akkor legalább pár műfaj felsorolásával segítsétek a tanácsadóitokat.
Mostanában inkább progressive trance, néha psytrance, goatrance, viszont totál más műfajokat is hallgatok néha.- Magyarországi rendelés jöhet csak szóba vagy külföldről is hajlandó vagy beszerezni?
Magyarország.- Milyen árban gondolkozunk?
Jó lenne 10k alatt maradni.- Milyen kialakítást keresünk?
a, In-ear/IEM (hallójáratba helyezhető), esetleg Earbud (fülkagylóba ültethető) fülhallgatót.
Legyen in-ear.b, Milyen kábelvezetésű fülest keresünk, fül felett átvezethető, vagy hagyományos megoldásút.
Hagyományos.c, Normális kialakítás, vagy nyak mögött elvezethető kábel.
Normálisd, Van-e szükségünk mikrofonra, vagy távirányítóra? A mikrofon nélküli fülhallgatók minden eszközzel jól szoktak működni, de mikrofonos/távirányítós esetén figyelni kell a választásnál a bekötés polaritására, illetve a készülékek kompatibilitására. Egyes lejátszók, telefonok nem szeretik a fordított/normál polaritásúakat.
Nincs.- Ha pontos elképzeléseink vannak, akkor jöhetnek az egyéb kívánságok, mint például kinézet, azon belül is a szín, anyaghasználat, vagy speciális célokra való kialakítás, mint például a sportolás közbeni használat.
Fekete, maradjon a szilikon illeszték és semmi speciális felhasználás nem lesz.Köszi!
-
BDave
őstag
Aki iPhone-nal használ vezetékes fülest, az pontosan melyik átalakítót használja?
-
stellaz
veterán
válasz
laleeee #94809 üzenetére
szerintem a Lidlis készletemben van ilyen kicsike is és jó minőségű is, érdemes megnézni
de szerintem még valamelyik bitkészletembe is volt ilyen picikéből több méret is
ha jól látom a képet kinagyítva, ebben is 1,5-ös a legkisebb [link], lehet, hogy a tiéd is ekkora
De itt is van egy rakás féle, akár 1 mm-es is [link], szóval egy szerszám boltban is biztosan kapsz.
-
Interceptor
addikt
Hello,
Keresek az olcsóbb szegmensből usb-c csatlakozós fülhallgatót, jó lenne ha valamivel szélesebb dinamika tartományban tudna szólni. kb ennyit értek hozzá, lehet itt is rossz úton járok
Az olcsóbb szegmensben is kihallottam eddig a különbséget, kerülném a nagyon műanyag hangzást, gondolok itt a pár ezer forintos megoldásokra. 10k alatt meg lehet még manapság oldani? Köszi a választ.
-
-NoVa-
addikt
válasz
laleeee #94804 üzenetére
Nem dísz az, a kábelt fogja meg picit stabilabbra. Kitekered (nem elveszteni!), utána megfogod fogóval a jack-et (valami gumis alátéttel, hogy ne sérüljön), nem roppantod össze, de lecsavarozod a fekete hengert róla. Ha sikerül a ragasztót engedésre bírni, kész is vagy. Jó esetben nincs kiöntve ragasztóval a belseje.
-
btraven
őstag
válasz
Atomizer #94798 üzenetére
EDM-re biztosan, az valami elképesztően jó. Nekem ilyen válogatásom van mint például [link]
Ilyen éneklős/szintis betétek vannak, aztán csak néha beindul a dob+basszus. Egészen jópofa ahogy magas orientált az egész, de amikor bejön a dob, az meg olyan ütősen dübörög.
Mondjuk a női vokál a QKZ MDR-en szebb. De hát a QKZ abban verhetetlen. Én egyénként mindig utáltam a női éneket, mert mindig csak tévén/rádión hallottam (véletlenül) pocsék minőségben. De kérem nagyon is szépen tudnak énekelni amióta QKZ meg Yuandao van.Még érdekes hogy a Yuandao Pro-t csak beteszem a fülembe és kész. Ha igazgatom meg nyomom a fülemhez akkor inkább rosszabb lesz. Vagy még nem találtam jobb pozíciót, majd kutatom.
Ja meg még bejáratva sincs. Csak első benyomások.
Progresszív rock király Vido-t nem tudja megverni.
Klasszikus zenére eléggé "semmi különös" volt.Jó volt: Metallica, black metal.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
-NoVa- #94794 üzenetére
pontosabb basszus, kiemeltebb felső-közép magas, szétdobottabb sztereó. Ez 8 szó sajnos
Általánosságban viszont mindez ízlés kérdése. Az E80 nagyon érzékeny az illesztékekre, most egy basszus felfújós van rajta, ami értelemszerűen valamit elken a magasakból. Cserébe sokkal kényelmesebb, mint a kiegyenlítettebb hangzású, extra nagylukú tip. Illetve továbbra is azt gondolom, hogy a belépő kategóriában azért a kb 12-14 rugóért, amennyiért a hivatalos oldalon adják, ez egy nagyon-nagyon korrekt kis bigyó.
Az urbánfán kisebb fülkagylóban sokkal kényelmesebb, jobban izolál, a hangzása eléggé más, de mint írtam, ízlés dolga. Az biztos, hogy nem fújja fel a basszust (asszem valami hibrid tippel kaptam Novától. Belül kemény, kívül szilikon).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
-NoVa- #94794 üzenetére
Ahhoz előbb össze kéne hallgatnom őket!
Ráadásul ahogy mondtad az urbán fan össze-vissza változtatott sok mindent a cuccon menet közben. Akkor mihez hasonlítsak? Amit tőled kaptam egy jó széria, aszondod. Ha meg más gagyibbat szerzett be, ott változik a leányzó fekvése rögvest.. -
-NoVa-
addikt
válasz
RetepNyaraB #94790 üzenetére
Aztán 5 szóban hová raknád az UrbanFun YBS-ISS014-et (könnyen megjegyezhető név) az E80-hoz viszonyítva?
-
Newbie9
kezdő
Sziasztok!
a) Earbud - IEM szerű fülhallgatót keresek, 10E-s árkategóriában.
Vegyes irányzat, nem 'basshead' zenére és hanghívásokra használnám.
Külföldi rendelés is játszik.
Kiegyenlítettség és trapabíróság lenne fontos.b) Mindkét kábelvezetés megfelel
c) Normális kialakítás
d) Mikrofon jó kellene, de a távirányító se ártana
Eddig a Tangzu Wan’er S.G., Moodrop Chu II , és a Tangzu Princess Changle keltették fel a figyelmem.
A Princess Changle-t állítólag nehéz/nehezebb meghajtani, szóval így többnyire telefonhoz Waner és Chu 2 között vacilálok.Köszönöm!
-
válasz
RetepNyaraB #94790 üzenetére
Azért többre számítottam...de akkor ez ennyit bírt...
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
MaxxDamage #94788 üzenetére
Igazi minőségbiztosítás! Az enyém egy hónapja lett ugyanilyen. Körbetekertem szigszalaggal. Legalább jó ronda lett
-
-NoVa-
addikt
válasz
MaxxDamage #94788 üzenetére
-
Van egy kis gondom.
Állásába tönkre ment, elszakadt a kábel szigetelés.
Mit ajánlott vele csinálni? SM E80 -
-NoVa-
addikt
"No elkészült a frissített fekete....többé nem csinálok feketét, rettenetes procedóra mert nem szárad a fekete festék..."
Az apró részletek, amik első felszínes ránézésre fel sem tűnnek az embernek, de jobban odafigyelve megfelelő fényben pont az ecsetvonások szép textúráival lesz teljes az egész. Pont az a kicsit több, és tisztább magas kellett, hogy szinergiában legyen a legfinomabb, vékony és súlytalan japán (made in germany
) draútommal, pont az a picit kisebb, és számomra kényelmesebb formájú ház kellett, hogy mélyen és laposan üljön be a fülembe. Egyenként nézve apróságok, elsiklik felette az ember, de így egyben mintha nekem lett volna tervezve.
Persze a fizikai korlátok keretein belül. Míg a Beyer 11mm-es dinamikus drivere szépen beül a hallójárat kijáratába, és annyira mélyen és laposan megül, hogy simán oldalra fekszem benne párnán, ez azért kitölti a külső fülem teljesen. Elvittem Tulkuhoz összehasonlításképp a Mangird Tea-t, ami szintén 7 driver extrém kis helyre zsúfolva, nagyon, nagyon hasonló lett formára, méretre. Ennyi drivert ekkorában dícséretes munka összezsúfolni, anno a Mangird szívott is, mert a csatlakozó már alig fért el, a forrasztások aprók és gyengék lettek, aztán pár kört futottam a garanciáztatással, mire egy stabil tartós jó példányom lett. Itt ettől nem félek.
És hát a hang. Amit már az elődmodellben is imádtam, korrekt, őszinte, tiszta, minden túlzást, mesterségességet nélkülözően valós. Persze a lehetőségeken belül, azaz a feszes, telt mélyei nem olyan áthatóak, mint egy dinamikusé, ugyanakkor annyira tiszta, és gazdagon textúrázott az a basszus, hogy utána a Beyer is mosottabbnak hat a finom túlzásaival. Utóbbi igazán halk zenehallgatásnál áll össze jobban, ahol az armatúrás komoly dinamikai lehetőségek nélkül már ellaposodik, míg a Xelento túlzásai inkább helyre simulnak, az a hangerő emelésével válik egy idő után sokká, a szórakoztató átható basszusa át tud billenni fárasztóvá.
Szintén hozzátartozik, hogy a Beyer tágasabbnak, nagyobbnak ábrázol mindent. Modern zenéknél, elektronikusnál, rocknál, metálnál jobb, akusztikus, szimfonikus dolgoknál kevésbé átélhető, mint a G7-ek. Összességében elég hasonlóak tonalitásban, ezek az apró tálalásbeli eltérések mégis óriási különbségeket jelentenek.
Azaz a Beyerdynamic Xelento gen 2 egy kifogástalanul minőségi szórakoztató ékszer, lenyűgöz, megunhatatlan, imádom. A G7 mk2 pedig a legvalóságosabb előadást megvalósító IEM a rengeteg közül, amit hallottam. Vékony hajszálnyival megelőzve az mk1-et, bravo. Megint egy remekmű, Tulku felmérhetetlen tapasztalattal érti, érzi a zene lényegét. És akkor ne is emlegessem a hangfalas nagycsöves dolgokat, ahol minden egyes hang megszólalásából hetekig emésztendő üllepíthető élményt gyűjtöttem. Köszönöm a lehetőséget!
Metáltól a synthwaveig, 100+ éves blues gramofonfelvételektől nagyzenekarig mindent is elővettem két nap alatt, nem lehet megunni...
-
pruzsi
őstag
Igaz elnéztem a topicot bocsi
Az nem lenne megfelelő mert mindenbe is bele akadhat még ha ruha alatt is van extra zavaró tényező lenne .
Ez elég barátinak tunik [kép]
-
xabolcs
őstag
válasz
pruzsi #94784 üzenetére
Ha mar ide vezetett a sors keze, inkabb valami cserelheto vezetekest vegyel!
A TWS-eknek van sajat topikja, de nem hiszem, hogy barmelyik tudna 24 orat toltes nelkul.
Ami nekem van nyakbaakaszthato, az elbir ket muszakot (de a vegere mar nagyon zavaro tud lenni). -
pruzsi
őstag
Sziasztok.
Szeretnék egy vezeték nélküli fülhallgatót venni max 15 ezer Ft ig mennek el, valószínű csak egy fülben lenne meló közben vagy alváshoz mindkettőben , megnyugtató madár hangokat/ természet hangajaihoz kellene csak, 24 órát ha kibír az jó lenne legalább
Pl [link]
Android telefonhoz. Sajnos sok a feszültség mostanában és ezt tanácsolták hogy próbáljam ki.
Sose volt ilyenem így 0 tapasztalat , gyerek korban a retro vezetékes kerek volt csak.
Köszönöm -
btraven
őstag
Azért van kivétel. YT reviewer kapja az ingyen termékmintát, aztán lehordja a sárga földig. Monndrop Pavane [link] Lehet soha többé nem kap többet?
-
btraven
őstag
Van Youtube videó vagy leírás a tuning folyamatáról?
-
Remus389
veterán
Rég nem jártam errefelé, de hamarosan visszatérek.
-
Pocak89
senior tag
Ha esetleg valaki 2core kábelt keresne, akkor ezt a Nici HiFi-20-t ajánlani tudom. [link]
Az opciók közt nincs recessed 2pin, de külön kérésre megcsinálják.
-
btraven
őstag
válasz
chubii #94770 üzenetére
Én most 23 mm-es szivaccsal használom a Kbear Stellart. Nekem ennek is szerethető hangja van. Szerencsés fülesbarát fülem van.
Ilyeneket fogok venni már [link] hátha találok már egyet ami rosszul szól.Mint anno a Sony IEM.
Ez nagyon érdekes, amikor fejhallgatót keresgéltem és sok boltban jártam meghallgatásra, akkor csak rossz fejhallgatókat hallottam. Például HD599, annak olyan semmilyen hangja volt. Persze lehet nem volt bejáratva, akkor szedték ki a dobozából. De a többi se volt meggyőző. HD600 volt csak jó. Meg egy Sony ExtraBass - de annak csak a mélye, az szenzációs volt, kár hogy a többi hang meg borzalmas.Ezért szól minden füles másképp, nem igazán van középen a kivágás
-
btraven
őstag
Igazi flathead-es koktélja
-
Tudom kicsit offtopic, de fülesvásárláshoz kapcsolódik
. Hifigo-ra lehet szerezni valamilyen kedvezménykódot? Ha igen ti honnan szoktatok?
-
chubii
senior tag
válasz
btraven #94768 üzenetére
Az én Kbear Stellarom egyenesen szörnyű... már kezdem azt hinni hibás darabot kaphattam, ilyen gagyi dobozhangot nem nagyon hallottam. Mondjuk megérkezése óta kontaktos kicsit a kábele, szóval félig igaz is
Adtam neki több esélyt is, járattam órákat hátha javul valamit, de nem hozott változást.
Én most nagyot álmodtam és megvettem a korábban említett Rikubuds GAS3-at. Egyelőre ismerkedek vele, hallgatom.... határozott vélemény még nem alakult ki róla.
-
btraven
őstag
válasz
gelbelex #94763 üzenetére
Nálam nincs rangsor. Eleve váltogatom a füleseket. Aztán megy az élményvadászat, melyik lemez melyik fülessel szól szenzációsan. Egyedül a Kbear Stellar lóg ki a sorból, nem rossz, de nála nem volt még ilyen élmény hogy hű de jó erre vagy arra a zenére.
Például most a D08 megy: Human Waste brutal death metal. Olyan tónusa van a gitároknak, szenzációs. -
Atomizer
tag
válasz
gelbelex #94765 üzenetére
Köszi! Kedvet csináltál a JZ32-höz, csak egyszer megfogadtam, hogy mmcx csatlakozót többet nem veszek.
Tegnap impulzív vásároltam egy BA driveres IEM-et innen az apróról, abszolút kíváncsiságból, mert nagyon ajánlják hangszeres vokálos zenére, szal most elköltöttem az ehavi zsebpénzt.
-
gelbelex
őstag
válasz
gelbelex #94762 üzenetére
A JM20 Max-on próbálva nekem nem előrelépés a Rozmár az Iris2-höz képest. Kicsit jobb tere van, de kevesebb a magas és a férfitenor messzebbről szól...
A Rozmár áránál csak picit több a JZ32, amit sokkal jobbnak tartok (ld. előző hozzászólásom), kevesebb mélye ellenére is. -
gelbelex
őstag
Fengru JZ32 Black 32 Beryllium:
A Diy Tingo TC200 hangja alapján azt gondoltam, adok a JZ-nek esélyt.
A csomagból kivéve nagyjából a TC200 szintjét hozta. Nyers, kissé zavaros magasak, kevés mély, kevés részlet. Kábé 80 óra járatás után kezdtem hallgatni, bő 100 óra után egy másik kategória lett.
Megfelelő fülbehelyezéssel (a hallójárat felé, kicsit lefele és kicsit előre irányítva) jó hangkarakter és szép hangszínek, dinamika, nekem elég mély (másnak lehet kevés) és magas (másnak lehet sok..), tiszta közepek, vokálok szépen előtérben (nem függöny mögül, dobozból vagy távolabbról), de sosem harsányan.
És amit igazán szeretek benne: Megfelelő (-en rögzített, kevert, masterelt, mittomén) zenével van széles színpad, mélységgel és helyiségméret-érzettel, ezeken belül jó pozícionálás, és jó szeparáció.
Olyan szépen elém/körém rakja az operaházat a La Cenerentola Decca-s (1993, C. Bartoli - Spotify Premium) felvételén, hogy az állam keresem. Hallom a kórust messze a színpad hátulján, érzem amikor az énekes elfordul a közönségtől és hátrébb sétál a színpadon, és közben szólnak a hangszerek halkan-hangosabban, tisztán és szépen a különböző irányokból. Ülök az első sorban, és belefeledkezem. Pazar.
Vagy a The World of The Organ (Simon Preston - szintén Decca :-)) felvételén, nem előttem szól a zene (mint az Iris 2.0 v. a Rosemary esetében), hanem körülöttem. Hajam leteszem.
A nagyon zsúfolt és/vagy rosszul kevert zenékre (amikor egy pozícióba kevernek ill. egybeeffekteznek több szólamot (?)) megharagszik és elgyengül, de az erényeiért és az áráért cserébe vidáman elnézem neki. :-D
Mert... jó vele zenét hallgatni. És ha valami nem szól tetszően rajta, sebaj, majd a következő zenémmel jó lesz. Hallgattam rajta jól szóló elektronikust, akusztikust, jazzt, operát, templomi orgonát...Egy JCally JM20 Max-szal hallgatom. (Amiről még kevés vélemény van. A sima JM20-at nagyon jónak mérte az ASR, a Max-ot pedig egyvalaki a simával azonos hangúnak írta. Amúgy a JM20 Max mély/magas extension, és térleképezés tekintetében nem nagyon, de érezhető mértékben jobb, mint a Fiio KA11. Legalábbis a JZ32-vel ezt mutatták. :-))
Még jobb forrással, balanced kábellel, hi-res zenével nyilván még jobb lenne.Fengru JZ32 Black 32 Beryllium:
https://www.aliexpress.com/item/1005007901024991.html,
https://aliexpress.com/item/1005007087711914.html
Fengru Rouge kábel (a fülhurok merevítését levágtam):
https://www.aliexpress.com/item/1005008278188968.html
( Egy tiszta rézkábelen még gondolkozom... )
JM20 Max:
https://www.aliexpress.com/item/1005007585227709.htmlAz egész szett ~70$ volt, nekem nagyon megérte. Egy komplett lánc egy kábelnyi méretben, telefonra rádug, hallgat, örül..
Nem gondoltam, hogy ennyit kapok ennyiért. Elégedett vagyok. -
btraven
őstag
válasz
btraven #94640 üzenetére
Ez a két flathead [link] [link] ugyanaz lenne? Találtam olyan helyet ahol Yuandao Second Generation Pro néven hirdetik. De leírás szerint az egyik PEEK+PU membrános a másik meg PET. Az érzékenység leírás meg vicc, egyik helyen 113dB a másikon 118dB, a csomagon meg 115 + - 3dB. Hát végülis mindegyik belefér a tűrésbe
-
Tulku
veterán
No elkészült a frissített fekete....többé nem csinálok feketét, rettenetes procedóra mert nem szárad a fekete festék...
Frissebb, több magassal és középmagassal, de majd a nagyérdemű eldönti...rég hallottam fülest....de nekem bejön.
Tesztkészülék egy Cayin N8 és egy 70 éves Litze huzal...de majd AresII-vel is ráhallgatok...a forza-t felszabdaltam, mert nekem középhang volt, mondjuk azt nagyon tudta...
Ha egyszer tudnék szerezni Kondo VZ-t vagy 120 centit azt kibelezném és megérkeznék...de sajna a méteres is 450 ezer, így majd valamilyen más ezüst után nézek...
Tervben van a belső kábeezést a szokvány Litze helyett 70 éves litzére cserélni...a kerámia kondikat felváltotta ismét a tantál...jobb a hang tőle...
Mára ennyi...gyászoljunk -
Don't Panic
senior tag
Hello, hallott valaki már ilyen meghajtót? bioceramic dynamic driver?
-
Tulku
veterán
válasz
pulutodurumo #94753 üzenetére
Díszdobozos....Limited edition...
De persze: nem, nem....nem ebből élek, csak Nova terjeszti a kórt, így megkeresnek többen...nem tudom....talán küldetéstudat (jajj de szép ez így....rakjuk be leírásba Kemcso szan )
PS: Novaval még számolok....a jövőben ő kapja az új dolgokat...hadd dolgozzon...hallgatni arany...ugye? -
Tulku
veterán
válasz
btraven #94748 üzenetére
Rendkívül kevéssé tér el...kissé kevesebb mély lesz a zárt faceplate-tel.
Gianni85: Ventnek vannak egyéb hibái is, azon kívül hogy rendkívül egyedien kell hangolni....tehát mélyben és küzépmélyben rengeteget kienged a nyílás....nyilván lehet hangolni damperrel, de egy Apex modul lenne jó, ami annyira megdrágítja, hogy nem venné meg senki...
Nézzetek meg egy 64 audio 6-8 armatúrás fülest...nem olcsó... -
gianni85
veterán
Az szuper. Na az se volt kényelmetlen ami most novánál van, csak kicsit hülyén állt a fülemben. Meg azért írtam a venting-et, mert pár óra után be kellett iktatnom kis szüneteket.
Mondjuk most kiestem… tök jól elvoltam egy airpods-szal, de jött a hifibogár, kipróbáltam majd egy tucat újabb cuccot és kiszálltam negyed misi mínusszal és egy custom art go one-nalEnnyi erővel lehetett volna G7 is… az nyilván egy másik szint
-
Tulku
veterán
válasz
Kammerer2 #94742 üzenetére
Ez az illesztékes (tip) kényszer mérés...feljebb van az...kb 9khz-tól esik...de te ezt nem érzed...
Illetve a mikrofonoknál 10 khz fölött nem igazán van értelme a mérést figyelembe venni...a pressure field B&K mikrofonomnál is van 10-12 khz között beesés...de ismételm, ne azt nézd... -
fenyvesik
csendes tag
Van olyan Szeged környéki fórumtárs akinél a Tulku féle G7 meghallgatható. Nova rendkívül segítőkész és profi, de valszeg hamarabb ki lehetne próbalnom a referencia IEM-et ablakóhelyemhez közelebb.
Habár a célért bármit, Pest csak egy ugrásés Nova forrás gyűjteménye sem lehet hétköznapi.
-
btraven
őstag
Érdemes venni Yincrow X6-ot? Most "csak" 12.44$. Az nem mindenkinek kötelező budget flathead?
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94730 üzenetére
Mikor jottok? Most zsufi van mindenutt. Osztrakoknak az egesz het, olaszoknak a jovo het valami unnep - meg a csillaron is lognak.
Raadasul a husvet most a katolikusoknal es az ortodoxoknal is ugyanarra esik, igy meg sokkal zsufoltabb.Az ido felemas. Ma reggel 22 fok volt. Aztan esett nemi szaharai homokos eso - minden auto ugy nez ki, mint amit lehanytak. (az enyem garazsban volt, megmenekult.)
-
Remus389
veterán
válasz
FőDudu #94722 üzenetére
Mindenkinek milyen szép, modern laptopja van.
Nekem retro laptop-om van, Linux-szal.
Jól szól amúgy szerintem, bár összehasonlítási alapom nincs egy korszerű macbook-hoz, de egy iPhone lightning-jack átalakítóhoz képest nincs lemaradva minőségben.Színben viszont jól passzol hozzá a RubyCat
-
-NoVa-
addikt
válasz
FőDudu #94728 üzenetére
Egyszerűsödünk, na. Mutass egy Total Commander vásárlót, én leszek a legjobban meglepődve. A másik platformon meg simán van Forklift licenszem, meg Adobe Lightroom előfizum, más kultúra.
Én azért nem egyszerűsítem túl a dolgokat, egy szett nyitott és egy szett zárt drótosból és wirelessből már kb lefedi a világot
Elvileg útba fogsz esni kutyasétáltatás közben, vigyek valami hallgatózós érdekesebbet?
-
FőDudu
veterán
Cseles. De ha mukodik, ahogyan szeretnem, akkor majd kifizetem. Almas vilagban ugy tunik ez a modi.
(ma jott egy iPhone 16 pro - arra azert nem koltozok a 15Pro-tol mert nincs kedvem a banka eljarkalni az appot atrakni. Azt elore megmondtak, hogy csak szemelyesen lehet aktivalni, se telefonon se migralassal nem megy majd.)
Igy koltozes helyett megkapja a nejem. Szerintem nagy ugras lesz a P30Pro utan az almas okoszisztema neki....
-
válasz
PR0JECTNR56 #94716 üzenetére
Köszi a tippet.
-
-NoVa-
addikt
válasz
FőDudu #94724 üzenetére
UTM -et nézd meg, stabil és ingyenes. Van egy ARM W11 telepítésem, meg egy ARM Ubuntu, mindkettő stabil.
Az asztalon meg a Yinman megy a legtöbbet. Szintén kényelmi okból, annyira könnyű, és a hangjába sem lehet belekötni. Tudok jobb, érzelemdúsabb/átélhetőbb vokált hangolni, de jobb basszust, azt nem.
Hosszú chifi körút végén ez a kézműves kínai tákolmány maradt. Meg forrásból az iBasso DC Elite. Minden más Japán, Koreai, Német, vagy Amerikai.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94723 üzenetére
A regieket nem nagyon ismerem, ez a kijlezo elvileg 1000 nites fenyerot csinal SDR modban. Az meg eleg akar a nappal szemben is - mar az 500 nites matt is jo volt.
Ha most siamn ele elltam, akkor mar semmi tukrozodes nem volt - a fenyero siman eleg volt a kijelzo olvasasahoz. Nejem epp kerteszkedet, 5-6 meterrol is siman latta.
Az ARM-es W11 parszor mar dobott kekhalalos reboot-ot, nem tokeletes ez meg. Foleg letoltes kozben. Lehet a Vmware a hibas. Maradok a tavoli ablakban stabilan futo windows verzioknal.
Fules temaban: nekem kenyelmes az Airpods - igaz en sosem piszkalom a szaran levo kezelo szerveket. Telefon/laptop ugyis keznel van. Azon egyszerubb hangerot allitani vagy hivast felvenni.
Jatekra ott az Iris Ancestor a DAC-ba dugva a Razeren - a tobbit elo sem veszem. Szereztem egy szep nuanyag koffert - valami speci Siemens mero cucc doboza volt - mar csak a szivacsaba kell fakkokat vagnom es mehet a tobbi a taroloba.
Kutya jatszani szeretne, cuki amikor igy hozza az aktuais plussuket.
-
-NoVa-
addikt
válasz
FőDudu #94722 üzenetére
Ha nem direkt napsütésben vagyok, avagy nyári déli hőhullámban, teljesen jó (azaz postprocessben kellett olvashatatlanná tenni). Nem sokminden változott az M1 MBP óta, képminőség, hangminőség kb ugyanaz, egyelőre nem érzem azt sem elavultnak. Végtelen akkuidő, és tartósság. Én nem szeretem az AirPods formáját, a Bose Ultra Open adja a zenei aláfestést jól.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #94721 üzenetére
Amugy siman lehet latni amit kell. Persze, tukrozodik, de azert itt mar eleg a fenyero.
Kerti asztalra raktam, nap eppen sutott - de amugy kisse felhos volt.
Ha ezen javit a folia, akkor megeri. De igy sem rossz.Majd elo veszem a matt Thinkpadet melle ami 500 nites kulteri kijelzos.
Aztan lehet osszehasonlitani. Persze az nem kalibralt, meg annal a szinhusegrol meg szo sem volt akkoriban. (mondjuk en se a szinhusege miatt vettem a gepet - se nem fotozok, se nem videozok.) -
FőDudu
veterán
Rendeltem ilyet az uj gepre - meglatjuk mit muvel a nem nano texturas kijelzon.
Max lehuzom es kihajitom. -
FőDudu
veterán
válasz
btraven #94715 üzenetére
Beujitottam egy uj M4 Macbook Pro-t.
Azota semmi mast nem hallgatok. Mar maga a gep beepitett hangszoroi is szenzaciosak, siman elmennek atlagos celra, de az Airpods Pro2 integracioval a tobbi fules oka fogyott lett. Ez kicsi, megy amirol epp szol a zene (legyen az iPhone vagy laptop), keznel van, rohadt kenyelmes, van zajszures vagy epp transzparencia az adott helyzethez illoen.
Szol, ahogy nekem tetszik. Pedig elvileg ez meg tudna hajtani nagyobb impedancias fuleseket is. De nincs szivem bele dugni semelyiket.
Konzumidiota lettem... es meg elvezem is.
(Ezen nehezebb ugy az EQ-zas, meg nem mentem utana. Majd ha lesz idom.)
(ha meg tudom vele etetni a Traceless es a tobbi fulesem parametrikus eq adatait, akkor majd hasznalom azokat is) -
PR0JECTNR56
addikt
Jellemzően a gyártóval kell kommunikálni, hogy melyik szériaszámtól kezdődő terméktől kezdve javították ezt, illetve azt megkérdezni tőlük, hogy ha attól korábbi szériaszámú terméket veszel hazai forgalmazótól (jelen esetben az Audiocentrum) akkor is ugyanezek a cseregaranciális kondíciók vonatkoznak rá.
-
btraven
őstag
Én most megint előszedtem a Traceless-t. Brutális milyen jó technical death metal-lal. De az Omega Időrabló is nagy élmény vele. 23 mm-es szivaccsal. Néha olyan jó pozícióba kerül a füles. Csak ilyenkor nem merem mozgatni a fejemet vagy az állkapcsomat mert elmegy a jó hang
Sajnos kifogytak az alin a 2-6 dolláros fülesek. Nem tudok már mit venni, mindent megvettem. -
Sziasztok,
egy kedves ismerősöm szeretne egy Meze Alba-t vásárolni. Lehetett olvasni itt-ott, hogy a kezdeti daraboknál lepattoghatott a festés a fém házról, melyet később javítottak. Ebből fakadóan érdemesebb lehet a Meze honlapjáról rendelni, vagy vélhetőleg már az Audiocentrumnál is az újabb batch kapható? -
btraven
őstag
Rá lehet tenni a szilikongyűrűt a szivacsra is? [link]
-
btraven
őstag
Flathead Audio FH-01 [link]
Most ez megy, AWSMDanny is már videózta.
The FH-01 offers stylish design - miért úgy néz ki mint a többi tucat MX500 shelles flathead. -
Wialex666
csendes tag
válasz
gianni85 #94708 üzenetére
Hétfőn érkezett meg hozzám egy Performer 5+2, de van a háznál egy Explorer is.
Csak jót tudok írni az 5+2-ről, előre lépés a legtöbb fronton az Explorer-hez képest, bár a kék versenyző is casual listening-re teljesen kielégítő.
Baromi kényelmes, bár az Explorer egy fokkal jobb ilyen téren, mert az 5+2-nek elég dundi a vetőcsöve/fúvókája, így sokat kellett tip rollingolni, főleg méret ügyileg, mire jó lett. (Minden IEM-emre M-es méretű Dunu S&S tip-et használok, ehhez XL-es(!) méret kell, hogy a kívánt hangot és kényelmet eléjrem. L-es mérettel jó a hang, de a kényelem már nem 100-as, M-es és S-es mérettel nálam úgy elszökik a Bass, mintha a driver-ek feladták volna a harcot.)
A név ne tévesszen meg senkit, nagyon jó hangú és kényelmes cuccok, egyedüli gyenge pontjuk a gyári kiegészítők, na azok instant cserére szorulnak.
-
válasz
-NoVa- #94702 üzenetére
Van egy új versenyző is, érdemes lehet beleugrani?
AFUL PolarNight - Akros
AFUL PolarNight / Polar Night 15.4mm Dynamic Driver Earbuds — HiFiGo -
stellaz
veterán
Etymotic er3se-re visszakerült a szivacsok helyett a tripla szoknyás harang és bár kevésbé izolál, kicsit kevesebb a mély, de cserébe szeparáltabb mély és közép tartomány.
Újra és újra rá kell jönnöm, mennyire fasza ez a füles. -
-NoVa-
addikt
Hazai boltokból FiiO FF3s, ha nagyon jó forrásod van, FF5. Mindkettőnek akad tonalitásban hiányossága, de megüti a hallgatható szintet.
Ha nem ragaszkodsz a hazai beszerzéshez (miért is szivatnád magad), akkor a VE Asura 3.0FE egy jó kiindulópont. Alatta én hanyagolnám, kidobott pénz minden, ez ízlés szerint egy remek megálló. Természetes, kiterjesztett hang, bulis, de nem túltolt középbasszus, némi sub, értelmes tér és színpadkép, jó cucc.
Gyengéje a kábel, ami idővel merevedési zavarokkal fog küszködni. Azaz megkeményedik a burkolat, és inkább pálcikás nyalókaként működik az a rész, ami az arcbőrrel érintkezik, mintsem hajlékony kábelként, de addigra a gyári ragasztó is megadja már magát, így könnyű lesz szétszedni és cserélni súlytalan puha jófélére
Aztán még ott a Zen 3.0FE, ha basszusban teltebb hanggal szeretnél egy MX500 házas formátumot. A fülemben nem stabil az MX500, így ezt elengedtem, meg a fémházas kétszer annyiba kerülő nagytesó Zen 3.0-ámat is eladtam.Nagyjából itt indul a jó hang, ezeket még meg tudod hajtani értelmesen egy FiiO BTR17-tel, ennél feljebb minden igazán zsebbenyúlós lesz.
Utána jön az a pont, amikor az ember belátja, hogy úgyis (majdnem) minden szar, és csinál magának jobbat
-
stellaz
veterán
Van akinek itt sokkal több earbuds fordult meg a fülében, mint nekem, de alapvetően a VE (veclan.com) fülesei között találsz stabilan hozzáférhető füleseket 5 és 300 dollár közötti tartományban, többféle ársávban, de ha felsőbb polcokon nézelődnél, akkor szerintem Nova cuccaival jobban jársz, illetve hát ezen a szinten már a meghajtás is sokat számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest