-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
feliks
senior tag
válasz Murderer69 #5033 üzenetére
milyen firmware-vel készült ez? made in finland vagy made by nokia? enyém nem csinál ilyen szépet..
[Be Happy]
-
-
feliks
senior tag
válasz .bableWes #3888 üzenetére
egyetértek, tudom hogy "just4fun" progi, ahogy te mondtad, de a HDR ugy általában nem használatos része a komolyabb fotózásnak..
Általában énsem telefonnal fényképezek, csak ebbe a fórumba nem illene bele egy Canon EOS 350D fénykép..
Képszerkesztéshez meg ugyis LightZone, Adobe Lightroom, illetve Photoshop a jó.. De egygombos "átalakításhoz" elég ez a program..Korábbi postban kihagytam a fullméretű képeket, sry, íme azok is:
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
Telefonnal csinált HDR-t nem találtam a gépemen jó téma meg nincs itt a gép közelében, szoval mégse tudok feltenni, csak egy Pseudo-HDR-t. Azért ez is jócskán dobott a képen, hiába nem 3 képből van.. az eredeti kép LG KF750 Secrettel készült..
Pseudo-HDR: (ebben nincs EXIF-információ, ezért feltettem lejjebb az eredetit is)
Eredeti:
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
válasz BalanceR #3871 üzenetére
Ezzel a programmal próbáld meg összevágni:
Mediachance Dynamic-Photo HDRHa csak kicsit mozdul be a kezed, automatikusan helyrerakja a képeket.
És tud Pseudo-HDR nevű dolgot is, ami HDR-szerűvé teszi a képet akkor is, ha csak 1 képet csináltál. majd teszek fel képeket.
[ Szerkesztve ]
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
bár ez olyan dolog, hogy a makrótesztben az Olympus c500as elvérzett szerintem, mégis olyan makróim vannak vele, amit telefonnal nem biztos hogy össze tudnék hozni.. és a tesztben az N82 mégis elverte..
pl csak hogy egyet hozzak fel:
katt a képre a full verzióérttudom hogy mobilos képeknek fenntartott topic, sorry mindenkitől, indoklásként nélkülözhetetlen..
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
válasz .bableWes #3570 üzenetére
elismerem, amit csak úgy, használatként lőttem vele makrót, azok jobbak lettek. állvárnyról van mind, illetve a mobiloknál állványra támaszva, szoval a bomozdulás szerintem kizárt.. megpróbálhatok vele mégyegyet, csak ugy utólag iderakni azonos magasságról, nemt'om lehet jobb lesz..
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
a kamerákkal való összehasonlításból csináltam egy Makró-szettet is, ez már kicsit érdekesebb.. van ahol nem a fényképező a jobb..
Minden kép eredetileg is 5Megapixeles, a gépeknél is lejjebb vettem a felbontást.
A teljes képeket itt tudjátok megnézni.Versenyzők még mindig:
Lg Secret - telefon#1
Nokia N82 Black - telefon#2
Olympus C500 - Fényképező#1 (kompakt)
Sony H10 - Fényképező#2 (ultrazoom)
Canon EOS 350D - Fényképező#3 (DSLR)nemtom ki hogy van vele, de az n82 simén hozza az Olympus C500 vagy a Sony h10 szintjét makróban..
[ Szerkesztve ]
[Be Happy]
-
-
feliks
senior tag
a "rendes gép "hangsulyán van amibe sok kezdö kompakt még mindig nem fér bele a 2-3 éves tipusokrol nem beszélve
amit ő írt, az az én értelmezésemben a kompakt gépeknél nagyobb gépekre vonatkozik, úgymint Bridge és DSLR gépek.
Én az Európai piac gépeiről beszélek, mert amit nem lehet itt használni az tökmindegy hogy van-e, ezek közül pedig egyenlőre az innov8 volt olyan amire azt mondanám hogy ringbe száll egy kompakttal, bár az optikai zoom még kéne a telefonokba hogy teljes értékű kompakttá váljanak.. abból a Samsung g800 pedig durván nagy pofáraesés volt, olyan pocsék képeket életemben nem lőttem tiszta időben mint azzal...
.bableWes: ezzel viszont teljesen egyetértek, mert egy g800 vacak, egy k850 tűrhető egy g600 pedig tökjó képet csinál, hiába 5mp mindegyik.. de ezzel meg az a gond,hogy nem veszi meg egy plázacsirke se az új telókat, mert akkor nem mondhatja el, hogy "az enyémben 12 megapikszel van a tijedben meg csak öt de ciki vaaagy!" egyik csajjt röhögtem körbe amikor azzal dicsekedett, hogy neki 3mpixel, csak az nem esett le neki, hogy a fixfókusz miatt rosszabb képeket csinál, mint én egy k750-nel..
[ Szerkesztve ]
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
Az a cink hohy az emlitett 2-3 eves gepek is leutik a mobilt, mert a c500 az egy 5 eves gep, es azert szerintem veri a mobilokat.. A sony h10 ugyszinten, amit 40ezerert lehetett venni media marktban. Jo persze, egyik se egy dslr, de azert igyis jobbak mint egy n82. Persze ezek nem a mai vekony divatfenykepezok, de akkorse veheti fel veluk a versenyt egy n82 vagy akar egy renoir.. Esetleg a c500at veri egy samsung innov8...
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
nemtudom ki-hogyan van vele, de mostanában nagyon sokszor hallom, hogy valaki komolyan azt magyarázza, hogy a mobiljával egy rendes fényképezőt gond nélkül ki lehet váltani. Szerintem "nincs más kéznél" alapú fotókra már használható a mobil, de azért egy kompaktot nem feltétlen váltanak ki.
Gondoltam összehasonlítok pár fényképezőgépet pár telefonnal:
Versenyzők:
Lg Secret - telefon#1
Nokia N82 Black - telefon#2
Olympus C500 - Fényképező#1 (kompakt)
Sony H10 - Fényképező#2 (ultrazoom)
Canon EOS 350D - Fényképező#3 (DSLR)
a téma egy átlagos fénynél készült "tájkép", auto módon minden esetben, zoom nélkül. Minden kép eredetileg is 5Megapixeles, a gépeknél is lejjebb vettem a felbontást.
A teljes képeket itt tudjátok megnézni.bocsi, hogy nem olyan szép képet postolok, mint az oldal tetején lévő makró, de ilyet nem láttam h valaki csinált volna, ugyh. gondolom nem árthat..
[ Szerkesztve ]
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
Régi kis Sonyericsson K800
Kicsinyítés:
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
MAKRÓK
KF750 Secret, http://img31.imageshack.us/img31/8558/kf750.jpg
N82 Black, http://img188.imageshack.us/img188/7301/n82.jpg
K800, http://img15.imageshack.us/img15/4108/k800.jpg[ Szerkesztve ]
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
válasz ludsimon #3200 üzenetére
KF750 automata mód:
[direct-link]N82 Black automata mód:
[direct-link]N82 full-kivágás(balra) VS. KF750 full-kivágás(jobbra)
-[ Szerkesztve ]
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
a k850nel csak éjjeli képeim vannak.. de neház lenne ilyet tolni egy g800zal..
detto k850
[link]LG PRADA - a kedvenc telóm volt..
[link]Három az egyben.
A hozzászólásaid öt percig módosíthatod küldés után.[ Módosította: Viktor0610 ]
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal