-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz ludsimon #15592 üzenetére
Bár BobTail "csak" egy lelkes amatőr, szerintem messze a legprofibb szinten fotóz ebben a topicban. Kár hogy mostanában inaktív.
Viszont az eddig linkelt fotói szerintem megütik az általad elvárt "profi" színvonalat
-
rizso
addikt
válasz ludsimon #9842 üzenetére
Nekem is volt 2, mindegyik "fehér" volt - bár mintha mindkettő más árnyalatú lett volna. Az egyiknek viszont gyengébb volt a kamerája...C905-nek is vannak hibái, de úgy összességében fotózásra jobb!
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
janes74
senior tag
-
Uyuarasy
tag
-
-
alex89
senior tag
válasz ludsimon #9534 üzenetére
A legérdekesebb, hogy a legutolsóval lőttem azt a két rossz képet is - meg még aznap egy párat - amiknél szín és részletesség gondok voltak.
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
alex89
senior tag
válasz ludsimon #9531 üzenetére
4 különböző driver :
[link] ez a gyári ha minden igaz
ill ezeken kívül is van még ,valamint mindegyik létezik rengeteg verziószámban , szóval nem egyszerű
[ Szerkesztve ]
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
Tufako
tag
válasz ludsimon #9503 üzenetére
Tudom, hogy mindenki nekem ugrik, de kis utómunka. Engedelmeddel.
IrfanView, automata színjavítás, + kontraszt növelés, gamma érték csökkentése. Ja, meg egy élesítés. Érdemes kísérletezgetni. Persze, a kamera beállításaival sem árt játszadozni, nem drága a film.
Persze, komolyabb programokkal s lehet variálgatni.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
-
alex89
senior tag
-
koshmar
addikt
-
koshmar
addikt
válasz ludsimon #9409 üzenetére
Pedig 5 megapixel elvileg nem a kezdő kategória.
De ennyi
fikázásután kijelenthetem, hogy mégis az.Egyébként pont a kamerája miatt vettem.
Van benne WiFi, meg minden extra, há' de azok pont nem érdekelnek.[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
VIPowER
őstag
válasz ludsimon #9343 üzenetére
Ez lenne az. Zajszűrésre évek óta ezt használom.
-
MC Pite
veterán
válasz ludsimon #9268 üzenetére
Az innov8 és a pixon12 képeit is megnéztem és (magában) gyönyörűek általában.
Az összehasonlítóban viszont látható hogy ez az érzékelő egyelőre verhetetlen a mezőnyben. Fizika, 1/1,83", S9600osomnban volt hasonló. Akinek a gyári tudás (tömörítés, panoráma, hdr, videó+af) kevés, orvosolja, hack/garivesztés nélkül. Független attól hogy nekem mim van hogy mit tud.A.***
B. Samsung Pixon 12
C. ***Melyik a sony, melyik az N8 képe? Pixont könnyű kiszűrni.
kültér
ISO800
Lehet hogy nem tetszik a stílusom, ezért elnézést; de nem irkálok úgy valamiről hogy meg se nézem.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz ludsimon #9265 üzenetére
Tehát NEM VETTED A FÁRADTSÁGOT hogy megnézd. Köszönjük.
Tegnap is csináltam pár képet naplementekor; olyan dinamika, mélységélesség és részletek vannak, amik nem telefon, hanem 30-40 ezres kompaktokkal mérhető, és általában azok maradnak alul.
De én próbálgatom, meg technikai szemmel nézem a képeket; míg nem tudjuk meg neked mi bajod igazából. ez ugyan 12mp, de mond már meg légyszíves hogy hány px/inch / px/mm^2? Ésszerű droid? Mondj iylen kiegyensúlyozott robotos gépet. Defy közel van, de pl a képei bűn rosszak . Persze, mihez képest, de én a korábbi N79/X6-hoz képest nézem.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
rizso
addikt
válasz ludsimon #9212 üzenetére
Nem is az a lényeg, hogy melyik jobb/rosszabb, hanem hogy használható képeket lehet lőni néhány androidos telóval is. Nincs bajom az N79-cel (sőt mindig is egy olyan telefon lesz az N82-vel együtt, amit bármikor el tudok képzelni második/tartalék telefonnak), de nem csak az készít használható képeket
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz ludsimon #9205 üzenetére
Reméljük nem lesz igazad!
Amúgy szerintem kicsit szigorú (talán elfogult is) vagy az N79 vs Android témával kapcsolatban. Azért vannak olyan Androidos telefonok, amik nem csinálnak "szar" képeket. Azt hiszem egy Galaxy S (vagy akár Ace is), de még akár 1-2 motorola is bőven vállalható (HTC-t nem véletlenül nem említem, azok idézőjel nélküli szar képeket csinálnak)! A másik, hogy egy N79/N82 is tud "szar" képeket produkálni...
No mindegy, ha a Neo hozza pl. a Wave/Galaxy S szintjét, és árban sem lesz vészes, akkor simán egy frankó fotós-videós-Androidos telefon lesz.
-
p06
senior tag
válasz ludsimon #9205 üzenetére
"képei meg a 3-4 éves Nokiák szintjén áll"
Ezt azért én vitatnám. Nem csinál olyan rossz képeket persze nem egy N8 de azért jobb mint egy 3-4 Nokia szerintem. De ha nem így van akkor bocs, de ez az én tapasztalatom.Kis kép javítás (pl:kontraszt) akkor nem olyan rosszak azok a képek.[ Szerkesztve ]
-
Danny750
őstag
válasz ludsimon #9145 üzenetére
Sztem betudom lőni a tájképeknél is csak most még nincsen semmi fotózandó! Sajna a topic is nagyon kihalt.............
(bár tesztelgettem és a tájképmódtól inkább zajosabb és életlenebb lesz a kép mint auto-ban)
McPité-nek jók a képei sztem![ Szerkesztve ]
>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
picur220
veterán
válasz ludsimon #9087 üzenetére
Ha nem is jóval élesebb, de azért látszik a különbség, akkor fogalmazzunk inkább úgy, hogy kevésbé mosott.
Maga a kép összhatása szerintem jobb a Panánál. Persze egyik sem egy DSLR-minőség, de azért nem rossz az N8-tól sem, amit nyújt, csak azt el kell felejteni, hogy felválthat egy digit.fényképezőt, sem képminőségben, sem funkcionalitásban (pl optikai zoom, stabilizátor, stb.)
A másik meg az, hogy az a Pana szerintem fényévekkel jobbat tud, ha nem csak úgy ellőjük vele a képet.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz ludsimon #9087 üzenetére
Hatalmas különbséget én sem látok, de valahogy a Pana képminősége "kerekebb".
Ettől még jó az N8 telefonos viszonylatban, bár lehet az áll a legközelebb az igazsághoz, hogy mindkettő "mosott", és a vonalélesség sem hozza a kívánt minőséget elsősorban a Panánál.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
-
B1T3
addikt
válasz ludsimon #8985 üzenetére
Nem volt olyan időjárás, hogy alkalmam legyen. Egyébként dehogynem, sajnos bőven lehet kapni még mindig, ill. makró és makró között is van különbség. (Hogy kiragadjak egy példát, hiába „csúcsabb” az új Symbian^3-as Nokia-felhozatal, mégis javukba EDOF kamerát szerelnek, amely nem képes makrózni. Kivétel az N8, amely viszont abszolút kedvenc. )
-
-
ferrari1
őstag
válasz ludsimon #8942 üzenetére
Köszönöm a grat-ot. Először ezüstben láttam élőben és azt mondtam undorító, viszont feketében nem tudtam ellenállni neki. Wave-t cseréltem le rá. Még friss, nem nagyon volt időm próbálgatni de egyet mondhatok: eddig a legjobb telefonom amim volt, pedig volt olyan hónap amikor hetente volt másik. Volt közötte android is ( galaxy ) Jó-jó de nem jött be az sem. Soha többé samut !! Viszont az N8-ban idáig nem találtam hibát. Kivettem a dobozból és minden nyűg nélkül működik rajta. Levelezés, navi... sőt nekem a kamerája is bejönannak ellenére, hogy azt monod, zajos. Aki gondolkodik a megvételén ne habozzon!
Ha még fény is lett volna gondolom jobb lett volna
-
Misály
addikt
válasz ludsimon #8843 üzenetére
Igazsag szerint a teljes felbontas annyira nem izgat, a kepzaj itt is megvan ahogy a tobbinel, szerintem a melysegelesseg, szinhuseg, es kontraszt az ami a lenyeg az n8-nal, es az atjon ekkora kepmeretben is.
madstunt : google termeket nem hasznalok, nameg ha picit korulneztek azon a slideshow-n megtalaljatok a full felbontasu kepeket is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Danny750
őstag
válasz ludsimon #8700 üzenetére
Jah ,mondjuk én is védném a telómat ,de az a linkelt Red Bull-os videó nagyon gyenge!! A Wave még jókat csinál ,de az N8 a legjobb fotó/videóban nálam!
Remélem valakinek majd sikerűl vennie és tölt is fel képeket! (Nekem csak akkor telik rá ha lesz munkám :S)>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
-
-
rizso
addikt
-
rizso
addikt
válasz ludsimon #8584 üzenetére
Bizony van már ilyen...A "sima" Vivaz olyan 50k körül megy használtan. Annak nincs qwerty-je, viszont 8MP-es a kamerája (mindenki döntse el maga, hogy a 8MP jó vagy sem)
Ha jól tudom csak ez a két teló képes erre! Manuális fókusz van az N900-ban (ha jól informálódtam), de hát az teljesen más, nyomogatni kell hozzá a gombokat, ami csúnyán hallatszik videó közben, lassabb, "lépcsős" - mellesleg sok SE teló tudja egy moddingolt camdriverrel (C905-ön teszteltem)!
-
Danny750
őstag
válasz ludsimon #8568 üzenetére
Az első 3-omra gondolsz?? Hát elég szemcsés ,de nemvolt ott könnyű dolga a kamerának főleg az első 2-nél nem! Meg próbáltam a beállításokat de nem jöttek be! Még tesztelem!
Sötétben még nem az igazi ,de a gyorsasága megvan!>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
Danny750
őstag
válasz ludsimon #8522 üzenetére
Én sem a pixeleket nézem ,de azt oda szánták a 8mpx-esek közé! Több képpont jut ugyanannyi területre, ezáltal szebb élesebb képeket kellene csinálniuk! (mondjuk ott csak a C95 moddoltan és az Innov8 csinál szép képeket)
Figyelj én ezt úgy mondom ahogy látom! Volt 5mpx-esek közül: Gt500,X10 Mini van is,Arena,C902,K850,N95,N79-em! Ezeknél számomra teljes méretben nézve láthatóan szebb, élesebb képeket csinál természetes színekkel! 2.a Zn5 után az N79 volt amiben a színek néha túl természetellenesek voltak+sajna csak led van
3. a k850i moddoltan 4. a c902 moddoltan+x10 mini is olyannak tűnik+N95! 5.a két LG
Ezeket csak a fotózésra értem videóban egyértelműen az Arena volt a legjobb telóm!
Ez a megapixel dolog meg tényleg hülyeség! Inkább csinálnának több használható 5mpx-eseket! 12 megapixelhez már sokkal nagyobb optika kéne ,hogy használható képeket csináhasson!(több fényre is lenne szüksége stb)
Sztem az Innov8 fotóinál csak a Samsung csinálhat jobb mobilba szerelhető kamerát! Esetleg a Moto is jó lenne ha nem hagyta volna ott a Kodakot![ Szerkesztve ]
-
Danny750
őstag
válasz ludsimon #8520 üzenetére
Hát nemtom 5mpx-esek között sztem a legjobb ,de nekem a külseje és anyaghasználata is bejön azért vettem ilyent! A vonalélessége napfényben kiváló! Viszont minden autómatában van fotózva! Az Innov8 meg egy más kategória az akkora mint egy féltégla ,akkor már egy digitgépet viszek magammal és számomra fontos a xenon vaku is! (ára is durvább ,meg az versenyezzen a 8mpx-esekkel)
Sajna fény nélkül ez is zajos ,de az innov8 is! Én azért vettem ,hogy ha nincs kedven digitgépet vinni magammal akkor csináljon használható képeket és kényelmesen elférjen a zsebemben! Bicózásnál útállom ha kinyomja a zsebem!
Ha lehetne a kamcsit kicsit moddingolna akkor meg mégjobb lehetne!
Majd ha felvesznek dolgozni akkor veszek egy XT720-as Mototolát is vagy Samsung wave-t mellé! Majd jönnek azzal is képek![ Szerkesztve ]
-
Danny750
őstag
válasz ludsimon #8470 üzenetére
Ekkorág csak imageshack így rakja fel! De 5mpx-esek között nagyon jó! És maga a teló is szupi!
Sztem a kicsi zaj a borúlt időnek is betudható! Majd napsütésbe derül ki igazán! XD
Különben K850i-mnél (moddolt)sokkal jobb képeket csinál!>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
Land
veterán
válasz ludsimon #7500 üzenetére
Nem vagyok SE kamera fan... Volt i8510-em és C905-öm is.
Wictor: Olvastam, hogy a Viewty Xenonja gyenge, de a C905-nek eddig minden telefonomnál 2x erősebb vakuja volt. Többi mind LED-es volt.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz ludsimon #7490 üzenetére
Egyébként nem akartam a lelkedbe gázolni, csak régebben istenítetted az i8910 képeit.
Viszont végül nem, tudom melyik képekre gondoltál, mert ezek nem mind élesek valóban. De ez egy főzött rom, ami az én szememben nem játszik és nem mérvadó.
(Most sem akartam senkit megsérteni.)valami
-
Wictor
őstag
válasz ludsimon #7492 üzenetére
Szép képek, nem vitás. Nekem Innov8 annyira nem kellene, nem igazán szeretem a Samsungot. Ha már lenne rá pénzem, akkor inkább egy Satio-t vennék. Így viszont marad a C905.
Viszont ma nem tudom, hogy bírok-e fotózni a Pixonnal terepen, mert mindjárt szakad az eső... Eléggé el van meszelve az ég...
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
válasz ludsimon #7485 üzenetére
C905:
A legújabb hivatalossal is. Tapasztalat. Szerintem a legjobb fényképezős telefon. A fotós havernak átküldtem egy vele készített képet, mondta, hogy jó lett, aztán nagyot pislogott mikor mondtam, hogy telefonnal készült
Rázkódásvédelme pedig ugyancsak káprázatos! Rázod a telefont és közben fényképezel, akkor is éles képet lő. Ezt eddig egyik telefonom sem tudta...
Ja hozzáteszem hardveresen trapa volt a telefon, szóval nem szerettem meg. Voltak vele bajok. Mielőtt még valaki SE fanatikusnak és elfogultnak vélne..
Ui.: i8910 HD egy kalap sz@r hozzá képest. Volt olyanom is. Nagyon nem jó... Jet is jobb fényképezésben. Vakuja egy fing.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
fairi
addikt
válasz ludsimon #7454 üzenetére
ha megnéznéd a t4sztet akkor jobban megvilágítaná szitut...
ha egy éles,részletes képet lekicsinyítesz nem lesz eget verő különbség..
mobilok optikai nem szolgálják ki az 5Mp és 8Mp se..kép lágyacska,igazán nem éles..
ha ezt lekicsinyíted akkor látványosan javul..
kb 2 Mp felel meg a részletessége az eredeti képnek..sajna a mostani kompaktok többségére is igaz.. optika nem szolgálja ki,nem rajzolja a pixeleket..
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal