-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
Pár éjszakai...
Budai vár folyosó
Manuál mód, tele lencse
Dunai látkép
Google Camera
Lánchíd
Manuál mód, tele lencseMi Note3
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Azt meg tudja valaki mondani, hogy mi okozta azt, hogy ha Portolt Google camerát használok, és a képe nagy a kontrasztkülönbség, a sötétebb részeként lilás, zöldes elszíneződés jelenik meg... több Modot is próbáltam, mindnél jelen van...
-
BalanceR
addikt
Minél nagyobb (Kisebb) a rekeszérték, annál több fényt enged be az optika, ergó kevesebb digitális jelerősítésre van szükség (magas ISO), ettől tisztább kevésbé szemcsés a kép, és kisebb a a mélységélesség (A kép szűkebb rétege lesz éles) és valamivel gyengébbek lesznek a kontrasztok...
Erre szokták azt mondani, hogy "lágyabb, puhább"#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Most vettem észre, hogy mióta aktiváltam a Camera2Apit, nem műkdik a 4K videófelvétel, ha visszainaktiválom, működik, szóval biztos az kavar be...
Esetleg valaki tapasztalt ilyet bármilyen Xiaomi telón?[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz #45553408 #75819 üzenetére
Jó cuccok ezek, csak ha valaki nem rendelkezik érzékkel a kezeléséhez, sem ér sokat.
Ha viszont rászánja magát az ember, és hajlandó időt szánni rá, gyakorol, egész jó snitteket fel lehet vele venni akár telóval is.
Persze kérdés, hogy mi a cél? Nálam pl nyaralásnál alig került elő az Osmo, mert összerakni, elindítani kb 2 perc, és sok spontán jelenetről maradna le miatta az ember....
Vágóképezni, rövid handheld felvételhez, de főleg Hyperlapse, és timelapse-hez nagyon jó a szabadban.
Beltérben B-rollokhoz is frankó.
Nálam ez is egy olyan kütyü, ami jó, hasznos, meg nagyon tech, viszont meg lehet nélküle lenni, sőt, hacsak nem videózik az ember nagyon gyakran, gyorsan a fiókban köt ki.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz Vanna17 #75685 üzenetére
Ez nem a megfelelő topic, nem hiszem, hogy itt fejből bárki is vágja, melyik app használja.
Próbálj meg az Android appok topicban érdeklődni, talán ott valaki fejből megmondja... Lehet a Google Drive átmeneti fotófeltöltő mappája is, vagy bármilyen más temp tároló.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz BalanceR #75681 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből...
Redmi Note 2 + doboz
Mi Note 3 - FreeDcam - JPG - autómata mód - manuál fókusz#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Autómata mód, félhomály, beltér.
A jó öreg Redmi Note 2
Mi Note3 gyári kamera[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz #18001664 #75600 üzenetére
Valahol igaz, de mióta a DSLR/Milc videózás felkapott lett, a gyártók valahogy mintha széndékosan kihagynák ezeket a fícsöröket, és csak a felsőbb kategóriába pakolják, pedig csak SW kérdése lenne, HW nem kell ezekhez... Az meg hogy a szenzor a hardver, meg az obi lenne drága, megintcsak nem feltétlenül igaz, 200 alatt nem kapsz igazán jó szenzorral szerelt gépet, és oboból is csak kitobit kapsz a váz mellé, ami úgy kb arra jó, hogy ne menjen be a por a vázba... Persze a célhardver valóban jobb, mint a telóval bohóckodni, de ha csak az alapokat akarja az ember megtanulni ( shutter/ iso balansz, focus pull, svenk, nyitás/zárás, dolly zoom, a prade-ek , zebra, waveformok olvasása / értelmezése, mikrofon gain control... illetve az utómunka, color correction, color gradeing, vágás, úsztatás... arra egy telós footage is remek, és máris spórolt az embek 200K-t.
Itt pedig remekül bemutatják az app kezelését[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Videózni szokott valaki kicsit komolyabban?
A topic címe ellenére alig van videós tartalom...
Most leltem rá a Filmic Pro appra, eddig nem ment nálam CameraApi2 hiánya miatt, most rácsekkoltam, és Atya. Úr. Isten .
Van videó közben Full manuál mód, iso, shutter shift, manuál fókusz, zebra, focuspeaking, live waveform,vagy 5 féle matte, és Log színprofil
Ilyen beállításokat negyed millás kamerán sem ér el az ember.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Már nagyon rég nem fotóztam bayerbe, volt valami windowsos app, de elég béna volt, manuálban kellett megadni mindent (hexa érték, bayer szűrő színkiosztás...) a végeredmény meg csíkos, pöttyös lett... Felesleges szenvedés, szerintem nem éri meg vele vacakolni.
Közvetlen DNGbe nem enged menteni?[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Kipróbáltam a Moddolt Google Camerát, nálam nem tűnik annyira látványosnak a különbség a gyári HDRhez képest...
Xiaomin milyen beállítások javasoltak?
Mi a különbség a HDR+ és a Javított HDR+ mód között?
Raw-ot nálam csak a Javított HDR+ módban ment, ez normális?
Manuál módot valahogy elő lehet csalni?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz Quqesz #75458 üzenetére
Nálam úgy van, hogy ha kiválasztom a 2x zoomot és jó sok a fény, a telét használja, ha viszont kevésnek ítéli meg az autómatika a luxot, akkor zoom esetén is a nagylátót használja és digitálisan zoomol.
Egyébként a tele jóval gyengébb 2.6-os F értékű, és nincs benne stabi, szóval érthető is valahol...
Manuálban tudok váltani, hogy melyiket használja, de a tele ott csak maximum 0,5seces zársebességet enged a Wide pedig 32sec-es is expót tud. Videót 4Kban mindkettő rögzít, de ott ugye nincs manuál, szóval, ha kevés a fény akkor ott is csak digitális van. Videó közbeni fotót abban a felbontásban lő, amiben a videót veszi, pedig akkor simán meg tudná oldani, hogy a fotót a másikkal készítse teljesben.
Ami még fájó pont, hogy Logban nem tudok rögzíteni, és a framerate is max 30 FPS, pedig a szenzor biztos tudna 60at is FHDban.[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz Aryon87 #75453 üzenetére
Közben nézegettem... A Note3 is használja mindkettőt, de gyenge fénynél csak a Wide-ot, itt is azvan, mint a sima fotómódnál, hogy ha gyengébbek a fényviszonyok,nem használja a telét.
BTW, azért jó lenne egy kamera-app, amivel a két lencsével egyszerre készít egy-egy fotót, vagy mondjuk, ha videózok, és fotót készítek közben, ne a videó felbontásában legyen képem, ilyenkor simán használható lenne a másik cam.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Tudtok olyan appot, ami kezeli a többkamerás telókat? Ami felismeri, hogy a hátlapon nem egy, hanem két modul van. Illetve a HW az ilyen telóknál elvileg tud olyat, hogy kattintáskor mindkét kamerával lő egyszerre képet?
Más:
Xiaomi A1nél, Honor 8-9nél... ha háttérelmosásos portré módban van , mindkét kamerát használja? Ha a másodlagos le van takarva lényegesen gyengébb a végeredmény?[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz modulus #75396 üzenetére
Egyelőre egy kép van benne, tegnap este melóból hazafelé letámasztottam a korlátra, semmi komozíció,vagy piszkálás, gyári kamera manuál mód ISO100 /4 sec:
Havas parkolóXiaomi Mi Note 3
Csak a készülék típusa maradt le
[ Módosította: Ricardo ]
-
BalanceR
addikt
Köszi.
Kiváncsi vagyok... Meglett a Redmi Note2 utódja Mi Note 3 személyében.
Még nem volt időm fotózni, csak próbálgattam, de az 1.8as rekesz, meg a 4 tengelyes stabi eddig szimpi nagyon.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz gerner1 #75392 üzenetére
Ok, ezzel tisztában vagyok, csak gondotam, talán megoldották már CameraApi1 re is, leglább a hdr+ funkciót..
Ezexerint nemMás kérdés:
A Bacon camerát használja valaki?
Elvileg Camera Api1 el is tud Rawot fotózni, meg is teszi, de nekem valahogy gyanús...
A kép elkészül JPGben, és DNGben is, viszont a Snapseed pl nem nyitja meg, Lr, meg Ps kezeli, viszont nem lehet benne annyit visszahúzni, mintha valóban RAW lenne, és a JPG tömörítés nyomait is látni vélem rajra.
Létezik hogy nem is valós Rawot készít, hanem a JPGt csomagoja be, mintha Raw lenne?
Bár akkor nem tudom, mitől lesz 30mega egy kép, de akár az is lehet bullshit.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Sziasztok.
Van olyan GoogleCam HDR+al, amihez nem kell root? Camera api 1 alapon?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz BogyóBP #75272 üzenetére
Nem erős fényben, hanem félhomályban, vagy szürkületben. Eddig szinte minden Xiaomi telónál tapasztaltam ez a hibát.Sima frame drop, valószínűleg nem tudja szinkronizálni az ISP a zársebességet az érzékenységgel, vagy ilyesmi...
(#75274) Moz: Hol találom?
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Sziasztok!
Egy ideje már csak read only módban vagyok ebben a topicban, sajnos kevés az időm, lehetőségem a fotózásra, ráadásul a telóm akkuja is kezdi megadni magát, a napi 1 óra SOTot inkább nem fényképezem el....Egy kis tanács, tipp kellene milyen telót javasoltok max 65K-ig (használt is szóba jöhet) ami:
-Legalább 5.5"
-Lehetőleg nagy 3000Mah+ Akku (a házilag cserélhetőlenne a legjobb)
-Qualcomm proci (az MTK még mindig sokat fogyaszt, és nem túl CustomRom barát)
-Minimum 4GB Ram
-És ebben az ársávban a lehető legjobb kameraNéztem Honor 8-at, meggyőző a tudása, de az akku kapacitásától félek, és a borítása is instant törés gyanús nálam, nameg ugye kisebb, mint 5,5col...
A másik versenyző az A1 lenne, de itt meg hiányozna a hosszú záridő, a raw mentés, és most próbálgattam a videóját... hát az botrányos, hogy gyengébb fénynél 15 FPS-re esik a képfrissítés (Xiaomi betegség)
Az S7en is gondolkodtam, de itt is hátrány a kis méret, és az üveg hátlap...
A G5 már majdnem jó lenne, de ott meg ottvannak a hírhedt LG betegségek (beégés, alaplaphiba, bootloop...)
Egyszerűen nem tudok dűlőre jutni, mi lenne az optimális választás.
Nektek van valami javaslatotok, ötletetek, miben gondolkodjak még esetleg?B.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
MR.Bog!
Nagyon örülök a kezdeményezésnek, le a kalappal a csapat elött!
Ilyen kezdeti stádiumban ennyi bug még bőven belefér...
A képinfónál az "Expozíció"-t szerintem helyesebb lenne zársebességnek fordítani.
Tervben van esetleg az oldalon geolokáció megjelenítése? (Ha be volt kapcsolva a telón)
Illetve jól jönne plusz egy infó fül, ahová be lehetne írni, hogy milyen kamera-appal, milyen filterrel, milyen módban lett lőve a fotó.További sok sikert a fejlesztéshez!
B.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz Aryon87 #68833 üzenetére
Mostanában nemigazán van időm mobilfotózni, a nyaralásból is kevés kép készült telóval, mert volt 2 gopro, meg dslr, szóval nem eröltettem... Váltani már váltanék RN2ről, de nem találok alternatívát ... 50 K környékén nincs teló legalább 5.5 kijelzővel, jó kamerával (optikai stabi, 4k videó) nagy, cserélhető akkuval, ujjnyomatolvasóval... Most a Xiaomi Redmi Note 4-el szemezek, de a kamerája nem lenne előrelépés...
-
BalanceR
addikt
válasz Quasi_modo #68822 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy emlékszik még rám itt valaki
Találtam még két képet:
Vizibiciklik
Strand#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Pár kép a balatonpartról...
Naplemente
Kövek
Móló
Redmi Note 2 Snap camera - HDR#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz helixP #62820 üzenetére
Nem volt semmi időzítés, meg pillanat felmentünk a hegyre, pont a tetején kapott el a zivatar, mire lehúzódtunk kicsit, hogy ne csapkodjon meg a villám (1.21GigaWatt ) addigra kisütött a nap, szivárvány, és pálmaház páratartalom...
Nem lett utólag hozzányúlva, de nem a gyári kamerával készült. Snap kamera HDR funkciója volt használva és 2-3 képből a telón lett összerakva BimoStitch appal a fotó ( a mosás, kenés ennek is betudható)
Egyébként ez a zajkenés sajnos a senzorra DSPre jellemző,100%os nagyításnál Rembrant finom ecsetmunkája látszik, RAWban csak simán a színzaj látszana, viszont manuálban állítgatni nem volt időm...[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Pár kép:
Gellérthegy HDR
Virág
Virág árnyékban
Látkép HDR panoráma
Vihar HDR panoráma
Vihar után HDR panorámaRedmi Note 2
-
BalanceR
addikt
Kicsit Off, de már régóta említeni akartam, hogy jó lenne egy jobb képmegosztó ide, mint a képhoszt, vagy a többi "ajánlott" oldal, egyrészt lassúak, mint a tetű , másrészt rendszeres a bénán belinkelt (privát mappa , nem publikus drive) kép.
Én javasolnám mindenkinek az ESATO mobilfotó oldalát, bár regisztrálni kell a feltöltéshez, de itt legalább van exif nézet, ablakos nagyítás,gyors, megbízható, és akár telefontípus / márka szerint is lehet böngészni a fotókat, van rateing opció, ...
A feltöltött fotók direktlinkjét ide könnyen be lehet másolni.Vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz Seraph 16 #61747 üzenetére
A Snapseed kell Neked, a jó öreg Google-től, ingyenes, van benne perspektíva korrekció, akár autómatikus, akár kézi,egy tonna finomhangolási lehetőség, rengeteg szűrő, és tud RAW-al is dolgozni, én már vagy két éve csak ezt használom.
-
BalanceR
addikt
Pár kép Rawból:
Autóroncs I
Roncs II
Roncs III
Roncs + HDR
Apró virág makró lencsévelNémi JPG Gyári Kamerával és makró lencsével:
Virág
Csigaház meg kavicsokRedmi Note 2
-
BalanceR
addikt
Pár kép Siófokról:
Királyi Vonat
Jég és Víz
Csónak I
Csónak IIRedmi Note 2 HDR
-
BalanceR
addikt
Egy kép a halászbástyáról:
Látkép
RedmiNote 2 - ISO 400 - RAWból#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Videózásnál , ha sok a svenkelés nekem még mindíg jobban tetszik egy alacsonyabb bitrátájú, de 60fps-es videó, mint egy magas, de 25/30 fps-es, rádásul, a 30fpsnél a motion blur alaposan megnehezíti az utómunkát...
Kérdés, hogy ezek az "olcsó" telók valóban 60p hoznak, vagy 60i-t?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Villámkérdés:
Melyik a legolcsóbb Androidos teló,ami tud FullHDben 60p-t?
Illetve melyik az,amiben emellett OIS is van?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Sziasztok.
Egy kamera appra lenne szükségem, hátha tud valaki mondani, vagy linkelni egyet...
Galaxy S4ben volt olyan funkció, hogy animált fotó...
Csinált egy kb. 800x480as gifet, de meg lehetett adni (ilyen satírozós kijelöléssel) hogy a kép melyik területe legyen animálva, és melyik maradjon statikus...
Ilyen appra lenne szükségem, Gif kamerából dunát lehet rekeszteni, de ez a kijöléses okosság egyikben sincs...
Tud esetleg valaki ilyet mondani, portolt SGS4 kamera app, vagy bármilyen működő megoldás?Előre is köszi a tippeket.
-
BalanceR
addikt
Na még egy pár siófoki fotó Xiaomi Redmi Note 2vel:
Kalózhajó
Óriáskerék éjjel
Szobor a pavilonban
Víztorony
Égig érő fák
Halászok szobor
Tihanyi móló
Parti sziklák
Gőzhajó
Vizibiciklik napnyugtakor
StrandolásGyári kamera / Snap kamera vegyesen...
-
BalanceR
addikt
válasz Aryon87 #50754 üzenetére
Atya ég... Kb 20-25 éve láttam utoljára... térdigérőkoromban arrafelé laktam, rengetegszer másztunk fel rá, közben áztunk rommá.. akkor még posta volt vele szemben, meg orvosi rendelő...
A teteje billeg, és jó sokszor levertük mászás közben, nem hittem volna, hogy áll még...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz BigBlackDog #50748 üzenetére
Sajnos igen, ha nagyon sok a fény, és HDRben van így vignettál... Néha jól jön, de bizonyos esetekben zavaró, sima fotóknál is jelen van, de HDRnél szinte mindíg.
Azt nem tudom, hogy a gyári kamera "igazi" HDR képet csinál-e vagy valani pseudoHDR, mert viszonylag gyoran ment, de ha remeg az ember keze, szellemképes lesz...Löttem pár RAWot is, ott is ott a vignetta, optikahiba lesz... :s vagy 400 képet lőttem, majd posztolok még...
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Hoztam pár lépet a siófoki kikötőből:
Dokk
Kikötő bejárat
A Béke jóságos angyala
Kifut a hajóXIAOMI Redmi Note2 - Gyári Kamera / HDR
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Egykis makró egy halott távcső frontlencséjével:
SzitakötőRedmi Note2 Gyári kamera ISO 100
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Egy kis RAW vs JPG RedmiNote 2 vel:
Örs JPG
Ugyanaz RAW-ból
Azért van különbség...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Egy pár kép a tegnapi felhős-borús időben RedmiNote2vel :
Látkép I
Látkép II
RAW képből készültek FreeDcam-appal Full auto-nBudai oldal HDR
Lánchíd
Gyári kamera-app HDRPest Panoráma kb 175°
Better Camera app HD pano[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz Vikooo #47270 üzenetére
Ha nem ellenfényben lövök panorámát, akkor a BetterCamera panoráma módját használom, HD "álló" módban, ez 24MP körüli képeket illeszt össze 3-4 képből.
Ha sok az ellenfény, akkor a gyári kamera-appot használom HDR módban, 4-5 képet készítek álló módban,2/3os átfedésben, és a fentebb linkelt appal illesztem össze.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Városligeti tó
Redmi Note 2 HDR#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
A HDR az a gyári appal, az összeillesztés pedig Bimostitch appal, nagyon jó, ingyenes app, akár 40MP képet is tud.
Hoztam egy hosszúzáras képet is: Kereszteződés
Redmi Note2 +FreeDCam DNGből Snapseedel...
Elvileg ISO 200, 2s zár, de elég bugos az app, szóval lehet,hogy nem...[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Egy kép az állatkerti tóról: Nagy tó
Redmi Note 2 (3db HDR képből telón összefűzött panoráma)[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
BREAKING NEWS
Egy jó hír az MTK chipsetes teló tulajoknak.
Elérhető az OpenSource , reklámmentes FreeDCam app.
Rengeteg extrával...
A legurolsó béta Például :
Manuál ISO
Manuál zár
Manuál Fókusz
Fókusz Peaking
DNG mentés
Bayer RAW mentés
Manuál Postprocessing (Kontraszt, fényerő, zajszűrés, szaturáció állítás)
Manuál WB kelvinben
Személyre szabható videómódok
Tap fénymérés
...Nagyon jó UI, és Remekül működik...
Redmi Note 2-n tesztelve.
Simán kitolta a max záridőt 1/5 secről 4 secre, megy a DNG, és a manuál fókusz peakingel is...
A legtöbb Xiaomi telóval megy.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Lámpaoszlop
Alulról szagoltam a tulipánt...
Redmi Note 2 (HDR)#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz balazs1022 #46708 üzenetére
Neee
Kicsi a világ...
Feltöltöd őket?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz SidCorky #46705 üzenetére
Oda azért nem hiszem , hogy lesüllyedne innen bárki, viszont BKV fan elmebetegek vannak bőven, én oda tippelném az embered...
Ezt pl kezeltetném (Vagy 600 óra buszon felvett videó)[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Pár kép az olcsó kínaival:
A korlát szemén át
Látkép
Híd alkonyatkor
Napnyugta a híd mögött
Parlamnet
Szabadság Élet Szerelem
Kavicsok
Pitypang
BúzamezőRedmi Note 2
-
BalanceR
addikt
Most így visszanéztem a topicot, mert fontolóra vettem egy G4et, de érdekes dologra lettem figyelmes, az én szemem csal, vagy tényleg zöldes "haze" van elég sok G4es tájképen?
Főleg azokon látszik, ahol fa, vagy fű is van a képen, és nem tökéletesek a fényviszonyok... ilyen zöldes ködszerű valami, főleg a szürke területeken látszik...[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz legiaap #46608 üzenetére
Gyönyörű idő volt...
Egyből ez ugrott be#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
CAF
Redmi Note 2 HDR#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Pár kép:
A Budapest Park Kutyája
HDR
Kiskacsa für dich
Élő HDR
Virágzó Fa
HDR
Kavicsok naplementében
Szpot fénymérés, vakuRedmi Note 2
-
BalanceR
addikt
Gyufafej méretű Kill it with fire
Redmi Note2 + Makrólencse spot fénymérés.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz Valaki87 #46421 üzenetére
Úgy látom, tegnap mindenki a városban mászkált, és mobilfotózott a jó időben..
Mint a túristák...
Apropó túristák... Kb 4en szólítottak le, hogy csináljak róluk képet, és már nyújtották a telefont, de én jó trollhoz méltóan átkapcsoltam szelfire, szóval lesz majd meglepetés, 2 német, meg egy francia/arab túristának, amikor visszanézik a képeket...[ Szerkesztve ]
-
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Egy kis tavaszi gaz:
Virág
Redmi note 2 - HDR#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz koboldozat #46181 üzenetére
Hacsak nem küldesz a Mobilarénénak egy ilyen telefont, biztos nem...
Szerintem max 1-2 db lehet az országban belőle, talán annyi sem.gergo5991 Az aztán zaj a javából...
-
BalanceR
addikt
válasz randras_83 #46167 üzenetére
Nem a Canon volt a gond, hanem hogy Kitobi...
Csnáltam beltéri képeket is, és olyan CA volt a Canonos képeken, hogy leugrott a fotóról, és az arcomba bámult...
Persze, nyagyobb méretben már kijönne a különbség, de az emberek 90%a 10x15ös, képeket nyomtat, azt tudod albumba pakolni...Nem is az volt a cél, hogy a tükrösök létjogosultságát kérdőjelezzem meg, hanem a 20-30 ezres kompaktokét..
-
BalanceR
addikt
válasz BalanceR #46153 üzenetére
Kinyomtattam a képeket 13x18as méretben is, és megkérdeztem egy pár havert, hogy mi a vélemény, a legtöbben ugyanezt mondták mint (1.Harmadik- 2.középső- 3.bal szélső) egyedül egy profi rendezvényfotós haver (meg én is) találta a középsőt a legobbnak , és egyöntetűen elvérzett az első kép.(zajos, hibás a WB,gyenge a vonalélesség...)
Nyomtatásban egyébként még kisebb a különbség a középső , és a jobb szélső között... Zajban szinte egyforma, dinamika egy kicsit jobb a középsőn,a WB egyértelműen a középsőn a legjobb...És akkor lehull a lepel:
Az első kép (bal szélső) egy 30.000 forintos kompakt fényképezőgép : Nikon A100
A második kép (középső) egy középkategóriás APS-c tükörreflexes : Canon Eos 70D 18-55ös kitobival
A harmadik (jobb szélső) pedig REdmi Note 2Szóval a 30K körüli kompaktokat el lehet felejteni, ma már egy 50ezres kínai telefon is jobb képet tud lőni átlagos fények mellet, mint egy 2016-os kompakt, ráadásul videóban is többet nyújt, igaz, zoomolni nem lehet telefonnal, de a képminősége egyértelműen jobb a telefonnak.
Ami engem meglepett, az a DSLR-el való összehasonlítás,
A szenzor mérete, a DSLRben többszöröse a telefon szenzorának, az ISPje is nagyságrendekkel jobb, és az optika is, mégsincs akkora differencia azonos felbontáson...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Egy kis teszt:
Hoztam 3 képet (különböző ISO-val) mindegyiken van 3 fotórészlet.
A fotórészletek azonos körülmények között azonos beállításokkal készültek (azonos fénymérés , érzékenység, azonos felbontáson, azonos fehéregyensúly...) szinte egy időben.
Mivel 3:2es képarány kellett mert nyomtatásban is látni akartam, 8MP körüli felbontásra lettek zsugorítva, de 10 MPel-el lettek fotózva...Véleményt kérnék, hogy Ti milyen sorrendet állítanátok fel és miért.
Illetve tippek,is jöhetnek, hogy melyik, mivel készültek:[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz gergo5991 #46151 üzenetére
Volt ilyen próbálkozásom is, de sok volt a mozgó jármű, nem volt túl sok fény, és ami volt azt is átvonuló felhők takarták, ezért szinte másodpercenként változtak a fényviszonyok...
Ezért inkább a panorámát hanyagoltam, mert sokat rontottak volna a "szellemjárművek" és a kontrasztos expozíciókülönbségek...Legközelebb megpróbálok több képet lőni, és utólag panorámát fűzni belőlük...
-
BalanceR
addikt
válasz BigBlackDog #46085 üzenetére
Tény, de a beállításokban még lehet játszani a deghostinggal, meg a zajszűréssel, és inkább vesszen egy kicsi a vonalélességből, amit utólag szerkesztéssel korrigálni lehet, minthogy legyen zajtenger. Ráadásul a színek is jobbak így. A feka kiscsaj felett a kakusz cserepe pl szinte zajmentes maximum ISO-n, szerintem megyőző..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal