Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz assemble #50499 üzenetére
" ...az ilyen IE 6-7-8-akrol ... "
Ezek felett pont úgy elszaladt a világ, ahogy a CX sorozat felett.
Akkor is rosszak voltak, amikor megjelentek, csak minden más még rosszabb volt. Azóta minden más javul, ezek meg ugyan olyan rosszak, mint voltak.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
assemble
addikt
válasz #16820480 #50497 üzenetére
Ja, valami ilyesmire tippeltem. Mondjuk egy Beats-et azert meg igy is biztos, hogy tonkreveri barmelyik cuccuk ar/ertekben is
Az EP630 neve tenyleg ismerosen cseng azokbol az idokbol.Szerintem a Sennheiser mindig a felso (vagy legalabb kozep) kategoriara koncentralt foleg, tehat az ilyen IE 6-7-8-akrol meg fejesekben a HD 500-600-800 szeriak azert igen elismertek, abszolut a toppon vannak, voltak, lesznek
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Kérnék egy kis segítséget hangszóró választáshoz
Kritériumok:
a) gyakran hordok fülre is érő sapkát, szóval jó lenne ha minél kisebb lenne
b) fül felett (is) hordható legyen
c) legyen mikrofon is hozzá
d) inkább a mélyek legyenek erősek, mint a magasak
e) értelemszerűen minél jobb hangminőség, de igazából szinte kizárólag utcán / vonaton lesz használva, szóval nem ez az elsődleges szempontMinderre lenne olyan 15-25ezer Forintom, inkább az alsó határ, mint a felső.
Nézegettem az ajánlásokat, de ott leginkább nem mikrofonosak találhatóak. RHA MA750 akár megfelelő is lehetne, de annál nagyon sok rosszat írnak a távirányítóról (könnyen tönkremegy, illetve a kábel is könnyen megtörik ott), szóval az is kiesik. -
törölt tag
válasz assemble #50496 üzenetére
A probléma szerintem az, hogy nagyjából nulla fejlesztés ven a CX sorozatban, nem erre fókuszál láthatóan a gyártó, így évek óta nem nagyon változott pozitív irányba a hang. Az a hangminőség akkoriban még elment, nekem is volt egy CX200 (illetve nem az, hanem annak az egyik "klónja", Creative EP630), és imádtam, de akkor nem nagyon volt még verseny az IEM piacon. Manapság ezt a hangot, anyagminőséget megkaphatod magyar garanciával olyan 4-5 ezer környékén, csak körül kell nézni a piacon.
Szóval nagyjából elhúzott a piac a Senn mellett sajnos, és jelenleg kb a nevükből próbálnak megélni, de a eflső kategóriát leszámítva nulla fejlesztést fektetnek a termékeikbe, a marketing és márkanév megoldja így is. -
assemble
addikt
Sziasztok!
Eleg reg jartam itt utoljara, talan kb 6-8 eve kovettem aktivabban a topicot. Ugy latom azota elegge megvaltoztak itt a dolgok.
Szoval ahogy latom, mostanaban az altalanos (bar nemileg vitatott) velekedes, hogy a beleposzintu fulesek kozott a Sennheiser CX szeria nem kifejezetten ajanlott (illetve nem ajanlott), es helyette az olyan jellemzoen kinai cuccok javasoltak, mint Soundmagic E10, Brainwavz R1, Xiamoi Piston 2.Szoval regen talan a leginkabb ajanlott fules a CX300 (es tarsai: 400, 500) volt, mint nagyjabol az egyetlen az arkategoriaban, ami rendelkezett valamifele hangminoseggel is. A basszust bevallottan kicsit eltulzotta, de alapvetoen eleg kiegyensulyozott hangzasa volt. Persze akkor az az arkategoria mas volt, mint most (max 8k volt egy ilyen, most ahogy latom ketszer ennyi). Akkor is mar nagyon hamisitottak, szoval vigyazni kellett a beszerzessel, plusz volt nagyon hasonlo fulese mas kevesbe ismert markanak (mar nem tudom melyik volt az), szoval komoly esely volt ra, hogy a Sennheiser igazabol csak ezeket rebrand-elte, es nem is annyira sajat fejlesztes volt - de ez nem volt nagy baj, mert ahhoz a markahoz nem nagyon lehetett amugy sem hozzajutni, es a Sennheiser igy is viszonylag jo aron adta, minosegileg kivalogatva/csomagolva, jo hangjuk volt.
Szoval a kerdes, hogy mi tortent azota?
-konkretan rosszabbak lettek a kesobbi szeriakkal (peldaul CX300-II - errol peldaul most azt hallottam elegge basszus orientalt - ami tenyleg nem hangzik jol, az eredeti is kicsit eltulozta azt, de az ugy meg pont jo volt)?
-tul felkapottak lettek azota, ami felnyomta az arukat a duplajara, igy ennyiert egyszeruen mar nem erik meg az arukat?
-a konkurencia felzarkozott, jobbakat kapni ugyanolyan aron?A tippem az, hogy az okok a fentiek valamilyen kombinaciojaban kereshetoek, ezt jol gondolom? Mi lenne a velekedes, ha mondjuk ugyanannyiba kerulnenek, mint regen (azaz feleannyiba, mint most), akkor milyenek lennenek a kategorian belul? Szoval kb ugyanolyanok, mint voltak, es foleg az ar/ertek aranyukkal lett azota gond, vagy ok lettek rosszabbak/a konkurencia lett jobb?
-
törölt tag
válasz honfoglalo #50494 üzenetére
Oké, csak akkor sem a legmagasabb elérhető árral kell példálózni, hogy annyiért nem jó
Az iM70-et hallottad, nem? Szerintem az összes ATH füles ilyesmi karakterű, eddig nem találkoztam ezzel eltérővel. Az LTD 215-öt nem hallotam, csak ide írta valaki, hogy a simához képest sokkal harapósabb a mélye, így gondoltam, hogy méginkább arra gyúrtak benne. A mély a simában is elég nekem bőven, csak inkább a térrel vannak bajok, meg a magassal, dehát az Shure viszonylatban egy alsó kategóriás füles csak...
-
honfoglalo
senior tag
válasz #16820480 #50477 üzenetére
Már hogyne lenne értelme? Szerintem csak annak van èrtelme, ha ár alapjàn határozzuk meg, hogy megéri-e az adott termék vagy sem. Az egész fülhallgatósdi egy szubjektív terep, a fülhallgatókat pedig nem abszolút értékben, hanem ár/érték arányuk alaján pozícionáljuk.
Az MA750i 15k-èrt szuper vétel, 30 körül meg elmegy/jó lehet, ha valakinek olyanok az elvárásai. A Pistont sem azért ajánljuk, mert olyan jó, hanem mert 5-6k-ért tudja, amit tud.
A kérdező sem azt kérdezte, hogy jó-e a Bose, hanem hogy 12-ért jó-e. Annyiért még talán-talán. Pont annak a kijelentésnek nincs 'igazán' értelme, hogy általánosságban jó valami. A túlárazottságra hoztam egy analógiát a Bose kapcsán.Egyébként hallotad a SE215 LTD-t? , meglepne ha olyan mélytúlsúlyos lenne bármelyik ATH, persze nem hallottam azokat, de nekem az LTD már élvezhetetlen
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #69059072 #50490 üzenetére
Nekem van Earpods, egyáltalán nem kényelmetlen, és egyáltalán nem átmenet, hanem simán earbud kategória, csak annyi a történet, hogy kicsit ovális alakja van, és nem az egész előlapján van a hangszóró rács, hanem csak az ovál egyik csúcsában a hallójárat felé, és még van egy-két apró kivásgás rajta, hogy szabadabban áramolhasson rajta a levegő. Szigetelni szinte semmit nem szigetel, és nem is torlaszolja el a hallójáratot, így az earbud minden kritériumának megfelel, vállalható hanggal.
Mást sajnos csak külföldről rendelőset tudnék mondani (Yuin például elég híres a hangjáról), de annyira nem próbálgattam ez a kategóriát, amióta IEM füleseim vannak.Egyébként még egy nem annyira szigetelő fejes is megoldás lehet, valami könnyebb darab utcára, de az a baj, hogy ha utcán nem szigetel, akkor nemhogy a részleteket nem fogod hallani, meg a 24 bitet, hanem magát a zenét sem. Persze mondjuk egy falusi utcán még talán, de mondjuk egy városin már nem.
-
contaxg
veterán
válasz #69059072 #50490 üzenetére
Bocs,de nem értem, hogy 192/24 minek és hova? Annak semmi értelme egy mobil eszközről. Keress egy jó hangképet a lejátszódhoz és ne a biteket számod. Az szinte biztos, hogy az EP30-nem arra való hogy hi-res felvételeket füleljünk rajta, de int írtad nem is elérhető.
A füled állapota a korodtól is függ. Pár éve röhögve meghallottam a 18kHz-et, most örülök ha a 12k-13k összejön, persze jobb ha vigyázol rá.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
nubreed
veterán
-
törölt tag
válasz Ati1979 #50484 üzenetére
Igen, hát, az a fórum néha eléggé el van szállva. Meg úgy dobálóznak kijelentésekkel, hogy csak nézek...
nubreed: Még modnhatnám az UE900-at is, de meghallgatás nélkül inkább ne. Illetve az ATH fülesek is ott vannak, de azok eddig mind bassheadek voltak számomra, igaz az 1-2 armatúrásokat nem hallottam.
Meg amúgy ott van sok 2BA füles még, az ajánlóban is vannak, ezeket is érdemes lehet próbálgatni. Ha melegebb hangú a lejátszó, akkor ezeket is szeretni fogja.contaxg: Jó, ebbe nem akartam belemenni, nem is ezért írtam igazából én sem
Amúgy vannak nekem is olyan dolgok már, amik nem annyira izgatnak. Ha sokat kipróbált az ember, akkor ez így működik. Inkább az olyanok érdekelnek, amik valamiben különlegesek. Mondjuk kialakításban, vagy technológiában. Most éppen a fejesek izgatnak, de azt hiszem annak is előbb-utóbb vége lehet...
A Beyer amúgy nem minden fülesét a Soundmagickel gyártatja? Vagy az csak a két IEM volt? -
contaxg
veterán
válasz #16820480 #50481 üzenetére
Jaj ne, nem ezért mondtam. De nálam valahol itt szakadt el a cérna Shure témában, mikor kiderült, hogy többe kerül a BKV jegy oda-vissza, mint a nyereség. Ehhez jön persze még a szolgáltatás rész: próbáljuk ki, stb.
Bevallom, pár tucat SE215 eladás után se hallottam még soha, hogy milyen a hangja ennek a fülesnek. Egyszerűen nem érdekelt, mint ahogy a Piston sem. Az a betegség is elmúlt, ez is el fog múlni.Soundmagic EP30 kemény dió de érdemes lehet megkukkantani a Beyerdinamic DTX21-et mert a hasonlóság letagadhatatlan. De az is lehet, hogy az EP10 lett átcsomagolva a Beyernek.
(#50485) nubreed
A Westone az EU-ban egy belga cégen keresztül érhető el. Azt hiszem van hazai viszonteladójuk is, de talán a W sorozatot nem forgalmazzák. Nézz utána, hátha.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
nubreed
veterán
válasz #16820480 #50483 üzenetére
Értem, egyébként nézegettem régebben is Westone füleseket. A Westone -nak van hivatalos magyarországi forgalmazója, vagy ez is mindenképpen csak külföldről beszerzős történet lenne?
Lehet, hogy rendelek ebayről egy MDR-XB90EX -et, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Annyira nem vészes az ára, még úgy sem, hogy ha esetleg megfogják a vámon és ráb*sznak 27% ÁFA -t + a Vámdíjat.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Ati1979
veterán
Csak a w4r-t, a w40-et és az 535-öt hallottam ebben a kategóriában. Szóval tényleg vannak hiányosságok.
A w60 topicjában is voltak istenítések. Sokan veszik a w60-at 846 mellé helyett vagycsak azért hogy kipróbálják.
A 846 topicját nem is olvasom, csak a w60-ét.Igen sajnos ezt vagy szereti az ember vagy nem. Nekem hatalmas plusz pont. A 846 technológiai fölénye viszont egyértelmű az általam hallott 3 5-600 USD-s fülessel szemben.
-
törölt tag
válasz nubreed #50482 üzenetére
Passz, én csak arra mlékszem, amikor nevetséges olcsón lehetett pár napig kapni valamelyik boltban, és az XBA-4 volt valami 40-50 körül talán... De most nyilván az új generáció drágább. Egy barátomnak van XBA-40, de nem hallottam még, mert kicsit messze lakik.
Csak azért gondoltam, mert az is márkán belül van, és elvileg könnyebben beszerezhető. Még a Westone, ami "köztudottan" jó Bár abból is csak W30 felettieket hallottam még, meg az UM30-at.Ha a H3-hoz hasonló felépítés kell, akkor ott van még a Dunu, bár az nem volt olyan nagy szám sajna. Meg a K3003 is, bár szerintem nem ebben az árban nézelődsz most
-
nubreed
veterán
válasz #16820480 #50481 üzenetére
Azt olvastam csomó helyen, hogy a Sony armatúrás cuccai durván túl voltak árazva a valós tudásukhoz/értékükhöz képest. Az XBA30 már gondolom az új generáció, az XBA 3 utódja. Nem tudom, én félek ezektől is.
-
törölt tag
válasz contaxg #50478 üzenetére
Nálad is lehet jó áron kapni cuccokat, nem tudom mennyire nagyker ár környékén, de az ilyen helyeket nyilván tudja ajánlani az ember, ha minden trükközés meg kupon, meg egyéb nélkül hozzá lehet jutni az adott áron.
nubreed: Esetleg az armatúrás megoldásaik? XBA-30 mondjuk?
Karmko: Apple Earpods például egész jól szól. De volt még mostanában ajánlott a Soundmagic EP30 is.
-
nubreed
veterán
Ja, pont néztem youtube -on videokat a H3-ról, eléggé érdekes tényleg a gyakorlatban. Túlságosan kiáll a fülből, ráadásul egy kissebb rituálé felhelyezni és bedugni a fülbe.
Tudom más kategória, de a Sony MDR-XB90EX még mindig nagyon izgatja a fantáziámat.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
törölt tag
válasz honfoglalo #50474 üzenetére
Én a hangbarlangban vettem a sajátomat, 24-éet, aztán később 22-re ment le az ára. 30-ért tényleg nem jó, de ennek a kijelentésnek amúgy sincs olyan sok értelme, mert minden termékre van olyan ár, amiért már nem jó vétel A 750i sem jó vétel 50-ért szerintem
Amúgy van 100 körül is olyan mélysúlyos füles, ATH iM03 és 04 például.Ati1979: Valóban nem egyenlő, de a felhasznált technológia értékével eléggé arányos. Most az, hogy ki mit gondol még mögé, az más kérdés Amúgy a többi 5-600 dolláros fülest nem is hallottad még, sőt, a többi drágábbat sem, így azért ez a kijelentés elég gyenge lábakon áll, hogy csak valahol azt írják. Nyilván a 846 topikjában isteníteni fogják a head-fi fórumon, a másik topikban meg a másikat istenítik, ez általban így megy.
A 846 tudásának 2/3-a amúgy pont jó, a maradék az a basszus csak, amivel a legtöbbünknek problémája vannubreed: Valaki íta itt a topikban, hogy rendelni, ha jól emlékszem, de nem tudom mi lett vele végül. Talán nem jött még meg? Amúgy amíg nem hallottuk, addig nem annyira kézzel fogható az, hogy azért a tudásért nem rossz az ára. Mert ugye nem tudjuk, hogy milyen tudásért.
Igazából nekem a H3-ban a kialakítása nem jön be annyira, nagyon kiáll a fülből, ráadásul merőlegesen, így például télen sapkában esélytelen viselni. -
nubreed
veterán
Mivel kezd tönkre menni a valamivle több mint egy éve vásárolt Audio-Technika fülesem (a kábel kezd megtörni valahol és egyre érzékenyebb lett, és mivel nem cserélhető kábeles, előbb utóbb kuka lesz belőle), kéne valami új. A Sony XBA-H3 -ról olvastam itt a topicban is néhány hsz-t, de azóta van e valakinek vele konkrét tapasztalata? A neten lévő review-k általában jókat írnak róla, persze mindennek vannak gyengeségei, de alapvetően nem tűnik egy rossz cuccnak és a tudásához képest az ára is elfogadható. Van itt esetleg valakinek ilyen?
-
Ati1979
veterán
válasz #16820480 #50473 üzenetére
Az armatúrák száma nem egyenlő a hangminőséggel.
Szerintem egyedül a w40 az ami említésre méltó legalábbis a 846 ellenfeleként - hozza hangminőségének kb. a 2/3-át. (Összehallgattam a kettőt múltkor.) A többi 500-600 dolláros fülest egy lapon nem lehet említeni a 846-tal.Szerintem nem egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, mert több oldalon több embertől is olvastam azt, hogy a legjobb universal IEM. Szóval az emberek egy részének (köztük nekem) tetszik.
Az megint egy más kérdés, hogy van akinek nem tetszik a hangképe. Ha valakinek nem tetszik nyilván egy 100-ast sem ér meg. Ez így van.
-
honfoglalo
senior tag
válasz #16820480 #50473 üzenetére
Amazonon most 99USD, ami 25k, itthon 27,5k a boltban. Egyébként pedig nem azt írtam, hogy olyan vétel, mint a Shure, ami 30k, hanem, hogy annyira jó vétel mint a Shure 30k-ért. Remélem világos a különbség.
(#50464) lacko6: Olyan mélytúlsúlyos füles, mint a SE215LTD szerintem nem is létezik 100k-ért, az egy iszonyat, semmi köze a 535-höz, és ahogy írják az LTD változat még lightosabb ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lacko6 #50459 üzenetére
Kb semmi közük egymáshoz, más technológia, más elvárások, más hangkép. A 215 után (főleg a LTD után) az 535 mélyhiányosnak fog tűnni, pedig a helyes szó rá az, hogy kiegyensúlyozottabb. Mondjuk az 535 LTD-ben a filter miatt több a magas, mint a simában (jobban átengedi), ezért világosabb hangúnak tűnik.
AGE-T: Én annyit sem. Már a W30-nak jobban bejön a hangja, és azt 90-ért lehet kapni.
honfoglalo: Ja, csak a 215 nem 30 ezerbe kerül. Utoljára pár hónapja néztem, és 22 ezer volt. Azért az bőven nem 30
Ati1979: Az még nem jogosít fel szerintem ilyen árazásra, hogy a konkurencia ezen az árszinten nem nyújt semmit. Persze, hogy nem nyújt, mert nem szükséges nekik, mivel 5-600-ból megoldják. Az összes gyártó megoldotta a 4 armatúrát ennyiből (Westone, Sony, ATH, stb stb). Most az, hogy hogyan hangolják, az más kérdés, de csodát nem kell azért várni, ennyi technológia ennyit hoz.
-
asuspc96
őstag
Helló!
Tudnátok ajánlani olyan fülest, aminek a vezetéke nem törik meg sehol, jó basszussal rendelkezik de a magas hangokat is jól kezeli, nem szivacsos fejűt szeretnék, hanem in ear-t....olyan 10e ft lenne a maximális keret.
Előre is köszi !!
-
Ati1979
veterán
válasz lacko6 #50464 üzenetére
Ahogy contaxg is írja teljesen más a kettő. Árban sem egy kategória.
Mélyben brummogósabb a 215. Az 535-nek kontrolláltabbak a mélyei, kevésbé ülnek rá a többi tartományra.
A magasakban elég gyenge a 215 ( a közép mély ráül) a 535 sokkal tisztábban kiegyensúlyozottabban szól.Szvsz mindenben jobb az 535. Térben részletességben is.
(#50466) FeRR95
[ Szerkesztve ]
-
FeRR95
csendes tag
Na jó, úgy döntöttem nem szenvedek a mostani E10-emmel, kicsit hibás, nem tudok vele mit kezdeni, vennék egy újat! Aki tudna itt MO-n belül egy tökéletesen működőt, az írhatna privátot!
-
contaxg
veterán
válasz lacko6 #50464 üzenetére
Nincs értelme mennyiségről beszélni, ez már nem az a kategória. Magasok illetve mélyek minőségéről inkább, mert mindenkinek más a jó.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Boldog ember..hallasz 15k felett.
(#50459) lacko6
A két fülhallgatónak semmi köze egymáshoz, a nevükön kívűl.[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz honfoglalo #50460 üzenetére
+ (#50461) AGE-T
Szerintem annak akinek bejön a hangja és megfelelő lejátszója van hozzá annak megéri.
A többieknek nyilván nem.Ízlésről nem érdemes vitatkozni.
(#50458) contaxg
Az 1000 dolláros ár nem túlzó érte. Vélhetőleg a konkurencia sem tud jobbat. Mondjuk a w60-at azért meghallgatnám.
-
honfoglalo
senior tag
-
lacko6
senior tag
Heló.
A Shure se535LTD hogy áll a mélyekkel?Valahogy úgy ahogy a 215LTD?
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz honfoglalo #50455 üzenetére
Köszi mindkét választ.
Amit írsz, nekem is eszembe jutott. Sajnos nem rémlik a pontos típus. Annyi biztos, hogy zöld-fekete doboza volt, benne a jól látható fekete-ezüst füles. Ha lesz arra utam és meglesznek még, biztosan megnézem, azt írok ide helyben. Szóval a doboz alapján nem az IE2, de ha mégis (mivel a gyártó oldala szerint az a legolcsóbb Bose füles, vagyonos fülest meg nem fognak ennyiért osztogatni), meg tudja mondani valaki, hogy milyen a hangszíne?
[ Szerkesztve ]
Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu
-
honfoglalo
senior tag
válasz Ununqatrium #50453 üzenetére
Alapvetően túlárazott, és átlagos hang a jellemző rá.
A kérdés az melyik típus és mennyiért. Még az is előfordulhat, hogy bizonyos összegért nem annyira rossz vétel, de sokkal valószínübb, hogy az alapból túlárazott füleset kirakták 1,5x-es áron, és 70%-os kedvezménnyel sem érné meg. 11k-ért sem az év vétele (ha IE2 akkor félár), 5-8k-t megérhet, 10 körül max, ha érvényesíthető a garancia.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Ununqatrium #50453 üzenetére
Én belevágnék..
-
Ununqatrium
aktív tag
Hali. A Bose fülesek nagy átlagban milyen minőséget és ár/érték arányt képviselnek? Csak azért, mivel az iment láttam egy típus utolsó darabjait 70 százalékkal olcsóbban. Ha jól rémlik, talál IE vagy IE2 Sport volt a dobozán. Nincs rá feltétlenül szükségem, de szimpatikusan nézett ki, főleg a kb. 11 ezer forintra kijövő ár (külföldről van szó). Mennyi igaz a gyártó leírásából, miszerint prémium kategóriás hangminőség jellemzi, valamint tuti anyagfelhasználás, aminek köszönhetően garantáltan nem esik ki a fülből?
[ Szerkesztve ]
Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu
-
Fitzgerald
veterán
válasz schellj #50450 üzenetére
A Piston 2.1 egy nem hivatalos elnevezés, amit a Head-Fi fórum tagjai használnak az idei év áprilisa után gyártott Piston 2 modellekre. Az update csiptetőt, 1.1-ről 1.2 méterre hosszabbodott kábelt, és új fülbogyókat jelent.
A 2.0-ás, 2.1-es. és az iF Edition Piston fülesek hangzásilag tök ugyanolyanok. Kivétel nélkül. Csak a hamis fülesek nem.[ Szerkesztve ]
-
daniel909
addikt
Tegnap megvettem a jbl reflect bluetooth fulhallgatojat és leírom ide a tapasztalatokat hátha valakinek hasznos lesz.
Nem olcsó füles én 28kt fizettem érte de kb ilyen áron vannak ebben a kategóriában a fulesek. Kivéve a power beats ami 50k.Ugye eleve hatalmas hátrányból indul a cucc hisz bluetooth on kell átvinni a hangot ami eleg nagy kihívás. Minden varakozasomat felülmúlta a hangzás. fantasztikus. Ilyen hangzást meg hagyományos fulhallgatok eseteben se hallottam, nagyon erős basszusok jellemzik, de nem nyomja el a többi tartományt. Azt hittem nem tart ott meg a technika h ilyen hangot ki lehessen sajtolni bluetooth kapcsolaton keresztül.
zenetipust illetően egyedül talán a metál zeneknel hallani h azért küzd egy kicsit a füles, pop, elektro, és hiphoppal (ahol fontos a mely) nagyon szépen boldogul. Hangerő szinten brutális jo, kb közepéig szoktam feltolni mert úgy mar nagyon hangos.Viszont eleg nagy a füles. Nyilván az akkut meg a microusb csatit kellett valahova tenni, de ennek az az eredménye h eléggé kiáll az ember fulebol. En ezt elfogadtam itt tart a technológia, kisebben nem tudjak megoldani meg. És így is 4,5 órat bír az akku. A Sony és a beats ebben jobb amiket néztem.
A fülben nagyon stabilan all a cucc, es izzadtsag álló azaz sportolni is lehet vinni. Ott aztán tényleg előny a kábel mentesség.
Érdekes extra h a vezetek fényvisszaverő anyaggal van borítva. Ez gondolom a sportolás miatt van így.Összességében nekem megérte a cucc mert eleve jbl fulesben nem csalódtam meg, és ez most sincs másképp. Bátran ajánlom mindenkinek, főleg azoknak akik sportolnak is.
Üdv
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
schellj
tag
válasz Fitzgerald #50448 üzenetére
Menne ez Magyarul is? Mert az angol tudásom érettségi óta jelentősen megkopott.
Nokia Lumia 900, Lumia 630
-
contaxg
veterán
válasz Fitzgerald #50448 üzenetére
Örülök, hogy kiderült a titok és annak is, hogy jót mondtam.
-
Fitzgerald
veterán
válasz Fitzgerald #50445 üzenetére
lol
"The Pistons 2.1 is an unofficial name given by some of the members of Head-Fi to refer to the changed production model that was being manufactured since April of this year, which gives the Pistons a slightly longer cable (1.2m over 1.1m), a shirt clip, and updated eartips.
The Pistons 2.0, 2.1, and iF Edition Pistons sound exactly the same. No exceptions. Except maybe for fakes." -
Fitzgerald
veterán
válasz contaxg #50432 üzenetére
Igen, közben annyit kiderítettem, hogy az első csak szürke színben készült. A 2.1-es dobozán pedig a Mi logó melletti kínai szöveg végén van egy 2-es is. Úghogy a 2.0 lesz.
#Zsolt!!
Onnan van. Teljesen elégedett vagyok vele. 30 óránál is több burn-in-nél vagyok, szerintem még egy 10-15-öt azért adok neki. Bár az előző fülesemnél nem szól annyival jobban mint vártam, kényelmesebb annál, és elég jól össze van rakva.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz Fitzgerald #50431 üzenetére
Edigitalos? Tegnap majdnem vettem egyett mert ott mentem el az üzlet mellett és a neten az láttam h készleten van, de az eladó 15 perc keresgélés után sem találtala.Majd rendeltetek egyett meg vagy elégedve vele h tetszik?
-
-
peugeotmate
őstag
-
Shia-ko
aktív tag
válasz szentkuti11 #50436 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Most pont egy GR07-et végeztem ki, azt cserélném le, de nem használom már sokat, viszont néha a Shure SRH940es fejes nem épp praktikus.A VS3D tesztjében említett magas problémák kicsit ijesztenek.
Üdvözlettel: Gabi
-
Shia-ko
aktív tag
Sziasztok,
Cowon J3-hoz keresnék fülhallgatót, esetleg ha úgy adódik használnám Jiayu G3S-hez headset-ként, de nem releváns.
- Eléggé vegyes a zenei ízlésem, de azért mégis inkább az akusztikus zeneszámok dominálnak, habár elektronikus zenék (d'n'b-től trip-hop-ig) és keményebb rock előadók is előfordulnak.
- szeretem ha minden részletét hallom a zenének, ez gondolom a kiegyenlített kaegória lenne
- árban szívesen megállnék 10ezer Ft-ban, de 20-ig el tudok menni, valamint csak akkor gondolkozok Mo-i vásárlásban, ha valami módon olcsóbb lenne, mint külföldről
- mindenképp IEM-et keresek
- szeretem a fül felett átvezettett kábelt ha van vezetője, egyébként az Y-kábeleset preferálomMit ajánlanátok?
kösziÜdvözlettel: Gabi
-
izee
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Competitive gamingre jó ez? Fülvédőnek lenne hozzá 3M Peltor Stereo elég. Nem biztos, hogy a mélyeknek annyira örülnék.Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
contaxg
veterán
válasz Fitzgerald #50431 üzenetére
2.0 talán
-
izee
őstag
Sziasztok
Shure SE846 [link] Ez olyan mint intelnél az extreme edition, hogy 2x-3x drágább mint bármi, közben csak pár mhz a különbség?Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #50409 üzenetére
"S persze egy erősítő kimeneti impedanciájáról csak macerás guglizás után lehet információkat gyűjteni (ha egyáltalán)..." Általában az erősítő specifikációjában, ill. a gyári marketingben fel van tüntetve ez az adat is, persze főleg akkor, ha úgymond előnyös értéket mutat. Egyébként hozzá is tartozik az erősítő specifikációjához, hiszen valóban rendkívül fontos adat. Persze ez elsősorban az asztali erősítők esetében érvényesül, fejhallgatóerősítők esetében kissé lazább és hiányosabb a specifikálási gyakorlat.
"Érdekes, hogy egy szemlátomást ennyire fontos paraméterről miért nincs szabvány még ma sem (ha kihagyjuk az ősi 120 Ohmos félhivatalos cetlit),..." Nem is olyan félhivatalos az erre utaló szabvány, pontosabban szabványok, mert hiszen eléggé változékony az elvárt kimeneti impedancia, attól függően, hogy a szabványosító milyen iskolához és korszakhoz tartozik. A különböző iskolák és korszakok arról szólnak, hogy egy olyan bonyolult terhelésnél, és korszakonként tendenciózusan változó terhelésjellegnél, amit a (korszakonként változó jellegű) hangsugárzók jelentenek az erősítő számára, elég nehéz "objektíve" meghatározni, hogy mennyi is legyen az optimális kimeneti impedancia (vonalki-/bemeneteknél valamivel könnyebb). Melyik fülhallgató jelentse az etalont?! És az "etalon-fülhallgató különféle ideható (és persze egymás ellen dolgozó) paramétereit hogyan kell egymással "kompromisszumot" teremtve "átlagolni"?! És ne feledjük, hogy az erősítők kapcsolásait nem a hangszórókimeneti impedancia szempontjából tervezik, inkább utólag korrigálják valamennyire a kapcsolást, ha a kimeneti impedancia nagyon eltér az "optimálistól", hiszen a kimeneti impedancia eléggé sokadik paraméter a hangminőséget befolyásoló, egymás ellen játszó különféle tervezési paraméterek között - és a kimeneti impedancia "optimuma" szigorúan idézőjelben értendő, igencsak cseppfolyós valami, lásd a kirívóan eltérő terheléskaraktert mutató terhelőket.
Szerk.: Nézd meg, hogy az erősítők, jelesül fülhallgatóerősítők többsége milyen jelentős eltéréseket mutat a frekvenciamenetben aszerint, hogy "ideális" terheléssel méred-e, vagy valós hangsugárzókkal, jelesül fülhallgatókkal. Fontos, hogy ne zavarodjanak meg a valós terheléstól, na de annyiféle tervezési paraméternek kell megfelelni még emellett/ez előtt...[ Szerkesztve ]
-
joy_k
tag
Sziasztok!
Galaxy SII -om van es vocal trance es Dance zeneket hallhatok leginkabb, olyan fulest szeretnek venni ami mikrofonos is, E10S modellt neztem ki a topikbol sokmindent le szurve, esetleg tudtok ajalni valami mast ebben az ar ertek kategoriaban?
Koszi -
-
nubreed
veterán
A Sony MDR-XB90EX -el vannak tapasztalatok? Úgy látom ide haza nem nagyon lehet kapni. Viszont pl a head-fin és szerte a neten egészen jó a megitélése. De szívesen olvasnék elsőkézből egy két hazai tapasztalatot.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz dudika10 #50418 üzenetére
Értem, köszönöm a kiegészítést. Érdemes lehet egy próbát tenni, de szerintem 1.5 dB különbség hallható tud lenni még 80Hz-en is.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz contaxg #50416 üzenetére
3dB különbség a teljesítményduplázás, ez egzakt.
6-10dB-t szokás kétszer hangosabbnak nevezni (az "ezt most kétszer hangosabbnak hallom" nem egy mérhető valami...)
1dB-t szokás megjelölni, mint a megkülönböztethetőség határa.
Ezek nem egzakt értékek, hanem átlagolt adatok (frekvenciától, hangerőtől, embertől függnek).A 1.5dB semmilyen formában nem sok (adott fejhallgató két oldala közti eltérés is lehet ekkora (magasabb kategóriában jellemzően csak magasabb frekvenicán fogadnak el ennyit, de alacsonyabb árkategóriában gond nélkül), két, a gyártósorról egymás után lekerült fejhallgató közt pedig szinte biztos vannak hasonló mértékű eltérések).
Észrevehető természetesen valószínűleg az adott példában, de minőségbefolyásoló hatása így önmagában nullához közelít.szerk.:
Még ez az Xperia is messze van egy EQ-tól, amit szerintem (tipp), a felhasználók 80%-a bekapcsol.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
válasz dudika10 #50413 üzenetére
Kb. 1.5dB a legnagyobb eltérés és 3dB külömbéget 2x hangosabbnak halljuk ha jól tudom (Jól tudom? Soha nem tanultam erről.. ) azért azt már elég rendesen lehet hallani szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
-
dudika10
veterán
válasz contaxg #50410 üzenetére
Azért érdemes felhívni a figyelmet a különböző skálákra.
Itt a függőleges tengely 0.5dB-enként van felosztva, míg fejhallgatóknál ugyanez általában 5dB, és ez egy dekád eltérés!
A vízszintes tengely pedig 4Hz-ről indul, míg fejhallgatóknál 10-20Hz az alja.Tehát bár a görbe nem tűnik lineárisnak, ez egy akármilyen fejhallgatóhoz képest bizony egy baromi lineáris átvitel (és az S2 1dB-es kiemelése a többiekhez képest bár már éppen hallható, de messze nem szembetűnő)!
Persze messzemenő következtetéseket nem lehet levonni ebből a grafikonból sem (ezért is veszélyes azokra nézve, akik nem tudják, mit kell itt látni).
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
contaxg
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz contaxg #50407 üzenetére
S persze egy erősítő kimeneti impedanciájáról csak macerás guglizás után lehet információkat gyűjteni (ha egyáltalán). Érdekes, hogy egy szemlátomást ennyire fontos paraméterről miért nincs szabvány még ma sem (ha kihagyjuk az ősi 120 Ohmos félhivatalos cetlit), meg információ legalább annak, akit érdekel.
szerk.: az én szinén 1BA Nocs800-am szintén gyengélkedik telefonról, trükközni kell. A Fityó E17-ről (melynek emlékeim szerint legalább a kim. impedanciája igen alacsony) pedig jóval dinamikusabb.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
-
contaxg
veterán
Nézegettem a frekigörbéket és erre az érdekes ábrára bukkantam. Érdemes megfigyelni, hogy a forrás impedancia mértéke mennyire meghatározza a fülhallgató frekimenetét. Ez is elég jól példázza, hogy miért lehet valakinek egy bizonyos fülessel eltérő tapasztalata.
Ez egy 1db armatúrával épített fülhallgató ami számomra a saját telefonomról borzasztó vérszegényen szól, de gondolom ha találnék 6 ohm körüli kimenettel egy lejátszót lehet, hogy érdemes lenne egy újabb próbát tenni.
[ Szerkesztve ]
-
FeRR95
csendes tag
válasz contaxg #50397 üzenetére
sajnos a matrica kicsit megsérült lekaparáskor, de voltak rajta számok, szóval nem hinném, hogy hamisítvány.. Lehet, hogy tényleg csak pont egy selejtet fogtam ki, de ezen kívül tényleg nincs hibája, szóval kitűnő lenne a hnagzása.. ezért nem tudom, hogy újrarendeljek egy E10-et, vagy vegyek egy teljesen más fülest? viszont akkor mit ajánlanátok? Plusz, azért nem vettem idehaza, mert a Szürke/fekete színből elfogyott, és a többi szín nagyon nincs ínyemre...
-
honfoglalo
senior tag
válasz Tibor4321 #50402 üzenetére
Ha lánynak lesz, akkor talán nem is annyira rossz vétel. Nyilván ár/értékben nem egy Piston vagy VSD3, de sok esetben a design többet nyom a latba, mint hogy hogy szól, a nők máshogy működnek.
A JVC nem a gagyiság megtestesítője fülhallgatók között, valszeg jobban jársz evvel, mint egy Beats-cel mondjuk, de konkrét tapasztalatom nincs erről (valszeg senkinek itt).Próbáld meg ezt, vagy olcsóbban ott a Piston (még az se biztos, hogy az rosszabbul szól)..
-
Tibor4321
újonc
Köszönöm a válaszokat !
Azt szeretném még megtudni, hogy a JVC HA-FR65S-ről mi a véleményetek? Tudtok e jobbat ajánlani helyette ebben az árkategóriában (14.000.Ft)? Fontos lenne az ilyen mikrofonos kivitel, és szerintem mindenféle zenét hallgat a leendő tulaj (ajándékba lenne).
http://www.jvcbolt.hu/index.php?P=1&K=7&FK=116&AK=;274;&ID=7818
Előre is köszi !
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz szekra #50400 üzenetére
Amennyire meg lehet állapítani így a képről, eredetinek tűnik. De saját felelőségedre dönts a vásárlásról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest